Napi terror 01.27.

Felállhat a kispesti vizsgálóbizottság, házkutatás volt az önkormányzatnál

MAGYARNEMZET Hétfőn arról határoztak a kispesti önkormányzati képviselők, hogy felállhat a Lackner-botrányt vizsgáló bizottság, habár az eredetileg tervezett 6 helyett csak 3 hónapig dolgozhat a testület.

Naponta több tucat embert küld vissza Görögország Törökországba

MAGYARNEMZET Az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodás értelmében az EU az összes olyan migránst visszaküldheti Törökországba, aki illegálisan lépett uniós területre.

Koronavírus – Halálos áldozatot jelentettek Pekingből is

MAGYARNEMZET Pekingből hétfőn jelentették a koronavírus okozta járvány első halálos áldozatát – jelentette be a CCTV kínai állami hírcsatorna.

Roberto Cicutto filmproducer lesz a Velencei Biennálé új elnöke

MAGYARNEMZET Roberto Cicutto filmproducer lesz a Velencei Biennálé új elnöke – jelentette be hétfőn Dario Franceschini olasz kulturális miniszter.

MNB: 50 milliárd forinttal csökken a forintlikviditást nyújtó devizaswap-állomány

MAGYARNEMZET

A koronavírus egyik hatásaként jelentősen csökkenthet a kőolaj ára

MAGYARNEMZET A Brent jegyzése akár 55 dollárra is gyengülhet hordónként az energiahordozó iránti kereslet mérséklődésére szakértők szerint.

Vári Attila: Mindkét válogatott megmutatta, hogy a világ legjobbjai közé tartozik

MAGYARNEMZET

A túlélők voltak a fő vendégek a 75. évfordulós auschwitzi megemlékezésen

MAGYARNEMZET Hatvanegy külföldi küldöttség részvételével rendezték meg az idei megemlékezést, Magyarországot a megemlékezésen Orbán Viktor miniszterelnök képviselte, feleségével, Lévai Anikóval együtt.

Szakértő: Nem lehet megjósolni miként alakulnak a magyar-brit kapcsolatok

MAGYARNEMZET Gálik Zoltán szerint a jövőbeni kapcsolat minősége nagyban függ azon feltételektől, amelyek az átmeneti időszakban alakulnak majd ki.

Csapadékra, szélre és ködre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

MAGYARNEMZET Sok csapadékra, ónos esőre, valamint ködre és erős szélre is figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn.

Fucsovics Márton játéka kérdéses a Davis Kupában

MAGYARNEMZET

A világon elsőként ültettek át őssejtekből nyert szívizomszövetet Japánban

MAGYARNEMZET A transzplantációt hétfőn végezték egy klinikai kutatás keretében, hogy megtudják, mennyire hatásos és biztonságos a kezelés egy súlyos szívelégtelenségben szenvedő páciensnél.

Több embert elítéltek Egyiptomban terrorizmus vádjával

MAGYARNEMZET Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek hétfőn Egyiptomban nyolc embert, akik az Iszlám Állam terrorista csoport helyi szervezetének tagjaként megöltek több keresztényt, valamint rendőrökre és katonákra támadtak – jelentette a MENA egyiptomi állami hírügynökség.

Tizenegy díjat nyertek a közmédia fotóriporterei a Magyar Sajtófotó pályázaton

MAGYARNEMZET Kihirdették a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottait; a legjobb munkákból április 16-án nyílik kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Lezuhant egy utasszállító: a tálibok jelentkeztek elkövetőként

MAGYARNEMZET Az 1TVNews nevű afgán hírcsatornához eljuttatott közleményükben a radikálisok azt mondták, a lelőtt gép az Egyesült Államok légierejéhez tartozott, a fedélzeten pedig több CIA-ügynök is utazott.

Fellángolt az ellenzéki harag a győri zakó után

MAGYARNEMZET A gyűlölet nem pálya!

Évente pár ezer forint megkönnyíti a kátyúszezont

MAGYARNEMZET Kátyúbiztosítást önállóan, illetve a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) vagy a casco mellé kiegészítéseként köthetnek az autósok, akár évi 2-3 ezer forintért.

Budai Gyula: Botkáék korrupciója behálózza a szegedi önkormányzatot és a szegedi bíróságot is

MAGYARNEMZET A Fidesz országgyűlési képviselője kijelentette: a Szeviép-ügy rávilágított arra, hogy Botkáék miként tartják zsebükben Szegedet, és befolyásolják még az igazságszolgáltatást is.

Zsidók meggyilkolására buzdít az Iszlám Állam

MAGYARNEMZET A terrorszervezet vezetője, Abu Hamza al-Kurajsi a Telegram üzenetküldő felületen nyilvánosságra hozott hangfelvételében bejelentette, hogy dzsihádot indítanak Izrael ellen.

Fidesz: Karácsony durván korlátozná a fővárosi képviselők demokratikus jogait

MAGYARNEMZET Láng Zsolt kormánypárti frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzata módosításának visszavonására szólította fel a főpolgármestert.

Tizedével több adó érkezett az államkasszába

MAGYARNEMZET A társasági és a jövedéki adóból, a személyi jövedelemadóból, a forgalmi adóból, a járulékokból és a szociális hozzájárulási adóból összesen 13 750 milliárd forint folyt be az államkincstárba.

Varga Judit: Eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje

MAGYARNEMZET Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – szögezte le az igazságügy-miniszter.

A „rossz tanulóké” lehet az uniós zöldpénzek java

MAGYARNEMZET Az uniós ügyekért felelős államtitkár szerint Magyarország már megkezdte az Európai Bizottság kritériumrendszerének vizsgálatát, hogy mielőbb azonosíthatók legyenek a zöldpénzekre jogosult magyar régiók.

2010 és 2019 között a nettó keresetek 87 százalékkal emelkedtek

MAGYARNEMZET Bodó Sándor elmondta, idén január elsejétől a bruttó minimálbér 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig bruttó 210 600 forintra emelkedett.

Nemzeti gyásznapot hirdettek Csehországban Jaroslav Kubera tiszteletére

MAGYARNEMZET A cseh parlament felsőházának elnöke, aki polgármesterként rendszeresen támogatta a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének egyesületét, 72 éves korában váratlanul hunyt el.

Nem kapnak elég elismerést a nevelőszülők

MAGYARNEMZET

Az unióban a helyzet változatlan

MAGYARNEMZET Az unión belüli politikai meccsekbe külső, senki által nem választott erők avatkoznak be a szuverenisták és hazánk kárára.

Pénzügyminisztérium: A felelős üzleti magatartás versenyképességi tényező

MAGYARNEMZET Azokba az országokba, ahol kellő súlyt fektetnek a felelős üzleti magatartásra, szívesebben mennek a beruházók, mert jobban számolhatnak az egyenlő versenyfeltételekkel – hangsúlyozta Gion Gábor.

Vége a Lipcse sorozatának, Barca-kudarc

MAGYARNEMZET

Átadták az új, digitális látványelemeket a gyulai várban

MAGYARNEMZET Mintegy 13 millió forintos forrásból fejlesztették a gyulai várban azt a három új digitális látványelemet, amelyet hivatalosan hétfőn adtak át a publikumnak.

Hollik István: Új korszak kezdődik Győrben Dézsi Csaba András megválasztásával

MAGYARNEMZET A politikus a kormánypártok nevében köszönetet mondott minden győri választópolgárnak, aki részt vett a vasárnapi időközi polgármester-választáson, és fontosnak gondolta, hogy beleszóljon Győr jövőjébe.

Granárium

MAGYARNEMZET

Kaderják Péter: Két év múlva érkezhet először gáz a Török Áramlaton keresztül

MAGYARNEMZET A gázvezeték Oroszországot köti össze közvetlenül Törökországgal a tenger alatt, bővítése Bulgária, Szerbia és Magyarország irányába folytatódik – tájékoztatott az államtitkár.

Hongkongi kutatók szerint a megbetegedések száma meghaladhatja a 40 ezret is

MAGYARNEMZET Drákói intézkedésekkel kell korlátozniuk a kormányoknak a lakosság mozgását, ha meg akarják akadályozni a tüdőgyulladást okozó, Vuhanban felbukkant új koronavírus terjedését – közölték hétfőn hongkongi kutatók, akik matematikai modellek alapján úgy becsülik, hogy a még lapangó megbetegedések száma Kínában meghaladhatja már a 40 ezret.

Az ausztrálok fele adományozott a bozóttűz legyőzésére

MAGYARNEMZET

Majdnem félmillióan nézték a vízilabda Európa-bajnokság döntőjét

MAGYARNEMZET

A német kormány várhatóan javítja idei GDP-növekedési előrejelzését

MAGYARNEMZET

Kenneth Starr belpolitikai háborúhoz hasonlította az elnök elleni eljárást

MAGYARNEMZET Belpolitikai háborúhoz hasonlította a Donald Trump amerikai elnök ellen folyó alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) Kenneth Starr, az elnök védelmét ellátó jogászcsapat tagja hétfőn, amikor a védelem érvelésével folytatódott a szenátusi tárgyalás.

Több tucat madarat pusztítottak el a madárinfluenza megjelenése miatt

MAGYARNEMZET Negyvenegy ott élő madarat pusztítottak el a hétvégén a madárinfluenza megjelenése miatt a szlovákiai Bajmóc (Bojnice) állatkertjében, és a létesítményt lezárták a látogatók elől – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség hétfőn.

Csökkent tavaly a Nagy-Britanniába irányuló német export

MAGYARNEMZET Tavaly januártól novemberig négy százalékkal csökkent a német áruexport Nagy-Britanniába a német ipari és kereskedelmi kamarák képviseleti szervezete, a DIHK kimutatása szerint.

Kihalt galápagosi óriásteknősfajok rokonainak felkutatására indul expedíció

MAGYARNEMZET A galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajának rokonai után kutatnak a szakemberek egy tíznapos tudományos expedíció keretében a csendes-óceáni szigetcsoporton – jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).

Csapadékra, szélre és ködre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

MAGYARNEMZET

Tavaly kétszer annyi lakossági állampapírt vásároltak, mint 2018-ban

MAGYARNEMZET

Szombaton tíz előadóval megkezdődik a Dal 2020 műsorsorozat

MAGYARNEMZET

Lauder: Egyetlen európai állam sem akadályozta a nácikat

MAGYARNEMZET Németország és Ausztria előkészítették, megteremtették és megvalósították ezt a romboló rosszat – idézte fel a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke.

A Szegedi Törvényszék bírái elfogultságot jelentettek be a Human Operator Zrt. ügyében

MAGYARNEMZET A Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Latorcai Csaba: Rajtunk áll, tanulunk-e a múltból

MAGYARNEMZET Az államtitkár a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott budapesti megemlékezésen úgy fogalmazott: felelősséggel viseltetünk az egész teremtett világért és Európa jövőjéért.

Két év múlva férfiak, négy év múlva nők

MAGYARNEMZET A férfikézilabda Európa-bajnokság stockholmi záró hétvégéjén örömmel nyugtáztuk, hogy nem lehetett nem beszélni a magyarokról.

Matolcsy György a Rubik kockához hasonlítja a magyar gazdaságpolitikát

MAGYARNEMZET Miért is ne ismerhetnénk fel a rokonságot a Rubik kocka és a magyar gazdaságpolitika között: elvégre mindkettő magyar, leleményes és sikeres – teszi fel a kérdést a jegybank elnöke.

A tőzsdemilliárdos és fia videóban magyarázzák Gyöngyöspatát

MAGYARNEMZET A tőzsdespekuláns és csoportjának célja nem más mint, hogy a gyöngyöspatai kártérítési ügy farvizén úszva ismét befolyást gyakoroljanak a magyar politika alakulására.

Rabosították Varju Lászlót

MAGYARNEMZET Varju továbbra is ártatlannak mondta magát, és leszögezte, a szólásszabadság érdekében minden esetben kiáll, még azokért is, akik most többségben vannak.

Jönnek az új vonatjegy-automaták

MAGYARNEMZET Az automaták mellett megújul a teljes webes jegyvásárlási felület és év végére már a nemzetközi vonalakra is lehet jegyet vásárolni a társaság honlapján.

Alkuhelyzetbe kerülhet a vevő a beruházóval szemben

MAGYARNEMZET A múlt év második felében még érezhetőbbé vált a fővárosi újlakás-piac – az első fél évben már tapasztalható – visszaesése a korábbi évekhez viszonyítva.

Átadták az új, digitális látványelemeket a gyulai várban

MAGYARNEMZET Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az átadóünnepségen elmondta: a fejlesztés hírét az ország minden pontjára elviszi jó példaként.

Bárdos: Egyenjogúsítani kell a déli régiókat!

MAGYARNEMZET Február 29-én parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában. A felvidéki magyarság már tíz éve hiteles parlamenti képviselet nélkül van. Ezen akar változtatni a Magyar Közösségi Összefogás nevű párt.

Niedermüller nem mondott semmi különöset

MAGYARNEMZET Elviselhetetlen, amit ezek az alakok megengednek maguknak.

Orbán Viktor Krakkóban koszorúzott

MAGYARNEMZET A kormányfő Lévai Anikóval megkoszorúzta a néhai lengyel elnök, Lech Kaczynski és felesége, Maria síremlékét Krakkóban.

Máris növelte az előnyét a Fradi

MAGYARNEMZET A Fradi ott folytatta, ahol az ősszel abbahagyta: nagyon egységes csapat képét mutatva és remekül futballozva simán győzte le 4-0-ra a semmit sem mutató Paksot.

Emésztési csatazaj a nézőtéren

MAGYARNEMZET A hangos beszéden vagy az előttünk ülő székének rugdalásán kívül az étkezési szabályok be nem tartása zavarja a legtöbb moziba járót.

Náci eszmék a hadseregben

MAGYARNEMZET Több mint ötszáz szélsőséges jobboldali eszméket valló tagja van a német haderőnek, ráadásul úgy tűnik, hogy a kis létszámú, különleges kiképzésben részesülő elit alakulatok a radikális eszmék melegágyai.

Élményalapú oktatás vezet a pénzügyi tudatossághoz

MAGYARNEMZET Balogh László elmondta: a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó, ­2017–2023-ig szóló kormányzati stratégia középpontjában az emberek gondolkodásmódjának, mentalitásának átalakítása áll.

Tagadta bűnösségét a tábornokper vádlottainak többsége az utolsó szó jogán

MAGYARNEMZET A Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa előtt egy ember volt, aki beismerte, hogy 2003 és 2005 között négy alkalommal borítékban összesen 250 ezer forintot vett át felettesétől.

Egy nyert szett után Fucsovics összeomlott

MAGYARNEMZET Fucsovics harmadszor találkozott Federerrel, most először sikerült elvenni szettet tőle, de nagy kérdés, adódik-e még alkalma arra, hogy le is győzze.

Eltérően megítélt növekedés

MAGYARNEMZET Míg Európa a klímavédelemre helyezné a hangsúlyt, az Egyesült Államok ragaszkodik a hagyományos energiaforrásokhoz – derült ki a Világgazdasági Fórum zárónapján a világ legbefolyásosabb gazdasági vezetőinek beszédéből.

Kicsúszott a leszállópályáról egy iráni utasszállító 150 emberrel a fedélzetén

MAGYARNEMZET

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Afganisztánban

MAGYARNEMZET A Reuters hírügynökség jelentése szerint egy Boeing típusú repülőgép zuhant le az ország középső részén fekvő Gazni tartományban.

Esett a vezető részvények többsége

MAGYARNEMZET A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 586,80 pontos, 1,32 százalékos csökkenéssel, 43 929,17 ponton zárt hétfőn.

Csökkent az új családi házak eladása az Egyesült Államokban decemberben

MAGYARNEMZET A várt bővülés helyett decemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent az új családi házak eladása az Egyesült Államokban.

Újabb rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a Fidesz a szegedi parkoló ügyben

MAGYARNEMZET A közgyűlés azonban a baloldali képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt – közölte Bartók Csaba

Szerdán mutatják be José Cura operáját

MAGYARNEMZET Szerdán mutatják be José Cura Montezuma és a rőthajú pap című vígoperáját a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével a budapesti Zeneakadémián – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Jelentősen csökkent tavaly a munkanélküliség Franciaországban

MAGYARNEMZET

A világ legrégibb, mozgatható fémbetűkkel nyomtatott könyvét mutatják be az interneten

MAGYARNEMZET A Csikcsi, a világ legrégibb, mozgatható fémbetűkkel nyomtatott könyvének változatait mutatja be egy weboldalon egy dél-koreai múzeum idén – közölte Cshongdzsu város vezetése hétfőn.

Nagy István: Minél előbb el kell fogadni az agrárpolitikai rendeletet

MAGYARNEMZET A gazdáknak a jelenlegi közös agrárpolitika (KAP) ez év végi kifutása után is meg kell kapniuk az őket megillető támogatásokat – mondta az agrárminiszter.

Koronavírus: csak semmi pánik!

MAGYARNEMZET Amennyiben szükséges, Magyarországon is lehetőség van a koronavírus-teszt elvégzésére, ám eddig nem volt olyan eset, amelynél felmerült volna a fertőzésnek akár a gyanúja is.

Már több mint százezer látogató tekintette meg a Rubens-kiállítást

MAGYARNEMZET A február közepéig látogatható kiállítás utolsó három hétvégéjén – péntektől vasárnapig, január 31-től kezdődően – este nyolc óráig áll nyitva a Szépművészeti Múzeum.

A koronavírus okozta járvány visszaveti a lakossági keresletet Kínában

MAGYARNEMZET

Donald Trump: Washington kész segítséget nyújtani Kínának a járvány ellen

MAGYARNEMZET Washington kész segítséget nyújtani Kínának a koronavírus-járvány féken tartása érdekében – írta Donald Trump amerikai elnök a Twitteren hétfőn.

Szabó Magda drámáját mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház

MAGYARNEMZET

Háziorvosok indítanak új szolgáltatásokat Zalaegerszegen

MAGYARNEMZET Elsősorban a 60 év feletti korosztály és a gyerekek esetében a betegségmegelőzést és a szűrést, továbbá a lelki egészség támogatását biztosító programot indítanak.

Gion Gábor: Felelősséget kell viselniük a vállalatoknak a környezetük iránt

MAGYARNEMZET A társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés jelentőségét hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn, a felelős üzleti magatartásról szóló budapesti konferencián.

Szerb Antal halála az emberi gonoszság egyik legerősebb megnyilvánulása volt

MAGYARNEMZET Szerb Antal 1945. január 27-én halt meg tragikus körülmények között, holttestét 1946 októberében exhumálták, majd Budapesten helyezték el földi maradványait a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

Megvan, kié lesz a Hollóházi Porcelángyár

MAGYARNEMZET A Hollóházi Porcelángyár Kft. száz százalékos üzletrészére a liciteljárás során a kikiáltási értéken, 175 millió forinton érkezett ajánlat – közölte az MNV Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Szabó Tünde: Az arany hétvége megmutatta mennyit jelent a hazai rendezés

MAGYARNEMZET Nagyszerű érzés volt a hétvégén magyar szurkolónak lenni, hiszen sportolóink már az év elején komoly sikereket szállítottak – nyilatkozta az államtitkár.

Tilos tiltani

MAGYARNEMZET Mindenki tudott Gabriel Matzneff francia író vonzalmáról a fiatal lányok és fiúk iránt, hiszen regényei zöme erről szólt, mégsem lett az eltelt több mint ötven év alatt semmi bántódása.

FTC-bravúr, győri döntetlen

MAGYARNEMZET Az elmúlt hetekben botladozó Ferencváros megtáltosodott, és az idény legjobb játékával 33-23-ra kiütötte a román CSM Bucureștit, a Győr viszont nem lábalt ki a hullámvölgyből.

Szabó Tünde: Az arany hétvége megmutatta mennyit jelent a hazai rendezés

MAGYARNEMZET Az államtitkár szerint a hazai rendezésű Európa-bajnokságokon elért múlt hétvégi magyar sportsikerek megmutatták, mennyi pluszt tud adni a sportolóknak az, hogy saját közönségük előtt versenyezhetnek.

A hatékonyság ellensúlyozza a növekedés hatásait

MAGYARNEMZET A digitális kommunikáció szegmense exponenciálisan növekszik, mégsem tapasztalható olyan mértékű bővülés az áramigényében, mint arra korábban számítottak.

Bárdos: Egyenjogúsítani kell a déli régiókat!

MAGYARNEMZET Február 29-én parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában. A felvidéki magyarság már tíz éve hiteles parlamenti képviselet nélkül van. Ezen akar változtatni a Magyar Közösségi Összefogás nevű párt.

Fidesz: A kormánypárti képviselők kiállnak a magyar érdekek mellett

MAGYARNEMZET Az ellenzéki EP-képviselők folyamatosan a hazájuk ellen politizálnak Brüsszelben. Kedden Gyurcsányné szervezi a következő ilyen akciót az Európai Parlamentbe – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

Egy különleges felfedezés pillanata

MAGYARNEMZET

Lezuhant egy katonai helikopter Horvátországban, a pilóta meghalt

MAGYARNEMZET A horvát légierő egyik OH-58 Kiowa könnyű felderítő és futárhelikoptere szenvedett balesetet, a személyzet másik tagja után még kutatnak. A baleset okát egyelőre nem tudni.

Kutató: Az antiszemitizmus újra felívelőben van a világ egyes tájain

MAGYARNEMZET

Izraeli államfő: A lengyel nemzet a második világháború áldozata

MAGYARNEMZET A zsidók emlékezetükben tartják, hogy közel 7 ezer lengyel kapta meg a Világ Igaza címet, és tudják azt is, hogy a holokausztért a németek viselik a teljes felelősséget – jelentette ki Reuven Rivlin.

A helikopterbalesetben elhunyt Kobe Bryantet méltatja a nemzetközi sajtó

MAGYARNEMZET Egy férfi, aki elhitette velünk, hogy a megfelelően elvégzett munkával és akarattal bármikor győzhetünk – írta többek között a Los Angeles Times az elhunyt kosarasra emlékezve.

Gyors ütemben terjed a vírus

MAGYARNEMZET Ötvenhatra emelkedett vasárnap Kínában az új típusú koronavírus halálos áldozatainak a száma, miközben világszerte kétezer fölött van már a fertőzöttek száma.

Merkel: A következő EU-csúcson dönteni kell a csatlakozási tárgyalások megindításáról

MAGYARNEMZET Aki rápillant a térképre, és ismeri a geopolitikai összefüggéseket, tudja, hogy mindenkinek jó, ha egyszer majd a Nyugat-Balkán valamennyi országa EU-tag lesz – fogalmazott.

Jegybanki bírságot kapott a Magyar Adósságrendező Zrt.

MAGYARNEMZET

Bűnöző és ügyvédje keres jól az államon

MAGYARNEMZET Budai Gyula a Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszéken másodfokon született felmentő ítéletről úgy vélte, az egész jelenség Botka László szegedi polgármester korrupciós ügye.

Lemondott Marjan Sarec szlovén miniszterelnök

MAGYARNEMZET A szlovén kormányfő azután jelentette be lemondási szándékát, hogy Andrej Bertoncelj pénzügyminiszter az egészségbiztosítással kapcsolatos nézeteltérésekre hivatkozva hétfő reggel benyújtotta „visszavonhatatlan” lemondását.