Kína kész erővel elfoglalni Tajvant ha kell

Kína továbbra is aktív volt Tajvan körül szerdán, miközben újból azzal fenyegetett, hogy ha kell, erővel foglalja el a szigetet. Peking múlt csütörtökön, Nancy Pelosi amerikai házelnök tajpeji látogatása után kezdett hadgyakorlatokat a sziget körül. A manőverek eredetileg vasárnapig tartottak volna, de a kínai hadsereg keleti parancsnoksága hétfőn a meghosszabbításukról döntött. A kínai kormány közben azt […] A Kína kész erővel elfoglalni Tajvant ha kell bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Több adókönnyítésről döntött a kormány – csökken az ekho és több adminisztrációs teher is

PESTISRACOK Több adóváltozásról döntött a kormány, a két erről szóló kormányrendelet pedig  már meg is jelent – közölte szerdán a Pénzügyminisztérium. Szeptember 1-től csak 15 százalék lesz a fizetendő ekho mértéke, ezt az egyszerűsített adónemet többek között az előadóművészek, illetve az előadásokban segédkező szakmák képviselői választhatják. A most megjelent kormányrendelet a katás cégek áttérését is segíti. Többek […] A Több adókönnyítésről döntött a kormány – csökken az ekho és több adminisztrációs teher is bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Óriási gasztrofesztivál is várja augusztus 20-án az ünneplőket

PESTISRACOK Szent István Ünnepén a Várkert Bazárban idén is igazi gasztronómiai kavalkáddal várják az embereket Szent István ünnepén. A megszokott programok szerint ínycsiklandozó, különleges magyar ételek vonulnak majd fel a Magyar Ízek Utcáján. A főszervezők és persze a kiállítók három napon át kényeztetnek bennünket a legfinomabb falatokkal. A nassolni vágyók idén szilvás-vörösboros ízvilágú országtortával adózhatnak az […] A Óriási gasztrofesztivál is várja augusztus 20-án az ünneplőket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Úgy látszik nagyon útban van Donald Trump – Most az adóbevallásait vizsgálja a kongresszus

PESTISRACOK Tovább folytatódik a Donald Trump utáni vizsgálódás – úgy látszik minden lehetséges fórumon. A minap az FBI tartott házkutatást a volt amerikai elnök otthonában, titkos iratok után kutatva. Most pedig az amerikai fellebbviteli bíróság hozott olyan végzést, miszerint képviselőház szakbizottsága megkaphatja Donald Trump adóbevallását. A képviselőház költségvetési bizottsága a bírósági ítélet nyomán közleményt adott ki, […] A Úgy látszik nagyon útban van Donald Trump – Most az adóbevallásait vizsgálja a kongresszus bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hihetetlen mértékű a népességfogyás Japánban

PESTISRACOK Tavaly 726 ezerrel 125,9 millióra csökkent Japán lakossága, ilyen mértékű fogyásra nem volt példa az összehasonlítható adatok rendelkezésre állása óta. A múlt évben a Japánban élő japánok száma 619 ezerrel 123,2 millióra esett, a külföldieké 107 ezerrel 2,7 millióra, ez utóbbiaké a pandémia miatt – közölte kedden a japán belügyminisztérium. Az elhalálozottak száma 2021-ben 1,4 […] A Hihetetlen mértékű a népességfogyás Japánban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ukránok már májusban megfenyegették hazánkat a kőolajvezeték elzárásával

PESTISRACOK Az ukránok már májusban megfenyegették Magyarországot, hogy ha úgy adódik, akkor bizony elzárják a vezetéket. Úgy tűnik, hogy a szomszédos állam most látta úgy, hogy nyomást gyakoroljon hazánkra. „Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték” – üzente hónapokkal ezelőtt az ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója, korábbi külügyminiszter-helyettes – írta meg a Mandiner. Olena Zerkal ukrán […] A Az ukránok már májusban megfenyegették hazánkat a kőolajvezeték elzárásával bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Közegészségügyi válsághelyzet nincs a majomhimlő miatt, de igény lenne rá

PESTISRACOK A Spirit Airlines légitársaság menetrend szerinti járatáról leszállítottak egy ekcémás nőt, mert majomhimlősnek nézték – írja a 24.hu. Egész sikeres ez a hisztériakampány. A majomhimlő és az ekcéma tünetei annyira hasonlítanak egymásra, mint Biden egy potens, fiatalos és szobatiszta elnökre, de ez nem zavarta össze a repülőgép személyzetét. Miután kikérdezték és nem találták elég meggyőzőnek […] A Közegészségügyi válsághelyzet nincs a majomhimlő miatt, de igény lenne rá bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ukránok miatt állíthatták le a Barátság kőolajvezeték Magyarországot kiszolgáló ágát

PESTISRACOK Leállították múlt héten a kőolajszállítást Ukrajnán keresztül a Barátság kőolajvezeték déli ágán, amely Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát szolgálja ki – írja a G7 a Bloombergre hivatkozva. Az amerikai hírügynökség az orosz kőolajvezeték-hálózatot üzemeltető Transznyeftyre hivatkozik, amely szerint erre azért került sor, mert a szankciók miatt nem tudta kifizetni Oroszország a tranzitdíjat. Az orosz vállalat mai […] A Az ukránok miatt állíthatták le a Barátság kőolajvezeték Magyarországot kiszolgáló ágát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Légibombát találtak Veszprémben, de már hatástalanították

PESTISRACOK Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden. Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a tűzszerészek eltávolították a bomba gyújtószerkezeteit, amelyeket a helyszín közelében meg is semmisítettek. A hatástalanított bombatestet a Magyar Honvédéség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre. A rendőrség a korábban elrendelt […] A Légibombát találtak Veszprémben, de már hatástalanították bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Civilnek álcázott tüntetéssel retteg az erdőkért a baloldal

PESTISRACOK Napok óta a tarvágástól retteg a teljes baloldal, miután a kormány lazított a fakitermelés szabályain. A felzúdulásra úgy reagált az Agrárminisztérium, hogy fenntartható módon zajlik a fakitermelés, mégis már javában zajlik a toborzás a pénteki, tarvágás elleni baloldali tüntetésre. Az LMP azonban a saját nevében sem bízik a jelek szerint, mert csak napok múltán vállalta […] A Civilnek álcázott tüntetéssel retteg az erdőkért a baloldal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb, állatról emberre terjedő vírus jelent meg Kínában

PESTISRACOK Kínában megjelent az állatokról emberre terjedő Langya henipavírus (LayV), amely már 35 embert fertőzött meg – közölte a tajvani Járványügyi Központ (CDC). A vírus okozta halálozási arány magasabb, mint a Covid–19 esetében – amiről pedig már Russia Posts English nevű hírportál számolt be. A New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint az újonnan […] A Újabb, állatról emberre terjedő vírus jelent meg Kínában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Alaptörvény-ellenes színjáték a baloldal által kezdeményezett népszavazás

PESTISRACOK A baloldali pártok el akarják terelni a figyelmet arról a politikai, szervezeti és vezetési válságról, amely minden ellenzéki pártot sújt – mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin. A XXI. Század Intézet elemzője szerint a baloldal Európai Unióból való kilépésről szóló irreleváns népszavazási kezdeményezése jól tükrözi a térfelükön tapasztalható tanácstalanságot. A mostani magyar ellenzék tehát ismét […] A Alaptörvény-ellenes színjáték a baloldal által kezdeményezett népszavazás bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Mától, ha fekete gyermeket lát, szaladjon oda, látványosan köszöntse, és készüljön erről videó is!

PESTISRACOK Ha Ön is akar egy jót röhögni, majd néhány perc múlva a derűből felocsúdni és rájönni, hogy a nyugati világ az első osztályon utazik a pokolba, akkor mindenképpen olvasson tovább! Az Egyesült Államokban (ott, ahol az óvodákban már szinte kötelezően kell részt venni a gyerekeknek a drag queenek előadásán) épp be akarják tiltani ugyanis a […] A Mától, ha fekete gyermeket lát, szaladjon oda, látványosan köszöntse, és készüljön erről videó is! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Semjén Zsolt 60 – a miniszterelnök-helyettes verse Harsányi Gábor előadásában

PESTISRACOK Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke ma ünnepli hatvanadik születésnapját. A kormánypárti politikust barátai lepték meg saját, 1981-ben írt versével, amit a különleges alkalomból Harsányi Gábor adott elő. Forrás/Fotó: Semjén Zsolt facebook oldala A Semjén Zsolt 60 – a miniszterelnök-helyettes verse Harsányi Gábor előadásában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ujhelyi mégsem nyújtja be az uniós tagságról szóló népszavazási kérdését

PESTISRACOK Mégsem nyújtja be népszavazási kérdését az európai uniós tagság megerősítéséről Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője. A politikus az MTI-nek hétfőn küldött közleményében azt írta, az ellenzék megosztottsága miatt “a fiókban hagyja” népszavazási kérdését. Közleményében emlékeztetett: hétfő reggel a Jobbik hivatalosan is benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottságnak saját népszavazási kezdeményezését Magyarország európai uniós […] A Ujhelyi mégsem nyújtja be az uniós tagságról szóló népszavazási kérdését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Interfax: “normális üzemmódban” működik a zaporizzsjai atomerőmű

PESTISRACOK “Normális üzemmódban” működik a múlt hét végén tűz alá került zaporizzsjai atomerőmű – közölte hétfőn Jevgenyij Balickij, Zaporizzsja megye oroszbarát közigazgatásának vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. Balickij az orosz állami nukleáris energetikai vállalatnak (Roszatom) az erőműnél tartózkodó képviselőire hivatkozva állította, hogy a zaporizzsjai atomerőműben minden rendben van, a létesítmény az orosz hatóságok ellenőrzése […] A Interfax: “normális üzemmódban” működik a zaporizzsjai atomerőmű bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Money, phone! – Önkéntes határvédőknek hazudták magukat, valójában a migránsokat rabolták ki

PESTISRACOK Két férfi “önkéntes határvédőként” járőrözött gépkocsival a román-magyar határtérségben csütörtök este, amikor észrevettek több határsértőt. A két férfi odament a négy sértetthez, és egy gázriasztófegyverrel, valamint egy gázsprayvel, “money, phone!” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. Azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázsprayvel le is fújták. Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a […] A Money, phone! – Önkéntes határvédőknek hazudták magukat, valójában a migránsokat rabolták ki bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ebből mém lesz… – Unokának adta ki magát a rendőrnő, emlékezetes telefonbeszélgetést folytatott a részeg tolvajjal (VIDEÓ)

PESTISRACOK Mindent elárul a telefontolvajról az a beszélgetés, amelyet a magát unokának kiadó rendőrnővel folytatott, hiszen igencsak mémgyanús mondatok hangoztak el azon a felvételen, amit a Rendőrség nemrégiben a YouTube-on közzétett. Az ügy előzménye, hogy az igénytelen, ittas elkövető előzőleg dulakodás közben kicsavarta egy idős ember kezéből annak mobiltelefonját. Persze, hamar elkapták… A police.hu beszámolója szerint […] A Ebből mém lesz… – Unokának adta ki magát a rendőrnő, emlékezetes telefonbeszélgetést folytatott a részeg tolvajjal (VIDEÓ) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Iszlám Dzsihád elfogadta Egyiptom tűzszüneti feltételeit

PESTISRACOK Egyiptom átfogó és kölcsönös tűzszünetre szólította fel a feleket, az Iszlám Dzsihád elfogadta a feltételeket – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap este. Egyiptom a felhívásban kijelenti, hogy “erőfeszítéseket tesz, és elkötelezett amellett, hogy kiszabadítsák” az Iszlám Dzsihád letartóztatott tagjait, Bassam al-Szaadit és Kalil Avadét, akiknek a szervezet szabadon engedését kéri. […] A Az Iszlám Dzsihád elfogadta Egyiptom tűzszüneti feltételeit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fecseg az Amnesty, hallgat a mély, avagy ki lőheti a zaporizzsjai atomerőművet?

PESTISRACOK Lövések érték a zaporizsjai atomerőművet, és bár a  Nemzetközi Atomenergia-ügynökség a térségben jelenleg a sugárzás szintje nem haladja meg az átlagost, a dolog egyáltalán nem tréfa. Az ukránok szerint természetesen az oroszok lőtték a létesítményt, az oroszok szerint viszont mivel az érőmű az ő kezükön van, meglehetősen hülyének kellett volna lenniük, hogy tüzet nyissanak rá. […] A Fecseg az Amnesty, hallgat a mély, avagy ki lőheti a zaporizzsjai atomerőművet? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz újságírót a koszovói határon

PESTISRACOK Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz újságírót a koszovó határon – jelentette be helyi idő szerint szombaton a koszovói belügyminiszter. Xhelal Sevcla közleményben tájékoztatott, hogy a Daria Aszlamova nevű újságíróról “több országban bebizonyosodott, hogy az orosz hadsereg és hírszerzés számára végez kémtevékenységet”. A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap később Aszlamovára hivatkozva azt közölte, hogy az alkalmazásukban […] A Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz újságírót a koszovói határon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Férje megölésével vádolják a riói német konzult

PESTISRACOK Letartóztatták  Uwe Herbert Hahnt, a Rio de Janeiró-i német konzult. Hahnt azzal vádolja a riói rendőrség, hogy megölte férjét, a belga Walter Henri Maximilien Biot-t. Amikor Biot holttestét megtalálták, a diplomata azt mondta, hogy férje altatókat szedett és sokat ivott. A mentők először arra a következtetésre jutottak, hogy a férfi hirtelen rosszul lett − Metrópoles nyomán az […] A Férje megölésével vádolják a riói német konzult bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egyre több pénzintézet kínál hiteltermékeket energetikai korszerűsítésre

PESTISRACOK A jegybanki elvárásokkal összhangban egyre több bank kínál hitelkonstrukciókat az ingatlanok energetikai korszerűsítésére; a pénzintézeteknek az közleményéből kiderül, hogy az OTP Banknak és az UniCredit Banknak van már ilyen célú hitele, a CIB Bank fontolgatja a termékpaletta bővítését ebbe az irányba, a K&H pedig augusztus elejétől vezetett be ilyen terméket. A K&H új zöld hitelének […] A Egyre több pénzintézet kínál hiteltermékeket energetikai korszerűsítésre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem volt népszerű Márki-Zayék tüntetése a kánikulában

PESTISRACOK Elméletben pártfüggetlen tüntetést szerveztek szombaton 18 órára a Kossuth Lajos térre, azonban a felszólalók, és a Márki-Zay-féle aláírásgyűjtési kampány nem hagyott sok helyet a kételynek, hogy ki is állhatnak a rendezvény mögött. A rendezvény mellett viszont annál inkább kérdéses, hogy kik állhattak, hiszen a nagy melegben nem volt túl népszerű a demonstráció. Tüntetést szervezett a […] A Nem volt népszerű Márki-Zayék tüntetése a kánikulában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Felgyújtotta társát egy román tűzoltó

PESTISRACOK A tűzbiztonság fontos, és ha valakitől elvárjuk, hogy tisztában legyen ezzel, az egy tűzoltó. Románia azonban kicsit másként működik, így kerülhetet sor arra, hogy szomszédunkban egy tűzoltó “véletlenül” gyújtófolyadékkal öntötte le társát, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A Főtér.ro értesülései szerint az incidens a Máramaros megyei Borsa tűzoltólaktanyájának udvarán történt. A beszámolók szerint még múlt […] A Felgyújtotta társát egy román tűzoltó bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb ’56-os nagyság távozott – Elhunyt Fekete Pál, a forradalom Békés megyei hőse

PESTISRACOK Július 27-én, 94 éves korában elhunyt az 1956-os forradalom és szabadságharc igaz hőse, a Békés Megyei Forradalmi Bizottság egykori elnöke, Fekete Pál tanár. Személye nem csupán a helytállás és az igaz ügy melletti töretlen kiállás példája volt, de annak igazolása is, hogy a jó célt egészen a földi pályafutásunk végéig szolgálhatjuk, ha megvan hozzá a […] A Újabb ’56-os nagyság távozott – Elhunyt Fekete Pál, a forradalom Békés megyei hőse bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Észak-Korea is felháborodott Pelosi ázsiai “túráján”

PESTISRACOK Észak-Korea tiltakozott Nancy Pelosi amerikai házelnöknek a két Korea határán tett látogatása ellen szombaton, „a nemzetközi béke és biztonság legnagyobb romba döntőjének” nevezve a tisztségviselőt. Pelosi, aki ázsiai körútján Dél-Koreát is felkereste, ellátogatott a két Korea határán fekvő demilitarizált övezetbe. Donald Trump egykori amerikai elnök után ő volt a legmagasabb rangú amerikai tisztségviselő, aki ott […] A Észak-Korea is felháborodott Pelosi ázsiai “túráján” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rekordgyorsasággal gyűjtötte össze a Fidesz az ajánlóíveket Miskolcon

PESTISRACOK A nyári hőség ellenére kevesebb, mint 2 óra elegendő volt ahhoz, hogy hivatalosan is ringbe szálljon a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselőjelöltje a szeptember 25-én esedékes miskolci időközi választásokon -mindezt Barta Gábor, a kormánypártok jelöltje jelentett be közösségi oldalán. Rekordidő alatt sikerült összeszednem az induláshoz szükséges ajánlásokat, ezekben a pillanatokban adtam le az ajánlóíveket! […] A Rekordgyorsasággal gyűjtötte össze a Fidesz az ajánlóíveket Miskolcon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Több mint 160 rakétát lőttek Gázából Izrael felé, Jeruzsálem egyhetes hadműveletre készül

PESTISRACOK Péntek estétől szombat reggelig több mint 160 rakétát lőttek a Gázai övezet katonai szervezetei Izrael felé, Jeruzsálem egyhetes hadműveletre készül – jelentette szombat reggel a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. Éjjel is folytatódtak az Izrael elleni rakétatámadások, de a Vaskupola légvédelmi rendszer a katonai szóvivő szerint kilencvenöt százalékos hatékonysággal működik, sikeresen befogta az […] A Több mint 160 rakétát lőttek Gázából Izrael felé, Jeruzsálem egyhetes hadműveletre készül bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tajvani védelmi minisztérium: Kína a sziget elleni támadást szimulál

PESTISRACOK A tajvani védelmi minisztérium szombaton azzal vádolta meg Kínát, hogy támadást szimulál egy kiemelkedően fontos tajvani célpont ellen, miközben a kínai hadsereg több hajója és repülője haladt át a Tajvani-szoros középvonalán. A középvonalat az Egyesült Államok húzta meg egyoldalúan a hidegháború alatt. Bár Peking hivatalosan sohasem ismerte el, az elmúlt évtizedekben de facto határként szolgált […] A Tajvani védelmi minisztérium: Kína a sziget elleni támadást szimulál bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kiegészül a gáz- és áramszámla tartalma

PESTISRACOK Az új rezsiszabályokkal minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés az átlagfogyasztásig, az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják – közölték a kormány honlapján pénteken.  Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki. Az áram ára több mint […] A Kiegészül a gáz- és áramszámla tartalma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Civilek is meghaltak a Gázai övezet elleni izraeli rakétacsapásokban

PESTISRACOK A gázai egészségügy-minisztérium szerint civilek is meghaltak az övezet elleni pénteki izraeli rakétacspásokban: a minisztérium összesen tíz halottról – közöttük egy ötéves kislányról – és ötvenöt sebesültről számolt be. Izraeli becslések szerint az izraeli hadsereg tizenöt fegyverest ölt meg az Iszlám Dzsihád terrorszervezet elleni támadásban. Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy az iszlamista szervezet elleni művelet […] A Civilek is meghaltak a Gázai övezet elleni izraeli rakétacsapásokban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Giorgia Meloni hajóblokáddal állítaná le a földközi-tengeri migrációt

PESTISRACOK Afrika és Európa közötti hajóblokáddal akarja leállítani az olaszországi partok felé tartó migrációt Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki választási kampányában pártja migrációs politikájáról beszélt egy interjúban pénteken. Giorgia Meloni kijelentette, a migránsokkal teli hajók érkezése ellen a kiindulási ponton kell tenni. Hajóblokáddal kell megállítani az indulásukat” – fejtette ki az Olasz […] A Giorgia Meloni hajóblokáddal állítaná le a földközi-tengeri migrációt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egyre nagyobb a káosz a Jobbikban: nincs aláírási joggal rendelkező elnöke a pártnak

PESTISRACOK Exlex állapot alakult ki a Jobbikban, miután a párt élén történt elnökcserét hivatalosan még nem jegyezték be, így a lemondott Jakab Péternek már nincs, a július elején megválasztott Gyöngyösi Mártonnak pedig még nincs aláírási jog – írja a Magyar Nemzet. Megjegyzik, hogy a párt emiatt nem lehet jelölőszervezet az elkövetkező időszakban várható időközi választásokon. A […] A Egyre nagyobb a káosz a Jobbikban: nincs aláírási joggal rendelkező elnöke a pártnak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az “érzékenyített” franciáknál is kiverte a biztosítékot ez a videó

PESTISRACOK Az LMBTQ-lobbi által már “bevett területként” emlegetett Franciaországban is megbotránkoztak az emberek azon a videón, amit a Twitterre töltöttek fel. Ezen két középkorú férfi – elnézést, nő – látható a metróban sétálva, egymás kezét fogva, igencsak fura öltözékben. A francia kormányfő egyébként a napokban döntött arról, hogy létrehoz egy LMBT+ jogok nagykövete posztot, és több […] A Az “érzékenyített” franciáknál is kiverte a biztosítékot ez a videó bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb rendkívüli intézkedés: tilos tűzifát kivinni hazánkból

PESTISRACOK A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet – közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel […] A Újabb rendkívüli intézkedés: tilos tűzifát kivinni hazánkból bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ópusztaszeren is vizeztünk, de a vízügy nem jött el

PESTISRACOK A vízhiány belopta magát a múlt hétvégén megrendezett Magyarok Országos Gyűlésére is, ahol Balogh Péter gazdálkodó–geográfus, Litkei Máté klíma- és energetikai szakértő, valamint Toldi Csaba gazdálkodó közreműködésével beszélgettünk a problémakörről és a megoldási módról. A beszélgetésre meghívást kapott az Országos Vízügyi Főigazgatóság is, amely a témában íródott korábbi cikkünkre reagált, Ópusztaszerre azonban senki sem jött […] A Ópusztaszeren is vizeztünk, de a vízügy nem jött el bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ukrán kormányok 30 milliárdos biznisze a Nyugattal – Így játszották ki az ukrán földet Amerikának (2. rész)

PESTISRACOK A Maidan téri tüntetéssorozatot, majd az azt követő kormányváltást a liberális kánon szerint ildomos egyfajta demokratikus fordulatként, netán forradalomként értelmezni. Ezzel szemben a valóság, hogy az ország csupán tartótisztet cserélt: posztkommunista partnerország helyett félperifériás nyugati gyarmattá sorolódott át Ukrajna. Mielőtt ezt a kijelentést bárki is személyes sértésnek venné fontos kiemelni, a gyarmati- félperiféria státusz a […] A Az ukrán kormányok 30 milliárdos biznisze a Nyugattal – Így játszották ki az ukrán földet Amerikának (2. rész) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az EU 261 millió euróval támogatja az ENSZ palesztin menekülteket segélyező hivatalát

PESTISRACOK Az Európai Bizottság 261 millió euróval (103,6 milliárd forint) támogatja az ENSZ palesztin menekülteket segélyező közel-keleti hivatalát (UNRWA) – közölte a brüsszeli testület kedden. A hároméves időszakra szóló támogatás kiszámítható forrásokat nyújt a UNRWA számára, és lehetővé teszi a palesztin menekültek alapvető szükségleteinek kielégítését – olvasható a testület sajtóközleményében. Josep Borrell, az EU kül- és […] A Az EU 261 millió euróval támogatja az ENSZ palesztin menekülteket segélyező hivatalát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ezt csak unikummal bírják a 444-nél is – Hisztiznek a libsik, mert az egyik jogvédő szervezet most az egyszer igazat írt

PESTISRACOK Van az a jelenet a Tanú című filmben, hogy Pelikán elvtársból kibukik az igazság a koncepciós per tárgyalásán. Az előre megírt szöveg helyett az őszintét mondja, ami szívén, az a száján. Virág elvtárs pedig rángatózni kezd az idegtől, mert ő már tudja, hogy ebből baj lesz. Nagyon nagy baj. Zavar van az erőben, akarom mondani […] A Ezt csak unikummal bírják a 444-nél is – Hisztiznek a libsik, mert az egyik jogvédő szervezet most az egyszer igazat írt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Demográfia, vagy amit akartok

PESTISRACOK Kétségbeejtő romániai demográfiai folyamatokat jelez a CIA. Hogy megértsük a helyzet komolyságát: az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségét rejti a betűszó. Hogy ezt az erre szakosodott román intézmények hogyan, miképpen nem észlelték, elképzelni nem tudom. Valószínűbbnek tűnik, hogy észlelték ugyan, de nem érezték fontosnak felhívni rá az illetékesek figyelmét. Azt gondolhatták: ha nem szólnak róla, […] A Demográfia, vagy amit akartok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Agrárminisztérium rendkívüli intézkedésekkel segíti az aszály sújtotta termelőket

PESTISRACOK Rendkívüli intézkedések segítik az aszálykár sújtotta termelőket. Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is – közölte Nagy István agrárminiszter a tárca keddi közleménye szerint. A biztosítóknak a kárbejelentéstől számított 14 napon belül kárelőleget kell fizetniük az aszálybiztosítások után, a hitelmoratórium iránti igényt pedig […] A Az Agrárminisztérium rendkívüli intézkedésekkel segíti az aszály sújtotta termelőket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tóth Gabi szerint egy hangos, szűk réteg gyűlülködik, akik liberálisnak mondják magukat

PESTISRACOK Erdélyben turnézott Tóth Gabi a nyár közepén, amelyről koncertfilm is készült, amit már láthattott a közönség a televízióban. Az énekesnő az Origónak adott interjújában elmondta: régi vágya volt, hogy visszaadja azt a tengernyi szeretetet az erdélyi magyaroknak, amit tőlük kapott, amikor támadások érték a hite, értékrendje miatt. „Tudtam, ez csak egy szűk réteg, viszont nagyon […] A Tóth Gabi szerint egy hangos, szűk réteg gyűlülködik, akik liberálisnak mondják magukat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Navracsics a Guardiannek: intézményes változásokat hajt a kormány végre, beleértve a közbeszerzési szabályok megváltoztatását

PESTISRACOK A területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli minisztert a brit lap, a The Guardian kérdezte annak kapcsán, hogy Magyarország és az Európai Bizottság között megszületik-e az egyesség annak érdekében, hogy megkapjuk az uniós forrásokat. Navracsics Tibor megerősítette, amit már korábban is hangoztatott, miszerint bízik benne, hogy dűlőre jutnak Brüsszellel hozzátéve, hogy: Magyarország „intézményi […] A Navracsics a Guardiannek: intézményes változásokat hajt a kormány végre, beleértve a közbeszerzési szabályok megváltoztatását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kiszivárgott: Karácsony Gergely őszinte híve az Európát romba döntő, hazánkat veszélyeztető szankcióknak! (Videó)

PESTISRACOK Megdöbbentő felvétel szivárgott ki Karácsony Gergely főpolgármesterről, amelyben Budapest első embere hitet tesz Brüsszel esztelen szankciós politikája mellett és kimondja, hogy örül annak, hogy Magyarország nem tudta megakadályozni az európai gazdaságot romba döntő intézkedések elfogadását. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője tette közzé facebook oldalán azt a videót, amelyen a főpolgármester látható, amint az […] A Kiszivárgott: Karácsony Gergely őszinte híve az Európát romba döntő, hazánkat veszélyeztető szankcióknak! (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Több újságíró jelent meg, mint tüntető, gyorsan átkeresztelték „sajtótájékoztatónak” a Kossuth téri ellenzéki tüntetést

PESTISRACOK Miközben azon vergődik a baloldal, hogy Texasban vajon „csak” néhány vagy inkább sok ezren követték-e a magyar miniszterelnök beszédét, nekik a Kossuth térre sem sikerül érdemi közönséget felvonultatni – vagy egyáltalán akármilyet. A Momentum ugyanis a Kossuth térre szervezett nyilvános, a kormánynak üzenős tüntetést hétfő délutánra, ott azonban a parlamenti padsorokhoz hasonló viszonyok fogadták őket: […] A Több újságíró jelent meg, mint tüntető, gyorsan átkeresztelték „sajtótájékoztatónak” a Kossuth téri ellenzéki tüntetést bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Mihály akcióban: negyedbillió forint plusszal zárt a költségvetés júliusban!

PESTISRACOK Több mint 250 milliárd, azaz negyedbillió forint többletet ért el az államháztartás központi alrendszere júliusban, amivel jelentősen csökkent az idei költségvetési hiány is. De mit jelent ez a gyakorlatban: röviden annyit, hogy egy kibontakozó globális válság közepén a magyar kormány gondoskodik arról, hogy a közös pénzügyeink rendben legyenek. Júliusban az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi […] A Varga Mihály akcióban: negyedbillió forint plusszal zárt a költségvetés júliusban! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt háromszázmilliót fizet a Ryanair

PESTISRACOK Fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Ryanair légitársaságra a hatóság, amely nagy hisztéria közepette igyekezett áthárítani az utasokra az extraprofit adót – tájékoztatta a közvéleményt Varga Judit igazságügyminiszter hétfői Facebook-posztjában. Varga Judit bejegyzésében felidézte, június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában. Hozzátette, szakmai irányító szervként az […] A Varga Judit: tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt háromszázmilliót fizet a Ryanair bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Még egy hülye hétfőre – Nem engedték részegen buszra szállni, bombariadóval fenyegette a BKV-t

PESTISRACOK A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot – írja a police.hu, hozzátéve, a hülye ötlet miatt kezdeményezték a férfi bíróság elé állítását. Közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága. A történet előzménye, hogy egy ismeretlen még augusztus 5-én délután […] A Még egy hülye hétfőre – Nem engedték részegen buszra szállni, bombariadóval fenyegette a BKV-t bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A német kormány hülyének nézi a németeket – A nyári szünetben is hűtik a Bundestagot, de a lakosságot spórolásra kötelezik

PESTISRACOK Óriási botrányt váltott ki, hogy a német parlamentet a nyáriszünet ellenére is 22 fokosra hűtik, ráadásul egy méregdrága lézershowt is működtetnek napi euró-tízezreket égetve el. A németek nem minden ok nélkül érezhetik úgy, hogy a kormánykoalíció konkrétan hülyének nézi őket, mert a hivatalos álláspont szerint nem biztos, hogy lesz mivel fűteni, pláne, hogy a zöldek […] A A német kormány hülyének nézi a németeket – A nyári szünetben is hűtik a Bundestagot, de a lakosságot spórolásra kötelezik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Molotov-koktélt dobtak a Nagydobronyi kistérség polgármesterének udvarára (videó)

PESTISRACOK Támadás érte az egyik legnagyobb magyartöbbségű kárpátaljai település polgármesterét. Nagy Ferenc házának udvarára ismeretlen elkövetők molotovkoktélt dobtak a hétvégén, személyi sérülés szerencsére nem történt. A viszonylag békés Kárpátalján még mindig alkalmazzák a bandita megfélemlítési módszereket – közölte a Karpat.in.ua. Augusztus 5-én este Molotov-koktélt dobtak a Nagydobronyi kistérség polgármesterének, Nagy Ferenc magánházának udvarára. Szerencsére a család […] A Molotov-koktélt dobtak a Nagydobronyi kistérség polgármesterének udvarára (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az olasz baloldal feltalálta a spanyol viaszt: összefogással akarják megakadályozni Meloniék győzelmét

PESTISRACOK A szeptember 25-i parlamenti választásokon a jobboldal kormányra kerülését akarja megakadályozni a baloldali erők vasárnapra megszületett választási szövetsége Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára szerint. A PD először a Carlo Calenda vezette Akció párttal, majd a Zöldekkel, végül az Olasz Baloldallal (SI) kötött választási paktumot. A szövetségnek tagja az Öt Csillag Mozgalomból (M5S) […] A Az olasz baloldal feltalálta a spanyol viaszt: összefogással akarják megakadályozni Meloniék győzelmét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az orosz Mir fizetési rendszerre tértek török bankok

PESTISRACOK Recep Tayyip Erdogan tötök elnök, a fekete-tengeri Szocsiból, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásáról visszatérőben jelentette be, hogy átvette és alkalmazza az orosz Mir fizetési rendszert öt török bank. Újabb szankciós terv bukott tehát el, de sebaj, ha kitiltjuk az orosz macskákat az állatkiállításokról, azzal majd biztosan sikerül elszigetelni az agresszort. Újabb baráti gesztust tett […] A Az orosz Mir fizetési rendszerre tértek török bankok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szigorít a tankolásokon a MOL és a Lukoil

PESTISRACOK A szigorítás értelmében a MOL-nál mostantól naponta csak egyszer lehet tankolni, legyen szó hatósági árról vagy a piaciról, a Lukoil pedig húsz literes maximális korlátozást szabott meg a fogyasztók számára. Az RTL Híradónak a nemzeti olajvállalat ezt azzal indokolta, hogy biztosítani kell az ország üzemanyag-ellátását. Emellett a Lukoil is szigorított, az orosz vállalat kútjain a jövőben […] A Szigorít a tankolásokon a MOL és a Lukoil bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

PESTISRACOK Három településen lesz ma időközi önkormányzati választás: Ásotthalom választói polgármestert, Mártély lakói új polgármestert és képviselő-testületet, Orosháza egyik választókerületének lakói pedig új képviselőt választanak. A Csongrád-Csanád megyei Ásotthalom választópolgárai új polgármestert választanak, a korábbi ugyanis összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról. Az időközi választáson öt jelölt indul: hárman függetlenként, egy jelölt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben […] A Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: Fütyülünk a baloldali sajtóra!

PESTISRACOK A baloldalnak nagyon fájt Orbán Viktor texasi látogatása és mindent megpróbált, hogy kicsinyítse annak nemzetközi jelentőségét. Azzal is bepróbálkoztak, hogy hamisított, vagy korábban készült képekkel próbáltak úgy tenni, mintha senkit nem érdekelt volna a miniszterelnök beszéde. Nekik üzent egy rövid bejegyzéssel a kormányfő. Orbán Viktor rövid bejegyzéssel tette helyre a baloldali médiát, akik az elmúlt […] A Orbán Viktor: Fütyülünk a baloldali sajtóra! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kubatov: maximálisan igazat adok az UEFA-nak

PESTISRACOK Kubatov Gábor, az FTC elnöke leszögezte, maximálisan igazat ad az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA), amely pénteken pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással sújtotta a klubot a Slovan Bratislava elleni, sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-selejtező alatt történt szurkolói rendbontások miatt. Egyszerre vagyok mélységesen csalódott és rendkívül dühös most. Maximálisan igazat adok az UEFA-nak, nem is vitatom a döntés jogosságát. Több […] A Kubatov: maximálisan igazat adok az UEFA-nak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csekély egymilliót ferdített a vagyonnyilatkozatában Gyurcsány

PESTISRACOK Gyurcsány Ferenc hibát vétett a vagyonnyilatkozatában. Minden bizonnyal véletlen volt, amire soha többé nem kerül sor, és természetesen javításra kerül majd, hiszen fel sem merülne bennünk, hogy a baloldal vezetője szándékosan kerekítette volna lefelé közel egymillió forinttal a vagyonnyilatkozatát. Nyilvánosságra kerültek az országgyűlési képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatai, amelyek kapcsán érdekesség, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke bevallásában meglepően „nagyvonalúan” […] A Csekély egymilliót ferdített a vagyonnyilatkozatában Gyurcsány bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Meghalt Klapka György fia

PESTISRACOK Éppen egy barátjánál volt, amikor meghalt Klapka Dennis: epilepsziás rohamot kapott, és már a kiérkező mentők sem tudtak rajta segíteni. Klapka György és Mary Zsuzsi fia, Klapka Dennis az elmúlt években komoly problémákkal küzdött. Fiatalkorában alkohol- és drogproblémák gyötörték, ekkor még Németországban lakott, és az élete azt követően változott meg gyökeresen, hogy apja hazaköltöztette. Leszokott […] A Meghalt Klapka György fia bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Többen meghaltak egy buszbalesetben Horvátország északi részén

PESTISRACOK Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel – számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva. A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, […] A Többen meghaltak egy buszbalesetben Horvátország északi részén bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Georg Spöttle: Nix indián, náci – Uff, én beszéltem

PESTISRACOK Ha a hülyeségnek is lenne egy mérőműszere, akkor azon most kiakadna a mutató. A németországi woke hatalom ismét lesújtott, mint a munkásököl, ám pont elszegényedett munkáscsaládok gyermekeire. A rászoruló gyermekektől a hivatal megtagadja a nyaralási támogatást a táborozáshoz az „indián” szó miatt. Hannover városa nem ismer tréfát, ha meg kell védeni az amerikai őslakosok jogait, […] A Georg Spöttle: Nix indián, náci – Uff, én beszéltem bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Jobbik őrzi Jakab Péter emlékét, a volt pártelnök által kötött szerződésekről pedig úgy vélik, az nem bűntetőjogi kategória

PESTISRACOK A Jobbik alelnöke, Lukács László György szerint Jakab Péter szíve jobbikos és reméli, hogy marad a pártban, de azokkal a párttársakkal kapcsolatban, akik a távozás mellett döntenek azt szokták mondani, hogy: emlékét megőrizzük. A Jakab által kötött több tízmilliós szerződésekkel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy az nem bűntetőjogi kategória, ugyanis frakcióvezetőként ezt megtehette, bár erről […] A A Jobbik őrzi Jakab Péter emlékét, a volt pártelnök által kötött szerződésekről pedig úgy vélik, az nem bűntetőjogi kategória bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kiáll az Ukrajnát elítélő jelentése mellett az Amnesty International

PESTISRACOK Az Amnesty International pénteken megvédte azt a jelentését, amelyben azzal vádolja Ukrajnát, hogy az ország az orosz invázió elleni védekezés során veszélyezteti saját civil lakossága életét. Az Amnesty 19 városban és településen történt incidenseket sorolt fel, amelyekben az ukrán erők a jelek szerint veszélybe sodorták a civileket azzal, hogy lakott területeken létesítettek bázisokat. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök dühösen […] A Kiáll az Ukrajnát elítélő jelentése mellett az Amnesty International bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csúnyán belesült a rezsikamuba a szoci Harangozó, élő adásban javította ki az ATV műsorvezetője

PESTISRACOK Miközben az országban nagyon sokan számolgatnak, tervezgetnek az új rezsiszabályok miatt, az ellenzék másképp foglalkozik a rezsikérdéssel, ezt pedig a Karantén sem hagyhatta szó nélkül. A baloldalnak ugyanis egészen más megoldáscsokorral jelentkezik ilyenkor: a hazugság, pánikkeltés, hergelés és csúsztatás sokkal jobban illik a portfóliójukba, mint az értelmes beszéd. Harangozó Tamás, az MSZP egyik megmaradt takaréklángelméje […] A Csúnyán belesült a rezsikamuba a szoci Harangozó, élő adásban javította ki az ATV műsorvezetője bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Izrael támadást indított a Gázai övezet ellen, Kína és Tajvan között is feszült a viszony

PESTISRACOK Hajnalhasadás néven hadműveletet indított az izraeli hadsereg a Gázai övezet iszlamista szervezetei ellen pénteken, megölték az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet katonai vezetőjét – jelentette a helyi média. Közben a tajvani védelmi minisztérium közölte, hogy Tajvan 49 kínai repülőgépet utasított ki pénteken légvédelmi övezetéből, míg Kína továbbra is folytatja hadgyakorlatát a térségben. Az orosz-ukrán háború pedig […] A Izrael támadást indított a Gázai övezet ellen, Kína és Tajvan között is feszült a viszony bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szokatlan utasítást kapott a rendőrség – Fegyelmi járhat parancsmegtagadásért

PESTISRACOK A londoni rendőrség figyelmeztette tisztjeit, hogy fegyelmi eljárásra számíthatnak, ha a szabadidejükben részt vesznek egy meleg szórakozóhely vetkőzőversenyén – írja az Independent. A felügyelő levélben tájékoztatta a kollégákat, hogy akkor is tartaniuk kell magukat bizonyos normákhoz, ha éppen nincsenek szolgálatban. A „pornóbálványként” emlegetett eseményen a férfiak és nők is pénzdíjakért vetkőznek, a győztes pedig 250 […] A Szokatlan utasítást kapott a rendőrség – Fegyelmi járhat parancsmegtagadásért bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szexuálisan bántalmazta öccsét, terrorizálta családját egy székesfehérvári férfi, 14 év fegyházra ítélték

PESTISRACOK A Székesfehérvári Törvényszék 14 év fegyházbüntetésre ítélt egy helyi férfit, aki éveken át terrorizálta édesanyját és öccsét. Kábítószer és alkohol befolyása alatt rendszeresen bántalmazta a vele egy háztartásban élő családtagjait. Jövedelemmel nem rendelkezett, ha anyja vagy öccse megtagadták, hogy adjanak neki, tört-zúzott a lakásban. Öccsét mindemellett 2017 óta, amikor az még fiatalkorú volt, többször kényszerítette […] A Szexuálisan bántalmazta öccsét, terrorizálta családját egy székesfehérvári férfi, 14 év fegyházra ítélték bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szeptember 1-től csak 15 százalék lesz a fizetendő ekho mértéke

PESTISRACOK Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől ugyanis megszűnik az úgynevezett kifizetői ekho – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden az MTI-vel. Akinek nem felel meg az új kata, vagy azt nem választhatja, számos kedvező adózási mód áll a rendelkezésére – írja közleményével a PM. Az egyéni vállalkozóknak az átalányadózás, a cégeknek a […] A Szeptember 1-től csak 15 százalék lesz a fizetendő ekho mértéke bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Rajna vízállása is elárulta a német gazdaságot

PESTISRACOK Tovább növeli a gazdasági visszaesés valószínűségét Németországban az alacsony vízállás az első számú vízi szállítási útvonalon, a Rajnán – írták német hírportálok kedden elemzői vélemények alapján. A Németország nyugati részén csaknem ezer kilométeres szállítási útvonalat biztosító folyó vízállása az utóbbi évtizedek egyik legsúlyosabb aszálya miatt az augusztus elején megszokott bő két méter helyett számos térségben […] A A Rajna vízállása is elárulta a német gazdaságot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elkezdődött a Hunyadi-sorozat forgatása

PESTISRACOK Számos magyar és más, közép-európai országból származó színész, producer közreműködésével megkezdődött a Hunyadi című, tízórás történelmi sorozat forgatása. A rendező az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Robert Dornhelm, valamint Nagypál Orsi és Szász Attila. A július végén indult európai televíziós produkcióban több mint 600 színész és kaszkadőr vesz részt – közölte a kommunikációval megbízott cég az MTI-vel. […] A Elkezdődött a Hunyadi-sorozat forgatása bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ukránok miatt állították le a Barátság kőolajvezeték Magyarországot kiszolgáló ágát

PESTISRACOK Leállították múlt héten a kőolajszállítást Ukrajnán keresztül a Barátság kőolajvezeték déli ágán, amely Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát szolgálja ki – írja a G7 a Bloombergre hivatkozva. Az amerikai hírügynökség az orosz kőolajvezeték-hálózatot üzemeltető Transznyeftyre hivatkozik, amely szerint erre azért került sor, mert a szankciók miatt nem tudta kifizetni Oroszország a tranzitdíjat. Az Origo információi szerint […] A Az ukránok miatt állították le a Barátság kőolajvezeték Magyarországot kiszolgáló ágát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Joe Bidennek ezúttal a zakójával gyűlt meg a baja (VIDEÓ!)

PESTISRACOK A nagy küzdelem végén még a szemüvege is a földre hullott a szuperhatalom vezetőjének. Joe Bidennek felesége segítségére volt szüksége, hogy felvegye zakóját – írja a SkyNews. A cikk szerint nem kímélte az elnököt az internet népe, akinek az eddigi „legnagyobb kihívásával” kellett szembenéznie, amikor egy helikopterből kiszállva a zakóját kellett volna felvennie. Forrás: Mandiner, fotó: videókivágás  A Joe Bidennek ezúttal a zakójával gyűlt meg a baja (VIDEÓ!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ennél jobb hírünk nem lesz ma: Donáth Anna vlogstílusban adta elő, hogy tulajdonképpen rájuk semmi szükségünk

PESTISRACOK Végre egy videó a Momentum EP képviselőjétől, amivel még mi sem tudunk vitatkozni. Donáth Anna ugyanis vlogger stílusban árulta el, hogy már ő is úgy látja, hogy semmi szükség a hazai ellenzékre. A hatalom ellenőrzésére ugyanis képtelenek, az orbánozáson túl nincs mondanivalójuk, nem tudnak alternatívát felmutatni, fontos kérdésekbe nem tudnak beleszólni, mert annyira kevesen szavaztak […] A Ennél jobb hírünk nem lesz ma: Donáth Anna vlogstílusban adta elő, hogy tulajdonképpen rájuk semmi szükségünk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb háborús fenyegetés: a tajvaniak szerint Kína a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal

PESTISRACOK Folytatódtak a Tajvan körüli kínai hadgyakorlatok kedden, a tajpeji külügyminiszter szerint Peking a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal. Joseph Wu sajtótájékoztatóján leszögezte: Tajvant nem lehet megfélemlíteni. A tárcavezető nemzetközi támogatást kért a Tajvani-szoros békéjének és biztonságának megőrzése érdekében, és a nemzetközi jog súlyos megsértésének nevezte a sziget körüli műveleteket. Kína az elmúlt napokban többször […] A Újabb háborús fenyegetés: a tajvaniak szerint Kína a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán… és a többiek

PESTISRACOK Mit tud Orbán Viktor? Mitől ilyen sikeres? Rengetegen tették már fel a kérdést, próbálták is rá válaszokat adni. Képességeiről és politikai teljesítményéről barátai lelkesedéssel, de ellenfelei is elismeréssel beszélnek. Utóbbiak minden igyekezete, a szavazók hergelése, lázítása, a globális neormarxista-liberális hálózat totális hátszele ellenére sem képesek legyőzni őt. Miért? Hidvégi Áronnal a „Viktor/Orbán – egy underground […] A Orbán… és a többiek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Magyar vezető rabbi: a nyugati országokban támadnak zsidókra, nem Magyarországon

PESTISRACOK Köves Slomó a The Jerusalem Post hasábjain szállt vitába egy Ira Forman tollából korábban megjelent véleménycikkel, amely megkérdőjelezte az Európai Zsidó Szövetség egyik tanulmányát, ami szerint Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely a zsidó közösség számára, illetve rejtett antiszemitizmussal vádolta Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség–Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija először is rámutatott, […] A Magyar vezető rabbi: a nyugati országokban támadnak zsidókra, nem Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A német szocik egyenlőre mégsem válnak meg a Putyin-barát egykori kancellártól

PESTISRACOK Egyelőre nem zárják ki a Német Szociáldemokrata Pártból (SPD) Gerhard Schrödert volt kancellárt a Kremlhez fűződő viszonya miatt – döntött hétfőn a volt kancellár párttagságának ügyében első fokon eljáró testület. Az SPD hannoveri regionális szervezetének döntőbizottsága szerint Gerhard Schröder orosz cégekben betöltött tisztségei nem sértik a párt alapszabályát, ezért nincs ok párttagságának megszüntetésére vagy fegyelmi […] A A német szocik egyenlőre mégsem válnak meg a Putyin-barát egykori kancellártól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Visszatértek a lengyelek: nem kötnek több kompromisszumot Brüsszellel

PESTISRACOK Úgy látszik, hogy a lengyelek is visszatértek. Jaroslaw Kaczynski egy interjúban úgy fogalmazott, hogy Németország világhatalomra tör, aminek eléréshez Donald Tuskot használja fel hazájában és a lengyelekt az uniós források ürügyén folytonosan zsarolják Brüsszelből. Ezt azonban Varsó megelégelte és a kormányzó párt vezetője közölte, hogy nem kötnek több kompromisszumot. A cél Lengyelország meggyengítése az ellenzék […] A Visszatértek a lengyelek: nem kötnek több kompromisszumot Brüsszellel bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varju áfacsökkentéssel szállna szembe a háborús inflációval, amellyel eddig mindig a kereskedők jártak jól, az árakra minimális hatása volt

PESTISRACOK Brutális év végi infláció vár ránk a “rezsiemelés” miatt – fogalmazott hétfői, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke. Varju László a portfolio.hu-ra hivatkozva arról beszélt, hogy júliusban 13 százalékra “ugarhatott fel” az infláció. A képviselő hozzátette, a decemberi árindexet pedig már 16,5 százalékra várja a piac. Arra is kitért, hogy a g7.hu gazdasági portál […] A Varju áfacsökkentéssel szállna szembe a háborús inflációval, amellyel eddig mindig a kereskedők jártak jól, az árakra minimális hatása volt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gázhiány – Heute gehört uns Deutschland und morgen die ganze Welt

PESTISRACOK Magyarország hiába szavazott ellene, az Európai Unió összes tagállamában kötelező lesz 15 százalékkal csökkenteni a gázfelhasználást. A többség eldöntötte, hogy noha minden tagállamnak teljes szuverenitása van a saját energiamixének meghatározásában, mégiscsak legyen minden úgy, ahogy a németek akarják.  Az Európai Unió vezénylő elmélete az idealista voluntarizmus; az emberi akarat minden természeti törvényt és objektív társadalmi […] A Gázhiány – Heute gehört uns Deutschland und morgen die ganze Welt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vasárnap 14.746 menekült érkezett Ukrajnából

PESTISRACOK Az ukrán-magyar határszakaszon 7275 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7471-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a sajtót. A beléptetettek közül a rendőrség 367 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság […] A Vasárnap 14.746 menekült érkezett Ukrajnából bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Súlyosan megbukott Márki-Zay jelöltje – “Otthon” sem sikerült, pedig mindent beleadtak (videó)

PESTISRACOK Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. A Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kell időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött. Az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig […] A Súlyosan megbukott Márki-Zay jelöltje – “Otthon” sem sikerült, pedig mindent beleadtak (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Németországban milliók nem tudják majd kifizetni a fűtési költségeket

PESTISRACOK Bezzegnyugaton meg sem érzik az emberek az energiaárak növekedését, a virágcseréppel fűtő öregasszonyról készült kisfilmet csak viccnek szánta a német katasztrófavédelem, mi azonban mind megfagyunk itt a posványos tízmillió mélyszegény országában – legalábbis a baloldali média így számolt be az Európát súlytó energiaválságról, természetesen folyamatosan hozzátéve, hogy a rezsicsökkentés semmit sem ér, de mégis úgy […] A Németországban milliók nem tudják majd kifizetni a fűtési költségeket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kövér: Szent István legbecsesebb öröksége a keresztény magyar állam

PESTISRACOK Szent István legbecsesebb örökségének nevezte a keresztény magyar államot az Országgyűlés elnöke vasárnap a Bács-Kiskun megyei Szentkirályon. Kövér László a Szent Király Szövetség – a szentkirály elnevezést tartalmazó települések szervezetének – huszonötödik találkozóján azt mondta: a keresztény magyar állam a mai napig meg tudta tartani az országot hazának. Ezeréves tapasztalat, hogy ha az államalapítónk intelme […] A Kövér: Szent István legbecsesebb öröksége a keresztény magyar állam bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Drogos kosárlabdást cserélnék profi fegyverkereskedőre – Georg Spöttle írása

PESTISRACOK Nem, ez most nem egy vicces apróhirdetés, hanem Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentése egy kambodzsai sajtótájékoztatón. Már napok óta felveszik egymásnak a telefont Moszkvában és Washington DC-ben, hogy kicserélhessék az amerikai kémet, a drogos kosaras lányt, aki éppen 9 év börtönt kapott, Viktor But orosz fegyverkereskedőre, akit még 2008-ban fogtak el Bangkokban. Ki is a […] A Drogos kosárlabdást cserélnék profi fegyverkereskedőre – Georg Spöttle írása bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Délvidék csodái (1. rész) – “Magányosan áll, de ott van fölötte az Isten” – Az aracsi pusztatemplom

PESTISRACOK Trianonban elcsatolt területeink közül talán a legkevésbé ismert és felfedezett a Délvidék. Erdély mindent visz, Tündérországként él a szívünkben, Felvidék a Tátra bérceivel és a köztük rejtőző tengerszemekkel csábít, és a háború előtt Kárpátalja is közkedvelt célpont volt, Vereckével, Munkács várával, a Fekete- és a Fehér-Tisza összefolyásával és más szépségeivel. Mellettük szinte mostohagyerekként létezik a […] A Délvidék csodái (1. rész) – “Magányosan áll, de ott van fölötte az Isten” – Az aracsi pusztatemplom bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Trump: a republikánusoknak a közelgő választások megnyerésével meg kell állítaniuk a hanyatlást

PESTISRACOK A közelgő választások megnyerését nevezte a konzervatív erők legfontosabb feladatának Donald Trump volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Dallasban, az Amerikai Konzervatív Unió nagyszabású nyári konferenciáján (CPAC) felszólalva. A texasi seregszemle – amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondott nyitóbeszédet csütörtökön – a volt elnök felszólalásával fejeződött be. Kétórás beszédében Trump úgy vélte, […] A Trump: a republikánusoknak a közelgő választások megnyerésével meg kell állítaniuk a hanyatlást bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Illegális bevándorlókat szállító hajó borult fel Florida partjainál, ketten meghaltak, öten eltűntek

PESTISRACOK Illegális bevándorlókat szállító hajó borult fel Florida partjainál, ketten meghaltak, öten eltűntek. A parti őrség tájékoztatása szerint a baleset Florida Keys partjainál, a száraföldtől 14 mérföldre (23 kilométerre) érte a járművet, amelynek utasai közül nyolc embert mentettek ki a vízből. A hatóság közlése szerint egy “kezdetleges hajóról” volt szó, ami törvénytelen úton volt 15 migráns […] A Illegális bevándorlókat szállító hajó borult fel Florida partjainál, ketten meghaltak, öten eltűntek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Továbbra is fenntartható módon zajlik a tűzifa kitermelése

PESTISRACOK Az erdőgazdálkodás fontos része az energia-vészhelyzet megoldásának, ezért a kormány a tűzifa biztosítása érdekében enyhítette a fakitermelés szabályait. A fa kitermelése továbbra sem jár erdőirtással, nem csökkenti az erdőterületet, és nem rontja az erdők természeti állapotát sem – jelentette ki a tárca szombati közleményében az agrárminiszter. Nagy István emlékeztetett arra, hogy a háború és a […] A Továbbra is fenntartható módon zajlik a tűzifa kitermelése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rekordközeli eső okozott árvizet a világ egyik legszárazabb helyén, a kaliforniai Halál-völgyben

PESTISRACOK A pénteki rekordközeli esőzés okozta villámárvíz miatt közel ezer ember rekedt a kaliforniai Death Valley Nemzeti Parkban, amelyet azonnal le kellett zárni. A Föld egyik legforróbb, legszárazabb helyén a látogatók és a nemzeti park munkatársainak mintegy 60 autóját temette be a néhol egyméteres törmelék és uszadék a nemzeti park központjánál álló történelmi luxusszállodánál, a forrásokban […] A Rekordközeli eső okozott árvizet a világ egyik legszárazabb helyén, a kaliforniai Halál-völgyben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hideg vérrel ölte meg egy tunéziai bevándorló a magyar anyát és lányát

PESTISRACOK Holtan találtak a rendőrök bécsi lakásán egy 32 éves magyar nőt és 14 éves lányát, a rendőrök szerint hidegvérrel megölték őket. A gyanúsított, aki után hajtóvadászat indult, egy 49 éves tunéziai férfi, Mahmoud N – írja a krone.at. A brutális gyilkosság úgy derült ki, hogy a magyar nő hét és kétéves fiai egyedül mentek el reggel az […] A Hideg vérrel ölte meg egy tunéziai bevándorló a magyar anyát és lányát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kiegészül a gáz és áramszámla tartalma

PESTISRACOK Az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják -írja a kormány.hu hozzátéve, hogy céljuk ebben az egész Európát érintő energiaválságban az, hogy megvédjék a lakossági rezsicsökkentést és az, hogy minden magyar család és nyugdíjas az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett áron jusson energiához.  A portálon szemléltetik, hogy hogyan fog kinézni az augusztustól a háztartásokba […] A Kiegészül a gáz és áramszámla tartalma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Miniszteri biztos lett a Fidelitas korábbi elnöke, Böröcz László

PESTISRACOK A Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Böröcz Lászlót, a Fidelitas korábbi elnökét.  A kinevezésről szóló döntés péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben. Böröcz László megbízatása 2024. július 31-ig szól. Miniszteri biztosként feladata lesz, hogy együttműködjön a Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék-együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokért […] A Miniszteri biztos lett a Fidelitas korábbi elnöke, Böröcz László bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az MCC Feszt után az amerikai politológus professzor kijelentette: a legtöbb amerikai politikussal ellentétben Orbán Viktor teljesen őszinte

PESTISRACOK A The Postliberar Order oldalán publikált írásában az MCC Fesztet is meglátogató Patrick J. Deneen leírja a többi között, hogy az amerikai politikusokkal ellentétben, Orbán Viktor teljesen őszinte és negyűgözte őket a magyar kormányfő logikus meglátásai. A Notre Dame Egyetem politológia professzora kitért arra is, hogy Orbán ponotosan tudja, hogy Magyarország hol helyezkedik el a […] A Az MCC Feszt után az amerikai politológus professzor kijelentette: a legtöbb amerikai politikussal ellentétben Orbán Viktor teljesen őszinte bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A szurkolói rendbontások miatt 79 ezer euróra büntette a Fradit az UEFA

PESTISRACOK A Slovan Bratislava elleni meccseken tapasztalt szurkolói rendbontások miatt kell fizetnie a Ferencvárosnak 79 ezer eurós büntetést – olvasható az UEFA honlapján.  A Fradit a pénzbüntetés mellett más szankciókkal is sújtották: a Qarabag elleni meccsen legalább ezer széket a B-lelátón le kell zárniuk és a következő európai kupameccsen egy UEFA-logós #NoToRacism táblát is ki kell helyezniük. […] A A szurkolói rendbontások miatt 79 ezer euróra büntette a Fradit az UEFA bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jakab szerint egyedül ő méltó a nép bizalmára, miközben hűtlen kezelés miatt nyomozhatnak ellene

PESTISRACOK Jakab Péter lassan már tényleg megérdemli a legkellemetlenebb politikus címét, bár ma Hadházy Ákos is versenyben van a kamuvideós kreténségével.  A Jobbik bukott elnöke politikusi pályafutását a Facebookon folytatja most, hogy már a frakcióvezetői pozíciót is elvették tőle, illetve a nyári szünet miatt száraz tésztát sem tud lobogtatni a parlamentben. Azok a pártok és azok […] A Jakab szerint egyedül ő méltó a nép bizalmára, miközben hűtlen kezelés miatt nyomozhatnak ellene bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kormányülést hívott össze Orbán Viktor

PESTISRACOK A dallasi CPAC-konferenciáról hazatérve kormányülést hívott össze Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. A pénteki tanácskozáson a miniszterek az orosz-ukrán háború legújabb történéseit és az európai energiaválság várható fejleményeit tekintették át. MTI A Kormányülést hívott össze Orbán Viktor bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.