Újraválasztották a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét

Ismét dr. Tordai Pétert választotta meg a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a szervezet tisztújító küldöttgyűlése.

Ilyen még nem volt: élő videóban tehet fel kérdéseket a nógrádi rendőségnek

NOOL A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság – a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával – „Biztonság mindenhol mindenkor” elnevezéssel komplex bűnmegelőzési pályázatot valósít meg.

Több népszokás is kapcsolódik Szent Mihály jeles ünnepéhez

NOOL Ma ünnepli az egyház Szent Mihály napját.

A hét nagy részében programokkal várják a gyerekeket Bátonyterenyén

NOOL A városi gyerekesély iroda és a kisterenyei településrészen a civil ház szeptember 28-tól egész héten színes és változatos foglalkozásokat kínál a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

A közös agrárpolitika érdekében írtak alá nyilatkozatot a V4-ek és további 7 ország

NOOL Egy kiszámítható, megvalósítható, a gazdálkodói és tagállami pénzügyi kockázatokat csökkentő Közös Agrárpolitika irányába mutató javaslatokat tartalmazó nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere a Visegrádi Csoport kibővített agrárminiszteri ülésén Poznanban – közölte az Agrármisztérium (AM) kedden.

Egy nap alatt huszonöt pozitív esetet találtak Nógrád megyében

NOOL Az elmúlt huszonnégy órában újabb 25 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így összesen 362 fertőzöttről van tudomásunk a megyében.

2020.09.29. + rejtvény melléklet

NOOL

Szívvel-lélekkel kutatja Balassagyarmat történetét a kilencvenéves Erzsi néni

NOOL Kilencvenéves születésnapja alkalmából köszöntötte Kunné Kubicza Erzsébetet a térség országgyűlési képviselője, Balla Mihály és a város polgármestere, Csach Gábor.

Borsosberényben is megjelent a koronavírus

NOOL A település önkormányzata a közösségi oldalon tájékoztatta a lakosságot a koronavírus megjelenéséről.

Színes foglalkozásokkal várják Bátonyterenyére a gyerekeket

NOOL A városi gyerekesély iroda és a kisterenyei településrészen a civil ház szeptember 28-tól egész héten színes és változatos foglalkozásokat kínál a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

Győzelemmel hangoltak a pénteki idénynyitóra a salgótarjáni kosarasok

NOOL Az elején alaposan beragadtak, de a végére sikerült fordítaniuk a tarjániaknak.

Kimutatták a koronavírust Tar polgármesterénél

NOOL Turopoli Zsolt, a település polgármestere maga jelentette be a hírt a község weboldalán.

Jelentős adócsökkentést jelentett be a pénzügyminiszter, a tesztelés is olcsóbb lehet (videó)

NOOL Jövő évtől a vállalkozásoknál és a családoknál is több pénz marad majd, az ügyek intézése egyúttal egyszerűbbé és olcsóbbá válik.

Aranymedállal tüntettek ki hősiességéért egy óriáspatkányt

NOOL Magawa karrierje során 39 aknát és 28 fel nem robbant lőszert szagolt ki.

Mátrai étterem gasztronómiáját virágoztatja fel a világlátott pásztói séf

NOOL Külföldön és Magyarország legkiválóbb éttermeiben sajátította el a séfmesterséget Bátka Tamás, aki jelenleg Mátrakeresztesen dolgozik. A különleges vendéglátóhely korábban templom volt.

Az elkötelezettség nagyon fontos, olyan nem létezik hogy csak „kicsit videózok”

NOOL Vak tizenegyesek, FIFA csapatépítés és rengeteg kihívás, ő nem más, mint luckeY.

Ezermilliárd forintos adócsökkentésre lenne szükség

NOOL A számvevőszék elnöke szerint akár már jövőre 10 százalék alá csökkenhetne a személyi jövedelemadó most 15 százalékos kulcsa.

A rendszerváltozás utáni időszak egyik legnagyobb adócsökkentése kell

NOOL Jó döntés volt – röviden így kommentálta az Állami Számvevőszék elnöke, hogy a kormány – bizonyos társadalmi csoportok és vállalkozások számára – a jövő év közepéig meghosszabbította a hitelmoratóriumot.

Felvidéki és anyaországi magyarok együtt avatták fel a trianoni emlékművet Terényben

NOOL Szombaton tartották Terény­ben a II. Palóc Falunappal egybekötött szüreti mulatságot. A vírushelyzetre való tekintettel szűk keretek között tartották meg a rendezvényt. Ugyanezen a napon trianoni emlékművet is avattak a településen.

Ha emberek között nő fel egy farkas, akkor sem lesz teljesen szelíd

NOOL Bár az ember nevelte farkasokat sok mindenre meg lehet tanítani, kezelhetőségük szempontjából soha nem lesznek a kutyákhoz hasonlatosak.

Madárpókot is lehetett simogatni a salgótarjáni rovarkiállításon

NOOL Több száz méretes nyolclábút, különleges csótányokat, óriási sáskákat és preparált ízeltlábúakat is megcsodálhattak a napokban az érdeklődők a Salgótarjánba látogató rovarkiállításon, a Városi Sportcsarnok parkolójában. A bevállalósak kezükbe is vehették a rovarokat.

Több korszerűsítés is megvalósult a szentkúti kegyhelyen

NOOL – A kegyhelyre látogatók észlelhetik, hogy folyamatosan épül és szépül Szentkút. A közelmúltban elkészült a szállások előtti fedett csoportfoglalkoztató, a nagy parkolót lezáró kerítés, valamint a bazilika festett ablakaiban is gyönyörködhetnek a hívők. Év végéig befejeződik a Csend Házának megépítése is, amely a szentkúti zarándokközpont kiegészítő épülete lesz – mondta el portálunknak Orosz Lóránt.

Szendehelyen kanyarodás közben ütközött két autó

NOOL Az elmúlt 24 órában nem érkezett személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről bejelentés.

Könyvesbolti kiállítás képein kelnek életre Salgótarján értékei

NOOL Karácsony Attila festőművész képeiből nyílt kiállítás minap a salgótarjáni Libri Könyvesboltban. A mát­ra­terenyei festő nyolc képet válogatott össze az üzletnek, amelyek többsége a nógrádi megyeszékhely értékeit tárja fel, pont úgy, mintha egy régi fotót szemlélnének a befogadók.

Szüreti nótáknak szólt a taps Salgótarjánban (fotók, videó)

NOOL Szüret idején, az érett szőlő szedése közben az emberek jellemzően sokat énekeltek és tréfálkoztak. Az elvégzett munka után, a szüreti bálokon is rendre fel-felcsendültek a magyar nóták.

Helybeliek javaslatai és ötletei is segítik a térségi klímastratégiát

NOOL Sok látogatót vonzott a szeptember 12-én megrendezett hagyományos Ipolyszögi Falunap. A programok között a klímatudatos életvitelt népszerűsítő KLÍMA-PONT-sátrat is felkereshették az érdeklődők, ahol a térségi klímastratégiát kidolgozó szakembereket kérdezhették, adhattak javaslatokat, tehettek észrevételeket vagy éppen megvitathatták a KLÍMA-PONT szakértőivel aggályaikat. Ezenfelül gyakorlati tanácsot is kaphattak a mindennapokban megvalósítható környezetkímélő megoldásokról. A játékos klímavédelmi totót kitöltő látogatók óránként ajándéksorsoláson vehettek részt.

Egy diplomamunka is segíti a felújítást Felsőpetényben

NOOL Felsőpetény önkormányzata a napokban közel harmincmillió forintot nyert el a Magyar Falu Programban az orvosi rendelő felújítására.

Átadták a felújított bárnai óvodát és a bölcsődét

NOOL Bárna önkormányzata több mint 105 millió forintos támogatást nyert az óvoda és a bölcsőde épületének felújítására. A beruházást a napokban át is adták.

Átalakul a romhányi dombi terület

NOOL Korábban kevesebb hangsúlyt fektettek a nagyközség úgynevezett dombi területére, most azonban komoly fejlesztésekbe kezd itt az önkormányzat. Többek között játszóteret építenek a környékbeli gyermekeknek.

Változatos programokat kínálnak Bátonyterenyén

NOOL Változatos, színes programokat kínál a gyerekeknek és szüleiknek a Gyerekesély Iroda az Ózdi út 37. szám alatt, illetve a kisterenyei településrészen található Civil Ház, ami a Csentei út 4. címen található.

Adományból állítottak keresztet Kozárd szélén

NOOL Ünnepélyes keretek között áldottak keresztet a napokban a településen.

Szüreti felvonuláson mulattak a vizslásiak (fotók, videó)

NOOL Népes vendégsereg vett részt a falu szüreti mulatságán, hiszen a helyieken túl a környező településekről is érkeztek látogatók.

Hamarosan új kamerákat szerelnek fel Pásztón

NOOL Egy pályázatnak köszönhetően a közeljövőben összesen 44 kamerából álló térfigyelő rendszert építenek ki a városban, amely mintegy 50 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatásból valósul meg.

Tarolnak a muszlim nevek a franciaországi babák körében

NOOL Országosan 21 százalék felett van a tavaly született gyerekeknek adott muszlim nevek aránya.

Senkit nem fertőzött meg Szurdokpüspöki polgármestere

NOOL Arról már korábban beszámoltunk, hogy a közelmúltban Szurdokpüspöki polgármesterénél is kimutatták a koronavírust, ezért a kontaktkutatás eredményeképp hét köztisztviselőt, valamint egy önkormányzati dolgozót helyeztek járványügyi megfigyelés alá.

Újabb részletek derültek ki a múlt heti párizsi terrortámadás elkövetőjéről (videó)

NOOL Előkerült egy felvétel is, amelyen előre bejelenti a támadást.

Felélesztették a sportágat Salgótarjánban

NOOL Röplabda szakosztály alakult az SBTC-ben, a Rákos Szabolcs edzette női gárda már túl is van az NB II-es bemutatkozáson.

Tizenegy út újult meg az elmúlt két évben Pásztón

NOOL Több városi útszakasz is nagyon rossz állapotban volt már, ezért az elmúlt időszakban több mint tíz utca újult meg a településen.

Orbán Viktor: Vera Jourová megsértette Magyarországot, távoznia kell pozíciójából

NOOL A miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez.

Nem történt tragédia a 22-esen - figyelem, álhír terjed a közösségi oldalon!

NOOL Hétfőn este a közösségi oldalon tettek közzé egy bejegyzést, miszerint halálos baleset történt a 22-es főúton, Balassagyarmat és Patvarc között.

Felháborító nyilatkozatban támadta hazánkat Věra Jourová

NOOL Az Európai Bizottság liberális alelnöke láthatóan nincs tisztában a magyar sajtóviszonyokkal.

Egy hét alatt három koronavírusos beteg hunyt el a gyarmati kórházban

NOOL Megfeszített munka zajlik a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet fertőzőosztályán.

A vírus megnehezíti az iskolai beilleszkedést – pszichológus tanácsai a szülőknek

NOOL Idén ősszel is sok gyermek kezdte meg az általános iskolás tanulmányait Nógrád megyében. A tanévkezdés ezúttal is az első osztályba készülők számára hozza majd a legnagyobb változást.

Jövőre megrendeznék a nagysikerű Gabora-gálát

NOOL Ez évben elmaradt a 28. Gabora-gála. Most van egy jó hírünk, hogy jövőre szeretnék folytatni a maga nevében páratlan eseményt.

Készségeket fejleszt és ösztönöz a szakképzés Nógrád megyében

NOOL Többéves előkészítés után idén szeptemberben elindult a Szakképzés 4.0 stratégia megvalósítása. Az átalakítás a rendszer formai és tartalmi részében is jelentős változásokat hozott a megyei szakképzésben.

Müller Cecília válaszolt kérdésünkre: bárhol, bárki elkaphatja a fertőzést

NOOL Az elmúlt napokban számos megyei kistelepülés – például Szurdokpüspöki, Sóshartyán, Egyházasgerge, Mátraszőlős, Mátraszele – vezetése jelentette be, hogy Covid-fertőzött van náluk.

Berendezési tárgyakat és ruhaneműket is lopott az ecsegi enyveskezű

NOOL Berendezési tárgyakat is lopott az ecsegi ingatlanba betörő 33 éves férfi.

Épségben átadták hozzátartozóinak az eltűnt kazári férfit

NOOL A salgótarjáni egyenruhások az otthonába szállították és hozzátartozóinak épségben átadták az eltűnt idős férfit.

Újra csapdákat állítanak az árubemutatókkal

NOOL A vírus általi fenyegetettség mind többeket tesz hiszékennyé, főleg a nyugdíjasok jelentenek célpontot.

2020.09.28.

NOOL

Tényleg ismered Salgótarján minden szegletét? Kvízünkkel tesztelheted, mennyire!

NOOL Most megtudhatod, mennyire ismered Salgótarjánt! Újabb kvízünkkel salgótarjáni épületek és létesítmények részleteit fotóztuk le nektek. Te hányat ismersz fel belőlük?

Nógrád kiemelkedő fia bátran szolgálta Magyarországot

NOOL Kisfaludi és lubellei Lipthay Antal altábornagy, a Katonai Mária Terézia Rend lovagja 275 évvel ezelőtt született Szécsényben 1745-ben, és elhunyt Páduában 220 évvel ezelőtt 1800-ban. Földi maradványai Chiesanuova-ban nyugszanak.

Elkezdik a ferihegyi reptér 2-es futópályájának felújítását

NOOL A munkát az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végezteti el a Budapest Airport.

Egy tucattal nőtt a Nógrád megyei fertőzöttek száma

NOOL A vasárnap reggeli adatok szerint megyénkben már 323-an kapták el a koronavírust.

Műanyag flakonban termesztette a marihuánát egy férfi Mátraszőlősön

NOOL A pásztói rendőrök érkezésekor a 42 éves férfi a szomszédba dobta át a palántákat.

A megjelenés hetében listavezető lett Leslie Mandoki új albuma

NOOL A dupla lemez korunk aktuális társadalmi problémáival foglalkozik.

Több mint unaloműzés – online csoportok új korát hozta a járvány

NOOL A koronavírus okozta járványhelyzetben napról napra váltottunk az új normálisra.

Gyilkos bálnák támadták meg egy házaspár hajóját (videó)

NOOL Az egyik a kormánylapátból is kiharapott egy darabot.

Változásokat is hozott az új tanév a ságújfalui iskolában

NOOL Dénes László, a helyi általános iskola igazgatója portálunknak elmondta: intézményükben az idei tanévkezdés legfőbb változása, hogy a művészeti iskola cím elkerült tőlük.

Díjjal ismerik majd el a kimagasló munkát Diósjenőn

NOOL Diósjenő önkormányzata nemrégiben úgy határozott, hogy megalapítja a Végh Károly-díjat. Az egykori tanító Diósjenő kulturális, szellemi és közösségi életében, a nevelői-oktatói munkában nyújtott kimagasló teljesítményt és példamutató magatartást.

Pályázat segített rendbe hozni a szátoki orvosi rendelőt

NOOL Az önkormányzat kicsivel több mint tizenhat és fél millió forintot nyert el a Magyar Falu Programban az orvosi rendelő felújítására.

Díjmentes internet-hozzáférést biztosítanak Erdőkürtön

NOOL Újabb támogatás érkezett a közelmúltban a településre az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz elnevezésű pályázati felhívás keretében.

Közös céljuk, hogy fejlődjön Piliny

NOOL Pilinyben hosszabb ideje nem volt Roma Kisebbségi Önkormányzat, ám a legutóbbi helyhatósági választások előtt úgy gondolták, az itt élő romák képviseletére is szükség van.

Velocipédjén eltekert a világbajnoki címig is

NOOL Még a látványos veterán kerékpáros felvonulás forgatagából is kitűnt egy korhű ruhába bújt velocipédes ember a közelmúltban Balassagyarmaton. A Tiszakécskéről érkezett Halápi Sándor különleges járművével kétszer nyert világbajnokságot.

Kiütéssel nyert a Pásztó, győztek a tarjáni kézis lányok

NOOL Jövünk a legfrissebb szombati eredményekkel.

Balassagyarmat két pontján is megújult a zebra

NOOL Ezzel javul a gyalogos-átkelőhelyek láthatósága.

Motornyeregben harcolnak a mellrák ellen (videó)

NOOL A Magyar Rákellenes Liga (MRL) a mellrák elleni küzdelem jegyében immár négy éve szervezi meg a Motorral a mellrák ellen című országos figyelemfelkeltő akciót.

Itt a válasz: nem kizárt, hogy Nógrádban is áruházat nyit az Aldi

NOOL Az alig 11 ezer lakosú Marcaliban nyitott üzletet a minap az Aldi. A hír kapcsán a nógrádi érintettségű Facebook-csoportokban valóságos kommentáradat indult el, többen érdeklődtek arról, hogy megyénk vajon mikor kerül majd a német áruházlánc látóterébe. Megkérdeztük őket.

Rekordszámú új fertőzöttet találtak Nógrád megyében – ez volt a legdurvább hét

NOOL Szeptember 21. és 27. között 104 embernél azonosították az új koronavírus fertőzést Nógrád megyében. Mióta a kormányzati tájékoztatóoldal naponta közli az esetszámokat, eddig ezen a héten tapasztalhattuk a legnagyobb növekedést.

Visszatértek: a karantén után újra pályára léptek a gyarmati focisták

NOOL A tizenegyedik forduló mérkőzéseivel folytatódott hétvégén az NB III. osztály Keleti csoportjának megmérettetése.

Meghaladta a 4,5 millió főt a foglalkoztatottak száma augusztusban

NOOL Augusztusban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma az előző hónaphoz képest 54 ezerrel nőtt.

Kötelező eboltás: a járvány alatt is dolgoznak a nógrádi állatorvosok

NOOL A tavaszra tervezett összevezetett oltások a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, ettől függetlenül az állatorvosok folyamatosan fogadták a pácienseket a rendelőkben. Amennyiben akár csak egy nappal azután harap meg valakit a kutya, hogy lejárt a kötelező védőoltás érvényessége, tulajdonosa felelősségre vonható.

Miniszteri elismerést kapott munkájáért a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke

NOOL A Palóc Út Egyesület elnöke, negyedszer választották a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnökévé. Munkáját miniszteri elismerő oklevéllel jutalmazták a közelmúltban.

Így borították sötétségbe a zivatarfelhők Nógrád megyét (fotók)

NOOL Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki hétfő délután Nógrád megyére zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jóslat 1990-ből: mindent elborít a szemét Salgótarjánban

NOOL Szemetes város Salgótarján. Sőt egyre szemetesebb. Ha nem következik be gyors változás, hovatovább mindent elborít a szemét. Napi aktualitása is lehetne az előbbi kijelentéseknek, pedig egy harminc éve megjelent újságcikkből idéztünk.

Enyhített a járványkorlátozásokon Szerbia

NOOL Engedélyezték a többi között a vendéglátóhelyek hosszabb nyitvatartását.

Értékes ezüstöt szereztek a nógrádiak az újonc-serdülő országos bajnokságon

NOOL A legfiatalabb bajnoki korosztályok atlétái mérték össze tudásukat a tatabányai újonc-serdülő országos bajnokságon.

Olvasóink szerint hamarabb felkapcsolhatnák a közvilágítást Salgótarjánban

NOOL Olvasóinkat ezen a héten arról kérdeztük, időben kapcsolják-e fel a közvilágítást a megyeszékhelyen.

Viseletben meneteltek, mulatsággal ünnepeltek Palotáson

NOOL Színpompás felvonulással és mulatsággal ünnepelték a szőlő szüretelését a múlt hétvégén a településen.

Úttestre ugró őz okozott balesetet Ipolyszög és Érsekvadkert között

NOOL Vasárnap három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megyei rendőrök.

Újabb tizennégy fertőzöttet azonosítottak Nógrád megyében

NOOL Az előző napi adatokhoz képest újabb 14 embernél mutatták ki az új COVID-19 vírust, ezzel egy nap alatt 337-re nőtt Nógrád megyében a regisztrált fertőzöttek száma.

Recept a felhőben: Nógrádban is jól bevált az elektronikus vénykezelés

NOOL Minap dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere aláírta azt a rendeletet, miszerint az orvosok továbbra is felírhatnak gyógyszert a telefonon jelentkező betegeiknek. Ezzel a telemedicina lehetősége továbbra is sok százezer embernek nyújt kényelmet és biztonságot, ráadásul járványügyi szempontból jelentősen csökkenthető a megfertőződés esélye is.

Pontot szerzett a Balassagyarmat, az SBTC foci és röpi csapata is kikapott (fotók)

NOOL Jövünk a vásárnapi meccsek eredményeivel és fotóival.

Svédasztalként szemezgetnek a legelőről a szarvasmarhák

NOOL Ha valamit nem szeretnek, egyszerűen kirázzák a szájukból.

Íme a gengszterbaloldal: Kocsis Máté a kispesti botrányról

NOOL A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, a párt budapesti elnöke a Facebook-oldalán reagált a Hír TV Informátor című műsorában elhangzottakra.

Kormánypártok: a baloldalon ugyanaz a Bajnai és Gyurcsány sorakozik, akik már egyszer tönkretették az országot

NOOL A két volt kormányfő együtt készülődik az országgyűlési választásokra – mondta a KDNP frakciószóvivője.

Új helyen adhatják le a szelektív hulladékot Pásztón

NOOL Továbbra is lehet a városban szelektíven gyűjteni a hulladékot, de az erre a célra kihelyezett konténereket elszállították. Farkas Attila, a város polgármestere lapunknak elmondta, hogy erre azért volt szükség, mert a társadalom egy része nem a megfelelő módon használta a hulladékgyűjtőket.

Salgótarjánban fogták el az Ausztriában körözött szlovák férfit

NOOL Az osztrák hatóságok körözték azt a szlovák férfit, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak és előállítottak.

Szeptember 30-ig még 120 ezer bevallást vár az adóhivatal

NOOL A koronavírus-járvány egyik legnagyobb adókönnyítése, a beszámoló és az éves adóbevallások halasztása csaknem 600 ezer céget, szervezetet érintett.

Középső ujját mutatta fel a Gyurcsány-párti politikus

NOOL Nem ez volt az első eset, hogy a baloldal kocsmai stílusban adott hangot véleményének.

Fejlesztések ösztönzik a vidék megmaradását Bercelen

NOOL A járványügyi helyzetre való tekintettel szűk körben megtartott ünnepség keretében adták át a legújabb fejlesztéseket Bercelen hétfőn.

Nagyszerű az együttműködés Szuhán a kicsik fejlődése érdekében

NOOL A Szuhai Kikerics Óvodába hosszú évek óta nem járt annyi gyermek mint napjainkban. Az intézmény népszerűsége talán abban rejlik, hogy a fenntartó, az óvodapedagógusok és a szülők nagyon jól együtt tudnak működni a kicsik érdekében.

Pályázik Varsány, nyer, és folyamatosan fejlődik

NOOL Varsány önkormányzata eredményesen pályázik a Magyar Falu Programban. – Az elmúlt időszakban felújítottuk a Szent István utat, amelyre 19 millió forintot nyertünk.

Tizenkét férőhelyes bölcsődét nyitottak Nagyorosziban

NOOL Nagyoroszi önkormányzata még korábban közel hetvenötmillió forintot nyert el bölcsőde létesítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az intézmény teljesen elkészült, amelyet nemrégiben hivatalosan is átadtak.

Korábban önkénteskedtek is az alapító tagok

NOOL A Nógrádi Ifjúságért informális csoport az év elején alakult, négy megyei fiatal összefogásával: Oláh Gergő, mint a csoport hivatalos képviselője, a programokért felel, Kovács Johanna a pedagógiai koordinátor, Oláh Ágnes a pénzügyeket intézi, Bacsa Dominik pedig a közösségimédia-feladatokat látja el. Minden alapító tag részt vett már önkéntes tevékenységekben, tréningeken, valamint telepfejlesztési programban.

Izgalmas programokat tartogattak a táborok

NOOL Az Integrált térségi gyerekprogramok a Bátonyterenyei járásban elnevezésű pályázatnak hála nyolc héten keresztül vehettek részt általános iskolások különböző témájú táborokban az elmúlt időszakban.

A Kárpát-medence legjobb amatőrjei versengtek Balassagyarmaton

NOOL A Kárpát-medence legnagyobb amatőr tehetségkutató versenye, az Öröm a zene területi döntőjét tartották meg a balassagyarmati Madách Moziban, ahol tizenegy zenekar mutatta be tudását a szakmai zsűri előtt. Az előző évekhez hasonlóan idén is az volt a tét, hogy ki jut tovább a Budapest Music Expón tartandó döntőbe.

Mégsem Anatóliában háziasították először a lovakat

NOOL Az eurázsiai sztyeppén háziasították először a lovakat és csak később exportálták őket a Kaukázus és Anatólia területére egy új kutatás szerint.

Újult erővel kezdték szervezni a 2021-es Gabora gálát

NOOL Teremlabdarúgás Ez évben elmaradt a 28. Gabora-gála. Most van egy jó hírünk, hogy jövőre szeretnék folytatni a maga nevében páratlan eseményt. Az előkészületekről Gabora Jánossal, a korábbi focistával, pincérrel, klubelnökkel, szakosztályvezetővel, a gála szülőatyjával beszélgettünk, akinek a jótékonysági munkáját 2010-ben Nógrád Megyei Prima díjjal, majd 2016-ban Magyar Bronz Érdemkereszttel ismerték el.