Az átlagember és a kortárs művészet viszonya nem túl rózsás – Erős István, az MKE új rektora a Mandinernek

„Jelen kell lennünk Európában és a világ többi részén, nemcsak közvetlenül a határainkon túl. Sajnos nagyon keveset tudnak Közép-Kelet-Európáról például a Távol-Keleten, pedig nagyon nyitottak irányunkba. Meg kell jelennünk Afrikától Ázsián át Közép-Amerikáig” – vallja a Képzőművészeti Egyetem nemrég megválasztott rektora. [...] Bővebben!

Elemző: Ez történne, ha a baloldal nyerne a választáson (videó)

MANDINER Gyurcsány Ferenc irányításával a háttérben, Márki-Zay Péter mindent eltörölne, ami megkönnyíti a családok, a dolgozó magyar emberek mindennapjait – fogalmaz közösségi oldalán a XXI. Század Intézet elemzője. [...] Bővebben!

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

MANDINER Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter közölte Márki-Zay Péterrel, hogy nem lesz önálló frakciója – mondta el a Magyar Hangnak adott interjújában a baloldal miniszterelnök-jelöltje. [...] Bővebben!

A balti államok légelhárító és páncéltörő rakétákat adnak Ukrajnának

MANDINER Lettország, Litvánia és Észtország úgy döntött, hogy Ukrajnát Stinger légvédelmi rakétákkal és Javelin páncéltörő rakétákkal látja el – számolt be pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportál a balti államok védelmi minisztériumainak honlapjain olvasható tájékoztatásra hivatkozva. [...] Bővebben!

A munkaerőhiány megdobta az önbizalmukat: milliószámra mondanak fel az amerikaiak

MAKRONOM.MANDINER A Makronóm Intézet elemzésében bemutatja az Amerikában tomboló Great Resignation jelenséget – tömegesen hagyják ott munkahelyeiket az amerikaiak, hogy jobbat találjanak. [...] Bővebben!

Ha a 2010 előtti baloldal lenne kormányon, most minden háztartás évi háromszázezerrel adózna többet

MAKRONOM.MANDINER Amíg a 2010 előtti baloldali gazdaságpolitika a megszorításokról és adóemelésekről szólt, addig a jobboldali kormány csökkentette a háztartásokra nehezedő terheket – fedte fel Dr. György László államtitkár egy kedden megosztott Facebook-bejegyzésében az Eurostat adataira mutatva. Elemzésünkből kiderül, miként pörgette fel a jobboldali adócsökkentés a gazdaság motorját, és mit gondolnak erről olyan nagy nemzetközi szervezetek, mint az IMF. [...] Bővebben!

Július 23-án tartják az idei Budapest Pride felvonulást

MANDINER A 2022-es lesz a 27. Pride felvonulás Budapesten. [...] Bővebben!

Egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer

MANDINER Egy új tanulmány szerint a banánhoz hasonló növény akár százmilliónál is több embert lenne képes táplálni a globális felmelegedés korában.  [...] Bővebben!

Márki-Zay bizalmasa még mindig Gyurcsány emberével viaskodik

MANDINER Nagy János szigetszentmiklósi polgármester épp az ellenzéki előválasztásokat megelőzően kezdett hivatali tisztogatásba. Bár DK-s alpolgármestere visszakerült pozíciójába, fizetése bruttó 130 ezer forintra apadt. Jószai Attila immár az illetményéért fut. Körkép a Pest megyei település politikai játszmáiról. [...] Bővebben!

Hajóroncsot vetett a partra a vihar Dél-Afrikában

MANDINER Elvileg 45 éve süllyedt el. [...] Bővebben!

Ellenzéki politikus nevezte plagizáló szélhámosnak a magyar gazdaságot ekéző Bokros Lajost

MAKRONOM.MANDINER A Panamai Egyetem nem is tud arról, hogy lett volna Bokros Lajos nevű hallgatója, nyilatkozta Bajkó-Sokoray István korábban, aki ma az ellenzék jelöltje Budafok-Tétény 2. választókerületében. [...] Bővebben!

Szilvay Gergely (Mandiner): Ellenzéki árplafon: jó, orbáni árbefagyasztás: rossz?

MANDINER Ha a kádári utódpárt és az újkommunisták akarnak árakat befagyasztani, az rendben van, ha Orbán, az nincs; ilyenkor az előbbiek inkább az utált világpiac áraira szavaznak. [...] Bővebben!

Aláír egy abortuszpárti kiáltványt az Európai Parlament új elnöke

MANDINER Roberta Metsola a liberális Renew Europe kiáltványát fogja aláírni, amelynek a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna is tagja. [...] Bővebben!

Telegraph: Eltörölné a brit belügyminisztérium a napi migrációs adatok közlését

MANDINER Helyette háromhavonta közölnének adatokat arról, hány illegális bevándorló érkezik a La Manche-csatornán át. [...] Bővebben!

Az NVI növeli a kapacitását, hogy minél hamarabb végezzen az aláírások ellenőrzésével

MANDINER A választási szervnek törvény szerint 60 napja van, hogy az aláírásokat leellenőrizze. [...] Bővebben!

Utolsóból első: a magyar állam teszi a legtöbb pénzt az új ötletek felkarolásába, és parádés megtérülést ér el

MAKRONOM.MANDINER Gőzerővel épül a magyar innovációs rendszer finanszírozási oldala is: soha nem látott összegekkel karolják fel az ígéretes vállalkozásokat, régiós szinten is kimagaslik a magyar állam kockázatitőke-befektetési tevékenysége. [...] Bővebben!

A magyar letelepedési kötvényt másolja Új-Zéland? A képzetlen migránstömeg helyett gazdagokat fogadnának

MAKRONOM.MANDINER Hiába a szigorú járványügyi korlátozások, Új-Zéland megújította a leggazdagabb külföldieknek szóló vízumprogramját. A program keretében vállalni kell legalább 3 millió dollár befektetését négy év alatt (vagy három év leforgása alatt 10 millió dollárt). Emellett például egy bizonyos időt az országban kell tartózkodni. Ha a feltételek teljesülnek, már készülnek is a letelepedési papírok, még akkor is, ha egyébként az ország határai a járvány miatt zárva vannak. [...] Bővebben!

A tömeges migráció amerikai pokla – a Darién régió

MANDINER Zöld pokol vár mindazokra, akik gyalogszerrel indulnak Dél-Amerikából a remélt végcél, az Egyesült Államok felé: a Darién régió tömegek útját állja el – sokan odavesznek a dzsungel mélyén. [...] Bővebben!

Vásárhelyi Mária: Orbán szavazói részben meg vannak vásárolva, részben meg vannak hülyítve

MANDINER A szociológus interjúban fakadt ki a jobboldali szavazókra. [...] Bővebben!

A közösségi médiában támadta a momentumos jelöltet a párttársa

MANDINER Vancsura István önkormányzati képviselő azt javasolja, Bodrozsán Alexandra lépjen vissza az országgyűlési képviselőjelöltségtől, mert „méltatlan”, „nem támogatható” politikus – írja a Hírös. [...] Bővebben!

Csalók élnek vissza a NAV honlapjával

MANDINER „Csaló portál” jelent meg az interneten. [...] Bővebben!

Schäfer András a Bundesligában folytatja

MANDINER A válogatott labdarúgó a német élvonalban szereplő Union Berlinhez szerződött. [...] Bővebben!

Meghalt Meat Loaf

MANDINER Egyelőre nem közölték, mi okozta a zenész halálát. 74 éves volt. [...] Bővebben!

Ceglédi: Nem vagyok biztos benne, hogy minden ellenzéki túl szeretne lenni a járványon

MANDINER Egy csomó kérdésben arra jutottak a magyarok, hogy mivel a kormány békében hagyja őket, ők cserébe lojálisak lesznek hozzá – nyilatkozta a politikai elemző a Gemištnek. [...] Bővebben!

Honvédkórház főigazgatója: a két oltás nem elegendő

MANDINER Wikonkál Norbert Miklós sajnálatosnak nevezte, hogy egyre népszerűbb az antitest teszt, amelynek „tudományos hozadéka nagyon csekély”. [...] Bővebben!

Sztrókja miatt elmarad M. Richárd pere

MANDINER A Dózsa György úti gázoló állapota nem teszi lehetővé, hogy megjelenjen a bíróságon. [...] Bővebben!

Kacsoh Dániel (Mandiner): „Elnyomott”, aktivista művészek ismét a politika porondján

MANDINER Tisztázzuk: ha felvállalják, ha nem, a kormányváltásért dolgoznak az újabb kampányvideók arcai, köztük az elhíresült noÁr. Ez nem baj, ellenben politika. [...] Bővebben!

Immár hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány

MANDINER Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezt követően a harmadik oltást követően lesz meghosszabbítva. [...] Bővebben!

Bill Gates megkongatta a vészharangot

MANDINER Bill Gates a koronavírusnál sokkal súlyosabb világjárványok kialakulásának lehetőségére figyelmeztetett, és felszólította a világ kormányait, hogy több milliárd dollárral járuljanak hozzá a következő globális fertőzésre történő felkészüléshez – írta személyes blogján a milliárdos üzletember. [...] Bővebben!

Jens Stoltenberg is reagált Biden „kisebb betöréssel” kapcsolatos kijelentésére

MANDINER A NATO-főtitkár szerint Biden „kisebb betöréssel” kapcsolatos kijelentése egyáltalán nem jelenti, hogy Oroszország zöld jelzést kapott volna egy lehetséges támadásra Ukrajna ellen. [...] Bővebben!

Amerikai külügyminiszter: Senki ne lepődjön meg, ha Oroszország provokálni kezd Ukrajnában

MANDINER Blinken szerint Oroszország arra játszik, hogy „mire a világ rájön a cselre, már túl késő lesz”. [...] Bővebben!

Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó Burján Csaba nem indul a pekingi ötkarikás játékokon – Kósa Lajos 10-15 olimpiai pontot vár a magyar csapattól Pekingben

SPORT.MANDINER Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke és Bánhidi Ákos, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere a csütörtöki sajtótájékoztatón kihirdette a pekingi olimpiai csapatot. Kósa Lajos szerint 10-15 olimpiai pontot képes elérni a magyar küldöttség Pekingben. Az olimpiai bajnok Burján Csaba kimaradt a pekingi keretből. [...] Bővebben!

Elúszott a baloldali népszavazás: legalább 250 ezret akartak, végül csak 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a baloldali pártok

MANDINER Az ígértnél lassabban és nehezebben jött össze a baloldali pártok aláírásgyűjtése. Összefoglalónk! [...] Bővebben!

Rejtett kamerákat találtak a német női kézilabdacsapat öltözőjében

MANDINER Undorító kukucs. [...] Bővebben!

Már megint az ajtón kopogtat a Demszky-éra: megtudtuk, mennyivel csökkent a jegyautomaták száma

MANDINER 2021. december 21-ig ötvenhét bérlet- és jegykiadó automatát szerelt le a BKK. Többet egyelőre nem fognak. Vitézy Dávidék szerint az eszközök nyereségesen működtek, a fővárosi cég döntése bevételkiesést fog okozni. A BKK azt ígéri, monitorozni fogják a budapestiek vásárlási szokásait. [...] Bővebben!

A Szabad Európa Rádió szerint is elszálltak az ellenzék népszavazási esélyei

MANDINER Hiába népszavazna az ellenzék is a választásokon, kifutottak a határidőből – írja a Szabad Európa. [...] Bővebben!

Az idős oltatlanoknak ötvenszer nagyobb az esélye kórházba kerülni, mint a háromszor oltottaknak

MANDINER A 65 éves és idősebb amerikaiak körében a be nem oltott emberek csaknem ötvenszer nagyobb eséllyel kerülnek kórházba koronavírus fertőzés miatt, mint a három oltással rendelkező kortársaik – áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) pénteken közzétett jelentésében. [...] Bővebben!

A The New York Times most először hivatkozik a nőkre „menstruátorként”

MANDINER A szerző egyetlen ponton sem használja a „nő” vagy az „asszony” szót, a cikkben csak a „lányok” szó szerepel két olyan konkrét személlyel kapcsolatban, akiket a lap név szerint idéz. [...] Bővebben!

Izraeli nagykövet: A zsidóságot hagyják ki a kampányból!

MANDINER Nagyon fontos, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben – mondta az izraeli nagykövet a Magyar Nemzetnek. [...] Bővebben!

Már a Political Capital is cáfolja a baloldali pártokat: nem lehet április 3-án megtartani az ellenzék által kezdeményezett népszavazást

MANDINER Ha minden hátralévő jogi aktus csak egy napot venne igénybe, a jogorvoslati határidők miatt akkor is kicsúszna a határidőből az ellenzék – derül ki a posztból. [...] Bővebben!

Rafa Nadal csak úgy virult ma az Ausztrál Openen

SPORT.MANDINER Úgy a nők, mint a férfiak versenyében veszedelmesen nagy labdameneteket és kiélezett csatákat hozott az Ausztrál Open mai játéknapja, ahol a legjobb tizenhat közé kerülés volt a tét. [...] Bővebben!

Orbán Viktor: Thuróczy Lajos nemes küldetést teljesített

MANDINER A kormányfő levélben fejezte ki részvétét a gyászoló családnak a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökének halála kapcsán. [...] Bővebben!

A francia kézilabdázók elégedetlenek a magyar egészségügyi szabályozással

MANDINER Daniel Narcisse orosz ruletthez hasonlította a napi két tesztet, amely nyomást pszichésen is nehéz elviselni. [...] Bővebben!

Gréczy Zsolt (Népszava): A kultúra zászlóshajója lehet az új, európai Magyarországnak

MANDINER Az orbáni tilt-tűrt-támogat rendszert fel kell számolni. Interjú. [...] Bővebben!

Többmilliárdos kártértésért perelnek a Hableány-katasztrófa dél-koreai áldozatainak hozzátartozói

MANDINER A felperesek jogi képviselői azt állítják, hogy a Viking Sigyn és a Hableány kapitánya is hibázott, mindketten megszegték a hajózási szabályokat. A sértettek szerint a baleset következtében sérült a testi épséghez és egészségükhöz fűződő személyiségi joguk, amiért átlagosan személyenként hatvanmillió forintos sérelemdíjat követelnek. [...] Bővebben!

Tíz év alatt legkevesebb 1,1 millió fővel csökkent Románia lakossága

MANDINER Erről Tudorel Andrei, a román Országos Statisztikai Intézet vezetője beszélt. [...] Bővebben!

Borvidékeink a téli hónapokban is kínálnak finomságokat!

MANDINER Ha a Balaton lehet négy évszakos, akkor ízes és illatos borvidékeink is megérdemlik, hogy ne csak nyáron járjuk a hűsítő pincéket, és ősszel a szüreti munkáktól hangos dűlőket, hanem télen is ellátogassunk a bájos pincefalvakba, a Furmint Február ideje alatt pedig helyben kóstoljunk a száraz fehérborként is bizonyított furmintot. [...] Bővebben!

Online oktatásra áll át az ELTE

MANDINER Egyelőre három hétre rendeltek el online oktatást. [...] Bővebben!

Johnson és Scholz: Oroszország nagy árat fizetne, ha megtámadná Ukrajnát

MANDINER Telefonon tárgyalt a német és a brit vezető. [...] Bővebben!

Román védelmi miniszter: Románia nem vesz részt egy esetleges orosz-ukrán háborúban

MANDINER Vasile Dincu attól fél, hogy visszatér a kilencvenes évekbeli állapot, amikor országa már nem volt a keleti védelmi tömb tagja, de még a nyugatié sem. [...] Bővebben!

Itt az eszköz, ami hatásos a covid ellen is – Csókay András idegsebész küzd a hazai elfogadásáért

MANDINER Bár a covid elleni védekezés első eszköze a védőoltás, vannak terápiák, amelyek úgy látszik, remek hatékonysággal működnek a megelőzésben és a betegség kezelésében is. Egy ilyen magyar gyártmányú terápiás eszköz tudományos vizsgálatát sürgeti Csókay András idegsebész. Vele és az eszköz gyártójával, Szentmarjai Tamás villamos-üzemmérnökkel beszélgettünk. [...] Bővebben!

Aktualne: Orbán Viktorban a csehek több mint negyede bízik

MANDINER A csehek leginkább Zuzana Caputová szlovák államfőben bíznak, a legnagyobb bizalmatlanság Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben mutatkozott meg – írja a cseh lap. [...] Bővebben!

Baranyi Krisztina berágott a ferencvárosi ellenzéki képviselőkre

MANDINER Nem fogja támogatni a testületi tagok tiszteletdíjának emelését, belengette a polgármesteri vétót is. [...] Bővebben!

Baloldal: Visszaadjuk az embereknek a politikát, leváltjuk a kormányt

MANDINER Az ellenzék szerint maga a palamenti választás is egy népszavazás lesz arról, hogy véget vetünk az elmúlt évek politikájának, amely túszul ejtette az államot, és a magénérdeket képviselte a közérdek helyett. [...] Bővebben!

Elemző: Azt hazudták pénteken, hogy meg lehet tartani április 3-án a baloldali népszavazást

MANDINER Deák Dániel kifejtette a pontos menetrendjét a népszavazás kiírásának. [...] Bővebben!

Vidéki egészségügyi intézményeket záratna be Márki-Zay Péter

MANDINER Tavaly ősszel fejtette ki egy interjúban a baloldali jelölt, hogy megszüntetné a vidéki sürgősségi és szülészeti ellátást. [...] Bővebben!

Új rekord: közel 16 ezren fertőződtek meg egy nap alatt

MANDINER A halálozás napok óta csökken. Péntekre virradóan elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg. [...] Bővebben!

Katonákat küldhet Franciaország Romániába

MANDINER Az Ukrajna elleni orosz támadástól félve telepítene Romániába katonákat Macron. [...] Bővebben!

Orbán Viktor február elején Oroszországba utazik

MANDINER Az egyik fő téma várhatóan a Paks 2 projekt lesz. [...] Bővebben!

Tarlós alaposan elmagyarázta a vizsgálóbizottság elnökének a 4-es metró történetét

MANDINER A volt főpolgármester szerint az OLAF 77 pénzügyi kihatással járó szabálytalanságot tárt fel, amely a Demszky-érában történtek, és cáfolta, hogy ők állítottál le a második szakasz megépítését. [...] Bővebben!

Tóth Edina: Megálljt kell parancsolni a tech óriásoknak

MANDINER Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendeletjavaslatot fogadott el a digitális platformok szabályozására, a javaslat a jogellenes tartalmak eltávolítását és a dezinformáció megfékezését célozza. [...] Bővebben!

Hatvankilenc millió eurót követel eddig Lengyelországtól az Európai Bizottság

MANDINER Az Európai Bizottság fizetési felszólítást küldött Lengyelországnak, mert nem tett eleget az Európai Unió Bíróságának a lengyel legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működése ügyében hozott döntésének – erősítette meg Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön. [...] Bővebben!

Amerika szerint az oroszoknak kémkedtek a szankciókkal sújtott ukrán képviselők

MANDINER Az Egyesült Államok csütörtökön szankciókkal sújtott hivatalban lévő, illetve volt ukrán tisztségviselőket, akiket azzal vádol, hogy Oroszország megbízásából Ukrajnát destabilizáló tevékenységet végeztek. [...] Bővebben!

DK-s belviszály, hatalmi harcok a XVIII. kerületben

MANDINER Szaniszló Sándor és volt alpolgármestere, Ferencz István közt komoly feszültség alakult ki, aminek egy helyi ügy mellett, részben talán a személyes sértettségi is oka lehet. [...] Bővebben!

Kunhalmi Ágnes koronavírusos

MANDINER Az MSZP-s politikus elmondása szerint olyan rosszul lett, hogy a Honvéd Kórházba kellett vinni. [...] Bővebben!

Mazsihisz (Mazsihisz.hu): Szövetségünk pártpolitikai kérdésekbe nem kíván beavatkozni

MANDINER A jelölteknek a választáshoz sok sikert kívánunk. [...] Bővebben!

Böröcz: Nem fogjuk hagyni, hogy bezárják a kórházakat!

MANDINER Az ötödik kerületi képviselőjelölt kifejtette a véleményét az ellenzék magánosításáról. [...] Bővebben!

NB I-es futballisták nemzeti csapatai bejutottak az Afrika-kupa nyolcaddöntőjébe, a címvédő Algéria kiesett

SPORT.MANDINER A Mol Fehérvár légiósa, Stopira vezette Zöld-foki-szigetek és a Ferencváros játékosát, Aissa Laidounit soraiban tudó Tunézia a négy legjobb csoportharmadik egyikeként továbblépett a legjobb 16 közé az Afrika-kupán. Az FTC-t erősítő testvérpár, Ryan Mmaee és Sammy Mmaee is továbbjutott a csoportelső marokkói válogatottal. A Manchester City támadója, Rijad Mahrez nevével fémjelzett címvédő Algéria meglepetésre kiesett. [...] Bővebben!

Tizenhat EU-s ország sürgeti a lengyel határ megerősítését

MANDINER Az európai uniós tagországok egy csoportja pénteken Vilniusban egy közös nyilatkozatban nagyobb anyagi támogatást sürgetett Brüsszeltől az EU külső határainak megvédéséhez. [...] Bővebben!

Az EU humanitárius okokból visszatér Afganisztánba

MANDINER Az Európai Unió visszaállít egy „minimális jelenlétet” Afganisztánban, ez azonban nem jelenti az ott hatalomra került tálib rezsim elismerését – közölte Peter Stano, az Európai Bizottság külügyi szóvivője pénteken. [...] Bővebben!

Az LMBTQ-oktatás aktivistája beismerte: Régóta járják az iskolákat

MANDINER A The Fair Right videójában egy 2009-es, Soros György által támogatott civil szervezet programjából ismerhetőek meg az iskolai érzékenyítés akkor vázolt célkitűzései. [...] Bővebben!

A világ legboldogabb országa – Hungarikumokkal a világ körül 5/4.

MANDINER Mitől boldog egy ország? Mitől elégedettek benne az emberek? Ilyen és ehhez hasonló kérdések futottak át az agyunkon, ahogy közeledtünk a Kordillerák lábánál fekvő San Joséhoz. Nézegettük az arcokat, a fákat, az autókat, de csak nem láttuk, hogy mitől boldogabb hely Costa Rica, mint akár Magyarország. Márpedig évtizedek óta Costa Ricát stabilan a legboldogabb országok közé „mérik”. [...] Bővebben!

Álmában ölt meg közel egy tucat katonát az Iszlám Állam

MANDINER Az áldozatok irakiak voltak. [...] Bővebben!

Gárdonyi Géza-emlékévet terveznek idén Egerben

MANDINER Mindezt az író halálának 100. évfordulójára. [...] Bővebben!

Bukarestben második napja nincs felszíni tömegközlekedés a járművezetők sztrájkja miatt

MANDINER A villamosok, buszok és trolibuszok csütörtökön hajnal óta nem közlekednek. [...] Bővebben!

Bukarest elutasítja azt az orosz igényt, hogy a NATO vonuljon ki Romániából és Bulgáriából

MANDINER Az elrettentő és védelmi célokat szolgáló katonai jelenlét a közös védelem részét képezi, és ebben a kérdésben harmadik országnak nem lehet vétójoga – mutat rá a bukaresti közlemény. [...] Bővebben!

Rangsor: Magyarország kínálja szinte a legalacsonyabb vállalati adót a világon

MAKRONOM.MANDINER A Tax Foundation nemzetközi adószakértő portál közvetlen összefüggést lát az alacsony társasági adó és az országok gazdasági növekedése között. [...] Bővebben!

Újabb házkutatásokat tartottak a Cseh Katalin-ügyben

MANDINER „A Gazdasági Versenyhivatal 2022. január 19-én helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított” – írta a GVH. [...] Bővebben!

Orosz külügy: A NATO-erőknek ki kell vonulniuk Romániából és Bulgáriából

MANDINER A moszkvai diplomáciai tárca szerint így lehetne visszatérni az 1997, vagyis az Oroszország és a NATO közötti alapmegállapodás előtti felálláshoz. [...] Bővebben!

Egy részeg indiai véletlenül embert áldozott fel kecske helyett

MANDINER Az állatáldozatnak szánt kecske nyaka helyett egy ember nyakát vágta át. [...] Bővebben!

Márki-Zay az ellenzéki pártoknak: Sokáig most már nem kéne marakodni a listás helyeken

MANDINER A hetedik frakcióról a baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy nyilatkozott: szeretett volna „jó embereket bejuttatni a Parlamentbe”, de a „békességért” lemondott erről. [...] Bővebben!

Orvosok cáfolják Márki-Zayt: hiperagresszív tőkebefektetőket az egészségügyre ráengedni nem jó ötlet

MAKRONOM.MANDINER Egy magántulajdonban lévő amerikai bőrgyógyászati lánc volt orvosa felfedte, mivel jár az, ha privatizálják az egészségügyet. [...] Bővebben!

Volner János (Facebook): Ezeknek tényleg soha, semmi sem jó

MANDINER Április 3-án mi is ott leszünk! [...] Bővebben!

„Haverok” és „sportállások” – így működhet a haveri kapitalizmus az ellenzék vezette településeken

MANDINER „Nem fogok sportállásokat létesíteni csak azért, mert valaki a haverom” – fogalmazott Pikó András 2019 novemberében. Másfél hónappal a cikk megjelenése után számos tanácsadó jelent meg a Polgármesteri Hivatalban – fogalmaz cikksorozatának első írásában az Adatradar. [...] Bővebben!

Baloldali elemző: Az ellenzéki szavazók elbizonytalanodtak októberhez képest

MANDINER Böcskei Balázs arra is figyelmeztetett az ATV-ben, hogy nagyon alacsony a bizonytalanok száma, így nehéz lesz bővíteni az ellenzéki tábort. [...] Bővebben!

Jakab Ferenc: Ez még csak a kezdet, a járványok korát fogjuk élni

MANDINER A fertőzésszámok már most kilőttek és messze még a tetőzés. A második oltás nem elég, de mi van a negyedikkel? És mi jön az ötödik hullám után? [...] Bővebben!

Demeter Szilárd (Vendégszerző): Kérés noÁrhoz

MANDINER Mert megérdemelne a haza végre egy minőségi ellenzéket is. [...] Bővebben!

Az EU fizetési felszólítást küldött Lengyelországnak

MANDINER A lengyel alkotmánybíróság október elején olyan döntést hozott, amelyben kimondta a nemzeti alkotmány elsőbbségét az uniós joggal szemben. [...] Bővebben!

Századvég: jelentősen romlott Márki-Zay Péter megítélése

MANDINER A kutatóintézet legújabb felmérése szerint Márki-Zay már a fővárosiak többségének szimpátiáját sem élvezi.  [...] Bővebben!

Rákay Philip: Ez az ember akar viccelni Orbánnal? Na, ne vicceljünk!

MANDINER A médiaszakember videóban fejtette ki, hogy miért nem lesz Orbán Viktor/Márki-Zay Péter vita. [...] Bővebben!

Cseh lap: Orbán Viktor egy eddig ismeretlen kihívással fog szembenézni

MANDINER A Novinky.cz cikke szerint a felmérések arra utalnak, hogy a Fidesz a egyesült baloldalt is képes lesz legyőzni. [...] Bővebben!

Orbán Viktor: Adjunk elsőbbséget az omikronnak a baloldali támadásokkal szemben!

MANDINER Kövesse velünk Orbán Viktor pénteki interjúját! [...] Bővebben!

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

MANDINER Február 2-tól kezdve fokozatosan feloldják a koronavírus-járvány ötödik hulláma miatt bevezetett korlátozásokat Franciaországban – jelentette be Jean Castex miniszterelnök csütörtök esti sajtótájékoztatóján. [...] Bővebben!

Ausztriában kötelező lesz az oltás februártól

MANDINER Az osztrák parlament alsóháza (Nationalrat) csütörtökön elsöprő többséggel megszavazta a koronavírus elleni általános oltási kötelezettség bevezetését februártól a 18 évesnél idősebbek számára. [...] Bővebben!

Megbukott Joe Biden választási reformja

MANDINER Két demokrata párti szenátor voksával az 50 fős republikánus frakció szerdán leszavazta Joe Biden amerikai elnök javaslatát a szenátusi obstrukciós eljárás megszüntetéséről és az amerikai választási eljárási törvény pártpolitikai alapon történő megváltoztatásáról – jelentette a The Washington Times nevű amerikai napilap csütörtökön. [...] Bővebben!

Az ukrán elnök visszautasítja Bident: Nincsenek kisebb betörések

MANDINER „Szeretnénk emlékeztetni a nagyhatalmakat, hogy nincsenek kisebb betörések és kis nemzetek. Ahogyan a szeretteink elvesztésekor sincs kisebb áldozat és csekélyebb bánat” – írta Zelenszkij Twitteren Biden szerdai kijelentéseire adott nyilvánvaló válaszként. [...] Bővebben!

Márki-Zay: Nagyon remélem, hogy ellenzéki pártelnökök között nincs áruló

MANDINER A miniszterelnök-jelölt szerint „hazánk ezeréves történetének legkorruptabb kormánya marad hatalmon, ha mi nem fogunk össze Gyurcsánnyal”. [...] Bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov a sikertelen debütálás után: Minden új játékosnak meg kell mutatnia, helye van a csapatban!

SPORT.MANDINER Az orosz mester Dunaszerdahelyen vereséggel mutatkozott be a Fradi kispadján. [...] Bővebben!

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

MANDINER Nagyon meglepte a kritikusai által jobboldalinak elkönyvelt Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzserét, amikor egyszer csak az általunk és általuk is kritizált, egyoldalúan kormányellenes médiapluralizmus-országjelentés mögött álló Centre For Media Pluralism and Media Freedom (CMPF) megkereste, és felkérte őket szakértőnek. Emlékezetes: ez az a dokumentum, amelyen részben a hazánkat az uniós forrásoktól megfosztó jogállamisági jelentés is alapszik. [...] Bővebben!

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

MANDINER Az LMP társelnöke szerint „az öregúr agyát évek óta mossa a fideszes média”. [...] Bővebben!