Akciófilmbe illő hajsza során kapták el a zsaruk a debreceni ékszerész bántalmazóit (Exkluzív videó!)

Csütörtökön fél tizenegy körül érkezett a rendőrségre a bejelentés, miszerint Debrecen egyik belvárosi ékszerüzletben ismeretlenek bántalmazták a tulajdonost. A tettesek sárga autóval próbáltak olajra lépni, a rendőrség a nyomukba eredt, a cívis városban a legvadabb akciófilmeket idéző jelenetek zajlottak le. Az ékszerbolt tulajdonosát bántalmazó bűnözők kezére negyed órán belül bilincs került-derült ki a rendőrségi közleményből.  […] A Akciófilmbe illő hajsza során kapták el a zsaruk a debreceni ékszerész bántalmazóit (Exkluzív videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem támogatja az élelmiszerárstopot a baloldal miniszterelnök–jelöltje

PESTISRACOK Amíg a kormány az egész Európában elszabaduló energiaárakkal és következményeivel szemben rezsicsökkentéssel és árstopokkal segíti a magyar embereket, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a gyurcsányi politikát folytatja, nem támogatja sem az élelmiszerárstopot, sem a benzinárstopot, és eltörölné a rezsicsökkentést is– hívta fel rá a figyelmet közleményében a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy a DK-s Varga […] A Nem támogatja az élelmiszerárstopot a baloldal miniszterelnök–jelöltje bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nemény és Czeglédy az iparűzési adó kiesése miatt balhézik, miközben a polgármester cégének még beszámolót sem sikerül leadni évek óta

PESTISRACOK Aláírásgyűjtő akciót szervez és veri az asztalt a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba és Szombathely baloldali polgármestere a koronavírus-járvány miatt tavaly a miniszterelnök által elrendelt adóteher-könnyítés miatt. Nemény András és Czeglédy nem képesek elfogadni, hogy kevesebb jut az idén osztogatásra, mivel a szombathelyi vállalkozásoknak is a helyi szabályozás szerinti iparűzési adó felét kellett befizetni. Kíváncsiak […] A Nemény és Czeglédy az iparűzési adó kiesése miatt balhézik, miközben a polgármester cégének még beszámolót sem sikerül leadni évek óta bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csáky Csongor: a szülőföldi magyar iskolák a magyar közösségek fennmaradásának zálogai

PESTISRACOK A szülőföldi magyar iskolák a magyar jövőt, a magyar közösségek fennmaradásának zálogát jelentik – jelentette ki Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke a felvidéki Nagysallón azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették a szervezet új iskolabuszprogramjának elindítását csütörtökön. A nagyrészt magyar szórványvidéken, illetve a nyelvhatáron lévő településeken idén szeptembertől beinduló iskolabuszprogram célja, hogy segítsék az alapiskolák biztonságos […] A Csáky Csongor: a szülőföldi magyar iskolák a magyar közösségek fennmaradásának zálogai bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

BDO: a fizetésből élők nagy eséllyel jogosultak valamilyen szja-kedvezményre

PESTISRACOK Tovább bővült a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmények köre, így ha valaki Magyarországon munkabérből él, jó eséllyel igénybe veheti valamelyiket –hívta fel a figyelmet a BDO Magyarország csütörtökön. A tanácsadó cég szakértői által készített összefoglalóban jelezték: a négy vagy több gyermeket nevelő anyáknak a kedvezményre jogosultságuk időszakában, ha más, nem összevonás alá eső jövedelemmel nem rendelkeznek, […] A BDO: a fizetésből élők nagy eséllyel jogosultak valamilyen szja-kedvezményre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Amerikai professzor: a baloldal az abszurd humor megtestesítőjévé vált

PESTISRACOK Nevessünk a képükbe, gúnyoljuk ki a papírjaikat. Ezek az egyetemi diplomák értéktelenek – mondta el David Azerrad, a washingtoni Hillsdale College politikatudományi professzora a Koskovics Zoltánnal, az Alapjogokért Központ elemzőjével folytatott podcast beszélgetésében. A professzor a baloldal hatalomra kerülése ellen egy határozottabb, agresszívebb jobboldali stratégiát vár. David Azerrad, a washingtoni Hillsdale College politikatudományi professzora a […] A Amerikai professzor: a baloldal az abszurd humor megtestesítőjévé vált bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus – több mint 19 ezer új fertőzött, 64 halott egy nap alatt Magyarországon

PESTISRACOK Csütörtökre virradóra 19 213 új fertőzöttet azonosítottak, 64 beteg elhunyt a koronavírus.gov.hu szerint. Egy nappal korábban 20 174 új betegről és 69 halálos áldozatról írtak. Jelenleg 3267 covidos beteget ápolnak kórházban, 122 fővel többet, mint egy nappal ezelőtt, lélegeztetőgépre 157 beteg szorul, számuk egy nap alatt hét fővel csökkent. Az elvégzett tesztek csaknem háromnegyede igazolta […] A Koronavírus – több mint 19 ezer új fertőzött, 64 halott egy nap alatt Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fidesz: a zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba

PESTISRACOK A zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba! – írja a Fidesz közleményében a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából. Hozzátették, Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa a zsidó honfitársaink számára is. A Fidesz közleményében emlékeztet, a tömeges bevándorlás miatt a bevándorlóországokban egyre több antiszemita támadás éri az európai zsidókat. Közleményükben felhívták a figyelmet, a baloldal bevándorláspárti […] A Fidesz: a zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Spanyol tudományos díjjal ismerik el Karikó Katalin munkáját

PESTISRACOK Karikó Katalin, Drew Weissman, a University of Pennsylvania és Robert S. Langer, a Massachusetts Institute of Technology professzora kapja idén a spanyol Frontiers of Knowledge Awardot (A tudás határai díjat) biológia és biomedicina kategóriában – jelentette be az elismerést gondozó BBVA Alapítvány szerdán. A spanyol BBVA pénzintézet alapítványának honlapján olvasható közlemény szerint a 14. alkalommal […] A Spanyol tudományos díjjal ismerik el Karikó Katalin munkáját bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: Nekünk a gyermek az első (Videó)

PESTISRACOK „Nekünk a gyermek az első!” címmel osztott meg rövid videót hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök egy háromgyermekes családot látogatott meg egy Győr-Moson-Sopron megyei településen, akik a falusi csok segítségével újították fel házukat.  A felvételen Orbán Viktor a gyermekvállalásról beszélget a szülőkkel. A kormányfő szavai szerint minden mást, ami fontos az életben – karrier, pénz, […] A Orbán Viktor: Nekünk a gyermek az első (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az RTL “bravúros nyomozással” kiderítette, hogy nem az Anonymus fenyegette meg Gémesit

PESTISRACOK “Döbbenetes” dolgok történnek Gémesi Györggyel, Gödöllő polgármesterével, legutóbb maga az Anonymus fenyegette meg egy levélben, amiről néhány órán belül végül kiderült, hogy mégsem Anonymus küldte, és nem is politikai indíttatásból küldték, de legalább az érdeklődés középpontjába kerülhetett vele és sajnálhatta ország-világ, milyen kegyetlen dolgokat él át. Gémesit ugyanis nem először (nem) fenyegették meg. A polgármester […] A Az RTL “bravúros nyomozással” kiderítette, hogy nem az Anonymus fenyegette meg Gémesit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Egyesült Államok F-15 vadászgépeket vezényelt a Baltikumba

PESTISRACOK Hat amerikai F-15E Strike Eagle vadászgép szállt le szerdán egy észtországi légitámaszponton, a gépek a jövő hét végéig a Baltikumban maradnak. A NATO hétfőn közölte, hogy készenlétbe helyezi erőit, és több hadihajóval és harci repülőgéppel megerősíti kelet-európai jelenlétét. A műveletet Oroszország az ukrán határ közelében történt orosz csapatösszevonás miatti nyugati “hisztériának” nevezett. A hétfői közlemény […] A Az Egyesült Államok F-15 vadászgépeket vezényelt a Baltikumba bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ismét elérhető “Ami a miénk – 50 írás a családról” című kötet

PESTISRACOK Andvent előtt jelent meg az Ami a miénk – 50 írás a családról” című kötet, amely azonnal hatalmas érdeklődésnek örvendett, és alig két hónap alatt el is fogyott a könyvesboltokból, ezért másodkiadásra került, változatlan formában, amely máris elérhető a könyvesboltokban. Advent előtt jelent meg Novák Katalin támogatásával az Ami a miénk – 50 írás a […] A Ismét elérhető “Ami a miénk – 50 írás a családról” című kötet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elkezdődhet az önjáró lövegek gyártása a honvédség számára

PESTISRACOK Lefolytatta a 2018 decemberében megrendelt PzH 2000 önjáró lövegek első, úgynevezett referenciapéldányának átvételi eljárását a Magyar Honvédség–közölte a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szerdán. Maróth Gáspár tudatta, a KMW hadiipari vállalat által gyártott páncélozott járművet ezután visszaszállítják a németországi Kasselben lévő üzembe, ahol a további példányok előállításához szolgál mintaként. A honvédség huszonnégy PzH 2000-est kap, melyeket […] A Elkezdődhet az önjáró lövegek gyártása a honvédség számára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nincs új a nap alatt a Soós vezette Vásárhelyen

PESTISRACOK Áll a bál a marosvásárhelyi városházán, miután egy román oknyomozó portál olyan hangfelvételeket tett nyilvánossá, amelyeken Soós Zoltán polgármester két személyi tanácsadója, Ionela Ciotlaus és Marius Libeg éppen nyomást gyakorol a hivatal egyik igazgatójára, hogy alkalmazza osztályán a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei ügyvezetőjét is. A botrány kirobbanása után a polgármester, igyekezvén rövidre zárni a történetet, […] A Nincs új a nap alatt a Soós vezette Vásárhelyen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Saját halottjának tekinti Csollány Szilvesztert az Emberi Erőforrások Minisztériuma

PESTISRACOK Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar tornász, 2022. január 24.-én életének 51-ik évében hunyt el. Személyében a magyar sport és a magyar nemzet tragikusan fiatalon vesztette el egy kiemelkedő alakját. Csollány Szilvesztert az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti- olvasható a minisztérium közleményében. Csollány Szilveszter  kiemelkedően sikeres sportpályafutása alatt tizenötször nyerte el a magyar […] A Saját halottjának tekinti Csollány Szilvesztert az Emberi Erőforrások Minisztériuma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Több száz migráns próbált illegálisan belépni hazánk területére

PESTISRACOK A rendőrök január 25-én összesen hetven határsértőt tartóztattak fel és kétszázegy főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, albán, kazahsztáni, iraki és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos […] A Több száz migráns próbált illegálisan belépni hazánk területére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A baloldal esete a diplomákkal, avagy milyen is a momentumos hazaszeretet?

PESTISRACOK Napok óta lázban tartja a közvéleményt, hogy egy vezető szocialista, illetve vezető momentumos politikus olyan tollakkal ékeskedett éveken keresztül, amellyel valójában nem is rendelkezik. A téma valóban érdekes, és kampányidőszaktól függetlenül fontos, hogy ezek napvilágra kerüljenek és következményük legyen, de az általános meglepetésre még sincs különösebb ok. A baloldalon ugyanis már több évtizedes hagyománya van […] A A baloldal esete a diplomákkal, avagy milyen is a momentumos hazaszeretet? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kínos beismerés – Karácsonyék akadályozták, hogy zöldebb legyen a Rakpart

PESTISRACOK Karácsony Gergely múlt heti sajtótájékoztatóján buktatta le a fővárost és Újbuda DK-s kerületvezetését, hogy ők tehetőek felelőssé, amiért a lehetségesnél kevesebb fa telepítésével valósulhat meg a Műegyetem rakpartra tervezett villamosvonal-beruházás. A főpolgármester természetesen a kormányt okolta, amiért nem elég zöld a projekt, Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója azonban Facebook-bejegyzésében tételesen levezette Karácsony […] A Kínos beismerés – Karácsonyék akadályozták, hogy zöldebb legyen a Rakpart bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: Magyarország önellátó lesz villamosenergia-ellátásban

PESTISRACOK A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy Magyarország villamosenergia-ellátás terén önellátó legyen ennek az évtizednek a végére – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden közösségi oldalán. A külgazdasági miniszter rámutatott arra, hogy miközben Európában egyre komolyabb kihívást jelent az energiaellátás biztonsága, addig Magyarország nem szembesül ilyen napi problémákkal, hanem nyugodtan tud dolgozni […] A Szijjártó Péter: Magyarország önellátó lesz villamosenergia-ellátásban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Idegre tapintott a baloldalnál a Városháza eladását vizsgáló bizottság – Sorban buktak ki a balos tagok ügyei (videó!)

PESTISRACOK Mint arról tegnap beszámoltunk, megtartotta utolsó ülését a Városháza eladását vizsgáló bizottság, ahol a baloldali többség a terézvárosi momentumos polgármester Soproni Tamás összefoglalóját fogadta el, így az fog a bizottság elé kerülni. A baloldal így nagyrészt blokkolni tudta az érdemi eredmények feltárását a Városháza-gate kapcsán, a bizottság munkája azonban így sem volt hiábavaló: az egyébként […] A Idegre tapintott a baloldalnál a Városháza eladását vizsgáló bizottság – Sorban buktak ki a balos tagok ügyei (videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Márki-Zayékat ismét a saját sajtójuk temeti

PESTISRACOK Újabb borúlátó tanulmány szivárgott ki a baloldali összefogás háza tájáról, amely szerint az előválasztás óta nem tudta érdemben növelni a szavazók táborát a hatpárti koalíció – írta meg az Index.hu. A baloldali portál egy, a birtokába került dokumentumot mutatott be, amely összhangban van a korábban, a szintén baloldali 444.hu által nyilvánosságra hozott armageddon-prognózissal, miszerint a […] A Márki-Zayékat ismét a saját sajtójuk temeti bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyomorforgató filmekkel uszít az Unhack Democracy és pár unatkozó – de jól futtatott és fizetett – színész (videókkal)

PESTISRACOK Közeledik április 3., a közélet apraja-nagyja a választásokra készül, a közbeszédet pedig már egy jó ideje a „hivatalos kampányidőszakot megelőző kampány” tematizálja. Az elmúlt években egyre jellemzőbb szokássá kezd válni, hogy színészek, zenészek, és egyéb, a politikában kiemelkedően jártas, demokráciaszakértő véleményvezérek próbálják meg befolyásolni a voksolás kimenetelét, természetesen a végrehajtó hatalom által fulladásig elnyomott nem-kormányzati […] A Gyomorforgató filmekkel uszít az Unhack Democracy és pár unatkozó – de jól futtatott és fizetett – színész (videókkal) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hollik: visszahozná a múlt kudarcos politikáját az egészségügybe is a baloldal

PESTISRACOK A baloldal a múlt kudarcos politikáját hozná vissza az egészségügy területén is, azt, ami egyszer már megbukott. Ne engedjük ezt nekik, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra–mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.. A politikus utalt azokra a nyilatkozatokra, amelyeket az elmúlt napokban az baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje, valamint egészségügyi szakpolitikusai […] A Hollik: visszahozná a múlt kudarcos politikáját az egészségügybe is a baloldal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Századvég: A baloldal évek óta félrevezeti a közvéleményt a rezsicsökkentés hatásairól

PESTISRACOK A balliberális tömb vezető politikusainak nyilatkozataiban visszatérő elem a rezsicsökkentés magyar háztartásokra gyakorolt pozitív hatásainak megkérdőjelezése, a hatósági árak indokoltságának kétségbe vonása, továbbá annak sugalmazása, hogy a polgári kormány említett intézkedése révén a lakosság összességében hátrányosabb helyzetbe került. A baloldali erők miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a közelmúltban „hatalmas átvágásnak” nevezte a rezsicsökkentést, majd a példáját követve […] A Századvég: A baloldal évek óta félrevezeti a közvéleményt a rezsicsökkentés hatásairól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ambrózy Áron megtanult gyurcsányul

PESTISRACOK Sokat tanult Ambrózy Áron az ellenzéki összefogásról pacalleves-főzés közben – legalábbis ez derült ki legutóbb megosztott Facebook-posztjából. Kollégánk, aki a gyurcsányi gasztronómia magaslataira tört, a pacalleves összetevőinek színkavalkádjának látványa kapcsán egyebek emellett arra a tanulságra jut: “össze kell érni. Nem tartoznak össze, de összeérnek. Mint a demokraták. Sokfélék, egységesek. Senki nem maradt ki.” Ambrózy Áron […] A Ambrózy Áron megtanult gyurcsányul bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Meghalt Setét Jenő, roma polgárjogi aktivista

PESTISRACOK Kedden hajnalra virradó éjszaka, ötven éves korában elhunyt Setét Jenő roma polgárjogi aktivista. A Klubrádió szerint szívroham okozhatta halálát. Setét a magyarországi roma érdekvédelem egyik legismertebb alakja volt, ő szervezte meg a Roma Büszkeség Napját, és vezette az Idetartozunk Egyesületet is, írja a Roma Sajtóközpont. Setét Jenő a hetvenes években Sárospatakon született későbbi polgárjogi aktivista egészen […] A Meghalt Setét Jenő, roma polgárjogi aktivista bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Dopeman szerint a Fidesz egy 12 éves Audi, az ellenzék pedig egy 30 éves, szakadt Polski Fiat

PESTISRACOK Hétfő délután kicsit spontánul jelentkezett be Facebook-oldalán Dopeman. A rapper egy metaforával próbálta megvilágítani követői számára, hogy miért nem fog a baloldali összefogásra szavazni április 3-án, és miért favorizálja az utóbbi időben a kormánypártokat. Van egy 12 éves, A4-es Audim, ami marha jól szuperál egyébként. Kell rajta javítani, szerelni dolgokat, de még mindig egy jó […] A Dopeman szerint a Fidesz egy 12 éves Audi, az ellenzék pedig egy 30 éves, szakadt Polski Fiat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Közös gyertyagyújtásra hív a váci zsidó hitközség az utóbbi hetek antiszemita megnyilvánulásai után (videó!)

PESTISRACOK A váci náci képviselők antiszemita megnyilvánulásai és a Váci Zsidó Hitközség elnökének megfenyegetése után az emberi méltóság védelmében hívnak mindenkit egy közös gyertyagyújtásra 2022. január 26-án, szerdán 17 órától a váci zsinagóga elé. Az esemény mottója: A fasiszták nem tűntek el, hanem újratermelődtek. Hetek óta nagy felháborodást váltottak ki – nemcsak Vácon, de az országos […] A Közös gyertyagyújtásra hív a váci zsidó hitközség az utóbbi hetek antiszemita megnyilvánulásai után (videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: Isten veled, Bajnok!

PESTISRACOK Orbán Viktor a közösségi oldalán vett búcsút a hétfőn ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilvesztertől, a 2000-es sydney-i olimpia bajnokától. A miniszterelnök egy képet mellékelt bejegyzéséhez az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászról.   Csollány Szilveszter 1998-ban Szentpéterváron Európa-bajnok, 2000-ben Sydneyben olimpiai aranyérmes, 2002-ben Debrecenben pedig világbajnok lett gyűrűn.   Forrás: Facebook; Fotó: Facebook A Orbán Viktor: Isten veled, Bajnok! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az onkológiai intézetben

PESTISRACOK Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI), egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot –mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós fordulópontnak nevezve a sebészetben a robot használatát, mint mondta, régi ambíció válik valóra a robotsebészet magyarországi elindításával. A robotvezérelt sebészeti beavatkozások kisebb műtéti terhet jelentenek […] A Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az onkológiai intézetben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Svédország, Anglia, Afrika, előadás a KGB-hez sorolt berlini „iskolában” – Kisebb csoda, hogy Bolgár Györgyöt csak 1988-ban akarták beszervezni

PESTISRACOK Tudta, hogy Bolgár György a Marx Károlyon, azon belül is a nemzetközi szakon végzett? És hogy rögtön a Rádióba került a későbbi HVG-s főszerkesztővel, Lipovecz Ivánnal együtt? És azt, hogy a Rádió alapszervezeti KISZ-titkáraként beszélt a feladataikról az Ifjúkommunistában? És azt, hogy még fiatal riporterként előbb Kelet-Európába, majd Nyugat-Európába utazhatott? Esetleg azt, hogy a KGB […] A Svédország, Anglia, Afrika, előadás a KGB-hez sorolt berlini „iskolában” – Kisebb csoda, hogy Bolgár Györgyöt csak 1988-ban akarták beszervezni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mind meghalunk, jön a harmadik világháború – Vagy mégsem?

PESTISRACOK Az USA hazahívta diplomatáit Ukrajnából, ez pedig jó okot szolgáltatott az örökös aggódóknak, hogy felkészüljenek a legrosszabbra, és már egész Európa orosz lerohanását vizionálják. Néhány hete megjelent cikkünkben kitértünk arra, hogy kinek volna érdeke egy kelet-ukrajnai nyílt háború, és megvizsgáltuk az offenzíva valós esélyeit. Az utóbbi napokban történtek függvényében essünk neki még egyszer a kérdésnek! […] A Mind meghalunk, jön a harmadik világháború – Vagy mégsem? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gulyás Gergely a holokausztról: A gyilkosokat meg kell nevezni!

PESTISRACOK Nemcsak elfeledni nem szabad, hogy voltak gyilkosok, de meg is kell neveznünk őket – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott budapesti megemlékezésen, a Holokauszt Dokumentációs Központban. Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy akiket a vészkorszak idején üldöztek, megkínoztak és meggyilkoltak zsidóságuk miatt, hozzánk tartoztak, a magyar nemzet részei voltak és nagyon […] A Gulyás Gergely a holokausztról: A gyilkosokat meg kell nevezni! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A világ meghülyült: már Hófehérke és a hét törpe is kirekesztő (Pesti Galeri)

PESTISRACOK Hiába alakítja egy kreol bőrű színésznő Hófehérkét az új Disney-filmben, a Nyugat szerint még a kreol bőrű is túl fehér, a törpék meg egyenesen felháborítóak, így a liberálisok a Hófehérke és a hét törpét is kirekesztőnek titulálták. Mások mellett erről beszéltek a srácok a Pesti galeriben, ahol ezúttal Malinás Sándor volt a vendég Szabó Gergő, Dezse Balázs, Bokor Gábor, Szalai Szilárd mellett. Szarvas Szilveszter a […] A A világ meghülyült: már Hófehérke és a hét törpe is kirekesztő (Pesti Galeri) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Charles Michel: elfogadhatatlan, hogy a zsidó embereket támadások érjék Európában

PESTISRACOK Elfogadhatatlan, hogy a zsidó emberek csak azért, mert zsidók, veszélyben érezzék magukat, hogy támadások érjék őket Európában – jelentette ki Charles Michel, az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke a holokauszt nemzetközi emléknapján, csütörtökön. Az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 77. évfordulójához kapcsolódóan kiadott közleményében Charles Michel hangsúlyozta: a soá tanulságai ma […] A Charles Michel: elfogadhatatlan, hogy a zsidó embereket támadások érjék Európában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Novák Katalin: Tettekre készülök, nem gesztusokra

PESTISRACOK “Tettekre készülők, nem gesztusokra” – nyilatkozta a kormánypártok államfőjelöltje a Mandiner című hetilap csütörtökön megjelent számában. Novák Katalin a Mandinernek adott interjúban úgy fogalmazott: Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk, ahol a szabadság és a szabadosság áll egymással szemben. A nemzet egységének megjelenítéséhez közös teret kell találni, ilyen a magyar nemzethez tartozás büszkesége, a családok védelme, örökségünk […] A Novák Katalin: Tettekre készülök, nem gesztusokra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Márki-Zay a baráti sajtóban magyarázkodik és vágja tovább a fát maga alatt

PESTISRACOK Már Rónai Egon is azon viccelődött, hogy nem telik el úgy hét, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje ne jelenne meg az ATV stúdiójában. Így történt ez kedden is, amikor Márki-Zay Péter ismét világraszóló böszmeségekkel kápráztatta el a baloldal közéleti televíziójának nézőit. A hódmezővásárhelyi polgármester magyarázkodott, pénzdíjat ajánlott fel, csak azt az egyet nem csinálta, amivel […] A Márki-Zay a baráti sajtóban magyarázkodik és vágja tovább a fát maga alatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Német drogbárót kapcsolt le a TEK Budapesten, itt a videó, hogyan csaptak le rá

PESTISRACOK Különösen veszélyes és fegyveres személyként tartja számon a német rendőrség azt a férfit, akit a Terrorelhárítási Központ segítségével fogtak el Budapesten. Pásztón pedig több százmillió forintnyi kábítószert – 44 kilogramm marihuánát, 8 kilogramm kokaint és 2,5 kilogramm ketamint találtak a rendőrök egy 52 éves férfi és 19 éves társa lakásán. Jelentős mennyiségű kábítószert és készpénzt […] A Német drogbárót kapcsolt le a TEK Budapesten, itt a videó, hogyan csaptak le rá bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Zelenszkij nyugalomra intette az ukránokat

PESTISRACOK Őrizzék meg a nyugalmukat – erre szólította fel az ukrán embereket videóüzentben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülése után. Zelenszkij azt mondta, a politikai vezetés azon dolgozik, hogy békés rendezéssel teljes mértékben enyhüljön a helyzet Kelet-Ukrajnában – ennek érdekében mindent megtesz az ország diplomatáival, katonáival és partnereivel együtt. Említettek megvédik az […] A Zelenszkij nyugalomra intette az ukránokat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A baloldal nem foglalkozik a munkavállalókkal

PESTISRACOK Jelentősen emelkednek 2022-ben a fizetések, a cégek közel háromnegyede tervez valamekkora béremelést, többségük az inflációt is meghaladó mértékben. Az ipar és az energiagazdálkodás területén arányuk meghaladja a nyolcvan százalékot – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből. Eközben továbbra sem fordít túl sok figyelmet a baloldal a munkavállalókra. Az Egységben Magyarországért név alatt egyesült hat párt […] A A baloldal nem foglalkozik a munkavállalókkal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A megsütött újságírók, a felakasztott főtitkosszolga, a lelőtt tényfeltáró és a korrupciós és sajtószabadság indexek furcsa násza

PESTISRACOK A napokban jelent meg a Transparency International jelentése, ahol kiderült, hazánkban dúl a korrupció, ami abban is látszik, hogy jelentőset esett az úgynevezett „korrupciós barométer” hazánkban. Szlovákia ezzel szemben jó helyezést ért el, mérföldekkel lehagyva bennünket. Kellemetlen mégis megjegyeznünk, hogy épp most találták meg felakasztva a katonai hírszerzés volt vezetőjét és tavaly egy év alatt […] A A megsütött újságírók, a felakasztott főtitkosszolga, a lelőtt tényfeltáró és a korrupciós és sajtószabadság indexek furcsa násza bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem is olyan rossz lap az a Nemzeti Sport! – Gyurcsány lopott képpel emlékezett meg Csollány Szilveszterről

PESTISRACOK Habár egy évtizede nem képes túllépni a baloldal a non-stop stadionozáson és minden magyar sportesemény, sportteljesítmény szűnni nem akaró gyűlöletcunamit vált ki belőlük, most ők is osztozni akartak a nemzet gyászában, Csollány Szilveszter olimpikon tragikus halálának hírére. Gyurcsány Ferenc egyenesen a Nemzeti Sporttól csent el egy képet megemlékező posztjához, annak ellenére, hogy számukra az NS-ben […] A Nem is olyan rossz lap az a Nemzeti Sport! – Gyurcsány lopott képpel emlékezett meg Csollány Szilveszterről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Végre megtudhatjuk, kiket kellene Hadházynak, Kunhalminak, Tordainak vagy Szabó Tímeának legyőznie – Nyilvánosságra hozták a Fidesz-KDNP jelöltlistáját

PESTISRACOK Sára Botond a szélsőbalos, újmarxista Jámbor Andrással; Bús Balázs a Párbeszéd kedvességéről és elbűvölő modoráról ismert Szabó Tímeával;  Simicskó István az újbudai fatelepítések meggátlásáért felelős momentumos Orosz Annával fog megmérkőzni a választók kegyeiért a 2022-es országgyűlési választáson – többek közt ez derült ki a Fidesz-KDNP nyilvánosságra hozott 106 egyéni képviselőjelöltjének listájából. A vidék vonatkozásában fontos […] A Végre megtudhatjuk, kiket kellene Hadházynak, Kunhalminak, Tordainak vagy Szabó Tímeának legyőznie – Nyilvánosságra hozták a Fidesz-KDNP jelöltlistáját bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kizárt és megbírságolt egy szakértőt a bíróság a Quaestor-ügyben

PESTISRACOK A pénzpiaci- és tőkepiaci szakértő határidőn túl hivatkozott szaktudásának hiányára, a bíróság kizárta az eljárásból és egymillió forint rendbírsággal sújtotta. Ez már a sokadik eset, hogy az ügyben egy kirendelt szakértő nem ad szakvéleményt–derült ki a Fővárosi Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.  Közleményükben kiemelték, hogy az ügyben a bíróság igazságügyi pénzpiaci- és tőkepiaci szakértőt rendelt ki […] A Kizárt és megbírságolt egy szakértőt a bíróság a Quaestor-ügyben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mindegy, milyen módszert vetnek be a közvélemény-kutatók, minden felmérés a Fidesz győzelméről szól

PESTISRACOK A megszokottól eltérő módon vizsgálta a Real-PR 93. a lakosság pártpreferenciáit, a válaszadók ismerőseinek feltételezett pártválasztásáról érdeklődtek. A megkérdezettek 43 százaléka véli úgy, hogy egy adott ismerőse a Fideszre fog szavazni, az ellenzéki összefogásra való szavazást 10 százalékponttal kisebb arányban gondolják. Míg 41 százaléknyi választó valószínűsíti, hogy ismerőseinek többsége kormánypárti szavazó, csak 28 százalék tartja […] A Mindegy, milyen módszert vetnek be a közvélemény-kutatók, minden felmérés a Fidesz győzelméről szól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bocsánatkérésre szólította fel Láng Zsolt Karácsonyt a bunkó kijelentései miatt

PESTISRACOK Bocsánatkérésére szólította fel a főpolgármestert a Magyar Zene Házára tett kijelentései miatt a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. Láng Zsolt arról beszélt, hogy Karácsony Gergely kifejezetten méltatlanul bántja az épületet és az építkezést, amivel minden olyan magyar embert meggyaláz, aki ott valaha meg fog fordulni. Napirend előtti felszólalásában Láng Zsolt Karácsony Gergely szavaira […] A Bocsánatkérésre szólította fel Láng Zsolt Karácsonyt a bunkó kijelentései miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hazánk blokkolja Ukrajna euroatlanti közeledését a kárpátaljai magyarok jogait sértő törvények miatt

PESTISRACOK Az orosz–ukrán konfliktus kontextusában nem mehetünk el szó nélkül a magyar–ukrán kapcsolatok mellett sem, hiszen a kárpátaljai magyarok kisebbségi és nyelvhasználati jogait sértő ukrán törvények miatt Magyarország blokkolja Ukrajna euroatlanti közeledését–hangsúlyozta külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Szijjártó Péter a lapnak elmondta, hogy bármilyen gesztust tettünk eddig, pozitív visszaigazolást gyakorlatilag nem kaptunk cserébe. […] A Hazánk blokkolja Ukrajna euroatlanti közeledését a kárpátaljai magyarok jogait sértő törvények miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ismét keserű évet zárt a mézpiac

PESTISRACOK A gyenge tavalyi termés után kevés a méz a belpiacon, de nem csak a kínálat alacsony, a magas árak miatt a belföldi mézcsomagolók és a külföldi vevők sem jelentkeznek kereslettel – írja szerdai számában a Világgazdaság. A lapnak Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke elmondta: 2021 a mostoha időjárás miatt ismét rossz […] A Ismét keserű évet zárt a mézpiac bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

“Sokan azt hitték, megvan ez nélkülük is!” – Politikai Hobbista Tarlós Istvánnal

PESTISRACOK Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét látta vendégül a Hobbista! Bár alacsonyan lógó gyümölcs lett volna 22 percet “Karácsonyozni”, a beszélgetés inkább azokról az értékekről szólt, amelyeket Tarlós István városvezetőként, az ország sorsát szívén viselő politikusként és emberként is fontosnak tart. Ettől még van persze véleménye a jelenlegi városvezetésről, de nincs benne kényszeres indíttatás arra, hogy folyton minősítse a […] A “Sokan azt hitték, megvan ez nélkülük is!” – Politikai Hobbista Tarlós Istvánnal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Karácsonyék fillérekért elkótyavetyélték volna, Fürjes Balázs viszont megmentette a Haggenmacher-villát

PESTISRACOK Köztulajdonban maradhat a Haggenmacher-villa Normafa közelében található műemlék épülete, amelyet Fürjes Balázs előterjesztésére végül az állam vesz meg, élve elővásárlási jogával– számolt be róla az Index. A főváros mindössze négyszázmillió forintért adta volna el az épületet, amelyet már 2005-ben is másfél milliárdra becsültek.   Nem lesz privatizáció, az állam él az elővásárlási jogával! – írta […] A Karácsonyék fillérekért elkótyavetyélték volna, Fürjes Balázs viszont megmentette a Haggenmacher-villát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem hajlandó bocsánatot kérni tahó kijelentései miatt Márki–Zay

PESTISRACOK Engem és az ellenzéket támadják szándékosan manipulált, félreértelmezett mondatokkal, de Miniferi, akivel a Fidesz teleplakátolta az országot, nem zavarja őket, pedig kis termetű honfitársainkat biztosan sérti – így reagált a bocsánatkérés helyett Márki-Zay Péter a Telexnek arra, hogy érdekvédelmi szervezetek, siket politikusok és a Magyar Paralimpiai Bizottság is elítélte vasárnapi kijelentését, melyben politikai ellenfeleire azt […] A Nem hajlandó bocsánatot kérni tahó kijelentései miatt Márki–Zay bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Lemondott képviselői mandátumáról Bús Balázs, aki tiszteletdíját mindig jótékony célokra fordította

PESTISRACOK 2021. január 1-jétől Bús Balázs a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke. A törvények alapján az önkormányzati képviselőség összeférhetetlen a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki tisztségével, Bús Balázs ezért kedden lemondott III. kerületi posztjáról – számolt be róla az Index. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2020 decemberében jelentette be, hogy Óbuda-Békásmegyer előző polgármesterét nevezte ki az […] A Lemondott képviselői mandátumáról Bús Balázs, aki tiszteletdíját mindig jótékony célokra fordította bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nagyobb mértékben bővültek a szociális támogatások, mint a magyar gazdaság

PESTISRACOK Az elmúlt években nagyobb mértékben bővültek a szociális támogatások, mint amilyen mértékben bővült a magyar gazdaság – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon, ahol átadta a családok felújított átmeneti otthonát. Rétvári Bence a görögkatolikus egyház fenntartásában működő, több mint 127 millió forintból megújult intézmény ünnepélyes átadóján arról beszélt, hogy […] A Nagyobb mértékben bővültek a szociális támogatások, mint a magyar gazdaság bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Fidesz nyerne, ha most vasárnap lenne a választás

PESTISRACOK A Fidesz-KDNP országos listáját a biztos szavazók 49 százaléka támogatja, míg a hat baloldali párt közös listáját csak 44 százalékuk – derül ki az Alapjogokért Központ friss közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét kedden közölték. A közlemény szerint a január közepén végzett felmérés adatai alapján tehát a kormánypártok mérsékelt, de stabil előnyt tudhatnak magukénak, míg a Mi Hazánk […] A A Fidesz nyerne, ha most vasárnap lenne a választás bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: a kiváló horvát-magyar együttműködésből mindkét ország sokat profitál (Videó)

PESTISRACOK Magyarország és Horvátország egyaránt sokat profitál a kiváló kétoldalú együttműködésből, egyebek mellett gazdaságilag is, amit jól mutat, hogy 2010 óta 2,5-szeresére nőtt a kereskedelmi forgalom a felek között – jelentette ki kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a magyar-horvát diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából Budapesten rendezett panelbeszélgetésen hangsúlyozta, […] A Szijjártó: a kiváló horvát-magyar együttműködésből mindkét ország sokat profitál (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A magyarság túlélésének záloga a magyar irodalom erejében rejlik – Takaró Mihály a Boomerlázadásban (Videó!)

PESTISRACOK A nemzet irodalomtanára, Takaró Mihály, József Attila-díjas magyar író, irodalomtörténész volt a január 24-ei Boomerlázadás vendége. A Németh László-díjas tanár javaslatára kerültek be a Nemzeti Alaptantervbe (NAT) az eddig elhallgatott, vagy indexen lévő írók az iskolai olvasmányokba vagy érettségi tételként, így például Herczeg Ferenc, Nyirő József, Wass Albert, Gyóni Géza, Márai Sándor, Szabó Dezső, Tormay […] A A magyarság túlélésének záloga a magyar irodalom erejében rejlik – Takaró Mihály a Boomerlázadásban (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Társadalomkutató: a magyarok többsége elégedett az élelmiszerárstoppal

PESTISRACOK Tízből hatan (57 százalék) elégedettek a kormány élelmiszerárakat maximáló intézkedéseivel – derül ki a Társadalomkutató felméréséből. Az intézet vagyoni helyzet alapján is vizsgálta a közvélekedést, amelyből kiderült, hogy a tehetősek és a nehezebb körülmények között élők között is többségben vannak azok, akik elégedettek az intézkedéssel. A 2021-ben újraindított gazdasági élet a világban mindenhol keresletrobbanást okozott, […] A Társadalomkutató: a magyarok többsége elégedett az élelmiszerárstoppal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem lehet olyan pillanatot visszaidézni, amelyben Bangóné a magyar nemzet érdekét szolgálta volna – Talabér Krisztián a Pesti Riporterben (Videó!)

PESTISRACOK A Pesti Riporter hétfői adásában a hétvége egyik legnagyobb történéséről beszélgettünk. Kiderült ugyanis, hogy Bangóné Borbély Ildikó évekig azt hazudta, hogy közgazdász diplomája van. A politikus azonban ezt a diplomát soha nem szerezte meg. A Társadalomkutató elemzőjével arról beszélgettünk, hogy ez az ügy miként hathat a szavazókra. Talabér Krisztián azt is elmondta: nem lehet olyan […] A Nem lehet olyan pillanatot visszaidézni, amelyben Bangóné a magyar nemzet érdekét szolgálta volna – Talabér Krisztián a Pesti Riporterben (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

PESTISRACOK Ugyan miután a Mandiner lebuktatta Bangóné Borbély Ildikót, ahogy hazudott a diplomájáról, a politikus kilépett az MSZP-ből, de még nem adta vissza országgyűlési mandátumát.  Amennyiben ezt mégis megtenné, úgy várhatóan Márton Roland, Kiss Sándor vagy Aranyos Gábor közül kerülhet ki az utódja, a párt listáján pedig Hegyi Gyula foglalja el a helyét. Bangóné 2014 óta […] A Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: a magyar kormány határozottan elítéli az újabb huti terrortámadást az Emirátusok ellen

PESTISRACOK A nap még nem érhetett véget a landolással, várt rám még egy telefonbeszélgetés Abdullah bin Zayed Al Nahyannal, az Egyesült Arab Emirátusok külügyminiszterével. Abdullah barátom szomorú híreket közölt velem, elmondta, hogy a hutik ma újabb rakétákat lőttek ki Abu Dhabira– közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar kormány […] A Szijjártó: a magyar kormány határozottan elítéli az újabb huti terrortámadást az Emirátusok ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bocsánatkérésre szólították fel Márki–Zayt a fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek

PESTISRACOK A fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek tiltakoznak Márki-Zay Péter vasárnapi „elfogadhatatlan” kijelentése kapcsán és felszólítják a baloldal miniszterelnök–jelöltjét, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot–tudatta a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége hétfőn.   Az autisták, mozgáskorlátozottak, siketek, nagyothallók, siketvakok, pszichoszociális értelmi fogyatékossággal élő személyeket tömörítő szervezeteink hosszú ideje küzdenek azért, hogy a közbeszédből végleg eltűnjenek a pejoratív, mindnyájuk számára sértő […] A Bocsánatkérésre szólították fel Márki–Zayt a fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fidesz: a baloldal fizetős egészségügyet és indiai szemműtéteket akar bevezetni

PESTISRACOK A baloldal fizetős egészségügyet és indiai szemműtéteket akar bevezetni, az egészségügy drasztikus magánosítására, és kórházak bezárására készülnek –reagálta a Fidesz Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szakértőjének hétfői kijelentéseire. Komáromi Zoltán hétfőn – a Párbeszéd és a Momentum politikusaival közösen tartott – online sajtótájékoztatón egyebek mellett azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fizetőssé tette a magyar […] A Fidesz: a baloldal fizetős egészségügyet és indiai szemműtéteket akar bevezetni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Acélfalat építenek a migránsáradat miatt a lengyel–fehérorosz határon

PESTISRACOK Megkezdődik kedden a száznyolcvanhat kilométer hosszú acélfal építése a lengyel-fehérorosz határon. Az előkészítő munkálatok már hosszabb ideje tartanak, kedden átadják a terepet a kivitelezőknek–jelentette be Anna Michalska, a lengyel határőrség szóvivője hétfőn. A határakadály építéséről Varsó a tavaly augusztustól erősödő migrációs nyomás hatására döntött. Az egész 2021-es évben a lengyel-fehérorosz határszakaszon 39 714 határsértési kísérlet […] A Acélfalat építenek a migránsáradat miatt a lengyel–fehérorosz határon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tahóságnak nevezte Márki–Zay kijelentését a fogyatékosokról a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke

PESTISRACOK A legvisszataszítóbb ebben, hogy ő a fogyatékos szót negatív értelemben használta. Úgy, minthogyha az, hogy valaki így éli az életét, pejoratív dolog lenne, az emberi értékeinek a csökkentségét jelentené – kommentálta a Magyar Nemzetnek Márki-Zay fogyatékosokat sértő kijelentését a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, aki szerint a „fogyatékos” szót a hülye szinonimájaként használni emberi tahóság, közéleti, […] A Tahóságnak nevezte Márki–Zay kijelentését a fogyatékosokról a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: a tavalyi rekordév után az idei is rendkívül sikeres lehet gazdaságilag

PESTISRACOK Új világgazdasági korszakba lépünk át, amely rendkívül éles versennyel kezdődik a kapacitások újraelosztásáért. Ez azonban nemcsak válság, hanem lehetőség is azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy a kanyarban előzzenek a helyreálló, átalakuló kereslet kiszolgálása érdekében – fogalmazott Szijjártó Péter csütörtökön Felsőtárkányban. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyarországi vállalatok beruházásai lehetővé teszik, hogy a tavalyi […] A Szijjártó Péter: a tavalyi rekordév után az idei is rendkívül sikeres lehet gazdaságilag bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fülöp Attila szerint vállalhatatlan és romboló hatású Márki-Zay kijelentése

PESTISRACOK Megrettentő, vállalhatatlan és tragikusan romboló hatású Márki-Zay Péternek, a baloldali pártok kormányfőjelöltjének a fogyatékkal élő embereket érintő vasárnapi kijelentése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten egy konferencián. Fülöp Attila az Érték vagy! című a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról szóló – rendezvényen úgy fogalmazott, Márki-Zay Péter a fogyatékos jelzőt, […] A Fülöp Attila szerint vállalhatatlan és romboló hatású Márki-Zay kijelentése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége: Karácsony Gergely kérjen bocsánatot!

PESTISRACOK Minden jóérzésű, a másik hitét és vallását tiszteletben tartó ember nevében bocsánatkérésre szólítja fel Karácsony Gergely főpolgármestert a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ). A szervezet csütörtöki, az MTI-nek megküldött közleményében azt írta, megdöbbentők Karácsony Gergely szavai, aki a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte egy rádióinterjúban. A víz a keresztények […] A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége: Karácsony Gergely kérjen bocsánatot! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A magyar választásokig biztosan nem blokkolják az uniós pénzeket

PESTISRACOK Didier Reynders rácáfolt arra az állításra, miszerint  még az április 3-i magyarországi választások előtt is kijöhet az EU-pénzek befagyasztásának javaslatával az Európai Bizottság. A  jogérvényesülésért felelős uniós biztos a Politico-nak elmondta,  mindez azt jelenti, hogy nem változott semmit a fő menetrend, azaz a február 16-án érkező európai bírósági ítélet után biztos, hogy a pénzek folyósítására […] A A magyar választásokig biztosan nem blokkolják az uniós pénzeket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egy ukrán sorkatona agyonlőtte öt társát

PESTISRACOK Agyonlőtte öt társát, öt másikat pedig megsebesített csütörtökön egy ukrán sorkatona a kelet-ukrajnai Dnyipróban – közölte a belügyminisztérium. Hírforrások beszámolója szerint az eset a hajnali órákban történt a Pivdenmas gépgyártó üzem területén. A nemzeti gárdánál sorkatonai szolgálatát töltő 21 éves Artemij Rjabcsuk fegyverkiadás közben ismeretlen okból rálőtt katonatársaira Kalasnyikov gépkarabéllyal, majd a fegyverrel elmenekült. A […] A Egy ukrán sorkatona agyonlőtte öt társát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Holokauszt Nemzetközi Emléknap – A zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba!

PESTISRACOK Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa a zsidó honfitársaink számára is – minderre a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából kiadott közleményében hívta fel a figyelmet a Fidesz. Hangsúlyozták: a zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba. Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója közösségi oldalán pedig arról ír, hogy “évről évre meg kell emlékezni az áldozatokról, hogy […] A Holokauszt Nemzetközi Emléknap – A zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartóin gúnyolódott

PESTISRACOK Márki-Zay Péter a londoni kampányrendezvényen megjelentek – vele egyet nem értő – hozzátartozóin gúnyolódott. Szerinte csupán két olyan ember létezik, aki soha nem árulná el a szivárványkoalíciót. Az eseményen azt is kifejtette, vallásos élményként élte meg Simon András és Péterffy Judit csatlakozását a kampánycsapatához. A tapasztalatot, amit itt szereztetek, próbáljátok meg haza vinni. Mindenki hozzá […] A Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartóin gúnyolódott bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bakondi: A kormány foglalkozik azzal, hogyan alakítsa át a határőrizetet

PESTISRACOK Hosszabb időre stabil határőrizeti rendszert kell kialakítani, ezért a kormány foglalkozik azzal, hogy milyen változtatásokat hajtson végre – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 szerda esti műsorában. Bakondi György közölte: fontolgatják, milyen módosítások legyenek a határt védők számában, valamint a határőrizet módszertanában. Arról is egyeztetnek, miként lehetne jobban bevonni a polgárőrséget – tette hozzá. […] A Bakondi: A kormány foglalkozik azzal, hogyan alakítsa át a határőrizetet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egy holland polgármester vészhelyzeti intézkedéseket vezetett be a migránsok miatt

PESTISRACOK A DutchNews holland portál értesülései szerint az egyik kistelepülés, a Brabant északi részén fekvő Budel menekültközpontjában történt erőszakos incidensek sorozata ahhoz vezetett, hogy a polgármester, Ronald van Kessel vészhelyzeti rendelkezéseket bocsátott ki a létesítményre és annak környékére. A polgármester a menekültközpontot és környékét a közbiztonságra kockázatos területnek nyilváníttatta az ügyészséggel, és ez feljogosítja a rendvédelmi […] A Egy holland polgármester vészhelyzeti intézkedéseket vezetett be a migránsok miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Sajtóértesülések szerint NATO-csapatok érkezhetnek Kelet-Európába

PESTISRACOK A CNN értesülései szerint kétoldalú tárgyalások folynak az Egyesült Államok és kelet-európai NATO-szövetségesei, többek között Magyarország között arról, hogy nagyjából ezerfős katonai egységeket fogadjanak, még mielőtt Oroszország esetlegesen megszállná Ukrajnát. A HVG az ügyben megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, ahol azt közölték, hogy valóban zaljanak tárgyalások, de hazánkba egyelőre nem érkeznek katonák. Kétoldalú tárgyalások folynak az […] A Sajtóértesülések szerint NATO-csapatok érkezhetnek Kelet-Európába bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Spanyol tudományos díjjal tüntették ki Karikó Katalint

PESTISRACOK Karikó Katalin, Drew Weissman, a University of Pennsylvania és Robert S. Langer, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) professzora kapja idén a spanyol Frontiers of Knowledge Awardot (A tudás határai díjat) biológia és biomedicina kategóriában. Az elismerést gondozó BBVA Alapítvány honlapján olvasható közlemény szerint a 14. alkalommal odaítélt díjat a három kutató az mRNS-technológia kifejlesztése […] A Spanyol tudományos díjjal tüntették ki Karikó Katalint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Holtan találták a szlovák katonai hírszerzés volt vezetőjét – A hatóság emberölés miatt nyomoz

PESTISRACOK Szlovák sajtóértesülések szerint holtan találták kedden a késő délutáni órákban Peter Bučkát, a szlovákiai katonai hírszerzés egykori vezetőjét. A férfi holttestét Pozsonyban, a dévényi kőfejtőnél találták meg, egy fára felakasztva. A holttestre egy kutyát sétáltató járókelő lett figyelmes, a történteket a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálja. A nyomozók után a helyszínre Daniel Lipšic speciális ügyész […] A Holtan találták a szlovák katonai hírszerzés volt vezetőjét – A hatóság emberölés miatt nyomoz bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Magyarország csökkentette legjobban a béreket terhelő adókat

PESTISRACOK Az Eurostat adatai mutatják, hogy Magyarország csökkentette a legnagyobb mértékben a béreket terhelő adókat az elmúlt évtizedben – hívta fel rá a figyelmet szerdán a közösségi- oldalán a pénzügyminiszter. Varga Mihály bejegyzésében hangsúlyozta, hogy az idei adócsökkentéseknek része volt a munkáltatói adó 600 milliárd forintos mérséklése is.  Ezzel Magyarország 2022-ben is megőrizheti az adócsökkentésben elért […] A Magyarország csökkentette legjobban a béreket terhelő adókat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Oroszország túlélné a nyugati szankciókat és még bele sem rokkanna

PESTISRACOK A gazdasági szankció a nyugat kedvenc geopolitikai eszköze, amivel a számukra nem tetsző ország politikáját igyekeznek befolyásolni. Biden amerikai elnök arra az esetre, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, “sohasem látott” erősségű szankciókat helyezett kilátásba. Ezek közül a legdurvább az lenne, ha Oroszországot kizárnák a az úgynevezett SWIFT rendszerből, amely egy Belgiumban működő nemzetközi pénzügyi üzenetküldő rendszer, […] A Oroszország túlélné a nyugati szankciókat és még bele sem rokkanna bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Közel hárommillió-hatszázezer ember már a harmadik oltást is megkapta hazánkban

PESTISRACOK A koronavirus.gov.hu oldalon közölt friss adatok szerint hazánkban az elmúlt huszonnégy órában elhunyt hatvankilenc többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 41 087-re emelkedett. 20 174 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 471 276-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 224 813, az aktív […] A Közel hárommillió-hatszázezer ember már a harmadik oltást is megkapta hazánkban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Körbeszámlázással és fiktív bizonylatokkal is trükközött a Cseh Katalinhoz köthető cégháló a NAV szerint

PESTISRACOK Nem véletlenül nem indítottak Cseh Katalinék sajtó-helyreigazítási pereket, ugyanis sorra derülnek ki visszaélésgyanús ügyek a momentumos politikushoz is köthető szövevényes céghálónál–olvasható a Magyar Nemzet cikkében, melyből az is kiderül, hogy a  NAV szerint egy cseh vállalkozás közbeiktatásával körbeszámlázás történhetett.   Egy szó sem igaz az egészből, a bíróságon találkozom majd azokkal, akik valótlan információkat terjesztenek […] A Körbeszámlázással és fiktív bizonylatokkal is trükközött a Cseh Katalinhoz köthető cégháló a NAV szerint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kirúgta korrupt tanácsadóit a marosvásárhelyi polgármester

PESTISRACOK A Recorder.ro román tényfeltáró portál kedden közzétett marosvásárhelyi videoriportjából kiderült, hogy Marius Libeg és Ionela Ciotlaus próbálta rávenni a hivatal különböző osztályainak a vezetőit, hogy alkalmazzanak minél magasabb tisztségben két, a Szociáldemokrata Párt (PSD) kötelékébe tartozó politikust. A riport hatására Soós Zoltán polgármester a közösségi oldalán bejelentette: megválik két tanácsadójától. A Recorder.ro félórás videoriportjában felidézte, […] A Kirúgta korrupt tanácsadóit a marosvásárhelyi polgármester bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: Brüsszel a hazai ellenzéknek próbál segíteni

PESTISRACOK A migráció vonatkozásában Magyarország számára a szolidaritás egyebek mellett a külső határok védelmét jelenti, többek között a határkerítés építésével, amelyhez Magyarország továbbra is uniós finanszírozást igényel–közölte az igazságügyi miniszter Brüsszelben, az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülését követően kedden. Varga Judit a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós csomaggal kapcsolatban kiemelte, hogy hogy Brüsszel […] A Varga Judit: Brüsszel a hazai ellenzéknek próbál segíteni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A gyermekvédelmi törvényt köpködi a liberális szakemberek apró, ám igen nagyhangú csoportja

PESTISRACOK Koránt sincs konszenzus a gyermekvédelmi törvényt „szakmai alapon” kritizáló szombati nyilatkozatról a Magyar Pszichológiai és a Magyar Pszichiátriai Társaság berkein belül – tudta meg a Mandiner. A portál cikkéből kiderül, hogy felturbózott liberális műhisztiről van szó, hiszen a közlemény mögött nem a szakma, hanem a szakembereknek egy kicsi, ám nagyon hangos csoportja áll, akik a […] A A gyermekvédelmi törvényt köpködi a liberális szakemberek apró, ám igen nagyhangú csoportja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elhúzódó harcra kell felkészülni több fronton az MNB-alelnöke szerint

PESTISRACOK A tavaly decemberinél gyorsabb ütemben folytatódik a monetáris szigorítás, nemcsak az alapkamat, hanem az egyhetes betéti eszköz kamatának emelésével is; a következő hónapokban a januári lépés lesz a kiindulási pont–mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a kamatdöntést követő online háttérbeszélgetésen kedden. Hozzátette: az alapkamat szintje fokozatosan eléri majd az egyhetes betéti kamat szintjét, […] A Elhúzódó harcra kell felkészülni több fronton az MNB-alelnöke szerint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyürk András: erőt mutattunk a baloldali zöldideológiával szemben

PESTISRACOK Tizennégy ország 78 európai parlamenti (EP) képviselője írta alá azt a lengyel kezdeményezésű nyílt levelet, melyben a politikusok felszólították az Európai Bizottságot, hogy klímapolitikai jogszabályainál vegye figyelembe a regionális különbségeket és ne növelje az energiaszegénységet – közölte Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.   Gyürk András hangsúlyozta: a […] A Gyürk András: erőt mutattunk a baloldali zöldideológiával szemben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ismét megemelte a jegybanki alapkamatot az MNB

PESTISRACOK A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 2,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, és ugyanekkora mértékben emelte a kamatfolyosó két szélét is keddi, kamatmeghatározó ülésén. Az egynapos betét kamata így 2,90 százalék, az egynapos és az egyhetes fedezett hitel kamata pedig 4,90 százalék lett. A testület legutóbbi kamatmeghatározó ülésén, tavaly decemberben 30 bázisponttal 2,4 […] A Ismét megemelte a jegybanki alapkamatot az MNB bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

“Szia Ákos! Ez a felvétel neked szól!”

PESTISRACOK Hadházy Ákos már nem is korrupcióellenes legfőbb ügyész lesz (lódoktori diplomával), hanem egyenesen miniszter! Mégpedig az ügyészek munkáját felügyelő, Korrupcióellenes Hivatalt Vezető Miniszter! Úgy ám! A hír forró, maga az érintett jelentette be tegnap. Ez nem a Bagi-Nacsa Show, hanem a magyarországi baloldal maga.  E cikk pedig azoknak a választóknak szól, akik még mindig fontolgatják: […] A “Szia Ákos! Ez a felvétel neked szól!” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A baloldal egészségügyi programja: zárjuk be a kórházakat! (Videóval!)

PESTISRACOK A választáshoz közeledve egyre több minden derül ki az ellenzék egészségügyi programjáról, például az is nyilvánvalóvá vált, kórházakat zárnának be, a miniszterelnök-jelöltjük pedig Indiába küldené bizonyos műtétre a magyarokat, mert az olcsóbb.  Márki-Zay Péter remek érzékkel választja ki szakpolitikusait, így tett akkor is, amikor felkérte Komáromi Zoltánt, hogy segítse munkáját. A DK háziorvosa arról lett […] A A baloldal egészségügyi programja: zárjuk be a kórházakat! (Videóval!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

470 ezer… vagy 235 ezer… vagy nem tudom

PESTISRACOK Ferinek még csak a prímszámokkal gyűlt meg egyszer a baja. A kapitány viszont újra és újra elszámolja magát. Korábban is gyanús volt már, és a mai napig nem tisztázódott a nyilvános önéletrajzában néhány anomália. Többek között az, hogy miként szerezte meg itthon a közgazdász diplomáját abban az időben, amikor épp Kanadában, majd pedig az USA-ban […] A 470 ezer… vagy 235 ezer… vagy nem tudom bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hidvéghi: EP-képviselők levele mutatja, a bevándorláspárti baloldal és a Soros-hálózat is beszáll a magyar választási kampányba

PESTISRACOK Európai parlamenti (EP) képviselők levele mutatja, hogy a bevándorláspárti európai baloldal és a Soros-hálózat is beszáll a magyar választási kampányba, mert el akarják érni, hogy az Orbán-kormány ne tudja folytatni a munkáját – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn. Hidvéghi Balázs elmondta: olyan levelet fogalmaztak meg […] A Hidvéghi: EP-képviselők levele mutatja, a bevándorláspárti baloldal és a Soros-hálózat is beszáll a magyar választási kampányba bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Megcsappant Biden népszerűsége a fekete amerikaiak körében is

PESTISRACOK Megcsappant Joe Biden amerikai elnök népszerűsége a hivatalba kerülése óta eltelt egy évben a fekete bőrű szavazók körében is, pedig ez a társadalmi csoport kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fehér Házba kerülhessen – jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség egy újabb felmérésre hivatkozva. Az AP a felmérést a NORC Center for Public Affairs Research közpolitikai […] A Megcsappant Biden népszerűsége a fekete amerikaiak körében is bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A botrányhős Bangónéhoz hasonlóan Karácsonynak is távoznia kellene az elemző szerint

PESTISRACOK Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy látja, hogy Bangóné Borbély Ildikó a távozásával helyet csinált egy újabb politikusnak a közös baloldali listán. Az elemző ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy Karácsony Gergelynek is több botránya volt már a végzettségével kapcsolatban. Az elemző az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában a szocialisták botránypolitikusának nevezte Bangóné […] A A botrányhős Bangónéhoz hasonlóan Karácsonynak is távoznia kellene az elemző szerint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elveszítettük a gyűrűk magyar urát – Csollány Szilveszter olimpiai bajnokot gyászoljuk

PESTISRACOK Másfél hónapos, megfeszített küzdelem után ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász. A sydney-i olimpia gyűrűbajnoka tavaly, december elején került kórházba a koronavírus következményeként. Bár állapota hamar válságosra fordult, mégis reménykedtünk: talán van visszaút és a kitűnő sportember felépül betegségéből. Sajnos nem így történt, az olimpiai bajnok tornász hétfőn visszaadta lelkét a Teremtőjének. […] A Elveszítettük a gyűrűk magyar urát – Csollány Szilveszter olimpiai bajnokot gyászoljuk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ-és Európa–bajnok tornász (Cikkünk frissül!)

PESTISRACOK A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság mély fájdalommal tudatja, hogy az olimpiai, világ–és Európa–bajnok tornász, Csollány Szilveszter ötvenegy éves korában elhunyt. Kiemelték, hogy az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt. Csollány Szilveszter november elején kapta el a koronavírust. Az egykori […] A Elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ-és Európa–bajnok tornász (Cikkünk frissül!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A német katolikus egyházat is kezdi bedarálni az LMBTQ–őrület

PESTISRACOK A német katolikus egyház százhuszonöt alkalmazottja állt ki a nyilvánosság elé, és queerként coming outolt – írta mega Zeit cikkére hivatkozva a Telex. A lap szerint az alkalmazottak követelik a munkahelyükön tapasztalható diszkrimináció beszüntetését. A nyilvánosság elé állók között vannak papok, hitközségi vezetők, lelkipásztorok és hitoktatók is. A queer azokat a nem heteroszexuális embereket jelenti, […] A A német katolikus egyházat is kezdi bedarálni az LMBTQ–őrület bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tahónak tartja visszataszító kijelentése miatt Márki–Zayt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke

PESTISRACOK A legvisszataszítóbb ebben, hogy ő a fogyatékos szót negatív értelemben használta. Úgy, minthogyha az, hogy valaki így éli az életét, pejoratív dolog lenne, az emberi értékeinek a csökkentségét jelentené – kommentálta a Magyar Nemzetnek Márki-Zay fogyatékosokat sértő kijelentését a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, aki szerint a „fogyatékos” szót a hülye szinonimájaként használni emberi tahóság, közéleti, […] A Tahónak tartja visszataszító kijelentése miatt Márki–Zayt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.