Palkovics: tovább kell erősíteni a német családi vállalkozások jelenlétét Magyarországon

Tovább kell erősíteni a német gazdaság gerincét alkotó családi vállalkozások magyarországi jelenlétét, és tanulni kell tőlük – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Stuttgartban, ahol magas magyar állami kitüntetést adott át a német családi vállalkozások legfőbb érdekképviselete alapítójának. Brun-Hagen Hennerkes professzor, a német Családi Vállalkozások Alapítvány alapító-elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta […] A Palkovics: tovább kell erősíteni a német családi vállalkozások jelenlétét Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bálint Natália újra kifakadt: “A Fideszt csak pszichopaták és alacsony értelmi képességű emberek támogatják”

PESTISRACOK Nem bírta sokáig visszatartani a jobboldali emberek iránt érzett gyűlölete táplálta indulatait Bálint Natália operaénekes. E minőségében már korábban is bemutatkozott: akkor a keszthelyi időközi önkormányzati választás eredményétől elszomorodva veszített kontrollt és fejtette ki kendőzetlen véleményét a Fidesz-szavazókról, azaz több millió magyar emberről, miszerint azok “jobbágymentalitású senkik”. Cikkünk után, ahol csak lehetett, elsírta bánatát, milyen […] A Bálint Natália újra kifakadt: “A Fideszt csak pszichopaták és alacsony értelmi képességű emberek támogatják” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Dömötör Csaba: a kormány bővítette a családtámogatásokat a járvány alatt is

PESTISRACOK A kormány nemcsak megtartotta, hanem bővítette is a családtámogatásokat a koronavírus-járvány alatt – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Családszervezetek VIII. konferenciáján pénteken a budapesti Millennium Kávéházban. Dömötör Csaba a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szervezésében tartott rendezvényen egyebek mellett kiemelte, hogy jövő júliustól emelkedik a csecsemőgondozási díj (csed) összege, nő a gyermekétkeztetésre szánt támogatás […] A Dömötör Csaba: a kormány bővítette a családtámogatásokat a járvány alatt is bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az éjszakai élet két hírhedt alakját kapcsolta le a rendőrség és a TEK

PESTISRACOK Az éjszakai élet két ismert személyiségét fogta el a napokban a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével a rendőrség. A két bűnözőt most éppen önbíráskodással gyanúsítják, miután egy debreceni férfit azzal fenyegettek, ha nem rendezi tartozását, a „temetőbe teszik”.  Egyikük korábban emberölés kísérlete miatt kapott hét évet, s amíg a rácsok mögött volt, “Vitathatatlan Harcos” néven töltött […] A Az éjszakai élet két hírhedt alakját kapcsolta le a rendőrség és a TEK bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem nekünk, hanem a nyugatiaknak kell az EU-s gigakölcsön – A DK feltételek nélkül belehajszolná Magyarországot

PESTISRACOK Orbán Viktor nem elég bátor ahhoz, hogy nyílt, őszinte, szabad vitában védje meg a politikáját – jelentette ki Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a kormány feltételeket szab, és rendkívüli országgyűlési ülést hívott össze az EU-s gazdasági mentőcsomag gigahitelével kapcsolatban. Először fordul elő, hogy az Európai Unió vesz fel kölcsönt, ráadásul hihetetlen méretű kölcsönt […] A Nem nekünk, hanem a nyugatiaknak kell az EU-s gigakölcsön – A DK feltételek nélkül belehajszolná Magyarországot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: a magyar gazdaság a magyar emberek munkája révén válhat sikeressé

PESTISRACOK A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Veszprém megyei Halimbán. Szijjártó Péter a Hungarian Table Top Kft. szerződésátadási ünnepségén arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány első szakaszában az egészségügyi védekezés sikeres volt, […] A Szijjártó: a magyar gazdaság a magyar emberek munkája révén válhat sikeressé bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: minden magyart biztonságban kell tudnunk

PESTISRACOK Minden magyar embert biztonságban kell tudnunk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, azon a kitüntetési ceremónián, ahol azokat ismerték el, akik az elmúlt hónapokban részt vettek a bajba került magyarok hazahozatalában. A miniszter kiemelte, Magyarország történetének legnagyobb repatriálási akciójában végzett munkájukért harminchárom külügyminisztériumi dolgozó vehetett át elismerést a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. […] A Szijjártó: minden magyart biztonságban kell tudnunk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az OTP szerint a járvány után takarékoskodni kezdtek a magyarok

PESTISRACOK A koronavírus-járvány felértékelte a pénzügyi tudatosság szerepét, a járvány pénzügyi hatásai erősíthetik a magyarok megtakarítási hajlandóságát egy, az OTP Bank megbízásából készített kutatás Közleményében a bank azt írta: azok, akik legalább félmillió forint megtakarítással rendelkeztek, könnyebben vészelték át az elmúlt hónapokat, és többségük most pozitívabbnak értékeli anyagi helyzetét, mint az elmúlt egy évben.      Az […] A Az OTP szerint a járvány után takarékoskodni kezdtek a magyarok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Közel 900 millióra büntette a GVH az Alza.hu-t

PESTISRACOK A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 892 millió forint bírságot szabott ki az Alza.hu webáruház üzemeltetőjére és cseh anyavállalatára Black Friday akciók tisztességtelen reklámozása miatt – közölte a GVH pénteken. A versenyhivatal kimagasló bírsággal sújtotta az egyik internetes áruházat, amiért az tisztességtelen módon reklámozta akcióit. A GVH célja mindezzel az volt, hogy a Magyarországon is népszerűvé vált […] A Közel 900 millióra büntette a GVH az Alza.hu-t bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

“A rád bízott drága kincset őrizd mindig” – Így búcsúztak szerettei Kelemen Leventétől

PESTISRACOK Levente mindenki Leventéje volt. A falu Leventéje, a barátok Leventéje, a tiszteletbeli székelyek Leventéje, tiszteletes úr, nekem pedig édesapa – így emlékezett lánya Kelemen Levente oklándi tiszteletesre, a magyarság nemzetgyógyítójára. A “kovászembert”, aki hosszas küzdelem után, 55 évesen távozott, fájó űrt hagyva a magyarság szívében maga után, barátai és szerettei búcsúztatták egy második, huszárhagyomány szerinti […] A “A rád bízott drága kincset őrizd mindig” – Így búcsúztak szerettei Kelemen Leventétől bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Már lehet jogegységi panaszt benyújtani a Kúriához

PESTISRACOK Jogegységi panaszt nyújthatnak be a Kúriához a peres felek, ezzel kikényszeríthetővé válik, hogy a bíróságok ugyanolyan jogkérdéseket ugyanúgy bíráljanak el. A július 1-jétől működő jogintézményről a jogegységipanasz-eljárások előkészítésével megbízott kúriai tanácselnök beszélt az MTI-nek. Patyi András emlékeztetett: jogegységi eljárást korábban csak meghatározott bírósági vezetők kezdeményezhettek, a peres felek nem. Az új jogintézménnyel az ügyben érintetteknek […] A Már lehet jogegységi panaszt benyújtani a Kúriához bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése az autonómiáért

PESTISRACOK Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásgyűjtése – hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán. Varga Judit azt írta, az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás – többi között – a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti. Így – mint fogalmazott – “a […] A Varga Judit: folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése az autonómiáért bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Répássy Róbert: Bűncselekmény postaládákból kilopni a konzultációs íveket

PESTISRACOK Miskolc számos körzetében nem kapták meg a lakók a nemzeti konzultációs íveket. A helyi Fidesz-KDNP gyanúja szerint a borsodi megyeszékhelyen is sok postaládából kihalászták a leveleket a baloldali aktivisták. A kormánypártok miskolci szóvivőjétől megtudtuk: több száz lépcsőházi kamerafelvételt szeretnének visszanézni, hogy kiderüljön, kik tulajdonították el a küldeményeket. Répássy Róbert ügyvéd szerint az, aki mások levélszekrényéből […] A Répássy Róbert: Bűncselekmény postaládákból kilopni a konzultációs íveket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tizenegy műszaki vizsgabiztost és ügykezelőt tartóztattak le a Mozaik utcai vesztegetési ügyben

PESTISRACOK Tizenegy gyanúsított letartóztatását rendelte el a Mozaik utcai műszaki vizsgaállomáson elkövetett vesztegetés ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság – tudatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön közleményben. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak műszaki vizsgabiztosként dolgoztak a Mozaik utcai műszaki vizsgaállomáson, és hivatalos személyként a gépjárművek műszaki vizsgáztatása során végzett tevékenységükkel összefüggésben gépjármű-kereskedőkkel megállapodtak arról, hogy rendszeres haszonszerzésre […] A Tizenegy műszaki vizsgabiztost és ügykezelőt tartóztattak le a Mozaik utcai vesztegetési ügyben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Célpontban az országfásítás – Az élő fába is beleköt a balliberális sajtó

PESTISRACOK Egész talppal rongyolt bele nemrégiben az Átlátszó nevű baloldali blog az országos erdőtelepítési programot kiegészítő települési fatelepítési munkatervbe. Az említett portál “közpénzherdálási” szakértői ugyanis “kiderítették”, hogy a kereskedelmi árak három-négyszeresébe kerülhetnek azok a fák, amelyeket ezen projekt égisze alatt oszt szét az Agrárminisztérium. Itt halkan jegyeznénk meg, hogy talán mégsem ártott volna a témában részletesen […] A Célpontban az országfásítás – Az élő fába is beleköt a balliberális sajtó bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Folytatódik a “boszorkányüldözés” Trump vagyonnyilatkozatának ügyében

PESTISRACOK Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának kell eldöntenie, hogy megvizsgálhatja-e Donald Trump amerikai elnök adóbevallásait és egyéb pénzügyi nyilvántartásait  a Kongresszus és az ügyészség, számolt be a BBC. A lap szerint ez egy potenciálisan hatalmas politikai következményekkel járó határozat. Trump korábban megtagadta a vagyonával és üzleteivel kapcsolatos dokumentumok megosztását, ügyvédei érvelése szerint ugyanis hivatali ideje alatt […] A Folytatódik a “boszorkányüldözés” Trump vagyonnyilatkozatának ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bajban van Karácsony: az emberek a Liget Projekt befejezését akarják

PESTISRACOK Vajon hajlandó lesz-e elengedni a fejlesztések további szisztematikus akadályozását Karácsony Gergely, miközben egész politikai pályafutását lényegében a Liget Projekt megtorpedózására alapozta és valódi sikereket egyedül ezen a téren ért el? Jó kérdés, különösen annak tükrében, hogy a legutóbbi – bár agyonhallgatott – partnerségi egyeztetés végén az derült ki: a megkérdezett polgárok elsöprő többsége (több, mint […] A Bajban van Karácsony: az emberek a Liget Projekt befejezését akarják bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kiesett a Demokrata celebvilág kegyeiből az amerikai rapper, mert “Trumpnak segít” a jelöltsége

PESTISRACOK A világhírű rapper, Kanye West július 4-én jelentette be, hogy elindul az idei amerikai elnökválasztáson. Mivel szakértők szerint a rapper elsősorban a demokrata Joe Bidentől vehet el szavazatokat, így indulása a jelenlegi elnöknek, Donald Trumpnak kedvezhet. Kanye Westet szinte azonnal el is kezdték támadni: egy előadóművész szemétdarabhoz hasonlították, aki Donald Trumpnak akar segíteni. Kanye West […] A Kiesett a Demokrata celebvilág kegyeiből az amerikai rapper, mert “Trumpnak segít” a jelöltsége bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyilkosságok megszervezésének gyanúsítanak egy orosz kormányzót

PESTISRACOK Másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosságok megszervezése és gyilkossági kísérlet gyanúja miatt őrizetbe vették csütörtökön Szergej Furgalt, az orosz távol-keleti Habarovszki terület kormányzóját. Furgalt reggel az otthonánál fogták el kommandósok, amikor a munkahelyére készült indulni. Az akcióról készült videofelvételeket bemutatták a televízióban. Szvetlana Petrenko, a kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője közölte: a politikust azzal gyanúsították […] A Gyilkosságok megszervezésének gyanúsítanak egy orosz kormányzót bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Falus Ferenc szerint a kormány miatt nyaralnak az emberek, pedig nőtt a megbetegedések száma

PESTISRACOK Az egykori tisztifőorvos és ellenzéki politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy szerinte trendforduló zajlik, újra nőnek pozitív esetek, miközben a kormány úgy csinál, mintha már túlestünk volna a járványon és engedi a tömegrendezvényeket. Falus Ferenc szerint mindez azért van, mert a kormány kevés tesztet végez. Ezt abból következtette ki, hogy mivel […] A Falus Ferenc szerint a kormány miatt nyaralnak az emberek, pedig nőtt a megbetegedések száma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Három évre eltiltották foglalkozásától az Orbán-interjút meghamisító újságírót

PESTISRACOK Információs adat megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek, és pénzbírság kiszabása mellett három évre eltiltotta a foglalkozásától a bíróság azt a férfit, aki a Veszprémi Napló korábbi munkatáraként még 2016. december 24-én megjelent kormányfői interjút meghamisította. Eltiltották a lapszerkesztéstől az Orbán-interjú meghamisítóját – írja a MagyarHang.org. Mint kifejtik, másodfokon súlyosabb büntetést kapott a Veszprémi Napló korrábbi […] A Három évre eltiltották foglalkozásától az Orbán-interjút meghamisító újságírót bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fiatalokra utazik Gyurcsány, akik a szemkilövetés után születtek

PESTISRACOK Chatbot, szelfi, Instagram, YouTube-csatorna – a Gyurcsány és Gyurcsányné Párt első embere mindent megtesz, hogy szavazókat halásszon abból a fiatal korosztályból, akik már nem ismerhették a bukott miniszterelnök igazi arcát, és rendőrállami rendszerét. Az Origó cikke szerint Gyurcsány Ferenc újabb ötlete a DK politikai nyári egyeteme, ahol három napon keresztül moshatja a fiatalok agyát a […] A A fiatalokra utazik Gyurcsány, akik a szemkilövetés után születtek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Optimistábbak az európaiaknál a magyar cégek a gazdasági visszaesés mértékét illetően

PESTISRACOK Az európai átlagnál optimistábbak a magyar vállalatok, ugyanis míg az európai cégek 56 százaléka számít egy éven belül recesszióra, a magyar vállalatoknak csak 50 százaléka véli úgy, hogy 2020-ban csökkenhet az ország GDP-je, 45 százalékuk pedig nem idén hanem csak később számít visszaesésre – derül ki az Intrum követeléskezelő nemzetközi felméréséből. A közlemény szerint a […] A Optimistábbak az európaiaknál a magyar cégek a gazdasági visszaesés mértékét illetően bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Migránsokat szállító furgon balesetezett Észak-Macedóniában

PESTISRACOK Illegális bevándorlókat szállító furgon ütközött neki több járműnek Észak-Macedónia déli részén, a görög és a bolgár határ közelében, nyolcan megsérültek – közölte a helyi rendőrség szerdán. Az illetékesek tájékoztatása szerint a furgon nagy sebességgel haladt, amikor egy autóval ütközött, majd belehajtott több parkoló járműbe az Észak-Macedónia délkeleti részén található Sztrumica közelében kedden. A 15 afgán, […] A Migránsokat szállító furgon balesetezett Észak-Macedóniában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Világkormányt akar az ENSZ vörös vezetője – A pandémonok elhoznák a pandemokráciát

PESTISRACOK Mintha egy sci-fi regényt olvasnánk: az ENSZ főtitkára, a posztkommunista António Guterres világkormányt akar és leszámolna a nemzetállamokkal. Tényleg meg kell tanulnunk újbeszélül? Meddig kell tűrnünk, hogy a Guterreshez hasonló vörösök (a portugál hat éven át volt a Szocialista Internacionálé elnöke) mondják meg, hogy hogyan KELL élnünk. K. T. Zelenay publicisztikája. A Netflix-generáció korában manapság […] A Világkormányt akar az ENSZ vörös vezetője – A pandémonok elhoznák a pandemokráciát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Oroszország és Kína megvétózta az ENSZ határon átnyúló humanitárius segélyezésről szóló határozatát

PESTISRACOK Oroszország és Kína kedden megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) a Szíriának szánt – határon átnyúló – humanitárius segélyezésről szóló határozatot – közölték a világszervezet diplomatái. A tájékoztatás szerint Moszkva és Peking egy olyan határozattervezetet utasított el, amely egy évre hosszabbította volna meg a polgárháborús országba küldött humanitárius támogatásokat. A Németország és Belgium által kezdeményezett […] A Oroszország és Kína megvétózta az ENSZ határon átnyúló humanitárius segélyezésről szóló határozatát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ide vidd el a gyereket! – 9 szuper nyári program Budapesten

PESTISRACOK Kitört a vakáció, ami most – a karantén után – talán még nagyobb örömet okoz a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt. A külföldi utak helyett pedig tökéletes program lehet környezetünk újrafelfedezése – ezúttal urbánus sétát teszünk Budapesten, lássuk, hova érdemes elmenni a gyerekekkel a fővárosban. 061.hu Irány a Nagyjátszótér! A legtöbb gyerek imád mászókázni, hintázni, […] A Ide vidd el a gyereket! – 9 szuper nyári program Budapesten bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Öttel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

PESTISRACOK Öttel, 4210-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 589, immár negyedik napja változatlanul. 2885-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 736. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka […] A Öttel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Török védelmi minisztérium: Ankara és Róma egyetért a líbiai konfliktus politikai rendezésében

PESTISRACOK Törökország és Olaszország egyetért a líbiai konfliktus politikai rendezésében – közölte a török védelmi minisztérium kedden Hulusi Akar török tárcavezető és olasz hivatali partnere, Lorenzo Guerini megbeszélése nyomán. Hulusi Akar szerint számos kérdésben hasonló, illetve azonos álláspontot képviselnek. Mint mondta, a Földközi-tenger térségének csak előnye származna egy török-olasz védelmi és biztonsági együttműködésből. Lorenzo Guerini hangsúlyozta, hogy […] A Török védelmi minisztérium: Ankara és Róma egyetért a líbiai konfliktus politikai rendezésében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kutatók szerint német kamionokkal jutott Észak-Olaszországba a vírus “agresszív” törzse

PESTISRACOK Olasz orvosi kutatások szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.Az olasz sajtóban kedden közölt vizsgálat arra keresett választ, mikor és hogyan érkezett meg az olaszországi járványgócpont Lombardiába a Covid-19 betegség, valamint hogy miért éppen ezt a […] A Kutatók szerint német kamionokkal jutott Észak-Olaszországba a vírus “agresszív” törzse bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mindent bevet Soros Trump megbuktatása érdekében

PESTISRACOK Soros György amerikai tőzsdespekuláns mindent megtesz azért, hogy Donald Trump amerikai elnököt ne válasszák újra novemberben. A tavaly alapított politikai akcióbizottságán keresztül Soros rengeteg pénzt juttatott el különböző demokrata párti szervezeteknek, hogy hamis videókkal próbálják meg lejáratni Donald Trumpot. Ezekkel a Soros család politikus barátai is jól járnak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Trump […] A Mindent bevet Soros Trump megbuktatása érdekében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Megtudtuk: a fehér emberek félállati, genetikailag defektes lények

PESTISRACOK A Black Lives Matter mozgalom egyik társalapítója szerint a fehér emberek valójában félállati lények, és genetikailag defektesek is. Az elméletet az aktivista egy genetikai magyarázattal is megpróbálta levezetni, amibe belekeverte az emberek bőrszínéért felelős melanint is. Újra a reflektorfénybe került egy megdöbbentő poszt Yusra Khogalitól, a torontói Black Lives Matter társalapítójától. A korábban állítólag a Facebookon […] A Megtudtuk: a fehér emberek félállati, genetikailag defektes lények bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Megújul a kismarosi kisvasút

PESTISRACOK Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – mondta Rétvári Bence kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője közölte: a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást ot igényel. További 420 millió forint költséget jelent […] A Megújul a kismarosi kisvasút bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton

PESTISRACOK A hőség, az extrém UV-sugárzás, az erős szél és zivatar veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra. Az MTI-hez pénteken kora este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: tovább melegszik az idő, de szombaton hidegfront érkezik, többfelé viharos széllel, elszórtan zivatarokkal. A hidegfront előterében az Alföldön még szombaton is marad a hőség, több helyen […] A Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben

PESTISRACOK A magyar álláspont szerint igazságosnak, rugalmasnak, és a politikamentesnek kell lennie a gazdasági újraindítást célzó uniós helyreállítási csomagnak. Ezért érthetetlen, hogy a károk enyhítésekor, a támogatási elv kialakításakor aránytalanságok figyelhetők meg egyes országok tekintetében – hangsúlyozta Varga Mihály az unió pénzügyminisztereinek, videokonferenciás tanácskozásán pénteken. A tárca közleménye szerint Varga Mihály közölte: Magyarország üdvözli, hogy Németország, […] A Igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

585 millió eurós támogatást hagyott jóvá az EP a szír migránsok számára

PESTISRACOK AZ Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén jóváhagyta a szíriai válság miatt Törökországban, Jordániában és Libanonban rekedt menekültek és az őket befogadó közösségek támogatására szánt 585 millió eurós (mintegy 205 milliárd forint) finanszírozást – közölte az uniós parlament pénteken. A jóváhagyás 485 millió euró humanitárius segély folyósítását teszi lehetővé a Törökországban élő szíriaiak, valamint 100 millió […] A 585 millió eurós támogatást hagyott jóvá az EP a szír migránsok számára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kásler: nyolcszáz éves csontokból meghatározták az Árpád-házra jellemző DNS-t

PESTISRACOK Árpád-házi királyok és királynék csontjain végzett genetikai vizsgálatokat az Országos Onkológiai Intézet és egy külföldi egyetem, az eredmények alapján megállapították a dinasztiára jellemző DNS-t. A kutatás közel természettudományos pontosságú, és segítségével a magyarság eredetéhez is közelebb kerülünk, így az érzelmi alapú viták helyett a tényekre alapozhatunk Kásler Miklós szavai szerint. Sikerült nyolcszáz éves csontokból meghatározni […] A Kásler: nyolcszáz éves csontokból meghatározták az Árpád-házra jellemző DNS-t bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bolívia elnöke is megfertőződött a koronavírussal

PESTISRACOK Bolívia ideiglenes elnöke bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, de “jól, erősnek érzi magát. Kollégáitól elkülönítve dolgozik tovább a bolíviai családok érdekében.” – írja az Euronews. Mint írják: Jeanine Ánez az egyik közösségi média felületére feltöltött videójában elmondta, “mivel az elmúlt napokban nagyon sok új fertőzést regisztráltak a dél-amerikai országban, ezért magán is elvégeztette a […] A Bolívia elnöke is megfertőződött a koronavírussal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kizuhant egy kislány a második emeletről Kőszegen

PESTISRACOK Életveszélyesen megsérült egy négy év körüli kislány, aki péntek reggel kizuhant egy kőszegi ház második emeleti ablakából – írta a vaol.hu. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, vizsgálják az eset körülményeit, de részletekkel egyelőre nem szolgáltak. A portál értesülése szerint a baleset akkor történt, amikor a gyerek nagymamája reggel hat óra előtt levitte a család kutyáját sétálni, […] A Kizuhant egy kislány a második emeletről Kőszegen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

 Meghalt két beteg, hárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

PESTISRACOK Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 593-ra emelkedett, míg 2941-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 689. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a […] A  Meghalt két beteg, hárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ítéletidő Japánban: 66-an haltak meg az áradásokban és földcsuszamlásokban

PESTISRACOK Tovább tombol az ítéletidő Japánban, ahol a helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint péntek reggelre 66-ra emelkedett az áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma. Tizenhat embert eltűntként tartanak nyilván Kjúsú szigetén, ahol szombaton kezdődtek a heves felhőszakadások. A helyiek önkéntesek segítségével próbálják eltakarítani a sarat és a törmeléket az elárasztott területekről. A mentési munkák is folyamatosak, bár az […] A Ítéletidő Japánban: 66-an haltak meg az áradásokban és földcsuszamlásokban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: Kell számítani újabb korlátozásokra (Cikkünk folyamatosan frissül)

PESTISRACOK Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában, ahol arról beszélt, hogy számíthatunk újabb korlátozásokra a koronavírus-járvány miatt. Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában arról beszélt, hogy a behurcolás a legnagyobb fenyegetés a koronavírus járvány újbóli felerősödése kapcsán. A kormányfő megjegyezte, hazánkban jó a járványügyi helyzet, a szomszédos országokról ugyanakkor ez nem mondható […] A Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: Kell számítani újabb korlátozásokra (Cikkünk folyamatosan frissül) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A tömegmegmozdulások miatt dönthet ismét rekordokat a COVID-fertőzöttek száma az USA-ban

PESTISRACOK Az Egyesült Államokban csütörtökön ismét rekordot döntött a koronavírussal diagnosztizált új fertőzések száma – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök esti adataiból. Washingtoni idő szerint este 22 óráig, egyetlen nap alatt több mint 64 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Ezzel az Egyesült Államokban 3 110 000-re emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma. A […] A A tömegmegmozdulások miatt dönthet ismét rekordokat a COVID-fertőzöttek száma az USA-ban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége

PESTISRACOK A karitatív szervezetek szolgálata pótolhatatlan, mivel képesek személyessé tenni a segítségnyújtást – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a budavári Karmelita kolostorban. Semjén Zsolt a fogadáson, amelyen a kormány megköszönte a karitatív szervezetek koronavírus-járvány idején végzett munkáját, illetve az adományozok felajánlásait, kiemelte: a magyar állam egy járvány idején képes lezárni az országhatárokat, tud egészségügyi intézkedéseket hozni […] A Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Karácsony örül, hogy a kerületek szabályozhatják az Airbnb-t

PESTISRACOK Jó iránynak tartja a főpolgármester, hogy a kormány az önkormányzatoknak, Budapesten a kerületeknek ad lehetőséget az Airbnb szabályozására. Karácsony Gergely csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében közölte: a fővárosi önkormányzat kész együttműködni a kerületekkel a szabályozási munkában. Kiemelte, hogy mások a kormány és a főváros elvei, értékei és szándékai, de most “középen mégis találkozunk” a rövid […] A Karácsony örül, hogy a kerületek szabályozhatják az Airbnb-t bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Seehofer szerint a szélsőjobb jelenti a legnagyobb biztonságpolitikai kihívást Németországban

PESTISRACOK A szélsőjobboldali törekvések jelentik a legnagyobb biztonságpolitikai kihívást Németországban – mondta Horst Seehofer német belügyminiszter csütörtökön Berlinben a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) éves jelentésének bemutatóján. A miniszter hangsúlyozta, hogy továbbra is a zéró tolerancia elvét kell érvényesíteni a szélsőjobboldallal, az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben. Rámutatott, hogy az antiszemita indíttatású bűncselekmények több mint 90 százalékát […] A Seehofer szerint a szélsőjobb jelenti a legnagyobb biztonságpolitikai kihívást Németországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Maradhat a kártyás fizetések 15 ezer forintos, PIN-kód nélküli értékhatára

PESTISRACOK A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a magyarországi pénzügyi infrastruktúrák megfelelően kezelték a koronavírus-járvány pénz- és értékpapírforgalmi hatásait, és a jelentősen megnövekvő elektronikus fizetési tranzakciókat; a jegybank az érintőkártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó, március 20-tól ötezer forintról 15 ezer forintra megemelt értékhatár megtartását javasolja hosszú távon is – mondta Bartha Lajos az […] A Maradhat a kártyás fizetések 15 ezer forintos, PIN-kód nélküli értékhatára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nézőpont: kockázatos az ellenzék számára, ha közös listát állítanak

PESTISRACOK Az ellenzéki pártok külön indulása esetén a Fidesz-KDNP 51 százalékot szerezne egy most vasárnapi választáson, de ha egy a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig tartó közös lista lenne, akkor akár 56 százalékot is elérhetnének a kormánypártok – ismertette a Nézőpont Intézet legfrissebb, ezer ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatása eredményeit csütörtökön az MTI-vel. Az összegzés szerint “hibahatáron belüli […] A Nézőpont: kockázatos az ellenzék számára, ha közös listát állítanak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gulyás: nem zárható ki, hogy a kormány szigorításokat vezet be a koronavírus miatt

PESTISRACOK Bár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz, ezért nem zárható ki, hogy a kormány az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezet be, akár a következő napokban – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón. A határok nyitva vannak, lehet külföldre menni, de itthon biztonságosabb – jelentette ki. […] A Gulyás: nem zárható ki, hogy a kormány szigorításokat vezet be a koronavírus miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben

PESTISRACOK A kormányzati szervekkel módszeresen kell fejleszteni a kapcsolatokat, építve a Belügyi Tudományos Tanáccsal és az Egészségügyi Tudományos Tanáccsal hosszú évek óta meglévő jó tapasztalatokra, kiterjesztve azt valamennyi tárcára – mondta a Magyar Nemzetnek adott, csütörtökön megjelent interjúban Freund Tamás, az MTA frissen megválasztott elnöke. A Széchenyi-díjas agykutató szerint az új alapokon létrejövő együttműködés hatalmas lehetőség […] A Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Holtan találták a márciusban eltűnt 29 éves CEU-s diákot

PESTISRACOK A koronavírus hordozója lehet az a pakisztáni, a budapesti CEU-n tanuló fiatalember, akinek több mint egy hete veszett nyoma, miután közvetlen ismerőseit, a karantén szabályait később súlyosan megszegő irániakat a Szent László Kórházba szállították – számoltunk be róla március közepén. Az Index értesülései szerint nemrég holtan találtak rá a pakisztáni vendéghallgatóra. Halálának körülményei ismeretlenek, a […] A Holtan találták a márciusban eltűnt 29 éves CEU-s diákot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Lengyelországban bekérették a német ügyvivőt az elnökválasztási kampányról tudósító német sajtó balliberális részrehajlása miatt

PESTISRACOK Bekérették a lengyel külügyminisztériumba szerdán a német ügyvivőt a kiélezett elnökválasztási kampányról tudósító német sajtó balliberális részrehajlása miatt. A varsói német nagykövetség megerősítette a megbeszélés tényét, de további részleteket nem osztott meg. A német ügyvivő bekéretésére azt követően került sor, hogy Andrzej Duda lengyel elnök pénteken élesen bírálta a svájci-német Ringier Axel Springer kiadó tulajdonában […] A Lengyelországban bekérették a német ügyvivőt az elnökválasztási kampányról tudósító német sajtó balliberális részrehajlása miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kocsis Máté: nyilvános listát kell vezetni a pedofilokról

PESTISRACOK Valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgáljuk és szigorítani fogjuk úgy, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerdai Facebook-posztjában. A politikus szerint undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig szerinte felháborító és […] A Kocsis Máté: nyilvános listát kell vezetni a pedofilokról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Merkel: Németország célja, hogy Európa egységesebbé és erősebbé váljon

PESTISRACOK Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország legfőbb prioritása, hogy Európa a korábbinál erősebben és egységesebben kerüljön ki a koronavírus okozta válságból – jelentette ki a német kancellár szerdán Brüsszelben. Angela Merkel az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén bemutatta a német elnökség stratégiáját és fő céljait. Hatalmas erőfeszítésre, közös munkára és szolidaritásra van szükség […] A Merkel: Németország célja, hogy Európa egységesebbé és erősebbé váljon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Franciaországban eddig kétszer annyi munkahely szűnt meg idén, mint tavaly

PESTISRACOK A koronavírus-járvány következményeként Franciaországban március 1. és július 5. között 193 nagyvállalatnál mintegy 27 ezer munkahely megszüntetését jelentették be, ami kétszerese a tavaly ugyanezen időszakban elindított leépítéseknek – írta szerdai összesítésében a munkaügyi tárca. A jelentés szerint a kevesebb mint tíz főt foglalkoztató cégeknél 1672 elbocsátási eljárás indult, több százezer alkalmi foglalkoztatott szerződését pedig nem […] A Franciaországban eddig kétszer annyi munkahely szűnt meg idén, mint tavaly bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Francia miniszterelnök: nem lesz újabb karantén

PESTISRACOK Az új francia miniszterelnök, Jean Castex kizárta annak a lehetőségét, hogy ismét általános karantént vezet be a kormány, ha újból erőre kap a koronavírus-járvány Franciaországban. Jelezte azt is, hogy a járvány második hulláma esetén a gazdaság megóvása érdekében inkább célzott intézkedéseket tervez a kabinet. “Nem csinálunk még egy olyan karantén, mint amilyet márciusban” – fogalmazott […] A Francia miniszterelnök: nem lesz újabb karantén bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az MNB folyamatosan figyeli a határon átnyúló fintech szolgáltatókat

PESTISRACOK A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatosan figyeli a határon átnyúló fintech szolgáltatók működését, és szükség esetén teszteli az általuk kínált alkalmazásokat, üzleti modelleket – közölte a jegybank az MTI-vel szerdán. Az MNB kockázatnak tekinti, hogy fintech szolgáltatók mások infrastruktúráját veszik igénybe. Ez a működési modell hatékony, gyors, kényelmes, de az infrastruktúra problémája az arra épülő […] A Az MNB folyamatosan figyeli a határon átnyúló fintech szolgáltatókat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rendőri és titkosszolgálati kapcsolatait vizsgálják a Spanyolországban letartóztatott magyar vállalkozónak

PESTISRACOK Nem adott át és nem is tudhat érdemi információt korrupt NAV-osokról a Spanyolországban letartóztatott, jelenleg a kiadatására váró Veres István – nyilatkozta portálunknak egy, a vállalkozó elleni nyomozásra rálátó hatósági forrás azután, hogy az üzletember a PestiSrácok.hu-nak korábban azt üzente, azért indítottak ellene eljárást, mert megvesztegetett NAV-osokról akart kipakolni. Ismert, a Zóna Taxi volt tulajdonosa […] A Rendőri és titkosszolgálati kapcsolatait vizsgálják a Spanyolországban letartóztatott magyar vállalkozónak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mary L. Trump: “Le kellett döfnöm Donaldot”

PESTISRACOK Könyvet írt Donald Trump amerikai elnökről az unokahúga. Az elnököt kedvezőtlen színben feltüntető memoár július 14-én jelenik meg, de kedd este az amerikai sajtóban már részleteket közöltek belőle. “Le kellett döfnöm Donaldot” – idézte a The Wall Street Journal Mary L. Trump mondatát a “Túl sok és soha nem elég, avagy hogyan hozta létre a családom […] A Mary L. Trump: “Le kellett döfnöm Donaldot” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek ellen

PESTISRACOK Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – közölte a rendőrség szerda reggel a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint péntek éjszaka tartották a közlekedési akciót, amely a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányult, de az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték. Az akció Budapest egész területére kiterjedt. […] A Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tíz év után jogerős ítélet születhet szerdán a Szeviép-perben

PESTISRACOK Tíz évvel a Szeviép-csődje és félezer kis családi vállalkozás tönkremenetele után szerdán akár jogerős ítélet is születhet a Szeviép-perben. A Kúria döntése nyomán az utolsó szót nem Szegeden, hanem Pécsen mondhatják majd ki. A csődbűncselekménnyel vádolt volt cégvezetőket első fokon még több év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, másodfokon azonban a Szegedi Törvényszék bírói tanácsa azt mondta, […] A Tíz év után jogerős ítélet születhet szerdán a Szeviép-perben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Háttérből előre: Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

PESTISRACOK A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé – közölte az akadémia kedden az MTI-vel. A neurobiológus a hat év után leköszönő Lovász Lászlót váltja a Magyar Tudományos Akadémia élén. A főtitkári posztot Kollár László Péter […] A Háttérből előre: Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szebb múltat! – Szakács Árpád, Ferkó Dániel, Stefka István és Huth Gergely a mai Polbeatben (ÉLŐ, 19 órától!)

PESTISRACOK Szakács Árpád Lovas István-sajtódíjas újságíró lesz a mai Polbeat vendége. A szokás szerint este hét órakor kezdődő élő adásban vele, Ferkó Dániel történésszel, a PestiSrácok.hu főmunkatársával, Stefka Istvánnal, portálunk lapigazgatójával, a most készülő A halál népbiztosa című, Szamuely Tibor és a vörös terror gaztetteit bemutató történelmi dokumentum-játékfilm ötletgazdájával Huth Gergely főszerkesztő fog beszélgetni. Természetesen szóba […] A Szebb múltat! – Szakács Árpád, Ferkó Dániel, Stefka István és Huth Gergely a mai Polbeatben (ÉLŐ, 19 órától!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nemi erőszakkal vádolt politikus és egy terrorista védőügyvédje is tagja az új francia kormánynak

PESTISRACOK Jean Castex újdonsült francia miniszterelnök már össze is állította új kormányát, néhányan maradtak eddigi posztjukon és vannak nagy meglepetések is, a belügyminiszter és az igazságügyi miniszter személye különösen meglepő, számolt be a V4NA. A pénteken távozó Édouard Philippe francia miniszterelnök utódja, Jean Castex a hétvégén is dolgozott, vasárnap előre be nem jelentett látogatást tett Seine-Saint-Denis […] A Nemi erőszakkal vádolt politikus és egy terrorista védőügyvédje is tagja az új francia kormánynak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Brüsszel szigorítana a migránsok elosztásán, de nem lesz gyorsan döntés

PESTISRACOK Nem várható gyors megállapodás az Európai Unió (EU) területére érkező menedékkérők szétosztásának ügyében – mondta az EU Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország belügyminisztere kedden Berlinben az uniós tagországok szakminisztereinek informális videokonferenciája előtt. A menedékkérők elosztása “nagyon-nagyon kemény dió”, valószínűleg a keddi miniszteri megbeszélésen sem sikerül minden részletkérdésre kiterjedő megegyezésre jutni, és az ügyet át kell […] A Brüsszel szigorítana a migránsok elosztásán, de nem lesz gyorsan döntés bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Babis: Csehország elégedetlen, de nem fogja akadályozni a helyreállítási csomag elfogadását

PESTISRACOK Csehország elégedetlen az Európai Unió koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítási csomagjának tervezett elosztási kritériumaival, de nem kívánja akadályozni annak elfogadását – közölte Andrej Babis cseh kormányfő pénteken a Twitteren, miután telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral.  A kancellár eltökélt szándéka, hogy a csomagot gyorsan elfogadják. Rendben van, de megmondtam neki, hogy (a csomagnak) korrektnek kell lennie. […] A Babis: Csehország elégedetlen, de nem fogja akadályozni a helyreállítási csomag elfogadását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

György László: stratégiai jelentőségű Záhony fejlesztése

PESTISRACOK A kormány stratégiai jelentőségű feladatként kezeli Záhony térségének ipari és logisztikai fejlesztését, ezért csaknem 4 milliárd forintot biztosít erre a célra – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstartégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. György László hozzátette, Záhony stratégiai jelentőségét az adja, hogy a település belépési pontként szolgál Magyarországra és ezáltal az Európai […] A György László: stratégiai jelentőségű Záhony fejlesztése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

WHO Magyarország: összehangoltan keresik az oltóanyagot, de bizonytalan, mikorra lesz eredmény

PESTISRACOK Összehangolt erőfeszítések folynak a világon a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésére, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor lesz kész a vakcina – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője pénteken Budapesten, egy angol nyelvű sajtóbeszélgetésen. Ledia Lazeri közölte: százötven különböző kísérlet fut párhuzamosan, azonban húsznál kevesebb esetben jutottak el addig a fázisig, ahol már embereken […] A WHO Magyarország: összehangoltan keresik az oltóanyagot, de bizonytalan, mikorra lesz eredmény bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Alapjogokért Központ: “a pedofília büntetendő – kíméletlenül”

PESTISRACOK Tegnap az Alapjogokért Központ a Facebookon bemuttta a balliberális Révész Sándor újságíró 2014-es, “A pedofil is ember” (sic!) c. cikkét, melyben a rajzolt pedofil-tartalmakat mentegette. Ma a 2019-ben a hvg.hu-n megjelent másik publicisztikáját, a “Fölháborodás helyett” című munkát idézték fel.  Ebben az érzékenyítés jellegzetes eszközével, “személyes történeteken” keresztül mutatja be, milyen nehéz, dilemmás is a […] A Alapjogokért Központ: “a pedofília büntetendő – kíméletlenül” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Befejezték a nyomozást az autóban megfojtott újpesti vállalkozó ügyében

PESTISRACOK A rendőrség vádemelést javasol három férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tavaly májusban megöltek egy 48 éves újpesti vállalkozót, akinek pénzzel tartoztak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője pénteken, sajtótájékoztatón. Az elkövetők utáni nyomozás során a rendőrség egy vélhetően másik ügyhöz köthető sírgödröt, illetve egy drogtanyát is felfedezett; utóbbi ügyben eljárást is indítottak. A […] A Befejezték a nyomozást az autóban megfojtott újpesti vállalkozó ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz parlamenti képviselője

PESTISRACOK Pénteken reggel egy közúti baleset során életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei parlamenti képviselője, Szerencs korábbi polgármestere – tudta meg a 24.hu. A portál arról ír, a rendőrség weboldalán jelent meg a hír, hogy Bekecsen, a Honvéd utcán egy fordulót végrehajtó autóval ütközött az arra haladó motoros férfi, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. […] A Motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz parlamenti képviselője bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

„Földes Gábor színész-barátomat egyszerűen kivégezték!” – Sinkovits Imre és ötvenhat szilánkjai

PESTISRACOK Különleges, kétrészes cikket közlünk most le. Szerzője, Erdélyi Péter számtalan ismeretlen és ismert embert megkérdezett 1956-ról. Arra kereste a választ, hogyan élték át a forradalmat és a szabadságharcot? Volt, akinek fiatal lányként egy szimpatikus fiatalember alakja maradt meg örökké, más a sortüzet és a szélben szálló szőrmedarabokat nem tudja elfelejteni. Sinkovits Imre színészlegendánk barátjára, Földes […] A „Földes Gábor színész-barátomat egyszerűen kivégezték!” – Sinkovits Imre és ötvenhat szilánkjai bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Szabadság híd járdáján menekült a robogós a rendőrök elől (VIDEÓ)

PESTISRACOK A budapesti férfit közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják és motorját lefoglalták annak a férinak, aki robogójával áthajtott a piroson, majd az őt megállítani akaró rendőrök elől a Szabadság híd járdáján átszáguldva próbált meglépni. (VIDEÓVAL) A rendőrség közleménye szerint múlt vasárnap a budapesti motoros rendőrök a Vámház körúton akartak megállítani egy motorkerékpárost, aki haladása során áthajtott a tilos […] A A Szabadság híd járdáján menekült a robogós a rendőrök elől (VIDEÓ) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Több mint kétszázezerrel nőtt a koronavírusos betegek száma a világban

PESTISRACOK A világon 12 238 034 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 554 360, a gyógyultaké pedig 6 716 683 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint. Egy nappal korábban még 12 012 720 fertőzött szerepelt az összesítésben, 548 914 volt a halálos áldozatok és 6 562 679 a gyógyultak száma. Szakértők […] A Több mint kétszázezerrel nőtt a koronavírusos betegek száma a világban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az olasz belügyminiszter szerint ősszel robbanhat a társadalmi feszültség

PESTISRACOK Elképzelhető, hogy ősszel robbanni fog a koronavírus-járvány nyomán a vállalkozásokat és családokat sújtó súlyos gazdasági válság miatti társadalmi feszültség Olaszországban – mondta Luciana Lamorgese belügyminiszter csütörtökön. Ugyanebben a nyilatkozatban humanitárius folyosók létrehozását is szorgalmazta Líbia és Európa között az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében. Ez az első alkalom, hogy a római kormány tagja nyíltan beszélt egy […] A Az olasz belügyminiszter szerint ősszel robbanhat a társadalmi feszültség bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nyithatnak Angliában a szabadtéri színpadok, az edzőtermek és az uszodák

PESTISRACOK A brit kormány csütörtöki tájékoztatása szerint a következő napokban fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok. Oliver Dowden kulturális miniszter a Downing Streeten tartott csütörtök esti sajtótájékoztatóján közölte: a szabadtéri uszodák már szombattól kinyithatnak, és ugyancsak szombattól lehetővé válik a szabadtéri zenei, tánc- és színielőadások megtartása. […] A Nyithatnak Angliában a szabadtéri színpadok, az edzőtermek és az uszodák bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére

PESTISRACOK Holtan találtak rá Szöul csütörtökön eltűnt polgármesterére – közölte helyi idő szerint pénteken a rendőrség. Pak Von Szun eltűnéséről a lánya értesítette a rendőrséget, amely a polgármester mobiltelefonjának utolsó jelzései alapján jelölte ki a kutatás helyét. MTI; Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun A Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jogerősen börtönbüntetésre ítélték a gyermekeit veszélyeztető komlói nőt

PESTISRACOK Jogerősen nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön azt a komlói nőt, aki elhanyagolta kiskorú gyermekeit, testi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket veszélyeztetve. A bíróság döntésével helybenhagyta a Komlói Járásbíróság tavaly decemberi határozatát. A törvényszék közleményben azt írta, a családi pótlékból, a gyermekei után járó segélyből, rendkívül szegényes körülmények között élő nő három kiskorú gyermeket nevelt […] A Jogerősen börtönbüntetésre ítélték a gyermekeit veszélyeztető komlói nőt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra és az EU külső határainak határozott védelmére

PESTISRACOK A koronavírus-járvány miatt fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra, és ezzel együtt az Európai Unió külső határainak következetes megvédésére – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Athénban. A koronavírus-járvány újabb veszélyforrás a migráció szempontjából, mert azokat az országokat hozza még nehezebb helyzetbe, ahonnan amúgy is migránsok tömege érkezett Európába – hívta fel […] A Szijjártó: fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra és az EU külső határainak határozott védelmére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nézőpont: kockázatos az ellenzéknek a közös lista

PESTISRACOK Az ellenzéki pártok külön indulása esetén a Fidesz-KDNP 51 százalékot szerezne egy most vasárnapi választáson, de ha egy a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig tartó közös lista lenne, akkor akár 56 százalékot is elérhetnének a kormánypártok – ismertette a Nézőpont Intézet legfrissebb, ezer ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatása eredményeit csütörtökön az MTI-vel. Az összegzés szerint “hibahatáron belüli […] A Nézőpont: kockázatos az ellenzéknek a közös lista bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Deák Dániel: minden fronton támadta a kormányzati intézkedéseket az ellenzék

PESTISRACOK A koronavírus-járvány alatt a migrációs válsághoz hasonló hozzáállást tanúsított az ellenzéki oldal, folyamatosan önellentmondásba kerültek és minden fronton támadták a kormányzati intézkedéseket – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Deák Dániel kijelentette: az ellenzék olyan intézkedések ellen is fellépett, amelyek mögött a társadalmi kutatások szerint hatalmas többség állt, így […] A Deák Dániel: minden fronton támadta a kormányzati intézkedéseket az ellenzék bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nagyot esett a balliberális kormány támogatottsága Olaszországban

PESTISRACOK Március közepe óta 20 százalékponttal csökkent a választók bizalma Giuseppe Conte koalíciós kormánya iránt Olaszországban, derül ki az olasz Tecné közvéleménykutató intézet szerdán publikált felméréséből. Ha most tartanák a választásokat, a balközép kormánykoalíció a szavazatok mintegy 30 százalékát kapná, miközben Matteo Salvini pártja, a Lega egyedül 25,6 százalékos támogatottsággal bír. Ha most tartanák a választásokat […] A Nagyot esett a balliberális kormány támogatottsága Olaszországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma

PESTISRACOK A világon 12 012 720 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 548 914, a gyógyultaké pedig 6 562 679 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki adatai szerint. Egy nappal korábban még 11 799 443 fertőzött szerepelt az összesítésben, 543 558 volt a halálos áldozatok és 6 424 448 a gyógyultak száma. […] A Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Háborús bűnök gyanúja miatt hallgatják meg a koszovói elnököt

PESTISRACOK Hashim Thaci koszovói elnök bejelentette, hétfőn Hágába utazik, hogy a koszovói háborús bűnöket vizsgáló ügyészség kihallgathassa. Hashim Thaci a Facebookon azt írta, ő és a szintén meghallgatásra hívott társai “méltósággal és becsületesen néznek szembe a nemzetközi joggal”, és arra szólította fel a koszovóiakat, legyenek egységesek, hogy szembeszállhassanak a kihívásokkal, amelyek az országra várnak. A hágai különleges […] A Háborús bűnök gyanúja miatt hallgatják meg a koszovói elnököt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Andrzej Duda vezet a közvélemény-kutatásokban

PESTISRACOK Andrzej Duda leköszönő lengyel elnök, a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje vezeti a népszerűségi listát az elnökválasztás második fordulója előtt 47 százalékkal, míg Rafal Trzaskowski, a liberális Polgári Platform jelöltje, varsói főpolgármester a szavazatok 46 százalékára számíthat a Társadalmi Változások nevű közvélemény-kutató intézet által a wPolityce.pl oldal számára készített felmérés szerint. A közvélemény-kutatás szerint […] A Andrzej Duda vezet a közvélemény-kutatásokban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pánikvásárlásba kezdtek az ausztrálok, miután ismét bevezetik a karantént

PESTISRACOK Hirtelen eltűntek a boltokról az alapélelmiszerek, miután kiderült, hogy újra vesztegzár alá helyezik Melbourne városát. A kijárási tilalmat azért vezetik be az ausztrál nagyvárosban, mert újra rohamosan terjedni kezdett a koronavírus.  Szerdán késő estétől lép életbe az újabb szigorító intézkedés Ausztrália második legnagyobb városában, újabb hathetes kijárási tilalmat vezetnek be Melbourne-ben. A törvény értelmében csak […] A Pánikvásárlásba kezdtek az ausztrálok, miután ismét bevezetik a karantént bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tusnádfürdő önkormányzata Bukaresthez fordul segítségért a medveprobléma miatt

PESTISRACOK Tusnádfürdő polgármesteri hivatala és önkormányzata nyílt levelet intézett Klaus Iohannis román elnökhöz, Ludovic Orban miniszterelnökhöz és a bukaresti parlament két házához, amelyben azt kérik, oldják meg a medvék okozta problémát, ugyanis egyre több vadállat bejár a város területére, veszélyeztetve a lakosságot és a turistákat. A dokumentum emlékeztet, hogy naponta akár többször vagy ugyanabban az időben […] A Tusnádfürdő önkormányzata Bukaresthez fordul segítségért a medveprobléma miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kormánytisztviselőket gyanúsít korrupcióval az ügyészség

PESTISRACOK Autókereskedők által korrumpált kormánytisztviselők és műszaki vizsgabiztosok ellen indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanú szerint a kereskedők a soron kívüli vizsgáztatásokért, illetve az esetleges hiányosságok figyelmen kívül hagyásáért fogadtak el különböző összegeket. A kutatások során a nyomozók több, mint negyed milliárd forint értékben foglaltak le ingatlanokat és értéktárgyakat. A 20 személlyel közölt megalapozott […] A Kormánytisztviselőket gyanúsít korrupcióval az ügyészség bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

„Európa cenzúrázatlanul” konferencia – kövesse élőben! (Videó!)

PESTISRACOK Ma tartja a Polgári Magyarországért Alapítvány „Európa cenzúrázatlanul” című webkonferenciáját, melyen Orbán Viktor miniszterelnökön kívül Aleksandar Vučić szerb elnök és Janez Janša szlovén miniszterelnök szólal fel. A konferenciát felirattal itt követheti élőben. Élő közvetítés itt elérhető:  Facebook, kiemelt kép: Facebook  A „Európa cenzúrázatlanul” konferencia – kövesse élőben! (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kétoldalú tűzszünetet sürgettek a járvány miatt a kolumbiai lázadók

PESTISRACOK Legalább kilencven napos, kétoldalú tűzszünetet sürgetett a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) nevű kolumbiai gerillaszervezet a koronavírus-járvány megfékezése és a béketárgyalások újraindítása végett. A baloldali lázadószervezet kedd este közzétett javaslata az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) július 1-jén elfogadott koronavírusról szóló határozatát követi, amely támogatja António Guterres ENSZ-főtitkár március 23-ai globális tűzszüneti felhívását, annak érdekében, hogy a […] A Kétoldalú tűzszünetet sürgettek a járvány miatt a kolumbiai lázadók bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A balkáni migrációs útvonal komoly aktivitást mutat

PESTISRACOK A balkáni útvonalon fokozódik az illegális migránsok mozgása – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Bakondi György hozzátette: az embercsempészek aktív részvételével közúton, vasúton, gyalog is egyre nagyobb számban érkeznek. A számok komoly biztonsági kihívást és fenyegetést jelentenek – szögezte le. A magyar határoknál mostanáig csaknem 15 ezer határátlépési […] A A balkáni migrációs útvonal komoly aktivitást mutat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép a WHO-ból

PESTISRACOK Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból – jelentette kedden amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva több amerikai médium is, köztük a The Wall Street Journal című lap. Az értesülések szerint a kilépés egy év múlva, 2021. július 6-án lép életbe. A vonatkozó törvény értelmében ugyanis a kilépő országnak […] A Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép a WHO-ból bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Magyarországon fejlesztik a Morgan Stanley felhőjét

PESTISRACOK A Morgan Stanley magyarországi technológiai részlege az elmúlt 14 év alatt kétezer fős kirendeltséggé nőtt, amelyben számos informatikai fejlesztést végeznek, a részvénykereskedési üzletág világelsőnek számító online platformját is Budapesten fejlesztik – írja szerdai számában a Világgazdaság. A lapnak Dave Atheis, a Morgan Stanley magyarországi technológiai részlegének vezetője elmondta: a budapesti kirendeltségen dolgozók fele informatikai szakember, […] A Magyarországon fejlesztik a Morgan Stanley felhőjét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Harrach Péter: ma Nyugat-Európában a nyílt társadalom elmélet következményei megdöbbentő torzulásokat mutatnak

PESTISRACOK Hosszú interjút készített a Vasárnap.hu Harrach Péterrel, a KDNP leköszönő frakcióvezetőjével. Az interjúban szóba került a politikus karrierje, az utódjával, Simicskó Istvánna kapcsolatos meglátásai, valamint a Nyugat-Európa társadalmait éppen látványosan szétfeszító nyílt társadalmi ideológia. Ma Nyugat-Európában a nyílt társadalom elmélet következményei megdöbbentő torzulásokat mutatnak és utódjának, Simicskó Istvánnak a legfontosabb feladata Harrach szerint, hogy a […] A Harrach Péter: ma Nyugat-Európában a nyílt társadalom elmélet következményei megdöbbentő torzulásokat mutatnak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koponyájuk hátsó részénél összenőtt ikreket választottak szét a vatikáni kórházban

PESTISRACOK Sikeresen választottak szét egy koponyájuk hátsó részénél összenőtt ikerpárt a Vatikán kórházában, Rómában. A fejüknél összenőtt, craniopagus lány ikerpár koponyájának csontjait és agyi vénás rendszerét is szét kellett választani. Különösen az utóbbi jelentett nagy feladatot az orvoscsoport számára. A Gyermek Jézus Kórház közleménye szerint Olaszországban először végeztek ilyen műtéti beavatkozást sziámi ikreknél. Mint hozzátették, lehet, […] A Koponyájuk hátsó részénél összenőtt ikreket választottak szét a vatikáni kórházban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csúcsra ért az Index függetlensége, a magyarellenes Vera Jourová állt ki a lap mellett

PESTISRACOK Semmi különös, csak újra összezárt a balliberális blokk. Ezúttal a Magyarország elleni eljárások egyik élharcosa, Vera Jourová biztosította támogatásáról az Indexet, aminek azt üzente, “a demokrácia nem működik szabad és független média nélkül”. Vera Jourováról sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy független, most mégis arról biztosította a piaci alapon megbukni látszó Indexet, hogy […] A Csúcsra ért az Index függetlensége, a magyarellenes Vera Jourová állt ki a lap mellett bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

MNB: több mint 29 milliós bírság a CIB-nek és a Raiffeisennek

PESTISRACOK A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen több mint 29 millió forint bírságot szabott ki a CIB és a Raiffeisen Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságok miatt. Az MNB keddi közleménye szerint a bankok egyebek mellett számos gyanús ügyletet nem, vagy nem azonnal jelentettek be az illetékes hatóságnak, nem megfelelően működtették belső […] A MNB: több mint 29 milliós bírság a CIB-nek és a Raiffeisennek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.