Rétvári Bence: a legfőbb bizonyítéka a magyar történelem sikerének, hogy most is itt vagyunk

Minden szabad országnak saját történelemértelmezésének kell lennie, és nem lehet egy nemzet sikeres, ha nem tudja múltját összességében sikeres teljesítményként megítélni – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Budapesten. Rétvári Bence a Kosáry Domokos Történelemverseny eredményhirdetésén elmondott köszöntőjében kiemelte: harminc évvel a rendszerváltás után a külső narratívák kényszerétől végleg meg kell szabadulnunk, és […] A Rétvári Bence: a legfőbb bizonyítéka a magyar történelem sikerének, hogy most is itt vagyunk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

„Homofób” vezetésű lapban szidja egy transznő a kormányt az LMBTQ-„felvilágosítás” megfúrása miatt

PESTISRACOK Érdekes jelenségre bukkantunk az egyik ellenzéki médium hasábjain. A 444.hu-n ugyanis megjelent egy iromány a Szabadnem-blog szerzőjétől – aki saját bevallása szerint transzszexuális –, amelyben hosszasan panaszkodik arról, hogy a kormány a pedofiltörvénnyel az ő LMBTQ-aktivista „munkájukat” is ellehetleníti. A szerző a kormányt fasiztázza és cinkosnak titulálja mindazokat, akik nem emelik fel a szavukat az […] A „Homofób” vezetésű lapban szidja egy transznő a kormányt az LMBTQ-„felvilágosítás” megfúrása miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Fertő tavi beruházásról is pofátlanul hazudik a baloldal

PESTISRACOK Annak ellenére, hogy a Fertő tónál induló turisztikai célú beruházások ellen Ausztriában és itthon is jelentős lobbierők mozdultak meg, de a fejlesztések mindenképpen megvalósulnak. A kormány álláspontja az, hogy a magyar emberek is megérdemlik, hogy ugyanolyan élményekkel gazdagodhassanak, mint ami az osztrák oldalon évtizedek óta megszokott. Azonban, amint az várható volt, a hazai baloldal teljes […] A A Fertő tavi beruházásról is pofátlanul hazudik a baloldal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az MSZP jelöltjeként a DK frakciójának tagja lesz Molnár Gyula, a szocialisták egyik volt elnöke, ha nyer 2022-ben, ki érti ezt?

PESTISRACOK A DK színeiben indul Újbudán Molnár Gyula, a kerület egykori polgármestere, így amennyiben az előválasztáson és 2022-ben is nyer, úgy az egykor az MSZP elnökeként tevékenykedő Molnár a Demokratikus Koalíció frakciójában foglalhat majd helyet. Végül is Gyurcsány is az MSZP elnöke volt egyszer, talán még Tóth Bertalant is befogadják egyszer. (Tudják ő az MSZP egyik […] A Az MSZP jelöltjeként a DK frakciójának tagja lesz Molnár Gyula, a szocialisták egyik volt elnöke, ha nyer 2022-ben, ki érti ezt? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már most is alkalmazható

PESTISRACOK A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már alkalmazható, június 10-től ugyanis többféle jövedelem vált adómentessé, és megnőtt az egyetemet támogató cégek adókedvezménye is. Az energiaellátók már az idei évre alkalmazhatják a kedvező veszteség elszámolási szabályokat, és már az idén fehéredhet a kriptopiac is – közölte Izer Norbert. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy […] A A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már most is alkalmazható bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Steiner Attila: a földgáz, mint átmeneti üzemanyag, fontos szerepet tölt be a klímacélok elérésében

PESTISRACOK A földgáznak, mint átmeneti üzemanyagnak, és a nukleáris energiának is jelentős a szerepe az Európai Unió által 2050-re kitűzött klímasemlegesség elérésében, szeretnénk ha az Európai Bizottság is osztaná ezt az álláspontot – nyilatkozta az MTI-nek Luxemburgból Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. Steiner, aki a […] A Steiner Attila: a földgáz, mint átmeneti üzemanyag, fontos szerepet tölt be a klímacélok elérésében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

G7-csúcs – Johnson: el kerülni a járvány idején elkövetett hibák megismétlődését

PESTISRACOK Le kell vonni a koronavírus-járvány tanulságait és el kell kerülni az elmúlt másfél évben elkövetett hibák megismétlődését – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök a hét vezető ipari hatalom (G7) angliai csúcstalálkozójának péntek délutáni hivatalos megnyitóján. A kétoldalú találkozók szintjén már két napja tartó találkozót a délnyugat-angliai Cornwall megye Carbis Bay nevű kisvárosának közelében rendezik a […] A G7-csúcs – Johnson: el kerülni a járvány idején elkövetett hibák megismétlődését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A legvéresebb szájú ex-jobbikosok sem tudnak úgy cigányozni, mint a balliberális ellenzék

PESTISRACOK A Közös Alap néven nyilvánosságra hozták programjukat az ellenzéki pártok, de máris akkorát bakiztak, hogy az ember csak fogja a fejét. Külön cikkely foglalkozik azzal, hogy ők mihez kezdenének a hazai cigányság helyzetével, amit ezek az észlények képesek voltak egy gazdag indiai családról készült stockfotóval illusztrálni. Pénteken tudhatta meg a nagyérdemű, milyen programmal vág neki […] A A legvéresebb szájú ex-jobbikosok sem tudnak úgy cigányozni, mint a balliberális ellenzék bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A belháborúnak nincs vége: Jakab válaszolt Hadházy kritikájára

PESTISRACOK Kisebb belharc alakult ki az ellenzéki összeborulásban a Jobbik és Hadházy Ákos között, miután kiderült: a párt Hadházy ellenfelét, az MSZP-s Tóth Csabát támogatja a baloldali előválasztáson. A bejelentésre mind Fekete-Győr, mind Hadházy reagált, előbbi szerint a Jobbik egy olyan embert támogat, aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad […] A A belháborúnak nincs vége: Jakab válaszolt Hadházy kritikájára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ellenzéki cicaharc: Hadházy Ákos kiakadt Jakab Péterre, amiért a Jobbik beállt a szocialista Tóth Csaba mögé

PESTISRACOK Nemrégiben megszületett a jobbikos bejelentés, miszerint az egykor radikális jobboldali párt a zuglói előválasztáson a szocialista Tóth Csabát támogatja, akiről több kellemetlen botrány szól, például a zuglói parkolási maffiával, Sápi Attila eltűnésével illetve Karácsony Gergely elásásával kapcsolatban. Az utóbbi történet azért is érdekes, mert annak ellenére, hogy a főpolgármestert  Tóth Csaba “többször megfenyegette”, még így […] A Ellenzéki cicaharc: Hadházy Ákos kiakadt Jakab Péterre, amiért a Jobbik beállt a szocialista Tóth Csaba mögé bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Sűríti egyes járatait a BKK az Eb idejére

PESTISRACOK Sűríti egyes járatait és mobil értékesítőhelyeket üzemeltet a labdarúgó-Európa-bajnokság idején a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – tudatták közleményben az MTI-vel csütörtökön. Azt írták, péntek este kezdődik és egy hónapig tart a labdarúgó-Európa-bajnokság, ehhez kapcsolódóan megnyílik a városligeti műjégpályánál a Szurkolói zóna, ahol egyszerre 11 ezer focirajongó, kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket. A helyszín 31 napon […] A Sűríti egyes járatait a BKK az Eb idejére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Potápi Árpád: a sportnak köszönhetően erős magyar közösségek jönnek létre

PESTISRACOK A magyar nemzetpolitika egyik kiemelt területe a sport, hiszen a sportnak is köszönhetően erős magyar közösségek jönnek létre – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az MTI-nek csütörtökön azt követően, hogy Tóthfaluban időkapszulát bocsátottak az épülő tornaterem alapjába. Az államtitkár kiemelte, hogy a település egy 2019-es kormánydöntéssel kapta meg a sportberuházás lehetőségét. A […] A Potápi Árpád: a sportnak köszönhetően erős magyar közösségek jönnek létre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Pesti Riporter és a Magyar Patrióták Közössége közösen köszöntötték fel születésnapján Wittner Máriát (Videó!)

PESTISRACOK A Pesti Riporter szerdai adásában köszöntötték fel Wittner Máriát. Szalai Szilárd kollégánk  a Magyar  Patrióták Közössége néhány tagjával együtt útnak indult, hogy egy Csepel teherautóról, szerenáddal ünnepeljék a nyolcvannegyedik életévébe lépő, egykori 1956-os szabadságharcost, kormánypárti politikust.  A Magyar Patrióták és a Pesti TV közösen tisztelgett azon asszony előtt, aki méltóságával és bátorságával az 1956-os forradalom […] A A Pesti Riporter és a Magyar Patrióták Közössége közösen köszöntötték fel születésnapján Wittner Máriát (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A terrorizmus vádjával elítélt székelyek szabadon bocsátásáról döntött a Brassói Bíróság

PESTISRACOK A terrorizmus vádjával elítélt székelyföldi Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátásáról döntött a Brassói Bíróság. A szerdán, illetve csütörtökön kimondott elsőfokú ítélet kivonatát a romániai bíróságok portálján tették közzé. Az ítéletek nem jogerősek, a hivatalos közlés utáni három napban az ügyészség fellebbezést nyújthat be ellenük. Beke István és Szőcs Zoltán 2020 májusa óta kérhették […] A A terrorizmus vádjával elítélt székelyek szabadon bocsátásáról döntött a Brassói Bíróság bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: a technológiai fejlődés sok új lehetőséget, ugyanakkor sok veszélyt is hordoz

PESTISRACOK A technológiai fejlődés sok új lehetőséget, ugyanakkor sok veszélyt is hordoz – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az Európa tanácsi felszólalásában. Szijjártó Péter kiemelte: Az nem lehet, hogy nagy technológiai cégek vagy ezek vezetői döntsék el, hogy demokratikusan választott politikusok közül kik tarthatják a kapcsolatot a választókkal az interneten keresztül. Szijjártó hozzátette, ez talán […] A Szijjártó: a technológiai fejlődés sok új lehetőséget, ugyanakkor sok veszélyt is hordoz bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki tizennégy megyére a zivatarok miatt

PESTISRACOK Csütörtökön a hajnali órákban képződött zivatarok délelőttre lecsengenek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezt követően a sok napsütés mellett ismét gomolyfelhők képződnek, amelyekből délután elsősorban az ország középső harmadában várható elszórtan komolyabb esőzés. A zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki tizennégy megyére.  A zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, […] A Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki tizennégy megyére a zivatarok miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Klubrádió miatt indít újabb kötelezettségszegési eljárást Brüsszel

PESTISRACOK Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a Klubrádió ügyében – derült ki a bizottság honlapján szerdán közzétett bejelentésből. Az EB azzal érvel, hogy a rádió esetében az arányosság és diszkriminációmentesség elvei sérültek a magyar médiatörvény alkalmazásakor. Brüsszel első lépésként felszólító levelet küld a magyar kormánynak az ügyben, amire két hónapon belül kell válaszolni. A […] A A Klubrádió miatt indít újabb kötelezettségszegési eljárást Brüsszel bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Polbeat Pankráció: Karácsonyék ne sírjanak, ha milliós jutalmakat osztogatnak (Videó!)

PESTISRACOK Miközben sírnak és rínak a baloldali polgármesterek, hogy a kormány miatt nincs pénze az önkormányzatoknak, aközben ugyanezen liberális politikusok milliós jutalmakat osztogatnak maguknak, Ferencvárosban például 50 millió forintot osztottak szét maguk között – hangzott el a Polbeat Pankrációban, amelyben ezúttal Lánczi Tamás és Szolomayer Balázs nézett farkasszemet Nagy Józseffel és Nagy Attila Tiborral. Lánczi Tamás ezzel kapcsolatban felháborodásának adott hangot, amelyre Nagy […] A Polbeat Pankráció: Karácsonyék ne sírjanak, ha milliós jutalmakat osztogatnak (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Első fokon egy évre tiltották el Sidi Pétert – Lecsúszhat az olimpiáról

PESTISRACOK A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) fegyelmi bizottsága első fokon egy évre eltiltotta Sidi Pétert, aki a márciusi indiai világkupán a vádak szerint jogosulatlanul bement Péni István szobájába. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, az olimpiai kvótás Sidi lemarad a tokiói játékokról. Sinka László, az MSSZ főtitkára megerősítette a telex.hu értesülését, mely szerint a fegyelmi testület a […] A Első fokon egy évre tiltották el Sidi Pétert – Lecsúszhat az olimpiáról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mezeyből „Tésztás” lett, de a válogatottat is megbélyegezték – Nehéz, igazságtalan sors várt a ’86-os nemzeti csapatra

PESTISRACOK Elérkeztünk a magyar labdarúgó-válogatott utolsó vb-szereplését bemutató sorozatunk záró részéhez. A vb-búcsú felidézésén túl mérleget is vonunk az 1980-as évek nagyszerű magyar válogatottjának teljesítményéről. Amelyre összességében igazságtalan sors várt: Mezey György és a válogatott sem tudta magáról lemosni ezt a kudarcot, a szocialista futball-vezetés egyszerűen feláldozta őket. Pedig volt egy csapat. Nem is akármilyen. Legutóbbi részünkben […] A Mezeyből „Tésztás” lett, de a válogatottat is megbélyegezték – Nehéz, igazságtalan sors várt a ’86-os nemzeti csapatra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kövér László szerint az ügyészség a magyar szuverenitás egyik fontos tartóoszlopa

PESTISRACOK Június 10-e az Ügyészség Napja, amellyel az 1871-ben e napon kihirdetett első ügyészi törvényre emlékezünk. Az idei év azért is különleges, mert a szervezetünk fennállásának 150. évfordulóját ünnepeljük – számos programmal, eseménnyel és kiadvánnyal. Kövér László, az Országgyűlés elnöke videóüzenetben köszöntötte az ügyészséget, mint az igazságszolgáltatás közreműködőjét. Polt Péter legfőbb ügyész ünnepi beszédében sikeresnek értékelte […] A Kövér László szerint az ügyészség a magyar szuverenitás egyik fontos tartóoszlopa bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb lazítás: védettségi igazolvány nélkül is részt lehet majd venni a falunapokon

PESTISRACOK A koronavirus.gov.hu oldalon közölt friss adatok szerint az elmúlt huszonnégy óra során elhunyt hat többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 889 főre emelkedett. 179 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 720 400 fő, az aktív […] A Újabb lazítás: védettségi igazolvány nélkül is részt lehet majd venni a falunapokon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem emelkedtek drasztikusan a tengerparti nyaralások árai

PESTISRACOK A tengerparti nyaralások slágerlistáján nincs változás, nyáron visszatérhetnek a magyar turisták a hagyományosan kedvelt partokra, így az elsők között nyitó és a koronavírus ellen bármilyen oltást vagy negatív PCR-tesztet elfogadó Horvátországba, és folyamatosan indulnak a charterjáratok Törökországba, Tunéziába, Egyiptomba is – tájékoztatta a Világgazdaságot Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke. A tavalyinál […] A Nem emelkedtek drasztikusan a tengerparti nyaralások árai bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Migrációs együttműködési megállapodást írt alá Mexikó és az Egyesült Államok

PESTISRACOK A migrációs együttműködéssel kapcsolatos egyetértési megállapodást írt alá kedden a mexikói és az amerikai kormány Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök és Kamala Harris amerikai alelnök jelenlétében a mexikói elnöki palotában. López Obrador és Harris ezt követően magántalálkozón vett részt, amelyen beszámolók szerint a migrációt kiváltó okokkal foglalkoztak. Határozott meggyőződésem, hogy olyan új korszakba lépünk, […] A Migrációs együttműködési megállapodást írt alá Mexikó és az Egyesült Államok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Benkő Tibor: a régió békéjét és biztonságát Magyarországnak kell vállalnia

PESTISRACOK Legyünk vezető nemzet, a régió békéjét és biztonságát valakinek kézbe kell vennie – jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, egy háttérbeszélgetésen. Ezt a felelősséget Benkő Tibor szerint Magyarországnak kell vállalnia. A miniszter felidézte, hogy Ruszin-Szendi Romulusz parancsnoki kinevezési ünnepségén Orbán Viktor kormányfő is szólt arról, nem fogja Magyarországot megvédeni senki. A NATO sem avatkozik […] A Benkő Tibor: a régió békéjét és biztonságát Magyarországnak kell vállalnia bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nagyon biztatóak a járványügyi adatok–Kövessék velünk élőben az Operatív Törzs tájékoztatóját!

PESTISRACOK A koronavirus.gov.hu oldalon közölt friss adatok szerint az elmúlt huszonnégy órában meghalt tizenhét idős, krónikus beteg, és újabb száztizenhét magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 806 206-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 883-ra, a gyógyultaké 718 577-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 57 746. Kórházban 591 koronavírusos beteget ápolnak, közülük […] A Nagyon biztatóak a járványügyi adatok–Kövessék velünk élőben az Operatív Törzs tájékoztatóját! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bajnaihoz és a bajai önkormányzathoz köthető az „Ez a lényeg” nevű szennyportál

PESTISRACOK A Magyar Nemzet birtokába jutott e-mail szerint a bajai önkormányzat kapcsolatban van az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki kamuhíreket terjesztő portállal. Az oldal tulajdonosa egyébként ifj. Páva Zoltán, aki korábban a Gyurcsány és Bajnai kormányok tanácsadója volt, a főszerkesztő pedig Bajnai egykori sajtósa.  A bajai önkormányzat a Kamarás-Duna szabadstrand projekt lezárása alkalmából tartott rendezvényre invitálta a város […] A Bajnaihoz és a bajai önkormányzathoz köthető az „Ez a lényeg” nevű szennyportál bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Milliárdokon ülnek az áldozat szerepében tetszelgő baloldali városvezetők

PESTISRACOK Minden idők legmagasabb pénzmaradványával gazdálkodhatnak az önkormányzatok, vagyis egy szó sem volt igaz abból, hogy az helyhatóságok csődközeli helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány alatt. Láng Zsolt szerint már csak az a kérdés, hogy a baloldali városvezetők a politikai show-műsor helyett akarnak-e végre dolgozni, és mire akarják elkölteni ezeket a milliárdokat, ha nem a főváros és a […] A Milliárdokon ülnek az áldozat szerepében tetszelgő baloldali városvezetők bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Boomerlázadás – Szűrös Mátyás: Nyers Rezső nem tudta eldönteni, hogy kommunista vagy szociáldemokrata (Videó!)

PESTISRACOK A Boomerlázadás hétfői adásában Göblyös Sára műsorvezető vendégei Szűrös Mátyás, volt ideiglenes köztársasági elnök és Stefka István, a Pesti TV programigazgató helyettese voltak. A beszélgetésből megtudtuk, hogy miért kiáltotta ki Szűrös Mátyás, a parlament akkori elnöke 1989 október 23.-án a köztársaságot Magyarországon, az első szabad választások előtt. Szóba kerül az erdélyi magyarság ügye, amelyben kommunista […] A Boomerlázadás – Szűrös Mátyás: Nyers Rezső nem tudta eldönteni, hogy kommunista vagy szociáldemokrata (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: meg kell fékeznünk az európai baloldal külpolitikai ámokfutását

PESTISRACOK Az európai baloldal, élén a német baloldallal ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot – írta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szamizdat 9. című közleményében, melyben azt is hangsúlyozta, hogy ideje volna, hogy a nyilatkozattermelő külpolitikai bürokraták helyett végre Európa valódi vezetői, a külpolitika valódi formálói, vagyis az állam- és kormányfők kézbe vegyék a nagy stratégiai kérdéseket. A […] A Orbán Viktor: meg kell fékeznünk az európai baloldal külpolitikai ámokfutását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Brüsszelben még csak most szűnik meg a kötelező utcai maszkviselés

PESTISRACOK Hatályát veszti az általánosan kötelező, orrot és szájat eltakaró arcmaszk utcai viselésére vonatkozó szabályozás szerdától Brüsszelben, az olyan sűrűn látogatott közterületeken, mint a piacok, bolhapiacok, bizonyos bevásárlóutcák, azonban továbbra is előírás marad a maszkviselés – jelentette be Rudi Vervoort, a brüsszeli régió miniszterelnöke hétfőn. Rudi Vervoort közölte, a koronavírus elleni beoltás előre haladtával az új […] A Brüsszelben még csak most szűnik meg a kötelező utcai maszkviselés bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Deutsch ismét brillírozott: kommunista cicaharcnak nevezte az ellenzéki tüntetést

PESTISRACOK Mint arról a PestiSrácok.hu is részletesen beszámolt, szombaton tartott össznépi tüntetést az ellenzék. Az ok természetesen ismét a “gonoszZorbánkormány” volt, illetve az a döntés, mely szerint a ferencvárosi Déli Városkapu Diákváros nevű értékes fejlesztési terület egy részén a kínai Fudan Egyetem létesíthet oktatási centrumot. Az ellenzéki oldalon egyből hiszti-üzemmódba kapcsoltak azok a pártok, akik a […] A Deutsch ismét brillírozott: kommunista cicaharcnak nevezte az ellenzéki tüntetést bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus: az indiai mutáns negyven százalékkal fertőzőbb, mint a brit

PESTISRACOK Az új típusú koronavírus először Indiában azonosított, Delta néven nyilvántartott változata az eddigi variánsoknál hozzávetőleg negyven százalékkal könnyebben terjed, de megjelenését nem követte a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések számának emelkedése – mondta vasárnap Matt Habcock, a brit egészségügyi miniszter. Matt Hancock a BBC televízió politikai magazinműsorában elmondta: a brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos […] A Koronavírus: az indiai mutáns negyven százalékkal fertőzőbb, mint a brit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jelentősen megerősödve a CDU maradt a legerősebb párt a szász-anhalti tartományi választáson

PESTISRACOK A szász-anhalti tartományi választások előzetes eredményei alapján a CDU lett a legerősebb párt. Reiner Haseloff, a CDU tartományi miniszterelnök-jelöltje, jelenlegi kormányfő azt nyilatkozta: teljesen a számok hatása alatt van és nem tudja elhinni, hogy ez megtörtént. Mögöttük zár az elsődleges eredmények alapján az AfD, akik az előző választáshoz képest gyengültek 1,8%-ot. Martin Reichardt, az AfD […] A Jelentősen megerősödve a CDU maradt a legerősebb párt a szász-anhalti tartományi választáson bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fukuyama mindent tud a lengyel és a magyar diktatúráról, pont onnan, ahonnan George Clooney is tájékozódik

PESTISRACOK Francis Fukuyamánál kevesen tévedtek nagyobbat a történelem során. Annak idején ugyanis megállapította, hogy a liberális demokrácia győzelmével véget ért a történelem. Sajnálatos módon a „történelem” lemaradt valahogy erről a hírről és sokkal hamarabb haladta meg a liberális demokráciákat, mint azt bárki is hitte volna. A posztliberális demokráciák már rég nem demokráciák és főleg nem liberálisok, […] A Fukuyama mindent tud a lengyel és a magyar diktatúráról, pont onnan, ahonnan George Clooney is tájékozódik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Dobrev Klára piacozni ment szombat reggel – Éhgyomorra kampányolt egyet Gy. Németh Erzsébet és Molnár Gyula mellett

PESTISRACOK Újbudaiak, fantasztikusak vagytok! – kezdi legújabb bejegyzését Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje. Dobrev úgy tűnik nem tudott aludni szombat reggel, és elment egyet piacozni. No, de nem ám azért, hogy zöldséget vásároljon az ebédhez, hanem azért, hogy éhgyomorra kampányoljon egyet Gy. Németh Erzsébet és Molnár Gyula mellett. Mint azt már megszokhatta a nagyérdemű, az […] A Dobrev Klára piacozni ment szombat reggel – Éhgyomorra kampányolt egyet Gy. Németh Erzsébet és Molnár Gyula mellett bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

PESTISRACOK Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon – közölte honlapján a rendőrség szombaton. Újra megindul az átléptetés a Tiszasziget-Gyála és a Bácsalmás-Bajmok közúti átkelőhelyen, valamint teljes nyitvatartással működik az Ásotthalom-Királyhalom közúti ellenőrzőpont is. Az átkelők 7 és 19 óra között működnek. Az utazók a határátkelőhelyeken várható várakozási időkről a rendőrség határinfó oldalán […] A Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ruszin-Szendi Romulusz: a hadsereg fejlesztésének nincs céldátuma

PESTISRACOK A hadsereg fejlesztésének nincs céldátuma, ami zajlik, az egy lezárhatatlan folyamat része – jelentette ki Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség közelmúltban kinevezett parancsnoka a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amely a szombati számban jelent meg. Elmondta, hogy vezetése alatt óriási irányváltásra nem kell, és nem is szabad számítani. Hozzátette, hogy elődje, Korom Ferenc elindította a […] A Ruszin-Szendi Romulusz: a hadsereg fejlesztésének nincs céldátuma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: nagy szükség van a szellemi honvédelemre

PESTISRACOK A szellemi honvédelem fontosságáról beszélt az igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szellemi honvédőket díjazó ünnepségén. Soha nem volt akkora szükség a szellemi honvédelemre, mint manapság, amikor a brüsszeli bürokrácia “magából kifordulva hadakozik” az európai kultúra védelmezőivel – hangoztatta Varga Judit. Úgy fogalmazott: “mi, magyarok” az […] A Varga Judit: nagy szükség van a szellemi honvédelemre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ha a németek üzletelnek Oroszországgal és Kínával, nekünk miért ne lehetne?

PESTISRACOK Merkel kancellár követeli Putyin elnöktől az emberi jogok tiszteletben tartását, elfogadhatatlannak tartja a Krím-félsziget „annektálását”, majd Joe Biden rosszalló fejbólogatása ellenére megállapodik az Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítéséről. Mert megéri. Németország minden nemzetközi fórumon felszólal Kína politikája ellen, majd a pandémia alatt erősíti külkereskedelmi kapcsolatait Pekinggel. Mert mindkét félnek megéri. Legyen bármilyen politikai–ideológiai vita, így működik […] A Ha a németek üzletelnek Oroszországgal és Kínával, nekünk miért ne lehetne? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: az EU bírósága elrendelte a jogállamiságról szóló keresetünk gyorsított elbírálását

PESTISRACOK Az Európai Unió Bírósága eleget tett az Európai Parlament (EP) kérésének és elrendelte a jogállamisági kondicionalitást megtámadó keresetünk gyorsított eljárásban történő elbírálását – közölte az igazságügyi miniszter közösségi oldalán pénteken. Varga Judit abszurdnak nevezte, hogy a Sargentini-szavazás következtében felmerült egyszerű eljárásjogi kérdésben közel három év alatt tudott csak dönteni a testület, most azonban az unió […] A Varga Judit: az EU bírósága elrendelte a jogállamiságról szóló keresetünk gyorsított elbírálását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Áder János: Magyarország büszke lehet igazságszolgáltatási rendszerére

PESTISRACOK Magyarország büszke lehet igazságszolgáltatási rendszerére – mondta a köztársasági elnök a magyar ügyészi szervezet fennállásának, az első ügyészi törvénynek a 150. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten. Áder János megnyitó beszédében kifejtette, büszkén mondhatjuk: ma Magyarországnak saját hagyományaira épülő, az európai jogfejlődés tapasztalatait is felhasználó, minden jogállami próbát kiálló alkotmányos igazságszolgáltatási rendszere van. Magyarországon […] A Áder János: Magyarország büszke lehet igazságszolgáltatási rendszerére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kocsis Máté a Pesti Riporterben: brutálisan kemény büntetésekre számíthatnak a pedofil bűnelkövetők (Videó!)

PESTISRACOK Most egy büntetőjogi központú módosításról van szó – mondta el Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Pesti TV Pesti Riporter című műsorának legutóbbi adásában a pedofilellenes törvénycsomaggal kapcsolatban. Kocsis Máté szerint a módosítással a büntető törvénykönyv pedofíliára vonatkozó része változna meg, és az új minősített esetekkel, a pedofil nyilvántartással az állam a szülőket segíti. A […] A Kocsis Máté a Pesti Riporterben: brutálisan kemény büntetésekre számíthatnak a pedofil bűnelkövetők (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ritkán fordul elő Magyarországon a terrorcselekmény előkészülete

PESTISRACOK A pár napja Kecskeméten elfogott, öngyilkos merényletre is hajlandónak mutatkozó egyetemista esete nem az egyedüli eset hazánkban: évente átlagosan három-öt esetben indul terrorcselekmény előkészülete miatt büntetőeljárás Magyarországon. A legtöbb ilyen ügy 2013-ban volt, akkor kilenc esetben kellett eljárniuk a hatóságoknak.  Szerencsére terrorcselekmény vagy annak előkészülte igen ritka hazánkban. A statisztikai adatok szerint évente átlagosan három-öt […] A Ritkán fordul elő Magyarországon a terrorcselekmény előkészülete bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Macront pofon ütő férfit

PESTISRACOK A francia igazságszolgáltatás csütörtökön tizennyolc hónap börtönbüntetésre ítélte az Emmanuel Macron francia elnököt felpofozó férfit, de ebből csak négyet kell leülnie a tizennégy hónapos felfüggesztés miatt. A huszonnyolc éves Damien Tarel, aki a középkori harcművészet rajongója, beismerte, hogy megütötte az államfőt annak Tain-l’Hermitage-ban tett látogatása során. A férfi a nyomozóknak azt mondta, hirtelen felindulásból pofozta […] A Négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Macront pofon ütő férfit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: péntektől szabadon utazhatnak a már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között

PESTISRACOK Péntektől szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltóanyagot kaptak – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a közmédiának. Szijjártó Péter azt mondta: lezárultak az Ukrajnával folytatott tárgyalások, a két ország a megállapodás értelmében elismeri egymás védettségi igazolványait. A […] A Szijjártó Péter: péntektől szabadon utazhatnak a már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Semjén: mára bátorítást és lehetőséget kapott a határon túli magyarság Trianon sebe után

PESTISRACOK Trianon sebe után végre bátorítást, lehetőséget, támogatást kapott a határon túli magyarság erkölcsileg, érzelmileg, intézményesen és anyagilag – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Tihanyban a nemzeti összetartozás konferencián. Semjén Zsolt hangsúlyozta, a kormány felelősséget visel a határon túli magyarok sorsáért, ennek jegyében kaphatták meg az állampolgárságot, és ezt bizonyítja a magyar érdekek érvényesítését célzó különböző […] A Semjén: mára bátorítást és lehetőséget kapott a határon túli magyarság Trianon sebe után bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Júliustól jöhetnek az újraindulási hitelek a Széchenyi-kártya-programban

PESTISRACOK Júliustól az újraindítási hitelprogramok váltják a cégek likviditásának megőrzését támogató kríziskonstrukciókat a Széchenyi-kártya-programban – jelentette be a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, program újraindítási, Go! elnevezésű konstrukcióival továbbra is kedvező, fix 0-0,5 százalékos kamatozású, államilag támogatott kölcsönhöz juthatnak a kis- és középvállalkozások. A lap Orbán Viktor bejelentése nyomán kereste meg […] A Júliustól jöhetnek az újraindulási hitelek a Széchenyi-kártya-programban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Új Atlanti Chartáról kíván megállapodni Johnson és Biden

PESTISRACOK A nyolc évtizede aláírt hasonló dokumentum mintájára új Atlanti Chartáról kíván megállapodni Boris Johnson brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök – közölte csütörtökön Johnson hivatala. Biden szerda este érkezett Nagy-Britanniába, ahol részt vesz a hét vezető ipari hatalom csoportjának (G7) pénteken kezdődő háromnapos csúcstalálkozóján. Az amerikai elnök csütörtökön, a csúcs délnyugat-angliai helyszínén kétoldalú megbeszélést […] A Új Atlanti Chartáról kíván megállapodni Johnson és Biden bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ezúttal a Momentum nyolcadik kerületi jelöltje mutatta meg a párt szellemi szintjét

PESTISRACOK Új csillag ragyog az égen a Momentum égboltján. A párt józsefvárosi országgyűlési képviselő-jelöltje beleállt Kocsis Mátéba azért, mert szerinte a kerület országgyűlési képviselője hiába az egyik legbefolyásosabb kormánypárti politikus, nem intézte el sem Józsefvárosnak, sem Ferencvárosnak, hogy útfelújítási támogatást kapjon. A momentumos jelölt csak azt nem vette figyelembe, hogy útfelújítási támogatást azok a kerületek kaptak, […] A Ezúttal a Momentum nyolcadik kerületi jelöltje mutatta meg a párt szellemi szintjét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hidvéghi: az Európai Parlament politikai rendőrséget játszik

PESTISRACOK Az Európai Parlament (EP) baloldali, bevándorláspárti képviselői politikai rendőrséget játszanak, durván támadják azokat a nemzeti kormányokat és országokat, amelyek nemet mondanak az illegális migrációra, az erőltetett gender-ideológiára, és arra, hogy Brüsszelben döntsék el, miről mit lehet gondolni és mondani – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszs EP-képviselő szerdán Strasbourgban. Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a […] A Hidvéghi: az Európai Parlament politikai rendőrséget játszik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A „független” RTL és Gyurcsány hosszú árnyéka

PESTISRACOK Az újbeszél nyelv és logika alapján tagadja az RTL-Klub, hogy ellenzéki szerepet vállal a hazai közéletben, de az állítás számos ponton sántít. Összegyűjtöttük azokat a körülményeket, amelyek kétségessé teszik a csatorna függetlenségét. Amellett, hogy az RTL-Klub szinte kizárólag a globalista világtrendhez igazodik a témáival, hírműsoraiban pedig kifejezetten kormánykritikus, még ott van az is, hogy a […] A A „független” RTL és Gyurcsány hosszú árnyéka bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Közel kilencmilliárdot ad a kormány a fővárosi utak felújítására

PESTISRACOK A kormány 8,7 milliárd forintot biztosít fővárosi utak felújítására Budapest fejlesztéséhez a kormánynak is hozzá kell járulnia, függetlenül a főváros vezetésének politikai irányzatától, ezért évről évre jelentős forrást ad útfelújításokra – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, Budapest XVI. kerületében, Cinkotán. Láng Zsolt pedig rámutatott, hogy a főpolgármester egy tollvonással kihúzott három fideszes vezetésű kerületet […] A Közel kilencmilliárdot ad a kormány a fővárosi utak felújítására bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Sok mindenre rávehető a “masszőz”, aki imádja Gyurcsányt

PESTISRACOK “Zsa Brüsszelbe fröccsözni” felirattal tett ki Instagram-oldalára egy szelfit a MISSRV98 felhasználónév alatt futó “Nina”. A képen ő és Gyurcsány Ferenc látható gyanús közelségben, amint épp egy repülőn ülnek és a szöveg szerint épp a Budapest–Brüsszel járaton tengődnek. A volt miniszterelnök az elmúlt években kis túlzással heti rendszerességgel teszi meg a távot, mióta Dobrev Klára […] A Sok mindenre rávehető a “masszőz”, aki imádja Gyurcsányt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az unió legnagyobb kereskedelmi partnere Kína, Európa mozdulni sem tud az ázsiai ország nélkül

PESTISRACOK A Fudan Egyetem ügyében csúcsra járatja a baloldal a Kína elleni retorikáját pedig Kínát nem lehet megkerülni, sem Magyarországnak, sem az Európai Uniónak, sem az Egyesült Államoknak. Az unió legnagyobb kereskedelmi partnere Kína, Európa mozdulni sem tud nélküle- mutatott rá friss cikkében a Magyar Nemzet. A lap felidézte, hogy hétvégén tüntetést tartottak, Karácsony Gergely főpolgármester […] A Az unió legnagyobb kereskedelmi partnere Kína, Európa mozdulni sem tud az ázsiai ország nélkül bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kövér László: A közösségi média brutális fenyegetést rejt a normális életre

PESTISRACOK Csak a kereszténység köti össze az európai embereket- mondta az Országgyűlés elnöke a Magyar Katolikus Rádió Kerengő című közéleti műsorában kedden. Kövér László az Európai Parlamentet az európai demokrácia elleni „legsunyibb, de leghatékonyabb merényletnek” nevezte, mert nem a népakarat kifejezője, hanem a nemzetállami parlamentek riválisaként működik. A belpolitikáról szólva kiemelte, minden eddiginél durvább, személyeskedőbb, gyalázkodóbb […] A Kövér László: A közösségi média brutális fenyegetést rejt a normális életre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Átadták a megújult mosonmagyaróvári várat

PESTISRACOK Átadták kedden a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram részeként 1,7 milliárd forintból megújult mosonmagyaróvári várat – tájékoztatott Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt hangsúlyozta az ünnepségen: egy nagyszerű vállalkozás befejezését ünnepeljük, amelynek köszönhetően ez a vár csodálatosan megújult. A miniszter kiemelte: a […] A Átadták a megújult mosonmagyaróvári várat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Munkások helyett baloldali tanácsadók kaszálnak Kispesten

PESTISRACOK Lassan már kaszálásra sem futja Kispesten, annyira szorult helyzetben van az önkormányzat Gajda Péter szerint. A szocialista politikus közösségi oldalán panaszkodott egy sort, azt viszont elfelejtette megemlíteni, hogy az alpolgármestere megjutalmazására, vagy a baloldali pártokhoz köthető tanácsadókra mégiscsak akad pénz – írták az adatradar.hu portálján. Egy nagy kövér nulla. Ennyit ad vissza a Kormány abból, […] A Munkások helyett baloldali tanácsadók kaszálnak Kispesten bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Megvásárolja a Mol a szlovéniai OMV–kutakat

PESTISRACOK A Mol-csoport megvásárolja az OMV százhúsz töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában, a vételár 301 millió euró, a tranzakció versenyhatósági engedélyhez kötött–közölte az olajtársaság kedden az MTI-vel. A Mol közleménye szerint megállapodtak az OMV-vel, hogy az OMV Downstream GmbH-tól mint közvetlen részvényestől megvásárolják az OMV Slovenija 92,25 százalékát, amelyben az INA már 7,75 százalékos kisebbségi részesedéssel […] A Megvásárolja a Mol a szlovéniai OMV–kutakat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vizsgálatot indított a Google ellen a Gazdasági Versenyhivatal

PESTISRACOK A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Google-val szemben annak vizsgálatára, hogy a keresőjében dalcímekre megjelenő úgynevezett dalszövegkártya alkalmazásával versenyjogot sértő módon előnyben részesíti-e saját szolgáltatását – közölte a hivatal kedden. Emlékeztettek arra is, hogy a GVH 2019 végén jelentős, 1,2 milliárd forintos bírságot szabott ki a Facebookra, továbbá 2018 nyarán kötelezettségek teljesítését írta elő […] A Vizsgálatot indított a Google ellen a Gazdasági Versenyhivatal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Visszaröpítené az országot az adóemelések korszakába a baloldal (videó)

PESTISRACOK Olyan módosító indítványokat nyújtott be a baloldal a jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz, amelyek visszaröpítenék az országot a 2010 előtti felelőtlen költekezések és az adóemelések korszakába – írta keddi számában a Magyar Nemzet, felidézve Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalára feltöltött videóüzenetét. Miközben a jövő évi büdzsét a kormány az újraindítás költségvetésének nevezte el, annak középpontjában a […] A Visszaröpítené az országot az adóemelések korszakába a baloldal (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Dunából mentettek ki egy kötélbe kapaszkodó embert a Lánchídnál

PESTISRACOK A fővárosi hivatásos tűzoltók a vízirendészettel összehangolt akció során mentették ki azt az embert a Dunából, aki egy kötélbe kapaszkodott, hogy ne sodorja el a folyó a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi István térnél–olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. A bajbajutott embert a tűzoltóság búvárszolgálata emelte ki a vízből, motorcsónakban vitték egy pontonhoz, ahol a […] A A Dunából mentettek ki egy kötélbe kapaszkodó embert a Lánchídnál bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: végre szakemberek beszéltek a jogállamisági kérdéséről

PESTISRACOK A jogállamisági vita végre oda került, ahová tartozik, a téma ugyanis az igazságügyi miniszterek elé került; az 1996-os Európa-bajnokság szlogenje újra aktuális: a foci hazatér helyett azonban most a jogállamiság hazatér a mérvadó – jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Luxembourgban, a tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülését követően. Varga Judit az MTI-nek telefonon nyilatkozva […] A Varga Judit: végre szakemberek beszéltek a jogállamisági kérdéséről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Novák Katalin: nekünk a kereszténység nem választás kérdése, hanem predesztináció

PESTISRACOK Nekünk európaiaknak a kereszténység nem választás kérdése, hanem predesztináció – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke hétfőn a Habsburg Ottó Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében megtartott Kereszténység és politikai mozgástér a XXI. században elnevezésű online konferencián. Novák Katalin kiemelte, hogy a történelem megmutatja nekünk, hogy Európa több mint egy […] A Novák Katalin: nekünk a kereszténység nem választás kérdése, hanem predesztináció bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Emberfeletti várakozás után dermesztő sokkhatás – A szovjetek ellen nem lehetett ráismerni válogatottunkra

PESTISRACOK A magyar válogatott – immáron csapatkapitánya nélkül – 1986 május elején megkezdte a közvetlen vb-felkészülést. Előbb Ausztriában töltöttek el két hetet a kerettagok, majd két napos itthon tartózkodás után május közepén elutaztak Mexikóba, a világbajnokság színhelyére. A felkészülés utolsó szakaszáról szinte kizárólag pozitív hírek érkeztek haza, így mindenki abban a hitben várta a világbajnokság június […] A Emberfeletti várakozás után dermesztő sokkhatás – A szovjetek ellen nem lehetett ráismerni válogatottunkra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A CDU győzött a Szász-Anhalt tartományi választáson Németországban

PESTISRACOK A szavazatok csaknem negyven százalékát összegyűjtve a Kereszténydemokrata Unió (CDU) győzött a németországi Szász-Anhalt tartományban vasárnap tartott törvényhozási (Landtag-) választáson, a hivatalos előzetes végeredmény szerint. A CDU tartományi szervezete a német sajtóban megjelent első értékelések szerint szenzációs győzelmet aratott a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtti utolsó voksoláson. A párt és kancellárjelöltje, Armin Laschet így megerősödve […] A A CDU győzött a Szász-Anhalt tartományi választáson Németországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Boris Johnson: London bármilyen áron fenntartja az Egyesült Királyság integritását

PESTISRACOK London bármilyen lehetséges eszközzel fenntartja az Egyesült Királyság területi integritását – mondta szombaton, az észak-írországi kereskedelemszabályozási vitákra utalva a brit miniszterelnök. Boris Johnson, aki a hét vezető ipari hatalom (G7) délnyugat-angliai csúcstalálkozóján nyilatkozott, egyenes utalást tett arra is, hogy a koronavírus-fertőződések számának emelkedése miatt a tervezettnél későbbre csúszhat a járvány megfékezését célzó, még érvényben lévő […] A Boris Johnson: London bármilyen áron fenntartja az Egyesült Királyság integritását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Luka Modric: Horvátország nem fog térdelni

PESTISRACOK Luka Modric, a horvát válogatott aranylabdás csapatkapitánya, elmondta, a délszláv válogatott játékosai nem fognak térdelni a mérkőzéseket megelőzően. Leszögezhetem, hogy nem fogunk térdelni. Nincs különösebb oka, egyszerűen megbeszéltük a csapattal, és így döntöttünk. De ez nem jelenti azt, hogy ne állnánk ki a rasszizmus, vagy bármilyen más, a futballpályákon előforduló diszkrimináció ellen – idézi a […] A Luka Modric: Horvátország nem fog térdelni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kilátóval és új túristaútvonallal fejlődik a Somogy megye turizmusa

PESTISRACOK Kilátó építésével, faszerkezetű híd felújításával, valamint gyalogos turistaútvonal fejlesztésével növelik Balatonberény, Kaposvár és Kereki turisztikai vonzerejét; az ez év végéig tartó beruházásra mintegy kétszáztizenötmillió forintot költenek – közölte a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Közleményük szerint a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG alkotta konzorcium a Somogy bejárható varázsa elnevezésű, […] A Kilátóval és új túristaútvonallal fejlődik a Somogy megye turizmusa bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb katonai segélyt kap Ukrajna a Pentagontól

PESTISRACOK Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma pénteken újabb katonai segélyt jelentett be Ukrajna számára Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz jövő heti találkozója előtt. A százötvenmillió dollár (42,6 milliárd forint) értékű támogatás a többi között ellenséges tüzérségi állások, illetve drónok felderítésére használatos radarokat, valamint rejtjeles kommunikációs berendezéseket foglal magában. A segély részét képezi az ukrán […] A Újabb katonai segélyt kap Ukrajna a Pentagontól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó visszavágott – azt üzeni Barack Obamának, hogy adja meg a tiszteletet a magyaroknak (videó!)

PESTISRACOK Barack Obama minden tiszteletet megérdemel, ugyanakkor jogosan várjuk el mi, akik egy ezeréves államisággal rendelkezünk itt Európa közepén, hogy adja meg nekünk is, magyaroknak is a tiszteletet – mondta Szijjártó Péter Barack Obama korábbi kijelentésére reagálva – erről ír az Origo.  Barack Obama természetesen minden tiszteletet megérdemel, hiszen hogyha egy politikust kétszer egymás után megválasztanak […] A Szijjártó visszavágott – azt üzeni Barack Obamának, hogy adja meg a tiszteletet a magyaroknak (videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Apáti Bence: Szabó lincshangulatot szít és a Magyar Nemzet ellen hergel

PESTISRACOK Apáti Bence publicista a Magyar Nemzetben közölt legutóbbi publicisztikájában írt Szabó Tímea párbeszédes politikus legújabb lincshangulatot keltő tettéről. A minap például Toót-Holló Tamás és Szikszai Péter fényképét tette ki a közösségi oldalára és arra kérte 133 ezer követőjét, hogy mondják meg, mit érdemelnek. A Karácsony Gergely párttársa által felhergelt kommentelők a legválogatottabb módon szidalmazzák azóta […] A Apáti Bence: Szabó lincshangulatot szít és a Magyar Nemzet ellen hergel bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter megnyitotta Magyarország innsbrucki főkonzulátusát

PESTISRACOK Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken megnyitotta Magyarország innsbrucki főkonzulátusát. A tárcavezető az ünnepélyes megnyitón örömét fejezte ki, milyen jó, amikor az államközi kapcsolatok, a diplomácia végre visszatér a személyes alapokra. Elmondta, a magyar diplomácia jól vizsgázott a világjárvány ideje alatt is, hiszen tízezer, külföldön ragadt magyart vitt haza, beszerezte az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket, […] A Szijjártó Péter megnyitotta Magyarország innsbrucki főkonzulátusát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Új pártot alapítanak a volt DK-sok, akik csalódtak Gyurcsányban

PESTISRACOK Valódi Demokrata Párt néven új formációt alapítanak a III. kerület volt DK-s politikusai – adta hírül A Kerület című lap, amely információi alapján Hazai Iván András, Óbuda-Békásmegyer volt alpolgármestere a képviselő-testület egészségügyi bizottságának korábbi elnökével, Rózsa László Péterrel lép szövetségre azt követően, hogy január végén egyszerre léptek ki a Gyurcsány-pártból. A két DK-s politikus akkor […] A Új pártot alapítanak a volt DK-sok, akik csalódtak Gyurcsányban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kutatás: a mobilcsomagok átláthatatlansága tartja vissza az ügyfeleket a váltástól

PESTISRACOK Majdnem minden ötödik magyar elégedetlen a mobiltarifa-csomagjával, a mobilcsomagok átláthatatlansága miatt azonban mégsem váltanak – derült ki a magyar BillKiller startup friss, reprezentatív kutatásából. Emiatt sok esetben az ügyfelek éves szinten akár több tízezer forinttal többet fizetnek, mint amennyit valójában fizetniük kéne. Jelenleg több mint ezer tarifa érhető el a piacon, amelyek összehasonlítása emberfeletti erőfeszítéseket […] A Kutatás: a mobilcsomagok átláthatatlansága tartja vissza az ügyfeleket a váltástól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A magyar gazdaság is jól jár a budapesti labdarúgó Eb-vel

PESTISRACOK Egyértelműen lesz gazdasági haszna, hogy Budapesten is rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket a most kezdődő Európa-bajnokságon – mondta a Magyar Nemzetnek Szabados Gábor sportközgazdász, hozzáfűzve, hogy az országimázs erősítése nemcsak a turizmusra, hanem szinte az összes gazdasági ágazatra kedvező hatást gyakorol. A szakértő jelezte, az ilyen események hatása jóval hosszabb távú, mint ha pusztán azt vesszük számba, hogy […] A A magyar gazdaság is jól jár a budapesti labdarúgó Eb-vel bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: a magyar ember a Jóisten előtt térdel le, a hazája előtt térdel le és ha megkéri a szerelmének a kezét (Videó!)

PESTISRACOK Orbán Viktor közösségi-oldalán osztott meg egy videót, amelyben a csütörtöki Kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy a Magyarország-Írország futballmérkőzésen az írekkel ellentétben a magyar válogatott tagjai nem térdeltek le a BLM mozgalom tiszteletére.  A miniszterelnök szerint a magyar kulturális összefüggésben a letérdelés három esetben engedett meg: A magyar ember a Jóisten […] A Orbán Viktor: a magyar ember a Jóisten előtt térdel le, a hazája előtt térdel le és ha megkéri a szerelmének a kezét (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A kormány köszöni az egészségügyben dolgozók odaadó munkáját

PESTISRACOK A kormány köszönetet mond az egészségügyben dolgozók odaadással végzett munkájáért, szakmai felkészültségükért, amivel a pandémia minden egyes percében az embereket szolgálták – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön a budapesti Szent Margit Kórházban. Horváth Ildikó azon az ünnepségen mondott beszédet, melyen a nyolc éve újra önállóvá vált százhuszonnégy éves kórház dolgozóinak a […] A A kormány köszöni az egészségügyben dolgozók odaadó munkáját bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pesti Riporter – Hogy érintik a családokat a kormány gazdaságélénkítő intézkedései? (Videó!)

PESTISRACOK A Pesti Riporter szerdai adásának egyik témája a magyar miniszterelnök által bejelentett nagyszabású  gazdaságélénkítő intézkedéscsomag volt. Az intézkedés nyertesei a kisgyermeket nevelő családok, a minimálbérből élők, illetve a kis- és középvállalkozások lehetnek. A cél az, hogy Magyarország a járvány előtti gazdasági szintre kerüljön vissza , és a régió egyik legversenyképesebb országa legyen.  Orbán Viktor szerdán […] A Pesti Riporter – Hogy érintik a családokat a kormány gazdaságélénkítő intézkedései? (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nemzeti identitás és sportdiplomácia az Orbán-kormányok alatt

PESTISRACOK Jön a foci EB, lázban ég Európa és hazánk is. Lélektanilag is kiemelt szerephez fog jutni az eseménysorozat, hiszen a COVID-19 okozta drámából ébredező kontinensnek szüksége van most a sportra, az élményekre, ünnepekre, jobban mint valaha. Így joggal vetődik fel a kérdés, mi a sport szerepe egy nemzet életében? Miért tapasztaljuk azt, hogy a baloldal […] A Nemzeti identitás és sportdiplomácia az Orbán-kormányok alatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Végső búcsút vettek Puhl Sándortól

PESTISRACOK A Szent István Bazilikában végső búcsút vettek Puhl Sándortól, a világ egykori legjobb játékvezetőjétől, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának alelnökétől. A 65 éves korában elhunyt Puhl Sándort zsinórban négyszer választották meg a világ legjobb játékvezetőjének (1994–1997). Vagánysága, humora miatt rengetegen szerették, eredményei miatt tisztelték. A búcsúszertartáson, amelyet Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök tartott, a Magyar Labdarúgó […] A Végső búcsút vettek Puhl Sándortól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Fidelitas Írországba küldené Niedermüller Pétert a foci-Eb idejére

PESTISRACOK A Fidelitas Írországba küldené Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármestert a 2021-es Labdarúgó-Európa-bajnokság idejére, hogy ne zavarja a magyar emberek szurkolását – mondta az ifjúsági szervezet kerületi elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Virágh Előd felháborítónak nevezte, hogy Niedermüller Péter a keddi Magyarország-Írország válogatott labdarúgó-mérkőzés után azt írta a Facebookra, hogy “ma este Budapesten jobb volt írnek […] A A Fidelitas Írországba küldené Niedermüller Pétert a foci-Eb idejére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Magyarország és Marokkó elismeri egymás védettségi igazolásait

PESTISRACOK Magyarország és Marokkó megállapodott, hogy kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait – jelentette be szerdán a marokkói fővárosban, Rabatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: csütörtöktől a beoltott magyar állampolgárok szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak be Marokkóba, ahogy a beoltott marokkói állampolgárok is szabadon, karantén- és tesztkötelezettség […] A Magyarország és Marokkó elismeri egymás védettségi igazolásait bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A támogatások és a közösen megélt sikerek is ösztönzik a megmaradást – Megjelentek a Szülőföldön magyarul program felhívásai

PESTISRACOK A magyar nyelvű iskolaválasztásra való ösztönzés folyamatos munka a Kárpát-medencében, amelynek lényeges eleme a szülők mentalitásában, gondolkodásában a felszínen tartani ezt a kérdést – fogalmazott portálunknak Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki szerdai sajtótájékoztatóján részletezte a magyar nyelvű oktatást és nevelést támogató, a magyar iskolaválasztást ösztönző Szülőföldön magyarul program idei felhívásait. Potápi Árpád János […] A A támogatások és a közösen megélt sikerek is ösztönzik a megmaradást – Megjelentek a Szülőföldön magyarul program felhívásai bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: A kormány elkötelezett a lakossági gyógyszerellátás nemzeti érdekkörben tartásáért

PESTISRACOK Az országos patikanap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a gyógyszerészeket, kiemelve helytállásukat a koronavírus-járvány elleni védekezés során – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerdán. A gyógyszerészeknek és gyógyszerész asszisztenseknek címzett írásában Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hónapok embert próbáló kihívások elé állítottak mindannyiunkat, a koronavírus-járvány elleni védekezés közben azonban […] A Orbán Viktor: A kormány elkötelezett a lakossági gyógyszerellátás nemzeti érdekkörben tartásáért bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elképesztő felvétel–elektromos rollerrel haladt az M1-es autópályán egy férfi

PESTISRACOK A közút kamerái még hétfőn rögzítették, ahogy -valószínűleg a hosszabb menetidőt megelégelve kiszállt a járműből az egyik autó utasa- aki fogta az e-rollerét és a leállósávon haladva próbálta meg lerövidíteni a menetidőt, kikerülve egy balesetet. A Magyar Közút útellenőre – látva a rollerest -, azonnal értesítette a rendőrséget, a bicskei mérnökség diszpécserei pedig folyamatosan nyomon […] A Elképesztő felvétel–elektromos rollerrel haladt az M1-es autópályán egy férfi bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A kommunistázó komcsiknak csak addig kell „szabad egyetem”, amíg az az övék

PESTISRACOK Van annak egy diszkrét bája, amikor valaki a honi kommunista párt jogutódjának miniszterelnökjelölt-jelöltjeként kommunistázgat. Vicces. Vagy inkább szánalmas. A Fudan egyetem elleni honi bolsevik hiszti annyi sebből vérzik, ahányból a honi bolsevik hisztik általában szoktak. Már az csodálatos, hogy a „kínai kommunista egyetem” elleni tüntetés főszervezője, Jámbor András (Karácsony Gergely több tucat tanácsadójának egyike) nem […] A A kommunistázó komcsiknak csak addig kell „szabad egyetem”, amíg az az övék bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jobban játszott a magyar válogatott, de a győzelem elmaradt – Magyarország – Írország 0:0

PESTISRACOK Marco Rossi szövetségi kapitány utolsó lehetősége volt az Írország elleni mérkőzésen, hogy taktikai elemeket próbáljon ki, és felmérje a csapat valamennyi tagjának állapotát az Európa-bajnoki mérkőzések előtt. A keddi találkozón végig jobban teljesített a nemzeti tizenegyünk, és csak néha láthattuk meg az írek támadásait. Szalai Ádám, aki nagyszerűen és lelkesen játszott, több helyzetet is kialakított, […] A Jobban játszott a magyar válogatott, de a győzelem elmaradt – Magyarország – Írország 0:0 bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tizenhárom embert fogott el a magyar rendőrség egy nemzetközi akcióban

PESTISRACOK Tizenhárom embert fogtak el egy nemzetközi akcióban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt – közölte a KR NNI kedden az MTI-vel, kiemelve, hogy a bűnszervezet felszámolásában nagy jelentősége volt egy új titkosított platformnak, az Anomnak. Az FBI az Europollal és a felderítésekben részt vevő tagállamok nyomozó szerveivel közösen hétfőn […] A Tizenhárom embert fogott el a magyar rendőrség egy nemzetközi akcióban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egy férfi felpofozta Emmanuel Macron francia elnököt (Videó!)

PESTISRACOK Egy férfi felpofozta Emmanuel Macron francia elnököt a Franciaország délkeleti részén található Tain-l’Hermitage-ban, az esetről felvétel is készült, amelyet megosztottak a közösségi oldalakon. Az elnöki hivatal egy szűkszavú közleményben annyit írt, hogy megpróbálták megütni az államfőt, de ez nem tántorította el őt látogatása folytatásától. Macron azért érkezett a városba, hogy diákokkal és vendéglősökkel beszélgessen arról, […] A Egy férfi felpofozta Emmanuel Macron francia elnököt (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pert vesztett Karácsony Gergely, akinek bocsánatot kell kérnie Tiborcz Istvántól

PESTISRACOK A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, Budapest regnáló főpolgármestere jogsértést követett el, amikor választási kampányában Tiborcz István nevének jogosulatlan felhasználásával, a „Tiborcz-adó” kifejezést használta. Karácsony Gergelyt a bíróság eltiltotta a további jogsértésektől és kötelezte a nyilvános bocsánatkérésre, valamint kártérítés megfizetésére. A sérelemdíjat Tiborcz István jótékony célokra szeretné fordítani- derül ki a szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményből. Fél évvel […] A Pert vesztett Karácsony Gergely, akinek bocsánatot kell kérnie Tiborcz Istvántól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Karácsony Gergely bemutatta hiperpasszív angol nyelvtudását (Videó!)

PESTISRACOK A magyar közéletet hetek óta tartja izgalomban Budapest főpolgármesterének hiperpasszív angol-nyelvtudása. Újságírók, angoltanárok és tekintélyes szakembergárda kutatta, mit is jelent az elsőre különlegesnek tűnő képesség. Bohár Dániel kollégánk  alapos felderítőmunkájának hála, kiderült mit rejt a kifejezés pontosan. Hiperpasszív tudás az, amikor tolmácsra van szükség egy angol nyelvű interjúhoz.  A kérdés eldőlt, Karácsony Gergely nem tud […] A Karácsony Gergely bemutatta hiperpasszív angol nyelvtudását (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kétszáztizenkilencezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

PESTISRACOK A kormány segít azoknak a mikrovállalkozásoknak és önfoglalkoztatóknak is, akik alkalmazott híján nem voltak jogosultak az ágazati bértámogatásra–jelentette be Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keddi közleménye szerint. Az államtitkár közölte, a garantált bérminimummal megegyező összeget, 219 ezer forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók. Az egyszeri támogatás mintegy 100-120 […] A Kétszáztizenkilencezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Debrecenben

PESTISRACOK Kihelyezett frakcióülést tartanak a kormánypártok jövő héten Debrecenben. A szerdán kezdődő tanácskozás legfontosabb témája a gazdaság újraindítása lesz, de értékelik majd a járvány elleni védekezést, áttekintik a parlament tavaszi ülésszakán meghozott döntéseket, és felkészülnek az őszi jogalkotási feladatokra is – írja a Magyar Nemzet. Kocsis Máté a lapnak elmondta, hogy Magyarország a sikeres oltási programnak […] A Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Debrecenben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Három nagyberuházást jelentett be egyetlen nap alatt Szijjártó Péter

PESTISRACOK A gazdasági újraindítás sikerét jelzi, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn három beruházást is bejelenthetett. A három beruházás összértéke 96 milliárd forint, amelyből a Hanon Systems Hungary Kft. 18 milliárd forinttal részesedik, 4,6 milliárd forintos állami hozzájárulással. Az összegből az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását bővíti. A dél-koreai cég 40 új munkahelyet is teremt […] A Három nagyberuházást jelentett be egyetlen nap alatt Szijjártó Péter bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szentkirályi Alexandra: a járvány csak azoknak ér véget, akik beoltatták magukat

PESTISRACOK A koronavírus-járvány csak azoknak ér véget, akik beoltatták magukat – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Elmondta, a kormány mindent megtett azért, hogy aki akarja, megkaphassa az oltást, most már csak az embereken múlik, hogy beoltatják-e magukat. Magyarországon – Európában egyedülállóan – vakcinabőség van: jelenleg is van elég […] A Szentkirályi Alexandra: a járvány csak azoknak ér véget, akik beoltatták magukat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A magyar beoltottak száma gyarapszik, az elhunytak és a fertőzöttek száma fokozatosan csökken

PESTISRACOK A koronavírus.gov.gu tájékoztatása szerint a beoltottak száma 5 261 781 közülük 3 994 595 fő már a második oltását is megkapta, így kijelenthető, továbbra is jól halad Magyarország járványkezelése. Elhunyt tizenkét idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 866 főre emelkedett. Az új fertőzöttek száma nyolcvanegy beteggel emelkedett, ezzel a járvány kezdete óta összesen […] A A magyar beoltottak száma gyarapszik, az elhunytak és a fertőzöttek száma fokozatosan csökken bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Két ember halálát okozta egy részegen száguldozó sofőr Borsodban

PESTISRACOK Egy merev részegen száguldozó sofőr borzalmas tragédiát okozott a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Kázsmárkon. A 49 éves férfi azt akarta egy lehetséges vevőnek bemutatni, hogy milyen gyorsan megy az eladásra kínált autója, amikor a kocsi egy bal kanyarban megcsúszott és halálra gázolta a hűtőautóból éppen ételt áruló 55 éves Mariannát. A nagymama a helyszínen meghalt, esélye […] A Két ember halálát okozta egy részegen száguldozó sofőr Borsodban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.