Varga Judit (Facebook): Vissza kell térni az Európai Tanács júliusi döntéséhez

Egy valóban költségvetési védelmi eszközről kell folytatni a tárgyalásokat. [...] Bővebben!

Három kilóval kevesebb élelmiszert dobtunk ki a kukába 2019-ben, mint 2016-ban

MAKRONOM.MANDINER Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között, ugyanis a 2019 végén 165 háztartás bevonásával végzett élelmiszerhulladék-felmérés szerint egy átlagos magyar állampolgár 65 kilogramm élelmiszert dob a szemetesbe évente, míg a 2016-ban 100 háztartás bevonásával készült felmérés szerint ez a mennyiség még 68 kilogramm volt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). [...] Bővebben!

Csökkenés után augusztusban már csak 3,9 százalék volt a magyar munkanélküliség

MAKRONOM.MANDINER A június-augusztusi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 214 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt. Augusztusban az előző hónaphoz viszonyítva 32 ezerrel 185 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). [...] Bővebben!

Olasz államtitkár: A visegrádi országok ellenállása késleltetheti az uniós gazdasági helyreállítási források felhasználását

MAKRONOM.MANDINER A visegrádi négyek blokádja veszélyezteti az Európai Unió gazdasági helyreállítási alapja működésbe lépését Vincenzo Amendola, az olasz kormány EU-s államtitkára szerint, aki Németország közvetítését szorgalmazta a La Repubblica című napilapban kedden megjelent interjúban. [...] Bővebben!

Koskovics Zoltán-Párkányi Eszter (Alapjogokért Központ): A szélsőbal tíz árnyalata: a kritikai elméletek és a kulturális marxizmus

MANDINER Az amerikai zavargások mögött radikális baloldali ideológia húzódik meg. Az Alapjogokért Központ elemzéssorozatban fogja bemutatni az amerikai államot és társadalmat aláásó kulturális marxisták tevékenységét. [...] Bővebben!

Megadja Gábor (Origo): A baloldali antiszemitizmus gyökereiről

MANDINER Az idézetek Karl Marxtól származnak. [...] Bővebben!

Belarusz: Macron segítséget ígért Cihanouszkajának

MANDINER A francia elnök szerint az lenne a legjobb, ha az EBESZ keretében kerülhetne sor a tárgyalásokra. [...] Bővebben!

Operatív Törzs: Lassulni látszik az emelkedés

MANDINER A regisztrált esetek negyede a 20-29 éves korosztályból kerül ki továbbra is – közölte az országos tisztifőorvos. [...] Bővebben!

Vádat emelt az ügyészség Fekete-Győr ellen

MANDINER A Momentum elnökének és több társának hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie. [...] Bővebben!

Donáth Anna (Facebook): Nem igaz, hogy ez Jourová személyes véleménye

MANDINER A magyar kormány által épített rendszer igazságtalan, embertelen, veszélyes. [...] Bővebben!

Több mint 8 milliárd forintos eszközfejlesztést hajtottak végre a budapesti egészségügyben

MAKRONOM.MANDINER Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 8,3 milliárd forint értékben kaptak orvostechnológiai és informatikai eszközöket a központi régió egészségügyi ellátói – közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. [...] Bővebben!

Kimagasló évet zárt a Szerencsejáték Zrt. tavaly

MAKRONOM.MANDINER A Szerencsejáték Zrt. 542,6 milliárd forint árbevételt és több mint 27,5 milliárd forint adózott eredményt ért el 2019-ben, az EBITDA mutatója pedig 35,5 milliárd forintra nőtt – közölte hétfőn az MTI-vel a nemzeti szerencsejáték-szervező, amely tavaly 114,4 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához, különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában. [...] Bővebben!

Lehet Más a Politika (MTI-OS): A Velencei-tó a következő?

MANDINER Nem hagyjuk, ne hagyjuk! [...] Bővebben!

Bayer Zsolt (Magyar Nemzet): A Fidesz Mohácsa

MANDINER A 24.hu, a 444.hu, a Hvg.hu stb. egymás sarkára hágva igyekezett növelni a tétet, és valahogy elhurcolni az ellenzéki szavazókat az urnákhoz. [...] Bővebben!

Bauer Tamás (Facebook): Márki-Zay félreérti

MANDINER A Jobbik a Fidesszel együtt utasítja el menekültek befogadását. [...] Bővebben!

Fucsovics legyőzte a negyedik kiemeltet a Roland Garroson!

MANDINER A magyar teniszező az orosz Danyiil Medvegyeven jutott túl hétfőn az első fordulóban, ami óriási siker. [...] Bővebben!

Fáklyás futást szerveznek az SZFE diákjai

MANDINER Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába indulnak a Vas utcából. [...] Bővebben!

Vágó Istvánnak Marosvásárhelyről is Orbán jut eszébe

MANDINER A politikus nem került ünnepi hangulatba attól, hogy Marosvásárhelynek újra magyar polgármestere lett. [...] Bővebben!

Francesca Rivafinoli (Vasárnap.hu): Jogállam, jogállam über alles

MANDINER A nembináris német kommunista újságíró hulladéknak minősítette az összes létező rendőrt. [...] Bővebben!

Kibertámadás érte az Egyesült Államok többszáz kórházának számítógépes rendszerét

MANDINER Hétfőn az orvosok és az ápolók már csak kézzel tudtak jelentéseket, recepteket, kezelési útmutatókat megírni. [...] Bővebben!

Fekete Dávid (Magyar Hírlap): A „halott fa” az élet fája

MANDINER Keresztényellenes zöldpárti érzékenyítés Bordeaux-ból. [...] Bővebben!

Ismét vészhelyzet kihirdetésére készül a kormány Szlovákiában

MANDINER „A helyzet további romlásának megfékezéséhez szükséges a vészhelyzet bevezetése” – indokolta a lépést Igor Matovic. [...] Bővebben!

Százhúszmillió gyorstesztet különít el a WHO a szegényebb országok számára

MANDINER Az igényelt 600 millió dollárból eddig csak 50 millió gyűlt össze. [...] Bővebben!

Nézze meg a LYNX harcjármű bemutatását!

MANDINER „Bemutatjuk a folyamatban lévő honvédelmi- és haderőfejlesztési program egyik legkorszerűbb eszközét: a Lynx KF-41 gyalogsági harcjárművet” – írta közösség oldalán megosztott videójához a Magyar Honvédség. [...] Bővebben!

Programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

MANDINER A járványügyi helyzetre való tekintettel további szigorítások esetén a programokat online térben rendezik meg; ebben az esetben a regisztráltakat e-mailben tájékoztatják. [...] Bővebben!

Cannes: október végén jelképes és szűkített formában megrendezik a fesztivált

MANDINER  A minifesztiválon október 27. és 29 között a hivatalos versenyprogramba beválogatott 56 alkotás közül négy játékfilmet mutatnak be az alkotók jelenlétében. [...] Bővebben!

Nézőpontok blog (Nézőpontok blog): Mohács 5 tanulsága

MANDINER Nem működött az ellenzék negatív kampánya. [...] Bővebben!

Intézményeken átívelő jogállamiság-mechanizmust támogat több európai baloldali értelmiségi is

PRECEDENS.MANDINER Neves baloldali értelmiségiek méltatták kerekasztal-beszélgetésen a Renew Europe múlt heti kezdeményezését az uniós szintű jogállamisági mechanizmusok szigorítására vonatkozóan. [...] Bővebben!

Román soviniszta ármány ellenére tarolt a magyar jelölt Szatmárnémetiben – interjú

MANDINER Hamis, magyar nyelvű, nacionalista szövegű SMS-eket küldözgettek a román pártok az RMDSZ nevében a román lakosoknak, hogy kirántsák a polgármesteri széket Kereskényi Gábor alól; a politikus meggyőző fölénnyel, a voksok abszolút többségével képes volt újrázni az egyébként kétharmados román többségű partiumi városban. [...] Bővebben!

Varga Judit: Jourová alelnök asszonynak le kell mondania!

MANDINER „Az Európai Bizottság a szerződések őre, Jourová kijelentései nem egyeztethetők össze alelnöki pozíciójával. Ezért mennie kell”! – írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. [...] Bővebben!

Bakajannisz Péter: Az egész feltörekvő Európa egyetért: vége az olcsó munkaerő korának

MAKRONOM.MANDINER A feltörekvő európai régió (vagyis a volt kommunista blokk), bár rengeteg lehetőséget kínál a külföldi befektetők számára, jobb munkát kell végeznie a térségen kívüli promóció érdekében. Emellett tudatosan kell elmozdulnia az „olcsó összeszerelő üzem” üzleti modelltől egy olyan modell felé, amely nemcsak árban és költségben, hanem az áruk és szolgáltatások minőségében is versenyben lehet – értettek egyet térségünk gazdasági újságírói a „Feltörekvő Európa és az Egyesült Államok: 2030 felé” elnevezésű rendezvényen, amelyet az Emerging Europe portál szervezett és ahol számos újságíró szólalt meg térségünkből.  [...] Bővebben!

Erdogan: Örményországnak azonnal el kell hagynia a megszállt azeri területeket

MANDINER A török államfő közölte: országa „továbbra is minden lehetőségével és teljes szívével kiáll a baráti és testvéri Azerbajdzsán mellett”. [...] Bővebben!

Aristo (Tutiblog): Fegyőr szétcsap közöttünk (is)

MANDINER A színfalak mögött Fletó feni a tőrt. Izgalmas idők jönnek. [...] Bővebben!

Nagy Tamás – Virág Barnabás (Portfolio.hu): Minden eddigi számításnál kedvezőbb lehet a moratórium meghosszabbításának hatása

MAKRONOM.MANDINER A magyar vállalkozások és családok 2021 első felében mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől is mentesülhetnek. [...] Bővebben!

Novemberben húsz százalékkal emelik az ápolók, szakdolgozók fizetését

MAKRONOM.MANDINER Novemberben húsz százalékkal emeli a kormány az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetését, azon az 500 ezer forinton kívül, amit még a nyáron biztosított az egészségügyi dolgozók számára – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Maglódon. [...] Bővebben!

Újra több mint 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon

MAKRONOM.MANDINER Augusztusban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma az előző hónaphoz képest 54 ezerrel, 4 millió 514 ezerre emelkedett, a tavaly augusztusihoz képest pedig 18 ezerrel csökkent. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,7 százalékos volt, ami a júliusi értékhez képest 1,1 százalékponttal, az előző év augusztusához képest pedig 0,2 százalékponttal nőtt, jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). [...] Bővebben!

Javult a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

MAKRONOM.MANDINER A március-áprilisi jelentős romlás után szeptemberben tovább javult a gazdasági hangulat az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt. [...] Bővebben!

DK: A kormány duplázza meg a családi pótlékot

MANDINER Németországra hivatkoznak. [...] Bővebben!

Elemzők: helyreállt augusztusra az elsődleges munkaerőpiac

MANDINER Fokozatos, de biztos helyreállás indult. [...] Bővebben!

Uniós biztos: ha az intézményrendszer nem megbízható, marad az egyhangú szavazás a Tanácsban 

PRECEDENS.MANDINER Exklúzív interjút közölt a La Libre Belgique belga lap Didier Reynders-szel, az Európai Bizottság igazságügyért felelős biztosával. A politikus elmondta, hogy a jogállamiságról való vita várhatóan huzamosabb ideig velünk marad, s hogy csak akkor érdemes áttérni a minősített többségű szavazásra a Tanácsban, ha az ehhez szükséges közbizalmat is sikerült kiépíteni. [...] Bővebben!

Pintér: Magyarországon nincs no go zóna

MANDINER A belügyminiszter azt mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, hogy Magyarország lekerült a korrupciógyanús országok általános listájáról. [...] Bővebben!

CheckINN: Egy jó ötlet most 3 milliót érhet a diákoknak

MANDINER A Turisztikai Innovációs Versenyre tizenhat témában pályázhatnak felsőoktatásban tanuló diákok. [...] Bővebben!

Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén

MANDINER Azerbajdzsán továbbra is saját területének tekinti a hegyi-karabahi enklávét, ahogy lényegében Örményország is. [...] Bővebben!

A koronavírus első hulláma után a magyarok jobbnak ítélték a jövőt a legtöbb EU-országnál

MAKRONOM.MANDINER A koronavírus első hulláma után a magyarok jobbnak ítélték a jövőt a legtöbb EU-országnál – derül ki az Eurofound európai uniós ügynökség lakossági felméréséből, amelyet a Magyar Nemzet ismertetett keddi számában. [...] Bővebben!

Tovább egyszerűsödhet az adózás 2021-ben

MAKRONOM.MANDINER A családok és a vállalkozások érdekében jelentős adóügyi könnyítésekről döntött Gazdaságvédelmi operatív törzs – jelentette be a testület hétfői ülését követően a pénzügyminiszter. [...] Bővebben!

Marco Rossi (Nemzeti Sport): A bolgár meccsre úgy tekintek, mint egy elődöntőre

MANDINER Ami tőlem telt, megtettem, az elveimhez hű maradtam. [...] Bővebben!

Puhítottak a jogállamiság és az EU-pénzek kapcsolatán a németek

MANDINER Győzött a magyar kormány? [...] Bővebben!

KSH: Augusztusban 4,5 millió felett volt a foglalkoztatottak száma

MANDINER A június-augusztusi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma az egy évvel korábbinál 0,9 százalékkal alacsonyabb, 4 millió 477 ezer volt. [...] Bővebben!

Elemző: Már a következő hetekben megmutatkozhat a politikai átrendeződés Romániában

MANDINER Illyés Gergely politológus, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkatársa a Maszolnak azt nyilatkozta, most kevesebb idős személy ment el szavazni, mint négy éve. [...] Bővebben!

Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi

MANDINER Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a történtek miatt bocsánatot kért a dél-koreai néptől. [...] Bővebben!

Az EPP ismét halasztotta a Fidesz kizárásáról való szavazást

MANDINER Erről a kérdésről személyes megjelenéssel zajló gyűlésen szeretne döntést hozni az Európai Néppárt – mondta Donald Tusk. [...] Bővebben!

A Tampa nyerte a Stanley Kupát

MANDINER A rájátszás legértékesebb játékosának a bajnok svéd védőjét, Victor Hedmant választották. [...] Bővebben!

Vas András (Népszava): Kései sirató

MANDINER Mészáros, Tiborcz és a többi NER-lovag gátlástalan nyomulását eddig jellemzően megannyi Néma Levente nézte tétlenül. [...] Bővebben!

Komoly veszélyben a civil lakosság Hegyi-Karabahban

MANDINER Kemény harc zajlik az örmények és azeriek között, további 26 katona vesztette életét. [...] Bővebben!

Lengyel kormányfőhelyettes: Lengyelország és Magyarország szolidaritással válaszolt a 20. század válságaira

MANDINER „Különös időszak” volt Lengyelország és Magyarország számára, amelyeknek „újból meg kellett szervezniük politikai, polgári és társadalmi életüket” – fogalmazott Piotr Glinski. [...] Bővebben!

A cseh egészségügyi miniszter a szükségállapot kihirdetését fogja javasolni

MANDINER Babis kormányfő szerint az egészségügyi miniszter kedd folyamán tájékoztatja érintett miniszterkollégáit elképzeléseiről és a részletekről. [...] Bővebben!

Tetoválásai miatt nem taníthat óvodásokat egy francia tanár

MANDINER A pedagógus a történtek ellenére kitart választott szakmája mellett. Mint fogalmazott, „általános iskolai tanár vagyok... Imádom a munkám”. [...] Bővebben!

Iohannis: A változás hullámának a parlamentet is el kell érnie

MANDINER „Ahhoz, hogy Románia elinduljon a fejlődés útján, a PSD-korszakot végleg le kell zárni” – sommázta hétfői sajtónyilatkozata alkalmával a jobboldali elnök. [...] Bővebben!

Budavári Legendák – szabadtéri fotókiállítás a Várkert Bazárban

MANDINER A Várkert Bazár Déli panoráma teraszán található szabadtéri kiállítás 2020. november 15-ig ingyenesen tekinthető meg, biztonságos programot jelentve a fővárosba érkezőknek, illetve a budai Várat látogató közönségnek egyaránt. [...] Bővebben!

Dömötör: Ezt minden borsodi embernek érdemes tudnia

MANDINER A Jobbik látszólag az emberek megélhetéséért aggódik, mégis egy olyan politikust támogatnak Szerencsen, aki saját munkavállalóit sem fizette ki – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országházban. [...] Bővebben!

Lóháton, autók kíséretében vonult a győztes polgármester (videó)

MANDINER [...] Bővebben!

Tokár Géza (Új Szó): A kör négyszögesítése – a magyar pártegyesítés buktatóiról

MANDINER Ideje továbblépni. Nincs mire várni. [...] Bővebben!

Távoznia kell posztjáról a katalán elnöknek

MANDINER Quim Torra távozása után eddigi helyettese, Pére Aragonés veszi át ideiglenesen az immár csökkentett hatáskörű kormány irányítását, amíg a parlament új elnököt választ, vagy előrehozott választásokat rendeznek az autonóm tartományban. [...] Bővebben!

Segélyszervezetek és embercsempészek cinkosságának gyanújával nyomoz a görög rendőrség

MANDINER A gyanúsítottak kódolt üzenetekkel igazították útba az embercsempészeket, hogy Leszbosz szigetére vihessenek illegális bevándorlókat. [...] Bővebben!

Minden köznevelési intézményben mérik majd a tanulók testhőmérsékletét

MANDINER A nagyobb iskolákban hőkapukat szerelnek fel. [...] Bővebben!

Kutasi Gábor (Ludecon): Körhintapolitika

MAKRONOM.MANDINER Az USA továbbra is a protekcionista álláspontot képviseli. [...] Bővebben!

Bevezetik a minimálbért Genfben, a világon a legmagasabbat

MANDINER A teljes munkaidőben dolgozók óránként legalább 23 svájci frankot (25,21 euró) kapnak. [...] Bővebben!

Új csúcsok közelében: erős formát öltve teljesen helyreállt a munkapiac augusztusra

MAKRONOM.MANDINER Az elsődleges munkaerőpiac a jelek szerint helyreállt a nyári hónapokban, a foglalkoztatottak  egy évvel korábbihoz mért csökkenését a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozók számának változása okozta. Az állásukat korábban elvesztők valószínűleg más területeken és alacsonyabb bérért álltak újra munkába, vélekedtek az MTI-nek nyilatkozó elemzők a KSH legfrisseb munkaerőpiaci adatait kommentálva. [...] Bővebben!

Therese Raphael: A koronavírus drámaian megváltoztatta a Brexit kilátásait

PRECEDENS.MANDINER Az EU és az Egyesült Királyság közötti kilépési megállapodás létrehozása a koronavírus nélkül sem lenne egyszerű. [...] Bővebben!

Akkora sztár a koreai zenekar, hogy a tőzsdét is meghódítaná

MAKRONOM.MANDINER Részvénykibocsátásra készül októberben a BTS nevű dél-koreai fiúbanda mögött álló szórakoztatóipari cég, a Big Hit Entertainment. [...] Bővebben!

Orbán: Magyar-kirgiz fejlesztési alap áll fel

MANDINER Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is. [...] Bővebben!

Szél Bernadett (Facebook): Ócska trükk

MANDINER Meg akarnak ágyazni annak a kommunikációnak, ami majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést. [...] Bővebben!

Guardian: Szíriai lázadókat szerződtet egy török cég azerbajdzsáni munkára

MANDINER Az örmény kormány és az orosz sajtó is azt állította, már 4 ezer szíriai van jelen Hegyi-Karabahban. Azerbajdzsán ezt az állítást teljes képtelenségnek nevezte. [...] Bővebben!

Szabó Tímea: Bálint György öröksége méltó helyen van Iványi Gábor kertjében

MANDINER Szoboravatáson vett részt a Párbeszéd politikusa. [...] Bővebben!

Kovács Zoltán: Vera Jourovát kijelentései alkalmatlanná teszik munkájára

MANDINER Jourová pozíciójából adódóan szokatlan, hogy politikai értelemben kritikus megjegyzéseket tegyen egy kormánnyal szemben. [...] Bővebben!

2021 első felére várható fordulat a magyar gazdaságban

MAKRONOM.MANDINER Európa-szerte lassú lesz a kilábalás a válságból, gazdasági fordulat 2021 első felére várható – mondta a pénzügyminiszter hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. [...] Bővebben!

A Volkswagen berobbanna a kínai elektromos autópiacra

MAKRONOM.MANDINER A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán – derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből. [...] Bővebben!

Matolcsy szerint meg kell adni a lehetőséget a családoknak, hogy belakják az országot

MAKRONOM.MANDINER A szükséges demográfiai fordulathoz ismertet követendő nemzetközi példákat és sorol fel javaslatokat a kormánynak a jegybankelnök legújabb írásában. [...] Bővebben!

Németh Szilárd szerint a honvédség szerepe megkerülhetetlen a védekezésben

MANDINER Nagy szükség van a leendő katonákat nevelő kollégiumokra. [...] Bővebben!

Guterres: Fájdalmas mérföldkő az egymillió halálos áldozat

MANDINER Ha lesz kifejlesztett vakcina, ahhoz mindenkinek megfizethető áron hozzá kell tudni jutnia, szerepel az ENSZ-főtitkár közleményében. [...] Bővebben!

Hazánkban 851 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

MANDINER Nyolc beteg hunyt el koronavírusban. [...] Bővebben!

Jön a 2000 forint alatti gyorsteszt

MANDINER Fél órán belül kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben. [...] Bővebben!

Meghaladta az egymilliót a halottak, a 33 milliót a fertőzöttek száma a világban

MANDINER A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. [...] Bővebben!

Szikra Judit (Mérce): Amikor a csoda megtörtént

MANDINER 2015 nyara sokunk számára maga volt a csoda. [...] Bővebben!

Megtartják az első elnökjelölti vitát az Egyesült Államokban

MANDINER A két jelölt háromszor vitázik egymással a nyilvánosság előtt. [...] Bővebben!

Orbán: Vera Jourová megsértette Magyarországot, távoznia kell pozíciójából

MANDINER A miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, a kormány felfüggeszti Jourovával a kétoldalú kapcsolatokat. [...] Bővebben!

Őry Mariann (Magyar Hírlap): Európaiak

MANDINER Kínos helyzetbe navigálta magát a Momentum ismét. [...] Bővebben!

Macron együttműködést szorgalmazott az EU és Oroszország között

MANDINER „Nézetünk szerint, ha békét akarunk az európai kontinensen, akkor együtt kell működnünk Oroszországgal” – jelentette ki Macron. [...] Bővebben!

Belarusz: a francia elnök találkozik a fehérorosz ellenzéki vezetővel

MANDINER Az AFP információi szerint Macron kedd reggel Vilniusban tárgyal a fehérorosz ellenzéki vezetővel, volt ellenzéki elnökjelöttel. [...] Bővebben!

Öt dolog, ami a kampányban kiderült Bíró Lászlóról

MANDINER Zavaros céges ügyek, fizetésüket hiányoló varrónők, judapestezés, fintorgó balos értelmiségiek és megtévesztett választók. Best of Bíró László. [...] Bővebben!

Washington előkészületeket tett diplomatái visszavonására Irakból

MANDINER „Sohasem kommentáljuk miniszterünk diplomáciai magánbeszélgetéseit külföldi vezetőkkel... A csoportok, amelyek rakétákkal támadták meg nagykövetségünket, nemcsak számunkra jelentenek veszélyt, hanem Irak kormányára is” – idézte a Reuters az amerikai külügyminisztériumot. [...] Bővebben!

Katolikus fordulat az USA Legfelsőbb Bíróságán?

PRECEDENS.MANDINER Mélyen hívő katolikus, hétgyermekes családanya Donald Trump elnök jelöltje az USA Legfelsőbb Bíróságának megüresedett bírói posztjára. Amy Coney Barrett megválasztása esetén a nemrég elhunyt liberális bírónő, Ruth Bader Ginsberg utódja lenne, ami komolyan befolyásolhatná az ország egyik legfontosabb hatalmi tényezőjének számító testület által követett ideológiai irányvonalat. [...] Bővebben!

Pap Szilárd István (Mérce): Donald Trump és az elvetélt populizmus

MANDINER Végül még ennyit sem köszönhetünk majd ennek a négy évnek. [...] Bővebben!

Karácsony Gergely (Facebook): Emelem a kalapom Soós Zoltán előtt

MANDINER Kampányával sikerült lebontania az etnikai szavazás korlátait a városban. [...] Bővebben!

Jelentős adóügyi könnyítésekről döntött a Gazdaságvédelmi operatív törzs

MANDINER A kisvállalati adó (kiva) bevételi értékhatára a kétszeresére, azaz 3 milliárd forintra emelkedik, több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése ingyenessé válik. [...] Bővebben!

Věra Jourová szerint a magyaroknak nincs saját véleménye

MANDINER Az Európai Bizottság liberális alelnöke szerint egy nyugati országban egy Orbán Viktor sosem tudna ilyen átfogó kontrollt szerezni a média felett. [...] Bővebben!

Kolozsvár: kiszorulóban a magyarok a tanácsból

MANDINER Bár számos erdélyi frontvárosban erőteljesen előretört a magyar közösség, és az azt legnagyobb erővel képviselő RMDSZ, a kincses városban jócskán visszaszorult a párt, öt tanácsosi székükből legfeljebb négy, de inkább csak három marad meg nekik. A lapunknak nyilatkozó Csoma Botond Kolozs megyei tanácsos, az RMDSZ polgármesterjelöltje az otthon maradt magyar szavazóik motivációit is megérti. [...] Bővebben!

Gémesi György maradt a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke

MANDINER Karácsony Gergely főpolgármester és Eszes Béla, Jánoshida független polgármester lettek a társelnökök. [...] Bővebben!

Amy Coney Barrett: kicsoda Trump konzervatív feminista jelöltje?

MANDINER Feminista ikon vagy a nőjogok ellensége Amy Coney Barrett, Donald Trump jelöltje a Legfelsőbb Bíróság megüresedett posztjára? Rasszizmus-e, hogy örökbe fogadott két haiti gyermeket? És mennyiben befolyásolja az elnökválasztás a kinevezését? Bemutatjuk Barrettet és a körülötte folyó csatározásokat. [...] Bővebben!

Boros Eszter – Horváth Marcell (Világgazdaság): Válaszok a koronavírus-válságra Kelet-Ázsiában és Magyarországon

MAKRONOM.MANDINER A három fő párhuzamot a szoros járványügyi kontroll, a kkv-k célzott támogatása, valamint a munkahelyteremtés jelentik. [...] Bővebben!