Akinek egész élete a cirkusz volt

Kristóf István történetét feldolgozó könyvet mutattak be a Müpában, amely Életem a cirkusz címmel jelent meg. A cirkuszszakmai sikereit előbb a Hunor-csoport tagjaként, majd artista feleségével elérő művész huszonnégy éven át irányította igazgatóként a Fővárosi Nagycirkuszt, ahol fiával közösen álmodták meg és hozták létre a budapesti nemzetközi cirkuszfesztivált.

A svájci állampolgárok döntenek a melegházasság legalizálásáról

MAGYARNEMZET Ha a többség támogatja a javaslatot, az azonos nemű párok gyerekeket is örökbe fogadhatnak majd.

Az oltatlanság valódi életveszélyt jelent

MAGYARNEMZET Mindenki érezze a súlyát annak, hogy az oltatlanság valódi életveszélyt jelent – hangsúlyozta a Magyar Nemzet kérdésére Békássy Szabolcs, jelezve: az oltatlanok magas száma a járvány negyedik hullámának súlyosabb lefolyását idézheti elő. Az országos háziorvosi kollegiális vezető szerint az oltást elutasító páciensek többségét a vakcinák megbízhatósága, valamint az oltási reakcióktól és a szövődményektől való félelem befolyásolja, ezeket a tévhiteket pedig a háziorvosoknak kell eloszlatni.

Szeminárium

MAGYARNEMZET Balázs Péter, a zavaros (ügynöki és „impexes”) múltú káder jó ideje heti rendszerességgel fejtágító szemináriumot tart a legelvadultabb ellenzéki portálokon.

Nem siratják Angela Merkelt

MAGYARNEMZET Konzervatív véleményformálók negatív mérleget vonnak az elmúlt tizenhat évről a választások előtt.

Harmóniában a természettel

MAGYARNEMZET Évek hosszú munkája után végül szeptember 25-én megnyitja kapuit húsz napra az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás. Magyarország 50 év után újra megmutatja a nagyvilágnak, miért büszkélkedhet a földkerekség egyik legjobb minőségű vadállományával − mondta el lapunknak Kovács Zoltán, a rendezvény kormánybiztosa.

Ez nem csak a vadászok ügye, a természet a téma

MAGYARNEMZET A természetvédelem, a környezetvédelem legalább olyan fontos témája a holnap nyíló Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállításnak, mint maga a vadászat. A jelentős nemzetközi érdeklődést vonzó esemény a megújult Hungexpo területén, igazi ritkaságokat is bemutatva várja a látogatókat.

Szánthó Miklós: Nem vitára, hanem harcra van szükség

MAGYARNEMZET Az Alapjogokért Központ igazgatója hangsúlyozta: a család intézményét, a család természetes közegét meg kell védeni.

Az Országos Előválasztási Bizottság elmarasztalta Tóth Csabát

MAGYARNEMZET A szocialista politikus a zuglói Eleven Élet Idősek Klubjában folytatott kampánytevékenységet.

Újra babát vár Nyári Edit

MAGYARNEMZET Nyári Edit már várandóssága hetedik hónapjában jár, de csak most árulta el, hogy második gyermekét hordja a szíve alatt.

Novák Katalin: A családnak nincs alternatívája

MAGYARNEMZET A miniszter zárszavával végződött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs a Várkert Bazárban.

Lapozó: Az afgán nők védelméért tüntetnek Olaszországban

MAGYARNEMZET Aggasztóan növekszik az uzsorások terjeszkedése az olasz fővárosban · Jogállamisági offenzívával, internetes cenzúrával érvel a német Zöldek párt · Félezren tüntettek reggel a barcelonai olasz konzulátus előtt a volt katalán elnök, Carles Puigdemont szabadon engedéséért · Az afgán nők védelméért tüntetnek Olaszországban.

Az előválasztás most már tényleg kínos!

MAGYARNEMZET A legtöbbünknek minden kezdet nehéz, a baloldalnak még a folytatás is.

Pénzgyűjtésbe kezdett az előválasztást szervező aHang

MAGYARNEMZET Fokozódik a fejetlenség az internetes szavazás körül: az operátori gárdát nem tudják ellátni elektronikai eszközökkel.

Bizonyíték: a Párbeszéd vezetői tudják, képtelenek voltak megszervezni az előválasztást

MAGYARNEMZET Kiderült, hogy a Párbeszéd vezetői pontosan tudják, hogy hazugság az a baloldali szöveg, miszerint: „Orbán Viktor miniszterelnök parancsára kínai hackerek megtámadták a baloldal informatikai rendszerét és ezért állt az le". Ráadásul a leállást először még egy másik hazugsággal magyarázták, azzal, hogy óriási az érdeklődés. A Párbeszéd vezetőinek zár Facebook-csoportjából származó hozzászólások szerint az történhetett, hogy a Gyurcsány-show felelősei képtelenek volt normálisan megszervezni az úgynevezett „előválasztást", ezért állt le az informatikai rendszer. És ezt ők maguk is belátják. Erről először az Index írt, de az Origóhoz is eljutottak azok a zárt Facebook-csoportból származó bejegyzések, ami alapján dolgoztak. Ha viszont ezt sem voltak képesek rendesen megszervezni, akkor, hogy tudnának vezetni egy országot? – tette fel a kérdést a portál. Az önkormányzati tapasztalatok alapján kijelenthető: sehogy. Még egyszer: Karácsony Gergely, Gyurcsány kiszemelt jelöltjének a pártjáról van szó és mások mellett Karácsony társelnöke, Szabó Tímea az, aki ebben a Facebook-csoportban levelezget a többi vezetővel. És ők azok, akik mindezt elismerik – írja cikkében az Origó.

Orbán Balázs: A nyugati társadalmakban túlpolitizált kérdés lett a gyermek és a család

MAGYARNEMZET A magyar emberek szerint is fontos a család és a gyermek, és ez nem témája a politikai csatározásoknak – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken, a Várkert Bazárban.

Verstappen ráfázott, a mezőny végéről kell indulnia Szocsiban

MAGYARNEMZET Az időmérő edzésen elért eredményétől függetlenül csak az utolsó rajtkockából vághat majd neki a vasárnapi Formula–1-es Orosz Nagydíjnak a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen, miután a Red Bull holland pilótája a mostani hétvégén már a negyedik motorját használja az idényben.

Várhelyi Olivér: A Nyugat-Balkán helye az Európai Unióban van

MAGYARNEMZET Az uniós biztos szerint fel kell gyorsítani Szerbia és Montenegró csatlakozási folyamatát.

Sportolás közben esett össze a Harry Potter-filmek sztárja, kórházban kezelik

MAGYARNEMZET Egy hírességeknek rendezett golfmeccsen esett össze a színész – olvasható a Ripost cikkében.

Alacsony átoltottság miatt újabb korlátozások Romániában

MAGYARNEMZET A halálozási arány gyakorlatilag már azonos a vakcinák megjelenése előtti időszak adatával.

Fürjes Balázs: Kezdődhet a kelenföldi új buszterminál és P+R-parkoló tervezése

MAGYARNEMZET Aláírták a szerződést, új buszvégállomás épül Kelenföldön – jelentette be az államtitkár.

A török elnök nehezen tud együtt dolgozni Joe Bidennel

MAGYARNEMZET Mélyponton az egyébként sem túl fényes török–amerikai kapcsolatok.

Lendületet vett a gazdaság újraindítása

MAGYARNEMZET A növekedési pályára való visszazárkózásunk folyamatos, az újraindítás célja tehát nem a 2019-es szint, hanem a koronavírus-járvány kitörése előtti lendület elérése – hangsúlyozta Varga Mihály az 59. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén.

Zavaros jövő előtt áll a Merkel utáni német külpolitika

MAGYARNEMZET Az egyre valószínűbb balra tolódás végső soron hatással lesz nemcsak Európára, hanem a világra is.

Daniel Craig ugyanazt a rangot kapja, mint James Bond

MAGYARNEMZET A brit Királyi Haditengerészet tiszteletbeli parancsnokává nevezték ki Daniel Craiget, a James Bondot alakító filmsztárt – olvasható az Origo cikkében.

Orbán: a Balkán a következő nagy lehetőség az EU számára

MAGYARNEMZET A kormányfő szerint a balkáni államokat nem szabad kihagyni az európai gazdaságból.

A Spitzbergákra kerültek az Országos Széchényi Könyvtár digitális kincsei

MAGYARNEMZET A Spitzbergákon őrzött trezorba kerültek az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) kiemelt értéket képviselő dokumentumainak különleges eljárással filmszalagra rögzített digitális másolatai. A nemzeti bibliotéka együttműködő partnere, az Északi-sarki Világarchívum (Arctic World Archive, AWA) egyedülálló módon vállalja a digitális adatok hálózaton kívüli megőrzését a Föld legészakibb, ezer főnél népesebb városában, Longyearbyenben kiépített tárolójában. A norvég Piql cég által előállított mikrofilmtekercseket Sándorfi Eszter oslói magyar nagykövet, Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója és Gerencsér Judit, az OSZK általános főigazgató-helyettese helyezte el a trezorban 2021. szeptember 23-án.

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

MAGYARNEMZET Szombaton megjelenő, Lugas című mellékletünkből ezeket a cikkeket ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe.

Palkovics László: hazánk lehet az alternatíva a német hadiipari cégeknek

MAGYARNEMZET Az innovációs és technológiai miniszter szerint ezek a vállalatok nem érzik biztonságban a működésüket.

Tündérmese lett a Szekszárd selejtezőjéből Sepsiszentgyörgyön

MAGYARNEMZET A magyar csapat jó meccseket szeretne majd játszani az Euroligában, ahova először jutott el.

Csonteszközök a barlang mélyéről

MAGYARNEMZET A kutatók azt gyanítják, hogy fajunk sok ezer évvel a marokkói csonteszközök készítése előtt kezdett el ruházkodni.

Születésnapján is ezerrel pörög a 85 éves Pásztor Erzsi

MAGYARNEMZET

Allergia kezelés online: a távorvoslás előnyei és korlátai

MAGYARNEMZET A távorvoslás kényelmes és időgazdaságos, azonban megvannak a maga korlátai.

A pécsiek életébe is betolakodott a Pride dáridója

MAGYARNEMZET

Bármikor néz Fellini-filmeket

MAGYARNEMZET – Egy kontúrt képzeltem el, amit Balázs Zoltán színezett ki az én eszközeimmel, s így tudott ez a két dolog tökéletesen összesimulni – mondta a Magyar Nemzetnek Szulák Andrea. A színésznővel a Nine-Kilenc című musical kapcsán Federico Fellini filmjeiről, az elmúlt időszakról, valamint arról is beszélgettünk, hogy milyen kihívásokat tartogat az előadás, amelyet pénteken, szombaton és vasárnap mutatnak be a Budapesti Operettszínházban.

Az oltatlanok alig élvezhetik az osztrák telet

MAGYARNEMZET Újabb fokozatba kapcsol a járványügyi védekezés Ausztriában, ahol a turizmusban idén nem készülnek leállásokra, viszont már októbertől szigorúbb belépési szabályok érvényesek a vendéglátóhelyeken és a rendezvényeken. A síszezon előtt belföldi és dél-németországi kampányokkal ösztönzik a stratégiai területté előlépő osztrák fürdők forgalmát.

Leforrázott baloldal

MAGYARNEMZET Az elmúlt napokban a baloldalon az összes tányér és pohár összetört. Az abrosz meg megérett a lecserélésre. Karácsony Gergely minden szinten lebukott.

Egyszerűbb eljárás orvosolná az agrárium egyre égetőbb problémáját

MAGYARNEMZET Jelentősen leegyszerűsíti és meggyorsítja a családi gazdaságok és agrárvállalkozások átadását az Agrárminisztérium törvényjavaslat-tervezete. Az agrárgazdaságok átruházására eddig nem vonatkozott külön szabályozás. Emiatt most elhúzódó ügyintézéssel és komoly adminisztrációs teherrel kell szembenézniük azoknak a termelőknek, akik idős korukra gondoskodni szeretnének gazdaságukról. Nagy István agrárminiszter arra biztatja a gazdálkodókat, minél előbb rendelkezzenek gazdaságuk sorsáról.

Szent István és Szent Miklós harangja

MAGYARNEMZET A tokaji Szent Miklós Ortodox Templomot az ’50-es években bezárták, az 1790-ben öntött harangját a kommunizmusban összetörték.

Kilencszázhetvenöt éve hunyt el Szent Gellért

MAGYARNEMZET Magyarország egyik első keresztény vértanúja, Szent Gellért bencés szerzetes és püspök, a szeged–csanádi egyházmegye védőszentje 975 évvel ezelőtt, 1046. szeptember 24-én hunyt el mint a hazai pogánylázadások korának főpapi áldozata.

Elsőfokú készültségbe helyezték a szerb hadsereget

MAGYARNEMZET Pattanásig feszült a helyzet a koszovói határon – írja online felületén a Mandiner.

Elkezdődött a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat

MAGYARNEMZET – A kultúra közösséget épít, összeköt – mondta a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat ma délutáni megnyitóján Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára. A mától vasárnapig tartó rendezvény több mint ezer programmal várja az érdeklődőket.

Koronavírus: új halálozási rekord Oroszországban

MAGYARNEMZET A halálozások száma immár negyedik napja meghaladja a nyolcszázat.

Világszerte ma lát napvilágot a Mandoki Soulmates legújabb vizuális albuma

MAGYARNEMZET A lemez bemutató koncertjét a közelmúltban Budapesten rendezték. A Grammy-díjas művészeket, köztük Al Di Meolát, Cory Henryt és Ian Andersont felvonultató zenekar legutóbbi szerzeményeihez Csupó Gábor hollywoodi filmes komponált képi világot, Csontváry Kosztka Tivadar műveinek életre keltésével.

Bátor támadás, de Magyarország helyett Eritrea örülhetett

MAGYARNEMZET Az U23-as Eb-4. Fetter Erik bátran versenyzett a korosztály világbajnoki mezőnyversenyén is, de ezúttal a végső helyezése nem lett kiemelkedő. Eritrea viszont történelmi érmet szerzett.

Terrortámadásra készülhettek Hollandiában szélsőségesek

MAGYARNEMZET A hatóságok Afganisztánban született férfiakat vettek őrizetbe, akik az Iszlám Állam szimpatizánsai.

Már az FBI is a meggyilkolt Gabby Petito vőlegényét keresi

MAGYARNEMZET Hetek óta tartja izgalomban az amerikai közvéleményt Gabrielle – Gabby – Petito Instagram-influenszer eltűnése, majd a héten bebizonyosodott tragikus halála. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön elfogatóparancsot adott ki a lány 23 éves barátja, a sokak által Petito gyilkosának tartott Brian Laundrie ellen, a férfi ügyvédje azonban azt állítja, a letartóztatási parancs nem Petito halálával kapcsolatos.

Megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt

MAGYARNEMZET Az Egységes Oroszország párt a szövetségi alsóházban 324 mandátumhoz jutott a választás során.

Egymásnak estek a francia jobb- és baloldal politikusai

MAGYARNEMZET Jean-Luc Mélenchon és Éric Zemmour gyakorlatilag egymástól féltik Franciaországot.

Bővülhet a gyanúsítotti kör a védettségi igazolvánnyal üzletelők ügyében

MAGYARNEMZET Bővülhet a gyanúsítotti kör a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei védettségi igazolványbotrány ügyében. Egy milliomos vállalkozó fiának a pontos szerepét vizsgálják a hatóságok. Ami eddig tény: a fiú és az apa ellen is kábítószer miatt folyik büntetőeljárás.

Hegyvidéken is bevezetik a kizárólagos lakossági parkolást

MAGYARNEMZET Kísérleti jelleggel a Hegyvidéki Önkormányzat is bevezeti a kizárólagos parkolási rendszert, amely a helyi lakosok számára biztosít parkolóhelyeket este hat és reggel nyolc óra között. Szentgyörgyvölgyi Péter, V. kerület polgármesterének az ötlete számos kerületi polgármester tetszését elnyerte, amelyre a főváros is rábólintott.

49 perces felvétel bizonyítja, Havas egy tanítványát „késztette” szexre

MAGYARNEMZET Havas Henrik tanári pozíciója révén, több mindent ígérgetve „késztette” szexre előrejutást remélő tanítványát – írja a Borsonline.

Mozifilmen élhetjük át a magyar vízilabda-aranycsapat sikereit

MAGYARNEMZET Az 1997 és 2008 közötti korszak eddig ismeretlen kulisszatitkait is bemutatja Zákonyi S. Tamás alkotása.

Azt hitték, egy távoli csillagot látnak, kiderült, egy óriásbolygót találtak a közelben

MAGYARNEMZET A Naprendszer harmadik legnagyobb tömegű bolygójára, a Neptunuszra 175 éve, 1846. szeptember 23-án bukkant rá Johann Galle német csillagász, barátja, Urbain Le Verrier francia matematikus számításai alapján. A Naptól számított nyolcadik óriásbolygó felfedezése, amit az égi mechanika diadalának tekint a tudománytörténet, új fejezetet nyitott a modern észlelőcsillagászatban – olvasható az Origo cikkében.

Marion Maréchal: Iszlamobaloldal jött létre Franciaországban

MAGYARNEMZET Jean-Marie Le Pen unokája szerint a francia közvélemény jobboldali többsége érdeklődve figyeli Orbán Viktor politikáját, aki képes megvédeni az álláspontját és az országot az európai ideológiáktól. Közben Franciaországban egy olyan természetellenes szövetség jött létre, amelynek közös ellensége a fehér, keresztény, heteroszexuális ember. Marion Maréchal francia konzervatív politikus előadást tartott a IV. Demográfiai Csúcson, tárgyalt a magyar miniszterelnökkel, lapunknak pedig exkluzív interjút adott.

Húsz másodpercig mosson kezet!

MAGYARNEMZET Ha 20 másodpercnél rövidebb ideig tart még a legalaposabb kézmosás is, akkor vírusok, baktériumok maradhatnak a bőrön és juthatnak be az emberi szervezetbe. A koronavírus-fertőzés veszélyének idején különösen fontos, hogy odafigyeljünk a megelőzés egyik legalapvetőbb módszerének hatásosságára is – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

A háború lezárását sürgeti Szöul, feltételeket támaszt Phenjan

MAGYARNEMZET Kim Dzsong Un húga harcias üzenetet küldött Észak-Korea déli szomszédjának.

Bronzba öntik a hatszoros aranyérmes portréját

MAGYARNEMZET Az Olimpiai sétány az FTC népligeti bázisának talán leginkább lélekemelő szeglete, itt látható a klub valamennyi ötkarikás aranyérmesének bronzszobra. Várhatóan decemberre idekerül az egyesület legfrissebb bajnokáról, Kozák Danutáról készülő alkotás is.

Csúcsborok csúcskonyhával kísérve: Borbíróság étterem

MAGYARNEMZET Öröm volt újra beülni a Borbíróság bisztróba, de az igazi élményt a 2011-es időszaknál nagyságrenddel magasabb szinten teljesítő konyha adta.

Felesleges rongyrázás vagy tényleg kell? Nappali és éjszakai arckrémek

MAGYARNEMZET Biztosan elgondolkodott már a drogériák polcai előtt állva krémeket keresgélve azon, hogy vajon miért is kell ennyi mindent magunkra kenni.

KSH: több volt a házasságkötés, de nőtt a természetes fogyás is tavalyhoz képest

MAGYARNEMZET Az előzetes adatok szerint ez év augusztusában 8178 gyermek született, és 9678-an haltak meg. Tavaly augusztushoz viszonyítva az élveszületések száma kismértékben nőtt, a halálozásoké pedig csökkent. Eszerint augusztusban mérséklődött, de az év elejétől nézve nőtt a természetes fogyás – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A salgótarjáni körzetben is egymásnak estek a baloldali jelöltek

MAGYARNEMZET Újabb körzetben, ezúttal a salgótarjáni központú választókerületben estek egymásnak a baloldali jelöltek az előválasztáson A nógrádi megyeszékhelyen Dömsödi Gábor (Új Világ) és Horváth Ferenc (Momentum–MSZP–Párbeszéd) bírálta hevesen a DK és a Jobbik indulóját, Godó Beatrixot. Közben a szocialisták megyei elnöke Gyurcsányék jelöltje mellett, az MSZP indulójával szemben kampányol.

Megegyezéssel zárult az ipari kémkedési ügy a vasútijármű-piacon

MAGYARNEMZET Az európai vasútijármű-gyártók aggódva figyelik, hogy az orosz TMH jelentős hídfőállást épített ki Németországban. A Stadler attól tartott, hogy illetéktelen kezekbe kerülhetnek a titkaik.

Újabb lövöldözés Amerikában: „Ilyet még nem láttam”

MAGYARNEMZET

Asztali számítógépeken is letölthetővé válhatnak a YouTube videói

MAGYARNEMZET A YouTube végre elhozhatja a funkciót a számítógépekre is.

Jót tehet a lakáspiacnak a minimálbér emelése

MAGYARNEMZET A lakásárak a béreknél gyorsabban nőttek az elmúlt években. A minimálbér emelése jó hatással lesz a bérekre, és a fizetőképes keresletet is növelheti, vélekedik az Ingatlan.com.

Minden idők legnagyobb családi adókedvezményét nyújtja a kormány

MAGYARNEMZET

Dühöng a rákosista pribékstílus

MAGYARNEMZET Dobrevék még a Medgyessy-kormány 2002-es totális tisztogatásán is túltennének.

Dől a pénz Karácsony kampányára

MAGYARNEMZET A korábban bevallott huszonöttel szemben több mint hetvenmillió forinttal támogatta eddig Karácsony Gergely kampányát az általa alapított 99 Mozgalom, amely azt hangoztatja, hogy az egyszázalékos „kiváltságosok” ellen szerveződött a többi kilencvenkilenc érdekében. Ezt az összeget ráadásul csupán két hónap alatt és csak Karácsony Facebook-kampányára költötte a mozgalom, noha a főpolgármestert telefonon, a YouTube-on és óriásplakátokon is népszerűsítik.

Balra tolódik Németország a választások után?

MAGYARNEMZET A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a vörös-vörös-zöld koalíció lenne a legextrémebb forgatókönyv.

Aggasztó az energiadrágulás az eurózónában az EKB elnöke szerint

MAGYARNEMZET Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke még a csip­hiánynál is súlyosabb problémának tartja az energiaárak, különösen a földgáz árának emelkedését. Kérdés, hogy ennek hatására kamatemelésbe kezdenek-e.

Öten haltak meg egy balesetben Abonynál

MAGYARNEMZET Egy Budapest irányából Szolnok felé tartó kistehergépkocsi hátulról egy kamionnak ütközött.

Különös szokást kezd kialakítani a US Open bajnoka

MAGYARNEMZET Hiába a valószínűtlen siker, Emma Raducanu megvált edzőjétől, és akár újra selejtezni kényszerülhet.

Idén először Budapest mellett Veszprémben is megrendezik a Kávéházak éjszakáját

MAGYARNEMZET Szeptember 25–26-án 13 helyszínen ötven program várja idén először Veszprémben is az érdeklődőket a Kávéházak éjszakáján. Ezt követően október 9–10-én pedig a főváros harminc kávéházában közel hetven ingyenes programmal készülnek a szervezők.

A Frontex segítségét sürgeti az EU a lengyel-belarusz határon

MAGYARNEMZET Varsó ez idáig nem kérte az ügynökség segítségét, amely már küldött egységeket a litván és a lett határra.

Véget érhet az ÖVP–FPÖ-koalíció Felső-Ausztriában

MAGYARNEMZET Borítékolható, hogy a szövetségi szinten is kormányzó Osztrák Néppárt nyer a tartományi választáson.

Megharcolnak a teherautók megépítéséért

MAGYARNEMZET A csiphiány hátráltatja a teherautók gyártását is, az év végéig kevesebb jármű eladását prognosztizálják a cégek.

Szoros a verseny Romániában a PNL elnöki tisztségéért

MAGYARNEMZET A Nemzeti Liberális Párt élére Ludovic Orban házelnök helyett Florin Cîțu miniszterelnök kerülhet.

Milliárdos villamosbeszerzési botrány a Városházán?

MAGYARNEMZET Előzetes tárgyalásokat folytathatott a BKV olyan villamosokról, amelyekre később közbeszerzési eljárást írt ki, így előnybe hozhatták a nyertes pályázót – tudta meg az Origo. Az ügyben az Origo hírforrása szerint a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik. A beszerzés háttere, hogy Karácsony Gergely főpolgármester még júniusban elfogadta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes javaslatát, amelyben használt, klíma nélküli német villamosok megvételét javasolta a fővárosnak. A főpolgármester a közgyűlést megkerülve, egy személyben döntött a német cégre kiírt közbeszerzési eljárásról – írja a hírportál.

Schiffer András szerint Jakab Péter nem a nép, hanem a csőcselék hangja

MAGYARNEMZET Az LMP volt elnöke éles kritikával illette Jakab Péternek, a Jobbik elnökének parlamenti kirohanását.

Különleges kiállítás nyílt a Császár emlékére

MAGYARNEMZET Pénteken nyílt meg az Aranylabdát is közszemlére állító tárlat a Groupama Arénában.

Egymásnak estek a francia jobb- és baoldal politikusai

MAGYARNEMZET Jean-Luc Mélenchon és Éric Zemmour gyakorlatilag egymástól féltik Franciaországot.

Lapozó: Négyszáz migráns próbált betörni péntek hajnalban Melillába

MAGYARNEMZET A németek harmada nem biztos, hogy elmegy szavazni · A flamand kormány feketelistára teszi az együttélésre alkalmatlan segélyezetteket · Egyre kevesebb a keresztény istenhívő Franciaországban · Négyszáz migráns próbált betörni péntek hajnalban Melillába.

Ezzel a tévével Kína is beszállt a profi ligába

MAGYARNEMZET Abban biztosak vagyunk, hogy a TCL márkanév itthon még sokak számára idegenül cseng, de abban is, hogy ez változni fog – olvasható az Origo cikkében.

Mit kell tudni a családi adó-visszatérítésről?

MAGYARNEMZET Szentkirályi Alexandra Facebook-posztjában összegezte a legfontosabb tudnivalókat a családi adó-visszatérítés elérhetőségéről és előnyeiről.

Egy nap Hollerung Gáborral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral

MAGYARNEMZET Vasárnap, a Zeneakadémián vár mindenkit a négy koncertre, egy nyilvános próbára és kötetlen beszélgetésre a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ).

Ekkora bunyó még soha nem volt a Tottenham stadionjában! + videó

MAGYARNEMZET Szombaton éjjel jön az év bokszmeccse a WBA, a WBO, az IBF és az IBO egyesített nehézsúlyú vb-címéért: az öveket birtokló brit Anthony Joshuának kőkemény kihívója van az ukrán Olekszandr Uszik személyében. A bunyót a Tottenham Hotspur futballcsapat stadionjában rendezik meg.

Marion Meréchal: Iszlamo-baloldal jött létre Franciaországban

MAGYARNEMZET Jean-Marine Le Pen unokája szerint a francia közvélemény jobboldali többsége érdeklődve figyeli Orbán Viktor politikáját, aki képes megvédeni az álláspontját, és az országot az európai ideológiáktól. Közben Franciaországban egy olyan természetellenes szövetség jött létre, amelynek közös ellensége a fehér, keresztény, heteroszexuális ember. Marion Meréchal francia konzervatív politikus előadást tartott a IV. Demográfiai Csúcson, tárgyalt a magyar miniszterelnökkel, lapunknak pedig exkluzív interjút adott.

Boros Imre: Orbán Viktor a nyugdíjakkal sem viccel

MAGYARNEMZET Már a jövő év elején visszakaphatják az érintettek a 13. havi nyugdíj teljes összegét. Azt a pénzt, amelyet a balliberális kormányzás áldozott fel a megszorítások oltárán. Mindezt nem hitelfelvétel, hanem a gazdaság teljesítménye teszi lehetővé. Ezzel az Orbán-kormány felszámolja a Gyurcsány-korszak szomorú örökségét.

Megkezdődött a Windows 11 végső tesztelése

MAGYARNEMZET Másfél hét múlva válik elérhetővé az első stabilnak titulált kiadása – olvasható az Origo cikkében.

Novák Katalin: GDP-arányosan Magyarország fordítja a legtöbbet családtámogatásra

MAGYARNEMZET Magyarország nem ad külön pénzt a családok támogatására, hanem egyszerűen a GDP öt százalékát rájuk fordítja, ami a legmagasabb értéknek számít az egész világon – jelentette ki családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs kerekasztal beszélgetésén. Novák Katalin a résztvevőkkel továbbá egyetértett abban, hogy a demográfiai problémákat nem pusztán a migránsok betelepítésével, hanem a gyermekvállalással kell orvosolni, továbbá arra törekednek, hogy a család és a karrier összeegyeztethető legyen.

Röhejes büntetés – a svájci provokáció bezzeg nem fáj az UEFA-nak

MAGYARNEMZET Az Európai Labdarúgó-szövetség lényegében érdemi intézkedés nélkül lépett túl a Young Boys drukkereinek a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn az UEFA szlogenjében szereplő "egyenlő játéknak" és hát a szivárványos világnak címzett kő kemény üzenetén. Alap esetben – pláne, ha magyarok követték volna el – ez súlyos provokáció lenne, az európai szövetség azonban csupán 10 000 eurós büntetést szabott ki érte; kevesebbet, mint a pirotechnikai eszközök használatáért, vagy mint az FTC-nek a visszavágón a lépcsők eltorlaszolásáért. A kettős mérce újabb aljas megnyilvánulása.

Fesztivál a nappaliban

MAGYARNEMZET Színház a kanapéról? A pandémia egyik pozitív hozadéka volt, hogy a színházak elkezdtek nyitni az online világ felé, és sorra készültek a kimondottan streamre adaptált előadások. Szeptember 17. és 26. között, az eSzínház Fesztivál keretein belül, hála az Alapítvány a Magyar Színházakért civil szervezetnek, 25 színházi produkciót tekinthetünk meg otthon, a saját nappalink kényelméből – olvasható a That's life cikkében.

Kötelezővé válhat a kütyükön az USB-C használata

MAGYARNEMZET Formálisan is bemutatta az egyik régóta érő fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi szabályozását az Európai Bizottság, a szervezet minden okostelefonon, táblagépen, kamerán, fejhallgatón, hordozható hangszórón, továbbá hordozható játékkonzolon kötelezővé kívánja tenni az USB Type-C töltőport használatát - olvasható az Origó oldalán.

Egymásnak estek a baloldali jelöltek a salgótarjáni körzetben is

MAGYARNEMZET Két riválisa kérdőre vonta Gyurcsány Ferenc jelöltjét, és annak alkalmasságát és megbízhatóságát firtatta.

Megegyezéssel zárult az ipari kémkedési ügy a vasúti járműpiacon

MAGYARNEMZET Az európai vasúti járműgyártók aggódva figyelik, hogy az orosz TMH jelentős hídfőállást épített ki Németországban. A Stadler attól tartott, hogy illetéktelen kezekbe kerülhetnek a titkaik.

Koronavírus: továbbra is ötszáz fölött az új fertőzöttek száma

MAGYARNEMZET

Az új európai vezérek viszonya továbbra sem felhőtlen

MAGYARNEMZET Először rendezik a nagy hármas nélkül a Laver-kupát, de így is az öreg kontinens csapata az esélyes.

Megszűnik az oltatlan, karanténba kényszerült németek támogatása

MAGYARNEMZET

Őrizetbe vették Olaszországban a volt katalán elnököt

MAGYARNEMZET