Így válassz bringát a gyereknek! Tóparti útvonalat is ajánlunk

Számos szempontot kell mérlegelnünk, ha kerékpárt szeretnénk vásárolni a gyerkőcnek. Biztosan nem nyúlunk mellé, ha figyelembe vesszük a lurkó életkorát, testi adottságait és bringástudását. S, ha már megvan a bringa, egy jó kis útvonalat is ajánlunk a tóparton.

Medve és medvehagyma: titkos kapcsolat van közöttük

LIKEBALATON Vajon mi köze van a medvehagymának mackókhoz? Kalandos mese következik. Ennek az illatos növénynek egyébként most van a szezonja, érdemes változatosan felhasználni az étkezésünkben, hiszen nagyon egészséges.

Mikor fordult fejre a Balaton?

LIKEBALATON Ha megnézünk egy körülbelül ötszáz évvel ezelőtti térképet a Balaton környékéről, bizony meglepő felfedezést tehetünk: fejen áll a tavunk. Néhol a Tihanyi-félsziget a déli parttal kapcsolatos, de előfordul, hogy szigetként ábrázolták. Vajon a tükör görbe, vagy a térképrajzoló volt pityókás?

Keszthelyen készül az olimpiára a sportlövő

LIKEBALATON Az olimpiai kvótás keszthelyi Major Veronika egyre motiváltabb, ahogy közeledik az olimpia ideje. Amikor Keszthelyen tartózkodik, főleg fizikai felkészülésre koncentrál, Budapesten pedig technikai és lövőedzéseket végez.

A béke szigete a Balaton partján

LIKEBALATON Néhány új szín, a világítás, valamint a funkciók újragondolása elég lehet ahhoz, hogy nagyobb beruházás nélkül is felújítsuk az otthonunkat. A következő nyaraló nem igényelt különösebb felújítási munkát, néhány jól célzott átalakítással azonban a lehető legtöbbet hozták ki a tereiből.

Változott a kerékpárutat megtorpedózó biatorbágyi civilek terve

LIKEBALATON Továbbra is áll a Budapest-Balaton kerékpárút építése Biatorbágyon belül, a korábban tiltakozó civilek saját ötletet készülnek bemutatni.

Pancsikolnál most a tóban? Gyenesdiáson csobbant a Balaton Rozmárja

LIKEBALATON Te fürödnél a hat fokos Balatonban? Ferenczi Ottó, a Balaton Rozmárja már idén is strandolt a nyugat-balatoni településen!

Május helyett októberben lesz UltraBalaton

LIKEBALATON Most már biztos, hogy a 2021-es NN UltraBalaton futóversenyt nem tudják megrendezni májusban - adták hírül a szervezők közösségi oldalukon.

Fél órán belül öt autót tört össze a Balaton-felvidéki ámokfutó (videóval)

LIKEBALATON A rendőrök őrizetbe vették azt az 52 éves férfit, aki fél órán belül öt autót tört össze, két nappal korábban pedig egy villanyórát döntött ki.

A költőket is megihlette Gyenesdiás

LIKEBALATON Rendhagyó módon, virtuálisan mutatják be a Gyenesdiási Antológiát a Költészet Napján, nézd meg az első videós verselést!

Egyházi vagyonkezelésbe kerülhet a hatalmas megújuláson áteső Szántódpuszta?

LIKEBALATON Uradalmi épületek, csárda, gyönyörű kápolna, vásártér, valamint lovas és hagyományőrző programok. A régi magyar puszta romantikája a Balatonnál is megtalálható. Szántódpuszta a déli part egyik ismert látogatóközpontja volt, de mára felújításra szorul. Az elképzelések szerint Szántódpuszta vagyonkezelése visszakerülhetne oda, ahová eredetileg is tartozott, ugyanis már 1055-ben a tihanyi apátság alapítólevelében is egyházi birtokként említik a területet.

Exkluzív képek a sármelléki nádas oltásáról!

LIKEBALATON Kedden hajnalban kigyulladt a Sármelléki nádas, a 76-os főút mellett. Délelőttre sikerült megfékezni a lángokat. Ottjártunkkor a vasúti talpfák oltását végezték a szakemberek.

A borászok borásza, Jásdi István mesélt az ünnepről, Balatonról, családról

LIKEBALATON Az ünnepek adják a ritmust az életünknek, amit élvezhetőbbé tesznek, megtörik a hétköznapok egyhangúságát, meg összetartják a családokat, jegyzi meg a csopaki Jásdi István.

Megrendezik a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztivált, nevezni május 15-ig lehet

LIKEBALATON Augusztus 19-től 22-ig rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen, az alkotók, műhelyek, stúdiók nevezését május 15-ig várják a filmes versenyprogramba - közölte a főszervező Latinovits Emlékmű Alapítvány.

“Végigénekelni az életet” – Siófokon kapta a zenei alapokat Lovász Irén népdalénekes

LIKEBALATON Kivételesen értékes művészi pályafutása, a népművészet identitás­megőrző szerepe mellett a népdaléneklés lélekgyógyító és közösségformáló erejét is elhivatottan hirdető, kiemelkedő előadóművészi, kutatói és pedagógiai életműve elismeréséül kapott Kossuth-díjat Lovász Irén népdalénekes, néprajzkutató, érdemes művész, a Károli Gáspár Református Egyetem docense.

Hideg vízben is úszik a Balaton szerelmese

LIKEBALATON Már a múltkori téli szezonban is gyakran úszott a Balatonban, a mostaniban pedig mindennap megtette ezt a csopaki Óhegyi Krisztián. Úszómesterként dolgozik, a tó szerelmese, és a hidegvízbemerülés felfrissíti, de azért ezt nem mindenkinek ajánlja.

Mag Erika felépült, és A-terve az Ultrabalaton

LIKEBALATON Amennyire mostanság mentálisan jól lehet lenni, ahhoz mérten rendben vagyok.

Itt a jó idő, érzelmes videót csináltak a motorosoknak a rendőrök

LIKEBALATON A kedvező időjárás beköszöntével ugrásszerűen megnő az utakon a motorosok száma, akiknél a baleseti kockázat átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorosokat a gépkocsik vezetőire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások (karosszéria, energiaelnyelő zónák, biztonsági öv, légzsák) nem védik, így baleset esetén testük közvetlenül sérül.

Ilyen a húsvét a Balatonnál

LIKEBALATON Tiszta és szép napsütés idő köszöntött be nagyszombaton a Balatonnál. Az erős szél miatt kissé hűvösebbnek éreztük a levegőt a siófoki hajóállomáson, ahol ezúttal is sok családos ruccant ki egy kis levegőzésre. Ezen a napon elindult a 175. balatoni hajózási szezon.

Megkezdődött a 175. hajózási szezon a Balatonon

LIKEBALATON Az idei első balatoni hajó ezekben a pillanatokban (délelőtt 10 órakor) hagyja el a siófoki kikötőt, a kompok Szántódrév és Tihanyrév között negyvenpercenként közlekednek.

Szörnyű fotók érkeztek Bereczki Zoltánék súlyos karamboljáról

LIKEBALATON Nézd meg a képeket!

Megújul a Hévízi-tó körüli véderdő, a kifolyót szélesítik

LIKEBALATON Turisztikai látványosság (is) lesz a véderdő. A tóvédelmi program jól halad, már csaknem teljesen kész az új sétány, és őszig valamennyi tervezett fejlesztéssel végeznek a szakemberek.

Hallottál már ilyenről? Hibrid sast azonosítottak a Kis-Balatonnál

LIKEBALATON Fekete sasokat fotóztak madarászok Zalavár közelében. Az egyiket a lábán lévő madárgyűrű alapján sikerült azonosítani. Őt fióka korában Tallin közelében gyűrűzték meg, még 2016-ban. Miután a madarászok felvették az észt kollégákkal a kapcsolatot, kiderült, hogy ez egy nagyon különleges, hibrid madár.

Április bolondjával megérkezett a Bondoró Fesztivál beharangozó filmje

LIKEBALATON Április elseje hagyományosan Bolondok Napja, amikor szerte a világon apró csínytevésekkel és tréfákkal ugratják egymást az emberek, amivel igazi vidámságot csempészhetünk a hétköznapokba. A Bondoró fesztivál amúgy is bolondos hangulatát idézi bemutatkozó filmjük, ami nem áprilisi tréfa!

Ma indul a viharjelzés a Balatonon

LIKEBALATON A katasztrófavédelem a Balatonon április elejétől egészen október végéig működteti a viharjelző állomásokat. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek pihenését teszi biztonságosabbá.

Rendeld házhoz a Balatonnál: termelői húsok, borok, lakásdíszek húsvétra – vagy rendelhetsz áruházból is

LIKEBALATON A Balaton több pontján a helyi termelők kiszállítják a rendelt termékeket. Ha inkább élveznéd a balatoni pihenést, és nem akarsz boltba járni, vásárolj be online. Egyes áruházláncok már a Balatonhoz is szállítanak. Ezeket gyűjtöttük most össze, hogy neked könnyebb dolgod legyen.

Tour de Hongrie – A főszervező szerint minden kerékpárrajongónak örömet fog szerezni a mezőny

LIKEBALATON Minden kerékpárrajongónak örömet fog szerezni a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye a főszervező szerint.

Óvatosan az úton! Varangyasszonyság épp az urát viszi a hátán

LIKEBALATON Mókás jelenség, amikor a termetes barna varangy nőstény hátán viszi feleakkora hím párját. Az első tavaszi melegben egymásba kapaszkodva menetelnek árkon-bokron keresztül a víz felé, hogy lerakják petéiket. Nem árt vigyázni, nehogy elüssük őket!

A balatoni utakon is kiemelt rendőri ellenőrzés lesz húsvétkor

LIKEBALATON A húsvéti közúti ellenőrzéseknél idén a biztonsági öv használatát is kiemelten ellenőrzi a rendőrség.

Jön a tavasz, így keltsd életre a leandert

LIKEBALATON Tavasszal a leander ismét a kert dísze lesz. Ideje, hogy kiültesd, mutatjuk pontosan, mikor, mit kell tenned.

Így nyaraltak a Balatonnál az emberek a vállalati üdülőkben – galéria

LIKEBALATON Ritkán látható felvételeket mutatunk a régi balatoni nyaralásokról.

Kinyíltak a tündérrózsák a Hévízi-tóban és a lefolyón

LIKEBALATON Virágba borultak a tündérrózsák a Hévízi-tóban és a lefolyón.

Portugál vitorlásversenyen készül az olimpiára Érdi Mária

LIKEBALATON A tokiói játékokra készülő balatoni vitorlásversenyző hazatért a Kanári-szigetekről, ahol az Olympic Winter Series elnevezésű megmérettetésen a Laser Radial hajóosztályban ezüstérmet szerzett. Itthon többször is az év női versenyzőjének megválasztott klasszis elmondta, hasznos felkészülési időszakot zárt le, de a további versenyeket illetően még sok a bizonytalanság.

Betört a tavasz a Balaton-partra!

LIKEBALATON Március utolsó szombatján igazi tavaszi idő várta a Balaton-partra látogatókat! A pompás idő minket is kicsalogatott, hogy körbenézzünk a tó körül, milyen is a várva várt tavaszillat!

A Balatonnál emlékhelye van Fekete Istvánnak – most film is készül az íróról

LIKEBALATON A Kis-Balatonban lévő Diás-sziget a térséget és annak élővilágát mutatja be, miközben az író előtt tiszteleg. Remek kirándulóhely. Fekete Istvánról most az életútját bemutató film is készül.

Ezek az idei újítások a balatoni vonatközekedésben

LIKEBALATON A szokásos évi első menetrend-módosítással április 11-től újításokat vezet be a MÁV-START, egyebek mellett új dunántúli összeköttetések is létrejönnek.

Hévíz a szállodák nyitásától várja az igazi változást

LIKEBALATON Hévízen az üzletek újranyitása nem hoz túl nagy fellendülést, hiszen a kereskedelmi, szolgáltatói kapacitást nem a nagyjából négyezer helyben lakó igényeire szabták, érzékelhető kereslet és forgalom akkor lesz, ha kinyithatnak a szállodák és jöhetnek a vendégek – foglalta össze véleményét Kotora Pál, a város vállalkozói egyesületének alelnöke.

Április közepén indul a tulipánszüret a Balatonnál

LIKEBALATON Késlelteti a tulipán virágzását a hideg idő. A Kőröshegyi Levendulás április közepére csúsztatta a hagyományos tulipánszüretet. A Balaton déli területein tapasztalt enyhe fagy nem károsította a tavaszi növényeket, de napsütésre szüksége lenne még a virágoknak. Közben beindul az online kiszállítás.

Vörös panda és rénszarvasok érkeztek a Veszprémi Állatkertbe

LIKEBALATON Ismét új lakókkal bővült a Veszprémi Állatkert, ahol a szakmai munka nem áll meg a zárva tartás ideje alatt sem. Az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében megérkezett Hollandiából Binti, a kis pandahölgy, valamint két rénszarvas Németországból.

Ellepik a a varjak a Balaton-parti településeket

LIKEBALATON Többen jelezték, hogy az utóbbi időben rengeteg varjat lát a Balaton keleti medencéjének partmenti településein. Vajon mi van a hátterében?

Balatoni borászok a TOP 50-ben

LIKEBALATON A Borászok Borásza kerek évfordulót ünnepel: az elismerést éppen 15 éve alapította Rókusfalvy Pál, tehát idén már a 15. Borászok Borászát választják meg. Íme a Kárpát-medence 50 legjobb borásza, köztük számos balatoni termelővel!

Gyermekpornográfia és szexuális erőszak Keszthelyen!

LIKEBALATON Szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat két férfi ellen, az egyik esetben szexuális erőszak, a másikban gyermekpornográfia bűntette miatt.

Tömegek hallgattak a szemesi lány hívó szavára

LIKEBALATON Még húsvétkor is a szemét ellen harcolt a balatonszemesi diáklány. Rózsa Virág akciójához százhúsznál is többen csatlakoztak a véghajrában.

A Balaton Madonnái

LIKEBALATON A Balaton vidékén sok-sok példáját láthatjuk Szűz Mária kultuszának. Talán az egyik legismertebb hagyománya az andocsi, világhírű Mária kegyhelynek van, de szintén nagy múltra tekint vissza a sümegi ferences Mária búcsújáró helyszín is. Most a kevésbé közismert Szűz Mária tiszteletére állított emlékhelyek, szobrok történetét járjuk végig.

Ezért sétáltasd mindig pórázon a kutyádat, ha kirándulsz

LIKEBALATON Lassan ballagunk a tavasz elé, amikor egy kiránduláshoz, túrához még azok is kedvet kapnak, akik a hidegben inkább bezárkóztak. A Balaton környékén lévő vadasparkok is vonzó helyszínt nyújtanak a kiadós sétákhoz, akár kutyával is.

Teljesen megújul a Balaton–Dráva korridor

LIKEBALATON Erősebb lesz a burkolat, leágazások, buszmegállók, gyalogátkelők épülnek a 68-as főúton

Mennyibe kerül az energetikai tanúsítvány és mire jó?

LIKEBALATON Hirdetés - Egyre többször találkozhatunk azzal, hogy energetikai tanúsítványra van szükségünk. De vajon milyen költsége van ennek és mire jó?

Légicsapással gyérítették a balatoni szúnyoglárvákat

LIKEBALATON Több mint ezer hektárnyi balatoni területen gyérítették a szúnyogokat az elmúlt napokban. Sáringer-Kenyeres Tamás, a Balatoni Szövetség (BSZ) által megbízott szakértői csoport vezetője elmondta: a légi beavatkozással a korán kirajzó, csípős szúnyogokat ritkították a tó körül.

Csopak házai között több száz éves templomromot találunk

LIKEBALATON Csopak utcáin sétálva egy középkori templom romjaira bukkanhatunk, amely ha csonkán is, de büszkén áll a település házai között. A kövesdi Szent Miklós templom annak idején a paloznaki plébániához tartozott, ahová hetente egyszer járt a paloznaki plébános misézni.

Később indul a balatoni vitorlás versenyszezon, de edzeni lehet

LIKEBALATON A COVID-19 járvány harmadik hulláma miatt el kell halasztani a hagyományosan április elején induló versenyszezon kezdetét – közölte a Magyar Vitorlás Szövetség. Arról is kiadtak egy nyilatkozatot, hogy a jelenlegi helyzetben mit és hogyan szabad csinálniuk a vitorlázóknak .

Botka Endre interjú: “képtelen vagyok meghúzni a ravaszt”

LIKEBALATON Zajlik a vb-selejtező, amelyben a Ferencváros hátvédjének is fontos szerepe van, a magyat válogatott játékosaként. Botka Endrével a felkészülés szünetében beszélgettünk imádott kisfiáról, a rally versenyekről, a főzésről és a futballról. Kiderül az is, hogy miért képtelen meghúzni a ravaszt.

Szakrális helyek a Balaton északi partján, melyeket felkereshetünk húsvétkor

LIKEBALATON Az elmúlt évet a tragédiák és korlátozások árnyékéban éltük végig. Ha úgy érzed jó lenne végre egy kicsit kiszakadni a négy fal körül, most ajánlunk öt Veszprém megyei helyszínt, ahol a szabadban hangolódhatsz az ünnepre. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ezeken a helyeken is fokozottan figyeljük a járványügyi szabályokra: hordjunk maszkot és tartsuk be a védőtávolságot!

Kincs a fák között: az Újlaki templomrom Tihanyban

LIKEBALATON A tihanyi rév feletti meredek domboldal tetején egy aprócska templom romjai állnak. A fák között megbújó falak keveset árulnak el magukról, de a fakereszt tövében üldögélve érezhetjük a Balaton illatát, és élvezhetjük a napsugarakat, melyek mindig utat találnak ide a felhők közül.

Friss hírek az idei Veszprémi Utcazene Fesztiválról

LIKEBALATON Augusztus 25-28. között rendezik meg idén a Veszprémi Utcazene Fesztivált. A rendezvénnyel kapcsolatos legfrissebb hírekről a főszervező számolt be.

Lefóliázták a Sió-zsilipet, mert nem zárt rendesen

LIKEBALATON Április elsején elzárták a vízleeresztő zsilipet Siófoknál, amely január vége óta volt nyitva. Azonban a zsilip nem megfelelően zárt, ezért a szakemberek a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának búvárait kérték meg a víz alatti munkák elvégzésére.

Tojásfák a Balaton körül

LIKEBALATON A húsvétra feldíszített fa vagy bokor szokása német nyelvterületről származik, amit más nemzetek is átvettek. Az ünnep közeledtével a Balaton-parti települések is díszbe öltöztettek egy-egy fát, mi pedig megkerestük, hol találunk idén tojásfát.

Húsvétkor szigorított ellenőrzés lesz a balatoni településeken

LIKEBALATON A négynapos húsvéti hétvégén nagy vendégforgalomra számítanak a Balatonnál, az önkormányzatok többsége a rendőrség és a helyi polgárőrség közreműködését kéri a járványügyi rendelkezések betartatására – közölte az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke.

A Balatonnál is az ünnephez igazodik a MÁV-Start és a Volánbusz közlekedési rendje

LIKEBALATON Ha az ünnepi hosszúhétvégén a tömegközlekedést választod a Balaton megközelítésére, érdemes tájékozódnod az alábbi, mától érvényes információkkal kapcsolatban.

A Balatonhoz is csábít új klipjében a Follow the Flow

LIKEBALATON Az együttes legújabb szerzeménye, a Régi mese Magyarország mesés tájai és természeti kincsei előtt tiszteleg és természetesen balatoni tájak is szerepet kapnak a videóban.

Nyáron már villanyvonatok közlekedhetnek a Balaton északi partján is

LIKEBALATON Május legvégén indulhat meg a vasúti forgalom az észak-balatoni vonalon, június második felében pedig elkezdődhet a pályaszakaszon a villamos üzem.

Csupasport: ivott a Balatonból, hogy célba érhessen

LIKEBALATON A tó segítség nélküli körbefutásban ő tartja a rekordot 26 óra 40 perccel. Blaskó Mihály segítség nélkül futotta körbe a tavat, de nagyobb feladat volt számára, hogy vizet vételezzen, mert a járvány miatt a közkutak és az üzletek sem üzemeltek – maradt a természet.

Exkluzív fotók! Felújítanak egy ötvenéves balatoni halászhajót

LIKEBALATON Legendás balatoni halászhajó kel új életre a közeljövőben és hamarosan kiállítják majd, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa a történelmi monstrumot.

A jó időben már előkerülhetnek a grillek, nézd meg, mire érdemes odafigyelni!

LIKEBALATON A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt jelenleg az otthonmaradással lehet leginkább csökkenteni a fertőzésveszélyt, de a grillezés jó kikapcsolódás.

Ki fogadná be a Balaton Soundot?

LIKEBALATON Ahogy megírtuk, a Balaton Sound az idén elmarad, s jövőre rendezik meg utoljára Zamárdiban. Felmerül a kérdés, vajon befogadná-e a rendezvényt másik Balaton-parti város annak tudatában, amennyit ez idő alatt a Zamárdiban élők már megtapasztaltak róla.

Húsvét után további két napig utazhatunk a márciusi bérletekkel

LIKEBALATON A havi és második félhavi bérleteket alap­esetben a következő hónap ötödikéig használhatják a közösségi közlekedési szolgáltatók utasai. Az érvényességi határnap áprilisban így húsvéthétfőre esne.

Lelki táplálékot is adhat a balatoni ragyogás

LIKEBALATON Most van itt az idő, hogy ne a történésekről osszunk meg mindent, hanem önmagunkról, örömeinkről és bánatainkról. Mindig segít, ha a terheinket nem kell egyedül viselnünk – hangsúlyozta Mihályi Jeromos OSB, a Tihanyi Bencés Apátság perjele.

Nyilvános az újranyitás menetrendje

LIKEBALATON A vendéglátó egységek továbbra is csak elvitelre fogadhatnak vevőket.

Pálmák, yukkák, egzotikus növények Balatonfűzfőn az út szélén

LIKEBALATON Almádi felé haladva az út mentén egzotikus pálmák tűnnek fel az elhaladónak. Közel harminc esztendeje működik itt a Mitsch Kertészet, Richárd négy éve a bátyjától vette át a vezetését. Körülbelül öt-tíz éve vették észre, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az egzotikumok iránt.

Különleges virágokat nézegetnél kirándulás közben? Itt megteheted!

LIKEBALATON A Balaton-felvidék és a Bakony találkozásánál fekszik Veszprém, de a Séd völgyében néhány a Mezőföldre jellemző növényfaj is megtalálható. Ha Veszprém környékén kirándulunk, viszonylag kis területen nagy változatosságot tapasztalhatunk.

Emlékszel, milyen lassan készült el az M7-es autópálya?

LIKEBALATON 1961-ben kezdték el építeni az M7-es és az M1-es közös bevezető szakaszát, ami mindössze 7,3 kilométer hosszú volt, és 1964-re készült el. Hány év alatt jutottak el a Balatonig?

Egy tárgy, egy történet: balatoni vitorlás

LIKEBALATON Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal egy szívének kedves, a régi idők Balatonjának szuvenírjéről.

Mától másképp járnak a kompok a Balatonnál

LIKEBALATON Változik a kompmenetrend a Balatonon. 2021. április 9-től esténként tovább járnak a kompok Szántód és Tihany között.

Februárban is 90 százalékos a szálláshelyek kiesése

LIKEBALATON Maradtak a bőröndök a gardróbban. Megismétlődtek a januári mínuszok, februárban is 90 százalékos elmaradásban van a kereskedelmi szálláshelyi forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

Ezt az utcát látnod kell! Mint a japán cseresznyevirágzás!

LIKEBALATON Beköszöntött a jó idő, ennek hatására a Balatoni utcában elkezdett virágozni a vérszilva, mely egy roppant univerzális díszfa.

Így kezdj neki a szabadban való edzésnek

LIKEBALATON Ahogy a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, a szabadtéri edzés szerelmesei ellepik a futópályákat és a kondiparkokat. Ha te is azok közé tartozol, akik a szabad levegőn szeretnek edzeni, akkor fogadd meg ezeket a tanácsokat, mielőtt belevágsz az idei kinti edzésbe!

Kamionbaleset miatt zárták le az M7-est

LIKEBALATON A hajnali órákban Balatonszárszó térségében személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt, emiatt Nagykanizsa irányába teljes útlezárás van érvényben.

Orbán Viktor: Újraindul az ország

LIKEBALATON MEGVAN A KÉT ÉS FÉL MILLIÓ BEOLTOTT.

Eloltották a nádtüzet a Kis-Balaton térségében

LIKEBALATON Eloltották a tűzoltók a Kis-Balaton térségében mintegy kétszáz hektáron égő nádast - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kiterjedt területen ég a nádas

LIKEBALATON Mintegy harminc hektáros területen ég hajnal óta a nádas Sármellék külterületén, a 76-os főút mellett.

Gyönyörködj a kockásliliomban!

LIKEBALATON A mocsári kockásliliom 2016-ban az Év vadvirága címet viselte Magyarországon. Ez a kedves kis növény a Zalai-dombság láposabb vidékein is fellelhető. Mi Kehidakustányban találtunk néhány szálat.

A hagyományok kitartó őrzői

LIKEBALATON A badacsonytördemici néptáncosok a bajban sem engedik el egymás kezét. Ha a mindennapokban nem is lehetnek most együtt, a hagyomány erejével kifejezik egymás és a külvilág felé is az együvétartozásukat.

Balatoni fesztiválok, balatoni fesztiválszervezők #1: Osvald Bálint – KeszthelyFest

LIKEBALATON Imádjuk a balatoni fesztiválokat, de vajon ki áll mögöttük? Milyen arc a főszervező? Mit csinál szabadidejében és hogyan szervezi a kedvenc fesztiválodat? Sorozatunkban a balatoni fesztiválszervezőket mutatjuk be. Elsőként a KeszthelyFest főszervezőjével, Osvald Bálinttal beszélgettünk.

Újjászületik a Balaton egyik kiemelkedő kulturális öröksége

LIKEBALATON A fejlesztés fő célja a páratlan műemlékegyüttes hosszú távú megvédése és újabb attrakciók létrehozása.

Énekel a kékbegy a Kis-Balatonon

LIKEBALATON A kékbegyek a környék szinte valamennyi madárfajának strófáját képesek beleszőni az énekükbe.

SUP-osokat mentettek a nagy szélben a balatoni vízirendőrök

LIKEBALATON A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 2-án, az I. fokú viharjelzés alatt két személyt mentettek ki a tóból.

Feltárul a titok: ez van a Kőröshegyi Völgyhíd belsejében

LIKEBALATON Tudtad, hogy mit rejtenek a völgyhídban, és hogy mi a különleges a fonyódi részén? Európa első női hídmester kalauzol el ebbe a titokzatos világba.

A világ egyik legritkább autóját próbálták ki Keszthelyen – VIDEÓ

LIKEBALATON A közelmúltban került a világ egyik legritkább autója egy magyar gyűjtőhöz. A keszthelyi Gehilio’s Garage csapata pedig már ki is próbálta.

Bringázás közben is figyeljünk az UV-sugárzásra

LIKEBALATON A tavaszias meleg megérkezésével ügyeljünk, hogy megóvjuk szemünket és bőrünket a nap káros sugárzásától, máskülönben kellemetlen emlékként marad meg az első tavaszi kerékpártúra.

Félméteres hullámok! Erős szél csap le a Balatonra

LIKEBALATON Vége a nyárias melegnek. Kiadták a riasztást. Éjszakától viharos széllel érkezik a hidegfront. A Balaton területén kell nagyobb széljárásra számítani.

Tihanyban sem lehet enni, inni, dohányozni közterületen – viselj maszkot!

LIKEBALATON Mi Tihanyban már azon gondolkodunk, hogy miképp tudjuk biztonságossá és élvezetessé tenni vendégeink látogatását – olvasható Tihany hivatalos közösségi oldalán.

Haltelepítés: öt tonna ponty érkezett a Balatonba

LIKEBALATON A napokban pontyokat engedtek a vízbe a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei a fonyódi kutyás strandon. Öt tonna, a varászlói tógazdaságból származó pontyot telepítettek a Balatonba.

Így nézne ki a Szuezi-csatornában keresztbe állt hajó a Balatonon

LIKEBALATON Egy mókás weboldal segítségével Veszprém megye bármely pontjára lerakhatjuk a hajót. Kipróbáltuk, hogyan nézne ki az Ever Given a Balatonon!

Rost Andrea a Balatonnál lesz gazdálkodó?

LIKEBALATON A koronavírus-fertőzésen átesett Rost Andrea most kezd bele régi álmai megvalósításába, például a mandulatermesztésbe, melyhez területet keres a Balatonnál.

Hévízi tippek a derékfájás megelőzésére

LIKEBALATON Kora reggel elmész futni, az egész napos home office után pedig bicajozol egy nagyot? Mégis fáj a derekad? Mi lehet a baj? Mit kell tenned?

Balatoni kéjutazás – 160 éves a Déli Vaspálya

LIKEBALATON

Országos tavaszi nagytakarítás indul

LIKEBALATON Az erdők-mezők megtisztítására hív az Aktív Magyarország, hogy a pandémia alatt megsokasodott hulladéktól megtisztítsák a természetet – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Idén is engedélyezik áprilistól a csónakos horgászatot a Balatonon, de vannak megkötések

LIKEBALATON A tavalyihoz hasonlóan idén is enyhítést hoztak balatoni horgászrendben. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a vírushelyzetre való tekintettel részlegesen feloldja az áprilisi csónakos tilalmat, de lesznek olyan helyek, ahol továbbra is tilos a pecázás. Mutatjuk, hogy hol.

Tiszta vizet öntött a pohárba Szlávik János: őszintén beszélt a magyar járványhelyzetről

LIKEBALATON A koronavírus-járvány legsúlyosabb napjai tartanak, minden eddiginél több a fertőzött, nagyon sokan vannak kórházban... és talán valamikor nyárra lélegezhetünk fel – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

Elszálltak a balatoni ingatlanárak, Siófok gyakorlatilag betelt

LIKEBALATON Szinte minden ingatlant el lehet adni a Balaton körül. Kosmann Zsuzsanna, a balatonmáriafürdői Balatonfer­sing irodavezetője elmondta: jelenleg háromszor annyi érdeklődőjük van, mint amennyi eladó ingatlant tudnak kínálni. Egyes településeken a négyzetméterárak is elszálltak , nem ritka a majdnem másfél millió forintos sem.

Vendégségben egy 200 éves présházban

LIKEBALATON A nagyváros zaja elől a Balaton-felvidéken lelt menedékre a fiatal pár, akiknek szenvedélyük az értékmentés.