Ismét munkába állnak a honvédségi oltóbuszok Nógrád megyében

Az átoltottság növelése érdekében ismét Nógrád megyébe érkeznek a honvédségi oltóbuszok.

Farsangi bált tart a faluközösség Jobbágyiban

NOOL Farsangi mulatságot rendeznek Jobbágyiban február 5-én, szombaton, 14 órától a művelődési házban, valamint az utcán is – közölte az önkormányzat közösségi oldalán. A rendezvényen lesz kézműves foglalkozás, jelmezverseny, gólyalábas bemutató, valamint tűzzsonglőrshow is.

Jó pár millió jutott fogorvosi rendelőre Kállón

NOOL Átadták a felújított fogorvosi rendelőt Kállón – közölte Balla Mihály országgyűlési képviselő közösségi oldalán. A rendelő három települést szolgál ki, Kálló mellett Erdőkürt és Erdőtarcsa lakosait is. A beruházás 45 millió forint támogatásból valósult meg.

Emléktábla-avatóval vette kezdetét a centenáriumi programsorozat Salgótarjánban

NOOL Jeles évfordulóhoz érkezett Salgótarján, hiszen pontosan száz évvel ezelőtt, január 27-én nyilvánították várossá. Ennek tiszteletére a délelőtt folyamán emléktáblát avattak, koszorúztak, 17 órától pedig ünnepi közgyűléssel és díszünnepséggel folytatódik majd a program.

Átlépte a 33 ezret a fertőzöttek száma Nógrád megyében

NOOL Egy nap alatt, azaz csütörtök reggelig újabb 336 Nógrád megyében élő betegedett meg koronavírus-fertőzéssel, ezzel 33 097-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma megyénkben.

Hatalmas drogfogás Szurdokpüspökiben: többszáz millió forint értékű marihuána, kokain és ketamin került rendőrkézre (videó!)

NOOL Több mint félmázsa – többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le a Nógrád megyei rendőrök egy 52 éves férfi és társa lakásán január 25-én Szurdokpüspökiben.

Foghíjasan is fordított a tarjáni lánycsapat

NOOL A hétvégén lejátszotta idei első mérkőzését az SBTC NB II.-es röplabdacsapata. Rákos Szabolcs lányai több mint kétórás összecsapás után győztesen térhettek haza Kunhegyesről.

Egy salgótarjáni társasház harmadik emeleti lakásában csaptak fel a lángok

NOOL A Játszó utcában található társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett a tűz.

A Zenthe legyőzte a járványt: a Covid sem törte meg a tarjáni színház lendületét (podcast!)

NOOL Ősbemutatóval, különleges jubileumi előadással, nyári fesztivállal és kamaratermi produkciókkal készül idén a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amely 2022-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Ez alkalomból Simon Lajossal, a színház igazgatójával beszélgettünk a múlt évről és a tervekről.

Hetente egyszer a táncé a főszerep Bátonyterenyén

NOOL A Gyerekesély program támogatásával minden héten csütörtökön 16.30 és 18 óra között ingyenes táncórák várják a 6 és 15 év közötti fiatalokat az Ady Endre Művelődési Központban. A különféle modern táncok lépéseinek elsajátítását célzó oktatás első foglalkozásain nagy volt az érdeklődés. Nagy-Czakó Kitti, a program szakmai vezetője arról számolt be: nagyon népszerű a rendezvény a fiatalok körében, sokan élnek a lehetőséggel. 

Ma lenne 95 éves Décsei Ferenc a legendás salgótarjáni sportlövész

NOOL Ifjabb Décsei Ferenc az első olyan olimpikon, akinek születése és felkészülése is a mai Nógrád megyéhez köthető (ellentétben – a ma már szlovákiainak számító – Szokolyi Alajossal, és Speidel Zoltánnal vagy a fiatalon elszármazott Kiss Gézával és Platthy Józseffel). Életének és pályafutásának nagy része Salgótarjánhoz kapcsolódik. 1952-ben a Budapesti Honvéd színeiben részt vett a Helsinkiben rendezett olimpián, de több nemzetközi verseny győzteseként is jó hírét vitte szűkebb hazánknak. A börtönt is megjárt sportoló január 26-án lenne 95 éves.

A kamera mindenek felett: ideért a Huawei P50 és a P50 Pocket

NOOL Megújult kamerarendszerrel, strapabíró belsővel és kompakt kialakítással debütál a P-széria Magyarországon.

Ismerőseiről azt gondolja a többség, hogy a Fideszre fog szavazni

NOOL A megszokottól eltérő módon vizsgálta a Real-PR 93. a lakosság pártpreferenciáit, a válaszadók ismerőseinek feltételezett pártválasztásáról érdeklődtek.

Holttestet találtak Salgótarján határában (frissítve)

NOOL Több olvasónk is jelezte, hogy nagyobb rendőri jelenlétet tapasztalt szerdán, a déli órákban Salgótarján határában, a 21-es számú főút mellett.

Vasútmodell-terepasztalt épít szabadidejében a szécsényi városatya

NOOL Borda Tamás igen aktív a város közéletében, iskolában tanít, sportrendezvényeket szervez, önkormányzati képviselő, és sokrétű munkája mellett szívesen modellezik a szabadidejében.

Mindszenty Józsefről készült tanulmánykötetet mutattak be Rómában

NOOL A könyv a Mindszenty-per 70. évfordulója alkalmából megrendezett tanácskozás anyagát foglalja össze.

A déli határzár hatékonyságát méltatta az amerikai sztárújságíró (videó)

NOOL A Soros-hálózat migrációs és LMBTQ-propagandájának a módszereit mutatja be Tucker Carlson a Hír TV-n hamarosan megtekinthető új dokumentumfilmjében.

Rossz hír érkezett azoknak, akik korcsolyáznának a Balatonon

NOOL A héten nem lesz elég vastag a Balatonon a jég a korcsolyázáshoz.

Karácsony Gergely blaszfém hasonlattal támadta a Magyar Zene Házát

NOOL Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere még mindig nem állt le a Magyar Zene Háza támadásával, és továbbra sem érti, hogy azok az épületek, amiket a Városligetben építettek, miért nem valahol máshol épültek meg, és hogy miért nem hagyták meg a parkot parknak. A baloldali politikus nem először fogalmaz meg ilyen véleményt, mivel már évek óta a Liget Projekt megvalósulása ellen szólal fel, korábban még azt is kilátásba helyezte, hogy akár polgári engedetlenség árán is keresztbe tegyen a terveknek.

Ismét keserű évet zárt a mézpiac, most a magas árak sem segítenek

NOOL A gyenge tavalyi termés után kevés a méz a belpiacon, de nem csak a kínálat alacsony, a magas árak miatt a belföldi mézcsomagolók és a külföldi vevők sem jelentkeznek kereslettel - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Gazdaságosabban működik majd a gyarmati iskola

NOOL Elkészült a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola Hétvezér utcai épületének teljes tetőtér-beépítése. Az NMSZC vezetése a napokban épületbejárást tartott, és kezdeményezte az illetékes építésügyi hatóságnál a használatbavételi engedély kiadatását.

Rangadóval kezdődik a tavaszi szezon

NOOL A labdarúgó OTP Bank Liga tavaszi szezonja csütörtökön a negyedik fordulóból elhalasztott rangadóval kezdődik meg: a címvédő és listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Puskás Akadémia vendége lesz.

Gyurcsány szerint észszerűtlen, a számok szerint nagyon nem az

NOOL A hat legfontosabb közteherből származó bevétel tavaly átlépte a 15 ezermilliárd forintot, az adat két szempontból is figyelemre méltó.

Felemásra sikerült a nógrádiak szereplése a megyei válogatottak regionális tornáján

NOOL A megyei csapat hétvégén a Hajdúszoboszlón megrendezett Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornájának regionális selejtezőjén szerepelt.

Szijjártó Péter: "a külpolitikát ma már nem szimbólumok alapján kell folytatni"

NOOL A külgazdasági és külügyminiszter szerint miközben a nyilvánosság előtt háborús retorika zajlik, a színfalak mögött korrekt, olykor szívélyes hangvételű tárgyalások folynak az amerikaiak és az oroszok között.

Nem tudott úszni, megfulladt, miután vízbe ugrott öngyilkos barátnőjéért

NOOL Önzetlensége lett a veszte a 22 éves férfinak, aki az életét eldobni akaró hölgyismerősét próbálta menteni.

Nincs idő totojázni

NOOL Olyan hangulatban zajlanak a játékok, mintha lelkes kocsmai közönség előtt lökdösnék a golyókat.

Erősen felhős, borult lesz az ég

NOOL Szerdán csak délutánra szakadozhat fel a felhőzet.

Rusvai Miklós megjövendölte a világjárvány végét

NOOL A virológus szerint a dél-afrikai vírusmutáns is még hónapokig biztosan velünk marad.

Salgótarjánhoz kötődő emlékeit idézte fel Pindroch Csaba

NOOL A salgótarjáni születésű színész, Pindroch Csaba idén egy egészen új feladatkörben, műsorvezetőként bizonyít a nézőknek két televízióműsorban is. Legfrissebb élményeiről és Salgótarjánhoz kötődő emlékeiről közösségi oldalán osztotta meg gondolatait. A Magyarország, szeretlek! beharangozó videójában pedig a szintén salgótarjáni származású Szolnoki Péter is szerepet kapott.

Hoppá! Így néz ki Christina Aguilera, amikor nincs rajta semmi

NOOL Az énekesnő teljesen pucér képet posztolt magáról. A rajongói szó szerint megvesztek érte.

Új könyvtár várja az olvasókat Bátonyterenyén

NOOL A közelmúltban nyílt meg a kisterenyei városrészen a könyvtár, a Gyürky–Solymossy-kastély melletti Palóc Porta épületében, ahol gyermek- és felnőttrészleg is várja az olvasás szerelmeseit. Az új szolgáltatás szerdán 10 és 18 óra között, pénteken 8–13.30 óráig vehető igénybe. 

75 millió euróért viszi Vlahovicot a Juventus

NOOL A csatár az előző idényben 21 góllal zárt és a Serie A legjobb fiatal játékosának választották.

"Szia, Ákos! Ez a felvétel neked szól!" (videó)

NOOL Még 2014-ben került elő egy bulvároldal Youtube-csatornáján, de azóta feledésbe merült az a videó, amelyben egy Szekszárd környéki roma nő, egykori prostituált Hadházy Ákossal ápolt állítólagos kapcsolatáról vall.

A választások apropóján tartott előadást Balassagyarmaton Nógrádi György

NOOL Prof. Dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár és a hadtudományok kandidátusa „A magyarországi választások a nemzetközi biztonságpolitikai kihívások tükrében” címmel tartott előadást szerdán este Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ nagytermében.

Ékszerbolti rablás Debrecenben: hajtóvadászat indult az elkövetők után, így fogták el őket (videó)

NOOL A feltételezett elkövetők megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök a nyomukba eredtek.

Száz éve lett város Salgótarján, ma ünnepel megyénk székhelye (galéria!)

NOOL „Egy vasárnap délután felmentem Salgóra a várba. Amikor onnan körülnéztem, kimondhatatlan örömömre messze északon, az ég peremén – és egészen tisztán – megláttam a Magas-Tátrát. Akkor határoztam el, hogy én – ha megválasztanak – itt maradok, tehát megpályázom az állást, és időnként fel-feljövök ide a Salgóra, hogy itt további munkámhoz erőt meríthessek”.

Farsangra hangolódnak Jobbágyiban

NOOL Farsangi mulatságot rendeznek a településen február 5-én, szombaton 14 órától a művelődési házban, valamint az utcán is – közölte az önkormányzat közösségi oldalán. A rendezvényen lesz kézműves foglalkozás, jelmezverseny, gólyalábas bemutató, valamint tűzzsonglőr show is.

Hatalmas drogfogás Szurdokpüspökiben: többszáz millió forint értékű marihuána, kokain és ketamin került rendőrkézre

NOOL Több mint félmázsa – többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le a Nógrád megyei rendőrök egy 52 éves férfi és társa lakásán január 25-én Szurdokpüspökiben.

Megtalálta a lelki békéjét: így gyógyul Gáspár Győző a zabari hidegben

NOOL A nógrádmegyeri showmant a zabari mínuszok segítik át a lelki problémákon.

Oláh Gergő durván kiakadt: így reagált a botrányos celebválásokra

NOOL A karancslapujtői énekes is állást foglalt az elmúlt hetekben nagy port kavart celebválások kapcsán.

Testületi ülést tartanak Ipolyszögön

NOOL Az önkormányzat képviselő-testülete január 27-én 17:30-as kezdettel ülést tart, melyre várják az érdeklődőket. Napirendi pontként szerepelnek a pályázati támogatások és a szociális hozzájárulások megvitatása is – olvasható az önkormányzat közösségi oldalán. 

A hidzsáb viselését népszerűsítik a német közszolgálati csatornák

NOOL Felháborodást keltettek az egyik német streamingszolgáltató által készített videók, amelyben a hidzsáb viselését ösztönzik. A streamingszolgáltatót az ARD és a ZDF közszolgálati csatornák üzemeltetik. Matthias Hauer, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy muszlimok által hordott fejfátyol sok országban az elnyomást szimbolizálja.

Djokovic Dubajban tér vissza

NOOL A 34 éves sztár szerepel a február 21-én kezdődő verseny nevezési listáján.

Március végén jön Magyarországra az amerikai republikánusok konferenciája

NOOL Március 25-én és 26-án rendezik meg az amerikai republikánus tábor CPAC konferenciáját Budapesten.

Több beruházás is elkészülhet idén Szécsényben és térségében

NOOL A járványügyi helyzet tavaly sem kímélte Szécsény közösségi életét.

Holttestet találtak Salgótarján határában

NOOL Több olvasónk is jelezte, hogy nagyobb rendőri jelenlétet tapasztalt szerdán, a déli órákban Salgótarján határában, a 21-es számú főút mellett.

Mulatságba hívnak kicsiket, nagyokat

NOOL Újévköszöntő táncházba várják az érdeklődőket január 29-én, szombaton, 17 órától Mátranovákra, a Május 1. Művelődési Házba.

Csütörtöktől lehet a választási kérelmeket benyújtani

NOOL A választópolgárok az átjelentkezésre, a külképviseleti szavazásra jelentkezésre, a mozgóurna-igénylésre vonatkozó kérelmeiket nyújthatják be.

Nagy sikert aratott a rétsági Anti bácsi a magyar kultúra napi programon

NOOL A Városi Művelődési Központ és Könyvtár aulájában tartották meg idén a nyugat-nógrádi járási székhely megemlékezését a magyar kultúra napja alkalmából.

Sokkolta családját Csollány Szilveszter halála

NOOL Drámai heteken vannak túl a bajnok szerettei.

Repülési engedélyt kapott a szlovák repülő autó

NOOL Megindulhat a légi és közúti közlekedésre is alkalmas, szlovák fejlesztésű hibrid jármű sorozatgyártása.

Kocsis Máté a kézilabda Eb-ről: eljátszottunk egy óriási lehetőséget

NOOL A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Kocsis Máté a válogatott szerepléséről és a magyar kézilabdát érintő problémákról beszélgetett.

6 millió 346 ezer a beoltott, 20 174 az új fertőzött és elhunyt 69 beteg

NOOL A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 224 813 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 205 376 főre emelkedett.

Magyar kutatók igazolták: már az újszülöttek is érzékelik a társas viszonyokat

NOOL A felfedezés új perspektívát nyit a nyelv fejlődésének megismerésében.

Újabb patinás épületet akart elmutyizni a főváros

NOOL Az állam azonban közbelépett, elővásárlási jogával élve a Haggenmacher-villa épületét és környezetét nem tudták áron alul eladni.

Sikerrel zárult a Hagyományok Háza szimpóziuma

NOOL A rendezvény alaphangulatát a 70 éves jubileumát ünneplő Magyar Állami Népi Együttes művészei adták.

Olvasóink Mohácsi Lászlónak ítélték az Év embere 2021 címet

NOOL Megvan az év embere!

Az atomenergia kivezetése miatt szinte teljesen az orosz gáztól függ Németország

NOOL Az atomenergia fokozatos kivonásáról szóló két évtizedes döntés ahhoz vezetett, hogy Németország ma már jobban függ az orosz gáztól, mint a legtöbb szomszédja – nemcsak a fűtés, hanem az áramtermelés területén is. Az Európai Külkapcsolatok Tanácsának (ECFR) egyik vezető politikai munkatársa szerint ha Németország a megkezdett úton halad, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy teljes mértékig kiszolgáltatottá válik. A német kormány ennek ellenére nem változtat az álláspontján.

Friss kutatás: eddig fertőzhet egy covidos beteg

NOOL Egy friss kutatásból kiderült, hány nap után nem fertőz a covidos.

Egészen szürreális lett a Tesla új Cybertruck teherautója

NOOL Az autós szakma legjobban talán a brutális méretű ablaktörlőn csodálkozott el.

Adu Laci rosszulléte miatt a kispadról nézte végig a keddi futamokat

NOOL Továbbra sincs jól a drégelypalánki származású Adu László, így a TV2 Exatlon Hungary All Star című műsorának keddi adásában egészsége érdekében letiltották őt a játékról.

Elképesztő fogyás: 30 kilótól szabadult meg Radics Gigi

NOOL Irigylésre méltó testalkattal rendelkezik, és csúcsformában van az endrefalvai származású énekesnő.

Generációk ették a kenyerét, hetven év után visszavonul a tari pék

NOOL Nem jutott sok pihenés az elmúlt évtizedekben Kiss István tari pékmesternek, hiszen végigdolgozta a hosszú éveket, szívvel-lélekkel sütötte a finomabbnál finomabb pékárukat a helyieknek.

Mérföldkőhöz ért Mátraszele: mini bölcsődét adtak át a településen

NOOL Csaknem 89 millió forintos pályázati támogatásból hét gyermek befogadására alkalmas mini bölcsődét alakítottak ki a faluban. Az intézmény hivatalos átadóját kedden tartották.

A korszerűsítés is szerepel a célok között Ecsegen

NOOL A község önkormányzata több fejlesztést is tervez, amelyek megvalósításához pályázati támogatást igényelnek. Az óvodai játszóudvar fejlesztésére, új eszközök vásárlására és a rossz állapotban lévő belterületi utak felújítására is beadják támogatási igényüket a Magyar Falu Programban. 

Rétvári: nagyobb mértékben bővültek a szociális támogatások, mint a magyar gazdaság

NOOL Az államtitkár hangsúlyozta, ez mintegy két és félszeres növekedést jelent.

Komolyabb fejlesztések következnek Nyugat-Nógrádban a TOP Plusz programban

NOOL A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2021-ben zárult szakaszának nyugat-nógrádi eredményeit értékelte csütörtöki sajtótájékoztatóján Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, és egyben kitekintett a mostanában nyílt pályázati lehetőségekre is.

Emléktábla-avatóval vette kezdetét a centenáriumi programsorozat Salgótarjánban (fotók!)

NOOL Jeles évfordulóhoz érkezett Salgótarján, hiszen pontosan száz évvel ezelőtt, január 27-én nyilvánították várossá. Ennek tiszteletére a délelőtt folyamán emléktáblát avattak, koszorúztak, 17 órától pedig ünnepi közgyűléssel és díszünnepséggel folytatódik majd a program.

Továbbra sincs megállás a fejlesztésekben Somoskőújfaluban

NOOL Az elmúlt esztendőkben több jelentős összegű beruházás is megvalósult már Somoskőújfaluban, és továbbra sincs megállás a fejlesztésekben.

Hatalmas drogfogás Szurdokpüspökiben: több száz millió forint értékű marihuána, kokain és ketamin került rendőrkézre (videó!)

NOOL Több mint félmázsa – többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le a Nógrád megyei rendőrök egy 52 éves férfi és társa lakásán január 25-én Szurdokpüspökiben.

Folytatódnak a fejlesztések Héhalomban

NOOL Több beruházás megvalósítását tervezi a helyi önkormányzat a közeljövőben.

Újult erővel tért vissza a pályára a drégelypalánki Aduász

NOOL Egy nap egészségügyi pihenő után ismét visszatérhetett az Exatlon Hungary All Star pályájára Adu László.

Rajzpályázatot hirdetnek a nógrádi rendőrök

NOOL A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága az Országos Rendőr-főkapitányság felhívása alapján rajzpályázatot hirdet a megyében óvodások, valamint alsó és felső tagozatos általános iskolások részére „Így közlekedtek ti!” címmel. A pályázatok leadási határideje március másodika - olvasható a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság Facebook oldalán. 

Fényfestéssel varázsolják időgéppé a salgótarjáni belvárost

NOOL Az emlékév első napjaiban egy egyedülálló élménnyel készül a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., ugyanis időgéppé változtatják a belvárost.

Gaál István fotóiból nyílt kiállítás a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban

NOOL Salgótarján várossá nyilvánításának századik évfordulója alkalmából a Dornyay Béla Múzeum előadássorozatot rendez Városunk nagyjai címmel.

Modern játszóteret alakítottak ki Egyházasdengelegen

NOOL Több mint kétmillió forint támogatást nyert el a helyi önkormányzat a közelmúltban a Magyar Falu Programban. Berkes Balázs, a falu polgármestere kiemelte, hogy a támogatás által négy darab kültéri eszközt vásároltak, amelyekre már igen nagy szükség volt, hiszen sok gyermek van az intézményben, és fontos, hogy modern és biztonságos játszóteret használjanak. 

Megvannak a jelöltek, őket indítja a Fidesz Nógrádban

NOOL A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről – közölte szerdán weboldalán a kormánypárt. Íme, a nógrádi jelöltek!

Migrációs ellenőrzéseket tartottak a Nógrád megyei rendőrök

NOOL Somoskőújfalu belterületén és a 2-es számú főúton ellenőrizték a rendőrök a gépjárműveket az elmúlt napokban.

Rózsaszín Fények éjszakája - már csak 100 nap a budapesti rajtig

NOOL Szerda este, száz nappal a magyarországi Nagy Rajt előtt 37 város veszi fel virtuálisan a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny színét, a rózsaszínt.

Változatos programokkal kezdődik el a centenáriumi év Salgótarjánban

NOOL A megyeszékhely várossá nyilvánításának századik évfordulóján, január 27-én, csütörtökön ünnepi programsorozattal veszi kezdetét a centenáriumi év.

Tiszába zuhant egy ember Szegeden a Belvárosi hídról

NOOL A rendőrség is megerősítette, hogy egy ember zuhant a Belvárosi hídról a Tiszába.

Megérkezett a magyar csapat vezetése Pekingbe

NOOL Nagy hangsúlyt kap a járvány elleni védekezés az olimpiai faluban

Kést rántott a salgótarjáni besurranó tolvaj

NOOL A férfi a nyitva hagyott ajtón át jutott be egy salgótarjáni családi házba, ellopta a tulajdonos táskáját és egy kést is magával vitt.

Ismét magas a koronavírus-fertőzöttek száma Nógrád megyében

NOOL Szerda reggelig újabb 275 nógrádinál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 32 761-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma megyénkben

A Pfizer már az omikron-specifikus oltás klinikai tesztelését végzi

NOOL A tesztelés során értékelik a vakcina biztonságosságát, az emberi szervezet toleranciaszintjét és immunválaszát mind első oltás, mind emlékeztető oltás esetén alkalmazva.

Idén 37 díjazottnak ítéltek oda KÓTA-díjat

NOOL A díjat 2004-es megalapítása óta a szövetség a szakmai bizottságainak javaslatai alapján ítéli oda.

Emiatt halnak meg sokan szex közben

NOOL Kétségtelen, hogy a szex kellemes dolog, emellett számos jótékony hatása van a testi és mentális egészségre. Bizonyos esetekben azonban halálos kimenetele lehet a szeretkezésnek.

Filipovity Márkó a török bajnokságban kosarazik tovább

NOOL A török bajnokságban kosarazik tovább a magyar válogatott Filipovity Márkó.

Aknába zuhant a Megasztár felfedezettje

NOOL Varga István egy évig járni sem tudott.

Olvasóink Mohácsi Lászlónak ítélték a címet

NOOL Megvan az év embere!

Márki-Zay évek óta szitokszóként használja a „fogyatékos” kifejezést

NOOL Márki-Zay Péter már 2018-ban szitokszóként használta a „fogyatékos” kifejezést. Amikor szembesítették otrombaságával, elnézést kért és megígérte, hogy többször nem követ el ilyen hibát. Néhány évvel később azonban úgy folytatta, mintha mi sem történt volna: „erkölcsi fogyatékosoknak” nevezte kritikusait.

Magyarország 150 ezer adag AstraZeneca vakcinát küld Ecuadornak (videó)

NOOL A hírt Szijjártó Péter jelentette be a közösségi oldalán.

Kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül autózott egy 16 éves szegedi fiú

NOOL Bár nincs engedélye, a fiatal évek óta vezet személygépkocsit, most vádat emeltek ellene.

Debrecenben fogadják a magyarok Montenegrót

NOOL A két gárda három nappal később Montenegró fővárosában, Podgoricában is összecsap.

Többfunkciós közösségi teret adtak át Ecsegen

NOOL Elkészült a községben az a többfunkciós közösségi tér, amire a Magyar Falu Program pályázatán nyert támogatást a település vezetése. A fenti cél megvalósítására 23 millió 800 ezer forintot kaptak. 

Hetven év után visszavonult a tari pék, akinek generációk ették a kenyerét

NOOL Nem jutott sok pihenés az elmúlt évtizedekben Kiss István tari pékmesternek, hiszen végigdolgozta a hosszú éveket, szívvel-lélekkel sütötte a finomabbnál finomabb pékárukat a helyieknek.

Ramirez, Nazira és Manassé: szappanoperák ihletik a névadásnál a nógrádi szülőket

NOOL Nógrád megyében is igyekszenek a szülők különleges neveket adni az újszülött csemetéiknek, akiknek olykor ebből kettő is jut. Ezek között egyre ritkább a magyar név, helyettük inkább valamelyik népszerű külföldi keresztnevet választják. Utóbbiakat sokszor a szappanoperák és a filmek szereplői inspirálják.

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

NOOL Tavaly 3 ezer fogyasztó fordult a testülethez, megugrott a banki és a méltányossági ügyek aránya.

3 évnyi csökkenés után ismét növekedett a cápatámadások száma

NOOL Provokált támadáskor az emberek kezdeményeznek interakciót, például búvárok próbálnak megérinteni egy cápát.