Újra használhatjuk 67. sz. főút és az M7-es csomópontját

Ismét használható minden forgalmi irány az M7 autópálya és a 67. sz. főút csomópontjában.

Megújult a gyenesdiási horgásztanya

LIKEBALATON Átadták a megújult horgásztanya-komplexumot Gyenesdiáson, a Balaton partján. A fejlesztéshez a nagyközség mintegy 62 millió forint Top-forrást nyert, amit 16 milliós önerővel egészített ki.

Kövi Szabolcs ajánlja Balatonalmádit

LIKEBALATON Kövi Szabolcs pánsípművész hét éve él Balatonalmádiban, most pedig elmondja, miért érdemes a településre látogatni.

A Tihanyi Bencés Apátság külső terei is megújulnak

LIKEBALATON Az Apátsági Galéria átadását követően a külső terek megújításán dolgoznak Tihanyban. Sok helyen a tájra jellemző alapanyagokat használnak.

Paloznaki Jazzpiknik: itt vannak az első fellépők

LIKEBALATON Legendás előadók a Balaton-felvidék legnagyobb jazz-fesztiválja, a Paloznaki Jazzpiknik színpadán.

ZamJam 2023: ismét Zamárdiban a butikfesztivál

LIKEBALATON Zamárdiban kerül megrendezésre a ZamJam 2023. Itt vannak a fellépők.

Budapestről csöppent Keszthelyre a Város Művésze

LIKEBALATON Zsűri által kiválasztott két alkotóművészt invitáltak Keszthelyre, hogy egy hónapon át ott éljenek és részt vehessenek a város kulturális életében. A művészek beköltöztek a Balatoni Múzeumba és interaktív városi közönségtalálkozókon, középiskolai beszélgetéseken, városi sétákon vettek és vesznek részt november hónapban. A “Város Művészeit Szálinger Balázs, József Attila-díjas keszthelyi költő instruálta. Vele és Schuller Marcsi textilművésszel, az egyik alkotóval beszélgettünk az ötletről és annak kibontakozásáról.

Balatonfüred adventi gyertyájának első fénye

LIKEBALATON Balatonfüred adventi gyertyáját látványos műsor keretében gyújtották meg.

Megkezdődött a lélekemelő advent a Tihanyi Bencés Apátságban

LIKEBALATON Különleges, lélekemelő adventi ünnepen vehettek részt a hívek a tihanyi templomban, ahol Mihályi Jeromos perjel vezetésével a szerzetesek az egyház hivatalos esti imádságát, a Vesperást  énekelték szombaton este.

Lehet, hogy megmenekül az orvul körbefűrészelt csopaki tölgyfa

LIKEBALATON A vártnál nagyobb hullámokat gerjesztett a csopaki strand idős fájának esete, amely néhány napja értelmetlen rongálás áldozata lett. Az elkövetőt keresik. A csopaki önkormányzat pedig megpróbálja a lehetetlent: megmenteni a körbefűrészelt tölgyet.

Bordélyházi orgona és dobpergés  

LIKEBALATON A Surbi’s Verkli Múzeum neve igencsak megtévesztő. Hiszen ebben a palotában nem csak verklik láthatók és hallhatók, hanem több száz zenegép, önjáró zenei eszköz: gramofon, orgona kis- és nagy méretben, zongora, madár kalicka ejti rabul a betérő vendéget. Irina és Hansjörg Surber elvarázsolt mesevilága Gyenesdiáson vár. – 1. rész

Meglepő dolgokat lopott a Balaton környékén az olasz férfi

LIKEBALATON Bringákat és könyvtári könyveket lopott, hogy eladja őket.

Csopaki vitorlázó teljesítette az óceáni egyszemélyes vitorlásversenyt

LIKEBALATON Magyar vitorlázó először teljesítette a világ egyik legnépszerűbb óceáni az Atlanti-óceán átkelő, négyévente megrendezett Route du Rhum-ot. Weöres Szabolcs (Szabi Ocean Racing) 14 nap 22 óra 19 perc alatt ért végig a légvonalban 3543 tengeri mérföldes távon.

Veszprém Blues Fesztivál 2023-ban világhírű előadókkal

LIKEBALATON Áprilisban négy napon át világhírű gitárosokkal és előadókkal érkezik a Veszprém Blues Fesztivál.

Kendert termesztett a padláson

LIKEBALATON A Veszprém Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze letartóztatását indítványozta annak a 33 éves balatonkenesei férfinak, aki kendert termesztett a házának padlásán.

Új fotópont a lellei Rózsaparkban: esernyőt tart a lámpaoszlop

LIKEBALATON Új közösségi teret alakítottak ki Balatonlellén, ahol rózsával befuttatott pergolát, piknikezőhelyet és egy jópofa fotópontot is létrehoztak. A Rózsaparkban jövő tavasszal folytatódnak a munkálatok, melyben a helyi civil szervezetek is részt vesznek.

Emelkednének a balatoni a horgászjegy-árak – decemberben lesz végleges

LIKEBALATON Az általános, 25-30 százalékos emelés helyett az életkor és a halfogási lehetőségek alapján differenciált mértékű horgászjegy-áremelést jelentett be a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A tervek szerint jelentősen emelnék például a behúzós jegyek árát. A döntés még nem végleges.

Kvíz: Vízi madarak a Balatonnál

LIKEBALATON Kvízünk ezen a héten a balatoni vízi madarak témájában világít rá izgalmas összefüggésekre.

Bajba került a horgász a ködben – a vízimentők segítettek

LIKEBALATON Mentőmellény sem volt nála! Bajba került a horgász a nagy ködben, de a vízimentők kimentették.

Kiugrott egy férfi a siófoki pláza emeletéről

LIKEBALATON A Sió Pláza emeleti részén található teraszról vetette a mélybe magát egy 50 év körüli férfi, akit rövidesen kórházba szállítottak.

Bozótvágóval támadt disznókra a részeg somogyi férfi

LIKEBALATON Bozótvágóval támadt disznókra az a somogyi férfi, aki el akarta lopni az állatokat, de annyira részeg volt, hogy nem járt sikerrel.

Kövi Szabolcs: Belefáradtam az akarásba és a félelembe

LIKEBALATON Kövi Szabolcs betegségekkel teli gyerekkoráról, energiazsákjáról, mély hitéről és a víz csobogásának állandóságáról.

Több mint egymilliárd forint pályázható meg kulturális esemény szervezésére

LIKEBALATON Több mint egymilliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre a negyedik negyedévben a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program (EKF) keretében. A pénz program- és konferenciaszervezésre, utcaképfejlesztésre fordítható.

Sínen fekvő férfit mentettek a rendőrök Siófokon

LIKEBALATON Csupán perceken és két gyors, összeszedett zsarun múlt egy férfi élete Siófokon. A hajléktalan ugyanis alaposan felöntött a garatra, és nem máshol, mint a vonatsíneken aludt el. Kertész Richárd és Kertész Kristóf őrmesterek szerencsére időben érkeztek.

Balatoni korcsolyapályák a 2022/2023-as szezonban

LIKEBALATON Zene, friss levegő, forró italok és gyönyörű panoráma várja a mozogni vágyókat a balatoni korcsolyapályákon. A megnövekedett energiaköltségek ellenére a déli és az északi parton is találunk balatoni műjégpályákat a 2022/2023-as szezonban.

Advent második hétvégéje – balatoni programok ajánlója

LIKEBALATON Az ünnepvárás jegyében ajánljuk a balatoni programokat advent második hétvégéje idejére.

Cumizna Szaffi, a szamárbébi

LIKEBALATON Sok szülő van bajban hogyan szoktassa le gyermekét a cumizásról. Ebben nyújt most segítséget a Festetics Imre Élménypark, Gyenesdiáson.

Az Év Kutyabarát Helye kampány balatoni díjazottjai

LIKEBALATON Kilencedik alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány. Íme a balatoni díjazottak.

Flörtölő harmonikás és trillázó kalickák

LIKEBALATON A Surbi’s Verkli Múzeum neve igencsak megtévesztő. Hiszen ebben a palotában nem csak verklik láthatók és hallhatók, hanem több száz zenegép, önjáró zenei eszköz: gramofon, zongora, madár kalicka ejti rabul a betérő vendéget. Irina és Hansjörg Surber elvarázsolt mesevilága Gyenesdiáson vár. – 2. rész

Taroltak a Balaton-felvidék élővilágát bemutató képek

LIKEBALATON Több mint 300 pályamű érkezett a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország nemrég lezárult közös fotópályázatára, amely a Balaton-felvidék természeti sokszínűségére hívta fel a figyelmet.

Hatalmas fényszánnal bővült a Balaton legnagyobb karácsonyi parkja

LIKEBALATON Szombaton felgyúltak a balatonlellei karácsonyi park fényei, és meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Idén is pazar látvánnyal csábítják a városba látogatókat.

Keszthelyen is fellobbant az első láng

LIKEBALATON Advent első vasárnapján Tál Zoltán atya gyújtotta megy az a gyertyát a város karácsonyfáján, majd a fenyőfa fényei is tündökölni kezdtek.

A Malackrumpli Bisztró végleg bezárja kapuit

LIKEBALATON Ezt a szomorú hírt az étterem a közösségi oldalán közölte.

Vasárnap Keszthelyen is fellobban az első láng

LIKEBALATON Ünnepi programok, díszkivilágítás, téli finomságok, városi betlehem és fotópontok a Fő téren. Karácsonyváró rendezvények a város további helyszínein. Az adventi és karácsonyi programkínálatban te is megtalálod a kedvére valót Keszthelyen!

Halálra gázolt egy embert a zalaegerszegre tartó vonat

LIKEBALATON Akár negyven perccel is megnövekedhet a menetidő a Balaton felé.

Több száz látogató érkezett a Folly Arborétum tobozszüretére

LIKEBALATON November 19-én idén harmadik alkalommal rendeztek tobozszüretet a Folly Arborétumban. Az esemény különlegessége, hogy a magas fákról a tobozokat speciális eszközökkel, alpintechnikával szedik le a Folly szakképzett munkatársai. A rendezvényen közel 250 látogató vett részt, sokan közülük az ország távolabbi pontjáról érkeztek a rendhagyó programra.

Művészetek Völgye 2023: itt vannak az első fellépők

LIKEBALATON A Művészetek Völgye 2023 fellépőinek listája és minden érdekesség egy helyen.

Balatoni bejgli Az Év Ínyenc Bejglije-díj aranyérmese

LIKEBALATON A legmagasabb pontszámot érte el és ezzel az Auguszt Elemér különdíj nyertese ez a balatoni bejgli.

Karácsonyig már csak 33 nap van – Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár Gyenesdiáson

LIKEBALATON Adventi vásárba menni akkor is jó, ha nem veszünk - aranyáron - semmit. Ha még nincs karácsonyi hangulatod, akkor is jó kedvre derít a zene, a fények, az illatok, a színpompás kavalkád.

Kárbejelentő és életmentő applikáció nem csak téli vezetéshez

LIKEBALATON Korán sötétedik, nedves, csúszós az út, sok a baleset. Jó tudni, hogy szükség esetén a kárbejelentést akár a mobiltelefonunkról is elintézhetjük.

Két hétig lesz sávlezárás az M7-esen

LIKEBALATON Az építési munkálatok lezárással is járnak. Mutatjuk a részleteket.

A 800 terítős karácsonyfa világítására gyűjtenek Lellén

LIKEBALATON Balatonlelle büszkesége, a 800 terítős karácsonyfa egyelőre világítás nélkül pompázik, de a helyiek már szervezik a gyűjtést.

Őszi reggel a vonyarcvashegyi strandon – GALÉRIA

LIKEBALATON A víztükör ragyogása a napfelkeltében. Kihalt játszótér és üres föveny. Csendes őszi reggel a vonyarcvashegyi strandon.

Újabb fejlesztések indulnak Balatonfüred reformkori városrészében

LIKEBALATON Balatonfüred reformkori városrészében megkezdődött a Kerektemplom és Jókai Villa felújítása, valamint a Vaszary Villa kertjének megújítása.

Kvíz: karácsony a Balatonnál

LIKEBALATON Kvízünk ezen a héten a karácsony a Balatonnál témájában mutat szuper elfoglaltságokat és érdekességeket.

Lekörözik a budapestit a balatoni új építésű ingatlanok árai

LIKEBALATON Keszthelyen is meghaladta az 1,8 milliót az új projektek átlagos négyzetméterára.

Állatmenhelyek a Balatonnál: a tapolcai állatmenhely

LIKEBALATON Állatmenhelyek a Balatonnál című sorozatunkkal az a célunk, hogy megismertessük őket és segítsünk – az olvasókra is számítunk.

Karambol történt az M7-esen, Fonyódnál

LIKEBALATON Egy kisbusz és egy kamion ütközött össze az M7-es autópályán, Letenye felé, Fonyód térségében.

Megugrott a külföldi vendégek száma a Bib Gourmet minősítésű Kistücsök étteremben

LIKEBALATON Pontosan 30 évvel az étterem megnyitását követően a Michelin 2022-es kiadványa Bib Gourmand minősítéssel jutalmazta a balatonszemesi Kistücsökben folyó munkát. Csapody Balázs tulajdonossal beszélgettünk.

Állatmenhelyek a Balatonnál: a Vackoló Állatvédő Egyesület

LIKEBALATON Állatmenhelyek a Balatonnál címmel indítunk sorozatot, célunk pedig hogy megismertessük őket és segítsünk – az olvasókra is számítunk.

Karácsonyig már csak 28 nap van – Balatoni szaloncukrok az év legjobbjai között

LIKEBALATON A legjobb kézműves, a legjobb karamellás és a legjobb pisztáciás balatoni szaloncukrok az Év Szaloncukra-versenyen.

Balesetet okozott és helyszínelés közben meghalt a férfi

LIKEBALATON Helyszínelés közben lett rosszul és meghalt a férfi, aki balesetet okozott a Balatonnál.

Hazai hal: ne csak karácsonykor fogyasszuk

LIKEBALATON Több hazai hal kerüljön az asztalra – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A veszprémi érsek gondolatai advent első vasárnapján

LIKEBALATON Dr. Udvardy György, veszprémi érsek üzenete advent első vasárnapján.

Karácsonyig már csak 30 nap van – itt vannak a legfinomabb ünnepi sütik a Balatonról

LIKEBALATON Az ünnepi sütikhez mindig előszedjük a nagyi receptjeit, hiszen az ő tortája, krémese, pogácsája volt a legfinomabb. Mi a balatoni cukrászok, vendéglátósok titkos jegyzeteit kértük el, és rendeztük össze nektek.

Balatonbogláron nyílik elsőként jégpálya a tó körül

LIKEBALATON Már hizlalják a jeget a Balaton legszebb fekvésű jégpályáján. A balatonboglári létesítmény a tervek szerint december 2-án nyitja meg kapuit, december 3-án pedig hatalmas bulival várják a csúszás szerelmeseit.

Karácsonyig már csak 31 nap van – Szörnyek és sellők mentik meg a Balatont

LIKEBALATON Hogy kerül a Balatonba egy sellő? És miért bukkannak fel víziszörnyek a magyar tengerben? A nemrég megjelent Balatoni kacsavész – Szörnyek és sellők című mesekönyvben Hany Istók barátai segítségével igyekszik megmenteni a gyengélkedő Balatont.

Karácsonyig már csak 32 nap van – Téli Varázs Siófokon

LIKEBALATON Adventi programkavalkád a nyár fővárosában, hisz Siófok télen is varázslatos!

Karácsonyig már csak 33 nap van – Jégpálya, téli vitorlásverseny, karácsonyi vásár és gasztropiknik vár Balatonlellén

LIKEBALATON December 3-án berobban a téli szezon Balatonlellén. Megnyitják műjégpályát, lesz karácsonyi vásár, GasztroPiknik, Mikulás Regatta vitorlásverseny, és részt vállalhatunk a jótékonysági akciókban is.

Lovas rendőrök védik a Káli-medencét

LIKEBALATON A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén lovas rendőrök vigyáznak a természeti értékekre és a biztonságra.

Advent első hétvégéje – balatoni programok ajánlója

LIKEBALATON November 27., advent első vasárnapja, kezdődik az ünnepvárás és ennek jegyében is ajánljuk a balatoni programokat.

Családi kertből a Fő térre – felállították a városi karácsonyfát Keszthelyen

LIKEBALATON Keszthelyen hagyomány, hogy a város lakói felajánlják legszebb fenyőfájukat, hogy a város Fő terén, a legszebb pompában ragyogjon az adventi és a karácsonyi időszakban. Idén sem volt ez másként. A felajánló család már rutinosnak számít, hiszen ez a második fa, ami a kertjükből az adventi forgatagba kerül.

Balatoni éttermek a világ gasztronómiai térképén

LIKEBALATON Kitűnően szerepeltek a balatoni éttermek a világ vezető étteremkalauza, a Michelin Guide díjátadóján, amelyen a legjobb ár-érték arányú éttermeket honoráló Michelin Bib Gourmand elismerést kapott Balatonfüreden a Mór24 és a Sparhelt, valamint a balatonszőlősi Casa Christa. A tulajdonosok szerint ez hatalmas kiugrási lehetőség a vidék gasztronómiájának, mely még több hazai és külföldi vendéget vonz a térségbe.

Siófokon indult az Európai Mézes Reggeli kampány

LIKEBALATON Siófokon indult el az Európai Mézes Reggeli kampány, amely során mintegy 900 iskolába és óvodába, 170 ezer gyerekhez juttatnak el mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tagjai.