Tojáskeresés az ősvilágban? Ipolytarnócon is készülnek a húsvétra!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyin, így az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen húsvétkor is számos remek programmal várnak minden érdeklődőt.

Nem hiányozhat az ünnepi asztalról a füstölt sonka Nógrádban sem

NOOL A húsvéti menü sokak számára elképzelhetetlen a füstölt finomságok nélkül. Akinek a pénztárcája engedi, a hagyományosan előállított paraszt-, vagy kötözött sonkát választja. Ennél jóval olcsóbbak a boltok pultjaiban sorakozó gyorsérlelt készítmények, amelyekért kilónként nagyjából 2500 forintot kell fizetni.

Héhalomban a hét első napján segítik az ügyek intézését

NOOL Az ügysegédi feladatellátás időpontja április 3-tól minden hétfőn 13 óra és 14 óra 15 perc között lesz – közölte az önkormányzat közösségi oldalán. 

Indul a grillszezon: próbáld ki Balla Mihály pácreceptjét

NOOL Indul a grillszezon, így Balla Mihály országgyűlési képviselő egy remek grill pác receptjét osztotta meg közösségi oldalán.

Folytatódik a vasútvonalak felújítása Nógrádban, pótlóbuszokra kell számítani

NOOL Tavalyi évben kezdődött a nógrádi vasútvonalak műszaki állapotának javítása. Idén több szakaszon is folytatódnak a munkálatok a gyorsabb és biztonságos közlekedés érdekében. Az érintett szakaszokon a következő időszakban vágányzár lesz érvényben, ezért áprilisban is pótlóbuszokra kell számítani.

Tájegységek énekes hagyományaival ismerkedhetnek meg a következő tarjáni nótaesten

NOOL A Hagyományok Háza Nógrád Megyei Hálózata ötödik alkalommal szervezi meg nótaest programsorozatát – közölte Facebook-bejegyzésében a Nógrád Táncegyüttes.

Elismerést kapott a drégelypalánki egyesület

NOOL Az önkormányzat nemrégiben közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést adományozta a Drégelypalánki Önvédelmi és Polgárőr Egyesületnek. Mint írták, a kitüntetést Pivarcsi Zsolt, az egyesület elnöke vette át dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkártól. 

Ezt vetíti szombaton a salgótarjáni Apolló Mozi

NOOL Kultik Apolló Mozi

Egy kicsit megint tavasz lesz Nógrádban is, de jövő héten újra támadnak a mínuszok

NOOL

Alapok

NOOL Hétfőn este Bulgária ellen mindhárman ott voltak a magyar válogatottban, Bolla és Szoboszlai kezdőként, Csoboth csereként lépett pályára, és nagyszerűen játszottak.

Napi sudoku - nehezebb verzió

NOOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Árvízvédelmi feladatokról egyeztettek Hasznoson

NOOL Összevont munkaértekezleten egyeztettek Nógrád és Heves vármegyék védelmi bizottságai a mátrai árvízvédelmi feladatokról

Beírta nevét Salgótarján kulturális életébe az egykori nyári egyetem titkára

NOOL A tősgyökeres ­salgótarjáni Ponyi Sándor 1953. március 15-én, a nemzeti ünnep napján látta meg a napvilágot.

Elviszik az összegyűjtött lomokat Vanyarcon

NOOL Holnap reggel hét órától lomtalanítás tartanak a településen – közölte az önkormányzat közösségi oldalán. Mint írták, a lomtalanítást csak magánszemélyek igényelhetik, amely során tilos veszélyes hulladékot a lomok közé tenni. Arra hívják fel a figyelmet, hogy akkumulátort, elektromos cikkeket, használt étolajat, gyógyszert és egyéb veszélyes anyagokat nem szállítanak el, de háztartási hulladékot, építési törmeléket, autó alkatrészeket, állati tetemeket és zöldhulladékot sem. 

Nyílt utcán, élő adásban fenyegette meg L.L. Juniort a Fekte Vonat rappere, Beat

NOOL Élő adásban esett neki L.L. Juniornak Beat, azt üzente: felpofozza zenésztársát. A balassagyarmati származású rapper közösségi oldalán jelentkezett be, hogy üzenjen a botrány után.

Győznie kell Fóton az SKSE csapatának

NOOL Az utóbbi hetek bravúrsorozatának köszönhetően két fordulóval az alapszakasz zárása előtt egyetlen győzelemnyi távolságba került a legjobb nyolc közé jutástól az SKSE együttese, amely ezt a bizonyos rájátszást érő sikert első nekifutásra a pontvadászat eddigi részét hozzá hasonlóan ötvenszázalékos mérleggel abszolváló BKG Príma Akadémia csapatával szemben gyűjthette (volna) be.

Nagy fájdalmai vannak Gáspár Zsoltinak, a kórházból üzent

NOOL Mai napon Zsolti gazda már nem tudott részt venni adományozó felvidéki körútján, mert fájdalmai miatt kórházba került.

Vonatokon és vasútállomásokon razziáztak a nógrádi rendőrök

NOOL A vasúti közlekedés biztonságáért a Nógrád vármegyei rendőrök társszervek bevonásával tartottak 24 órás összehangolt fokozott ellenőrzést.

Legközelebb hétfőn lesz véradás Nógrádban

NOOL Április első munkanapján egy helyszínen lesz véradás megyénkben.

Tárlattal nyit ki ma a bátonyterenyei művelődési ház

NOOL A Bátonyterenyei Képzőművészek Baráti Köre kiállítást szervez az Ady Endre Művelődési Központban. A tárlaton, ami március 31-én, pénteken, 16 órakor nyílik meg, Nagyfalusi Sándorné gobelinjeit láthatják. 

Fúzióra léptek a tarjáni ápolók, a második helyig meneteltek az országos versenyen

NOOL A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Fúzió fantázianevet viselő csapata néhány ponttal maradt csak le a dobogó legfelső fokáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által szervezett versenyen.

Mutatjuk a pénteki gyógyszertári ügyelet Nógrádban

NOOL Összegyűjtöttük a Nógrádi városokban található gyógyszertári nyitvatartások rendjét.

Családi vetélkedőkkel és zumbával is készülnek az eresztvényi húsvéti rendezvényre

NOOL Színes programokkal várják az érdeklődőket húsvét vasárnapján Eresztvénybe – tájékoztatott a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Facebook-bejegyzésében. Kiemelték, az ünnepi rendezvényen a családok vetélkedő formájában mérhetik össze ügyességüket a népi köntösbe öltöztetett játszóparkban, de kézműves foglalkozással és arcfestéssel is készülnek a szervezők. 

Játékos foglalkozásokkal kedveskednek a családoknak Vanyarcon

NOOL Családi napot tartanak a településen húsvét alkalmából április 6-án, csütörtökön 10 órától a szabadtéri színpad, a játszótér és a Milleniumi emlékmű környékén – közölte az önkormányzat közösségi oldalán. 

Sokoldalú tehetség

NOOL A napokban hallottam a rádióban Lady Gaga Poker Face című számát. A 2008-as sláger dallama még mindig fülbemászó. Az amerikai lemezipar gyémánt minősítéssel díjazta. Az elismerést a tízszeres platina­lemezeknek, a több mint tízmillió eladással és streameléssel rendelkező daloknak ítélik oda. 

Elkezdődött a beruházás, hamarosan korszerű árkok nyelik el a vizet Bokor községben

NOOL A napokban kezdődött el a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése Bokor községben. A beruházásra a település önkormányzata 30 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban.

Bátonyterenyén ingyenes lesz a bőrgyógyászati szűrés

NOOL Ismét ingyenes bőrgyógyászati szűrést vehetnek igénybe a páciensek Bátonyterenyén. 

Mutatjuk a szombati orvosi ügyeletet Nógrádban

NOOL Összegyűjtöttük a Nógrádi városokban található orvosi ügyeletek elérhetőségét.

Ezt vetíti szombaton a balassagyarmati Madách Mozi

NOOL Ha egy kis mozi a ma délutáni vagy esti kikapcsolódás, akkor mutatjuk a mai kínálatot.

Páratlan látvány Berkenyén - videón Nógrád egyik legszebb útszakasza

NOOL A vérszilvafák virágzása egyre több érdeklődőt vonz Berkenyére.

Napi keresztrejtvény

NOOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

A nap legfontosabb nógrádi hírei egy helyen – 2023. március 31.

NOOL A pénteki nap sem telt el eseménytelenül Nógrádban. Lássuk, hogy mi minden történt március 31-én!

Forgácsolók versenyeztek a salgótarjáni Stromfeldben - íme az eredmény

NOOL Véget ért a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumban harmadik alkalommal megrendezett Gedeon János Emlékkupa. Az eredményeket csütörtökön hirdették ki, a tizennyolc versenyző közül senki sem távozott üres kézzel, a legjobb eredményt pedig egy győri diák érte el.

Támogatják a nélkülözni kényszerülő nőket Balassagyarmaton

NOOL A helyi Fegyház és Börtön közösségi oldalán számolt be arról, hogy a IV. Agglomerációs Körzet minden intézete, így a Balassagyarmati Fegyház és Börtön állománya is részt vett a nélkülözni kényszerülő nőket segítő kampányban. 

Új időpontban vehetik igénybe az ügysegédi feladatellátást Héhalomban

NOOL Az ügysegédi feladatellátás időpontja április 3-tól minden hétfőn 13 óra és 14 óra 15 perc között lesz – közölte az önkormányzat közösségi oldalán.

Faluvezető látogatott el a mátranováki klubba

NOOL Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub heti rendszerességgel tartja összejöveteleit. Nem unatkoznak, számos tartalmas programot és rendezvényt szerveznek szabadidejük eltöltésére. Legutóbb Bodor Ernőné polgármester, valamint Sipos Balázs, helyi önkormányzati képviselő volt a szépkorúak vendége a művelődési házban tartott programon. 

Összeszedik a szemetet Mátrakeresztes határában, a Csörgő-patak völgyében

NOOL Túrát szervez a Nyikom Hegyisport és Természetvédő Klub április 1-jén, szombaton 9.30 órától – közölte a szervezet közösségi oldalán.

Az Érsekvadkert II. és a Rétság bronzcsatán csaphat össze

NOOL A tizenhetedik forduló következik a Megyei III. osztály két csoportjában.

50 helyett több mint 90-nel repesztettek Szarvasgedén, sokba fog fájni nekik

NOOL A rendőrség az elmúlt héten is ellenőrizte a gyorshajtókat.

Két autó ütközött össze Salgótarján forgalmas szakaszán

NOOL Két személyautó ütközött össze Salgótarjánban, a Szécsényi úton ma délelőtt.

Termelői piacra várják a vevőket Szalmatercsen

NOOL A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány Szalmatercs önkormányzatával karöltve ismét termelői piacot szervez április 1-én, szombaton, 9 órától a falu központjában lévő piactéren – adta hírül közösségi oldalán a település. 

Ezt vetíti pénteken a balassagyarmati Madách Mozi

NOOL Ha egy kis mozi a ma délutáni vagy esti kikapcsolódás, akkor mutatjuk a mai kínálatot.

Mától a megszokott nyitva tartással várja a látogatókat a gyarmati Palóc Múzeum

NOOL Április 1-től újra a megszokott nyitvatartási időben várja látogatóit Balassagyarmaton a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma.

Újabb elismerést kapott Mohos Zsófia fotográfus Görbeország projektje

NOOL Ahogy arról korábban már írtunk, Mohos Zsófia fotográfus először Kisecsetről készített dokumentarista sorozatot Görbeország címmel azért, hogy megőrizze az eltűnőben lévő paraszti világ értékeit.

Húsvét közeleg

NOOL Az ünnepen nem csak a külsőségekre kellene figyelni... – Gulyás Edina jegyzete a közeledő ünnep kapcsán.

Tisztább lesz Vanyarc, elviszik a lomokat a faluból

NOOL Ma lomtalanítás tartanak a településen – közölte az önkormányzat közösségi oldalán. 

Legközelebb két nap múlva lesz véradás Nógrádban

NOOL Április első munkanapján a megyeszékhelyen várják a donorokat.

Mutatjuk a szombati gyógyszertári ügyelet Nógrádban

NOOL Összegyűjtöttük a Nógrádi városokban található gyógyszertári nyitvatartások rendjét.

Örményországot mutatja be az Arménia-Mánia fotókiállítás Gyarmaton

NOOL Kovács Bea fotóiból nyílt kiállítás a napokban Balassagyarmaton a Madách Imre Városi Könyvtárban. A megnyitón a budapesti Urartu Örmény Színház alapítója és igazgatója, valamint Nelson Sahakjan operaénekes idézte meg az ország hangulatát a közönségnek.

Szívszorító: így éli meg az édesapja elvesztése miatti gyászt Tolvai Reni

NOOL Az énekesnő őszintén beszélt élete legborzasztóbb időszakáról.

Napi sudoku - könnyebb verzió

NOOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Digitális témahetet tartottak a bátonyterenyei középiskolában

NOOL Digitális témahetet tartottak a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban március 28. és 31. között.

Elgázoltak egy gyalogost Balassagyarmaton

NOOL Gyalogost ütöttek el Balassagyarmaton ma este.

Garázssorok építését tervezik Balassagyarmaton

NOOL A Bérczy Károly és a Patvarci utca által közrefogott telkeken garázssorok építését tervezi az önkormányzat. – A gépkocsik tárolása iránt egyre nagyobb az igény, mert a közeli lakótelepeken a parkolás, vagy garázsépítés nem lehetséges. A garázsok építésével lehet a legjobban hasznosítani az ingatlant. A terület beépítéséhez stabil földút és minimális közművesítés szükséges. Több sorban nyolcvanöt darab és huszonhat darab zártsorúan csatlakozó gépkocsitároló építésére van lehetőség – mondta el lapunknak Csach Gábor polgármester. 

Elismerést kapott a drégelypalánki egyesület

NOOL Az önkormányzat nemrégiben közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést adományozta a Drégelypalánki Önvédelmi és Polgárőr Egyesületnek. Mint írták, a kitüntetést Pivarcsi Zsolt, az egyesület elnöke vette át dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkártól. 

Több helyen is magasodnak fák az épületek mellett Salgótarjánban, veszélyesek lehetnek

NOOL Olvasóink a napokban levelet juttattak el szerkesztőségünkhöz, miszerint a salgótarjáni Meredek út 1. és 3. szám között egy hatalmas fa okoz aggodalmat az ott élők számára.

Megtartotta évértékelőjét a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság

NOOL A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság március 30-án tartotta meg 2022. évi tevékenységét értékelő ülését.

Ez majdnem korhatáros: pikáns fotót posztolt Gáspár Virág Párizsból!

NOOL Gáspár Győző fiatalabb lánya Franciaországba utazott néhány napja, a párizsi Eiffel torony lábától pedig egy igazán merész fotót töltött fel közösségi oldalára.

Egységes volt a tarjáni közgyűlés az iskolák névváltoztatása és önállósodása ügyében

NOOL Egységes álláspontra helyezkedett a salgótarjáni közgyűlésben a várost vezető és az ellenzéki frakció az általános iskolai intézményrendszer átszervezésére vonatkozó javaslattal szemben a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Minden rosszban mindig van valami jó is

NOOL Jól indult a napom, hiszen a kedvenc nadrágomat viseltem. Tudtam, ha ez van rajtam, semmilyen baj nem érhet. Alapvetően nem hiszek az ilyesmiben, de ebben a nadrágban valahogy mindig szerencsém volt és elkerült a pech. Ez a nap azonban más volt, mint a többi. A munkaidő felénél ugyanis lehajoltam valami miatt, a nadrág pedig felmondta a szolgálatot és ennek következtében egy nagy lyuk tátongott rajta. Mivel olyan sokat viseltem, így nem bírta tovább az anyag, elért és szétszakadt a fenekemen. Bár szomorú voltam, mégis jót nevettem a történteken. Most pedig kereshetek a ruhatáramban egy másik nadrágot, amely a kedvencem lehet.

Lebuktatta Győzikét a mesterséges intelligencia: kiderült, mi a neve valójában

NOOL A ChatGPT nevű rendszer működését számos esetben próbára tették már, ezúttal Gáspár Győző kapcsán sem kegyelmeztek neki.

Ezt vetíti pénteken a salgótarjáni Apolló Mozi

NOOL Kultik Apolló Mozi