SZFE – Az oktatók két követelését is teljesíti az új vezetés

Két felajánlást tett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése a dolgozóknak: januártól tizenöt százalékos béremelésben részesülnének és változatlan maradna a munkarendjük is. Ezzel pedig lezártnak tekinti a tárgyalásokat. A Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár által jegyzett, az MTI-hez is eljuttatott közlemény felidézi, hogy az SZFE sztrájkbizottsága szeptember 29-én két követelést […] A SZFE – Az oktatók két követelését is teljesíti az új vezetés bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, FERENCVÁROS – Bombaerős csoportba kerültek a magyarok!

PESTISRACOK Óriási izgalom előzte meg a Bajnokok Ligája főtáblájának mai sorsolását, annak ellenére, hogy gyakorlatilag a Fradi részéről a küldetés teljesítve. Viszont, ha olyan csapatokkal lehet játszani, mint a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev, akkor a játék még csak most kezdődik, főleg Rebrov mester számára. Hatalmas teljesítményt rakott le újfent a magyar sport asztalára […] A Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, FERENCVÁROS – Bombaerős csoportba kerültek a magyarok! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

EP-alelnök: “ki kell éheztetni pénzügyileg” az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország

PESTISRACOK Az európai uniós (EU) pénzügyi támogatások hatékony eszközt jelentenek a jogállami elvek tiszteletének biztosítására, ezért “ki kell éheztetni pénzügyileg” az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország – mondta az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak. Katarina Barley kiemelte, hogy ebben a két tagállamban különösen súlyos a helyzet, a jogállami elvek […] A EP-alelnök: “ki kell éheztetni pénzügyileg” az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus: elhunyt tizenhat beteg, 848 új a fertőzöttet találtak hazánkban

PESTISRACOK Elhunyt tizenhat beteg, és újabb 848 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 27 309-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 781-re emelkedett, 6118-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 20 410. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 53 százaléka, a gyógyultak 37 százaléka budapesti. 757 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük […] A Koronavírus: elhunyt tizenhat beteg, 848 új a fertőzöttet találtak hazánkban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ajka szocialista polgármestere kiárusítja a város balatoni gyermeküdülőjét (Videó!)

PESTISRACOK Kétszázharminc millió forintért cserélhet gazdát Ajka város önkormányzatának Balaton-parti gyermeküdülője, amelyet még évtizedekkel ezelőtt társadalmi munkában, a két kezükkel építettek fel az ajkaiak, hogy majd a gyermekeiknek mindig legyen hol üdülni a Balatonon. A 8000 négyzetméter alapterületű tábor faházait néhány éve újították fel, még idén nyáron is üdülhettek itt gyermekek. Jövőre már biztosan nem – […] A Ajka szocialista polgármestere kiárusítja a város balatoni gyermeküdülőjét (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Enyhe büntetése ellenére is fellebbezett a Dózsa György úti kabriós, M. Richárd (Videóval!)

PESTISRACOK Szerdán hoztak ítéletet a Dózsa György úti baleset miatt elítélt M. Richárd ügyében. Mint ismert, a kecskeméti maffiaperben is elítélt férfi három éve 140 km/órás sebességgel csapódott bele a vele szembe haladó, szabálytalanul kanyarodó Citroenbe, melyben ketten életüket vesztették. A Citroen vezetője is megsérült a balesetben, de túlélte azt, őt a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. […] A Enyhe büntetése ellenére is fellebbezett a Dózsa György úti kabriós, M. Richárd (Videóval!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Drog, maffiaháború, leszámolások – Exkluzív börtöninterjú a bérgyilkosságokkal vádolt Dér Csabával (Videó!)

PESTISRACOK Exkluzív börtöninterjút adott Skype-on a PestiTV-nek a szerb-montenegrói kábítószermaffia bérgyilkosának tartott Dér Csaba. A több merénylettel, köztük egy budapesti emberöléssel is összefüggésbe hozott, jelenleg letartóztatásban lévő férfi beszélt a korábbi börtönéveiről és bujkálásáról, gengszterek közötti leszámolásokról, valamint arról is, hogy a mai napig véres drogháború zajlik a Balkánon, igaz, őt egyszer Magyarországon is megpróbálták likvidálni. […] A Drog, maffiaháború, leszámolások – Exkluzív börtöninterjú a bérgyilkosságokkal vádolt Dér Csabával (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Románia helyesli, hogy az uniós támogatásokat a jogállamiság betartásától tegyék függővé

PESTISRACOK A mai napon a román parlament megszavazta a Trianon-törvényt, melynek értelmében június 4-e állami üneppé válik Romániában, nem sokkal ezután Klaus Iohannis román kormányfő kifejtette: helyesli, hogy az európai uniós támogatások folyósítását a jogállamisági alapelvek betartásától tegyék függővé. Európai Bizottság (EB) szerdán bemutatott jogállamisági jelentésére vonatkozóan kifejtette, az ebben jelzett hibák kijavítására törekszik.  A román elnök […] A Románia helyesli, hogy az uniós támogatásokat a jogállamiság betartásától tegyék függővé bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: százötvenötezer munkahelyet véd meg a kormány a versenyképesség-növelő támogatásokkal

PESTISRACOK Magyarországon kilencszáznégy vállalat vette eddig igénybe a kormány versenyképesség-növelő támogatását, amivel harminc iparágban négyszázhuszonötmilliárd forint értékű beruházás valósul meg ezekben a hónapokban, és százötvenötezer munkahelyet védenek meg – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a MST-Engineering Kft.-vel kötött támogatási szerződés átadásán Debrecenben. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kormány azokkal a vállalkozásokkal kötött szövetséget, amelyek vállalják, hogy […] A Szijjártó: százötvenötezer munkahelyet véd meg a kormány a versenyképesség-növelő támogatásokkal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újranyílt a Városliget-csata Karácsony Gergely és a kormány között

PESTISRACOK A főpolgármester újabb kirohanást intézett a magyar kormány és a miniszterelnök ellen a szerda délelőtti Facebook posztjában. Budapest első embere ma éppen a lakásmaffiához hasonlította a kormányt, ami kedd esti rendeletével szerinte megpróbálja felülírni a választói akaratot. Azt az aprócska előzményt elfelejtette megemlíteni, hogy a jelenleg hatályos Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) módosításának folyamatát több mint […] A Újranyílt a Városliget-csata Karácsony Gergely és a kormány között bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem engedték be az SZFE épültébe a diákok az egyetem új kancellárját

PESTISRACOK Folytatják a forradalmárosdit az SZFE épületét megszállva tartó diákok. A Színház- és Filmművészetért Alapítvány közleménye szerint ugyanis az SZFE polgárai közül tucatnyian próbálták megakadályozni, hogy az egyetem épületébe lépjen az új kancellár, Szarka Gábor. Az ügy előzménye, hogy a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium kezdeményezésére távozik Vonderviszt Lajos, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja, helyére pedig […] A Nem engedték be az SZFE épültébe a diákok az egyetem új kancellárját bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Alapjogokért Központ szerint Vera Jourová átlépett egy határvonalat

PESTISRACOK Mint ismert az Európai Bizottság cseh alelnöke nemrégiben a német liberális sajtóban támadta a magyar kormányt, az interjúban többek között azt állította, hogy Magyarországon nincs szabad sajtó, és a miniszterelnök egy “beteg demokráciát” épít. Az Alapjogokért Központ projektvezetője szerint a cseh uniós biztos átlépett egy határvonalat, amikor a magyar demokráciát minősítette. Kovács Attila az Alapjogokért […] A Az Alapjogokért Központ szerint Vera Jourová átlépett egy határvonalat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elítélte a Hezbollah Macron elnök Libanonnal kapcsolatos megnyilvánulását

PESTISRACOK Haszan Naszralláh, a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet vezetője kedden üdvözölte ugyan Emmanuel Macron segítségét egy libanoni “reformkormány” létrehozása érdekében, ugyanakkor visszautasította a hangnemet, amellyel a francia elnök az ország minden politikai erejét ostorozta a legutóbbi kormányalakítási kudarc miatt. Naszralláh egy televíziós beszédében dicsérendőnek nevezte ugyan, hogy Macron segíteni próbál a libanoni belpolitikai válság megoldásában, […] A Elítélte a Hezbollah Macron elnök Libanonnal kapcsolatos megnyilvánulását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Deutsch Tamás ismét brillírozott: ezúttal a Momós pártelnököt osztotta ki

PESTISRACOK Nem rejtette véka alá, mit gondol a Momentum elnökének mai megnyilvánulásáról Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, aki rövid Facebook-posztban üzent a Lenin-fiúként is emlegetett Fekete-Győr Andrásnak.  A kormánypárt egyik meghatározó politikusa, Deutsch Tamás közismert pikírt, lényegre törő bejegyzéseiről, ami mindig osztatlan sikert arat a jobboldali szavazók táborában. Ma a Momentum elnökének rövid sajtótájékoztatója ihlette meg […] A Deutsch Tamás ismét brillírozott: ezúttal a Momós pártelnököt osztotta ki bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csehországban szükségállapotot vezetnek be a romló járványügyi helyzet miatt

PESTISRACOK Csehországban várhatóan hétfőn szükségállapotot hirdetnek, hogy erősítsék a koronavírus-járvány elleni központi intézkedéseket. Október végén a csehországi kórházakban egyebek között “férőhelyhiány” léphetne fel, ha a hatóságok időben nem hoznának semmiféle intézkedéseket – jelentette be az egészségügyi miniszter kedden Prágában, sajtótájékoztatón. Roman Prymula a szükséghelyzet kihirdetését “a romló járványügyi helyzettel” indokolta. Egyre többen kerülnek kórházba A miniszter […] A Csehországban szükségállapotot vezetnek be a romló járványügyi helyzet miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Von der Leyen megbízik a magyarokat sértegető Jourovában

PESTISRACOK Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének “teljes a bizalma” Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős alelnökben – közölte Dana Spinant, az uniós bizottság vezető szóvivője kedden a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kedden. A szóvivő megerősítette, hogy Ursula von der Leyen megkapta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyben lemondásra szólította fel a […] A Von der Leyen megbízik a magyarokat sértegető Jourovában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is

PESTISRACOK Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is, érkeznek ide vendégek, és “mi is látogatunk számunkra fontos országokba” – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután tárgyalt Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnökkel. A kormányfő elmondta: ötvenmillió dolláros magyar-kirgiz fejlesztési alap felállításáról állapodott meg a két ország. Az alap a két ország együttműködését, különösen vegyes cégeket […] A Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az USA történetének legnagyobb kibertámadását hajtották végre egészségügyi intézmények ellen

PESTISRACOK Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét. Az NBC televízió információi szerint ez lehet az Egyesült Államok történetének legnagyobb számítógépes támadása egészségügyi intézmények ellen. A televízió információi szerint ez lehet az Egyesült Államok történetének legnagyobb számítógépes támadása egészségügyi intézmények ellen. A Universal Health Service (UHS) egészségügyi szolgáltató intézménye elleni támadások vasárnap […] A Az USA történetének legnagyobb kibertámadását hajtották végre egészségügyi intézmények ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gólpasszal tért vissza Dzsudzsák Balázs!

PESTISRACOK Rangadót játszottak hétfőn este a debreceni Nagyerdei Stadionban, hiszen a PMFC volt a DVSC vendége. A hazai szurkolók túl azon, hogy szerették volna csapatuk menetelését tovább élvezni a másodosztályban, Dzsudzsák Balázs visszatérését is nagyon várták, nemhiába. Több, mint tizenkét év légiós élet után tért vissza Dzsudzsák Debrecenbe, ahol hétfőn este csereként lépett pályára. A mérkőzés […] A Gólpasszal tért vissza Dzsudzsák Balázs! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koncz Zsófia továbbvinné édesapja örökségét (videó)

PESTISRACOK Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő tragikus halála miatt hamarosan időközi voksoláson dől el, ki képviselheti a jövőben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben élők érdekeit. A Fidesz-KDNP színeiben induló Koncz Zsófia a PestiTV Riporter című műsorában Szarvas Szilveszterrel beszélgetett programjáról.  Koncz Zsófia elmondta, hogy édesapja hagyatékának legfontosabb pillére az emberközeli hozzáállás. A kormánypárti jelölt beszélt […] A Koncz Zsófia továbbvinné édesapja örökségét (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jourová: Orbán beteg demokráciát épít, szinte megszűnt a kormánykritikus sajtó

PESTISRACOK Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a német balliberális sajtóban engedte szabadjára magyarellenes érzelmeit és tett olyan vitatható kijelentéseket, mint például, hogy a magyar miniszterelnök egy beteg demokráciát épít, és a magyar emberek a függetlenobjektív demokratikus igazsajtó hiányában nem is tudnak szabadon véleményt alkotni. Mint ismert, Jourová Magyarországgal kapcsolatos dezinformációit Donáth Annától, momentumos társalkodónőjétől szerzi […] A Jourová: Orbán beteg demokráciát épít, szinte megszűnt a kormánykritikus sajtó bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Grosics Gyula élete végéig tartott a kommunistáktól – Nem írt alá az ÁVH-nak, embernek maradva lett a legenda

PESTISRACOK Grosics Gyula nem csak utolérhetetlen legenda, de igazi hazafi, aki ember maradt az embertelenségben. Még idős korában is összerezzent néha, mintha tartana valamitől. Volt mitől, már 1949-ben megdolgozta az ÁVH, de nem írt alá, nem jelentett. Később világklasszis lett, akit ötvenhat után újra elővettek, de abból a pofonból is felállt. Munkatársunk gyerekként találkozott Grosiccsal, akit a legintelligensebb, […] A Grosics Gyula élete végéig tartott a kommunistáktól – Nem írt alá az ÁVH-nak, embernek maradva lett a legenda bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tömeges leépítés a fővárosi fürdőkben, a balliberális vezetés a pandémiára fogja

PESTISRACOK Tömeges leépítésbe kezdett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., s bár a főváros balliberális vezetése által kinevezett cégvezetés a pandémia miatt visszaesett forgalommal indokolta, hogy közel száz munkatársat küldenek el, több egykori dolgozó arról számolt be lapunknak, hogy ideológiai alapú tisztogatás zajlik, a takarítói szintig bezárólag. Ezt támasztja alá, hogy a vállalat nemrégiben több, jelenleg […] A Tömeges leépítés a fővárosi fürdőkben, a balliberális vezetés a pandémiára fogja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Húsz év után ismét magyar polgámestere van Marosvásárhelynek, győzött Soós Zoltán

PESTISRACOK Soós Zoltán nyerte a marosvásárhelyi polgármester-választást a független jelölt kampánystábja által végzett párhuzamos szavazatszámlálás szerint. Soós egyedüli magyar jelöltként szállt versenybe, mind a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), mind az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) támogatta. A mintegy 43 százalékos magyar lakossággal rendelkező és a legnagyobb erdélyi magyar közösségnek otthont adó Marosvásárhelyt 2000 óta Dorin Florea […] A Húsz év után ismét magyar polgámestere van Marosvásárhelynek, győzött Soós Zoltán bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szlovénia enyhít a beutazási szabályokon

PESTISRACOK Szlovénia a jövő héttől enyhít a beutazási szabályokon, a vörös jelzésű országokból érkezők is elkerülhetik a kötelező hatósági karantént, amennyiben rendelkeznek 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel – közölte a helyi sajtó vasárnap. A kormány korábbi rendelete szerint a vörös besorolású országokból érkező állampolgárok számára kötelező volt a házi elkülönítés, és az nem volt kiváltható […] A Szlovénia enyhít a beutazási szabályokon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csak Benedek Tiborék elvesztéséről ne kérdezzük – Mélyinterjú a pólóslegenda Molnár Endrével

PESTISRACOK A magyar vízilabda talán legjobb kapusa volt Molnár Endre, aki nemcsak zseniális védéseiről, de humoráról is híres volt. Mindent megnyert, amit meg lehetett, hetvenöt évesen is remek formában van, csak Benedek Tiborék halálával nem tud mit kezdeni. Még beszélni is nehezére esik erről. Szerencsére volt más témánk is, az unokák például követik a nagypapa útját, […] A Csak Benedek Tiborék elvesztéséről ne kérdezzük – Mélyinterjú a pólóslegenda Molnár Endrével bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

PESTISRACOK 937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 18 137 fő. Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 54%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. 620 koronavírusos beteget […] A 937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Álfüggetlen újságíró uszítja egymás ellen a gödieket

PESTISRACOK Megdöbbentő az az uszító hadjárat, ami Bodnár Zsuzsától, a magát pártfüggetlennek nevező újságírótól ömlik a gödiekre. Felháborítónak tartjuk és nem tűrjük tovább, hogy negatív színben tüntesse fel Gödöt és annak lakosait a nagyvilág számára – írja a helyi Fidesz sajtóközleményében. A sajtóközleményben azt írják: a több szerepben tetszelgő politikai érdekek mentén elkötelezett újságíró naponta gyárt olyan […] A Álfüggetlen újságíró uszítja egymás ellen a gödieket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ügyészség állítja, bizonyítékuk van rá, hogy Madeleine McCann meghalt

PESTISRACOK A 2007 májusában eltűnt Madeleine McCann ügyében közölte az ügyben vizsgálatot folytató ügyészség: nincs szükségük a kislány holtesttére ahhoz, hogy vádat emeljenek a 43 éves pedofil és erőszaktevő Christian Brückner ellen, ugyanis tárgyi bizonyítékaik vannak – írja az Origo. A lap információi szerint a gyanúsított Németországban van börtönben és még nem vádolták meg a kislány […] A Az ügyészség állítja, bizonyítékuk van rá, hogy Madeleine McCann meghalt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mohács választ

PESTISRACOK Mohács városában a politikai helyzet meglehetősen furcsa. Szekó József (Fidesz) tragikus halála után a kormánypártok a választási jogszabályok miatt nem tudtak új jelöltet állítani, így az ellenzék jelöltje akár egy szavazattal is megnyerhette volna a választást. Csorbai Ferenc (MSZP) ellenfél híján meg is nyerte a kört, annak ellenére, hogy az ellenzék minden pártja kérte visszalépését. […] A Mohács választ bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Jog és Igazságosság és két kisebb lengyel kormánypárt megerősítették koalíciójukat

PESTISRACOK Új koalíciós szerződés aláírásával megerősítették szövetségüket a Jog és Igazságosság (PiS) által vezetett lengyel kormánykoalíció pártjai. Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke ez alkalomból megígérte, hogy a parlamenti választásig hátramaradó három évben mindent megtesznek az ország megerősítéséért. Megteszünk mindent, ami megerősítheti (nemzeti) közösségünket, ami javítja minden egyes állampolgár sorsát – jelentette ki rövid felszólalásában Kaczynski. Megvan […] A A Jog és Igazságosság és két kisebb lengyel kormánypárt megerősítették koalíciójukat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Menczer: A Momentum politikusai idegen érdekeket képviselő zsoldosok

PESTISRACOK A Momentum politikusai idegen érdekeket képviselő zsoldosok. Ez egyértelműen kiderült, hiszen Fekete-Győr András azt kérte az erdélyi magyaroktól, hogy a romániai vasárnapi választáson ne a magyarokat, ne a magyar pártot, hanem a románokat, egy román pártot támogassanak – mutatott rá a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára egy Facebook-videóban a vasárnap […] A Menczer: A Momentum politikusai idegen érdekeket képviselő zsoldosok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Konzervatív bírónőt jelölhet Trump a Legfelsőbb Bíróságba

PESTISRACOK Ki is választotta Donald Trump amerikai elnök az új legfelsőbb bírójelöltet – írja a The Hill-re hivatkozva a Mandiner. Mint beszámolnak róla, az új jelölt, akit a nemrégiben elhunyt Ruth Bader Ginsburg helyére nevezne Donald Trump, Amy Coney Barrett bírónő. A cikk két „nagy tudású” forrásra hivatkozik, akik szerint az elnök vasárnap fogja bejelenteni választását a […] A Konzervatív bírónőt jelölhet Trump a Legfelsőbb Bíróságba bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Budai Gyula a PS-nek: Czeglédynek falaz az ügyvédi kamara!

PESTISRACOK A Szegedi Ügyvédi Kamara Etikai Bizottsága fegyelmi és etikai vizsgálatot indíthat a Czeglédy-ügyet megakasztó ügyvéddel, Binszki Józseffel szemben. A PestiSrácok.hu cikke nyomán Budai Gyula tett bejelentést az országos Magyar Ügyvédi Kamaránál, valamint a területi Szegedi Ügyvédi Kamaránál. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint Binszki József súlyos etikai vétséget követett el azzal, hogy érdekellentétben álló felek védelmét […] A Budai Gyula a PS-nek: Czeglédynek falaz az ügyvédi kamara! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Afganisztáni és pakisztáni migránsok csaptak össze Boszniában

PESTISRACOK Afganisztáni és pakisztáni illegális bevándorlók csaptak össze az északnyugat-boszniai Bihácon szerda késő este, két migránst meghalt, tizennyolc pedig megsebesült – erősítette meg a helyi rendőrség csütörtökön. Az N1 regionális hírtelevízió beszámolója szerint a gyilkosságok elkövetőit még keresik, és a hatóságok azt is ki akarják deríteni, mi vezetett a konfliktushoz a két csoport között. A boszniai […] A Afganisztáni és pakisztáni migránsok csaptak össze Boszniában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Riporter: fővárosi épületeket bombázna le Budapest baloldali vezetése

PESTISRACOK Az I. kerület polgármestere elszólta magát és beavatott minket Karácsony Gergely városfejlesztési politikájába, amely a bombázást jelenti. V. Naszályi Márta a Biodómmal kapcsolatban fejtette ki álláspontját, amelyet aztán egyből le is tagadott. Európa legnagyobb Biodómjának építése hónapok óta áll. A baloldal hozzáállását tekintve pedig csoda lesz, ha valaha elkészül. További részletek vasárnap 20 órától a […] A A Riporter: fővárosi épületeket bombázna le Budapest baloldali vezetése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mától miniszterként dolgozik Novák Katalin

PESTISRACOK Mától családokért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozik Novák Katalin. A miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán ismertette: céljai között szerepel az elmúlt tíz év eredményének, a gazdag családtámogatási rendszer minden elemének megőrzése, a családokat támogató lehetőségek további bővítése, ezen belül a saját tulajdonú otthonhoz jutás kiemelt segítése, valamint a gyermekvállalás és gyermeknevelés segítése minden gyermekre vágyó pár […] A Mától miniszterként dolgozik Novák Katalin bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb egyetemi épületeket foglaltak el a szerepzavarban szenvedő színészpalánták

PESTISRACOK Elfoglalták az SZFE hallgatói az egyetem Film-, és Médiaintézetét. A diákok csütörtök reggeli közleményéből kiderül, hogy a szerepzavarban szenvedő színészpalánták nem tartják legitimnek a frissen kinevezett rektorhelyetteseket, márpedig kénytelennek lesznek feldolgozni a változást, hiszen kedden Vidnyánszky Attila világossá tette, hogy nem hátrálnak meg, elszántan beleállnak az új campus megépítésébe. Portálunk már beszámolt róla, hogy Novák […] A Újabb egyetemi épületeket foglaltak el a szerepzavarban szenvedő színészpalánták bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Láng Zsolt szerint a Fidesztől ellopott turizmust segítő javaslatcsomagot nyújtott be, majd fogadott el a főváros

PESTISRACOK A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit, valamint a taxisok is engedményt kapnak a drosztdíjból – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A turizmust segítő csomagot korábban a kormánypárti frakció szorgalmazta, ám Karácsony Gergelyék ezt úgy kezelték, mintha a saját javaslatuk lett volna. Láng Zsolt, […] A Láng Zsolt szerint a Fidesztől ellopott turizmust segítő javaslatcsomagot nyújtott be, majd fogadott el a főváros bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus – Holland pálfordulás maszkügyben

PESTISRACOK Mark Rutte holland kormányfő szerdán a parlamentben kijelentette, hogy a légzőszerveket elfedő maszk sürgős viselését tanácsolja a lakosságnak, annak ellenére, hogy nemrégiben a holland kormány még megkérdőjelezte a maszk viselésének hatékonyságát. A maszkviselés elsősorban Amszterdamban, Rotterdamban, és Hágában tanácsolt. A parlamenti képviselők többsége szerint azonban, az ezzel kapcsolatos szabályozásnak egységesnek kéne lennie minden holland régióban, […] A Koronavírus – Holland pálfordulás maszkügyben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Potápi: tovább erősítené a kormány a külhoni magyarok képzési lehetőségeit

PESTISRACOK A külhoni magyar fiatalok képzési lehetőségeiről is beszélt pécsi sajtótájékoztatóján Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta: a kormányzat partner abban, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti kara az eddiginél komolyabb részt vállaljon a határon túl és a diaszpórában élő magyar fiatalok felsőfokú művészeti képzésében. Potápi Árpád János a témában tartott megbeszélést követő […] A Potápi: tovább erősítené a kormány a külhoni magyarok képzési lehetőségeit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fegyházbüntetésre ítélték egy embercsempész bűnszervezet tagjait Esztergomban

PESTISRACOK Első fokon fegyházbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság hat embert, mert pénzért több mint ötven migránst csempésztek át Magyarországon át Ausztriába 2015 júniusáig – tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész szerdán az MTI-t. Reszl Ildikó közleménye szerint egy ismeretlen ember bűnszervezetet hozott létre, hogy Szerbiából Magyarországra érkezett migránsokat pénzért Ausztriába csempésszenek át. A bűnszervezet vezetője az illegális […] A Fegyházbüntetésre ítélték egy embercsempész bűnszervezet tagjait Esztergomban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A kormány megvédte a rezsicsökkentés eredményeit az Európai Bizottsággal szemben

PESTISRACOK Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerda reggeli közleménye szerint Magyarország sikeresen megvédte a rezsicsökkentés eredményeit az Európai Bizottsággal folytatott vitában. Az Európai Bíróság ítélete kimondja: Magyarország rezsipolitikája és a rezsicsökkentés nem ütközik a közösségi jogba. A közlemény felidézi, a magyar kormány az elmúlt években a magyar családok terhének mérséklésére rezsicsökkentést hajtott végre, melynek következtében […] A A kormány megvédte a rezsicsökkentés eredményeit az Európai Bizottsággal szemben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Négy évre ítélték M. Richárdot, a Dózsa György úti baleset okozóját

PESTISRACOK Négy év letöltendő fogházbüntetést kapott szerdán a Dózsa György úti gázolóként emlegetett férfi, M. Richárd, aki három évvel ezelőtt ütközött a belvárosban egy ELMŰ-s dolgozókat szállító Citroennel. A balesetben egy 23 éves és egy 27 éves férfi meghalt, többen súlyosan megsérültek, miután az autó egy ott lévő buszmegállóba csapódott. M-nek a baleset idején nem volt […] A Négy évre ítélték M. Richárdot, a Dózsa György úti baleset okozóját bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél

PESTISRACOK Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél – derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható. A tájékoztatás szerint éjszaka mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél, majd a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével megpróbáltak felmászni a […] A Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter a gazdasági együttműködésről tárgyalt mongol kollégájával

PESTISRACOK A gazdasági együttműködésről és a nemzetközi szervezetekben való összehangolt cselekvésről tárgyalt kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Njamceren Enkhtaivan mongol külügyminiszterrel. A magyar diplomácia vezetője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a keddi videokonferencia volt az első tárgyalása a nemrég kinevezett mongol kollégájával. Szijjártó Péter közölte: a jövő év elején egy 57 millió dolláros kötött […] A Szijjártó Péter a gazdasági együttműködésről tárgyalt mongol kollégájával bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fel akarta gyújtani a Charlie Hebdo szerkesztőségét a hentesbárddal támadó pakisztáni férfi

PESTISRACOK Fel akarta gyújtani a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségét a Mohamed-karikatúrák közlése miatt a négy nappal ezelőtti párizsi támadás gyanúsítottja – közölte keddi sajtótájékoztatóján Jean-Francois Ricard terrorelhárítási főügyész, aki terrorizmussal kapcsolatos emberölési kísérlet és terrorcselekmény gyanúja miatt kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését.  Zaheer Hassan Mehmood pakisztáni gyanúsított beismerte, hogy korábban hazudott a személyazonosságáról, […] A Fel akarta gyújtani a Charlie Hebdo szerkesztőségét a hentesbárddal támadó pakisztáni férfi bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kovács Zoltán a nemzetközi médiaterrorról: az „újságírók” nem hajlandóak még meghallgatni sem a másik oldalt

PESTISRACOK A német Der Tagesspiegel múlt héten megjelent cikkében Judith Langowski és Jonas Bickelmann arról értekeznek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ahelyett, hogy a hatékony védekezésre koncentrálna, ideológiai célok megvalósítására használja fel a vírus adta körülményeket- számolt be róla közösségi oldalán Kovács Zoltán, aki szeretett volna az alaptalan, hamis vádakra egy válaszcikk keretében reagálni, ám erre nem […] A Kovács Zoltán a nemzetközi médiaterrorról: az „újságírók” nem hajlandóak még meghallgatni sem a másik oldalt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elérhető közelségben a valóban olcsó és nagyon gyors vírusteszt

PESTISRACOK Két cég is tervezi, hogy hamarosan a jelenleg elérhetőkhöz képest sokkal olcsóbb, megbízhatóbb és gyorsabb vírusteszteket dobnak piacra. A terhességi tesztekre hasonlító tesztek átlagára magyar pénzre átszámítva kétezer forint alatt lesz, és legfeljebb fél óra alatt már mutatják is az eredményt. A teszt kifejlesztését márciusban indította el a WHO, az Európai Bizottság, a Gates Alapítvány […] A Elérhető közelségben a valóban olcsó és nagyon gyors vírusteszt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: Vera Jourová bizottsági alelnök megsértette Magyarországot, távoznia kell!

PESTISRACOK Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar  embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása […] A Orbán Viktor: Vera Jourová bizottsági alelnök megsértette Magyarországot, távoznia kell! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A maffiával ölethette meg és ásatta el strómanjait Alsóhatár polgármestere

PESTISRACOK Nem mindennapi maffiaper zajlik Szlovákiában, hiszen egy ma is aktív politikust, a felvidéki Alsóhatár polgármesterét, Dora Ferencet és bűntársait öt gyilkossággal hozták összefüggésbe a hatóságok. A vád szerint a terheltek a dunaszerdahelyi mészárlást is kivitelező Sátor Lajost és bandáját bízták meg azzal, hogy likvidálják strómanjaikat és üzleti ellenfeleiket. A településvezetőre és vádlott-társaira tavaly februárban csaptak […] A A maffiával ölethette meg és ásatta el strómanjait Alsóhatár polgármestere bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az RMDSZ növelte polgármesteri mandátumainak számát

PESTISRACOK Növelte polgármesterei számát a vasárnap tartott önkormányzati választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). Még nincsenek meg a végleges eredmények, de a szövetség máris 199 polgármesteri mandátumot szerzett, néggyel többet, mint négy évvel ezelőtt – jelentette be hétfő délutáni kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor, a szövetség elnöke. Ehhez adódik hozzá az a 8-10 polgármesteri mandátum, amelyet […] A Az RMDSZ növelte polgármesteri mandátumainak számát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egy év DK-s kerületvezetés eredménye: Czeglédyhez jut az a pénz, amiből rendben kéne tartani az utcákat – a Pesti Riporter utánajárt

PESTISRACOK Kiválóan halad a fővárosi baloldal a kampányígéretek teljesítésével. A nagy októberi forradalom az ígéreteihez híven elhozta a hajléktalanok Kánaánját Budapestre. Csak azt nem mondták előre, hogy ezt az utcákon, köztereken kell majd keresni. Ennek, és a történetben halványan felsejlő Czeglédy-szálnak járt utána ezen a héten a Pesti Riporter stábja.  Fontos figyelmeztetés! ? Járvány és a […] A Egy év DK-s kerületvezetés eredménye: Czeglédyhez jut az a pénz, amiből rendben kéne tartani az utcákat – a Pesti Riporter utánajárt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vádat emeltek a nyíregyházi kettős gyilkosság elkövetője ellen

PESTISRACOK Aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a tavaly augusztusban Nyíregyháza-Oroson történt kettős gyilkosság elkövetője ellen. Révész Norbert főügyészhelyettes közleményében azt írta, az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálhatja meg a bíróság a vádlott feltételes szabadságra bocsátását. A vádirat […] A Vádat emeltek a nyíregyházi kettős gyilkosság elkövetője ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

702 fővel mőtt a fertőzöttek száma Magyarotszágon

PESTISRACOK 702 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 24.716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írta a Koronavírus.gov.hu. A kormányzati portál tájékoztatása szerint elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 18.815 fő. Az aktív fertőzöttek 37, az elhunytak 54, […] A 702 fővel mőtt a fertőzöttek száma Magyarotszágon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mohácson sem történt meg a nagy ellenzéki áttörés, fölényesen győzött a Fidesz jelöltje

PESTISRACOK Pávkovics Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje jelentős, 15-20 százalékos fölénnyel nyerte meg a mohácsi időközi választást ellenfele, a városba “koronária-gócpontot” vizionáló Csorbai Ferenc ellen. A Fideszes politikus a részeredmények szerint a szavazatok közel 60 százalékát kapta meg, míg az exemeszpés, az elmúlt egy évben polgármester Csorbai Ferenc  a szavazatok 37-38 százalékát szerezte meg. A Duna-parti településen […] A Mohácson sem történt meg a nagy ellenzéki áttörés, fölényesen győzött a Fidesz jelöltje bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bajnai kényelmetlen helyzetbe került a Momentum miatt

PESTISRACOK A volt miniszterelnök Facebook-oldalán reagált arra a sajtóhírre, miszerint visszatér a politikába, méghozzá a Momentum színeiben. Fegyőrék állítasait azonnal cáfolta is, és pontokba szedte, hogy jelenleg mi az álláspontja a közszerepléssel kapcsolatban. Mint írja, immáron civilként, volt kormányfőként a 2014-es visszavonulása óta is aktívan támogatja „azokat a bátrakat, akik hitelesen küzdenek Magyarország polgári, európai jövőjéért, […] A Bajnai kényelmetlen helyzetbe került a Momentum miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hoppá! Nőtt a svéd bevándorlásellenes párt támogatottsága

PESTISRACOK Nő a bevándorlásellenes politikát folytató svéd demokrata párt támogatottsága, mert a svédek egyre inkább korlátozóbb, reálisabb bevándorláspolitikát várnak el – közölte a Migrációkutató Intézet kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán. Kovács Emese emlékeztetett arra, hogy 2015 után ideiglenes törvény lépett életbe Svédországban, amely szigorított a korábbi szabályokon. Ez a következő évben hatályát veszti, így Svédország […] A Hoppá! Nőtt a svéd bevándorlásellenes párt támogatottsága bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bevetették a Leopárdokat – videón, ahogy felbőgnek a harckocsik

PESTISRACOK A Leopard 2A4 harckocsi 3-as számú vezetési gyakorlatán vett részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóalja – írja a Honvédelem.hu. A portál tájékoztatása szerint a katonák az akadályelemek leküzdése mellett a harcjármű fegyverzeti eszközeinek és irányzó műszereinek a használatát is elsajátították. Mint ismert, 2010-ben szégyenteljes állapotban volt a honvédség, a szocialista kormány alatt […] A Bevetették a Leopárdokat – videón, ahogy felbőgnek a harckocsik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Donald Trump a konzervatív Amy Coney Barrett bírót jelölte alkotmánybírónak

PESTISRACOK Az elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepség keretében jelentette be a jelölést, amely megfelel az amerikai sajtó várakozásainak. Donald Trump “nagyszerű pillanatnak” nevezte a jelölést, és emlékeztetett arra, hogy Amy Coney Barrett a harmadik alkotmánybíró, akit elnöksége idején jelölt. Kiemelte, hogy Coney Barrett a néhai Antonin Scalia alkotmánybíró tanítványa volt, és hű ahhoz a […] A Donald Trump a konzervatív Amy Coney Barrett bírót jelölte alkotmánybírónak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem számít bűncselekménynek Svédországban a Korán égetése

PESTISRACOK Svédországban az utóbbi időben egyre több alkalommal égették el a Koránt az iszlám ellenes Stram Kurs dán párttal szimpatizálók. A szent írás elégetésének komoly következményei is lettek, erőszakos megmozdulások és összecsapások voltak a helyi muszlimok részéről. Svédországban hatósági nyomozás végén a rendőrség arra jutott, hogy nem számít bűncselekménynek a Korán elégetése. Az ügyben a rendőrség […] A Nem számít bűncselekménynek Svédországban a Korán égetése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A miniszterelnökségtől sem “zárkózik el” Kunhalmi

PESTISRACOK Interjút adott az Ezalényeg.hu-nak Kunhalmi Ágnes – szemlézi az ATV online portálja. Az MSZP társelnöke beszélt többek közt a miniszterelnökségről és a Fidesz „három bűnéről” is. Az interjú elején az MSZP népszerűségvesztéséről érdeklődött az interjúztató, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy sok oka van ennek a szerencsétlen helyzetnek, többek közt a 2008-9-es világválság, a megoldatlan pártproblémák és […] A A miniszterelnökségtől sem “zárkózik el” Kunhalmi bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: a jogállamiságról szóló vita a “fukarok” titkos fegyvere

PESTISRACOK A jogállamiságról szóló vita a “fukarok” titkos fegyvere, amivel szeretnék megakadályozni a koronavírus-járvány elleni pénzalap (Next Generation Fund) létrehozását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban. A kijelentést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár idézte szombaton közzétett Twitter-üzenetében. A magyar miniszterelnök szerint a jogállamisággal kapcsolatos vita kiváló eszköz arra, hogy […] A Orbán Viktor: a jogállamiságról szóló vita a “fukarok” titkos fegyvere bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Conor McGregor: Pacquiaóval bokszolok legközelebb a Közel-Keleten!

PESTISRACOK Az ír MMA-sztár, Conor McGregor nem egész egy napja jelentette be Twitter-oldalán, hogy ismét ringbe száll a ketrec helyett. Ezúttal a Fülöp-szigetekről származó bokszlegenda, Manny Pacquiao lesz az ellenfele. Megpróbáltunk utánajárni: ez most tréfa, vagy halálosan komolyan gondolja McGregor?! A világ legnagyobb küzdősport- és profiökölvívó-üzletét hozta össze Conor McGregor, amikor ringbe lépett Floyd Mayweather ellen. […] A Conor McGregor: Pacquiaóval bokszolok legközelebb a Közel-Keleten! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mintegy 800 grammnyi kokaint és amfetamint találtak egy kerepesi dílernél

PESTISRACOK Mintegy 800 gramm kokaint és amfetamint, valamint kábítószergyanús tablettákat találtak egy kerepesi dílernél – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu-n. A rendőrségi honlapon azt írták, hogy a civilruhás rendőrök akkor csaptak le a 34 éves férfire, amikor kábítószergyanús anyagot adott el egy vevőjének a gödöllői panelházaknál. A földre vitt férfit megbilincselték, szatyrában 261 […] A Mintegy 800 grammnyi kokaint és amfetamint találtak egy kerepesi dílernél bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kövessék nálunk élőben az operatív törzs mai sajtótájékoztatóját!

PESTISRACOK Az elmúlt 24 órában elhunyt tizenhat beteg, és újabb 848 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 27 309-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 781-re emelkedett, 6118-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 20 410. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 53 százaléka, a gyógyultak 37 százaléka budapesti. 757 koronavírusos […] A Kövessék nálunk élőben az operatív törzs mai sajtótájékoztatóját! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem támogatja többé a baloldali médiát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

PESTISRACOK 2015-től kezdődően azért nyújtottunk segítséget a súlyos anyagi gondokkal küzdő 168 Órának és a megszűnés előtt álló Klubrádiónak, mert azt gondoltuk, hogy ezeken a felületeken lehetőségünk lesz a számunkra fontos társadalmi és kulturális üzenetek eljuttatására, nem utolsósorban az antiszemitizmus elleni harc kompromisszumok nélküli képviseletére. Eszünk ágában sem volt beleszólni az újságírók napi munkájába, de a […] A Nem támogatja többé a baloldali médiát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pikóék miatt drogosok és hajléktalanok lepték el Józsefváros koszos közterületeit

PESTISRACOK Pikó András korábbi választási ígéreteihez képest a közterületek koszosabbak, az utcákat hajlék nélküliek és drogosok lepték el, a társasházak támogatása szinte lenullázódott. Szűk egy év alatt az eddig fejlődő pályán lévő kerületet sikerült rossz irányba fordítani – többek közt erről is panaszkodtak Kocsis Máté országgyűlési képviselőnek, valamint Sára Botond kormánymegbízottnak a Józsefvárosi Fidesz által szervezett […] A Pikóék miatt drogosok és hajléktalanok lepték el Józsefváros koszos közterületeit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus: már 23,5 millióan meggyógyultak világszerte

PESTISRACOK 33 880 896 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 012 964, a gyógyultaké pedig 23 551 663 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki összesítése szerint. Egy nappal korábban 33 560 877 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 006 564, a gyógyultaké pedig 23 297 593 volt. A fertőzés […] A Koronavírus: már 23,5 millióan meggyógyultak világszerte bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az amerikai hírszerzés nem áll készen a versengésre Kínával egy jelentés szerint

PESTISRACOK Az amerikai hírszerzés nem áll készen a versengésre Kínával – olvasható a demokrata többségű amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében. A 37 oldalas jelentés készítői amerikai hírszerzőkkel folytatott beszélgetések nyomán azt a következtetést vonták le, hogy a hírszerző ügynökségek felkészületlenek, és modernizálásuk elmaradása jelentős kockázatokkal jár. A bizottság álláspontja szerint a hírszerző szervezeteknek […] A Az amerikai hírszerzés nem áll készen a versengésre Kínával egy jelentés szerint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Navalnij-ügy: Moszkva szerint Maas provokatív vádakat hangoztat

PESTISRACOK Az orosz külügyminisztérium közlése szerint Heiko Maas német külügyminiszter az ENSZ Közgyűlés hetvenötödik. ülésszakának általános vitája keretében tett kijelentései provokatívak. A külügyi kommentár egyenesen ultimátumoknak nevezte Maas megjegyzéseit. Provokatívnak tűnik, hogy az Alekszej Navalnij állítólagos, a vegyifegyver-tilalmi egyezmény által betiltott harci vegyi fegyverrel történt megmérgezésével kapcsolatos alaptalan vádjainak megismétléséhez Németország ezúttal az ENSZ szónoki emelvényét […] A Navalnij-ügy: Moszkva szerint Maas provokatív vádakat hangoztat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus – Holnaptól bevezetik a szükségállapotot Szlovákiában

PESTISRACOK A szlovák kormány ma elfogadta Igor Matovič miniszterelnök javaslatát a szükségállapot bevezetéséről. A vészintézkedést holnaptól, október 1-től léptetik érvénybe. Matovič a közösségi hálón azt írta, hogy a szükségállapotot egyelőre 45 napra hirdetik ki. Aztán eldöntjük, hogy folytajuk-e, vagy visszatérünk a normalitáshoz – fogalmazott. A szükségállapot ideje alatt az állam a szükséges mértékben és ideig korlátozhatja […] A Koronavírus – Holnaptól bevezetik a szükségállapotot Szlovákiában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az LMBTQ-propaganda térnyerése ellen szervez tüntetést a Mi Hazánk

PESTISRACOK Demonstrációt szervez a Mi Hazánk Mozgalom az LMBTQ-közösség “halálos fenyegetései ellen” szombatra a Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó egyesület székháza elé. Toroczkai László, a mozgalom elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az LMBTQ-közösség az elmúlt napokban “kimutatta a foga fehérjét”: halálosan megfenyegették Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét és Schittl Esztert, a CitizenGO kampányigazgatóját, amiért […] A Az LMBTQ-propaganda térnyerése ellen szervez tüntetést a Mi Hazánk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hatékony terápiát találtak a kutatók a koronavírus ellen

PESTISRACOK Egyszerre kell megvédenünk az emberek életét és egészségét, és biztosítanunk azt, hogy Magyarország működjön, ezért is kulcsfontosságú minden kutatás, amely a koronavírus elleni küzdelmet segíti. A favipiravir hazai fejlesztése szempontjából is nagyon bíztató, hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben – jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai […] A Hatékony terápiát találtak a kutatók a koronavírus ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vádat emeltek egy gödöllői nő ellen, aki sorsára hagyta csecsemőjét

PESTISRACOK Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy gödöllői nő ellen, aki egy bokros közterületen megszülte gyermekét, majd az újszülöttetet a sorsára hagyta – közölte a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel. A közleményben azt írták, a nő 2018 őszén esett teherbe, de a szülésre, illetve a gyermeknevelésre semmilyen módon nem készült fel, és az állapotát igyekezett […] A Vádat emeltek egy gödöllői nő ellen, aki sorsára hagyta csecsemőjét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Donáth Anna elismerte, Magyarország jól teljesíti a jogállami kritériumokat

PESTISRACOK Zavarodottan próbált magyarázkodni a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna, amikor arra a kérdésre kellett volna válaszolni, miért lép együttműködésre a Momentum a 2006-os terrort elrendelő Gyurcsány Ferenccel és az antiszemita Jobbikkal- írja az Origo. A Csepel Művek területén tartották meg az elmaradt Tranzit vitáját pótló Garázsvitát, ahol Varga Judit igazságügy miniszter szabályszerűen lesöpörte vitapartnerét, Donáth Anna […] A Donáth Anna elismerte, Magyarország jól teljesíti a jogállami kritériumokat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az SZFE-n Szarka Gábor ezredes veszi át az irányítást – kancellárként

PESTISRACOK Sajtóértesülések szerint Vonderviszt Lajos jelenlegi kancellárt Szarka Gábor ezredes, a honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke váltja a Színház- és Filmművészeti Egyetem élén – írja a Blikk. A korábban az ELTE és a veszprémi egyetem oktatójaként, majd az OSZK informatikai vezetőjeként dolgozó Vonderviszt Lajos 2015-ben vette át az SZFE gazdasági irányítását, majd 2017-ben további három évre hosszabbították […] A Az SZFE-n Szarka Gábor ezredes veszi át az irányítást – kancellárként bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Roland Garros: Balázs Attila három szettben jutott tovább a 2. körbe

PESTISRACOK A francia nemzetközi teniszbajnokság első fordulójában, a legjobb 64 közé jutásért a világranglistán 87. helyen álló, 32 éves Balázs Attila 2 óra 21 perc alatt legyőzte a nála négy évvel fiatalabb, 95. helyen rangsorolt japán Ucsijama Jaszukatát. A két Garros-főtáblás debütáns összecsapásán Balázs 6:2, 6:3, 7:5-re nyert. Balázs Attila ellenfele a 64 között a Roberto […] A Roland Garros: Balázs Attila három szettben jutott tovább a 2. körbe bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fidesz: Věra Jourová sértő kijelentései rombolják az Unió egységét

PESTISRACOK Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős tagja a Der Spiegelnek adott interjújában – más méltatlan kijelentések mellett – “beteg demokráciának” minősítette Magyarországot és kétségbe vonta a magyar választópolgárok ítélőképességét. Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kijelentette: a képviselőcsoport a leghatározottabban visszautasítja ezen állításokat, szavai szerint “Jourová az elfogadhatatlan […] A Fidesz: Věra Jourová sértő kijelentései rombolják az Unió egységét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter a Mazsihisz elnökével tárgyalt

PESTISRACOK Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden ellátogatott a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába, ahol Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével tárgyalt. A megbeszélésen részt vett Ligeti András, a Zsidó Világkongresszus Európai Ügyekért Felelős Koordinátora, valamint Büchler András, a Mazsihisz vezetőségi tagja, a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó elnöki tanácsadó is. Az MTI-hez eljuttatott közlemény […] A Szijjártó Péter a Mazsihisz elnökével tárgyalt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Trianoni emlékbélyeget bocsátott ki a Magyar Posta

PESTISRACOK A trianoni tragédia száz éves évfordulójának alkalmából bocsátott ki emlék bélyegblokkot a Magyar Posta. A keddi hivatalos bemutatón felszólalt a Terror Háza Múzeum főigazgatója Schmidt Mária és a miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely is. A miniszter beszédében elmondta, Trianon nemzeti tragédiát jelent, egy olyan, egy évszázada befagyott konfliktust, amelynek mi vesztesei vagyunk, de a szomszédaink […] A Trianoni emlékbélyeget bocsátott ki a Magyar Posta bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fasizmus 2020 – a multicégek

PESTISRACOK A mai, jelzőkkel dobálózó világban az ember könnyedén megkapja a „fasiszta” stigmát olyanoktól, akiknek nemhogy valójában fogalmuk sincs arról, valójában mit jelent ez a szó, hogyan működött a fasizmus, mik voltak a céljai, eszközei, legfőbb jellemzői, hanem ráadásul támogatják, harcolnak érte, vagy legalábbis akaratlan részesei a modernkori fasizmus gépezetének. A fasizmusról azonnal – nagyjából helyesen […] A Fasizmus 2020 – a multicégek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus: Putyin be fogja oltatni magát az orosz vakcinával

PESTISRACOK Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 8135-tel 1 159 573-ra emelkedett a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint. Ez a legnagyobb szám június 16. óta. A terjedés üteme második napja 0,7 százalékos, a korábbi 0,6 százalék után, a reprodukciós ráta pedig 1,2. Az új esetek 27 százaléka tünetmentes. Viktor Malejev akadémikus, az […] A Koronavírus: Putyin be fogja oltatni magát az orosz vakcinával bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: elegem van abból, hogy egyes nyugat-európai politikusok bokszzsáknak tekintik Magyarországot

PESTISRACOK Keményen reagált Szijjártó Péter a Népszava jogállamisággal kapcsolatos kérdésére. A miniszter rávilágított, hogy egyes nyugat-európai politikusok bokszzsáknak tekintik hazánkat és arra is, hogy az unióban a később csatlakozó közép-európai országokat meghurcolják olyan mondva csinált indokokkal, melyek miatt a régi tagállamokat is lehetne kritizálni, de ők kiváltságosok. A miniszter szerint Az Európai Unióban minden tagországra ugyanannak […] A Szijjártó: elegem van abból, hogy egyes nyugat-európai politikusok bokszzsáknak tekintik Magyarországot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az EU mielőbbi kormányalakítást sürget Libanonban

PESTISRACOK Az Európai Unió mielőbbi kormányalakítást sürget Libanonban, az után, hogy szombaton lemondott Musztafa Adib kijelölt libanoni miniszterelnök. Josep Borrell, az unió kül-és biztonságpolitikáért felelős főképviselője hétfőn arra szólította fel a libanoni politikai vezetőket, hogy egyesítsék erőiket és tegyenek meg mindent egy olyan kormány mihamarabbi kialakításáért, amely képes szembenézni az országot érő kihívásokkal. Az új kormány […] A Az EU mielőbbi kormányalakítást sürget Libanonban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Janikovszky Béla és a bolondokházába zárt feleség – Nézze meg és szavazzon Mező Gáborék filmjére!

PESTISRACOK Beválogatták a legjobb filmek közé Kerekes András és Mező Gábor alkotását, a Levelek a bolondokházából című dokumentumfilmet a Hét Domb Fesztiválon. Ez azért is nagy szó, mert tabutémáról, Janikovszky Béla ÁVH-tiszt sötét történetéről van szó. Ő volt az, aki az elmegyógyintézetbe záratta első feleségét. Akkor, amikor már Janikovszky Évával élt. Most teljes egészében megnézheti ezt és […] A Janikovszky Béla és a bolondokházába zárt feleség – Nézze meg és szavazzon Mező Gáborék filmjére! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az RMDSZ-nek 200 körüli településen lesz polgármestere a következő négy évben

PESTISRACOK Szatmárnémetiben a szavazókörök 60 százalékának eredményösszesítése után Kereskényi Gábor polgármester vezeti a választási versenyt a romániai önkormányzati voksoláson. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltje a részleges eredmények szerint a szavazatok 55 százalékát szerezte meg. Kelemen Hunor úgy vélte, a részleges eredmények továbbra is azt jelzik, hogy az RMDSZ-nek 200 körüli településen lesz polgármestere a […] A Az RMDSZ-nek 200 körüli településen lesz polgármestere a következő négy évben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: ha egyszer sikerült, akkor újra sikerülni fog

PESTISRACOK Orbán Viktor miniszterelnök a TV2-nek adott exkluzív interjút, amelyben a koronavírus második hullámával kapcsolatos intézkedésekről beszélt. A kormányfő hangsúlyozta: az emberek a nemzeti konzultációban arra kérték a kormányt, hogy úgy folytassa a harcot a világjárvánnyal, hogy közben az élet mehessen tovább az országban. Rendkívül nehéz feladat ez a kormánynak, hiszen úgy kell megvédeni az embereket, […] A Orbán Viktor: ha egyszer sikerült, akkor újra sikerülni fog bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Örményország rendkívüli állapotot hirdetett, teljes mozgósítást rendelt el

PESTISRACOK Kihirdették a rendkívüli állapotot, és teljes katonai mozgósítást rendeltek el vasárnap Örményországban, miután összecsapás volt az örmény és azerbajdzsáni haderő között a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban – jelentette be Nikol Pasinjan örmény miniszterelnök. Óriásira nőtt a feszültség Örményország és Azerbajdzsán között vasárnap délelőtt, miután Jereván közlése szerint az azeri erők nehéztüzérséggel támadtak célpontokat Hegyi-Karabah területén. […] A Örményország rendkívüli állapotot hirdetett, teljes mozgósítást rendelt el bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kijárási tilalom Macedóniában, még a családi és baráti látogatásokat sem engedélyezik

PESTISRACOK A rossz járványügyi mutatók miatt hétfőtől éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Montenegró három városában, Niksicben, Beranében és Andrijevicán. A helyi sajtó beszámolója szerint a kijárási tilalom 22 és reggel 5 óra között lesz érvényben mindennap mindaddig, amíg nem javul a járványhelyzet az adott településen. Emellett bezárták a vendéglátóhelyeket, és megtiltották a családi és baráti látogatásokat […] A Kijárási tilalom Macedóniában, még a családi és baráti látogatásokat sem engedélyezik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Budavári Legendák címmel nyílt szabadtéri fotókiállítás a Várkert Bazárban

PESTISRACOK A budai Várhoz kötődő érdekes embereket és különleges élettörténeteket mutat be a Budavári Legendák címmel megnyílt ingyenes, szabadtéri fotókiállítás. A Várkert Bazár Déli panoráma teraszán november közepéig megtekinthető tárlat a Várkapitányság és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében valósult meg. A kiállítás szervezőinek az a célja, hogy bemutassák, miként olvad a Várnegyed a város szövetébe. Bár […] A Budavári Legendák címmel nyílt szabadtéri fotókiállítás a Várkert Bazárban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Boris Johnson egységbe szólítja a világ vezetőit a járvány ellen

PESTISRACOK A koronavírus-járvány megtépázta az országok közötti kapcsolatokat, ezért a világ vezetőinek össze kell fogniuk a “közös ellenség”, a Covid-19 betegség vírusa ellen – jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton abban a videóra vett beszédében, amelyet az ENSZ Közgyűlése ülésszakán játszottak le. Kilenc hónappal a világjárvány kezdete után már maga az a fogalom is, hogy […] A Boris Johnson egységbe szólítja a világ vezetőit a járvány ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Charlie Hebdón akart bosszút állni a párizsi támadás fő gyanúsítottja

PESTISRACOK A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilapon akart bosszút állni Mohamed-karikatúrák közlése miatt a pénteki párizsi támadás fő gyanúsítottja – közölték a nyomozáshoz közel álló források a pakisztáni születésű, 18 éves férfi kihallgatása alapján. Pénteken egy férfi hentesbárddal megsebesített két embert a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap volt párizsi szerkesztőségének közelében. A szerkesztőség épületében gyilkolt meg […] A A Charlie Hebdón akart bosszút állni a párizsi támadás fő gyanúsítottja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az LMP az egyéni választókerületekben is előválasztást tartana

PESTISRACOK Az önkormányzati osztozkodásban alaposan elnyomott LMP az összes egyéni választókerületben előválasztással döntené el, hogy az egyes ellenzéki pártok jelöltjei közül ki állhasson ki a Fidesz jelöltjével szemben. Az önálló akaratérvényesítésben igencsak gyengén teljesítő pártnak így vélhetően valamivel több lehetősége lenne arra, hogy egyáltalán jelöltet állítson a 2022-es országgyűlési választásokon. A párt társelnökei szombati sajtótájékoztatójukon elmondták, az […] A Az LMP az egyéni választókerületekben is előválasztást tartana bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kormánypárti konkrétumok, baloldali blabla – Vasárnap időközi választás Mohácson

PESTISRACOK Mohács városában a politikai helyzet meglehetősen furcsa. Szekó József (Fidesz) egy évvel ezelőtti tragikus halála után a kormánypártok a választási jogszabályok miatt nem tudtak új jelöltet állítani, így az ellenzék polgármester-jelöltje akár egy szavazattal is győzhetett volna. Csorbai Ferenc (MSZP) ellenfél híján meg is nyerte a kört, annak ellenére, hogy az ellenzék minden pártja kérte […] A Kormánypárti konkrétumok, baloldali blabla – Vasárnap időközi választás Mohácson bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Országos tisztifőorvos: a szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni

PESTISRACOK A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni – mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt. Látható, hogy már a közösségi terjedés a jellemző – fogalmazott Müller Cecília, alapvető szabálynak […] A Országos tisztifőorvos: a szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.