Sok ember és rengeteg adomány gyűlt össze a salgótarjáni jótékonysági Mikulásfutáson (fotók)

Futók és adományok egyaránt sorra gyűltek vasárnap délután a salgótarjáni Fő téren a Palóc Roham Egyesület jótékonysági Mikulásfutásán, azaz a SzánGO-n. A kezdeményezéssel a szervezet a salgótarjáni idősek otthona mellett idén a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületet is támogatta.

Bővül a hálózat: szívüket és otthonukat tárják ki a gyermekek előtt a nógrádi nevelőszülők (fotók, videó)

NOOL Tizenegy új nevelőszülővel bővült a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Nógrád vármegyei hálózata. A közelmúltban ért véget a hivatásra felkészítő képzés, az érintettek hétfőn vették át az erről szóló tanúsítványt.

Századik születésnapján köszöntötték a salgótarjáni időskorúak otthonának lakóját

NOOL Százéves lakót köszöntöttek a közelmúltban a salgótarjáni időskorúak otthonában.

Idén utoljára oltják az ebeket Bujákon

NOOL Idén utolsó alkalommal van lehetőség beoltatni a tulajdonosoknak a kutyáikat – adta hírül a helyi önkormányzat Facebook-oldalán.

Nógrádi kézműves ajándékok sorakoztak fel a gyarmati adventi vásáron (fotók)

NOOL Egyedi termékek egész sora várta az érdeklődőket advent első vasárnapján Balassagyarmaton.

Karácsonyi hangversenyen tölti meg dallamokkal a salgótarjáni zeneiskolát a helyi pedagóguskórus

NOOL Karácsonyi hangversennyel egybekötve ünnepli fennállásának 65. évfordulóját a Salgótarjáni Pedagóguskórus.

A gyarmati Honvédelmi Sportközpontban rendezik meg a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupát

NOOL A balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont a közösségi oldalán ismertette, hogy december 6-án, szerdán immár hatodik alkalommal rendezik meg a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupát a létesítményben.

Az online csalókra figyelmeztetnek a nógrádi rendőrök a készülődés időszakában (podcast)

NOOL Bőven akadt feladatuk szűkebb hazánk rendőreinek az elmúlt napok során is.

Izzott a korom egy hugyagi ház kéményében

NOOL A településen található Béke utcában izzott egy családi ház kéményében lerakódott korom és kátrány vasárnap reggel – közölte portálunkkal Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nemzetiségi napot tartottak a szlovák ajkúak Rétságon

NOOL Huszonegyedik alkalommal szervezte meg nemzetiségi napját a rétsági szlovák önkormányzat a város nemrégiben felújított evangélikus imaházában.

Fa dőlt vezetékre a Mátrában – a pásztói tűzoltók siettek a helyszínre

NOOL Egy kiszáradt fa dőlt egy elektromos vezetékre vasárnap délután Mátraszentimre és Bagolyirtás között – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunkkal.

Ezt vetíti hétfőn a balassagyarmati Madách Mozi

NOOL Ha egy kis mozi a ma délutáni vagy esti kikapcsolódás, akkor mutatjuk a mai kínálatot.

Értékes nyeremények várnak olvasóinkra a fa alá

NOOL Játsszon naponta, és nyerje meg a karácsonyfa alá az ajándékokat, vagy akár a fődíjat, egy 200 ezer forintos vásárlási utalványt!

Mutatjuk, melyik patika tart ügyeletet hétfőn Nógrádban

NOOL Összegyűjtöttük a Nógrádi városokban található gyógyszertári ügyeleteket.

Remek nógrádi szereplés a regionális megmérettetésen

NOOL Szabó Gábor együttese a második helyen végzett a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának Észak-Keleti csoportjában.

Lelki kalendárium: fontos, hogy a nógrádi emberek szívében is fellobbanjon a hit fénye!

NOOL Nyissuk ki a lelki kalendárium negyedik ablakát, a benne lapuló kis üzenet által – amit Veszelovszki Balázs fogalmazott meg – is közelebb jutunk a Megváltó születéséhez!

Havazás, balesetek, Wc-ben bujkáló autótolvaj – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

NOOL Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Napi sudoku - nehezebb verzió

NOOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Búcsúnapján áldotta meg a püspök a felújított karancsaljai Szent Miklós-templomot

NOOL Búcsúünnepén szállt áldás a karancsaljai Szent Miklós-templomra a vasárnapi szentmisén. Az első adventi gyertyagyújtás napján tartott szertartás előtt a liturgiát celebráló dr. Varga Lajost, a Váci egyházmegye segédpüspökét születés- és névnapja alkalmából is köszöntötték.

Adventkor idén is különlegességekkel csábít a csokiszalon Balassagyarmaton

NOOL Adventi Csokiszalonban igazi ínyencségeket kóstolhatunk december 8-án, pénteken 18 órától a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Ezen a különleges estén a Mosoly EGYMI csokoládé kreációit ismerhetjük és ízlelhetjük meg. Az iskola tanárai és diákjai rengeteg, csodálatos finomsággal és meglepetéssel készülnek az estére. Az eseményre karácsonyi dalválogatással érkezik a Smokin' Sofa, majd a tavalyi, nagy sikerű karaoke est után, idén sem maradhat el a folytatás. Ajánlott dress code: "csúnya" karácsonyi pulcsi. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A nógrádi gyerekek kedvencével beszélgetünk a Hír FM-en

NOOL Kedden reggel 7 óra 6 perctől a Hír FM Salgótarján 99.3 műsorán a Mikulással beszélgetünk.

Adventi koncerttel kedveskednek a tariaknak

NOOL Adventi koncertek címmel tart a Szironta Harangegyüttes ünnepi műsort a településen december 15-én, pénteken 18 órától – adta hírül a helyi önkormányzat Facebook-oldalán.

Széchenyi István ükunokájával lépett színpadra Radics Gigi (videók)

NOOL Radics Gigi őrületes időszakon van túl, hiszen nem csak a Dancing with the Starsban, de most a Sztárban Sztár leszek!-ben is bizonyíthatott. Az endrefalvai énekesnő vasárnap este Széchenyi Lili duettpartnereként léphetett a színpadra.

Meggyújtották Pásztón is az első gyertyát

NOOL Fellobbant az első adventi gyertya lángja a településen.

A nógrádi rendőrök is hangolódnak a szeretet ünnepére

NOOL Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is a napokban.

Bővül a Nool-csapat: újságírót keresünk Kelet-Nógrádban!

NOOL A Mediaworks Hungary Zrt. a Nool.hu és a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztőségébe online beállítottságú újságírót keres.

Vidám mikulási előadásra várják a pilinyi gyermekeket

NOOL A salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár vidám, nótás, interaktív mikulási előadásra hívja a gyermekeket december 5-én, kedden 14 órától a pilinyi közösségi ház nagytermébe.

Pincében csaptak fel a lángok Cserhátszentivánon – a nógrádi lánglovagok fékezték meg a tüzet

NOOL Tűz keletkezett egy családi ház kilenc négyzetméteres pincéjében péntek éjjel Cserhátszentivánon, a Kossuth utcában – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

„Az első védésig nagyon izgultam” – a világbajnokságról beszélgettünk a gyarmati kézilabdakapussal

NOOL A magyar válogatott 39-20-ra nyert Kamerunnal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a hétvégén. A vb-újonc, Bukovszky Anna szép védésekkel mutatkozott be a csapatban.

Karácsonyi külcsín

NOOL Veres Edina gondolatait olvashatják.

Ezt vetíti hétfőn a salgótarjáni Kultik Mozi

NOOL Ha egy kis mozi a ma esti kikapcsolódás, akkor mutatjuk hol mit láthattok.

Az ország egész területén igényelhető a csok plusz

NOOL Az ország egész területén igényelhető a csok plusz, az akár 50 millió forintos, maximum 3 százalékos kamatú, államilag támogatott hitel; az új otthonteremtési program kedvezményes hitelkonstrukciója január elsejétől érhető el - erről a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Itt lehet vért adni hétfőn Nógrádban

NOOL Itt várják ma a donorokat.

Megtudhatják ma a ceredi gyerekek, hogy mikor is jön a Mikulás

NOOL Mikulás napja alkalmából készülnek programmal a 14 év alatti gyerekeknek Cereden december 4-én, hétfőn, ma délután.

Tizenhárom évig volt Nógrádban a lapkiadó igazgatója

NOOL Vannak olyan foglalkozású, beosztású emberek, akiknek a nevét jóval többen ismerik, mint személyiségét, miután ritkán jelennek meg a nyilvánosság előtt. Sok más egyéb munkakör mellett egy lapkiadó vezetése is ezek közé tartozik: nélkülözhetetlen szerepe van abban, hogy egy-egy újság, kiadvány megjelenjen, eljusson az olvasók kezébe.

Napi keresztrejtvény

NOOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Ezért sírhat sokat Kulcsár Edina (videó)

NOOL Kulcsár Edina bántalmazó kapcsolatban él, az elmúlt napokban ilyen és ehhez hasonló hírek láttak napvilágot. Edináék nemrég egy fizetős valóságshow-t indítottak, amiben a kíváncsi szemek beleshetnek mindennapjaikba – írja a Tv2.

Bozsik teremtornán rúgták a bőrt ma a fiatalok (videó)

NOOL Első alkalommal rendezték meg a minden téli hónapra tervezett Bozsik Teremtornát, amelyen a gyerekeket a magyar válogatott Európa-bajnoki csoportjáról is kérdeztük.

Kiesés, cukiságok és szexi idomok – ez történt a nógrádi celebekkel a héten

NOOL Összegyűjtöttük, mi minden történt a nógrádi celebekkel a héten.

Együtt ünnepelnek Vanyarcon

NOOL Karácsonyi rendezvényt tartanak a településen december 10-én, vasárnap 10 óra 30 perctől – adta hírül a helyi önkormányzat Facebook-oldalán.

Mesés díszeivel varázsolja szebbé a betegek ünnepeit a pásztói kórház dolgozója

NOOL Évek óta készít ünnepi dekorációs díszeket a pásztói Tari Éva, aki szívvel-lélekkel űzi hobbiját, ráadásul alkotásaival nemcsak a családtagjainak és a vásárlóinak, hanem a kórház betegeinek a napjait is szebbé varázsolja.

Kiöntött az Ipoly Őrhalomnál – lezárták az Ipolyvarbóra vezető utat

NOOL Arról tájékoztatta portálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága, hogy a 22-es számú főútra csatlakozó, Ipolyvarbóra vezető utat árvíz miatt lezárták hétfő délután.

Gázkészülék okozott problémát egy karancskeszi családi házban

NOOL Erős gázszagot érzett otthonában egy Fő úti családi ház lakója vasárnap este a településen – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mikuláscsomagokkal érkezett a nógrádi kórházakba Gáspár Zsolti

NOOL Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen mikuláscsomagokkal érkezett hétfőn Nógrád mindhárom kórházába Gáspár Zsolti, hogy szebbé varázsolja a beteg gyermekek ünnepét.

A második félidőben nyertek Gödöllőn a salgótarjáni strandépítős fiúk

NOOL Győzelemmel folytatta szereplését a Csépe Salgótarjáni SKC együttese a férfi NB II. C csoportjában.

A jó határ nem elválaszt, hanem összeköt bennünket – a külügyminiszter ünnepi beszéde (podcast)

NOOL A napokban átadták a legújabb Ipoly-hidat. Az Őrhalom és Ipolyvarbó között épült híd jelentősen megkönnyíti a határ menti közösségek életét, illetve a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe lehet. A pénteki avatóünnepségen beszédet mondott Szijjártó Péter is. Hallgasd meg a külgazdasági és külügyminiszter ünnepi gondolatait!

Sima vereséget szenvedett a Salgótarjáni KSE

NOOL Az Újbuda MAFC magabiztos győzelmet aratott a nógrádi vármegyeszékhelyen az NB I/B Piros-csoportjának tizenegyedik fordulójában.

Szijjártó Péter: fenn kell tartani a magyar külpolitika szuverenitását (videó)

NOOL Súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe ma Európa, a helyzet hatékony kezeléséhez pedig a magyar külpolitika szuverenitásának fenntartására, a nemzeti érdek érvényesítésére van szükség minden külső nyomásgyakorlás ellenére is - közölte a külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői meghallgatásán.

Havazás

NOOL Nagy Orsolya gondolatait olvashatják.

Eltiltás alatt vezetett, gyorsított eljárásban került bíróság elé a szátoki férfi

NOOL Egy 32 éves szátoki férfit hatvan nap elzárásra ítélt a bíróság, miután ismét a volán mögé ült az eltiltás hatálya alatt.

Így alakul az orvosi ügyelet hétfőn Nógrád vármegyében

NOOL Összegyűjtöttük a Nógrádi városokban található orvosi ügyeletek elérhetőségét.

T. Danny megszólalt: nagyon nem így szerette volna befejezni

NOOL Véresre edzette magát, és hatalmasat csalódott a Dancing with the Stars döntőse.

Kiosztják a szociális tűzifát Szirákon is

NOOL Elkezdődik a településen a szociális tűzifa kiosztása december 4-én, hétfőn – adta hírül a helyi önkormányzat Facebook oldalán. Mint fogalmaztak, először a Rákóczi, a Kertész, valamint a Csurgó út lakosainak kapják meg a fát.

Kemény mínuszokra ébredhettek a nógrádiak hétfő reggel

NOOL Mutatjuk, milyen időjárásra számíthattok ma.

Napi sudoku - könnyebb verzió

NOOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. december 3.

NOOL Számos érdekes témáról számoltunk be olvasóinknak hírportálunkon december 3-án is, mutatjuk a nap legérdekesebb salgótarjáni vonatkozású híreit!

Balassagyarmaton is meggyújtották a hitet jelképező adventi gyertyát

NOOL Balassagyarmat főterén az első adventi gyertyát vasárnap délután gyújtották meg, ahol a Római Katolikus Egyház gondolatait hallhattuk a karácsonyi ünnepkörről, majd közös ének csendült fel.

A Hír FM Salgótarján műsorának vendége Bódi Tóth Elemér költő, író, újságíró, lapunk volt munkatársa

NOOL Hétfő reggel 7:06-tól a Hír FM Salgótarján 99.3 műsorán Bódi Tóth Elemér.