Minőségi termékek a Balaton-felvidékről

Van egy egyesület, ami 12 éve azon munkálkodik, hogy a Balaton-felvidék minél élhetőbb legyen. Célja 59 település fejlesztése, területe Sümegtől a füredi térségig terjed, vagyis a Balaton északi partjának csodálatos vidéke tartozik hozzá. Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület szívvel, szorgalommal és határtalan lelkesedéssel munkálkodik ezen.

A Megfőzzük Almádit Egyesület felkészülten várja az idei esztendőt

LIKEBALATON Harmadik évét kezdte meg Balatonalmádi gasztroegyesülete. Az elsőben meg- és elismertette magát a nagyközönséggel. A másodikban két covid-hullám között végigdolgozott egy nagyon erős szezont, télbúcsúztató és szezonnyitó rendezvényekkel. A rövid téli pihenő után 2021-ben a megerősödött egyesület tagokat vesz fel, és egy nyugodtabb, hosszabb, egészségesebb szezonban reménykedik.

Ezért vonják vissza a BAHART vitorláskikötőinek bérbeadását

LIKEBALATON Visszavonják a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vitorláskikötőinek üzemeltetésére kiírt pályázatot, vagyis a kikötőlánc továbbra is a BAHART-nál marad. A hajózási cég májusban elfogadott újjászervezési tervének egyik fontos része volt a vitorláskikötő-hálózat üzemeltetési szerződés keretében történő használatba adása. A tervek szerint ebből biztos bevétele származott volna. De miért változott az elképzelés?

Balaton-kerülés extrém hidegben – Folytatódik az egyéni futósorozat

LIKEBALATON Kemény, magyar viszonylatok között extrém időjárási körülmények között kell futnia Gyöngyösi Róbertnek, a Privát Ultrabalaton idei második próbálkozójának.

Zséda:büszkén vagyok a Szerelem Énekesnője

LIKEBALATON Zséda és Kökény Attila elkészítette 2021 szerelmes dalát, a Casablanca ihlette klippel pedig telitalálat az összkép. Az énekesnőt az érzelmeiről faggattuk, de az is elárulta, miért nem csókolózott Attilával, és hogy mi köze van Diana hercegnőhöz.

Digitális élményközpont és pop up rendezvényhelyszín épül Veszprémben

LIKEBALATON Hogyan lesz egy bútorgyárból és egy szikvíz parkolóból unikális, kreatívipari célpont? Hogy kerülnek a villák a levegőbe? Cikkünkből kiderül, milyen művészeti koncepciók mentén készülnek el az új veszprémi attrakciók!

Ha hétvégén a keszthelyi Balaton-partra látogatsz, legyen nálad maszk! (videó)

LIKEBALATON Szombaton és vasárnap jelentősen megnő a partra látogatók száma, egy héttel ezelőtt emiatt határozott úgy az önkormányzat, hogy szigorítanak az eddigi intézkedéseken.

Almádi történetek #6 – Az orvos, aki fotós is volt

LIKEBALATON Balatonalmádi az északi part egyik kedvelt úti célja, ahol egyszerre van jelen a nyugalom és a pezsgés. A különböző városrészek más-más kincseket rejtenek, és számos érdekes személynek adtak otthon egykor. Amatőr fotóihoz a Lenkei Vilmos Dani nevet használta Almádi első orvosa, aki az egykori Kneipp intézetben is gyógyított.

Felháborító! Ellopták az alsóörsi betlehem két szobrát!

LIKEBALATON Magas jutalomban részesül, aki megtalálja a szobrokat. Szűz Mária és a szerecsen király, Boldizsár szobra tűnt el az alsóörsi betlehemből, közölte Hebling Zsolt polgármester, aki magánszemélyként 50 ezer forintot ajánlott fel a megtalálónak, illetve a nyomravezetőnek.

Több mint tízezer kincset rejt a Balatoni Múzeum raktára

LIKEBALATON Több mint tízezer műalkotást néznek át a Balatoni Múzeum szakemberei ezekben a hetekben. Neves alkotók műveit és kultúrtörténeti szempontból különleges alkotásokat is rejtenek a raktárak.

Karantén után bikinitest nyárra? Ők így fogytak 30-50 kg-ot! #1 – A kétféle nap eredménye: mínusz 40 kg

LIKEBALATON Te is simán megcsinálod a beach body-t 2021 nyarára: brutál eredményes fogyásokat mutatunk a következő napokban. Lesz nyár és lesz Balaton, és te is lehetsz ultraszexi a strandon. Mutatjuk, hogy hogyan.

Biztató hírek: nyáron újraindulhat a turizmus

LIKEBALATON A vírus nem mindennapi helyzetet teremtett, de nyáron újraindulhat a turizmus a remények szerint - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Kábítószerterjesztőket fogtak Csopakon és Veszprémben

LIKEBALATON A Balatonfüredi Rendőrkapitányság két veszprémi és egy balatonfüredi lakos ellen folytat büntetőeljárást. A gyanúsítottak az elmúlt hónapokban több száz gramm amfetamin hatóanyagú kábítószert árultak ismerőseiknek.

Bringás edzésterv öt lépésben – tanácsok Balatoni tekeréshez is

LIKEBALATON Öt, mindenki számára könnyen követhető tipp, hogy hogyan készítsünk saját edzéstervet néhány lépésben. Nézzük, melyek ezek!

Elképesztő! Kokainszállítmányok a balatoni vonatokon!

LIKEBALATON Rendszeresen vittek magukkal a bőröndjeikben kokaint a Balatonhoz utazók, a rendőrség mégsem csapott le rájuk!

Ezeken a helyeken most veszélyes kirándulni! Lőnek!

LIKEBALATON A felelős vadgazdálkodás jegyében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóságának üzemi vadászterületein terelővadászatot tartanak, kérik a kirándulókat, hogy az alábbi időpontokon és helyszíneken fokozottan figyeljenek.

Az anya az utolsó pillanatban megmentette gyermekét, majd vízbefúlt

LIKEBALATON A Balaton téli világáról, a sporttevékenységekről, a téli halászatról, nádaratásról már korábban több cikkünkben is beszámoltunk. Most tovább folytatjuk a történelmi barangolást a régi nagy balatoni telek történetében.

Hamarosan jön az igazi tél, a nyár pedig forró lesz

LIKEBALATON Sok meteorológus és klímakutató próbálja megjósolni, hogy milyen lesz például az idei tél, lesz-e egyáltalán hó, mikor jön a tavasz, és mennyire forró nyárra készüljünk. Azonban az egyre szeszélyesebb időjárás miatt ez egyre nehezebbnek tűnik.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban telel a havasi szürkebegy

LIKEBALATON Egyik rendszeres téli vendég hazánkban, s talán a legszebb is a Havasi szürkebegy, melynek egy példányát napjainkban kapta lencsevégre Hegyestűn Szabó Attila a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre.

Szigorodnak a maszkviselési szabályok Keszthelyen

LIKEBALATON Mivel az elmúlt hetek tapasztalata szerint hétvégenként sok látogató érkezik a keszthelyi Balaton-partra távolabbi településekről is, szigorodnak a maszkviselés szabályai, a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Brutális mészárlás és tragikus buszbaleset a Balatonon – ezt olvastátok 2020 nyarán

LIKEBALATON Készítettünk egy 2020-as toplistát a legolvasottabb cikkekből. Évszakonként mutatjuk, mit szerettetek a legjobban. Jöjjön 2020 nyara.

A köd alatt szunnyadó Keszthely is gyönyörű

LIKEBALATON Csütörtök reggelre köd telepedett megannyi balatoni városra, így Keszthelyre is. A Festetics kastély és a kastélypark, mintha álomba merült volna. Ritkán fotózott, megkapó felvételek a januári Balatonról.

Vízkeresztkor Balatonlellén megszentelték a Balatont

LIKEBALATON Első alkalommal tartottak Balaton-szentelést a déli parti városban vízkereszt estéjén. A kikötő mólóján közel százan imádkoztak és énekeltek, a sötétben sokan lámpásokkal, fáklyákkal világítottak. A megszentelt Balaton vizét kis üvegekben vitték haza a hívek az otthonukba.

Zalakaros a Balaton zöld tüdeje

LIKEBALATON A fürdőváros országos hírű gyógyászati központként mindig nagy figyelmet fordított zöldfelületei és parkjai állapotára, a környezettudatos nevelésre.

Százéves hajszárító a kézipoggyászban?

LIKEBALATON Szekrény méretű útiládák, hajvasaló és a laptoptartó őse is látható a múlt század utazási kellékeit bemutató tárlaton Keszthelyen.

Új év, új remény: kisbárányok születtek újévkor Felsőörsön

LIKEBALATON Az újév hajnalán, egy könnyűnek és szépnek nem nevezhető esztendő után a felsőörsi alpolgármester háztáji gazdaságában január elsejére virradóra született meg két kisbárány.

Elképesztő! 11 ember ült a BMW-ben, így menekültek a fonyódi rendőrök elől

LIKEBALATON Nem állt meg egy személyautó a fonyódi autópályarendőrök jelzése ellenére. A kocsiban meglepő módon 7 férfi, 3 nő és egy gyermek ült. A balatonszentgyörgyi lehajtónál nekihajtottak a szalagkorlátnak.

2020 vicces sztorijairól meséltek a balatoni rendőrök

LIKEBALATON A búcsúzó 2020-as esztendő bővelkedett olyan nem mindennapi történetekben is, amelyeket látva még a sokat tapasztalt somogyi rendőrök is kénytelenek voltak néha elfojtani egy-egy mosolyt, miközben összeráncolták a homlokukat.

Túlszárnyalták a balatoni ingatlanárak a fővárosit? Ebben biztosan!

LIKEBALATON Bár a 2020 a hullámvasutazás éve volt, akadtak érdekes rekordok a lakáspiacon.

Balatoni nyaralók is vannak 2020 legszebbjei között

LIKEBALATON A Lakáskultúra állított össze egy listát a tavalyi év legszebb nyaralóiról, melyek között révfülöpi és szigligeti ház is szerepel. Itt tényleg minden a pihenésről szólt.

Múltidéző: ilyen volt a tél 40 éve a Balatonnál

LIKEBALATON 1980 decemberében igazi téli időjárás uralta a Balaton környékét, és a magazinok hasábjain is ez adta a témát. Ma ez már egészen döbbenetes, ezért is érdemes megnézni a fotókat és a beszámolót.

A Balatonon romantikázott új barátnőjével Curtis

LIKEBALATON Szerelmes fotóval lepte meg a rajongóit Curtis, úgy tűnik, a rapper újra boldog! Nézd meg a képet!

Új strand épül Balatonfüreden

LIKEBALATON A balatonfüredi önkormányzat megvásárolta az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant. Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint strandot alakítanak ki.

Az életéért küzdött a Balatonon aTV2 sztárja

LIKEBALATON Laklóth Aladár egy vízimádó karaktert formál meg a TV2 új dramedy-jében, a Doktor Balatonban. A színész a Ripost-nak árulta el, hogy ő is szenvedélyesen szeret vitorlázni, igaz egyszer életveszélybe került a magyar tenger közepén.

Kvíz – Sztárkarácsonyok 2020 – így ünnepeltek ők

LIKEBALATON Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

A Balaton kapuja: látványos fejlesztések Tihanyban

LIKEBALATON Negyven fejlesztési részfeladat szerepel Tihany középtávú turisztikai stratégiájában, amihez egyelőre 1,9 milliárd forint áll rendelkezésre hazai és európai uniós forrásból.  A Csokonai-ligetben új tanösvényt alakítanak ki, a kompkikötőnél kétszáz gépjárműhelyes parkoló épül, a település kultúrparkja pedig új fazont kap. Megújul az apátsági lépcső, a templomkert, a galéria, illetve megkezdődik az apátság épületeinek állami támogatásból történő rekonstrukciója.

Mesés a látvány, de egyelőre nem korcsolyázhatunk a Balatonon

LIKEBALATON Bár a meteorológiai előrejelzések szerint várható, hogy vasárnapra vékony jégréteg alakul ki a Balatonon, pénteken a nyugat-balatoni térségben ennek még nyoma sem volt.

Idén is teljesíthető a családi túramozgalom

LIKEBALATON Sokak számára motivációs tényezővel bírhat, ha a természetjáráshoz valamilyen kihívás is kapcsolódik. A Teljesítménytúrázók Társasága által kiírt Túrázik a Család mozgalom teljesítése egész éves elfoglaltság lehet.

Valósággá vált a Doktor Balaton – különleges gyógyvizet találtak

LIKEBALATON Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a két éve tartó kútfúrás eredményeként. Ezzel a vízzel töltik az egyik sümegi hotel medencéit, amit a minap kezdtek meg.

17 millió forintnyi bírság a balatoni pecásoknak

LIKEBALATON Soha nem látott számban jelentek meg horgászok a Balatonnál 2020-ban. Sokan minimális ismeretekkel, vagy engedély nélkül láttak neki a horgászatnak. Közel 17 millió forintnyi bírság született tavaly, ami kétszerese a 2019-es számnak. A halőrök alig győzték a munkát.

Visszavonták a Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötőinek üzemeltetésére kiírt pályázatot

LIKEBALATON A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) Igazgatósága pénteken kezdeményezte a Társaság döntéshozó testületeinél a 11 vitorláskikötő üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását.

Az angol hajó nem volt elég szép, hogy Erzsébet királyné használja a Balatonnál

LIKEBALATON Sissit, vagyis Erzsébet királynőt szinte hollywoodi sztárként imádják rajongói, nem véletlenül. Kultusza a mai napig él. A modern, alakjára szinte mániákusan vigyázó uralkodónő kedvenc édessége az ibolyafagylalt volt, tiszteletére még ibolya ízű torta is készül Hévízen.

Farsangi készülődés és nyereményjáték a Bondoró Fesztivállal

LIKEBALATON Itt a Farsang, az önfeledt kacagások, a jókedv és természetesen a jelmezes forgatagok időszaka. A Bondoró Fesztivál ennek kapcsán nyereményjátékot hirdet.

A zirci arborétumban télen sem áll le az élet

LIKEBALATON Télen a természet mély nyugalomban van, de az élet az arborétumban nem áll meg. A park téli arcáról, a most folyó munkálatokról Szalay Jánosné, a ciszterci arborétum vezetője nyilatkozott.

Nyáridéző lángossal csábítanak a hétvégén Balatonbogláron

LIKEBALATON A népi gyógyászatban az egyik legerősebb vírusölő a fokhagyma, ezért aztán a többi között fokhagymás ízesítésű lángossal veszi fel a covid elleni harcot a Boglárka Bisztró. A balatonboglári hajóállomáson sétálva visszaidézhetjük a nyár ízeit, a napfényes strandolás élményét. Persze, közben olyan hideg lesz, hogy a hétvégére akár vékony jég is keletkezhet a tavon.

Kiverte a biztosítékot Olaszfalu polgármestere – téli szigor a faluban

LIKEBALATON A Balatoni falu, ahol csak lakcímkártyával szánkózhatunk: a polgármester megértést kér, de úgy véli: a település lakosságát védi a nagy hullámokat vert határozattal.

Elképesztő felvételek – Búvárok a Hévízi-tóban

LIKEBALATON Lenyűgöző videón járhatod be a Hévízi-tó legmélyebb pontjait, gyere, mutatjuk a néha szinte félelmetes felvételeket a tündérrózsák alá merülő búvárokról! Te be mernél úszni ezekbe a szűk járatokba?

Ropogós hó a Szent Mihály kápolnánál – gyönyörű fotókkal

LIKEBALATON Vasárnap estére a várva várt havazás elérte a Balaton-partot is.

Misztikus fényoszlopokat láttak a Balatonnál – Nézd meg a videót!

LIKEBALATON Velence és Székesfehérvár környékén, valamint a Balatonnál is észlelni lehetett pénteken éjszaka a fényoszlopokat – írta az Időkép, amelynek több webkameráján is látható volt a jelenség. A nem mindennapi jelenség a fagyos légkörrel magyarázható.

Kerékpárosbarát címet nyert Keszthely

LIKEBALATON Hatvan autó és ugyanennyi kerékpár elhelyezésére alkalmas, úgynevezett B+R parkolót alakítottak ki a belváros közelében.

Egy gyerek maradványait és egy furcsa idegen élőlényt találtak a Balatonnál

LIKEBALATON Készítettünk egy 2020-as toplistát a legolvasottabb cikkekből. Évszakonként mutatjuk, mit szerettetek a legjobban. Jöjjön 2020 ősz.

A Kis-Balatonról költöztek Korzikára

LIKEBALATON A korzikai vonuláskutatást célzó madárgyűrűző program keretében fogtak be három, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park (BfNP) munkatársai által meggyűrűzött fülemüle­sitkét.

Megdöbbentő! 106 teherautónyi szállítmány került a Balaton vizébe

LIKEBALATON 2020-ban februártól december közepéig 106 fuvarral, összesen 11 256 km-t megtéve, 33 helyszínen végzett haltelepítést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Egyedül a süllőből nem sikerült a tervezett mennyiséget a tóba engedni, viszont a kősüllő mesterséges szaporítása sikertörténet.

A Festetics-kastély a Minecraft világba költözött – kattints és játssz!

LIKEBALATON A játékban sétálhatsz a kastélyparkban, a pálmaházban, megnézheted a hintómúzeumot, az északi szárny impozáns lakosztályait vagy a főúri könyvtárat, kinyílnak előtted a titkos ajtók és tovább is építheted a birodalmad!De hogyan került a keszthelyi kastély a virtuális térbe?

Ez pörgött 2020 tavaszán – TOP 5 cikk

LIKEBALATON Készítettünk egy 2020-as toplistát a legolvasottabb cikkekből. Évszakonként mutatjuk, mit szerettetek a legjobban. Jöjjön 2020 tavasza. Ezernyi tulipán, rejtélyes bűneset, covid, fürdőzés a Balatonnál.

Hatalmas havazások bénították meg a balatoni közlekedést

LIKEBALATON Az még rendjén is lenne, hogy januárban hófúvások nehezítik az életünket, de a múlt század elején többször volt téli ítéletidő áprilisban is. Hihetetlen felvételeken mutatjuk meg a balatoni ítéletidőt!

Rabul ejtő Balatonalmádi – egy fotós szemével

LIKEBALATON Heizer Mónika fotóművész 15 éves kora óta a fényképezés rabja, ahogy megkapta első 35 milliméteres filmes kameráját, onnantól kezdve ez jelentette az életét. A fotózás számára hivatás, szerelem és önkifejezés.

Megkezdték a strandszezont, nem kellett hozzá jeget törni

LIKEBALATON Lelkesítő zenéről is gondoskodtak a partról Balatonszemesen, hogy páran megmártózzanak a 4 fokos Balatonban január 1-jén. A baráti társaság szerint nem lesz beteg az, aki ilyenkor csobban egyet a magyar tengerben.

Privát Ultrabalaton sikerrel indult az újév Csipi számára

LIKEBALATON Az ultrafutó szombaton indult Balatonfüredről és 31 óra 30 perc alatt ért célba vasárnap.

Almádi történetek #5 – A Magda lak

LIKEBALATON Balatonalmádi az északi part egyik kedvelt úti célja, ahol egyszerre van jelen a nyugalom és a pezsgés. A különböző városrészek más-más kincseket rejtenek, és számos érdekes személynek adtak otthon egykor. A múlt század elején épült villák egyike az úgynevezett Magda lak, amely nagyjából őrzi eredeti formáját.

Most az erdő lehet az edzőtermünk

LIKEBALATON Egy farönk, egy nagyobb kődarab, netán egy kisebb szikla – a járványhelyzet miatt a modern eszközökkel felszerelt konditermek zárva tartanak, ugyanakkor, akik szeretnék fejleszteni izmaikat, megtehetik a természetben is.

Ez a téli futás titka: Ha így vágsz bele, imádni fogod

LIKEBALATON Nem tudod elképzelni, hogy télen a szabadban fuss? Pedig nagyon egészséges, erősíti az immunrendszert és segít jókedvűnek maradni a szürke napokon. Próbáld ki, segítünk!

Vajon miért? Elkapkodják a kenyeret a nyolcvanéves balatoni pékségből

LIKEBALATON Nemcsak a kenyér fantasztikus, műhelykoncertet is tartanak majd a balatonalmádi pékségben! Békebeli hangulat, kedves kiszolgálás és fenséges illatok várják a betérőket. Szabó Gyula hatvan évig szolgálta a várost kenyérrel, most lányával és unokájával találkozhatunk az üzletben.

Zámbó Jimmy nyerte a siófoki Interpop Fesztivált – már akkor sem volt boldog

LIKEBALATON Ma 20 éve hunyt el Zámbó Jimmy. Tudtad, hogy 1988-ban megnyerte a siófoki Interpop fesztivált? Tudtad, hogy már akkor azt nyilatkozta, hogy nem boldog? Ki volt a titokzatos szaxofonos lány a színpadon?

Ez vár ránk 2021-ben a keszthelyi asztrológus szerint

LIKEBALATON A koronavírus-járvány miatt nem akármilyen évet hagytunk magunk mögött. Talán nem meglepő, hogy valamivel nagyobb várakozással tekintettünk 2021-re. Végh Kata, keszthelyi asztrológus által előrevetítjük, hogy mit tartogat számunkra az új esztendő.

Téli túrázás: korai indulás, korai érkezés

LIKEBALATON Ha tél és szabadidő, nem a túrázás jut először eszünkbe, pedig megfelelő felkészültséggel teljesen más látványban és élményben lehet részünk a nyárhoz képest, akár a megszokott tájakon is.

Miért hasznos télen is a szabadtéri sport?

LIKEBALATON Mostanában a szabadban végzett sportolás gondolatára is fázósan összehúzod magad? Ha megismered a téli sportolás egészségügyi előnyeit, akkor talán lelkesebben, motiváltabban állsz majd neki a kinti edzéseknek.

Porrá égett a veszprémi múzeumőr – erre sincs magyarázat

LIKEBALATON Mínusz 196 fokra fagyasztott ufó, melyet máig őriznek, fénygömbök, és egy titokzatos légvédelmi parancsnok... Ufók a Balaton körül tucatnyi esetben megjelentek, s tragédiák is kísérték a feltűnésüket. Mutatjuk, hogy a földönkívüliek mit műveltek a Balaton körül.

Kéktúrázni télen is lehet, a Balatont is érinti

LIKEBALATON A teljesítménytúrákat továbbra is tiltják, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kihívásokat találni és teljesíteni. Az Országos Kéktúra ráadásul több szempontból még az instant köröknél is ideálisabb.

Lápi boszorkányt vagy sast láttam többet a Balatonnál?

LIKEBALATON Miért számolják össze évről évre a sasokat, egyáltalán, hogy ismerhető fel egy tőlünk akár több száz méterre elrepülő ragadozómadár? Minden titkot megtudtunk a madárszámlálásról, sőt, a Tapolcai Madártani Egyesülettel közösen számoltam a madarakat egy meseszép lápos rét kellős közepén.

A hermelin az év emlőse – a badacsonylábdihegyi strandon is van egy cuki példány

LIKEBALATON A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program. A badacsonylábdihegyi strandon is lencsevégre kapták már!

Puha hólepedőre ébredt Keszthely

LIKEBALATON Csípős mínuszok, fagyos, télies idő lesz a hétvégén. Keszthelyi helyzetjelentés.

Kirándulj velünk Káptalantótitól Badacsonytördemicig karosszékből

LIKEBALATON Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a természetjáró csapat legújabb videójában, miközben képzeletben mi is a Balaton-felvidéken barangolhatunk.

Téliesítetted már a vízmérődet a balatoni nyaralóban?

LIKEBALATON Súlyos tízezrekbe kerülhet, ha a télen elfagyott vízóra miatt folyik el a víz a nyaralódban! Nézd meg, mit kell tenned, hogy megelőzd a bajt!

Egyre több az orvhorgász a Balatonnál

LIKEBALATON A rapsicok, a vadorzók nem foglalkoznak a kijárási tilalommal, elszaporodtak a vadak, a halak a korlátozások alatt, nagyobb a zsákmányszerzés esélye, van, aki már a nyári balatoni turistaszezonra fagyasztja le a tiltott módon kifogott halakat!

12 tipp, hogyan csinálhatsz profi fotókat a gyerekekről a szabadban

LIKEBALATON Az ünnepek elmúltával se mondj le arról, hogy megörökítsd gyermeked téli pillanatait. A nagy havazások csak most jönnek, íme néhány tipp, hogyan készíts remek képeket a szabadban - akár telefonnal!

Filmbe illő módon lopott széfeket két férfi egy siófoki hotelből

LIKEBALATON A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett minősített lopás, csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik pénzt loptak egy szállodából. Emellett siófoki hotel munkáltatói igazolásaival vettek fel áruhitelt műszaki cikkekre, amelyeket eladtak.

Figyelem! Jelentős változások történtek a balatoni és a behúzós horgászrendben

LIKEBALATON 2021-ben sokféle változás lép életbe, melyekkel részletesen megismerkedhetnek a pecások az alábbi írásban.

Mutatjuk a jegesedő Balatont

LIKEBALATON Árgus szemekkel figyeljük a Balaton befagyását, hiszen most már nappal is repkednek a mínuszok a tó körül. Az előrejelzés szerint a sarkvidéki hideggel vasárnapra várhatóan megjelenik a jég a Balatonnál, de nem lesz sportolásra alkalmas.

Zoltán Erika interjú: “Eleinte sírtam, nem örültem az eredménynek”

LIKEBALATON Miért nem tetszett Erikának a Szerelemre születtem című dal? Miért nem akarta, hogy Zoltán Erikaként ismerje az ország? Mit vett neki a nagymamája anno a vonyarci strandon? Hogyan ünnepli a születésnapját idén?

A halál csókját találta meg a keszthelyi sejtbiológus

LIKEBALATON Dr. Csizmadia Tamás kutatásai bizonyítják, hogy ecetmuslicák segítségével jobban megérthetővé, kezelhetővé és talán megelőzhetővé válhat a sokszor halálos kimenetelű hasnyálmirigy-gyulladás .

Hópaplan alatt a Balaton-közeli sztúpa

LIKEBALATON A Balaton közelében, Keszthelytől negyed órányira igazi téli meseerdőben kirándulhatunk, Zalaszántón a sztúpához vezető hegyoldalat is hó borítja, akár még szánkózhatunk is a lejtőkön.

Fél méter vastag jég a Balatonon – látványos videókkal!

LIKEBALATON Láttál már ló vontatta balatoni síelőt és csákánnyal jeget ütő halászokat? Tudod, mi volt a jégkorcsolyázás etikettje a múlt században? Nézd meg a cikkünkben szereplő videókat, és legalább gondolatban suhanjunk idén is a Balaton jegén!

Hótól és napfénytől ragyog az eplényi síaréna

LIKEBALATON Kitűnő körülmények között lehet sportolni Eplényben, a síarénában, ahol a természetes havazás és a hóágyúzás különleges téli világgal lepte meg az embereket a Bakonyban.

Megújult vasútállomás vár Zánkán

LIKEBALATON Megújult a zánkafürdői vasúti megállóhely a közelmúltban, tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Balatonfüred turizmusa dacol a Covid-járvánnyal

LIKEBALATON Példátlan volt tavaly a város turisztikai szolgáltatóinak összefogása, többségük már a járvány első hulláma alatt alkalmazkodott a nehéz helyzethez – hangsúlyozta évértékelőjében Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke.

A turizmust illetően nincs más megoldás, mint a védőoltás

LIKEBALATON A Balatonért tevékenykedő véleményvezérek szerint a koronavírus elleni vakcina beadatása nem lehet kérdés. Ahhoz, hogy visszakapjuk a régi életünket, hogy tehermentesítsük az egészségügyet, és megvédjük szeretteinket, minél több embernek védettséget kell szereznie. Ketten a balatoniak közül már túl is vannak az oltás első fordulóján. És szeretnék elmondani, hogy semmi bajuk.

Kvíz – Ezt tervezték a Balatonnal: lecsapolás, olimpia, alagút

LIKEBALATON Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

Vágányzár az észak-balatoni vonalon

LIKEBALATON Január 9-től a Székesfehérvár – Balatonfüred és a Lepsény – Balatonfüred állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Milliárdokat szánnak idén a balatoni kerékpárutakra

LIKEBALATON A Budapest–Balaton bringaút összes szakaszán dolgoznak idén a kivitelezők, melyre 2,9 milliárd forintot fordítanak. Megkezdődnek a Bringakör első északi engedélyköteles szakaszainak munkálatai is Tihany-Örvényes és Balatonkenese-Balatonfűzfő között. Ősztől pedig a tókerülő kerékpárút még hiányzó egyetlen szakaszának kivitelezése is megindulhat Balatonrendesen.

Pofátlanság! 12 keszeget kínoztak meg gereblyéző módszerrel Balatonföldvárnál

LIKEBALATON A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei videóra vették, ahogy egy horgász keszegeket gereblyézett a földvári kikötőnél. Ez a módszer orvhalászatnak és bűncselekménynek minősül.

Badacsonyi bor is nyert Magyar Bor Nagydíjat

LIKEBALATON Fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

Összedőlt egy épület Balatonmeggyesen – egy férfit is majdnem maga alá temetett

LIKEBALATON A falubeliek hívták a tűzoltókat, de nem volt idő megvárni őket, így Mészáros András, azaz Doktor Balaton testi épségét kockáztatva bement érte a romok közé.

A Balaton-egylet alapítójának, Sziklay Jánosnak emlékére

LIKEBALATON Sziklay János, író, újságíró neve kevésbé ismerősen cseng, pedig sokoldalú írói életműve mellett a Balaton-kultusz egyik élharcosának számított.

Hévíz lett az év turisztikai települése

LIKEBALATON Hévízi siker született az Év szállása online díjátadón.

Tíz éve gyárt pezsgőt Légli Ottó, a balatoni borász

LIKEBALATON Egyre több dél-balatoni borász kap kedvet ahhoz, hogy pezsgőt készítsen. Pedig több év is eltelik, mire az alapborukból elkészül a szénsavas alkoholos ital.

Jégbe zárt kékség

LIKEBALATON Varázslatos drónfotókon mutatjuk meg a téli Balatont, ezek a képek még a svédeket is lenyűgözték!

Jászkeszeg az év hala 2021-ben

LIKEBALATON Az év hala 2021-ben a jászkeszeg. A Magyar Haltani Társaság honlapján rendezett közönségszavazásra december 31-én délig 7683 szavazat érkezett be, ezek alapján alakult ki a végeredmény.

Két vonaton is csak másodosztályú kocsikkal utazhatunk a Balatonra

LIKEBALATON Január 10-től két, a Balatont is érintő vonatnál vezetnek be közlekedési korlátozásokat.

Régi korok szilveszterei

LIKEBALATON Évbúcsúztató és egyben évköszöntő ünnepséget már az ókori Mezopotámiában és Egyiptomban is tartottak, a szokások kultúránként változtak, de a jelenség túlélte a különböző korszakokat. A múlt évszázad szilveszteri mulatságai például nem sokban különböztek a mai ünneplésektől: kisebb-nagyobb baráti társaságok házibulija, elegáns szállodák báljai, vagy éppen csendes családi koccintás jellemezte az év utolsó napját.