Éleződnek az ellentétek az összefogásnál – Vadai is nekiesett Karácsony Gergelynek

Kezdenek előtörni az indulatok a szivárványkoalíció soraiban. Karácsony Gergelyt egyre több támadás éri koalíciós partnerei részéről. Legutóbb Dobrev Klárával estek egymásnak a DK-s jelölt alkotmányellenes kijelentései miatt, amit Kálmán Olga egészpályás letámadása követett, a Gyurcsány-párt támadóalakulatához most csatlakozott Vadai Ágnes is. Karácsony Gergely láthatóan felbátorodott az utóbbi időben, és nyíltan szembeszállt a DK-val, előbb Dobrev […] A Éleződnek az ellentétek az összefogásnál – Vadai is nekiesett Karácsony Gergelynek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben

PESTISRACOK Orbán Viktor is részt vett a pesterzsébeti református Összetartozás-templom felszentelésén. Ünnepi beszédében a miniszterelnök kijelentette, hogy a magyar nemzet csak keresztényként maradhat fenn és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben. A kormányfő az ünnepi istentiszteleten köszöntőjében úgy fogalmazott: mi magyarok ezer éve templomépítő nemzet vagyunk, és Szent István […] A Orbán Viktor: minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Budapesten tekinthető meg a világ legnagyobb vadászati és természetvédelmi kiállítása (képgalériával)

PESTISRACOK Szombaton nyitotta meg kapuit az Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás. A rendezvény az ember és természet viszonyáról, a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről szól. A nyitóhétvége keretén belül az egész család számára hasznos és érdekes rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Kezdetét vette a kéthetes vadászati világkiállítás. A Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban és […] A Budapesten tekinthető meg a világ legnagyobb vadászati és természetvédelmi kiállítása (képgalériával) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: meg kell adni a vidéknek, ami jár neki

PESTISRACOK Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon. A kormányfő beszédében kiemelte: a magyar vidék feladata a magyar létezés természetes és egészséges állapotának biztosítása. Ideje végre rendezni Magyarország tartozását a vidékkel szemben, helyre kell állítani azt a méltóságot és azt […] A Orbán Viktor: meg kell adni a vidéknek, ami jár neki bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Álhírt terjesztett Novák Katalinról Fekete-Győr András

PESTISRACOK Úgy tűnik az álhírterjesztés nem csak a baloldali médiumokra, de a politikusokra is jellemző, Fekete-Győr András például Novák Katalinról terjesztett valótlanságok közösségi oldalán. A Momentum elnöke olyan mondatokat tulajdonított a miniszter asszonynak, amelyeket soha nem mondott, ráadásul korábban rágalmazás miatt feljelentést is tett miattuk. A Momentum elnöke közösségi oldalán osztott meg egy idézetet, amit Novák […] A Álhírt terjesztett Novák Katalinról Fekete-Győr András bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Őrizetbe vették a volt katalán elnököt

PESTISRACOK A jogállami Spanyolországban újabb bizonyítékot nyert, mennyire fontosak a kisebbségi jogok az unión belül. Csütörtökön Olaszországban őrizetbe vették Carles Puigdemont függetlenségpárti EP-képviselőt és volt katalán elnököt (képünkön), aki 2017 óta Belgiumban él száműzetésben, miután Katalónia megkísérelte elszakadását Spanyolországtól. Puigdemontot letartóztatták, amikor megérkezett Szardíniára, ahová európai parlamenti képviselőként utazott – közölte ügyvédje, Gonzalo Boye a Twitteren, […] A Őrizetbe vették a volt katalán elnököt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kövér László: büszkék lehetnek a visegrádi négyek az együttműködés létrejöttére

PESTISRACOK Büszkék lehetnek a visegrádi négyek (V4) az együttműködés létrejöttére, a kooperáció az elmúlt harminc év alatt sikertörténetté vált – mondta Kövér László csütörtökön.  A konferencián az európai jövőről, az értékekről és érdekekről cserélnek eszmét – mondta az Országgyűlés elnöke, megemlítve, hogy a legutóbbi, informális találkozó óta csak két hónap telt el. Kövér László a V4-ek […] A Kövér László: büszkék lehetnek a visegrádi négyek az együttműködés létrejöttére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A család a fenntarthatóság záloga – Orbán Viktor is felszólal a Budapesti Demográfiai Csúcson

PESTISRACOK Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Demográfiai Csúcs. A kétnapos rendezvény csütörtökön indul, idén a miniszterelnök is felszólal a konferencián, amelynek idei tematikája a család mint a fenntarthatóság záloga lesz. Az értekezleten döntéshozók, politikai szereplők, egyházi és civil vezetők, a gazdasági élet és a média szereplői, valamint a tudományos világ képviselői számára biztosítanak platformot a […] A A család a fenntarthatóság záloga – Orbán Viktor is felszólal a Budapesti Demográfiai Csúcson bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elutasították perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében

PESTISRACOK Elutasította a Balla Irma meggyilkolásáért elítélt férfi perújítási kérelmét a Debreceni Ítélőtábla – tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t. Fórizs Ildikó közölte: a táblabíróság D. L. elítélt beadványára perújítási nyomozást rendelt el a Balla Irma-ügyben 2020 novemberében. Az elítélt olyan körülményt, eddig nem ismert bizonyítékot prezentált, amelyet eddig nem vizsgált a bíróság. Azt állította, […] A Elutasították perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kényszerítés gyanújával nyomozhatnak az ózdi ellenzéki előválasztási balhé ügyében

PESTISRACOK Kényszerítés bűntettének gyanújával tett feljelentést az ózdi előválasztással összefüggésben a helyi rendőrségen Tényi István – tudta meg a PestiSrácok.hu. Tényi a beadványában portálunk cikkét idézte, miszerint abszurd, mégis fotókkal dokumentált balhé zajlott le Ózdon az előválasztáson: idegen, egyesek szerint olaszliszkai romák egy csoportja tartózkodott a hétvégén, majd hétfőn egész nap az előválasztásnak helyet adó sátor […] A Kényszerítés gyanújával nyomozhatnak az ózdi ellenzéki előválasztási balhé ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Már az otthoni munkavégzéshez is védettségi igazolvány kell Szlovéniában

PESTISRACOK A szlovén kormány által elfogadott rendelet szerint minden olyan személynek rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel, aki közvetlen kapcsolatba lép másokkal, olyan intézményben dolgozik, vagy olyan tevékenységet folytat, ahol fennáll a vírus terjedésének veszélye. A kivételek között pedig nem szerepel az otthoni munkavégzés. Ezért azoknak is, akik otthonról dolgoznak, hetente kell koronavírus-tesztet […] A Már az otthoni munkavégzéshez is védettségi igazolvány kell Szlovéniában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rákosista időket idéz az ellenzéki kommunikáció Tarlós szerint (Videó)

PESTISRACOK Tarlós István azért támogatja a kormánypártokat, mert jövő tavasszal a jövő generáció sorsáról születik döntés, és ezekben a kérdésekben a miniszterelnök és környezete államférfiként viselkedik – derült ki a Hír TV hétfő esti műsorából. A volt főpolgármester nincs egyedül véleménével, sokak szerint Karácsony Gergely ha Budapestet se tudja irányítani, mit akar az országgal? Tarlós István […] A Rákosista időket idéz az ellenzéki kommunikáció Tarlós szerint (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Minden készen áll a vadászati világkiállítás megnyitására

PESTISRACOK Minden készen áll a világkiállításra, nincs akadálya a rendezvénysorozat megnyitásának – nyilatkozta Kovács Zoltán hétfőn az MTI-nek az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a rendezvény helyszínén, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Kovács Zoltán közölte, hogy az augusztus 20-i ünnepségsorozathoz, vagy a Nemzetköz Eucharisztikus Kongresszushoz hasonlóan a hétvégén kezdődő […] A Minden készen áll a vadászati világkiállítás megnyitására bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Áruhiány miatt késik a vámellenőrzés bevezetése a briteknél

PESTISRACOK Áruhiány miatt a brit kormány a jövő év elejére halasztotta az Európai Unióból érkező áruk teljes vámellenőrzésének bevezetését. Az, hogy a Brexit miatt az Egyesült Királyság a vámunióból és az egységes piacból is kivált, rengeteg problémát okoz az országban, amelynek gazdasága egyre inkább megérzi, hogy Unión kívüli országként jókora bürokratikus terhet jelent a legegyszerűbb export-import […] A Áruhiány miatt késik a vámellenőrzés bevezetése a briteknél bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Úgy tűnik, még az előválasztás lebonyolításával sem birkózik meg az ellenzék

PESTISRACOK Ha egy weboldal életben tartása ekkora bonyodalmat okoz, és meghaladja a baloldali összefogás kollektív képességeit, félelmetes belegondolni, hogyan boldogulnának egy egész országgal. Az előválasztás regisztrációs oldala ugyanis még hétfőn reggel sem üzemel, vagyis 48 óra alatt sem sikerült elhárítani a technikai problémát.  Hétfő reggel 7 órára ígérték az ellenzéki előválasztás szervezői, hogy  újraindul a szombat […] A Úgy tűnik, még az előválasztás lebonyolításával sem birkózik meg az ellenzék bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A paralimpián is a hátunkat nézte a világ nagy része – „Kihoztuk a maximumot Tokióban!” (PS-exkluzív Szabó László elnökkel!)

PESTISRACOK Az ép sportolók nyári olimpiája után, augusztus 24. és szeptember 5. között ezúttal is megrendezték a paralimpiai játékokat Tokióban, amelyen kiválóan szerepelt a magyar küldöttség. Honfitársaink 1960 óta vesznek részt a paralimpián, és az összes eddigi szereplést véve az egyik legeredményesebb játékok voltak az ideiek. A tokiói tapasztalatokról, valamint a fogyatékkal élők sportjának jelenéről, jövőjéről […] A A paralimpián is a hátunkat nézte a világ nagy része – „Kihoztuk a maximumot Tokióban!” (PS-exkluzív Szabó László elnökkel!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: a jog célja az értékek védelme

PESTISRACOK A jog azt a célt szolgálja, hogy megvédje értékeinket- közölte az igazságügyi miniszter szombaton, a Facebookon. A tárcavezető azt is kiemelte, hogy nem fogadhatjuk el, hogy az Európai Unió olyan „értékeket” erőltessen ránk, amelyek nem önazonosak saját értékeinkkel. Varja Judit bejegyzésében megtisztelőnek nevezte, hogy az első Magyar Jogi Könyvszalon pódiumbeszélgetésén Stumpf István kormánybiztossal közösen folytathattak […] A Varga Judit: a jog célja az értékek védelme bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Cicaharc! – Az MSZP kezdeményezi Süle Zsolt kizárását az előválasztásból szélsőséges kijelentései miatt

PESTISRACOK A 2021-es előválasztás célja az új magyar demokrácia megteremtése, ehhez pedig feddhetetlen jelöltekre van szükség. Sajtóhírek alapján azonban Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében induló Süle Zsolt nem ilyen jelölt – írja az MSZP szombati közleményében. A párt szerint a Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett, amelyek […] A Cicaharc! – Az MSZP kezdeményezi Süle Zsolt kizárását az előválasztásból szélsőséges kijelentései miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Visszakapták szakbizottsági helyeiket a Fidesz európai parlamenti képviselői

PESTISRACOK Visszakapták az Európai Néppárt képviselőcsoportjából történt kilépéskor elvesztett szakbizottsági helyeiket a Fidesz európai parlamenti képviselői – tájékoztatta sajtóközleményében az MTI-t a Fidesz uniós parlamenti delegációja pénteken. A hírt az Európai Parlament plenáris ülésén jelentették be csütörtökön. Ezzel végre megszűnt az a hónapok óta fennálló antidemokratikus és jogellenes állapot, amely miatt a Fidesz EP-képviselői nem vehettek […] A Visszakapták szakbizottsági helyeiket a Fidesz európai parlamenti képviselői bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nézőpont: a megkérdezettek többsége hazugságbeszédnek tartja az őszödi beszédet

PESTISRACOK Másfél évtized után is a magyarok 78 százaléka tudja, hogy Gyurcsány Ferenc nevéhez köthető az őszödi beszéd, 22 százalékuk igazság-, 52 százalékuk pedig hazugságbeszédnek tartja – állapította meg a Nézőpont Intézet a legfrissebb közvélemény-kutatása alapján, amelynek eredményeit pénteken közölték az MTI-vel. Az intézet felidézi, hogy 2006. szeptember 17-én, kereken tizenöt évvel ezelőtt szivárgott ki, illetve […] A Nézőpont: a megkérdezettek többsége hazugságbeszédnek tartja az őszödi beszédet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: gazdasági sikertörténet a keleti nyitás stratégiája (videó)

PESTISRACOK Egyértelműen gazdasági sikertörténetnek számít a keleti nyitás stratégiája, amelynek következtében tíz év alatt 28 százalékkal bővült a kereskedelmi forgalom Magyarország és a tőle keletre fekvő államok között–jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter az egyik legnagyobb dél-koreai autóipari beszállítónak számító Hanon Systems beruházásavatóján kiemelte, hogy vállalatnak […] A Szijjártó Péter: gazdasági sikertörténet a keleti nyitás stratégiája (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

MNB-alelnök: hiba alulbecsülni az infláció tartós megemelkedésének kockázatát

PESTISRACOK Hiba alulbecsülni az infláció tartós megemelkedésének kockázatát – hangsúlyozta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az Aegon Alapkezelő csütörtöki budapesti szakmai rendezvényén. Az alelnök előadásában emlékeztetett: ebben az évben általában az infláció megugrása tapasztalható a világban, ez részben ahhoz a nagyon gyors helyreállási folyamathoz kapcsolódik, amelyen a világgazdaság átmegy. Különösen fontosnak nevezte, hogy […] A MNB-alelnök: hiba alulbecsülni az infláció tartós megemelkedésének kockázatát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nyílt levél – Tiltakozunk a Pesti TV és a PestiSrácok.hu szerkesztőségének ellehetetlenítése miatt!

PESTISRACOK Két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait. Idáig tudtunk hátrálni, mögöttünk már a szakadék tátong. Pedig az elmúlt egy év munkájának gyümölcse beérett, sikerült kitörni a merev és túlszabályozott médiastruktúrákból. Egy bátor tulajdonosi döntés révén, a PestiSrácok.hu szókimondó és innovatív csapatára építve, sok tucat karakteres, zömében arcátlanul fiatal kollégával […] A Nyílt levél – Tiltakozunk a Pesti TV és a PestiSrácok.hu szerkesztőségének ellehetetlenítése miatt! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Áder János: az uniónak egységesen kell fellépnie a migráció, a klímaválság és az államadósság kezelés ügyében

PESTISRACOK Szerdán került sor az Arraiolos-csoport római találkozójára. A közvetlen végrehajtó hatalmat nem gyakorló államfők rendszeres találkozóján Áder János is részt vett, aki közös uniós fellépést sürgetett a migráció, a klímaválság és az államadósság kezelésének ügyében. A magyar államfő a grémium 16. találkozóját követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: van tere, helye és indoka, hogy a migráció ügyében […] A Áder János: az uniónak egységesen kell fellépnie a migráció, a klímaválság és az államadósság kezelés ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Békés Márton: Magyarország végérvényesen műveleti területté vált

PESTISRACOK Békés Márton A XXI. Század Intézet oldalán megjelent elemzésében írt a külföldi hálózatok Magyarországon folytatott tevékenységéről. Az elemző cikksorozatának első részében foglalta össze a magyar belügyekbe történő beavatkozásokat 2010-től napjainkig. A publicisztikából kiderül, hogy míg a 2010-es évek elején ezek leginkább olyan  államok által történtek, amelyeknek ellenükre volt magyarországi gazdasági befolyásuk mérséklése, addig az elmúlt […] A Békés Márton: Magyarország végérvényesen műveleti területté vált bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kiszivárgott egy momentumos jegyzőkönyv: elbulizták a pénzt, belső válság alakult ki

PESTISRACOK Egy 2017. december 19-i momentumos elnökségi ülésen készült jegyzőkönyv került a Mandiner birtokába, ami arról szó, hogy már ekkor komoly válság és belső ellentétek jellemezték a pártot. Fekete-Győr András lemondással fenyegetőzött, Orosz Anna sírt, Soproni Tamás bizalmát vesztette, a korábbi kampányfőnök pedig arról világosította fel az egybegyűlteket, hogy elbulizták a pénzt, nem lesznek így párttámogatók […] A Kiszivárgott egy momentumos jegyzőkönyv: elbulizták a pénzt, belső válság alakult ki bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hölvényi György: Az EU nem hitegetheti hamis ígérettel az afgán bajbajutottakat

PESTISRACOK „Nem csábíthatjuk hamis üzenetekkel Európába a bajbajutottakat. Az afganisztáni válságban valós segítséget az jelent, ha az EU józanul felméri a kapacitásait és képességeit és azokhoz mérten tesz válaszlépéseket. Csak így kerülhető el, hogy megismétlődjön a 2015-ös migrációs válság!” – mutatott rá Hölvényi György az afganisztáni helyzetről szóló európai parlamenti plenáris vitán. A KDNP európai parlamenti […] A Hölvényi György: Az EU nem hitegetheti hamis ígérettel az afgán bajbajutottakat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fidesz: Gyurcsányék az IMF-nek és külföldi hitelezőknek szolgáltatták ki az országot

PESTISRACOK A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc és jelöltjei ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát akarják folytatni, amellyel csaknem csődbe vitték az országot és eladósították a családokat, ezért meg kell őket állítani. A kormánypárt keddi közleményében arra reagált, hogy Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje az Államadósság Kezelő Központ 4,5 milliárd euró devizakötvény-kibocsátását kommentálva úgy nyilatkozott: a jelenlegi gazdasági helyzetben […] A Fidesz: Gyurcsányék az IMF-nek és külföldi hitelezőknek szolgáltatták ki az országot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Özönlenek a migránsok Nagy-Britanniába

PESTISRACOK Heti rekordot ért el a La Manche csatornán keresztül Nagy-Britanniába érkező migránsok száma szeptember 3. és 10. között. Az említett időszakban 1959 menedékkérő érte el az angol partokat kis ladikokkal – közölte a PA brit hírügynökség hatósági adatokra hivatkozva. Idén ezzel legalább 14 400 illegális bevándorló érkezett az Egyesült Királyságba. Ez hatezerrel több, mint tavaly […] A Özönlenek a migránsok Nagy-Britanniába bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jakab szerint 2006 ősze csak egy ribillió volt. Ezek szerint a Jobbik puszta létezése is csak egy ribillió?

PESTISRACOK Gyurcsány Ferenc csatlósai közül a kis mintadiák, Jakab Péter az ATV vasárnapi adásában kivillantotta a foga fehérjét: szerinte a 2006-os őszi események ribilliónak minősülnek. A Jobbik elnöke szerint a szemkilövetéssel, a rendőri terrorral és a tüntetők megverésével semmi probléma nincs, annál inkább ribilliónak számít, ha valaki kifejezné nemtetszését Gyurcsány hazugságaival kapcsolatban. Ezért járhat Jakabnak egy […] A Jakab szerint 2006 ősze csak egy ribillió volt. Ezek szerint a Jobbik puszta létezése is csak egy ribillió? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: a válság alatt rekordmennyiségű beruházás kezdődött meg Magyarországon

PESTISRACOK A koronavírus okozta válságra reagálva a kormány tavaly minden idők legnagyobb beruházásösztönzési programját indította meg, amelynek nyomán rekordmennyiségű beruházás kezdődött meg Magyarországon – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter a Hoffmann Neopac AG csomagolóanyag-gyártó debreceni beruházásának átadó ünnepségén kiemelte, hogy Magyarországon hatalmas erőkkel kezdődött meg a […] A Szijjártó: a válság alatt rekordmennyiségű beruházás kezdődött meg Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Folytatódik Benjámin Netanjahu korrupciós pere

PESTISRACOK Benjámin Netanjahu ellen az izraeli választások után indított korrupciós pert az új koalíciós kormány. A volt kormányfő tagadja bűnösségét az ellene felhozott vádakban, melyek szerint megvesztegette az egyik legnagyobb izraeli hírportál vezetőit, hogy kedvező cikkeket jelentessenek meg róla. A jeruzsálemi körzeti bíróság hétfői tárgyalási napján folytatják az első tanú, Ilan Jesua, a Walla hírportál volt […] A Folytatódik Benjámin Netanjahu korrupciós pere bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Előválasztás – Szereti a véleményszabadságot az ellenzék, de nagyon fél tőle

PESTISRACOK Vasárnap az ATV műsorán lezajlott az első miniszterelnök-jelölt-jelölti „vita”. A diskurzus célja elméletben az lett volna, hogy az ellenzéki választók megtudják, mi a különbség Gyurcsány Ferenc öt jelöltje között, azonban erre nem került sor, a közvetítésért felelős elvtársak valószínűleg éppen ezért a műsor YouTube-os közvetítésénél letiltották a hozzászólás lehetőségét, azonban az internet egyik előnye, hogy […] A Előválasztás – Szereti a véleményszabadságot az ellenzék, de nagyon fél tőle bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ÁVH-tól a CEU-ig: Hanák Péter nem csak feljelentette Kosáry Domokosékat, de még a fiókjaikat is átkutatta

PESTISRACOK Száz éve született Hanák Péter történész, s ennek apropóján nagy, méltató írás jelent meg róla a Népszavában. Tudjuk, hogy ez már önmagában sokatmondó [felhívás arra, hogy megnézzük kit dicsérnek épp], még inkább az, amit a szerző elfelejtett közölni. Hanák Péter a negyvenes években a Párt utasítására nem csak részt vett az egykori Teleki Intézet „megtisztításában”, […] A Az ÁVH-tól a CEU-ig: Hanák Péter nem csak feljelentette Kosáry Domokosékat, de még a fiókjaikat is átkutatta bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az MNB üdvözli a Moody’s döntését

PESTISRACOK A Magyar Nemzeti Bank (MNB) üdvözli a Moody’s kedvező értékelését, mellyel Baa3-as szintről Baa2-es szintre javította Magyarország adósbesorolását – közölte a jegybank az MTI-vel a nemzetközi hitelminősítő pénteken éjjel kiadott felminősítése után. Ahogyan a jegybank korábban már több alkalommal jelezte, Magyarország megérett az újabb felminősítésre, amelyet a koronavírus válság utáni gyors gazdasági helyreállás és a […] A Az MNB üdvözli a Moody’s döntését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Maróth Gáspár a Hobbistában: A magyar haderő arra készül fel, hogy senkinek se jusson eszébe konfliktusba kerülni velünk (videó)

PESTISRACOK Kell-e újabb háborútól tartani Európában? Milyen szerepe van a NATO-nak és mennyire ütőképes a magyar haderő? Egyebek mellett erről is beszélgettek a Hobbista péntek esti adásában, ahol Jeszenszky Zsolt vendége Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, fegyverzeti igazgató volt. A műsor első felében arról a zártkapus büntetésről fejtették ki véleményüket, ami “nyilván az LMBTQ-jogokat semmibe […] A Maróth Gáspár a Hobbistában: A magyar haderő arra készül fel, hogy senkinek se jusson eszébe konfliktusba kerülni velünk (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Politikai Hobbista: Havas Henrik a szegény ember Harvey Weinsteinje (Videó!)

PESTISRACOK Nem tisztázódott egyelőre, hogy Havas Henrik legfrissebb metoo–botránya hiteles hangfelvételen alapul-e, és hogy valóban dobatott-e egy bőrt magának valamelyik feltörekvő médianövendék kishölggyel. Az viszont a Politikai Hobbista szerint jól hallható, hogy Havas Henrik nagyon élvezte a “szituációs gyakorlatot”. Jeszyék a tegnapi adásban megfejtették, hogy Havas a szegény ember Harvey Weinsteinje, aki feltörekvő színésznők álmain próbálja saját vágyait lavírozni. […] A Politikai Hobbista: Havas Henrik a szegény ember Harvey Weinsteinje (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A csecsemőket is védi a koronavírustól a kismamák beoltottsága

PESTISRACOK A koronavírus elleni védőoltásban részesült várandós kismamák átadják a védelmet újszülöttjeiknek – állapította meg egy szerdán közzétett új tanulmány. A Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinák hatékonysága a kutatók szerint abban rejlik, hogy képesek a megfelelő antitestek, azaz a fertőzéssel szemben védelmet nyújtó fehérjék termelődését kiváltani. Eddig kérdéses volt, hogy ezt a védelmet a várandósság idején […] A A csecsemőket is védi a koronavírustól a kismamák beoltottsága bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kábítószer birtoklásáért tartóztatták le korábban a gyerekvédelmi törvényt kritizáló amerikai riportert

PESTISRACOK Szijjártó Péter ismét interjút adott a CNN-nek, ahol az Richard Quest faggatta a gyermekvédelmi törvényről, akit 2008-ban letartóztattak kábítószerbirtoklásért: méghozzá a tettenérés pillanatában a nyakába egy kötéllel találták az újságírót meg a hatóságok, ami a nemi szervéhez rögzítve. Quest igyekszik minden fórumon kiemelni a homoszexualitását és ahol lehetősége van, ott ezt minden lehetséges módon népszerűsíti. […] A Kábítószer birtoklásáért tartóztatták le korábban a gyerekvédelmi törvényt kritizáló amerikai riportert bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Czeglédy Csaba tagadja, hogy aranylemezek tartoznának a magánvagyonához

PESTISRACOK Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó tárgyaláson, szerdán tagadta, hogy egy osztrák bankfiókban talált, nagyságrendileg tízmillió forint értékű aranylemezek a magánvagyonát képeznék. Állítása szerint az a Human Operator Zrt. megtakarításainak egyik formája, a vásárlásról pedig az igazgatóság tagjai döntöttek, ő csak német tudása miatt vett részt a tranzakcióban. Az ügyvédiiroda-vezetőként, […] A Czeglédy Csaba tagadja, hogy aranylemezek tartoznának a magánvagyonához bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Soros György szimbolikusan még jelen van, de valójában már egy poszt-Soros-korban élünk

PESTISRACOK Rendhagyó workshop keretében beszélgetett G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője a néhány hete megjelent, A nagy terv – A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában című könyvről, az országtanulmányokat jegyző szerzőkkel, nevezetesen Bíró Andrással, Kosztur Andrással, Pogrányi Lovas Miklóssal és Matyi Tamással. A workshopról a 888.hu számolt be, ahol a többi között kiderült, hogy a Soros-birodalom egyfajta […] A Soros György szimbolikusan még jelen van, de valójában már egy poszt-Soros-korban élünk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: mindenképpen meg kell akadályozni a migrációs kiáramlást Afganisztánból

PESTISRACOK Szijjártó Péter hét ország külügyminiszterével folytatott tárgyalást helyi idő szerint kedden New Yorkban az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében. A tárca tájékoztatása szerint a külgazdasági és külügyminiszter georgiai és indiai kollégájával, David Zalkalianival és Szubrahmanjam Dzsaisankarral egyetértett abban, hogy mindenképpen meg kell akadályozni a migrációs kiáramlást Afganisztánból, ugyanis az súlyos biztonsági, kulturális és egészségügyi kockázatot jelentene Közép-Ázsia, […] A Szijjártó Péter: mindenképpen meg kell akadályozni a migrációs kiáramlást Afganisztánból bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Biden: nem akarunk új hidegháborút Kínával

PESTISRACOK Az afganisztáni küldetés befejezése egyben az új diplomácia korszakának a kezdete – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök kedden az ENSZ-ben, védelmébe véve az Egyesült Államok kaotikus afganisztáni kivonulását. Azzal érvelt, hogy ez szükséges lépés volt ahhoz, hogy az Egyesült Államok politikáját a COVID-19 világjárvány és az éghajlatváltozás jelentette globális kihívásra, valamint az antidemokratikus rendszerekre […] A Biden: nem akarunk új hidegháborút Kínával bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Balázs: a CEU nem költözött el

PESTISRACOK Mint ismert, a baloldal nemrég azt állította, Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy épület és egy intézmény között, miután az kijelentette, hogy látszik, hogy a CEU nem ment el, mivel még mindig itt van a könyvtára is.  Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a CEU kapcsán. A miniszterhelyettes feltette […] A Orbán Balázs: a CEU nem költözött el bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Online oktatást rendeltek el egy budai általános iskolában, több alsó tagozatos koronavírusos lett

PESTISRACOK Karantént és digitális oktatást rendeltek el egy budai általános iskolában. A Blikk információi szerint az egyik alsó tagozatos osztályban többen is koronavírusosak lettek, ezért a szülőket hétfő délelőtt értesítették, hogy vigyék haza a gyerekeket és a felszereléseiket. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az iskolák egy százalékát érinti egyelőre hasonló tanügyi intézkedés, általában egy-egy osztályt, teljes […] A Online oktatást rendeltek el egy budai általános iskolában, több alsó tagozatos koronavírusos lett bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Asztalokat borogatott és rugdosódott az előválasztási sátornál Havas Henrik fia, a rendőrök garázdasággal gyanúsítják

PESTISRACOK Garázdasággal gyanúsította meg a rendőrség Havas Henrik fiát, miután a gyanú szerint Pesterzsébeten, az ellenzéki előválasztás egyik sátránál asztalokat borogatott és rugdosódott a szavazóponton szombat délelőtt – tudta meg a PestiSrácok.hu. Szombaton a Telex megkeresésére a rendőrség azt közölte, hogy 11 óra 20-kor kaptak bejelentést arról, „hogy egy férfi Budapest XX. kerületében, a Kossuth Lajos […] A Asztalokat borogatott és rugdosódott az előválasztási sátornál Havas Henrik fia, a rendőrök garázdasággal gyanúsítják bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gulyás Gergely: az európai kereszténység nem él könnyű időket, Európa sincs jó állapotban

PESTISRACOK Az európai kereszténység nem él könnyű időket – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten a Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda átadó ünnepségén vasárnap. Gulyás Gergely Robert Schumant idézve azt mondta: amellett, hogy az európai kereszténység nem él könnyű időket, Európa sincs jó állapotban, és még kevesekben született meg az a felismerés, hogy a két tény […] A Gulyás Gergely: az európai kereszténység nem él könnyű időket, Európa sincs jó állapotban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ösztönözné a bevándorlást az Európai Unió

PESTISRACOK Az Európai Parlament elfogadta az Európai Unión kívüli országból érkező, magasan képzett munkavállalók alkalmazásának feltételein könnyítő javaslatot. A harmadik országból érkezők alkalmazásához szükséges uniós kékkártya reformját még az állam és kormányfőket tömörítő tanácsnak is jóvá kell hagynia. Hidvéghi Balázs, EP-képviselő szerint azonban a bevándorlásról nemzeti hatáskörben kell dönteni, így elfogadhatatlan Brüsszel jogköreinek szélesítése. Az unió […] A Ösztönözné a bevándorlást az Európai Unió bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ferenc pápa a szexuális zaklatások áldozatainak meghallgatását kéri a püspököktől

PESTISRACOK Ferenc pápa szombaton közzétett, a közép- és kelet-európai püspököknek címzett videoüzenetében arra kérte az egyházi vezetőket, hogy hallgassák meg a szexuális visszaélések áldozatait, és tekintsenek rájuk partnerként az egyház reformjában, másként a katolikus egyház jövőjét teszik kockára. Ferenc pápa és elődje, XVI. Benedek egyaránt többször elítélte, hogy egyházi vezetők többször jobban aggódtak az egyház megítéléséért, […] A Ferenc pápa a szexuális zaklatások áldozatainak meghallgatását kéri a püspököktől bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

“Amikor Gyurcsány Ferenc megbukott, a pénzét nem bukta el” – Karanténvlog a Pesti TV-n

PESTISRACOK A pénteki Karanténvlog témája az őszödi beszéd volt a Pesti TV-n. A résztvevők Dezse Balázs,  Zelenka Dóra, Ábrahám Róbert és Szalai Szilárd. Valamennyien nagyon fiatalok voltak 2006 őszén, de tájékozott  felnőttként úgy látják, nem csak a beszéd maga, hanem az azt megelőző baloldali kormányzás is olyan károkat okozott, amiknek a hatásait a mai napig nyögjük. […] A “Amikor Gyurcsány Ferenc megbukott, a pénzét nem bukta el” – Karanténvlog a Pesti TV-n bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: Gyurcsány és csapata nem bánt meg semmit

PESTISRACOK Az ellenzéki térfelet ma is irányító Gyurcsány az őszödi beszéd kiszivárgása után lemondás helyett a rendszerváltoztatást követő legmélyebb jogállamisági és erkölcsi válságba lökte hazánkat – írta legújabb bejegyzésében Varga Judit. 15 éve ezen a napon derült ki ország-világ számára, hogy Gyurcsány és szövetségesei hazudtak reggel, éjjel meg este, hogy kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, hogy a […] A Varga Judit: Gyurcsány és csapata nem bánt meg semmit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán: Még ma is dermesztő az őszödi beszéd! (Frissítjük!)

PESTISRACOK Pénteken ismét interjút ad a Kossuth rádiónak Orbán Viktor. A miniszterelnök beszámol arról, mi történt a a Fidesz–KDNP Esztergomba kihelyezett frakcióülésén. A kiszivárgott információk szerint a kormányfő azt mondta ott, hogy a Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában. Szó lesz a járvány elleni […] A Orbán: Még ma is dermesztő az őszödi beszéd! (Frissítjük!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fürjes Balázs: kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel! (Videó!)

PESTISRACOK Tiszteletteljes, de határozott hangnemben kérte Karácsony Gergelyt Fürjes Balázs arra, hogy a főpolgármester segítsen a fővárosban közlekedőkön, enyhítse azokat a dugókat, amelyeket az intézkedései okoztak. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár azt írta, sok budapesti keresi meg azzal, hogy a helyzet tarthatatlan, a dugók megbénítják a várost.  Okkal dühösek az emberek. Nem […] A Fürjes Balázs: kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel! (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pokolgépes merényletet tervezett a németországi hageni zsinagóga ellen egy szír fiatal

PESTISRACOK Őrizetbe vettek egy tizenhat éves szíriai fiút Németországban terrortámadás tervezésének gyanúja miatt A gyanúsított az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Hagenben lakik az édesapjával, és pokolgépes merényletet tervezett a helyi zsinagóga ellen– jelentette csütörtökön a Der Spiegel. A hírmagazin szerint a szír fiatal arra készült, hogy a legfőbb zsidó vallási ünnep, a jóm kipúr – az engesztelés napja […] A Pokolgépes merényletet tervezett a németországi hageni zsinagóga ellen egy szír fiatal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Jobbik alapítója szerint a Gyurcsányt szolgáló Jakab elárulta és megcsúfolta a 2006-os magyar ellenállást

PESTISRACOK A Jobbik korábbi tagjait megdöbbentette, hogy a párt jelenlegi elnöke, Jakab Péter az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek minapi vitájában ribilliónak nevezte a 2006-os, drámai eseményeket. Novák Előd, a párt alapítója a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, hogy 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása. Novák Előd a lap kérdéseire reagálva hangsúlyozta, hogy a Jobbik a 2006-os események nyomán megerősödött […] A A Jobbik alapítója szerint a Gyurcsányt szolgáló Jakab elárulta és megcsúfolta a 2006-os magyar ellenállást bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem vigyorog! – Kuncze maxolja ki Gyurcsányné hitelességét?

PESTISRACOK A reinkarnálódott Horn Gyula visszaígérte az egykori szadeszosoknak az elkobozni kívánt Audi kulcsokat? Dobrev kormánytagként számít Horn egykori belügyminiszterére, hogy a beígért általános leszámolás részeként visszahozza a robbantgatások, sorozatos gyilkosságok daliás időszakának kellékeit? Esetleg az egykori belügyért még mindig fogják valamiért Ferencék, és így csak hasznos hülyeként korteskedik a szivárványkoalíciónak? Portálunk lehetséges válaszokat keresett arra, […] A Nem vigyorog! – Kuncze maxolja ki Gyurcsányné hitelességét? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Államalapítást tervez Karácsony GeLgely

PESTISRACOK A méhlegelők után most újabb remek tervvel rukkolt elő Karácsony GeLgely, a főpolgármester a csődközeli Budapest pénzügyi rendezése helyett inkább államalapításról fantáziál. Említett K. GeLgely egyetlen bejegyzéssel maxolta ki az önimádatot és a demagógiát abban a bejegyzésben, amiben arról ír, hogy a jelenlegi Magyarország “mérgező”, de ő majd megváltja, és alapít egy új államot. Azért […] A Államalapítást tervez Karácsony GeLgely bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nézze élőben Ursula von der Leyen évértékelő beszédét!

PESTISRACOK Az EU helyzetéről szóló, szeptember 15-én, Strasbourgban rendezett vitán napirenden lesznek az eddig elért eredmények és a jövőbeli tervek is. Kövesse élőben az eseményt! A Bizottság elnöke minden év szeptemberében tartja évértékelőjét az Európai Parlamentben, amelyet az EU helyzetéről szóló vita követ a képviselőkkel. Ez jó alkalom a képviselőknek arra, hogy megvizsgálják, milyen eredményeket ért el, […] A Nézze élőben Ursula von der Leyen évértékelő beszédét! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Agyonvertek egy idős embert Borsodban

PESTISRACOK Agyonvertek egy idős embert Monok külterületén, a rendőrség két fiatalkorút gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon. A főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben, ám két gyanúsítottat előállítottak. Mint írták: a holttestet kedden délután fél háromkor találták meg a település külterületén. A helyszíni […] A Agyonvertek egy idős embert Borsodban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Űripari együttműködésről állapodott meg Magyarország és Finnország

PESTISRACOK Finnország űrkutatási-űripari együttműködésről állapodott meg, aminek nyomán a magyar vállalatok és egyetemek szorosabban fognak együtt dolgozni finn partnereikkel – közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Helsinkiben. A magyar külügyminiszter Ilona Lundströmmel, a finn gazdasági és munkaügyi minisztérium főigazgatójával írt alá egyetértési megállapodást a két ország együttműködéséről az űrkutatás és az űrtevékenység […] A Űripari együttműködésről állapodott meg Magyarország és Finnország bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elképesztő fényűzés: tizenkétmillióba kerülhetett Cseh Katalinék álomesküvője

PESTISRACOK Miközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálódik Cseh Katalin közpénzbotránya miatt, a Momentum üdvöskéje fényűző életet él. A balliberális párt EP képviselője idén augusztusban kelt egybe párttársával, Berg Dániel II. kerületi alpolgármesterrel. A Bennfentes. net videója szerint az eseményre legalább tizenkétmilliót költöttek. A lakodalom hírét ők maguk […] A Elképesztő fényűzés: tizenkétmillióba kerülhetett Cseh Katalinék álomesküvője bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kásler: mintegy kétmilliárdos sugárterápiás eszközfejlesztés valósult meg az Országos Onkológiai Intézetben

PESTISRACOK Sugárterápiás eszközfejlesztés valósult meg 1,9 milliárd forintból az Országos Onkológiai Intézetben az Egészséges Budapest Program (EBP) részeként. Az új sugárterápiás eszközök hétfői ünnepélyes átadása előtti sajtótájékoztatón Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta, az intézet az elmúlt években az EBP keretében mintegy négymilliárd forint értékben ezer új orvostechnológiai eszközt kapott. Most két lineáris gyorsítót, egy […] A Kásler: mintegy kétmilliárdos sugárterápiás eszközfejlesztés valósult meg az Országos Onkológiai Intézetben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Milyen meglepő! – A Závecz Research szerint Dobrev nyerte a miniszterelnök-jelölti “vitát”

PESTISRACOK Nincs új a nap alatt. A Závecz Research nyilvánvalóan mély szakmai elemzéseket követően megállapította, hogy Gyurcsány Ferenc felesége “volt a legfelkészültebb és a leginkább rokonszenves a tegnapi vitában”. A rendkívül alapos kutatás során azt sikerült megállapítaniuk, hogy a “vita” nézői között alul reprezentáltak voltak a videékiek és a fiatalok. A Závecz Research az ATV-n sugárzott […] A Milyen meglepő! – A Závecz Research szerint Dobrev nyerte a miniszterelnök-jelölti “vitát” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Amikor az ENSZ főtitkára személyesen törölte le Kádár arcáról a vért – Hazugság és elektrosokkolás a Legvidámabb Barakkban

PESTISRACOK A hatvanas években még számtalan politikai fogoly sínylődött Kádár diktatúrájának börtöneiben – köztük Pákh Tibor. Bár Kádár János 1963-ban azt hazudta, hogy egyetlen politikai fogoly sincs már rács mögött, ez volt a csúcspontja annak a gusztustalan színjátéknak, amelyet U Thant ENSZ-főtitkár hazánkba érkezésére építettek. Az egész egy jól megtervezett ceremónia része volt: Kádár úgy tett, […] A Amikor az ENSZ főtitkára személyesen törölte le Kádár arcáról a vért – Hazugság és elektrosokkolás a Legvidámabb Barakkban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Petíció indul a Cannes-i filmfesztiválon bemutatott istenkáromló film ellen

PESTISRACOK Újabb keresztényellenes “művészfilmet” mutattak be a Cannes-i filmfesztiválon. A film egy középkori apáca életet lenne hivatott feldogozni, azonban tele van az LMBTQ-propaganda elemeivel. A Benedetta ellen petíciót indítottak a CitizenGO oldalán. Tiltakozó petíciót indított a Cannes-i filmfesztiválon bemutatott kereszténygyalázó produkció ellen a CitizenGO, hangsúlyozva: a Benedetta című film sérti a keresztényeket. A konzervatív érdekvédelmi szervezet tájékoztatása szerint […] A Petíció indul a Cannes-i filmfesztiválon bemutatott istenkáromló film ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyurcsány vállalhatatlan stílusban esett neki egy választónak, mert emlékeztették a múltra (Videó!)

PESTISRACOK Vállalhatatlan stílusban esett neki debreceni utcafórumán egy választónak Gyurcsány Ferenc, mert a férfi felemlegette neki a múltat, és elmondta, hogy nem szeretnénk viszontlátni a politikában. A bukott miniszterelnök nem szereti, ha valaki felemlegeti neki, milyen is volt az élet Magyarországon az ő kormányzása alatt. Erről tanúskodik az a videó is, amin vállalhatatlan stílusban esett neki […] A Gyurcsány vállalhatatlan stílusban esett neki egy választónak, mert emlékeztették a múltra (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Dobrev és Karácsony egymásnak esett a Facebookon

PESTISRACOK Mint lapunk is beszámolt róla, Karácsony Gergely a pénteki előválasztási vita során politikai humbugnak nevezte Dobrev Klára alkotmányellenes kijelentéseit, azonban szombaton már közösségi oldalán kezdett magyarázkodni a megfogalmazás miatt. Úgy tűnik azonban a válasz nem volt kielégítő a DK számára, és Dobrev válasz posztja alatt egymásnak is esett a Gyurcsány-show két főszereplője. Mint emlékezetes Karácsony […] A Dobrev és Karácsony egymásnak esett a Facebookon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jogorvoslati eljárást kezdeményez a villamosbeszerzési ügyben a Közbeszerzési Hatóság

PESTISRACOK Amint arról lapunk is beszámolt meglehetősen “mutyi-gyanús” körülmények között vásárolt új villamosokat Karácsony Gergely Tüttő Kata javaslatára. A villamosbeszerzési ügyben tovább gyűrűzött a botrány, a Közbeszerzési Hivatal is vizsgálatot indított annak kapcsán, hogy jogtalanul hozták-e előnybe a nyertes pályázót. A villamosbeszerzési botrány háttere, hogy Karácsony Gergely főpolgármester még júniusban elfogadta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes javaslatát, amelyben használt, […] A Jogorvoslati eljárást kezdeményez a villamosbeszerzési ügyben a Közbeszerzési Hatóság bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor szerint a Balkán a következő nagy lehetőség az EU számára

PESTISRACOK A Balkánt nem ütközőzónává kell tenni, hanem integrálni kell az Európai Unióba – mondta Orbán Viktor a V4 országok parlamenti elnökeinek konferenciáján. A miniszterelnök szerint a Balkán a következő nagy lehetőség az EU számára, a balkáni népek számára pedig az út az Európai Unió felé Közép-Európán keresztül vezet.  A balkáni népek számára az út az […] A Orbán Viktor szerint a Balkán a következő nagy lehetőség az EU számára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: értékvitáink vannak az Európai Unióval, a jog pedig arra való, hogy az értékeket védje

PESTISRACOK Értékvitáink vannak az Európai Unióval, a jog pedig arra való, hogy az értékeket védje – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Balatonfüreden a 15. Magyar Jogászgyűlésen. Varga Judit a Magyar Jogász Egylet rendezvényén tartott előadásában részletes tájékoztatást adott arról, hogy a sajtóban olvasható tipikus közjogi viták mögött milyen szakmai viták húzódnak, így beszélt az Európai […] A Varga Judit: értékvitáink vannak az Európai Unióval, a jog pedig arra való, hogy az értékeket védje bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Felrobbantottak egy leányiskolát Pakisztánban

PESTISRACOK Felrobbantottak egy leányiskolát Pakisztán északnyugati részén szerda éjjel, az ázsiai országban évek óta nem volt példa hasonló akcióra. A robbanószerkezet Tánk városában lépett működésbe, amely az afgán határhoz közeli Dél-Vazirisztánnal szomszédos. Ez a terület régóta az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető szélsőségesek hátországa. A robbanás részben lerombolt egy külső falat és egy osztálytermet – mondta el Mudzsíb […] A Felrobbantottak egy leányiskolát Pakisztánban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rétvári Bence: határon túli magyarok nélkül nincs nemzet

PESTISRACOK Az emberi élet teljessége csak a nemzeti identitással valósulhat meg – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten. Rétvári Bence az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) Lépj át a határaidon! című projektjének rendezvényén közölte: határon túli magyarok nélkül nincs nemzet és nemzet nélkül nincs haza. A mintegy két és fél éves projekt keretében […] A Rétvári Bence: határon túli magyarok nélkül nincs nemzet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus: csaknem hatmillió embert már beoltottak Magyarországon

PESTISRACOK A koronavirus.gov.hu oldalon közölt friss adatok szerint az elmúlt huszonnégy óra során 501 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 819 021 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 143 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 781 138 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig […] A Koronavírus: csaknem hatmillió embert már beoltottak Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kína kétmilliárd adag koronavírus elleni oltóanyagot kínál fel a világnak

PESTISRACOK Kína kétmilliárd adag, koronavírus elleni oltóanyagot tervez felkínálni az idei év végéig a világnak – közölte kedden Hszi Csin-ping kínai elnök videoüzenetében az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakának általános vitáján. Kína minden erőfeszítést megtesz, hogy az év végéig mintegy kétmilliárd dózis, Covid-19 elleni vakcinát átadhasson a világnak – mondta Hszi Csin-ping. Felszólalásában a kínai elnök egyben hangsúlyozta […] A Kína kétmilliárd adag koronavírus elleni oltóanyagot kínál fel a világnak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Amerikában ismert szexuális bűnelkövető a pedofíliával gyanúsított balassagyarmati háziorvos

PESTISRACOK Már évtizedekkel ezelőtt szerepelt a szexuális bűnelkövetők amerikai listáján az a balassagyarmati háziorvos, akit múlt hét kedden vittek el a rendőrök, mikor kiderült, hogy a korábban lefoglalt számítógépein gyermekpornográf felvételek vannak, köztük olyanok is, melyeket saját maga készített. Itthon sem volt ismeretlen a hatóságok előtt, korábban közokirat-hamisítással gyanúsították meg egy drogbandának felírt bódítószerekkel kapcsolatban- írja […] A Amerikában ismert szexuális bűnelkövető a pedofíliával gyanúsított balassagyarmati háziorvos bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A debreceni étterem nem is tudta, hogy Márki-Zayék politikai rendezvényt tartanának náluk

PESTISRACOK Nem kért engedélyt politikai fórum megtartására a debreceni Belga Söröző és Étteremtől Márki-Zay Péter és Pálinkás József – ezt maga a momentumos hódmezővásárhelyi polgármester ismerte el a Debrecinernek. A két politikus foglalt ugyan asztalt vasárnap, de a dolgozók szerint nem arra, hogy fórumot tartsanak az étteremben.  Ez egy hiba volt tőlünk –  mondta a Debrecinernek […] A A debreceni étterem nem is tudta, hogy Márki-Zayék politikai rendezvényt tartanának náluk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Afgán konfliktus – Migráció és terrorizmus fenyegeti Európát

PESTISRACOK A tálib hatalomátvétel után Afganisztánban az Európai Uniónak fokoznia kell a küzdelmet a drog- és embercsempészet ellen. Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell szerint annak ellenére, hogy az országból nem várható nagy számú elvándorlás, mindenképpen oda kell figyelni a terrorizmus veszélyének növekedésére is. Kiss Benedek József biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Európai idő […] A Afgán konfliktus – Migráció és terrorizmus fenyegeti Európát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az utolsó kapcsolja le azért a villanyt! Folytatja az MSZP lerablását a DK

PESTISRACOK Az MSZP a DK “fiókcsapata” lett, létezése pedig gyakorlatilag csak Gyurcsány Ferenc kegyétől függ. Ez a tanulsága az elmúlt 2-3 évnek, amelynek során az MSZP megindult a végső felszámolódás felé. Gyurcsányék ugyanis kedvükre “igazolják át” a számukra hasznos politikusokat maguknak anélkül, hogy a szocialisták bármit is tehetnének. A “legszomorúbb” pedig, hogy a szocialistáknak mindehhez még […] A Az utolsó kapcsolja le azért a villanyt! Folytatja az MSZP lerablását a DK bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ferenc pápa szerint hazánk ökumenikus szellemisége páratlan Európában

PESTISRACOK A Budapesti Eucharisztikus Kongresszus szabadtéri miséin százezrek hajtottak térdet az Oltáriszentség előtt, a média segítségével pedig milliók követték a katolikus világtalálkozó eseményeit. A sokszínűség, az ökumenizmus, a gyökerek védelme – a magyar katolikus közösség jócskán tett azért, hogy kiváltságos helyet foglalhasson el a pápa szívében – idézte a pápa látogatásával kapcsolatban Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti […] A Ferenc pápa szerint hazánk ökumenikus szellemisége páratlan Európában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gaudi-Nagy Tamás: az ellenzéki pártok politikai számításból is bagatellizálják a 2006-ban történeteket

PESTISRACOK Az ellenzéki politikusok egy része politikai számításból bagatellizálja a 2006-ban történeteket, mert úgy gondolják, hogy a Gyurcsány Ferenc DK-elnök vezette ellenzék tagjaként jobb ezt nem firtatni- jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és köre esetében pedig szerinte a bűnelkövetők rutinszerű […] A Gaudi-Nagy Tamás: az ellenzéki pártok politikai számításból is bagatellizálják a 2006-ban történeteket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ennyi volt az előválasztás szombatra, majd inkább csak hétfőn folytatják

PESTISRACOK Nem is túlterhelés, hanem inkább visszaélés miatt feneklett meg az ellenzéki előválasztás szombaton – indokolták a szervezők Facebook-bejegyzésükben. Mint korábban írtuk, a 9 óra kezdésnél máris problémák adódtak, a voksolni vágyókat 12 óra utánra hívták vissza szavazni. Jakab Péter videójában később már arról beszélt, durva technikai támadást intéztek az előválasztás informatikai rendszere ellen. Csapataink harcban […] A Ennyi volt az előválasztás szombatra, majd inkább csak hétfőn folytatják bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ismét kösz, Joe! – Példátlan diplomáciai válság, Franciaország visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét

PESTISRACOK Franciaország példa nélkül álló diplomáciai válságba került pénteken az Egyesült Államokkal és Ausztráliával, miután az előző nap kipattant tengeralattjáró-ügy miatt visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét. Az Egyesült Államok, Ausztrália és Nagy-Britannia új biztonsági partnerségi szerződést kötött AUKUS néven, és ezzel összefüggésben Ausztrália úgy döntött, hogy nukleáris meghajtású tengeralattjárókat vásárol az Egyesült Államoktól, egyúttal felmondja a […] A Ismét kösz, Joe! – Példátlan diplomáciai válság, Franciaország visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Európai Bizottság jóváhagyta, mely régiókat kell felzárkóztatni Magyarországon

PESTISRACOK Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat. Az Európai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a regionális beruházási támogatásra jogosult magyarországi régiók […] A Az Európai Bizottság jóváhagyta, mely régiókat kell felzárkóztatni Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyurcsány azt vallotta be Őszödön, hogy ha belegebednek sem képesek kormányozni

PESTISRACOK Nagy nap a mai: tizenöt éve e napon szivárgott ki az őszödi beszéd, minden bizonnyal magának a szónoknak köszönhetően. A káromkodások érdektelenek, és nem is a lelepleződött hazugságok a legfontosabbak: hanem annak beismerése, hogy ha beledöglenek sem képesek kormányozni, nincs hozzá tudásuk, tehetségük. Igaz, nem is kormányozni akartak, csupán hatalmat… Aki már nem volt pelenkás, […] A Gyurcsány azt vallotta be Őszödön, hogy ha belegebednek sem képesek kormányozni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: gátlástalanul hazudott a svéd miniszterelnök a magyarországi helyzetről

PESTISRACOK A bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni demokráciából, és – nem először – gátlástalan hazudozásba kezdett a svéd parlamentben a magyarországi és a lengyelországi viszonyokról- írta a Facebook-oldalán csütörtökön Szijjártó Péter. Persze nem véletlen, hogy Stefan Löfvennek novemberben távoznia kell a miniszterelnöki székből, hiszen az irányítás jól láthatóan kicsúszott a […] A Szijjártó Péter: gátlástalanul hazudott a svéd miniszterelnök a magyarországi helyzetről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ennyit tud az ellenzék – Tatabányán megszűnhet az Összefogás frakció

PESTISRACOK Ahogy közelednek a választások és rendeződnek az erőviszonyok az ellenzéki szivárványkoalícióban, egyre feszültebb a helyzet. A DK mindent és mindenkit elnyomó, lenyomó erőpolitikáját többeknek azon az oldalon sem veszi be a gyomra. Ha már a kampányban egymás torkát harapják, vajon mit lehetne várni tőlük egy kényszerházasságból született kormányzásban? Tatabánya esete, ahol egy „Összefogás frakció” névre […] A Ennyit tud az ellenzék – Tatabányán megszűnhet az Összefogás frakció bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A zene marad – Orbán Viktor is elbúcsúzott Póka Egontól

PESTISRACOK Súlyos betegséget követően hunyt el a magyar blues legendás alakja Póka Egon. Orbán Viktor, aki személyes barátságot is ápolt a zenésszel közösségi oldalán búcsúzott el a művésztől. Póka Egon hosszan tartó, súlyos betegség után távozott közülünk, Orbán Viktor közösségi oldalán közzétett közös fotójukkal búcsúzott a zenésztől. A zene marad. Isten veled barátom! – olvasható a […] A A zene marad – Orbán Viktor is elbúcsúzott Póka Egontól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Deutsch Tamás elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság hatalmi szóval akarja rendezni vitáit

PESTISRACOK A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselői számára elfogadhatatlan, hogy a közép-európai térség országaival fennálló vitáit az Európai Bizottság erő alapján, hatalmi szóval akarja rendezni – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Strasbourgban, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az unió helyzetét értékelő éves beszédében elmondottakra reagálva szerdán. Deutsch Tamás magyar […] A Deutsch Tamás elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság hatalmi szóval akarja rendezni vitáit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kíváncsi arra, hogy mit, miért tesz a kormány? (Élő közvetítés a PS-en!)

PESTISRACOK Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tart sajtótájékoztatót szerdán délelőtt, az eseményről folyamatosan frissülő tudósítást olvashatnak a PestiSrácok oldalán. Először lesz szeptemberben kormányinfó, a legutóbbi tájékoztatót augusztus 21-én tartották. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden elmondta, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatban a keddi kormányülésen döntenek, így vélhetően ennek eredményéről beszámolnak a […] A Kíváncsi arra, hogy mit, miért tesz a kormány? (Élő közvetítés a PS-en!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csúcshatás: A főpolgármester angol nyelven publikált cikket Soros kedvenc portálján

PESTISRACOK A hiperpasszív angoltudása ellenére a magyar demokráciáról angol nyelven tett közzé Karácsony Gergely egy laza eszmefuttatást a Soros blogfelületeként emlegetett Project Syndicate oldalon. Mindezt kiváló nyelvtannal, választékos szóhasználattal, igen hosszas gondolatkörben sikerült megvalósítania, egyelőre rejtély, hogy ezt valóban ő írta-e, bár erősen megkérdőjelezhető, hogy erre mennyire lenne képes az az ember, akinek még az is […] A Csúcshatás: A főpolgármester angol nyelven publikált cikket Soros kedvenc portálján bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Biden csak utasításokat hajt végre, ki vezeti valójában az Egyesült Államokat?

PESTISRACOK Ismét felmerült a kérdés, hogy ki is vezeti valójában az Egyesült Államokat, hiszen egyre biztosabbá válik, hogy nem Joe Biden, az ország valódi elnöke. Egy nemrég tartott sajtótájékoztató során Biden többször is kiemelte, hogy nem ő dönti el, hogy milyen kérdésekre és kinek válaszol, illetve arról is beszél, hogy egy listát is szokott kapni nyilvános […] A Biden csak utasításokat hajt végre, ki vezeti valójában az Egyesült Államokat? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Világbank: több mint 200 millió ember vándorolhat el lakhelyéről 2050-ig

PESTISRACOK Mintegy 216 millió ember vándorolhat el lakhelyéről hazáján belül 2050-ig a világ hat nagy régiójában a klímaváltozás miatt – derül ki a Világbank hétfőn közzétett jelentéséből. A tanulmány szerint az ivóvízkészletek elérhetőségével, a növénytermesztéssel és a tengerszint-emelkedéssel kapcsolatos lassú éghajlatváltozási folyamatok fokozatosan növekvő terhet jelentenek az emberek megélhetésére és jólétére. A mostani dokumentum a hasonló […] A Világbank: több mint 200 millió ember vándorolhat el lakhelyéről 2050-ig bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Felszentelték az első transznemű püspököt Amerikában

PESTISRACOK Megan Rohrert szombaton a csendes-óceáni zsinat püspökévé nevezték ki a San Franciscó-i Grace-székesegyházban. A kaliforniai lelkipásztor lett az első nyíltan transznemű személy, akit egy nagy amerikai keresztény felekezetben emeltek püspöki székbe. A tiszteletes Megan Rohrert hatéves időtartamra választották meg a Sierra Pacific csendes-óceáni zsinat püspökévé, amely Sacramentóban székel és mintegy kétszáz gyülekezetet foglal magába Észak- […] A Felszentelték az első transznemű püspököt Amerikában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ferenc pápa új egyházi nyelvezetet sürgetett Pozsonyban

PESTISRACOK Európában új egyházi nyelvezetet kell találni a hívők megszólítására – hangoztatta hétfőn Ferenc pápa a szlovákiai katolikus egyház tagjaival találkozva a pozsonyi Szent Márton-dómban hétfőn. Ferenc pápa kijelentette, hogy az egyháznak nem a pozsonyi várhoz hasonló erődnek kell lennie, amely távolsággal és önteltséggel tekint a magasból a világra. Az egyház akkor szép, ha nem különül […] A Ferenc pápa új egyházi nyelvezetet sürgetett Pozsonyban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A küldetés

PESTISRACOK A kereszténység felvétele, terjesztése, megőrzése a magyarság számára létezésének korai szakaszától kezdve nemcsak hitbéli kérdés volt, hanem szükségszerűség is. A több ezer éves magyarság, székelység fennmaradásának záloga éppen az volt évszázadokon keresztül a Kárpát-medencében, hogy a minket körülvevő ellenséges környezetben megerősítsük keresztény hitünket és harcoljunk érte. Ez a hivatástudat már jelen volt a pozsonyi csata […] A A küldetés bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A New York Times ismét bizonyít: a pápa romániai látogatásáról írtak

PESTISRACOK Varga Judit hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a New York Times cikkére az eucharisztikus kongresszusról. A nagybetűs “Szakma” képviselői ismét bizonyították, hogy mennyire kompetensek hazánk ügyeiben, ugyanis összekeverték Magyarországot Romániával. A Magyarországgal kapcsolatban mindig mindent jobban tudó New York Times ismét bizonyította, hogy semmi közük hazánk belügyeihez. Szakértő újságíróiknak ugyanis megint sikerült összekeverniük Budapestet […] A A New York Times ismét bizonyít: a pápa romániai látogatásáról írtak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.