Indulsz a Balatonra hétvégére? Mutatjuk, mit érdemes feltétlenül tudni

Utinform, időjárás, vonatinfó.

Az elefántok is megfürödtek a Balatonban a pénteki kánikulában

LIKEBALATON Megkezdődött a cirkuszünnep Balatonlellén. Hatalmas tömeg örült, ahogy megfürdették az elefántokat a strandon, este a cirkuszokban folytatódnak a programok.

Hajnalig razziáztak a rendőrök Siófokon – Videó!

LIKEBALATON Ellepték a rendőrök a Petőfi sétányt, szombat estétől egészen hajnali 6 óráig ellenőriztek a város "bulinegydében". Tolvajokat és garázdákat állítottak elő, még a lovasrendőröket is bevetették.

Séfek ajánlanak balatoni éttermeket #1 – Titkok, receptek, Provence: Balatonalmádi ékszerdoboza

LIKEBALATON A Balaton telis-tele van a legkülönbözőbb vendéglátóhelyekkel, akik gasztronómiai kreativitásukkal, vendégszeretetükkel és egyedi hangulatukkal csábítják a nyaralókat. A most induló Séf ajánlja sorozatunkban a Balaton-parton dolgozó séfek kivételesen nem saját munkájukat mutatják be, hanem egy-egy olyan különleges helyet, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni.

Drónokkal keresték éjszaka a 4 éves kisfiút

LIKEBALATON Révfülöp polgármestere kért segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától és mindenkitől, aki mozgósítható volt, mert szerdán 20 órakor eltűnt egy 4 éves kisfiú a településről. Éjszakáig tartott a keresés, a vízimentőkön kívül még rengetegen segítettek.

Holnap kánikula, de ma ilyen viharral érkezett a Balatonhoz a hidegfront

LIKEBALATON Ahogy a meterológusok előre jelezték, hétfő délutánra brutális szelekkel, kiadós esővel megérkezett a lehűlés a Balatonhoz. Holnaptól újra nyár lesz!!!

Megtelt hétvégére a Balaton

LIKEBALATON Az első igazi kánikulát hozó hétvégén megtelt a Balaton, zsúfoltak voltak a strandok és sorok kígyóztak a büfék előtt.

Beindulnak a bulik a Plázson

LIKEBALATON Bár a nagykoncertek még váratnak magukra, a Plázson tavaly felépült Arénában már hétvégétől beindul az élet. Június 26-án elstartol az idei Metzker Viktória & Friends sorozat, másnap, szombaton pedig Sterbinszky és Mynea szórakoztatja a nagyérdeműt. Egyelőre a bulikban csak limitált számban fogadják a látogatókat.

Ha csak enni szeretnénk a strandon….

LIKEBALATON Egy érdekes és ízletes strandétel, egy finom lángos, egy lehetelvékony tésztájú palacsinta - csábító finomságok a Balatonnál. De mi van, ha nem szeretnénk fürdeni és napozni, hanem csak megkóstolni valamit, vagy jóllakni valamelyik strandbüfében? Akkor is kell jegyet vennünk a strandra?

Nasa kutatásban szerepelt a Balaton, és jó helyen végzett

LIKEBALATON A balatoni algavirágzásról 2019-ben lehetett többet olvasni, akkor a jelenség a Nasa felvételein jól látható volt. A képeket a Stanford Egyetem kutatóinak közreműködésével elemezték, és a magyar tengerrel együtt összesen 71 tavat vizsgáltak meg a hat kontinens 33 országában. Nyári műholdfelvételeket elemeztek, hogy kivizsgálják az algavirágzások mértékét és lehetséges okait.

Mától új IC+ kocsik közlekednek a Balatonnál

LIKEBALATON Június 6-tól a tizedik és a tizenegyedik új belföldi IC+ kocsi is közlekedik a szombathelyi és a zalaegerszegi vasútvonalon. A húsz nemzetközi vonalra gyártott új IC+ kocsival együtt, így már harmincegy új járművel találkozhatnak a vasúttársaság utasai. A MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a távolsági és nemzetközi forgalomban.

Utánajártunk, mi van a balatoni gyógyszermaradványos hírek mögött

LIKEBALATON A Balatonban található gyógyszermaradványok mennyisége elenyésző, így például a fürdőzőkre nem jelent veszélyt. De vajon milyen gyógyszerhatóanyag-maradványok fordulnak elő a Balatonban és vízgyűjtő területein? Mik a szennyezés forrásai és milyen terhelést jelentenek a vízi környezetükre? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Maász Gábor, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének kutatója, aki szakmai anyagával nemrég elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia ifjúsági pályadíját.

Elvétette a lehajtót az M7-esen, döbbenetes, amit ezután felvett a kamera – videóval!

LIKEBALATON Az M7-es autópálya új balatoni lehajtójánál követett el durva szabálysértést egy autós. VIDEÓ!

Dráma Veszprémben: öngyilkos lett a férfi, a völgyhídról vetette magát a mélybe

LIKEBALATON Meghalt a férfit, aki leugrott a veszprémi völgyhídról. Részletek a cikkben.

Sok minifesztivál lesz Kapolcson, jönnek a Völgyhétvégék

LIKEBALATON Vajon milyen a kedvenc nyári fesztiválhelyszínünk ősszel? Jövőre jubilál a Művészetek Völgye, idén szeptemberben jönnek a Völgyhétvégék

Balatonkeneséről a bécsi balettintézetbe – tíz évesen

LIKEBALATON Mit tesz az édesanya, amikor tízéves lánya eltántoríthatatlanul tudja, hogy profi balerina akar lenni? Ráadásul a legjobb balett­iskolák versenyeznek az ifjú tehetségért, aki maximális pontszámmal jutott be a budapesti és a bécsi balett­intézetbe.

Ne becsüljük le a napszemüveg viselését vezetés közben

LIKEBALATON Hirdetés - A szemüveg hálás segítőtárs a látás javításánál és élességénél, legyen szó akár szemhibáról vagy a napsütés elleni védekezésről, amelyekből egy darabot szinte mindenki birtokol.

Muti, mit játszol?

LIKEBALATON Anyák napján minden anyuka, mami, nagymama, dédi könnyekkel a szemében csodálja az őt köszöntő apróságokat (és nagyobbakat), de lássuk be a hétköznapokon nem is olyan könnyű lekötni a gyerekeket. Nálatok életben van még a kijárási korlátozás? Akkor azért, ha pedig nem, akkor azért érdemes megnézni, hogy mások hogyan foglalják le a srácokat egész nap. Sőt, a nézelődés mellett játszani is hívunk!

Kórházak dolgozói kapták a kőröshegyi tulipánokat

LIKEBALATON Három budapesti kórház orvosainak, ápolóinak adományozott gyönyörű tulipáncsokrokat a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa. Szabó Lajos így szerette volna megköszönni a koronavírus idején kifejtett munkájukat, odaadásukat. Az is motiválta, hogy előző cikkünk nyomán több ezren mozdultak meg és rendeltek nagyszüleiknek, rokonaiknak kiszállításra a színpompás növényekből.

Egy év után találtak rá imádott kutyusukra – szívszorító videó!

LIKEBALATON Készülj fel, mert sírni fogsz, de ezek az öröm könnyei lesznek! Videóra vették a siófoki kutyamenhelyen, ahogy a cuki négylábú felismeri gazdáit.

Türkiz víz, boldog halacskák – kristálytiszta a Balaton

LIKEBALATON Csodás víz alatti felvételt tett közzé közösségi oldalán a neves fotó, Török Brigi. A kikötőben tolongó halrajok és a gyönyörű, tiszta víz magával ragadó. Szemmel láthatóan él és virul a tó.

176 ezer tulipán keresi a gazdáját – te küldesz a nagyinak?

LIKEBALATON Sokféle programmal együtt elmarad a Kőröshegyi Levendulás népszerű piknikje, a hagyományos nárcisz- és tulipánszüret. A turizmusra építő látványkertészet vezetője szerint a földbe ültetett közel 176 ezer tulipán sorsa megpecsételődött. Mivel most nem lesz szüret, a gyönyörű virágok sürgősen keresik gazdájukat, különben szomorú véget érnek. Te küldenél húsvétra a nagyinak?

Most Keszthely felé lengett ki a Balaton

LIKEBALATON Az északkelet-délnyugat irányú viharos szél a napokban áttorlaszolta a vizet a Balaton keleti területéről a nyugatira. A kilengésnek köszönhetően a keszthelyi városi strand területének nagy része is víz alá került.

Ingyen ad egészségügyiseknek szájmaszkot egy házaspár Keszthelyen

LIKEBALATON Krokker Mónika és férje, Krokker Gábor szerda délután tették közzé a közösségi oldalon felajánlásukat, s csütörtök reggelig már több mint hatszáz maszkra jelezték is igényüket a városból és a térségből.

Lengyel Róbert: ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba!

LIKEBALATON Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyílt levélben kérte a siófoki nyaralók tulajdonosait, maradjanak inkább otthon.

Bezárt a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

LIKEBALATON Az országban lévő veszélyhelyzetre való tekintettel a Galerius Fürdő is határozatlan ideig bezárta kapuit.

Diszkóból csinálnak szállodát Siófokon

LIKEBALATON Új, négycsillagos szállodát épít egy befektető Siófokon. Az új létesítményt a Vécsey Károly utcában építenék fel, úgy tudjuk, az egykori Palace diszkó helyén lévő ingatlanon.

Utazás ajándékba? Miért is ne!

LIKEBALATON Hirdetés - Egyre nagyobb kultusza van az élményajándékoknak. Segítünk abban, hogy mit gondolj át, ha utazással szeretnéd meglepni valamelyik szerettedet.

Megkezdődnek az egyeztetések az új vízparti tervekről

LIKEBALATON Az új területrendezési törvény szerint - amely alapján készülnek a helyi tervek is - nem változhat a Balaton védettségi szintje, és nem változhatnak a megszerzett jogok, tulajdonjogok. A lehetőségekhez képest elsődleges szempont a Balaton megközelíthetőségének biztosítása, a parti részek "zölden megtartása".

Rekordra készülnek! Elszánt csapat ússza át a téli Balatont

LIKEBALATON Február 19-én döntenek arról, hogy elindítják-e szombaton az első csoportos, nyilvános átúszást a téli Balatonon. Zimányi András egy évvel ezelőtt egyedül vállalkozott arra, hogy megtegye a Szántód-Tihany közti távot a 7 fokos vízben, mára már neki köszönhetően 14 fős társaság vág neki ugyanitt a megmérettetésnek.

Így fotózzák drónnal a Balatont – nézd meg, milyen szép!

LIKEBALATON Gruber Márk István sikeres, fiatal balatoni drónfotós. Alkotásait több híres hazai és külföldi internetes oldal is népszerűsíti. Felvételeit a CNN is felhasználta. Kovács Emőke beszélgetett vele a tavi drónfotózás érdekességeiről.

Leégett a révfülöpi Fülöp-hegyen lévő kilátó faszerkezete

LIKEBALATON Kigyulladt a kilátó Révfülöpön, a Fülöp-hegyen. A kővágóörsi önkéntes tűzoltókat követően a badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, és oltották a tüzet. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott.

Kompakt adattárolás a mai világban

LIKEBALATON Hirdetés - Napjainkban a legtöbb ember rengeteg adatot használ, adatokkal dolgozik minden nap. Azok tárolására a lehető legkompaktabb megoldásokat keresi.

Lehet-e szánkózni Eplényben?

LIKEBALATON A szánkózás a télhez tartozik, főleg azoknak, akik még nem szerelmesei a síelésnek vagy snowboard-ozásnak. Utánajártunk mi a helyzet Eplényben, a Síarénában, ha valaki csak csúszna egyet a családdal.

Szorítsatok nekik! Négy balatoni fagyi és három cukrász az Év Fagylaltja verseny döntőjében

LIKEBALATON Kedden délután dől el, melyik lesz a legjobb fagylalt idén az országban. A döntő 13 fagyijából, négyet a Balatonnál készítenek.

Megteltek a strandok július első hétvégéjén

LIKEBALATON 24 fokos víz és 28 fokos hőmérséklet várta július első hétvégéjén a strandolókat Siófokon. Szombaton tiszta időben, gyönyörűen áttetsző, zöldes-kékes vízben lehetett csobbanni. Jórészt magyar vendégek lepték el a szabadstrandokat, a büféknél sorbaállás volt a jellemző.

Csendrendelet a Balatonnál, avagy mikor nyírjunk füvet?

LIKEBALATON Két Balaton-parti városban, Balatonfüreden és Keszthelyen van – kvázi – csendrendelet, a lakók és a turisták nyugalma érdekében.

Tragikus buszbaleset Balatonszentgyörgynél, 20 halott – így látták a katasztrófavédők

LIKEBALATON Meglett férfiemberek, sokat látott, rutinos tűzoltók. Mégis a torkukat szorítja ma is, amikor a zarándokok szerencsétlenségéről beszélnek, amiben húszan haltak meg 2002. július elsején a Balatonnál.

Lopják ezerrel a balatoni óriáshalakat- egy “csodapontyot” Tolnából szereztek vissza

LIKEBALATON Idén eddig már több esetben tettek feljelentést a halőrök, mint tavaly összesen. A hétvégén éppen Tolnából tért haza egy kapitális példány a Balatonba…

A hétvégén pótolják a hajós majálist Fonyód és Badacsony között

LIKEBALATON Évtizedek óta több ezer embernek az jelenti a nyári szezon kezdetét, hogy május elsején áthajózik egy kirándulásra, borozásra Badacsonyba. A karantén után, ezen a hétvégén lehet bepótolni az élményt.

Újabb gasztrorobbanás Badacsonyban

LIKEBALATON Alapvető a Balaton vonzerejében, idegenforgalmában, hogy minél több helyi terméket és szolgáltatást a legmagasabb színvonalon kínáljunk – hangsúlyozta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, badacsonyi szőlész-borász a náluk készült pezsgő országos premierjén szombaton.

Magyarország és a Balaton visszavár! – #itthonbiztonságos

LIKEBALATON Hirdetés - Végre újra eljött az ideje annak, amire hónapok óta vártunk: ismét találkozhatunk a barátokkal, tágabb családtagokkal, elhagyhatjuk otthonunkat, és újra szabadon mozoghatunk, biztonsággal útra kelhetünk országon belül.

Benépesült a Balaton az első igazi meleg hétvégén

LIKEBALATON Szombaton 30, vasárnap 29 fokos hőmérséklet, valamint 24 fokos víz várta a fürdőzőket Siófokon. Az iskolai szünidő első hétvégéjén sokan leruccantak a Balatonra, ahol két napra felpezsdült a strandok élete.

3 szalag, ami nélkül nincs otthoni felújítás

LIKEBALATON Hirdetés - A felújítás költséges dolog, így sokan saját kezűleg állnak neki. A mesterfogásokat viszont nem ismerik, pedig sok fejfájást meg lehet spórolni néhány apró trükkel. Ezekből szemeztünk most néhányat.

A Balaton és a Hold románca

LIKEBALATON A Hold vízre gyakorolt hatásáról régóta tud az ember, ahogy asztrológiai szemmel az ember vizes - vagyis érzelmi - életterületeit szintén befolyásolja a bolygónkat kitartóan kísérő égitest. A Balatonnak is különleges kapcsolata van Naprendszerünk óriásholdjával, és hogy mi születhet meg románcukból, az kiderül a cikkünkből.

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #7 – Pöccintsd be a verdát!

LIKEBALATON #nyaraljitthon #mostbepótoljuk. Durvulnál kicsit ezen a nyáron? Akkor is nyaralj itthon, mert a lóerők és a száguldás szerelmeseinek is sokféle lehetőséget tartogat a Balaton! Ha érdekelnek a különleges autók, ha haverokkal érkezel és egy kis adrenalinra vágysz, valami nem szokványos apa-fia programot keresel, vagy egy bulis motorozáshoz lenne kedved, itt a helyed!

Idén Veszprémfest nélkül telik a nyár, de jövőre bepótolhatjuk

LIKEBALATON Mészáros Zoltán, a fesztivál igazgatója a fesztivál közösségi oldalán közzétett videóüzenetben közölte a szomorú hírt, hogy idén nem tudják megrendezni a Veszprémfesztet. A fesztivál legtöbb fellépője azonban elfogadta a meghívást a 2021-es évre.

Itt a friss hír! Elindul a balatoni hajózás!

LIKEBALATON Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon, kezdetét veszi a 174. hajózási szezon! Május 30-tól már a kiemelt menetrendi és sétahajójáratok is elérhetővé válnak a tavon.

Újra megnyitottak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szabadtéri látogatóhelyei

LIKEBALATON Ismét látogatható a Salföldi Major, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely és a Fekete István Emlékhely.

Kerítésbe akad őzet mentettek meg Siófokon a tűzoltók – nézd meg te is a cuki állatot!

LIKEBALATON Kerítés rácsain akadt fenn egy őz Siófokon, a Szép-Völgyi utcában.

Egy-két autó van az M7 autópályán, de sikerült dugót csinálni

LIKEBALATON Gyönyörű idő van, háromnapos hétvége jön, hétfőtől szabadon jöhetünk-mehetünk a Balaton környékén... De most még érvényes a kijárási korlátozás. Megnéztük, mi a helyzet a Balaton felé az autópályán.

Házhoz jön a Veszprémi Állatkert: videósorozatban mutatják be lakóikat

LIKEBALATON Mivel március 16. óta a Veszprémi Állatkert sem nyithatta ki kapuit a látogatók előtt, ezért a zoo munkatársai úgy döntöttek, ők hozzák el az állatokat otthonainkba, hogy ne maradjunk állati élmények nélkül. Most otthonról – a nappaliból, az erkélyről vagy akár a fürdőszobából – is bepillantást nyerhetünk az állatkerti lakók életébe a ZOOnline videósorozatnak köszönhetően.

Napi pozitív gondolat #9 – Berkes Olivér

LIKEBALATON NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Berkes Olivért kérdeztük.

Siófokon kötelező lesz a szájmaszk

LIKEBALATON 2020. április 2-tól a város polgármestere elrendelte a kötelező szájmaszk viselését az üzletekben, hivatalokban és a szolgáltatóknál.

Vitorlázás a kijárási korlátozás alatt: mit lehet és mit nem?

LIKEBALATON Lehet vitorlázni a kijárási korlátozás ideje alatt? Vízre tehetjük a hajókat? Vonulhatunk önkéntes karanténba a hajónkon?

A turizmusnak is nagy segítség az adókönnyítés – a Balatonnál bizakodóak

LIKEBALATON A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng, és utána beindul a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.

Szájmaszkot és szendvicset visznek a siófoki kórház dolgozóinak a lakosok

LIKEBALATON Több siófoki szervezet is vállalta, hogy a helyi kórház dolgozóinak mindennapjait segíti a veszélyhelyzet idején. Van, aki szendvicset szállít a dolgozóknak, más pedig szájmaszkot gyárt az orvosoknak és ápolóknak.

Elképesztő összefogás Siófokon! Karanténnak ajánlja fel szállodáját a vállalkozó

LIKEBALATON A külföldről hazaérkező siófoki vendéglátósokon szeretne segíteni Tóth Gergely, a CE Napfény Hotel üzemeltetője. Pár napon belül 40-45 szobát készít fel műszakilag arra, hogy a szálloda betölthesse a karantén funkciót.

Nyárra visszatérhet a balatoni hangulat

LIKEBALATON A szeakemberek szerint júniustól, júliustól kezdhet magához térni a Balaton turizmusa.

Minden, amit az ISO 9001-ről tudni érdemes

LIKEBALATON Hirdetés - Vezessen Ön bármilyen típusú vagy méretű szervezetet, egy hatékony minőségirányítási rendszer bevezetésére feltétlenül szüksége van.

Nincs pánik a Balatonnál

LIKEBALATON A Balatonnál nincs pánik a koronavírus miatt, a gyógyfürdők zavartalanul üzemelnek, a szállodavendégek és az ittlakók sem tapasztalnak semmi rendkívülit. A boltokban nincs hiány sem a tartós élelmiszerekből, sem a napi fogyasztási cikkekből.

Dobó Ági szíve csücske a Balaton

LIKEBALATON Hirdetés - Dobó Ági szépségkirálynő szíve csücske a Balaton, imádja minden évszakban.

Hét bot, nyolc süllő az éppen százhúszezer forint bírság

LIKEBALATON Egyszerre hét bottal horgászott egy férfi a Balatonon, a zsákmányt pedig nem vezette be a fogási naplójába.

Balaton környéki gyógyfürdők a turizmus élmezőnyében

LIKEBALATON A Magyar Turisztikai Szövetség – 23 rangos hazai szervezet ajánlása, szavazata alapján – hetedszer állította össze A turizmus 50 fontos szereplője című albumot, amely idén két új kategóriával bővült, bemutatva a szakma szempontjából legfontosabb 10 polgármestert és 10 sokra hivatott fiatalt.

4 centiméter hiányzott, majdnem rekordot döntött a Balaton kilengése

LIKEBALATON A viharos szél valóban megbillentette a Balaton vízét, a Keszthelyi-öböl egyes részeiről a víz a tó másik végére, a keleti medencébe került.

Maskarások kóstolták a balatoni étkeket

LIKEBALATON Öt étterem, nyolc borászat és egy cukrászda kínálta termékeit szombaton a harmadik alkalommal megrendezett Lellei Gastro Farsangon.

A férfi ruháknál részesítse előnyben a komfortosságot

LIKEBALATON Hirdetés - Ha az öltözetét gondosan válogatja össze és nem szereti a túlzsúfolt ruhatárat szerezzen be olyan ruhadarabokat, amelyek univerzálisan viselhetők és bármely más ruhadarabbal könnyen összehangolhatók.

Este hidegfront érkezik, de addig tombol a kánikula

LIKEBALATON Naptej, víz, fürdőruha. A Balatonon szinte csak ennyi kell ma, hiszen meleg, napos idő lesz.

Alig marad valami a Siófoknál felborult román kisbuszból – Fotók a tragikus balesetről!

LIKEBALATON Egy ember életét vesztette az M7-esen a szombat reggeli balesetben. A járműben utazó további 8 személy megsérült. Siófoknál a forgalmat a rendőrök a 65-ös számú főútvonalra terelték, a főváros felé újra zavartalanul lehet közlekedni.

Megelevenednek a kabalák – ArtPiknikkel hangolódtak a Bondoró Fesztiválra

LIKEBALATON Idén nyárzáró eseményként rendezik meg a II. Bondoró Utcaszínház Fesztivált, melynek sajtóeseménye a fesztiválhoz méltón unikális volt, hiszen a VirágZsó udvarban ArtPikniken mutatták be, mivel készülnek a szervezők a fesztiválra.

Ismerd meg jobban a balatoni borokat és borvidékeket!

LIKEBALATON Hirdetés - Fantasztikus élmény részt venni egy balatoni bortúrán - és ez még tovább fokozható, ha a borvidékeket és borokat illető alapismeretekkel is tisztában vagy.

Post content responsive img test

LIKEBALATON

Bevadult a Balaton – nézd, hogy járt ez a szerencsétlen kutya!

LIKEBALATON Révfülöpön a sokadik vaddisznótámadás történt a napokban. Egy kisebb konda esett neki a család kedvenc kutyájának. Épphogy túlélte.

Fish&chips és miccs, gasztronómia és muzsika a Balaton-parton, fáklyafénynél

LIKEBALATON Piknik finomságokkal és zenei csemege - ez volt a Foodstock, amelyet az év – közelgő – legrövidebb éjszakája alkalmából rendezett a keszthelyi Halászcsárda.

Érdi Mária a Balatonon tér vissza

LIKEBALATON Az olimpiai kvótás vitorlázó, Érdi Mária most hétvégén, a Balatonon tér vissza a versenyzéshez.

Téged is vár a déli part legújabb gasztrokikötője, a PORT!

LIKEBALATON A balatonmáriafürdői PORT étterem&panzió tulajdonosa, Balla György nem keseredett el a járvány idején: még nagyobb sebességre kapcsolt a tervezett átalakításokkal. Így az övcsatorna melletti, kikötői hangulatú teraszos étterem most megújulva várja a vendégeket, hogy a dél-nyugati rész kihagyhatatlan gasztrokikötője legyen.

Tudtad, hogy egy ideig egy filmcsillag is a Veszprémi Állatkertben élt?

LIKEBALATON Az országban harmadikként alapították a Veszprémi Állatkertet és napjainkban még a távol-keleti országokból is szívesen jönnek ide ötletet meríteni a különböző állatkerti megoldásokhoz. Létrejöttének története igazi társadalmi összefogásról szól, hiszen 5 hónap alatt építették fel különböző gyárak, szervezetek munkásainak együttes fáradozásával.

Szuper kirándulóhelyek a Balatonnál, nemcsak motorosoknak!

LIKEBALATON Itt a nyár, s ha lassan is, de újra visszatér az élet a Balaton környékére! Gyere velünk egy motoros túrára a Hévíz-Balatongyörök-Kis-Balaton útvonalon!

Megújultak a balatoni strandok – mutatjuk, hol, mikor nyitnak

LIKEBALATON Utána néztünk, hogy mely balatoni strandokon zajlottak felújítások, hol találkozhatunk újdonságokkal és nyitva tartanak-e pünkösdkor.

Ez a táj, ez a kincs vonzóbb egy külföldi pihenésnél

LIKEBALATON Megreccsent a vendéglátás a járvány miatt, átrendeződött a munkaerő piac, ugyanakkor növekedhet a balatoni idegenforgalom, főleg a magyar vendégeket tekintve.

Napi cuki – A limnológiai intézet szakértője gitározik és énekel a Balatonról

LIKEBALATON

Kimentettek egy családot a Balatonból

LIKEBALATON Bajba került egy család a Balatonban. A rendőrök segítettek nekik kijutni a partra.

A balatoni szobrokat is megtáncoltatná a magyar táncos

LIKEBALATON A New York Times is beszámolt arról az egyedülálló akcióról, amit a magyar balett táncos, Kovács Zsolt Vencel vitt véghez: Budapest szobraival táncolt. A 21 éves táncművész volt az első, aki utcai balettelőadásban is megfogalmazta a koronavírus emberekre gyakorolt hatását.

Hétfőtől újraindul az élet a Balatonon

LIKEBALATON A védekezés ötvenedik napjánánál tartunk, a kormány tegnap arra jutott, hogy a védekezés első fázisa lezárult – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Több, a balatoni turizmust is érintő bejelentés is elhangzott.

Megújulva várja az évadnyitást a Tramontana, a Balaton egyik hercegnője

LIKEBALATON A hatalmas munka elkészült és a koratavasz folyamán ismét a Balatonba kerül az öreg hölgy , vagyis a legendás 8mR yacht. Wonke Péter a Tramontana Yacht Club Egyesület elnöke beszélt a felújításról és a tervekről.

Elindult a viharjelzés a Balatonon

LIKEBALATON Április elsején elindul és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Napi pozitív gondolat#1 – Paksi Endre (Ossian)

LIKEBALATON NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Az első részben az Ossian énekesét, Paksi Endrét kérdeztük.

Ne feledd, szombattól 9-12 között csak 65 évesnél idősebb vásárolhat!

LIKEBALATON A holnapi (március 28. szombat) nappal lép érvénybe a Kormány rendelete, melynek nagyon fontos, egyben a napi gyakorlatnak új szabálya, hogy reggel 9 óra és déli 12 között csak a 65 évnél idősebb korosztály vásárolhat. Ezt a háromórás időtartamot kivéve, a nyitvatartási időn belül intézheti a bevásárlást minden más korosztály. Az időkorlátozás az egyéb tevékenységekre nem vonatkozik.

Hazautaztak a vendégek Hévízről

LIKEBALATON Egy hét leforgása alatt szinte teljesen kiürültek Hévíz utcái, terei és szálláshelyei.

A Balatonnál is éreztük a zágrábi földrengést

LIKEBALATON Földrengést érzékeltek többen reggel 6 óra 24 perckor hazánk délnyugati településein, Zalakaroson, Hévízen és a Balatonnál is.

Támadják a karanténban lévő siófoki lányokat

LIKEBALATON Harmadik napja van karanténban Siófokon Csősz Dominika és Vörös Fanni. Naplójuk szerint a körülményekhez képest jól vannak, ám sokan támadják őket, sőt olyan is akadt, aki kihívta rájuk a rendőröket. A támadások ellenére továbbra is összefogásra kérik az embereket.

A természetben, biztonságban – kirándulás a Balaton körül

LIKEBALATON Tudjuk, hogy a koronavírus miatt sok programot törölnek, de a rendezvényeken túl is van élet a Balaton körül. Csodás kilátók, tanösvények és könnyű fokozatú túrák várnak, ahová gyerkőcökkel is bátran mehettek, s közben friss levegőn, a természetben tudtok töltődni. Mutatjuk, hogyan kapcsolódjatok ki, szívjátok magatokba a természet éltető erejét úgy, hogy közben ne kelljen aggódnotok a tömeg vagy a vírus miatt.

Miért volt jó a füredi Gasztropiknik?

LIKEBALATON Szombaton rendezték meg Balatonfüreden azt a GasztroPikniket, amelyen az északi és a déli partról összesen 36 étterem, borászat, valamit pálinka- és pezsgőmanufaktúra kínált ínycsiklandozó falatokat, zamatos itókákat és fantasztikusan baráti hangulatot.

Elhunyt Csukás István meseíró, aki a második otthonának tekintette a Balatont

LIKEBALATON A Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Csukás István 83 éves volt. Gyermekműveit, alkotásait számos elismerésben részesítették. A neves meseíró és költő a Balatonhoz ezer szállal kötődött.

Friss, izgalmas információk a Nemzeti Regattáról!

LIKEBALATON Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Siófokon a kétnapos családi fesztiválon színes programokkal, ingyenes koncertekkel és izgalmas versenyekkel készülnek a szervezők.

Tűzzel, dobbal, bolond lakodalommal űzték el a telet Hévízen

LIKEBALATON Apácák, boszorkányok, gólyalábasok és dobosok kísérték a hévízi bolond lakodalom boldog párját a zalai üdülővárosban. Fánkevőverseny, kiszebáb égetés és a hévízi gólya is fokozta a lagzi hangulatát, mutatjuk a boldogító igent is, nézd meg videóinkat!

Szívmelengető balatoni hír: elsőként érte el hazánkat Kele, a vörsi gólya

LIKEBALATON Az országos hírekkel ellentétben nem Vassurányba, hanem a Kis-Balaton fővárosában, Vörsre érkezett vissza teleléséből az ország első gólyája, Kele.

A viharos szél és a hullámzás miatt nem közlekednek a balatoni kompok

LIKEBALATON Az első járatot még elindították reggel Szántódrév és Tihanyrév között, de 8 órától már nem közlekedik a balatoni komp február 10-én.

Sífutás – háttérben a Balatonnal

LIKEBALATON Érdekes kombináció a Balaton parton: kikötő, vitorlások és egy sífutópálya. Alsóörsön jártunk, ahol minden gyerek kipróbálhatta a sífutást az Eplényből hozott havon.

Borásztanulók vizsgáztak Balatonbogláron

LIKEBALATON Tizenöt szőlész-borász tanuló tartott hétfőn bormustrát a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Szakgimnázium tangazdaságában. A végzősöknek saját maguk által készített nedűket kellett bemutatniuk a szakmai zsűri előtt Balatonbogláron.