Nagyi-féle túrós béles: az elronthatatlan kelt tészta kezdőknek!
Ha valaki kezdő a kelt tészták terén, nyugodtan indítson ezzel a túrós bélessel: ez a nagyi-klasszikus, ugyanis, gyakorlatilag elronthatatlan!
MINDMEGETTE Nem múlhat el farsangi szezon fánk nélkül még akkor sem, ha nincs időd elkészíteni. Következő kefires fánkpuffancsunk nem éppen a hagyományos receptúra alapján készült, hiszen ha nekilátsz, alig lesz szükséged kicsivel több, mint egy fél órára.
MINDMEGETTE Ez az izgalmas, közel-keleti ihletésű sültcékla saláta remek egy elegáns menüsor elejére, de pita kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora válhat belőle!
MINDMEGETTE A farsangi időszakot gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves és sült, sok az édesség - de legfőképpen a fánk! A következő két menüsorral erre az ünnepkörre hangolódunk, és mutatunk egy klasszikus és fajsúlyos, illetve egy egy könnyedebb, gyorsabban elkészíthető változatot is!
MINDMEGETTE Ha szereted a kekszes-csokis finomságokat, próbáld ki a hideg kutya (Kalter Hund) nevű német édességet. Videón mutatjuk a receptet.
MINDMEGETTE Könnyű figyelmen kívül hagyni, pedig egy friss tanulmány szerint a legtöbb esetben ez az első jele anak, hogy elkaptuk a vírust.
MINDMEGETTE Szeretnél kicsit változtatni a hétvégi menüdön? A könyöködön jön ki a rántott hús? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat. Ebben fogunk most neked segíteni jobbnál jobb receptekkel, ezt figyeld!
MINDMEGETTE Franciaország nyugati partjánál található Bordeaux városa, és körülötte az ország legnagyobb borvidéke. Nemcsak területileg, hanem mennyiségileg is az első helyen áll. Innen kerülnek ki a világ egyik legdrágább vörös- és édes fehérborai, noha ez a prémium szegmens igen keskeny, és a legtöbb termelő inkább elérhető árú vörösborokkal van jelen a világpiacon.
MINDMEGETTE A közelmúltban kiderült, hogy a Sinopharm nevű kínai vakcinából vásárolna be Magyarország, ha a gyógyszerészeti hatóság is rábólint. Azonban jó néhány ellentmondásos információt találhatunk az oltóanyagról a neten. De mi igaz közülük és mi nem?
MINDMEGETTE Minden csillagjegy képes az önzésre, de van köztük három olyan jegy, melynek szülöttjei egy kicsit gyakrabban hajlamosak arra, hogy magukat helyezzék előtérbe másokkal szemben. Mutatjuk, kik ők!
MINDMEGETTE Heti top 10 összeállításunkban megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb, legkeresettebb receptek az előző héten.
MINDMEGETTE Szereted a svéd húsgolyókat? Akkor próbáld ki a finomság húsmentes változatát is, nem fogod megbánni! Mutatjuk, hogy készítsd el a svéd zöldséggolyókat.
MINDMEGETTE Nem kíméli az ország nyugati felét az időjárás, széllökések, ónos eső és intenzív havazás miatt is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
MINDMEGETTE A pezsgő-nagyhatalomhoz, azaz a franciák mellé csak egy magyar és egy olasz nedű tudott felérni a színtiszta pezsgő-versenyen.
MINDMEGETTE Ha eddig nem tartoztál a kelbimbó-kedvelők táborába, próbáld ki ezt a krémes-parmezános-baconös kelbimbóreceptet, és garantáltan megváltozik a véleményed!
MINDMEGETTE Otthon: a szó a biztonság érzetét kelti, főleg a pandémiás időszakban, amikor a többség minden eddiginél több időt kénytelen a négy fal között tölteni. Miközben szépítgetjük, saját ízlésünkre formáljuk a környezetünket, bizonyára te sem gondoltál arra, hogy bizony jó néhány veszélyforrással is együtt élünk.
MINDMEGETTE A carbonara spagetti az egyik legegyszerűbb, és a legtöbbek által kedvelt olasz tészta, és már az elején fontos tisztázni: tejszín nincs benne! Van benne viszont tisztességes mennyiségű füstölt szalonna és persze rengeteg parmezán. Hidd el, ha így készíted el a Fanny Konyha januári kedvencét, többé eszedbe sem jut tejszínnel belekontárkodni!
MINDMEGETTE A rakott kel igazi klassszikus, házias fogás, ami nosztalgiát ébreszt bennünk, ráadásul a kelkáposzta rendkívül magas vitamin-és ásványianyag tartalma szuperegészségessé teszi. Most 9 kipróbált receptet mutatunk, ami nagyanyáink főztjét idézi!
MINDMEGETTE Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. 2021-ben is folytatjuk jó szokásunkat; nézzétek, ezek azok a finomságok, melyeket az év első napjaiban imádtatok.
MINDMEGETTE Az egyik legjobb reggeli kétségtelenül a foszlós, illatos kakaós csiga, amit kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Készítheted leveles, krumplis vagy túrós tésztából, a lényeg, hogy jó sok töltelék legyen benne. Mutatjuk a jól bevált receptjeinket!
MINDMEGETTE A január többnyire a megtisztulásról, a diétáról és a méregtelenítésről szól, ami nem is csoda! Az elmúlt egy hónapban szinte egymást érték a nagyobbnál nagyobb ünnepi lakomák, a véget nem érő teltség érzet, ám mindezek ellenére még így is gyakran elhangzott a követező mondat: egyetek még legalább egy kis bejglit!
MINDMEGETTE Anyukám repertoárja nem túl széles, de tény, hogy amit főz, az általában nagyon finom. Szortimentje egyik legnépszerűbb eleme a rizses hús, amit mindannyian imádunk. Mama különösképp, hiszen ez az étel gyorsan kész van, így nem kell a konyhában tölteni az egész napot. Apukám nincs oda a disznóhúsért, ezért a rizses hús nálunk a leggyakrabban csirkemellből készül, és miután remekül be is lehet ízesíteni, melle húsa ide, vagy oda, egyáltalán nem száraz, sőt! Rizses hús esetén nem mindegy az sem, milyen rizzsel dolgozunk. Válasszunk kerekszeműt!
MINDMEGETTE Azoknak, akik naponta legalább 6x esznek, alacsonyabb a testtömeg-indexük, és összességében kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint azok, akik csupán 3x esznek naponta. Így tehát a nassolás nem feltétlenül ördögtől való, sőt, akár a fogyásunkat is elősegítheti - azonban nem mindegy, mikor, hogyan, és milyen snackeket fogyasztunk.
MINDMEGETTE Negyed százada jöttek rá arra, hogy a pizza szélének nem feltétlenül kell a kukában végeznie, és megtöltötték némi sajttal. Köszönjük Pizza Hut!
MINDMEGETTE Nálatok is mindig lapul a hűtőben néhány Túró Rudi? Akkor érdemes kipróbálnotok a házilag készített verziót is! Egyszerűbb, mint gondolnátok, az íze pedig ugyanolyan finom, sőt!
MINDMEGETTE Vannak örök kedvencek, és nem ismerek senkit, aki ne imádná a tárkonyos leveseket. Mindegy, hogy szárnyasból, vöröshúsból, vagy vadhúsból készül, és mindegy, hogy milyen zöldségek vannak benne. Ha étteremben járunk, szinte biztos, hogy azt rendeljük, amikor van az étlapon. Kevés izgalmasabb dolog van ugyanis annál, ahogy a tárkony semmihez nem hasonlítóan komplex íze csodásan harmonizál a leves savanykás hozzávalóival, így ez az étel valódi életmentő a hideg hónapokban, de nyáron se könnyű neki nemet mondani.
MINDMEGETTE Ez az isteni narancsos réteges pohárkrém nem csak szilveszterre, hanem a hétköznapokra is egy igazán jó választás, ha valamilyen ínycsiklandozó desszertre vágysz. Kínálhatod ebéd, vagy vacsora után, de akár vendégvárónak is kiváló.
MINDMEGETTE Egyszerű és mutatós aprósüti, ami olyan finom, hogy érdemes belőle rögtön dupla adaggal készíteni. Következzen a hagyományos Kossuth kifli - videón, a Vidék Íze receptjújság jóvoltából!
MINDMEGETTE Desszertnek pizza? Miért ne? Ha szeretnél valami pofonegyszerű és vidám süteménnyel előrukkolni szilveszterkor, akkor ez a csokis pizza konyhakész pizzatésztából a te recepted: 30 perc alatt kész, és garantált a siker!
MINDMEGETTE Az ünnepi kaja-dömping után már biztosan a könyökötökön jönnek ki a klasszikus bundában rántott húsok, így hát most arra gondoltuk, hogy mi lenne, ha az új évet egy különleges panírba mártott mártogatóssal indítanánk, ami egyébként rizskörettel még főételként is simán megállja a helyét. Készüljetek fel, mert ha egyszer megkóstoljátok a tempuratésztás csirkemellfalatkákat ezzel a szuper szósszal, akkor nehezen fogtok vele leállni.
MINDMEGETTE A mákos guba a bejgli, a halászlé és a pulyka mellett az egyik legnépszerűbb karácsonyi ételünk, ám nem mindenki szereti a forró, vaníliás tejjel nyakonöntött és mákkal meghintett felfújtat. Nos, az alábbi 11 recept között ők is biztosan találnak ínyünkre valót!
MINDMEGETTE Ha valami igazán káprázatos, hagyományosan karácsonyi, mégis kissé szokatlan remekművel készülnél az ünnepre, akkor ezzel a flódni ihletésű tortával garantált a siker! Se nem gyors, se nem egyszerű, de cserébe olyan finom, hogy hónapok, sőt évek múlva is emlegetni fogja, aki megkóstolja. Pinczel Orsi cukrász barátunk a lenti videóban mutatja be az elkészítést lépésről lépésre!
MINDMEGETTE A Mindmegette új sorozatában Mészáros Balázs abban lesz a segítségetekre, hogy ne kapjatok idegösszeomlást a karácsonyi sütés-főzés során, és stresszmentes legyen az ünnepi készülődés. A karácsony a halászléfőzés időszaka, ezért most nem is jöhetne jobbkor egy szuper recept, aminek segítségével rögtön háromféle változatát készíthetitek el. Bajai, szegedi, vagy korhely? Nektek melyik a kedvenc?
MINDMEGETTE Gyerekkorban a karácsony csodálatos, izgalmas és varázslatos. Mindenféle megmagyarázhatatlan csoda folytán a lakásba kerül a fa, az ajándékok a fa alá, és sok csodás étel az ünnepi asztalra. Azonban mikor felnövünk, rá kell jönnünk, onnantól fogva a csodáért magunknak kell tenni valamit. Nem könnyű feladat ez, sőt némileg talán teher is.
MINDMEGETTE Ha a hálószobánkba növényeket teszünk, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egy fárasztó nap után testileg és lelkileg is kipihenjük magunkat. A növények ugyanis amellett, hogy nyugodt, oázisszerű atmoszférát teremtenek, megtisztítják a levegőt és oxigént termelnek, ezek pedig elősegítik a nyugodt alvást és oldják a stresszt.
MINDMEGETTE Ma több mint 75 ezer család izgult a középiskolai felvételi miatt, ahol a gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldania.
MINDMEGETTE Biztosan mindenkit az őrületbe kergettek már azok a muslicakolóniák, amelyek időnkét előkerülnek a konyhában, lecsaphatatlanok, lefújhatatlanok, egész egyszerűen eltűntethetetlenek, sőt egyenesen úgy tűnik, mint ha a levegőből születnének, százszám. Most felfedjük, honnan jönnek, mit akarnak, és hogyan lehet megszabadulni tőlük.
MINDMEGETTE Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint akár 17 fok is lehet.
MINDMEGETTE Konyhakész leveles tésztából gyorsan és egyszerűen készíthetünk valami finomat a családnak, például egy vaníliás-narancsos csigát. Mutatjuk a receptet videón!
MINDMEGETTE A csirkemellet sokan száraznak találják, ám ezen könnyen segíthetünk egy jó mártással. Összegyűjtöttünk 11 krémes és szaftos csirkemell receptet, mellyel mindenki elégedett lesz.
MINDMEGETTE Ahhoz, hogy jót egyen a család, nem feltétlenül kell egy teljes napon keresztül a konyhában robotolni, a mosogatásról és a „romok” eltakarításáról nem is beszélve. Következő receptvideónkban egy olyan csirkés-paradicsomos tésztát hoztunk zöldborsóval, aminek szó szerint az egyszerűségében rejlik a tökéletessége.
MINDMEGETTE Ha van otthon alma és maradék kifli, zsemle vagy kalács, akkor ez lehet a tökéletes maradékmentő desszert. A végeredmény egy iagzán laktató, bőséges sütemény, ami nagyon jól fog esni egy tartalmas leves után. Mutatjuk a kedvenc máglyarakás receptjeinket!
MINDMEGETTE Aki szereti a Túró Rudit és a muffint, annak most van egy nagyon jó hírünk. Következő receptvideónkban ezt a két finomságot keresztezzük egymással, a végeredmény pedig mondanunk sem kell, hogy isteni.
MINDMEGETTE Egy minden ízében téli levessel érkezik ma Gáspár Bea: az orosz borscsban ugyanis kizárólag vitaminban gazdag gyökérzöldségek, és egy nagy adag marhahús van, így nem csak kiváló immunerősítő, de nagyon laktató is. Bea egy ponton az orosz nyelvtudását is megcsillogtatja, amire Éva néni, egykori orosztanárnője biztosan büszke lenne!
MINDMEGETTE Kakaó? Forró csoki? Két ital, amit mindenki imád, de bár mind kettő kakaóbabból készül, merőben más iskolát képviselnek. Kakaót leginkább hétköznap iszunk, akik inkább az intenzív ízeket szeretik, azok holland kakaóporból, ám a gyerekek a pikk-pakk elkészülő instant változatra esküsznek. Ha azonban kicsit több időnk van, vagy szeretnénk magunkat kényeztetni, bizony érdemes rááldoznunk az időt arra, hogy valódi forró csokoládét készítsünk!
MINDMEGETTE A friss saláta, a joghurtos öntet és ropogós kruton hármasa adja meg azt a jellegzetes ízt, ami a Cézár salátában egyesül. Az olasz születésű séf, Cesare Cardini találmánya mára már igazi klasszikus, amit kedvünkre variálhatunk. Mutatunk is pár népszerű verziót!
MINDMEGETTE Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy arra, hogy miként használd fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, hiszen egy igazi profit faragunk belőled a Mindmegette Húsiskolában. A legelső részében Mészáros Balázs egy különleges tyúkhúslevessel készült, videosorozatunk második részében pedig a tökéles csirkemáj elkészítésének titkát mutatja meg nektek.
MINDMEGETTE Kipróbálnád a bulgurt, de nem tudod, mit kezdj vele? Vagy már jól ismered, és érdekel, hogy köreten kívül mire jó? Íme 9 főétel bulgurral.
MINDMEGETTE Akik az átlagnál is jobban odafigyelnek a napi étkezésre, azok nem csak az elfogyasztott ételek mennyiségére, hanem a hozzávalókra is komoly figyelmet fordítanak. Következő desszertünk számukra is érdekes lehet, hiszen az egészséges életmódot követők és a diétázók körében is az egyik legnépszerűbb alapanyag a zabpehely, ami almával egy remek párosítást alkot.
MINDMEGETTE A hercegné főként a vegetáriánus ételeket kedveli, azon belül is a smoothie-kat, a nyers finomságokat és az otthon készített, egészséges fogásokat szereti leginkább. Mutatjuk a három kedvencét!
MINDMEGETTE Emelniük kell a liszt árát a malmoknak januárban, különben nem biztosítható a működésük - mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója.
MINDMEGETTE A marokkói ételek legvonzóbb tulajdonsága az, hogy az ottani konyha mer bánni a fűszerekkel. Ha marokkóit főzünk, el kell felejteni az olyan mértékegységeket, mint „késhegynyi”, vagy „csipetnyi”. Ezeket a „púpozott teáskanál”, de esetenként akár az „evőkanál” váltja fel, és az egészben az a legszebb, hogy a töménytelen mennyiségű fűszer, bár rengeteg ízt és színt ad egy-egy fogásnak, mégsem tűnik túlzásnak!
MINDMEGETTE Az év eleje általában 3 dolgoról szól: kalóriaspórolás, zsírspórolás és pénzspórolás. Ha szeretnél a tojáslevesen - ami isteni, és a zöldséges rizsen - amit imádunk - túl mást is főzni ezekben a napokban, akkor mutatjuk a receptjeidet! Jöjjenek a diétás, alak- és pénztárcabarát receptek!
MINDMEGETTE A karfiol tele van vitaminnal, így szuperegészséges rakottas készíthető belőle. Ha felturbózod egy kevés darált hússal és bulgurral, mennyei ebédet dobhatsz össze, ráadásul a diétázók is bátran fogyaszthatják. Érdemes kipróbálni!
MINDMEGETTE Nincs mese, már nyakig gázolunk az új évben. Vége az ünnepeknek, így a vele járó kemény kaja-dömpingnek is. Nem csak nekünk, de a gyomrunknak is fárasztó volt ez az időszak, ezért összeszedtünk nyolc olyan alapvető étkezési tippet, amivel jót tehetsz magadnak, a szervezetednek, és persze az sem kizárt, hogy tavaszra úgy szabadulsz meg néhány kilótól, hogy észre sem veszed.
MINDMEGETTE Szeretnél kicsit változtatni a hétvégi menüdön? Az ünnepek után már a könyöködön jön ki a rántott hús? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat a karácsonyi lakomákra végre pontot téve.
MINDMEGETTE A csúsztatott palacsintát mi a klasszikus recept szerint készítettük most el, de, ahogy a hagyományos palacsintánál, ez is bármilyen édes töltelékkel megpakolható az eredeti receptben leírt reszelt narancshéjjal elkevert vaníliás cukor helyett. Vagy mellett. Kicsit trükkös az elkészítése, de a második-harmadik rétegnél már érzed: gyerekjáték!
MINDMEGETTE Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. 2021-ben is folytatjuk jó szokásunkat; nézzétek, ezek azok a finomságok, melyeket az év utolsó, és első napjaiban imádtatok.
MINDMEGETTE Ha eddig még soha nem próbálkoztál semmilyen ropogóssal, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld Gáspár Bea fantasztikus receptjét. Ha szilveszterre még nem döntened el, hogy milyen rágcsát fogsz összedobni, akkor ezzel a finomsággal tuti, hogy hatalmas sikered lesz.
MINDMEGETTE December 31-én lehet majd utoljára vásárolni a piacon, ami januártól állítólag hónapokra bezár.
MINDMEGETTE Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minden évben ellenőrzi a fogyasztói megtévesztés szempontjából az ünnepi virslikínálatot. A 2020-ban vizsgált húszféle húskészítmény közül mindössze egy nem felelt meg maradéktalanul az előírásoknak.
MINDMEGETTE A karácsonyi kocsonyának hagyománya van, most Mészáros Balázs séf megmutatja, hogyan készítheted el tojással és füstölt nyelvvel - de stressztől mentesen!
MINDMEGETTE A tél egyik nagy kedvenc fűszerét már biztosan te is belecsempészted a mézeskalácsba vagy a forralt borba. Azonban nemcsak a jellegzetes „karácsonyíze” miatt szeretjük ennyire, jó néhány pozitív hatása is van az egészségünkre.
MINDMEGETTE Igazi ünnepi fogás, amit pofonegyszerűen és pillanatok alatt elkészíthetsz. Amíg a lazac sül a sütőben, össze is dobhatod hozzá a szuperkrémes tejszínes mártást. Érdemes kipróbálni!
MINDMEGETTE Ma bizony már retrónak számít, ám régen nem telhetett el úgy szilveszter, hogy a pezsgő és a hidegtál mellett ne sorakoztak volna ezek a pofás pirosarannyal, párizsival, tojással, uborkakarikával és sajttal megpakolt margarinos kenyérszeletek. Az elmúlt években szerencsére egyre inkább reneszánszát éli ez a finomság az év utolsó napján, szóval nem árt picit feleleveníteni, hogyan is készül az igazi!
MINDMEGETTE Az ünnepeknek mindannyian szeretjük megadni a módját, és ilyenkor a konyhában is jobban kiteszünk magunkért. Ezeken a napokon az asztalra kerülnek olyan fogások is, amiket általában drágállunk, és bizony hajlandóak vagyunk azoknak a komplikáltabb ételeknek is nekifogni, amiknek egy laza szerdán eszünkbe sem jutna!
MINDMEGETTE Több fontos alkotóelem együttállása szükséges ahhoz, hogy a Tokaji borvidéken aszút tudjanak készíteni az ottani borászok. Ha bármi megbillenti ezt az egyensúlyt, akár búcsút is mondhatunk abból az évjáratból az aszúnak.
MINDMEGETTE Heti top 10 összeállításunkban megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb, legkeresettebb receptek az előző héten.
MINDMEGETTE Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy miként használjuk fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, Mészáros Balázs egy igazi profit farag belőled a Mindmegette húsiskolában.
MINDMEGETTE Ha szereted a töltött paprikát, próbáld ki Gáspár Bea verzióját is, aki kaliforniai paprikába tölti a darált húsos tölteléket. Videón mutatjuk a receptet!
MINDMEGETTE Sosem értettem, miért vesz bárki kész salátaöntetet. A bolti változatnak ugyanis csak hátrányai vannak. Az íze tök mű, és annyi tartósítószer van benne, hogy ha meghalunk, kis szerencsével be se kell majd balzsamozni minket, mert minden bizonnyal nem fogunk lebomlani. Tápérték nulla, a hozzávalókról pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy első osztályúak. Ipari olaj, ipari ecet, kristálycukor, színezék és „E” betűk végeláthatatlan sora egyetlen üvegbe zárva. Ugyan ki akarna ilyet locsolni egy egészségesnek szánt salátára?
MINDMEGETTE A tinisorozatok a 90-es években élték virágkorukat, így ha akkor voltál gyerek vagy tizenéves, szinte biztos, hogy nézted valamelyiket. Nosztalgiázz velünk, mutatjuk, melyek voltak a legnagyobb kedvencek akkoriban.
MINDMEGETTE A Spar közleményt adott ki, miszerint üvegdarab lehetséges előfordulása miatt a Bonduelle elővigyázatosságból úgy döntött, hogy visszahívja a következő termék egy gyártási tételét a konzerv kategóriában. A visszahívás a Bonduelle egyéb gyártási tételeit és egyéb termékeit nem érinti.
MINDMEGETTE A helytelen táplálkozás következtében a testben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig felesleges víz halmozódhat fel. Cikkünkből most megtudhatjuk, miként előzhetjük meg mindezt.
MINDMEGETTE Cyprien Verseux francia kutató közösségi oldalán mutatta be, hogy mi lenne, ha a sarkvidéki hidegben a szabad ég alatt jönne ránk az ehetnék. Az eredményről több, igen beszédes fotót is megosztott; -70 fokban az Antarktiszon szinte biztos, hogy nem lakna jól az ember a természet nem éppen lágy ölén.
MINDMEGETTE Ha kiadós, de olcsó ételre vágysz, ne keress tovább, mutatjuk a póréhagymás-virslis burgonyakrémleves receptjét.
MINDMEGETTE Tavaly az élelmiszerek fogyasztói ára átlagosan 7,2%-kal nőtt.
MINDMEGETTE Hogy a zabkása milyen egészséges, milyen élettani hatásokkal bír, arról már többször értekeztünk. Ám arról, hogy a főzés nélkül, egy éjszakára csupán joghurtba, tejbe vagy növényi italba áztatott, úgynevezett egyéjszakás zabkása hatására mennyi jó dolog töténik a tesünkkel, még nem. De majd most!
MINDMEGETTE Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü kitalálása. Ha a főétellel meg is vagyunk, akkor jön újra az agyalás; na de mi lesz a levessel? Valami desszert sem ártana, nem? Ha hasonló problémával küzdesz te is, akkor jó helyen jársz!
MINDMEGETTE Bármennyire is hihetetlen, de Új-Zéland egykori szépségkirálynője, Nela Zisser kifutós karrierje után egy igazi evőbajnokká avanzsált úgy, hogy teste ezt egyáltalán nem sínylette meg. Pedig a fiatal lány egy perc alatt annyi csikefalatkát tolt le különösebb erőfeszítés nélkül, mint eddig más senki a Földön.
MINDMEGETTE Szeretnél kicsit változtatni a hétvégi menüdön? A könyöködön jön ki a rántott hús? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat. Ebben fogunk most neked segíteni jobbnál jobb receptekkel, ezt figyeld!
MINDMEGETTE Ha nálatok is nagy kedvenc minden túrós süti, nézzétek meg Mindmegette csapatának kedvenc receptjeit!
MINDMEGETTE Villámgyors ebéd vagy vacsora, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz, ha lapul a fagyasztóban egy kevés darált hús. A végeredmény pedig mennyei - szaftos, fűszeres, extra sajtos töltelékkel megpakolt ropogós tortilla.
MINDMEGETTE Az, hogy idősödünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Összegyűjtöttünk 5 ételt, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.
MINDMEGETTE A gulyáslevesnek ugyan van alapreceptje, de ahány ház, annyi féle. Ezen a videón egy sertéshúsos változat készül, és csipetke helyett nokedli kerül bele. Abból viszont jó sok!
MINDMEGETTE Ha szereted a citromos desszerteket, ezt a kevert sütit mindenképp érdemes kipróbálnod. Egyszerű, isteni finom, ráadásul mindössze fél óra munka van vele, a többi pedig a sütő dolga.
MINDMEGETTE A Mindmegette előző sorozatából megtudhattuk Mészáros Balázstól, hogyan főzhetünk stresszmentesen az ünnepekre jobbnál jobb finomságokat, idén pedig a Húsiskolával térünk vissza egy többrészes videósorozat keretein belül. Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy miként használjuk fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, Balázs egy igazi profit farag belőled.
MINDMEGETTE Felmérések szerint ebben az évben is sokan választották a gyors és látványos eredményeket ígérő súlycsökkentő megoldásokat a teljes étrend-átalakítás helyett. Ezek között is talán a legnépszerűbbek az időszakos böjtök voltak, nézzük, hogyan alakult a toplista!
MINDMEGETTE Ha a klasszikus tiramisut nézzük, akkor egy viszonylag fiatal desszertről beszélünk. A krémes, kávés olasz finomság valamikor a 20. század vége felé kezdett csak elterjedni, ám a nutellás változata még ettől is ifjabb. Egy igazi újhullámos finomság, ami az eredeti változata nélkül talán nem is létezne.
MINDMEGETTE A most következő ételek nem csak finomak és szuperegészségesek, de az újévi fogadalmak betartásában, miszerint idén megszabadulunk a fölösleges kilóinktól, igen jó szolgálatot tehetnek! Következzenek a ételek jolly jokerei!
MINDMEGETTE A nudli egy tipikusan olyan étel, amit az ember a nagymamájánál eszik leginkább, és a családi recept szájhagyomány útján terjed, öröklődik. Ha valaki nincs ilyen szerencsés helyzetben, azzal most Incze-Dusik Bori megosztja a saját, jól bevált nagyi-receptjét, ami akkor a legfinomabb, ha szívvel-lélekkel - no, meg rengeteg olvasztott vajjal készítjük!
MINDMEGETTE Az újév első napján lencsét kell enni, hogy gazdagok legyünk - tartja a mondás. Rajtunk ne múljon, Mészáros Balázs séf mutatja a szerencsehozó receptet: íme a lencsefőzelék 20 perc alatt.
MINDMEGETTE Bár ez a szilveszter most kicsit más lesz, mint az eddigiek, de némi találkonysággal igazi partihangulatot varázsolhatunk a lakásba - mondjuk kezdve azzal, amit eszünk és iszunk. De mi az, amit érdemes akár egy-két főre is elkészíteni, és segít abban, hogy méltóképpen búcsúztathassuk ezt a semmilyen szempontból sem szokványos évet? Máris mutatjuk!
MINDMEGETTE Ha szilveszter, akkor lencse, mert ne ezen múljon, hogy lesz-e a következő évben elég lóvé. A hagyományos lencselevest vagy főzeléket mindenki szereti, de bizony a változatosság nem árt, és minden országnak megvannak a maga lencsés fogásai, melyek közül nem véletlenül világhírű jó pár.
MINDMEGETTE Ha félsz, hogy egy salátaebédtől nem laksz jól, próbáld ki a minden földi jóval megtömött Cobb salátát. A benne lévő csirke, bacon, avokádó, paradicsom és főtt tojás garantáltan órákra eltelít.
MINDMEGETTE Karácsonykor semmi értelme belefogni a rizikós, még ismeretlen desszertek elkészítésébe. Senkinek sem hiányzik, hogy szenteste az ünnepi vacsora előtt még azon aggódjon, hogy milyen lesz a végeredmény. Legyél kreatív, és tedd karácsonyibbá kedvenc süteményed úgy, ahogyan azt Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány teszi imádott fahéjas tekercseivel.
MINDMEGETTE A szilveszterhez és újévhez kötődő gasztrobabonák igen nagy múltra tekintenek vissza. Így aztán nem véletlen, hogy egyáltalán nem mindegy, mit eszünk az év utolsó, vagy éppen az első napján. Őseink azt gondolták, hogy ezek a népszokások segítik a következő évi bőség megteremtését, így ennek megfelelően étkeztek. Amilyen az újév első napja, olyan lesz az egész esztendő - tartja a mondás.
MINDMEGETTE Amikor ünnepi ételeket készítünk, a köretek legalább olyan fontos szerepet játszanak a tányéron, mint maga a főfogás. Ez halmozottan igaz a krumplira, hiszen a jól elkészített burgonya még a húsnál is nagyobb élményt nyújthat. Ha mégsem lett tökéletes, az bizony az élvezet nagyját elveheti tőlünk. Ha a pürét spórolósan, kevés vajjal csináljuk, ha a hasábburgonyát nem a megfelelő módon sütjük ki, ha a petrezselymes krumpli ízetlen, oda a boldogság! Ezzel ellentétben, ha jól dolgoztunk, mindenki emlegeti majd „azt a mennyei krumplit”, amit készítettél.
MINDMEGETTE A csillámló gömbök mellé mi magunk is készíthetünk egyedi karácsonyi díszeket, amik nemcsak szépek, de ehetők is. Csupán néhány alapanyagra és egy kis kézügyességre lesz szükséged, hogy igazán „finom” legyen idén a karácsonyi dekor. Csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az összes dísz még karácsony előtt!
MINDMEGETTE Ha van otthon réteslap, tényleg pillanatok alatt elkészítheted ezeket a ropogós tésztába bújtatott, áfonyalekváros sajtfalatokat. Olyan finom, hogy pillanatok alatt el fog fogyni, érdemes belőle rögtön dupla adaggal készíteni!