Elindult a viharjelzés a Balatonon

Április elsején elindul és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Türkiz víz, boldog halacskák – kristálytiszta a Balaton

LIKEBALATON Csodás víz alatti felvételt tett közzé közösségi oldalán a neves fotó, Török Brigi. A kikötőben tolongó halrajok és a gyönyörű, tiszta víz magával ragadó. Szemmel láthatóan él és virul a tó.

176 ezer tulipán keresi a gazdáját – te küldesz a nagyinak?

LIKEBALATON Sokféle programmal együtt elmarad a Kőröshegyi Levendulás népszerű piknikje, a hagyományos nárcisz- és tulipánszüret. A turizmusra építő látványkertészet vezetője szerint a földbe ültetett közel 176 ezer tulipán sorsa megpecsételődött. Mivel most nem lesz szüret, a gyönyörű virágok sürgősen keresik gazdájukat, különben szomorú véget érnek. Te küldenél húsvétra a nagyinak?

Most Keszthely felé lengett ki a Balaton

LIKEBALATON Az északkelet-délnyugat irányú viharos szél a napokban áttorlaszolta a vizet a Balaton keleti területéről a nyugatira. A kilengésnek köszönhetően a keszthelyi városi strand területének nagy része is víz alá került.

Ingyen ad egészségügyiseknek szájmaszkot egy házaspár Keszthelyen

LIKEBALATON Krokker Mónika és férje, Krokker Gábor szerda délután tették közzé a közösségi oldalon felajánlásukat, s csütörtök reggelig már több mint hatszáz maszkra jelezték is igényüket a városból és a térségből.

Lengyel Róbert: ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba!

LIKEBALATON Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyílt levélben kérte a siófoki nyaralók tulajdonosait, maradjanak inkább otthon.

Bezárt a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

LIKEBALATON Az országban lévő veszélyhelyzetre való tekintettel a Galerius Fürdő is határozatlan ideig bezárta kapuit.

Diszkóból csinálnak szállodát Siófokon

LIKEBALATON Új, négycsillagos szállodát épít egy befektető Siófokon. Az új létesítményt a Vécsey Károly utcában építenék fel, úgy tudjuk, az egykori Palace diszkó helyén lévő ingatlanon.

Utazás ajándékba? Miért is ne!

LIKEBALATON Hirdetés - Egyre nagyobb kultusza van az élményajándékoknak. Segítünk abban, hogy mit gondolj át, ha utazással szeretnéd meglepni valamelyik szerettedet.

Megkezdődnek az egyeztetések az új vízparti tervekről

LIKEBALATON Az új területrendezési törvény szerint - amely alapján készülnek a helyi tervek is - nem változhat a Balaton védettségi szintje, és nem változhatnak a megszerzett jogok, tulajdonjogok. A lehetőségekhez képest elsődleges szempont a Balaton megközelíthetőségének biztosítása, a parti részek "zölden megtartása".

Rekordra készülnek! Elszánt csapat ússza át a téli Balatont

LIKEBALATON Február 19-én döntenek arról, hogy elindítják-e szombaton az első csoportos, nyilvános átúszást a téli Balatonon. Zimányi András egy évvel ezelőtt egyedül vállalkozott arra, hogy megtegye a Szántód-Tihany közti távot a 7 fokos vízben, mára már neki köszönhetően 14 fős társaság vág neki ugyanitt a megmérettetésnek.

Így fotózzák drónnal a Balatont – nézd meg, milyen szép!

LIKEBALATON Gruber Márk István sikeres, fiatal balatoni drónfotós. Alkotásait több híres hazai és külföldi internetes oldal is népszerűsíti. Felvételeit a CNN is felhasználta. Kovács Emőke beszélgetett vele a tavi drónfotózás érdekességeiről.

Leégett a révfülöpi Fülöp-hegyen lévő kilátó faszerkezete

LIKEBALATON Kigyulladt a kilátó Révfülöpön, a Fülöp-hegyen. A kővágóörsi önkéntes tűzoltókat követően a badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, és oltották a tüzet. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott.

Kompakt adattárolás a mai világban

LIKEBALATON Hirdetés - Napjainkban a legtöbb ember rengeteg adatot használ, adatokkal dolgozik minden nap. Azok tárolására a lehető legkompaktabb megoldásokat keresi.

Lehet-e szánkózni Eplényben?

LIKEBALATON A szánkózás a télhez tartozik, főleg azoknak, akik még nem szerelmesei a síelésnek vagy snowboard-ozásnak. Utánajártunk mi a helyzet Eplényben, a Síarénában, ha valaki csak csúszna egyet a családdal.

Vízi csúszda Eplénynek, sífutópálya Alsóörsnek

LIKEBALATON Síeljünk itthon! címmel kampányt indít az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter szakmai támogatásával. Ennek apropóján tartottak hétfőn sajtótájkoztatót az eplényi Síarénában.

MÁV: jövő szerdától pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Balatonfüred között felújítás miatt

LIKEBALATON Január 15-től pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pályarekonstrukció miatt.

Programajánló – advent negyedik hétvégéje a Balatonnál

LIKEBALATON Pár nap és itt a karácsony! Addig is benne vagyunk az izgalmas várakozás, készülődés, a fényfüzérek, a forralt bor, a gyertyák és a szívet-lelket melengető dallamok időszakában. A Balatonnál is az ünnep körül forog az élet, de azért bőven akadnak más jellegű programok is. Segítünk eligazodni.

Elhunyt Varga Imre szobrászművész, Siófok díszpolgára

LIKEBALATON Hosszú és türelemmel viselt betegség után 2019. december 9-én életének 97. évében otthonában elhunyt Varga Imre szobrászművész.

30 fős banda ment bosszút állni Balatonakalin

LIKEBALATON Óriási balhéba csöppentek Balatonakali központjában a reggeli vásárlást intézők csütörtökön, amikor egy élelmiszerüzlet parkolójában, egy körülbelül 30 fős csoport megtámadott és megfenyegetett négy személyt. Állítólag egy korábbi sérelmet akartak megtorolni. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Téli üzemmódba kapcsolt a Balaton

LIKEBALATON Ideje elővenni a sufniból, és ha indokolt, megéleztetni a korcsolyát, mert a hónap végén több üdülőhelyen is megnyitják a téli sportpályát. Hamarosan évszakot vált a Balaton, amely továbbra is várja a belföldi turizmus és a havas, jeges sportok aktív szerelmeseit.

Egy csomó balatoni kutyabarát hely kapott díjat

LIKEBALATON Saját készítésű süti és torta várja a négylábúakat a balatonlellei Márton Cukrászdában, a vonyarcvashegyi Rétes étteremben pedig pazar menüt, például Lola ínyenc szarvaspörköltjét is megrendelhetjük kedvencünknek, melynek bevételét egy kutyamenhelynek ajánlják fel. Ilyen és ehhez hasonló ötleteket díjaztak Az Év Kutyabarát helye kampányban.

Lakásfelújítás kisimult idegrendszerrel – lehetséges?

LIKEBALATON Hirdetés - Akár régi-, akár újépítésű lakást vásároltál, mindenképp a szerencsések közé tartozol. Lakástulajdonosnak lenni ugyanis nagy dolog még akkor is, ha számos feladat vár rád a birtokbavétel előtt.

Eljött a levegőtisztítók korszaka

LIKEBALATON Hirdetés - Néhány évtizede eszméletlen méretű kampány alakult ki a dohányzás ellen, viszont napjainkban nem nagyon akarják hangoztatni a különféle médiumokban az újságírók, hogy milyen mértékű egészségügyi kockázatokat hordoz magában a levegőszennyezés.

Hihetetlen tökös ötletek születtek a fonyódi Tök Jó Napon

LIKEBALATON A hagyományos őszi rendezvényen ezúttal is rengeteg finomságot kóstolhattunk, a tökfaragványok pedig ellepték a Dísz teret, ahol igazán hangulatos, ingyenes programokkal várták a vendégeket.

Balaton Camino tetris challenge a badacsonyi mólón

LIKEBALATON A Balaton Camino most tart a hetedik napnál, a mai Balatonederics-Badacsonyörs táv közben a csapat megállt a badacsonyi mólón, hogy Orbán Péter fotós segítségével elkészítsenek egy különleges képet. A kép a tavalyi drónos sorozatot folytatja, nem utolsó sorban csatlakozik a tetris challenge kihíváshoz.

Egy szúnyogháló mindig jól jön

LIKEBALATON Hirdetés - A szúnyogháló hasznát nem csak nyáron át élvezhetjük. Ősszel, amikor a kinti rovarok megérzik a közelgő hűvösebb időket, megpróbálnak a meleg lakásba húzódni.

Mire figyeljünk az őszi túrákon?

LIKEBALATON Vége a nyári kánikulának, s bár ezt sokan nem bánják, azért nem árt alaposan megnézni, mit pakolunk be a hátizsákunkba – nehogy kihagyjunk valamit, amire feltétlenül szükségünk lenne.

Többszáz éves könyvritkaságok születtek újjá Keszthelyen

LIKEBALATON A keszthelyi Festetics-kastély könyvtára számos könyvritkaságot rejt: több évszázad művei sorakoznak a tölgyfapolcokon. A több mint 86 ezer példányos állomány két darabja újult meg nemrégiben.

Péntektől katonai konvojok uralják az M7-est!

LIKEBALATON Egy nemzetközi gyakorlat miatt katonai konvojok közlekednek péntektől több forgalmas útszakaszon, így az M7-esen is.

Csókárverés jótékony célra a Balatonnál

LIKEBALATON Jótékony célú csókárverést tartottak a nyaralók között. A legszebbnek kikiáltott hölgyvendég csókjára kellett licitálni, méghozzá dollárban.

Kánikula várható a nyár utolsó hétvégéjén

LIKEBALATON Az utolsó nyári hétvégén is sok lesz a napsütés, néhol 35-36 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szerinted mennyit ér az élete, ha agyonverik, lelövik, megkínozzák?

LIKEBALATON Te viszed nyaralni a kutyádat? Vajon mikor van nagyobb biztonságban, ha otthon hagyod valakire, vagy ha veled utazik? Ha a négy fal között felügyeled, vagy ha szabadon élvezheti a természetet, a nyarat? Neked mennyit ér az ő kis élete? És másoknak? Akik lelőnék, agyoncsapnák... vagy akár meg is teszik?!

Szabadság, szerelem, STRAND Fesztivál!

LIKEBALATON Egyeltalán nem ért véget a nyár a Balatonnál. A Strand Fesztiválnak köszönhetően mindenki nyitva tart Zamárdiban. A zenei felhozataláról, közvetlen hangulatáról és érdekes programjairól híres Strand Fesztivált most közvetlen közelről mutatjuk be.

Siófokon kötelező lesz a szájmaszk

LIKEBALATON 2020. április 2-tól a város polgármestere elrendelte a kötelező szájmaszk viselését az üzletekben, hivatalokban és a szolgáltatóknál.

Vitorlázás a kijárási korlátozás alatt: mit lehet és mit nem?

LIKEBALATON Lehet vitorlázni a kijárási korlátozás ideje alatt? Vízre tehetjük a hajókat? Vonulhatunk önkéntes karanténba a hajónkon?

A turizmusnak is nagy segítség az adókönnyítés – a Balatonnál bizakodóak

LIKEBALATON A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng, és utána beindul a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.

Szájmaszkot és szendvicset visznek a siófoki kórház dolgozóinak a lakosok

LIKEBALATON Több siófoki szervezet is vállalta, hogy a helyi kórház dolgozóinak mindennapjait segíti a veszélyhelyzet idején. Van, aki szendvicset szállít a dolgozóknak, más pedig szájmaszkot gyárt az orvosoknak és ápolóknak.

Elképesztő összefogás Siófokon! Karanténnak ajánlja fel szállodáját a vállalkozó

LIKEBALATON A külföldről hazaérkező siófoki vendéglátósokon szeretne segíteni Tóth Gergely, a CE Napfény Hotel üzemeltetője. Pár napon belül 40-45 szobát készít fel műszakilag arra, hogy a szálloda betölthesse a karantén funkciót.

Nyárra visszatérhet a balatoni hangulat

LIKEBALATON A szeakemberek szerint júniustól, júliustól kezdhet magához térni a Balaton turizmusa.

Minden, amit az ISO 9001-ről tudni érdemes

LIKEBALATON Hirdetés - Vezessen Ön bármilyen típusú vagy méretű szervezetet, egy hatékony minőségirányítási rendszer bevezetésére feltétlenül szüksége van.

Nincs pánik a Balatonnál

LIKEBALATON A Balatonnál nincs pánik a koronavírus miatt, a gyógyfürdők zavartalanul üzemelnek, a szállodavendégek és az ittlakók sem tapasztalnak semmi rendkívülit. A boltokban nincs hiány sem a tartós élelmiszerekből, sem a napi fogyasztási cikkekből.

Dobó Ági szíve csücske a Balaton

LIKEBALATON Hirdetés - Dobó Ági szépségkirálynő szíve csücske a Balaton, imádja minden évszakban.

Hét bot, nyolc süllő az éppen százhúszezer forint bírság

LIKEBALATON Egyszerre hét bottal horgászott egy férfi a Balatonon, a zsákmányt pedig nem vezette be a fogási naplójába.

Balaton környéki gyógyfürdők a turizmus élmezőnyében

LIKEBALATON A Magyar Turisztikai Szövetség – 23 rangos hazai szervezet ajánlása, szavazata alapján – hetedszer állította össze A turizmus 50 fontos szereplője című albumot, amely idén két új kategóriával bővült, bemutatva a szakma szempontjából legfontosabb 10 polgármestert és 10 sokra hivatott fiatalt.

4 centiméter hiányzott, majdnem rekordot döntött a Balaton kilengése

LIKEBALATON A viharos szél valóban megbillentette a Balaton vízét, a Keszthelyi-öböl egyes részeiről a víz a tó másik végére, a keleti medencébe került.

Maskarások kóstolták a balatoni étkeket

LIKEBALATON Öt étterem, nyolc borászat és egy cukrászda kínálta termékeit szombaton a harmadik alkalommal megrendezett Lellei Gastro Farsangon.

A férfi ruháknál részesítse előnyben a komfortosságot

LIKEBALATON Hirdetés - Ha az öltözetét gondosan válogatja össze és nem szereti a túlzsúfolt ruhatárat szerezzen be olyan ruhadarabokat, amelyek univerzálisan viselhetők és bármely más ruhadarabbal könnyen összehangolhatók.

Hévíz a TOP 20 európai város között! Legyőzheti Rómát, Párizst? Szavazz te is!

LIKEBALATON Hévíz egyetlen magyar városként került be tavaly a European Best Destination 2020 kategória jelöltjei közé, szavazz te is, hogy megnyerhesse a versenyt!

Menő tippek takarékoskodáshoz

LIKEBALATON Hirdetés - Számos tipp van, amit megfogadva könnyedén, nagy változások nélkül és trendi módon csökkenthetjük a költségeinket.

71 éves a Vörsi Betlehem

LIKEBALATON 71 éves idén a Vörsi Betlehem. A római katolikus templomban található óriási bibliai életképet minden évben újraépítik. Mára világhírű lett; 30-40ezer látogatóra, köztük számos külföldire számítanak idén is.

A világ legjobbjai a Soundon: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Kygo és sokan mások

LIKEBALATON Az idén csúcsra járatott Balaton Soundot – a most bejelentett fellépőket nézve - kínálatban akár felül is múlhatja jövőre a nyár legnagyobb európai vízparti bulija. Több mint húsz név már biztos, köztük olyan headlinereké, mint a DJ Mag éllovasai, a Dimitri Vegas & Like Mike duó, a Sound kívánságlistájának állandó vezetője, Martin Garrix, vagy Kygo, aki legutóbb is teltházas koncertet adott a fesztiválon. A Sound 2020 az eredeti időben és helyszínen lesz: július 8-12 között, Zamárdiban.

Eplényben elindult a síszezon!

LIKEBALATON A tartós hideg kedvező feltételeket biztosított az elmúlt napokban a hóágyúzásra. Ma délelőtt pedig meg is nyitották az Intersport Síarénát Eplényben.

Óvatosan a Balaton felé – Új, csökkentett sebességhatár az M7 autópályán

LIKEBALATON Új forgalmi rend lépett életbe az M7-es autópálya Siófok felé vezető oldalán a Székesfehérvár, Centrum csomópontnál 2019. november 19-e, keddtől. A korábbi forgalombiztonságot növelő intézkedéseket folytatva, a szakemberek most torlódásra és veszélyre figyelmeztető jelzőtáblákat helyeztek ki, illetve 100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

Tihanyi vár – az erőd, amit soha nem tudtak bevenni

LIKEBALATON A tihanyi vár picike volt, de komoly védelmi szerepe miatt mégsem bontották le, pedig maga a király is elrendelte. Az itt állomásozó katonák éheztek, sokszor csak annyi meleg ruhájuk volt, hogy őrségváltáskor ruhát is cseréltek, mégis ellenállt a törököknek. Végül a bécsi haditanács elrendeli a lebontását, hogy a folyton sanyargatott, elkeseredett nép kezében felkelés fészkévé ne váljon. Ami megmaradt belőle, azt az 1719-ben megkezdett építkezéseknél beépítették a templom, s a rendház falaiba.

Lángolt a siófoki Panoráma Hotel, kimenekítették a vendégeket

LIKEBALATON 21 óra körül csaptak fel a lángok az Aranyparton lévő, négy csillagos Prémium Hotel Panorámában. A wellness részleg szaunájában keletkezett a tűz, tudomásunk szerint senki sem sérült meg.

816 millióért kastélyod lehet a Balaton partján

LIKEBALATON Balatonszepezd egyik éke ez a skóciai kastélyok stílusában épült villa. Aki erre jár, egészen biztosan megcsodálja. Most eladó.

A walesi herceg a keszthelyi vonaton

LIKEBALATON Pöfögő ördög az utakon, a walesi herceg a keszthelyi vonaton – sok érdekességet hallhattak, akik részt vettek a Helikon Kastélymúzeum gőzhajtású járművekről szóló konferenciáján.

Különös életutak az 1848-49-es szabadságharc idejéből

LIKEBALATON Október 6-án, az aradi vértanúk gyásznapján érdemes a Balaton vidékének ’48-as hőseit is számba venni.

Szenzációs Tetris Challenge! A vízimentők a Balaton vízén lebegnek

LIKEBALATON Világraszóló kihívást teljesítettek a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai. A Tetris Challenge elnevezésű felhívásnak eleget téve ők is "kipakoltak", de nem úgy, mint a többiek. Ők a vízen lebegve mutatták meg, hogy milyen felszereléssel dolgoznak. Ezzel a fotóval valószínűleg ők az elsők a világon.

Chilében járt a csopaki Csillagászati Intézet újdonsült igazgatója

LIKEBALATON A községben élő Szabó Róbert az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjában dolgozik, a Csillagászati Intézet igazgatója július 1-jétől. Így hát nemcsak Chile földrajza, de az onnét látható csillagos ég is érdekelte legutóbbi útján, amikor ott járt.

Kapkodták a szőlőt Zalakaroson

LIKEBALATON Idén is megszervezte a Zalakaros Turisztikai Nonprofit Kft. és a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár a népszerű szüreti programot, a szőlőkapkodót.

Színes őszi balatoni programajánló erre a hétvégére

LIKEBALATON Itt van az ősz… mindannyian ismerjük a folytatást, de ez nem azt jelenti, hogy be kell bújnunk a négy fal közé, hiszen a Balaton körül ilyenkor is bőven van miből válogatni, mutatjuk a legjobb elfoglaltságokat a hétvégére, amely bővelkedik a szüreti mulatságokban!

Best of nyár 2019

LIKEBALATON Mindig ami éppen elmúlt, az a legeslegjobb. Összegyűjtöttünk párat a legkiemelkedőbb balatoni pillanatokból. Neked idén mi volt a leg?

Van mááásik! Sőt, Richteréknél másik öt…

LIKEBALATON A tervezettnél egy héttel tovább marad Lellén és még öt ráadás előadást tart a Magyar Nemzeti Cirkusz, az utolsó hármat, ráadásul olcsóbb jegyekkel.

Daganatos beteg és nehéz sorsú fiatalok vitorlázhattak

LIKEBALATON Négy helyszínen szervez idén jótékonysági vitorláztatást a kaposvári Lárifári Alapítvány. Eddig Balatonkenesén, Balatonfüreden és Tihanyban szerezhettek felejthetetlen élményeket a résztvevők, szeptemberben pedig Balatonlellére várják őket a Tűzmadár Regattára.

A Balaton ihlette a Margaret Island új dalát és klipjét

LIKEBALATON A Road Movie klipjei egytől-egyig az adott zenekar és rendező személyes érzésein, emlékein keresztül mutatnak majd be egy-egy települést, várost, vidéket vagy régiót.

Napi pozitív gondolat#1 – Paksi Endre (Ossian)

LIKEBALATON NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Az első részben az Ossian énekesét, Paksi Endrét kérdeztük.

Ne feledd, szombattól 9-12 között csak 65 évesnél idősebb vásárolhat!

LIKEBALATON A holnapi (március 28. szombat) nappal lép érvénybe a Kormány rendelete, melynek nagyon fontos, egyben a napi gyakorlatnak új szabálya, hogy reggel 9 óra és déli 12 között csak a 65 évnél idősebb korosztály vásárolhat. Ezt a háromórás időtartamot kivéve, a nyitvatartási időn belül intézheti a bevásárlást minden más korosztály. Az időkorlátozás az egyéb tevékenységekre nem vonatkozik.

Hazautaztak a vendégek Hévízről

LIKEBALATON Egy hét leforgása alatt szinte teljesen kiürültek Hévíz utcái, terei és szálláshelyei.

A Balatonnál is éreztük a zágrábi földrengést

LIKEBALATON Földrengést érzékeltek többen reggel 6 óra 24 perckor hazánk délnyugati településein, Zalakaroson, Hévízen és a Balatonnál is.

Támadják a karanténban lévő siófoki lányokat

LIKEBALATON Harmadik napja van karanténban Siófokon Csősz Dominika és Vörös Fanni. Naplójuk szerint a körülményekhez képest jól vannak, ám sokan támadják őket, sőt olyan is akadt, aki kihívta rájuk a rendőröket. A támadások ellenére továbbra is összefogásra kérik az embereket.

A természetben, biztonságban – kirándulás a Balaton körül

LIKEBALATON Tudjuk, hogy a koronavírus miatt sok programot törölnek, de a rendezvényeken túl is van élet a Balaton körül. Csodás kilátók, tanösvények és könnyű fokozatú túrák várnak, ahová gyerkőcökkel is bátran mehettek, s közben friss levegőn, a természetben tudtok töltődni. Mutatjuk, hogyan kapcsolódjatok ki, szívjátok magatokba a természet éltető erejét úgy, hogy közben ne kelljen aggódnotok a tömeg vagy a vírus miatt.

Miért volt jó a füredi Gasztropiknik?

LIKEBALATON Szombaton rendezték meg Balatonfüreden azt a GasztroPikniket, amelyen az északi és a déli partról összesen 36 étterem, borászat, valamit pálinka- és pezsgőmanufaktúra kínált ínycsiklandozó falatokat, zamatos itókákat és fantasztikusan baráti hangulatot.

Elhunyt Csukás István meseíró, aki a második otthonának tekintette a Balatont

LIKEBALATON A Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Csukás István 83 éves volt. Gyermekműveit, alkotásait számos elismerésben részesítették. A neves meseíró és költő a Balatonhoz ezer szállal kötődött.

Friss, izgalmas információk a Nemzeti Regattáról!

LIKEBALATON Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Siófokon a kétnapos családi fesztiválon színes programokkal, ingyenes koncertekkel és izgalmas versenyekkel készülnek a szervezők.

Tűzzel, dobbal, bolond lakodalommal űzték el a telet Hévízen

LIKEBALATON Apácák, boszorkányok, gólyalábasok és dobosok kísérték a hévízi bolond lakodalom boldog párját a zalai üdülővárosban. Fánkevőverseny, kiszebáb égetés és a hévízi gólya is fokozta a lagzi hangulatát, mutatjuk a boldogító igent is, nézd meg videóinkat!

Szívmelengető balatoni hír: elsőként érte el hazánkat Kele, a vörsi gólya

LIKEBALATON Az országos hírekkel ellentétben nem Vassurányba, hanem a Kis-Balaton fővárosában, Vörsre érkezett vissza teleléséből az ország első gólyája, Kele.

A viharos szél és a hullámzás miatt nem közlekednek a balatoni kompok

LIKEBALATON Az első járatot még elindították reggel Szántódrév és Tihanyrév között, de 8 órától már nem közlekedik a balatoni komp február 10-én.

Sífutás – háttérben a Balatonnal

LIKEBALATON Érdekes kombináció a Balaton parton: kikötő, vitorlások és egy sífutópálya. Alsóörsön jártunk, ahol minden gyerek kipróbálhatta a sífutást az Eplényből hozott havon.

Borásztanulók vizsgáztak Balatonbogláron

LIKEBALATON Tizenöt szőlész-borász tanuló tartott hétfőn bormustrát a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Szakgimnázium tangazdaságában. A végzősöknek saját maguk által készített nedűket kellett bemutatniuk a szakmai zsűri előtt Balatonbogláron.

Igazi ritkaság! Albínó fülesbaglyot filmeztek le a Balatonnál

LIKEBALATON Albínó fülesbaglyot találtak Veszprém megyében. A madár nyugalmára nagyon vigyáznak, ezért a megfigyelés pontos helyét nem teszik közzé a madarászok. 2020-ban az Év madara épp a fülesbagoly lett.

Repülővel rajzoltak gigakarácsonyfát az égre

LIKEBALATON – Ezzel az akcióval a vállalatunk Magyarország lakosságának szeretne Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánni – mondta a főpilóta. Hogy miről van szó pontosan, és miért Siófokon van a csúcsdísz? Mutatjuk!

Hullócsillagok zuhantak Siófok fölött

LIKEBALATON Többen is észleltek fényes tűzcsíkokat szombat este Siófok egén. Ahogy azt előre megjósolták, december 14-én figyelhettük meg a legjobban a Geminidák meteorrajt.

Több mint 110 nevező a Mikulás-ralin

LIKEBALATON Vasárnap reggel fél 9-kor Várpalotáról startol a 23. Taxi4 Mikulás Rallye, ám a benzingőz szerelmeseinek nem kell addig várniuk, hiszen a versenyt megelőzően pénteken 11 és 16 óra között, Litér település külterületén az előzetesen jelentkező versenyzőpárosok részére tesztlehetőséget biztosítanak a rali szervezői.

Így menekült meg az aknába esett kutya a Balatonnál – Videó!

LIKEBALATON Egy szűk aknából kellett kimenteni egy kutyust Balatonkeresztúrnál. A tűzoltók óvatosan kiemelték a cuki négylábút, aki riadtan, de türelmesen viselte az akciót.

Siófoki futófesztiválon köszöntötték Monspart Saroltát

LIKEBALATON A 16. K&H mozdulj! Balaton Maraton és félmaraton futóeseményen 75. születésnapja alkalmából köszöntötték Monspart Sarolta futólegendát, aki férjével, Feledy Péterrel egy kávéra is betért egy helyi cukrászdába.

Egyeztetést sürgetnek a balatoni önkormányzatok a partvonal-tervekről

LIKEBALATON A testületek több helyen is ellentmondásosnak tartják a beépítetlenül megőrzendő parti területsáv határait, a nádasok ábrázolása több helyen nem felel meg a valóságos állapotnak, a kerékpárutak ábrázolása pedig nem minden esetben tükrözi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel egyeztetett utolsó állapotot.

Lezuhant egy mentőhelikopter a kórháznál – 50 tűzoltó oltotta a tüzet

LIKEBALATON Lezuhant a beteggel együtt egy mentőhelikopter, majd kigyulladt a veszprémi kórháznál, miután elsodort egy oxigéntartályt, és meghibásította az áramellátást is. A kórházba azt a beteget vitte, aki a helyi jégkrémgyárnál történt üzemzavarnál sérült meg. Ötven tűzoltó oltotta a tüzet, a betegeket kimenekítették – szerencsére csak gyakoroltak a katasztrófavédők.

10 ezer vendég a lellei Murci Fesztiválon

LIKEBALATON Csak úgy hemzsegett a sok ember a balatonlellei Kishegyen. Tavaly is sokan voltak a színvonalas gasztrorendezvényen, idén azonban még a szervezőket is meglepte a hatalmas érdeklődés.

Ínycsiklandó sütőtökös finomságok – receptekkel!

LIKEBALATON Sütötőtök a kreatív foglalkozásokon, sütötőtök a vásárokban, sütötök az asztalon és sütőtökös inyencségek zamata a szánkban. Mutatunk néhány receptet és mellé olyan programokat, amelyeken meg is kóstolhatod őket.

Az Anna & the Barbies zenél a Siófoki Halfesztiválon

LIKEBALATON Október 4-6. között rendezik meg a siófoki Halfesztivált főzőversenyekkel, vásárral, gyerekprogramokkal és ingyenes koncertekkel. A város legnépszerűbb gasztrofesztiválján fellép a Zorall, az Anna & the Barbies és Farkasházi Réka gyerekzenekara is.

A klímaváltozás hatásai felfűtötték a nyaralópiacot

LIKEBALATON A klímaváltozásra, azaz a melegebb időjárásra reagált az ingatlanpiac: lényegében már májustól szeptemberig a nyárias időjárás a jellemző, így a nyaralóingatlanok is felértékelődnek. Az eladó nyaralók iránti érdeklődés idén nyolc százalékkal nőtt, valamint május és augusztus vége között öt százalékkal emelkedett országos szinten a nyaralók négyzetméterára.

Piknikezz világsztárokkal Bogláron

LIKEBALATON Szeptember 13-án és 14-én, egy lenyűgöző koncerthelyszínen, a Balatonboglári Gömbkilátónál világsztárok lépnek színpadra. Ma indul a buli!!!

A leghosszabb szüreti felvonulás legjobb pillanatai

LIKEBALATON Ki volt ott a badacsonyi szüreti felvonuláson? Mi vittük a szőlőharangot, kóstoltunk bort és mustot, kaptunk a nyakunkba szappanos vizet, szódát és még korommal is megsimogattak. Gyere, mutajuk milyen volt!

Medúza a Balatonban?

LIKEBALATON Sokan félnek a medúza csípésétől, ezért nem is merészkednek tengerbe. De nem csak tengeri, hanem édesvízi medúza is létezik. Magyarország állóvizeiben is időről időre felbukkannak ilyen állatok. Néhány nappal ezelőtt is újra felröppent a hír.

Hyperjet – újabb nagy vitát kavaró őrület a Balatonon

LIKEBALATON 2019 februárban megépült az első 880 lóerős Moggaro 950 JW Adrenalin. Hogy miért fontos ez? Mert kisebb testvérei kizárólag a tengereken szórakoztatják az extrém sportok kedvelőit, azonban ez a 3 méterrel hosszabb, két nagyteljesítményű dízelmotorral meghajtott prototípus nagytesó direkt a Balatonra készült. Nézd meg a videókat! Érdemes!

Balatoni nyár: gyönyörű naplementék és a heti nyertesek

LIKEBALATON Továbbra is rengeteg, a balatoni nyár legjobb pillanatait megörökítő fotót kapunk olvasóinktól.

Lövöldözés a Zalakarosi Fürdőben

LIKEBALATON Sosem volt még ennyi fegyver egyszerre egy fürdőben: vízipisztolyok csapnak össze szombaton Zalakaroson.

Az állatok félnek a tűzijátéktól – így vigyázz rájuk!

LIKEBALATON A Balaton parton is rengeteg tűzijáték lesz az ünnepen. A Nébih összegyűjtötte mire érdemes figyelni a tűzijátékok idején, hogy az állatok se menjenek világgá.