Eddig bírta Ausztria: Ideiglenes határzárat vezetnek be az osztrákok az illegális migráció miatt

Ausztria is ideiglenes ellenőrzést vezet be kedd éjféltől Szlovákiával közös határán az illegális migráció és az embercsempészek ténykedésének megfékezése miatt– hangsúlyozta kedd esti, rendkívüli sajtótájékoztatóján Gerhard Karner osztrák belügyminiszter. A szigorúbb határellenőrzést egyelőre tíz napra állítják vissza. Az intézkedéssel elejét kívánják venni annak, hogy embercsempészek elkerülő útvonalakat használjanak Ausztrián keresztül -emelteki a sajtótájékoztatón Gerhard Karner […] A Eddig bírta Ausztria: Ideiglenes határzárat vezetnek be az osztrákok az illegális migráció miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Merjünk nagyot álmodni, legyen királyság!

PESTISRACOK Legutóbb túlestünk azon az anomálián, hogy hiába várjuk el a politikusainktól a felelősségteljes és odaadó munkát, ha egy olyan rendszerben versenyeztetjük őket, ahol a munkavégzésnél eleve előbbre való a megválasztódás. Ebben a rendszerben a pszichopatáknak és nárcisztikusoknak lejt a pálya, vezetői–döntéshozói képességeiktől függetlenül, hiszen ők mesterei a bizalom elnyerésének és a manipulációnak. A demokrácia játékszabályai […] A Merjünk nagyot álmodni, legyen királyság! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Marco Rossi és Cosimo Inguscio letette a magyar állampolgársági esküt

PESTISRACOK Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében. Az eskü szövegét Pokorni Zoltán, XII. kerületi fideszes polgármester olvasta fel. A rendezvényen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is. A magyar emberek már régóta szívükbe zárták önöket – mondta a két […] A Marco Rossi és Cosimo Inguscio letette a magyar állampolgársági esküt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ez egy „technikai sport” – Leopard 2HUA4-es harckocsi segíti a honvéd tanulók gyakorlati képzését (Videó)

PESTISRACOK Az elmúlt héten nagy közfigyelemnek örvendett, hogy a fővárosi éjszakában egy Leopárd 2HUA4 harckocsi járta az utcákat. Mint később a Magyar Honvédség közleményéből kiderült, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett a harci jármű, amelyet a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használnak majd. Kedden, a Campus területén […] A Ez egy „technikai sport” – Leopard 2HUA4-es harckocsi segíti a honvéd tanulók gyakorlati képzését (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A láthatatlanok érdekei – dr. Boros Imre és az Öreg

PESTISRACOK Nincs jobb és baloldali kormány. Az vagy nemzeti érdekeket képvisel, vagy nemzetellenes. Az Öreg vendége dr. Boros Imre közgazdász, egykori miniszter volt ezúttal. A közgazdászt először arról kérdeztem, hogy milyen szándékok, célok húzódnak meg a mostanában a legfontosabb politikai szereplőként működő álcivil szervezetek hátterében, és miért szükséges törvényben szabályozni az NGO-kat, amelyek egyre többször politikai […] A A láthatatlanok érdekei – dr. Boros Imre és az Öreg bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Soros-hálózat újabb tevékenysége Brüsszelben: az EP választás előtt a nemzetállamok rovására erősítenék meg az uniót

PESTISRACOK Van egy érdekcsoport, amely a nyugati civilizációt lecserélné egy egységes, globális civilizációra – hangzott el az Alapjogokért Központ mai sajtótájékoztatóján. Az eseményen az Európai Unió legújabb javaslatáról szólva kiemelték: annak célja, hogy még az EP-választás előtt a nemzetállamok rovására erősítsék meg az uniót. A dokumentum szerzőiről kiderült, hogy köztük a Soros-hálózat is képviselteti magát. Vannak […] A A Soros-hálózat újabb tevékenysége Brüsszelben: az EP választás előtt a nemzetállamok rovására erősítenék meg az uniót bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán, Schäfer és Kleinheisler továbbra sincs, Bolla, Gazdag és Nagy Zsolt viszont visszatért – Marco Rossi kijelölte a szerbek és a litvánok ellen készülő keretet

PESTISRACOK Régebbi és újabb hiányzók mellett visszatérők is vannak Marco Rossi aktuális válogatott keretében, amelynek legfőbb jellemzője mégis az állandóság. A huszonhat fős keretből huszonnégyen ugyanis a legutóbb is ott voltak a kiválasztottak között. Október közepén előbb idehaza Szerbia ellen, majd idegenben Litvánia vendégeként lép majd pályára válogatottunk, amely két győzelemmel akár máris kijuthat a jövő […] A Orbán, Schäfer és Kleinheisler továbbra sincs, Bolla, Gazdag és Nagy Zsolt viszont visszatért – Marco Rossi kijelölte a szerbek és a litvánok ellen készülő keretet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Navracsics Tibor: év végéig Magyarország megállapodhat az EU-s támogatásokról az Európai Bizottsággal

PESTISRACOK A területfejlesztési miniszter bízik abban, hogy az év végéig mindenképpen meglesz a megállapodás az Európai Bizottsággal, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország ténylegesen hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, ne csupán az előlegekhez – Navracsics Tibor erről kedden, Budapesten beszélt újságíróknak az uniós támogatások feloldásáról szóló sajtóhírekre reagálva. A tárcavezető azt mondta: optimista volt az elmúlt másfél […] A Navracsics Tibor: év végéig Magyarország megállapodhat az EU-s támogatásokról az Európai Bizottsággal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

GEOrgPOLITIKA – Prigozsin fia veszi át a Wagner vezetését? 

PESTISRACOK Az Alternatíva Németországért párt Baden Württemberg tartományban elérte a 20 százalékot és ez csúcsérték volt nyugatnémet területen. Ezzel az AfD a sváboknál is a harmadik legerősebb politikai erővé nőtte ki magát. A Zöldek megítélése egyre romlik ez köszönhető a kapkodásnak a fűtésrendszerek betiltása terén, az atomerőművek bezárásának és a migrációs politikának.  Baden Württembergben most pont […] A GEOrgPOLITIKA – Prigozsin fia veszi át a Wagner vezetését?  bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mindannyiunk nemzeti büszkesége Karkikó Katalin Nóbel-díja

PESTISRACOK Karikó Katalin elnyerte az orvosi Nobel-díjat. A kitüntetés már érett egy ideje, hiszen a magyar kutató eredményeit az egész világ elismerte, az mRNS-el kapcsolatos tanulmányai nem csupán a koronavírus elleni vakcina gyors és hatásos kifejlesztését tették lehetővé, de a jelek szerint a rákkutatásban is hatalmas előrelépéshez segíthetik hozzá az orvostudományt. Ennek megfelelően a díj normáihoz […] A Mindannyiunk nemzeti büszkesége Karkikó Katalin Nóbel-díja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A kormány idén is csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot

PESTISRACOK Az elhúzódó orosz-ukrán háború és a nyomában járó brüsszeli szankciós politika kedvezőtlen világgazdasági környezetet és energiaválságot eredményezett. A költségvetés a rendkívüli kiadások mellett is garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását. A jelentősen megnövekedett kiadásokra tekintettel a kormány 5,2 százalékra módosítja az idei évi GDP-arányos hiánycélt, amely 1 százalékpontos javulást jelent […] A A kormány idén is csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Illegális alagútban rejtegetett, Szlovákiából beszerzett robbanóanyagot használhat az esztergomi robbantó

PESTISRACOK Még tegnap is – 12 nappal a robbantás után – helyszíneltek a rendőrök Esztergomban, ott ahol J. László irtózatos detonációt előidézve végzett a TEK egyik kommandósával. A Blikk szerint a Központ Nyomozó Főügyészség által vezetett nyomozásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusai hajtották végre a robbanás utáni helyszínelést, amelynek során egy 38 méteres, illegálisan épített alagutat […] A Illegális alagútban rejtegetett, Szlovákiából beszerzett robbanóanyagot használhat az esztergomi robbantó bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: egy patrióta fordulat az EP-választáson kihatással lehetne az ukrajnai háború menetére is

PESTISRACOK Még nem várható Európában a fősodorbeli álláspont változása az ukrajnai háborút illetően, mert akkor el kellene ismerni az eddigi hibákat, ehhez felhajtóerőt a patrióta fordulat hozhatna a jövő évi európai parlamenti választáson – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Győrben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Győri Szent Mór Bencés Perjelség […] A Szijjártó: egy patrióta fordulat az EP-választáson kihatással lehetne az ukrajnai háború menetére is bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A globalista világszervezet újragondolná a globalizációt

PESTISRACOK Újra kellene gondolni a globalizációt a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) főigazgatója szerint, mert a jelenlegi folyamatok a világkereskedelmi forgalom széttöredezéséhez vezetnek és veszélyeztetik a fejlődő országokban beindult növekedést. Ngozi Okonjo-Iweala, a WTO főigazgatója egy hétfői genfi rendezvényen úgy fogalmazott, hogy “vannak korai jelei” a globális árucsere forgalom széthullásának, ami “még nem nagymértékű” ugyan, de egy “veszélyes […] A A globalista világszervezet újragondolná a globalizációt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Imádod! – A DK pont ma tette ki videóját Vadairól, aki arról beszél, eredetileg Nobel-díjas közgazdásznak készült, aztán mégis inkább Gyurcsányt választotta

PESTISRACOK Nobel-díjasnak készült, az egyik legfelkészültebb politikus lett – így reklámozza hétfői közleményében a DK TV legutóbbi vendégét Vadai Ágnest a Gyurcsány-párt. Mi szükség van szerénységre, ha Vadairól van szó. A közleményből kiderül, hogy a DK TV DK Kulissza című műsorának aktuálisan a DK frakcióvezető-helyettese, honvédelmi árnyékminiszter volt a vendége. Mint kiderül, és most a közleményt […] A Imádod! – A DK pont ma tette ki videóját Vadairól, aki arról beszél, eredetileg Nobel-díjas közgazdásznak készült, aztán mégis inkább Gyurcsányt választotta bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nacsa Lőrinc: a háború szörnyű és pusztító, ezért be kell fejezni

PESTISRACOK A háború szörnyű és pusztító, ezért be kell fejezni – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese az MTI-nek nyilatkozva Madridban az Európai Parlament, valamint az európai uniós tagállami parlamentek külügyi és honvédelmi bizottságainak konferenciáján hétfőn. Az Európai Uniónak minden erejét és diplomáciai tapasztalatát, valamint kapcsolatrendszerét fel kellene használnia a tűzszünet elérése érdekében és […] A Nacsa Lőrinc: a háború szörnyű és pusztító, ezért be kell fejezni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Németország az erkölcsi lejtőn – Legalizálják a kábítószert

PESTISRACOK „Németország ezzel egész Európát veszélybe sodorhatja” – ezt a mondatot már gyakran hallhattuk az elmúlt években, elég csak az elhibázott migrációs politikájukra gondolni. Azonban a jelenlegi német balliberális–zöld kormány az országuk erkölcsi és társadalmi romlását még jobban fel szeretné gyorsítani, mégpedig a drogok dekriminalizálásával, elfogadásával. Ennek kapcsán szervezett a Drogkutató Intézet és a Mathias Corvinus […] A Németország az erkölcsi lejtőn – Legalizálják a kábítószert bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ukrán külügyminiszter: nem tudni még milyen hatásai lesznek egy “oroszbarát” szlovák vezetésnek

PESTISRACOK Túl korai lenne még felmérni, hogy milyen hatásai lesznek egy oroszbarát jelölt győzelme a szlovákiai parlamenti választásokon – jelentette ki Ukrajna külügyminisztere. Robert Fico, akinek SMER-SSD pártja nyerte a szombati szavazást, koalíciós tárgyalásokat kezd egy olyan kormány megalakításáról, amelyet valószínűleg Magyarországhoz csatlakozva ellenzi az Európai Unió Ukrajnának nyújtott katonai támogatását, számolt be a Sky News. […] A Ukrán külügyminiszter: nem tudni még milyen hatásai lesznek egy “oroszbarát” szlovák vezetésnek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

PESTISRACOK Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért – jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben. A Svéd Királyi Akadémia hétfő délelőtti bejelentése szerint 2023-ban Karikó Katalinnak és Drew Weismannek ítélték az orvosi Nobel-díjat, az mRNS technológia kifejlesztéséért. Karikó Katalin az Egyesült Államokban […] A Nobel-díjat kapott Karikó Katalin bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fronton szétszórt ukrán csapatokat fogtak el az oroszok

PESTISRACOK Magukra hagyott ukrán egységeket ejtettek foglyul az orosz hadsereg. A katonák elmondása szerint parancsnokaik drónokkal felszerelt felderítők segítségét ígérték nekik, helyettük azonban az ellenséggel találták szembe magukat. A RIA Novosztyi arról ír, hogy a Nyugati Hadseregcsoport 1. Gárdista Páncéloshadseregének katonái Artemovszk közelében elfogták az ukrán katonák két csoportját – ezt az orosz hírszerzés tisztje közölte. A […] A A fronton szétszórt ukrán csapatokat fogtak el az oroszok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egyiptomban tűz pusztított a Szuezi-csatornánál fekvő Iszmálíja városban (Videó)

PESTISRACOK Tűz pusztított  az egyiptomi Iszmálíja egyik legnagyobb épületében hétfőn, a Szuezi-csatornánál fekvő városban az összes kórházat riadókészültségbe helyezték az esetleges áldozatok miatt – közölték biztonsági források. A tűz, amelynek eredete nem volt azonnal ismert, a biztonsági erők székhelyén tört ki hajnal előtt, és az interneten közzétett képeken hatalmas lángok voltak láthatók, ahogy az impozáns épület több […] A Egyiptomban tűz pusztított a Szuezi-csatornánál fekvő Iszmálíja városban (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: az ankarai terrortámadás rávilágít a terrorizmus elleni globális erőfeszítések fontosságára

PESTISRACOK Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben. Mint írta, a világszintű terrorfenyegetettség soha nem volt még annyira súlyos, mint manapság. Ennek alapvetően két kiváltó oka van: az extrém, szélsőséges ideológiák gyors terjedése és az egyre […] A Szijjártó Péter: az ankarai terrortámadás rávilágít a terrorizmus elleni globális erőfeszítések fontosságára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Több mint három tucat migránst találtak egy kisbuszban a kelénpataki határátkelőnél

PESTISRACOK Harminchét migránst találtak egy kisbuszba zsúfolva az ausztriai Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőnél vasárnap – közölte az osztrák rendőrség. A tájékoztatás szerint a Szíriából és Törökországból származó menedékkérők között tizenegy fiatalkorú is volt. Négy embert légzési nehézségek miatt orvosi ellátásban kellett részesíteni. Egy várandós nőt férjével együtt megfigyelésre vittek Kismarton kórházába. A feltételezett embercsempészt – aki egy […] A Több mint három tucat migránst találtak egy kisbuszban a kelénpataki határátkelőnél bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Cigány muzsikusok tüntettek Józsefvárosban Pikó megalázó lépése ellen

PESTISRACOK Felháborító és megalázó módon a Muzsikus Cigányok Parkja mellé helyeztetett egy mobilvécét Pikó András. Az emlékpark közvetlen szomszédságába kihelyezett vécéből napi szinten folyik az emberi vizelet és ürülék, de nyáron voltak olyanok is, akik életvitelszerűen használták azt, ezért híres muzsikus cigányok gyűltek össze a parkban, hogy hogy felhívják a baloldali polgármester vezette önkormányzat figyelmét arra, […] A Cigány muzsikusok tüntettek Józsefvárosban Pikó megalázó lépése ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Képmutató taplóság Dunaújváros ellenzéki polgármesterétől

PESTISRACOK Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos, de civil színekben politizáló, ugyanakkor Gyurcsány Ferenc kegyeit kereső polgármesterének egyszerre sikerült megdöbbentő ostobaságról, félelmetes képmutatásról és taplóságról bizonyságot tennie a napokban. Történt ugyanis, hogy a polgármesternek négyéves regnálásának egyetlen értelmezhető léptékű városfejlesztési beruházásának átadásakor sikerült elhallgatnia, hogy a projekt az Orbán-kormánynak köszönhetően valósulhatott meg, majd amikor szembesítették ezzel, akkor a […] A Képmutató taplóság Dunaújváros ellenzéki polgármesterétől bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gabonatárolókat és ipari komplexumot lőttek ki az oroszok Umanban

PESTISRACOK Megerősítették a hírt, miszerint orosz dróntámadás ért több ipari komplexumot és gabonatárolót a Cserkaszi megyei Umanban.  Oroszország éjszaka dróntámadást hajtott végre Cserkaszi régióban több ipari struktúra ellen – erősítette meg a terület ukrán vezetője. A támadás több Umanban lévő célpontot is érintett. A helyi katonai kormányzó bejelentése szerint a csapást gabonatárolók és ipari létesítmények ellen […] A Gabonatárolókat és ipari komplexumot lőttek ki az oroszok Umanban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rétvári Bence: Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről hozott döntést

PESTISRACOK Nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről szól az Európai Unió (EU) héten elfogadott krízisrendelet-tervezete – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rétvári Bence kifejtette: bár az uniós belügyminiszterek tanácskozásán szereplő előterjesztést formailag krízisrendeletnek hívják, de valójában ez egy újabb “migránsmágnes”, amelyet áterőltettek Brüsszelben. Az […] A Rétvári Bence: Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről hozott döntést bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gulyás Gergely: az új kongresszusi központ Balaton fővárosává teszi Balatonfüredet

PESTISRACOK Az új kongresszusi központ a konferenciaturizmus balatoni fővárosává teszi Balatonfüredet – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mintegy tízmilliárd forintból megvalósított beruházás átadásán szombaton a tóparti városban. Gulyás Gergely kiemelte: Balatonfüred “robbanásszerűen” fejlődött a mögöttünk hagyott évtizedekben. A rendszerváltás óta nem kérdés, hogy az északi part leglátogatottabb településévé vált – mondta. Volt azonban egy […] A Gulyás Gergely: az új kongresszusi központ Balaton fővárosává teszi Balatonfüredet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fejlesztette a külügyminisztérium a konzuli elektronikus szolgáltatásokat

PESTISRACOK Fejlesztették a konzuli ügyintézést támogató elektronikus szolgáltatásokat, a projekt célkitűzése az ügyféloldali fejlesztések előtérbe helyezése és a külképviseletek által nyújtott szolgáltatások körének szélesítése volt – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szombaton az MTI-t. Közleményükben azt írták, feladat volt a konzuli ügyintézési folyamatok modernizálása is, ennek keretében a konzuli ügyintézési díjak elektronikus fizetésének megvalósítása, a […] A Fejlesztette a külügyminisztérium a konzuli elektronikus szolgáltatásokat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bezzeg-Németország: sokan tőlük hazánkba menekülnek

PESTISRACOK Létezik egy szabad ország, ahol garantált a véleménynyilvánítás szabadsága és a jogállamiság– osztotta meg egy német férfi  a véleményét Magyarországról a TikTokon, amelyet a Magyar Nemzet szúrt ki. Egyre többen költöznek hazánkba, sokak szerint azért, mert itt nyugodtabb az élet.  Magyarországon lazább életvitelt folytatnak az emberek, mint bármely másik európai országban, sőt a magyarok meginghatatlanul […] A Bezzeg-Németország: sokan tőlük hazánkba menekülnek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül vonta vissza az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését

PESTISRACOK Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának kinevezését azonnali hatállyal, indoklás nélkül vonta vissza  Pintér Sándor – olvasható a Belügyminisztérium által kiadott közleményben. Magyarország belügyminisztere 2023. szeptember 30. hatállyal – indokolás nélkül – visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. A tárcavezető 2023. október 1. hatállyal dr. […] A Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül vonta vissza az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ifj. Lomnici Zoltán a szlovákiai választásokról: “Senki ne dőljön be az előzetes közvélemény-kutatásoknak”

PESTISRACOK Az egységes szlovákiai magyar párt, a Szövetség előnye az lehet, hogy konkrét beruházásokról, fejlesztésekről beszélt a kampányban – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég tanácsadója, alkotmányjogász, az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. A szakértő szerint a Forró Krisztián által vezetett, helyhatósági szinten tapasztalt politikusokkal rendelkező Szövetség a valós problémákról, az embereket érintő kérdésekről beszélt […] A Ifj. Lomnici Zoltán a szlovákiai választásokról: “Senki ne dőljön be az előzetes közvélemény-kutatásoknak” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Határsértőket támogató NGO-kat pénzel az amerikai kormányzat

PESTISRACOK Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium jelentős, több mint 12 millió dolláros (mintegy 5 milliárd forintos) összeget oszt szét különféle, magukat civilnek mondó szervezeteknek, akik előszeretettel támogatják az illegális migrációt – hívta fel a figyemet a Breitbart amerikai jobboldali hírportál. Az amerikai belbiztonsági miniszter meg is nevezte az érintett NGO-kat.  Alejandro Mayorkas, az Amerikai Egyesült Államok belbiztonsági […] A Határsértőket támogató NGO-kat pénzel az amerikai kormányzat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem működik a Budapest-modell, Perjés Gábor vezéráldozat lesz, de vajon Karácsony megússza?

PESTISRACOK Szürreális szappanoperát nézünk, melyben a főpolgármester a főszereplő, ám úgy tűnik, hogy az új évadban Perjés Gábor „karakterfejlődésén” lesz a hangsúly: innentől kezdve ő fog hazudozni, Karácsony pedig elbújik mögötte. Perjés mostanáig ugyanis elfutott az újságírók elől, nem beszélt azokról a bizonyos pénzgyűjtő ládikákról, most meg egymás után nyilatkozik, ami nem a véletlen műve. Majd […] A Nem működik a Budapest-modell, Perjés Gábor vezéráldozat lesz, de vajon Karácsony megússza? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Már meg sem lepődünk: Kitörölnék az apa és az anya szavakat az amerikai gyermekgondozási törvény szövegéből

PESTISRACOK Úgy látszik, az USA-ban minden rendben megy, hiszen a Biden-adminisztrációnak van ideje azzal foglalkozni, hogy milyen névmások szerepeljenek egy új törvényjavaslatban. Az amerikai Egészségügyi Minisztériuma (HHS) egy friss tervezetet nyújtott be, amely szerint törölné az anya, apa, anyaság, apaság szavakat – hívta fel a figyelmet az amerikai hírportál, a Catholic Vote.  A törvénytervezet kitér arra […] A Már meg sem lepődünk: Kitörölnék az apa és az anya szavakat az amerikai gyermekgondozási törvény szövegéből bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kocsmai igazságok – Ez létharc, nem szétverni kell a kisantantot, hanem össze kell fogni minden szuverenistával

PESTISRACOK Szlovákiában a legerősebb baloldali párt patrióta politikát csinál, ami ugyebár mindig magyarellenességet is jelent az utódállamokban. Akkor miért is jó nekünk a Smer és Robert Fico választási győzelme? Azért mert Ficonak is sokkal több esze van, mint a magyar ellenzéknek, pontosan tudja, hogy Szlovákia sem lesz, ha a globalisták győznek. Fico nemcsak szuverenista-patrióta, hanem a […] A Kocsmai igazságok – Ez létharc, nem szétverni kell a kisantantot, hanem össze kell fogni minden szuverenistával bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ismét hazájuk ellen szavaztak a Momentum és a Jobbik képviselői az Európai Parlamentben

PESTISRACOK Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a képviselők az Unió hétéves keretköltségvetésének (MFF) felülvizsgálatáról szavaztak. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja szerint biztosítani kell, hogy a jogszabályokban a Magyarország számára előirányzott uniós források nem kerülhetnek átcsoportosításra és elköltésre más célokra, vagy országokra. A szavazás során a dollárbaloldal Momentumos és Jobbikos képviselői olyan javaslatot is támogattak, amelyek […] A Ismét hazájuk ellen szavaztak a Momentum és a Jobbik képviselői az Európai Parlamentben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rekord: 5,67 ezrelékes véralkoholszinttel kapcsolták le a rendőrök a bácskertesi biciklist

PESTISRACOK Óriási rekorddöntés volt a 80 százalékban magyarok által lakott szerbiai Bácskertesen. A helyi rendőrök megszondáztattak egy, a gyanú alapján erősen ittas kerékpárost, akinek véralkoholszintje – írd és mondd – 5,67 ezrelék volt abban a pillanatban. Tíz, tizenkét embert is kispadra küldene ez a mennyiség, de a férfi nemcsak hogy életben maradt, hanem a többi egészségügyi értéke is […] A Rekord: 5,67 ezrelékes véralkoholszinttel kapcsolták le a rendőrök a bácskertesi biciklist bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gál Kinga: az EP megpróbál beavatkozni a lengyel választásokba

PESTISRACOK Az Európai Parlament megpróbál beavatkozni a lengyel választásokba azzal, hogy vitát tart és szánalmas hazugságokkal támadja Varsót mindössze 12 nappal a választások előtt – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke kedden Strasbourgban. Gál Kinga az Európai Parlament plenáris ülésének a schengeni vízumok nagymértékű korrupt értékesítése címmel rendezett vitája alkalmából magyar […] A Gál Kinga: az EP megpróbál beavatkozni a lengyel választásokba bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Meglepő felmérési eredmény: a belgák csupán harmada támogatja a kannabisz legalizálását

PESTISRACOK A belgák alig több mint egyharmada támogatja a kannabisz legalizálását – derült ki a Le Soir című belga napilap kedden nyilvánosságra hozott friss felmérési eredményéből. A felmérés, amelynek keretében 2500 felnőttet kérdeztek meg, azt az eredményt hozta, hogy a válaszadók 48 százaléka ellenzi a kannabisztermesztés és -fogyasztás dekriminalizációját, míg a megkérdezettek 17 százaléka bizonytalan ebben […] A Meglepő felmérési eredmény: a belgák csupán harmada támogatja a kannabisz legalizálását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Saját magát buktatta le egy videóban Cseh Katalin, ami miatt nagyon kiakadtak az igazi állat- és természetvédők

PESTISRACOK Fantasztikusan komponált propagandavideóval állt elő nem is olyan régen a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin, aki a nézőit egy brüsszeli bevásárlásra invitálta, ahol azzal hergelte őket, hogy a magasabb fizetések ellenére, Belgiumban olcsóbbak az élelmiszerek. A politikus a vacsorájához vásárolt be, mindeközben megfeledkezett arról, hogy korábban azt hangoztatta, hogy vegán, tehát állati eredetű élelmiszereket nem fogyaszt. […] A Saját magát buktatta le egy videóban Cseh Katalin, ami miatt nagyon kiakadtak az igazi állat- és természetvédők bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mi Hazánk: nyilatkozzanak esetleges kettős állampolgárságukról a képviselők!

PESTISRACOK Nyilatkozzanak az Országgyűlés tagjai arról, van-e a magyar mellett más állampolgárságuk is – sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke. A politikus szerint ennek legegyszerűbb módja az volna, ha a vagyonnyilatkozati kérdőívet kibővítik egy ezzel kapcsolatos kérdéssel, majd sorolta a korábban nyilvánosságra került kettősállampolgársági ügyeket. Már a kettős állampolgárság megléte is […] A Mi Hazánk: nyilatkozzanak esetleges kettős állampolgárságukról a képviselők! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kijev központjában egy katona lelőtte két társát

PESTISRACOK Az ukrán hadsereg egyik katonája Kijev központjában gépkarabéllyal lelőtte két társát kedden, majd elmenekült a helyszínről, de később sikerült elfogni – adta hírül a Sztrana helyi hírportál rendőrségi közlésre hivatkozva. Ma 1 óra 30 perckor a Lavrszkaja utcán, az ukrán főváros Pecserszkij kerületében vita alakult ki K. K., az ukrán hadsereg egyik katonája és két […] A Kijev központjában egy katona lelőtte két társát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rétvári Bence: kapuzárási pánik van az európai döntéshozatali fórumokon

PESTISRACOK Kapuzárási pánik van az európai döntéshozatali fórumokon – kommentálta a brüsszeli migrációs paktum kiegészítő rendeletét a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában. Rétvári Bence rámutatott: Brüsszelben arra hivatkoznak, hogy jönnek az európai parlamenti választások, “jönnek a populisták, akik az emberek nézeteit képviselik” és könnyen alakulhat úgy a választások utáni helyzet, hogy már […] A Rétvári Bence: kapuzárási pánik van az európai döntéshozatali fórumokon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Burger King soha nem vonult ki Oroszországból, pedig egy éve még ezzel az ígérettel hősködött

PESTISRACOK A BBC arról ír, hogy a Burger King sem vonult ki Oroszországból, noha a vállalat tulajdonosa ígéretet tett erre több mint egy éve. A Restaurant Brands International (RBI), amely a Burger King oroszországi franchise-üzletágának 15 százalékát birtokolja, a BBC-nek  ennyi mondott: „jelenleg nincs új információja”. Emlékezetes, a cég 2022 márciusában közölte, hogy kivonul az orosz […] A A Burger King soha nem vonult ki Oroszországból, pedig egy éve még ezzel az ígérettel hősködött bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyurcsányné generációkon átívelő bosszúról fantáziált a Partizánban

PESTISRACOK A következő hónapokban elárasztja a DK az utcát emberekkel, beszélgetésekkel, programokkal, mert szerintük a Fidesz által teremtett buborékot csak személyes jelenléttel lehet áttörni. A jelenlegi “perverz és igazságtalan” vagyonelosztási rendszert pedig újraszerveznék – egyebek mellett erről beszélt Dobrev Klára a Partizán hétfői adásában, aki azért a bolsik kedvenc témájáról, az elszámoltatásról sem feledkezett meg. Gyurcsány […] A Gyurcsányné generációkon átívelő bosszúról fantáziált a Partizánban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az önjáró német külügyminiszter szerint az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig terjed ki

PESTISRACOK Az Európai Unió nemsokára Lisszabontól Luhanszkig terjed majd ki – jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőn Kijevben újságíróknak, az EU-tagországok külügyminisztereinek Ukrajnában tartott informális tanácskozása előtt. “Ukrajna jövője az Európai Unióban, a szabadság közösségében van, és az unió hamarosan Lisszabontól Luhanszkig fog terjeszkedni” – fogalmazott a tárcavezető. Biztosított afelől, hogy az európai barátok és […] A Az önjáró német külügyminiszter szerint az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig terjed ki bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Polbeat a Polgári Mulatóban! – Csütörtökön Stefka István, Huth Gergely, Szabó Gergő, Dezse Balázs és Szalai Szilárd lesz a pódiumon

PESTISRACOK Egy napra visszatér a PestiSrácok.hu korszakos underground műsora, a Polbeat, mellyel csaknem tíz éven át jelentkeztünk hétről-hétre csütörtökönként a Revolution’56 Szabadságharcos Sörözőből, annak júliusi – reméljük csak átmeneti – bezárásáig. Ezúttal a Polgári Mulató ad helyet a közönségtalálkozóval egybekötött verbális ökölrázásnak, melyen öt ismert kollégánk, Stefka István, Huth Gergely, Szabó Gergő, Dezse Balázs és Szalai […] A Polbeat a Polgári Mulatóban! – Csütörtökön Stefka István, Huth Gergely, Szabó Gergő, Dezse Balázs és Szalai Szilárd lesz a pódiumon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Új vállalatba szervezi drónvédelmi képességeit a 4iG csoport

PESTISRACOK Drónvédelmi technológiai társaságot alapít a 4iG RAC Antidrone Zrt. néven – derül ki a vállalat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Az új társaság az elérhető legmodernebb technológiák integrációja mellett, hazai tudásbázison alapuló egyedi fejlesztésekkel és speciális innovációs tevékenységgel kíván megjelenni a hazai és nemzetközi piacon. A 4iG csoporthoz tartozó Rotors & Cams Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., valamint Jászai […] A Új vállalatba szervezi drónvédelmi képességeit a 4iG csoport bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hét éve mondtak nemet a magyarok Brüsszel migrációs politikájára

PESTISRACOK Napra pontosan hét évvel ezelőtt, 2016. október 2-án a magyar választópolgárok országos népszavazáson mondhatták el véleményüket a Brüsszel által erőltetett kötelező kvótáról – idézte fel hétfői közleményében az Alapjogokért Központ. Mint hozzáteszik, ekkor a magyarok 98,36 százaléka utasította el az EU kötelező betelepítésének baloldali tervét. A közleményben felidézik, Lengyelországban is hasonló népszavazást fognak tartani az […] A Hét éve mondtak nemet a magyarok Brüsszel migrációs politikájára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ismét életet mentettek a budapesti vízi-rendőrök

PESTISRACOK Gyors és szakszerű munkájuknak köszönhetően megmentették egy Dunába esett fiatal nőt életét a budapesti vízi-rendőrök. A police.hu beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központba 2023. október 1-jén éjszaka bejelentés érkezett, miszerint a Petőfi híd közelében, a Duna pesti partjához közel egy ember a vízbe esett. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a megadott helyre siettek, és […] A Ismét életet mentettek a budapesti vízi-rendőrök bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A koszovói kormányfő szerint a szerbek el akarták csatolni Észak-Koszovót

PESTISRACOK A szerb fegyveresek nyolc nappal ezelőtti támadása egy nagyobb, Észak-Koszovó elcsatolására vonatkozó terv része volt – közölte Albin Kurti koszovói miniszterelnök hétfőn a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon a rendőrség által lefoglalt dokumentumokra hivatkozva. A koszovói kormányfő közölte: 37 különböző ponton terveztek támadást, és ezzel olyan folyosót hoztak volna létre, amelyen fegyvereket és csapatokat […] A A koszovói kormányfő szerint a szerbek el akarták csatolni Észak-Koszovót bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ha nem vagy ukrán megtámadhatnak – Az örmények is kiakadtak a brüsszeli kettős mércén

PESTISRACOK A nyugati hatalmak rendkívül fel tudnak háborodni azon ha egy nagyobb lakosságú, erősebb hadsereggel rendelkező ország megtámadja kisebb szomszédját. Igaz, csak akkor, ha a szóban forgó kisebb országban vannak gazdasági érdekeltségei az amerikai elnöknek és ha éppen Oroszországot is lehet gyengíteni a felfegyverzésével. Ha az örményekről van szó, nos ők legfeljebb akkor jutnak eszükbe, ha […] A Ha nem vagy ukrán megtámadhatnak – Az örmények is kiakadtak a brüsszeli kettős mércén bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Karácsonyék végképp tönkretennék Budapest közlekedését

PESTISRACOK Az Üllői úti, kihasználatlan biciklisávok nem csinálták ki Karácsonyék elvárásainak megfelelően a budapesti forgalmat, ezért főváros balos vezetése újabbakat tervez, teljesen mondvacsinált indokkal, a “közösségi költségvetésre” és néhányezer szavazatra hivatkozva. Bár a Nagykörútra megálmodott műanyag oszlopok meg sem nyerték a saját kategóriájuk versenyét, Budapest hercege a telepítésük mellett dönthet. Véget ért a szavazás, a budapestiek […] A Karácsonyék végképp tönkretennék Budapest közlekedését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mióta aggódik a 444 és a Telex a külhoni magyarokért?

PESTISRACOK Robert Fico szombat esti győzelme óta több aggódó cikkben is aggódik a libsi sajtó a kisebbségben élő magyarok miatt. A 444-en több cikkben is emlegették Malina Hedvig ügyét és a dunaszerdahelyi magyar szurkolók megverését is. Hogy létezik, hogy 15–20 évvel a fenti esetek megtörténte után épp most vált fontossá a külhoni magyarok ügye? Beneš-dekrétumok? Nyelvtörvény, […] A Mióta aggódik a 444 és a Telex a külhoni magyarokért? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Öt perc — Adjátok a pénzeteket a baloldalnak!

PESTISRACOK A franciák és a németek állítólag kiraknák az unióból a lengyeleket, hogy gyorsabban csatlakozhassanak az ukránok. Merthogy a lengyelek nem elég oroszellenesek. A lengyelek. Értik? Mondjuk az tény, hogy lengyel barátainknak legalább annyi okuk van nem szeretni a németeket, mint az oroszokat, önmagában azonban ez nem ok arra, hogy a Ribbentrip-Molotov paktumot ezúttal Franciaország bevonásával […] A Öt perc — Adjátok a pénzeteket a baloldalnak! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bármennyire is fáj a magyar ellenzéknek, Orbán Viktor szövetségese nyert Szlovákiában

PESTISRACOK Robert Fico pártja megnyerte a szlovákiai parlamenti választásokat. Fico meglehetősen megosztó karaktere ellenére meglehetősen jó viszonyt ápol a magyar kormányfővel, mert felismerte, hogy a V4-ek előtt álló legfontosabb feladat jelenleg a túlélés, és a szuverenista álláspont közös képviselete Brüsszel birodalmi politikájával szemben. A politikus a magyar kormánnyal közös álláspontot képvisel a háború, az illegális bevándorlás […] A Bármennyire is fáj a magyar ellenzéknek, Orbán Viktor szövetségese nyert Szlovákiában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az amerikai polip újabb csápja: ismerjék meg a veszprémi aktivistát, aki hazajár az USA-ba

PESTISRACOK A Magyar Nemzet az amerikai befolyás magyarországi kiterjesztését feltáró cikksorozatának újabb részében Kész Zoltán volt parlamenti képviselőt, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének korábbi bizalmasát mutatja be. A 2022-es országgyűlési választási kampányt megelőzően már érezhető volt az egyre erősödő amerikai befolyás a baloldalon, nem véletlen, hogy a miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter lett, aki 2018-ban az Egyesült Államokból hazatérve […] A Az amerikai polip újabb csápja: ismerjék meg a veszprémi aktivistát, aki hazajár az USA-ba bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szlovákiai magyar párt: ötödször is megpróbálták ugyanazt, ötödször is ugyanaz az eredmény

PESTISRACOK Szembejött a valóság a hurráoptimizmusnak és a sikerbe vetett töretlen hitnek. Szükséges dolgok ezek, csak nem pótolnak minden más munkát, amit egy pártnak el kell végeznie. A korábbi, zsinórban négy MKP kudarc után most a bázisában döntően az MKP-ra épülő Szövetség is fennakadt a rostán, megint csak kívülről nézheti majd a szlovák parlament lenyűgözően impozáns […] A Szlovákiai magyar párt: ötödször is megpróbálták ugyanazt, ötödször is ugyanaz az eredmény bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mégsem áll le az amerikai kormányzati intézményrendszer, megszavazták az átmeneti költségvetést

PESTISRACOK Az amerikai Kongresszus néhány órával a határidő lejárta előtt szombaton késő este elfogadta az átmeneti költségvetést, amivel elkerülhetővé válik a kormányzati intézmények részleges leállása. A törvényhozás republikánus többségű alsóháza, a Képviselőház washingtoni idő szerint kora délután szavazta meg 335-91 arányban a kormányzati intézmények működéséhez és az alkalmazottak – közöttük a rendvédelmi dolgozók – fizetésének folyósításához […] A Mégsem áll le az amerikai kormányzati intézményrendszer, megszavazták az átmeneti költségvetést bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Teljes útvonalon haladnak Railjet vonatok Magyarország felé, Bécsben nem kell átszállni

PESTISRACOK Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk, míg a másik irányban érdemes a tervezettnél korábban induló vonatot választani – tudatta a magyar vasúttársaság az MTI-vel. A MÁV közleményében azt írták: az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint október 2-től október 26-ig, a győri fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához […] A Teljes útvonalon haladnak Railjet vonatok Magyarország felé, Bécsben nem kell átszállni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A londoni káoszkirály, a fehérgyűlölő Sadiq Khan polgármester a magyar baloldal példaképe (Karanténvlog)

PESTISRACOK A Karanténvlog ezen a héten sem unatkozott, erről pedig a folyamatosan menekülő, ám időnként horogra akadó baloldali politikusok, és az újabb húsz év kormányzást követelő Gyurcsány Ferenc gondoskodott. Ismét a Fővárosi Közgyűlésen jártunk, ahol mindig lehetőség van arra, hogy a magukat teljesen elszeparáló baloldali potentátokat megpróbáljuk kamera elé állítani, ám ők általában terelnek, menekülnek és […] A A londoni káoszkirály, a fehérgyűlölő Sadiq Khan polgármester a magyar baloldal példaképe (Karanténvlog) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött el a 16. Nemzeti Vágta

PESTISRACOK Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok fogadalomtételével kezdődött meg a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban. A kétnapos rendezvényen nyolc nemzet résztvevői szállnak versenybe lipicai lovak hátán. A 16. Nemzeti Vágta szombat kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamain lehet buzdítani a lovasokat. Ezt követi a Nemzeti Vágta […] A Ünnepélyes megnyitóval kezdődött el a 16. Nemzeti Vágta bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Párizsnak elege lett Ukrajnából

PESTISRACOK Nem tudjuk a végtelenségig ellátni Ukrajnát fegyverekkel a saját hadseregünk kárára – ismerte be a francia hadügyminiszter. A Magyar Nemzet cikke szerint Párizs azt szeretné, ha magáncégek bevonásával és a helyi gyártás felpörgetésével oldja meg Kijev a fegyverkészletei feltöltését.  Nem vonhatunk el a végtelenségig forrásokat a fegyveres erőinktől, különben saját védelmi képességeinket és csapataink kiképzési […] A Párizsnak elege lett Ukrajnából bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

GEOrgPOLITIKA – Migrációs káosz Németországban, magyar diákok Ománban

PESTISRACOK Vannak olyan közel-keleti országok, ahonnan nem jönnek el az emberek, mivel a stabil politika, a magas fizetések jobb életkörülményeket teremtenek, mint több európai államban. Ilyen Omán is, ahol a helyi Sultan Qaboos Egyetem minden évben külföldi diákok tucatjának ad ösztöndíjat. Az idén is már több magyar egyetemista érkezett az országba, akik a Corvinuson vagy az […] A GEOrgPOLITIKA – Migrációs káosz Németországban, magyar diákok Ománban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Lekerült Ukrajna listájáról az OTP

PESTISRACOK Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) Magyarország kérésére bejelentette, hogy ideiglenesen leveszi a magyar OTP Bankot a háború nemzetközi szponzorainak listájáról – közölte az UNIAN helyi hírügynökség szombaton. A NAZK ugyanakkor nem hagyta ennyiben az ügyet, cserébe elvárásokat támaszt Magyarország felé.  A NAZK honlapján olvasható jelentés szerint a nemzetközi háborús szponzori státuszt ideiglenesen felfüggesztették az […] A Lekerült Ukrajna listájáról az OTP bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Let’s Go Brandon – Joe Biden Ukrajna folytatódó támogatásáról biztosította nyugati szövetségeseit

PESTISRACOK Joe Biden Ukrajna folytatódó amerikai támogatásáról biztosította az Egyesült Államok szövetségeseit egy telefonértekezleten kedden – közölte a washingtoni Fehér Ház. Az amerikai elnök azt követően kezdeményezett telefonos egyeztetést többségében európai partnerekkel, hogy az amerikai szövetségi törvényhozás alsóházában szombaton csak úgy kapta meg a többséget az átmeneti költségvetés, hogy abban nem szerepelt az ukrajnai támogatás folytatásához […] A Let’s Go Brandon – Joe Biden Ukrajna folytatódó támogatásáról biztosította nyugati szövetségeseit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hatalmas támogatásokról döntött a Mészáros Csoport karitatív alapítványa

PESTISRACOK Döntött a Mészáros Csoport legfontosabb karitatív szervezetének, a Pro Filii Alapítványnak a Kuratóriuma: az idei harmadik negyedévben összesen 58 civil szervezet és magánszemély pályázata részesült pozitív elbírálásban, és osztozhat az összesen 250 millió Forint keretösszegű pénzügyi támogatásban. Ezzel 1 milliárd 750 millió Forintra nőtt az Alapítvány nem egészen 2 éves működése során megítélt támogatások összege.  […] A Hatalmas támogatásokról döntött a Mészáros Csoport karitatív alapítványa bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Betelt a pohár a kormánypárti képviselőknél – Miután több haláleset történt, korlátozzák az energiaitalokat a gyermekek számára

PESTISRACOK Hollik István és Nacsa Lőrinc, a kormánypárti frakció két politikusa a Facebookra feltöltött videóban beszéltek arról, hogy gyermekvédelmi javaslatot tettek a frakciószövetségnek, miszerint vizsgálják meg az energiaital vásárlásának és fogyasztásának tiltását 18 éves kor alatt. Mint kiemelték, gyakorló apaként jól látják, milyen veszélyek leselkednek a gyermekekre. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy az […] A Betelt a pohár a kormánypárti képviselőknél – Miután több haláleset történt, korlátozzák az energiaitalokat a gyermekek számára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Micsoda kivéreztetés – Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára

PESTISRACOK Noha Karácsony Gergely súlyos pénzhiányt emlegetve jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát, a Magyar Nemzet úgy tudja, a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak. Mozgalmas júliusa volt […] A Micsoda kivéreztetés – Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Téboly az ukrán hadseregben – Két társát lőtte agyon az ukrán kiskatona

PESTISRACOK Az ukrán hadsereg egyik katonája Kijev központjában gépkarabéllyal lelőtte két társát kedden, majd elmenekült a helyszínről, de később sikerült elfogni – adta hírül a Sztrana helyi hírportál, amelyet az Index szemlézett.  Ma 1 óra 30 perckor a Lavrszkaja utcán, az ukrán főváros Pecserszkij kerületében vita alakult ki K. K., az ukrán hadsereg egyik katonája és […] A Téboly az ukrán hadseregben – Két társát lőtte agyon az ukrán kiskatona bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ma délután állampolgársági esküt tesz Marco Rossi

PESTISRACOK A Nemzeti Sport információja szerint a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi kedd délután Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében állampolgársági esküt tesz. Szeretem az embereket, és azt, ahogy kifejezik a tiszteletüket. Otthon érzem ott magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós […] A Ma délután állampolgársági esküt tesz Marco Rossi bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

„Kati, büszkék vagyunk rád” – üzente Karikó Katalinnak az egykori gimnáziuma (videó)

PESTISRACOK Hatalmas büszkeség ez a város és iskolánk számára, elvégre nem sok gimnázium mondhatja el magáról a világon, hogy korábbi diákja Nobel-díjat kapott” – mondta Tóth József, a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium igazgatója. Az pedig külön öröm, hogy az első magyar Nobel-díjas nő a mi padjainkat koptatta annak idején. Kati egy fantasztikus, önzetlen személyiség, aki […] A „Kati, büszkék vagyunk rád” – üzente Karikó Katalinnak az egykori gimnáziuma (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: Magyarország gazdasági kilátásai pozitívak a negatív európai környezet ellenére is

PESTISRACOK Magyarország gazdasági kilátásai pozitívak a negatív európai környezet dacára is, hazánk sokat profitált abból a stratégiából, amelynek nyomán lényeges találkozási ponttá vált a keleti és a nyugati beruházók számára – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A tárcavezető az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) fórumán arról számolt be, hogy az […] A Szijjártó Péter: Magyarország gazdasági kilátásai pozitívak a negatív európai környezet ellenére is bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ilyennek látják Pottyondy Edina “humorát” az ELTE diákja | The Fair Right (videó)

PESTISRACOK Egy korábbi cikkünkben már írtunk Pottyondy Edina “sajátságos” humoráról, ami a fingós viccektől csak egy hajszállal szórakoztatóbb. De mivel a humor szubjektív, ezért bármi belefér. Mondják azok, akik képesek azon is megsértődni, hogy a Jóbarátok című ikonikus sorozat egyik szereplője sem fekete és/vagy meleg. Pottyondy Edina mindenesetre odáig ment, hogy közel negyedmillió ember előtt “manóembernek” […] A Ilyennek látják Pottyondy Edina “humorát” az ELTE diákja | The Fair Right (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Magyar Levente három mondattal helyre tette Vadai Ágnest

PESTISRACOK Vadai Ágnes megint kötekedett. A Dk-s politikus arra várt választ, hányan kaptak Szijjártó Péter miniszter javaslatára, Szöllősi Györgyhöz hasonlóan diplomata-útlevelet. Magyar Levente három mondattal helyre tette Vadait.  A diplomata útlevél kiállítását a külgazdasági és külügyminiszter nem javasolja, hanem jóváhagyja. Abban pedig semmi különleges nincs, hogy nem diplomata személy rendelkezik ilyen útlevéllel. Ön sem diplomata, mégis van […] A Magyar Levente három mondattal helyre tette Vadai Ágnest bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Akkor ki is szervezi a bevándoroltatást?  – Lebukással felérő kijelentéseket tett az ENSZ migrációs ügynökségének új, Fehér Házból érkező vezetője

PESTISRACOK Amy Pope, , az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének (IOM) október elsejével hivatalba lépett új főigazgatója, aki korábban a washingtoni Fehér Ház tanácsadójaként is szolgált, beiktatása alkalmával kifejtette, a migráció valós nyertesei a fejlett gazdaságok, hiszen a bevándorlás elősegíti az innovációt, megoldásként szolgál a jóléti államok elöregedő társadalmainak problémáira, ideértve az alacsony születési számot és a […] A Akkor ki is szervezi a bevándoroltatást?  – Lebukással felérő kijelentéseket tett az ENSZ migrációs ügynökségének új, Fehér Házból érkező vezetője bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: 4,5 milliárd forintos beruházással 120 új munkahely jön létre Győrben

PESTISRACOK A Melecs EWS GmbH osztrák elektronikai vállalat 4,5 milliárd forintos beruházásával 120 új munkahely jön létre Győrben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a helyszínen. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Melecs EWS GmbH gyártócsarnokának átadásán arról számolt be, hogy a 4,5 milliárd forint értékű fejlesztéséhez a cég 865 […] A Szijjártó: 4,5 milliárd forintos beruházással 120 új munkahely jön létre Győrben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kibertér-védelmi műveleti központot adott át Szalay-Bobrovniczky Kristóf

PESTISRACOK A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja azt a 21. század kihívásai közepette is – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén hétfőn, Budapesten. Hozzátette: a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat “különösen kiemelt, különösen fontos nemzeti kincsünk”, amelynek fejlődése, fejlesztése nagyon fontos mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében. Emlékeztetett: […] A Kibertér-védelmi műveleti központot adott át Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ursula is gratulált a magyar Nobel-díjhoz

PESTISRACOK Nem kis fogcsikorgatásba telhetett az Európai Bizottság elnökének Magyarországot, vagy akárcsak egy magyar embert is – kivéve a brüsszelita baloldali – pozitív kontextusban emlegetni. Ursula von der Leyennek most mégis a kamerák elé kellett állnia, hogy méltassa Karikó Katalint. Von der Leyen, a vakcinabeszerzési botrányt vastagon agyonhallgató Brüsszel első asszonya hétfőn pozitív kontextusban volt kénytelen […] A Ursula is gratulált a magyar Nobel-díjhoz bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Novák Katalin is gratulált Karikó Katalinnak

PESTISRACOK Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán gratulált Karikó Katalinnak, akinek Drew Weissmannal megosztva ítélték oda az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért. “Karikó Katalin az első magyar nő, aki Nobel-díjat kap” – írta bejegyzésében a köztársasági elnök, aki hangsúlyozta azt is, hogy óriási büszkeség, hogy nemzetünk egy olyan Nobel-díjassal gazdagodott, akinek kutatásai milliók […] A Novák Katalin is gratulált Karikó Katalinnak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Schmidt Mária: A WHO nem is olyan diszkrét bája – Mi lehet az Egészségügyi Világszervezet célja?

PESTISRACOK Schmidt Mária legújabb cikkében arra világít rá, hogy tör WHO, korlátlan hatalomra a nemzetállamok felett, annak ürügyén, hogy mindezt a mi, sőt a bolygónk megmentése érdekében teszi. A Terror Háza Múzeum főigazgatója legújabb írásában bemutatja, hogy használják a félelmet és a pánikkeltést a globális szervezetek a demokratikusan választott kormányok felülbírálására. A bürokratokrácia bolygónk megmentésére hivatkozva […] A Schmidt Mária: A WHO nem is olyan diszkrét bája – Mi lehet az Egészségügyi Világszervezet célja? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kitiltják az orosz autókat Bulgáriából

PESTISRACOK Bolgár jelentések szerint ma lép életbe az orosz autók belépési tilalma az országba. Litvániához, Lettországhoz, Észtországhoz, Lengyelországhoz, Finnországhoz és Norvégiához csatlakozva megállítják a bolgár határon az orosz rendszámú autókat – jelentette a 24 Yaca hírportál. A teherautókra vonatkozó tilalom már több hónapja érvényben van – mondta Anton Zlatanov, Bulgária határrendészeti főmegbízottja. Forrás: Sky News;  Fotó: […] A Kitiltják az orosz autókat Bulgáriából bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az igazi “kivéreztetés” – Csak úgy szórják a pénzt propagandára és tanácsadókra a vidéki balos önkormányzatok

PESTISRACOK A fővárosról és számos budapesti kerületről megjelent már, hogy a baloldal jelentős összegeket herdál el olyan tanácsadók kifizetésére, akiknek a munkáját a hivatali apparátusnak is el kellene tudnia látni, és/vagy nem ritkán szorosan kötődnek a politikához. Nincs ez másként a vidéki városokban sem, mint az Tatabánya példáján lemérhető. A Tűzfalcsoport birtokába került adatigénylésből és némi […] A Az igazi “kivéreztetés” – Csak úgy szórják a pénzt propagandára és tanácsadókra a vidéki balos önkormányzatok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Megtörni a Kisantanot

PESTISRACOK Az első világháborút lezáró Párizs-környéki békék egyetlen célt szolgáltak: megtörni azokat a közép-európai hatalmakat, amelyek a kontinentális erőegyensúlyt évszázadokig balanszban tartották. A győztes országok szövetségének mintájára a Magyar Királyság romjain mesterségesen kreált országokat is szövetségbe szervezték, amelynek semmilyen más célja nem volt, mint a csonka Magyarország sakkban tartása. A Kisantant aztán beteljesítette kötelességét, hiszen a […] A Megtörni a Kisantanot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az olasz védelmi miniszter szerint Berlin kettős migrációs politikát folytat

PESTISRACOK Németország Európa egyes részein megpróbálja megállítani a migrációt, miközben más határszakaszokon elősegíti az illegális bevándorlók beszállítását – írta Guido Crosetto olasz védelmi miniszter a közösségi mikroblogján vasárnap. A védelmi miniszter Olaf Scholz német kancellárnak üzent, miután Berlin bejelentette, hogy az Ausztriával, Svájccal és a Cseh Köztársasággal közös határokon szigorítja az ellenőrzést. Guido Crosetto a bejegyzésében […] A Az olasz védelmi miniszter szerint Berlin kettős migrációs politikát folytat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A legmagyarabb katona, a huszár – Honi felderítés

PESTISRACOK A magyar öntudatba mélyen beépült alak a huszár, aki a vérszerződés korának könnyűlovas harceljárásában gyökerezik, majd korokon átívelően, megszakítás nélkül vitte tovább azt a tudást és hagyományt. A huszárvágás és a huszárcsíny elkövetőjéről ösztönösen érezzük, hogy több egy egyszerű katonafajtánál, hanem valami sajátosan magyar szellemiséget, képességet, minőséget jelent. Ezt igazolja a nemzetközi történelmi sikere. A […] A A legmagyarabb katona, a huszár – Honi felderítés bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tizenkilenc támadás visszaverését jelentette be az orosz védelmi minisztérium

PESTISRACOK Tizenkilenc ukrán támadás visszaveréséről számolt be vasárnap az orosz védelmi minisztérium; ezek során a tárca szerint mintegy 335 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. Az orosz hadijelentés szerint a Donyeck térségében, Andrijivka, Kliscsijivka, Krasznohorivka és Kurdjumivka települések közelében meghiúsított rohamok száma tíz volt, az ukrán hadsereg pedig itt több mint 150 embert vesztett, valamint […] A Tizenkilenc támadás visszaverését jelentette be az orosz védelmi minisztérium bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bakondi György: a fegyveres bevándorlók megjelenésével eszkalálódik a helyzet a déli határon

PESTISRACOK A fegyveres bevándorlók megjelenésével, az általuk kezdett lövöldözésekkel és támadásokkal eszkalálódik a helyzet a déli határon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Bakondi György kifejtette, a fegyverek megjelenésére, a migránsok fegyverhasználatára korábban nem volt példa a magyar-szerb határszakaszon, de az elmúlt időszakban számos esetben történtek lövöldözések elsősorban a […] A Bakondi György: a fegyveres bevándorlók megjelenésével eszkalálódik a helyzet a déli határon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Marad-e aki jövőre fegyvert fogjon? – Mit tudhatunk az orosz-ukrán háború veszteséglistájáról?

PESTISRACOK Meglehetősen morbid dolog, de mióta vezető politikusok is arról beszélnek, hogy ez a háború az “utolsó ukránig” fog tartani, azóta már nem csak azt számolgatjuk, hogy mikor fogynak ki a felek a lőszerből, hanem azt is, hogy meddig van még épkézláb katona, aki használhatná azokat. A demográfiai mutatók sem Oroszországban, sem Ukrajnában nem festenek túl […] A Marad-e aki jövőre fegyvert fogjon? – Mit tudhatunk az orosz-ukrán háború veszteséglistájáról? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A koszovói határon kialakult feszültségről egyeztetett az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó és a koszovói kormányfő

PESTISRACOK Az Egyesült Államok készségét hangoztatta a NATO koszovói missziójának (KFOR) megerősítésére az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója szombaton, amikor telefonon egyeztetett Koszovó miniszterelnökével. Jake Sullivan aggodalmát fejezte ki a szerb katonai felvonulás okán a koszovói határ mentén, és részvétet nyilvánított a koszovói rendőr halála miatt, aki szolgálatteljesítés közben, a szeptember 24-i erőszakos eseményekben halt meg. A […] A A koszovói határon kialakult feszültségről egyeztetett az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó és a koszovói kormányfő bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rengeteg a covidos, újabb járványra készülhetünk?

PESTISRACOK Nemcsak Magyarországon, hanem sok más országban a világban elkezdett már nyáron újra emelkedni a koronavírus fertőzöttek száma. Ez folytatódott szeptemberben, az Egyesült Államok, az Egyesült Király és Európa számos országa jelentett növekvő esetszámokat. Magyarországon a nyáron alig regisztráltak fertőzötteket, viszont ahogy beköszöntött az ősz, több száz igazolt fertőzöttet találtak – a témával a Pénzcentrum foglalkozott […] A Rengeteg a covidos, újabb járványra készülhetünk? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az állásvesztés következménye az értelem megjelenése – Hardcore Hobbista

PESTISRACOK Az amerikai-ukrán transzexszóvivő már az ukrán haderőnek is túl erőszakosnak és vérgőzösnek bizonyult, így idő előtt volt kénytelen elhagyni az ukránság süllyedő tankját. Ezen annyira megdúlta magát, hogy hirtelen rájött, csak a woke-elmebeteg amerikai külpolitikának való megfelelési kényszerből vették fel szóvivőnek azok az ukránok, akik igazából nem nagyon szeretik a transzokat, és sokan közülük nácik. […] A Az állásvesztés következménye az értelem megjelenése – Hardcore Hobbista bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Káosz Örményországban, az EU-tól kérnek segítséget

PESTISRACOK Örményország segítséget kért az Európai Uniótól a Hegyi-Karabahból érkező menekültek ellátására, akik azután hagyták el otthonukat – közölte az olasz miniszterelnök hivatala szombaton. Mint ismert, Azerbajdzsán a múlt héten visszavette az ellenőrzést a területébe ékelődött, többségében örmény keresztények lakta szakadár terület felett. Amióta a múlt héten Baku visszafoglalta Hegyi-Karabahot, több mint százezer menekült érkezett onnan […] A Káosz Örményországban, az EU-tól kérnek segítséget bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ferenc pápa: a hitet egyszerű nyelven és egyszerű gesztusokkal kell terjeszteni

PESTISRACOK Az egyház világméretű jelenlétét, valamint a hitnek egyszerű nyelven és egyszerű gesztusokkal való terjesztését sürgette Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott szombati ünnepi misén, melyen huszonegy új bíborost kreált. Ferenc pápa homíliája elején köszönetet mondott, amiért a bíborosi testület új tagjai a világ számos részét, a legkülönbözőbb nemzeteket képviselik. Az anyaszentegyház minden nyelven beszél […] A Ferenc pápa: a hitet egyszerű nyelven és egyszerű gesztusokkal kell terjeszteni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rekordrészvételre számítanak a szlovákiai választáson (Cikkünk frissül)

PESTISRACOK Rekord részvételi arányra számítanak az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, a voksolás szombat reggel hét órakor kezdődött – mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója a közmédia Híradójában. Elhangzott, hogy az előzetes felmérések szerint a délelőtti részvételi adatok a legtöbb helyen meghaladták a három és fél évvel ezelőttit, Dunaszerdahelyen magas a választási részvétel, de Komáromból és […] A Rekordrészvételre számítanak a szlovákiai választáson (Cikkünk frissül) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Leszakadt körfolyosó, lyukas tető – Éltveszélyes állapotok uralkodnak a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban

PESTISRACOK A körfolyosó leszakadt, még jó, hogy nem nyomott agyon senkit azok közül a bérlők közül, akik a földszinten lévő közös WC-t használják – emelte ki a Metropol riportjában, amelyet egy IX. kerületi házban készített. A lakók évek óta várják a beígért cserét, de Baranyi Krisztina baloldali polgármester – ellentétben fideszes elődjével – csak nevetségesen kevés […] A Leszakadt körfolyosó, lyukas tető – Éltveszélyes állapotok uralkodnak a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jelentősen megemelik a katonák lakhatási támogatását

PESTISRACOK A jövőben nagymértékben javul a katonák lakhatási helyzete, ugyanis október 1-jével számos településre vonatkozóan nő a lakáspénz alapösszege, amely albérletre és lakáslízingre is fordítható – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A kormány a rendvédelmi életpálya bevezetése és az eddig végrehajtott béremelések mellett, ezzel a megemelt támogatással is szeretné kifejezni megbecsülését a katonáknak, akik Magyarország védelmére […] A Jelentősen megemelik a katonák lakhatási támogatását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.