„Aki nincs velünk az ellenünk van” – Ez piszok nehéz lesz…

Október 23-án vasárnap este becslések szerint kb. 80 ezer ellenzéki tüntető gyűlt össze a Műegyetem rakparton. Itt a vége, bukik a Váli-Völgyi taschenhitler? Vagy nincs itt semmi látnivaló? Euforikus állapotban vannak az ellenzéki politikusok, megmondóemberek és a Facebook-trolljaik is. Ennyi embert valóban nem sikerült még összegereblyézniük. Persze, erre megmutathatjuk nekik az április 3-i eredményeket (2/3-os […] A „Aki nincs velünk az ellenünk van” – Ez piszok nehéz lesz… bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A mai napon megbízhatja a brit uralkodó Rishi Sunakot a kormányalakítással és Truss lemondását is fogadja

PESTISRACOK III. Károly király kedden várhatóan megbízza a kormányalakítással Rishi Sunakot, a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjét, minekután fogadja a 45 napig hivatalban lévő Liz Truss lemondását. A brit uralkodó másfél hónapja van a trónon, de Sunak a második miniszterelnök, akit beiktat.  Sunakot az alsóházi konzervatív frakció választotta hétfőn nagy többséggel a pártvezetői posztra. A […] A A mai napon megbízhatja a brit uralkodó Rishi Sunakot a kormányalakítással és Truss lemondását is fogadja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hárommilliárd euróval segíti Ukrajnát az európai fejlesztési bank

PESTISRACOK Hárommilliárd euróig terjedő pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának a következő egy évben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának támogatására 1991-ben életre hívott londoni pénzintézet hétfői bejelentése szerint a támogatási csomag az ukrán gazdaság és az ukrajnai üzleti vállalkozások működésének fenntartását segíti elő. Az EBRD […] A Hárommilliárd euróval segíti Ukrajnát az európai fejlesztési bank bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Büntetlenül megúszta Gheorghe Funar volt kolozsvári polgármester, hogy a “lovak nyelvének” nevezte a magyart

PESTISRACOK Nem kell kifizetnie a magyarellenességéről elhíresült Gheorghe Funar volt kolozsvári polgármesternek azt a 2000 lejes (168 ezer forint) bírságot, amelyet azért szabott ki rá az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD), mert a közszolgálati televízió egy 2014-es választási műsorában a “lovak nyelvének” nevezte a magyart – adta hírül hétfőn a JustNews.ro című internetes lap. A román igazságszolgáltatással […] A Büntetlenül megúszta Gheorghe Funar volt kolozsvári polgármester, hogy a “lovak nyelvének” nevezte a magyart bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Áramszünetre készülnek a német rendőrség kommandósai

PESTISRACOK Az orosz-ukrán háború nemcsak a német hadsereg, a Bundeswehr feladatkörét módosította, hanem új problémák elé állítja a rendőrség speciális alakulatait. Nehéz időkre készül a Szövetségi Rendőrség (Bundespolizei). „Növelni kellett a képességeinket” nyilatkozta Olaf Lindner a 11-es rendőrségi körzet (Direktion) vezetője a Deutsche Presse-Agentur hírügynökségnek. „Példának okáért fel kell készülnünk egy lehetséges kibertámadásra az elektromos hálózatunk […] A Áramszünetre készülnek a német rendőrség kommandósai bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Judit: ki kell mondanunk, azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat követelünk

PESTISRACOK Október 23-án a magyar összetartozást is ünnepeljük, azt, hogy éljünk magyarként bárhol a világban, az 1956-osok bátorsága és hazaszeretete összeköt minket – jelentette ki az igazságügyi miniszter a New Jersey-beli magyarok ünnepi megemlékezésén Passaic városában vasárnap. Varga Judit a Szent István Magyar Katolikus Templom szentmiséje után tartott ünnepségen hangsúlyozta, hogy akik elmenekültek és szétszéledtek a […] A Varga Judit: ki kell mondanunk, azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat követelünk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Üzentek a tüntetők: A kormányváltás fontosabb, mint a tanárok béremelése (videó)

PESTISRACOK Az ellenzék ismét nagyot alakított. A tőlük elvárt módon emlékeztek meg 1956 hőseiről: sehogy. Az általuk szervezett megemlékezés egybeolvad a tanártüntetéssel és az erősebb ideológia győzött. Október 23-án is sikerült egy öblöset Orbánozniuk. Fények, koncert és fesztiváli hangulat övezte a rendezvényt, ahol mindre emlékeztek, csak az 56-os hősökre nem. Rendíthetetlen stábunk ellátogatott a megemlékezésre tüntetésre […] A Üzentek a tüntetők: A kormányváltás fontosabb, mint a tanárok béremelése (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vesztél már össze a reggelin a pároddal? – Avagy ilyen a házasélet (Dezse Vű)

PESTISRACOK Miközben a világ nyugati részén egyre szomorúbbak a nők és egyre magányosabbak a férfiak, Magyarországon növekszik a házasságkötések száma. Mondjuk ki, senki nem akar egyedül lenni, a szőrös hónaljú kékhajúak sem és azok sem, akik le akarnak számolni a hagyományos, Isten által teremtett nemekkel és nemi szerepekkel. Ez van. Elmondjuk miért.  A Vesztél már össze a reggelin a pároddal? – Avagy ilyen a házasélet (Dezse Vű) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

2006 – A Terror Napjai | 6. Rész

PESTISRACOK Az alkotók köszönetet mondanak a 2006-os rendőrterror azon áldozatainak, akik vállalták, hogy mikrofon elé állva megosztják személyes, megrázó történetüket, ezzel is segítve, hogy ezek a soha el nem évülő bűnök a társadalmi emlékezetből ki ne kopjanak. Köszönet a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak a 2006. őszi rendőrterrorral kapcsolatos igazságtételért 15 éve folytatott kitartó küzdelméért, valamint ügyvédjeinek, akik […] A 2006 – A Terror Napjai | 6. Rész bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

PESTISRACOK Katonai tiszteletadással, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján vasárnap délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. A zászlót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. Az ünnepséget katonai és állami szervezetek képviselői, […] A Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kijev szerint humanitárius katasztrófával fenyeget az energiahálózatok támadása

PESTISRACOK Az ukrán energetikai létesítmények elleni orosz támadások a tél közeledtével jelentős “humanitárius katasztrófával” fenyegetnek – közölte szombaton az ukrán kormányzat. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte: az orosz hadsereg harminchat rakétát lőtt ki szombaton ukrajnai célpontokra. Sok rakétát lelőtt a légvédelem, de több másik energetikai létesítményeket talált el – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson Zelenszkij, aki […] A Kijev szerint humanitárius katasztrófával fenyeget az energiahálózatok támadása bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szabadtéri fotókiállítás nyílt a Nemzeti Múzeum kertjében

PESTISRACOK Remény és dráma – Magyarország ’56 címmel szabadtéri fotókiállítás nyílt szombaton Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kertjében. A tárlattal az 1956-os forradalom hőseiről és a lengyel nép szolidaritásáról emlékeznek meg. A múzeum, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Lengyel Intézet kiállításán az 1956-os magyar forradalom eseményeit dokumentáló felvételek láthatók, amelyeket egy ismeretlen szemtanú készített, […] A Szabadtéri fotókiállítás nyílt a Nemzeti Múzeum kertjében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

“Itt senki nem pénzért, hanem mindenki elhivatottságból dolgozik!” – Egyhangú döntéssel ismét Menczer Erzsébetet választották a SZORAKÉSZ elnökévé (PS-exkluzív!)

PESTISRACOK Immáron egy emberöltő óta végzi különleges jelentőségű tevékenységét a Szovjetunióban volt magyar politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete, ismertebb nevén a SZORAKÉSZ. A bő három évtized alatt felbecsülhetetlen értékű munkát végzett az egykori szovjet rabok szenvedéseinek megismertetésében és az áldozatok emlékének méltó ápolásában. Nemcsak ez teszi azonban egyedivé a SZORAKÉSZ-t, hanem az is, hogy körükben tartózkodva […] A “Itt senki nem pénzért, hanem mindenki elhivatottságból dolgozik!” – Egyhangú döntéssel ismét Menczer Erzsébetet választották a SZORAKÉSZ elnökévé (PS-exkluzív!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rishi Sunak ismét megszerezte a jelöltséghez szükséges frakciótámogatást

PESTISRACOK Rishi Sunak volt brit pénzügyminiszter szombatra összegyűjtötte a minimálisan szükséges frakciótámogatást ahhoz, hogy jelöltként indulhasson a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási versengésében. A párt új vezetője lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke. Sunak a pártvezetői tisztség elnyerésére reális esélyűnek tartott lehetséges pályázók közül elsőként szerezte meg az induláshoz minimálisan előírt száz alsóházi tory frakciótag támogatását. […] A Rishi Sunak ismét megszerezte a jelöltséghez szükséges frakciótámogatást bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rendkívüli bejelentésre készülhet a kormány – Kövesse élőben a rendkívüli Kormányinfót a PestiSrácok.hu oldalán!

PESTISRACOK A megszokottól eltérő időpontban, szombaton jelentkezik a Kormányinfó. A sajtótájékoztatót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartja, a 11:30-kor kezdődő eseményen Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is jelen lesz. A sajtótájékoztatót portálunkon is figyelemmel kísérheti, a PestiSrácok.hu tudósítója folyamatosan frissülő beszámolóval jelentkezik a helyszínről. Rendkívüli bejelentésekről számolhat be szombaton délelőtt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. […] A Rendkívüli bejelentésre készülhet a kormány – Kövesse élőben a rendkívüli Kormányinfót a PestiSrácok.hu oldalán! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Geotermia lehet a kulcs az energiabiztonság hosszú távú biztosítására

PESTISRACOK A magyar energiapolitika szuverenitásának megőrzésére és egyben az elhúzódó energiaválság hatékony kezelésére a jövő tiszta energiaforrásainak hasznosítása lehet a megoldás. A megbízható és megfizethető energiaellátás alapvető fontosságú a magyar családok életminősége szempontjából, ezért a magyar Kormány úgy döntött, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja a hazai geotermikus energia térnyerését, amely az évtized végére akár évi […] A Geotermia lehet a kulcs az energiabiztonság hosszú távú biztosítására bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: az élelmiszeripari önellátáshoz folyamatos kapacitásbővítő beruházások szükségesek

PESTISRACOK Az élelmiszeripari önellátáshoz folyamatos kapacitásbővítések szükségesek, ez ráadásul azért is fontos, mert minél több beruházást kell végrehajtani annak érdekében, hogy Magyarország lokális kivétel lehessen az európai recesszió alól – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Csurgón. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a húsfeldolgozással foglalkozó Topesa Kft. beruházásának átadásán vett részt, ahol […] A Szijjártó: az élelmiszeripari önellátáshoz folyamatos kapacitásbővítő beruházások szükségesek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Deák Dániel: a gázszankciók terén Németország fontos partnere lett Magyarországnak, így a brüsszeli tervet sikerült megakadályozni (VIDEÓ)

PESTISRACOK Magyarország eddig egyetlen energetikai szankciót sem szavazott meg magára vonatkozólag, Orbán Viktor sikeresen érvényesítette hazánk érdekeit az uniós csúcstalálkozókon – mondta el Deák Dániel a XXI. Század Intézet vezető elemzője videójában. Hozzátette, a mostani EU-csúcsot megelőzően több tárgyalást is folytatott a magyar kormányfő, amelynek eredményeként a gázszankciók terén Németország fontos partnere lett Magyarországnak, így ezt […] A Deák Dániel: a gázszankciók terén Németország fontos partnere lett Magyarországnak, így a brüsszeli tervet sikerült megakadályozni (VIDEÓ) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Évi 54 millió forintnyi nyugdíjat kaphat Liz Truss a 45 napért

PESTISRACOK A brit közvéleményben haragot váltott ki, hogy a csalódást keltő, mindössze 45 napig tartó szereplés után Liz Truss is megkaphatja azt a 115 ezer fontról, vagyis nagyjából 54 millió forintnak megfelelő összegről szóló juttatást, amit a leköszönő brit miniszterelnökök kapnak – évente. Elég groteszk helyzet, hogy minden ötödik köztisztviselő megélhetési gondokkal küzd, közben Liz Truss, aki […] A Évi 54 millió forintnyi nyugdíjat kaphat Liz Truss a 45 napért bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Giorgia Meloni: az új kormánynak a lehető leggyorsabban meg kell alakulnia

PESTISRACOK A jelenlegi válsághelyzetben a kormányzás minél előbbi megkezdését szorgalmazta az Olasz Testvérek elnöke, Giorgia Meloni, aki az államfővel tartott konzultáció után nyilatkozott a sajtónak pénteken. Giorgia Meloni vezette a szeptemberi választásokon győztes koalíció küldöttségét, amelyet az államfő utolsóként fogadott a kétnapos kormányalakítási megbeszéléseken. Meloni elmondta, hogy a jobbközép szövetség őt jelölte miniszterelnöknek: “Készen állunk, az […] A Giorgia Meloni: az új kormánynak a lehető leggyorsabban meg kell alakulnia bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Jó reggelt kívánunk! – Az EU befolyásos vezetői rádöbbentek, hogy kezelniük kell a magas energiaárakat, ha nem akarnak megbukni

PESTISRACOK Megállapodásra jutottak az energiaárak leszorításáról az uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon. Nem volt tehát hiába való Emmanuel Macron francia elnök kifakadása a négyszeres áron kapott amerikai gázzal kapcsolatban. Németország szkeptikus a megállapodással kapcsolatban, Magyarország mentesítés kapott a gázápsapka alól. Charles Michel az Európai Tanács elnöke a kétnaposra tervezett találkozó első munkanapját követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy […] A Jó reggelt kívánunk! – Az EU befolyásos vezetői rádöbbentek, hogy kezelniük kell a magas energiaárakat, ha nem akarnak megbukni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Le Monde: Varga Judit Orbán Viktor aduásza az Európai Unióval folytatott harcban

PESTISRACOK A Le Monde „Varga Judit, Orbán Viktor adu ásza az Európai Unióval folytatott harcban” címmel közölt egy cikket Magyarország uniós megítéléséről – írja a Mandiner. A cikk legfőképpen Varga Judittal foglalkozik, valamint a miniszter uniós munkájával. Mint írták, ha Magyarország végül megkapja azt a 13,3 milliárd eurót, amelyet az Unió (EU) a „nacionalista miniszterelnök önkényuralmi túlkapásai […] A Le Monde: Varga Judit Orbán Viktor aduásza az Európai Unióval folytatott harcban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Washington szerint az iráni katonák a helyszínen is segítik az orosz erőket

PESTISRACOK Az Egyesült Államok szerint iráni katonai személyzet segít a Krímben az orosz hadseregnek az Ukrajna elleni dróntámadásoknál – közölte Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője és a Fehér Ház csütörtökön. Ma már meg tudjuk erősíteni, hogy a Krímben állomásozó orosz katonák iráni drónokat irányítottak, Ukrajna – egyebek mellett az elmúlt napokban Kijev – elleni légicsapásokra […] A Washington szerint az iráni katonák a helyszínen is segítik az orosz erőket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Terrorizmus támogatása miatt indítanak újabb eljárást Navalnij ellen

PESTISRACOK Terrorizmus támogatása miatt indul újabb eljárás a bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij ellen, így a rá kiszabott büntetés akár meg is duplázódhat. A jelenleg tizenegy és fél év börtönbüntetését töltő aktivista csütörtökön közölte, hogy a hatóságok újabb eljárást indítottak ellene. Navalnij elmondta, hogy ügyvédei becslése szerint 30 év körüli büntetés várhat rá. Az új […] A Terrorizmus támogatása miatt indítanak újabb eljárást Navalnij ellen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kezdetét vette az EU-csúcs – Középpontban az energiaügyek

PESTISRACOK Megkezdődött csütörtök délután az uniós tagországok vezetőinek kétnaposra tervezett csúcstalálkozója, középpontjában Oroszország Ukrajna elleni háborújának helyzete, valamint az energiaügyek, gazdasági kérdések és az Európai Unió külkapcsolatainak áttekintése szerepel. Az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács brüsszeli csúcstalálkozóján mindenek előtt meg fogja vitatni az Oroszország Ukrajna ellen indított háborújával kapcsolatos legutóbbi fejleményeket, beleértve annak következményeit is […] A Kezdetét vette az EU-csúcs – Középpontban az energiaügyek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó: el kell kerülni az európai-kínai gazdasági együttműködés sérülését

PESTISRACOK Tragikus következményekkel járna a gazdasági együttműködés megroppanása az Európai Unió és Kína között, ezért Magyarország minden ilyen kezdeményezést visszautasít – közölte csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a II. Hungarian Battery Day című konferencián mindenekelőtt a jelenlegi rendkívüli körülményeket megemlítve, hangsúlyozta, hogy példátlan módon, kevesebb mint három év […] A Szijjártó: el kell kerülni az európai-kínai gazdasági együttműködés sérülését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kiszelly Zoltán: nem az a baj, ha elolvassuk a balliberális propagandát, hanem ha elhisszük azt!

PESTISRACOK Az 50 év felettieknél még a hagyományos eszközök (tévé, rádió, újságok) is fontosak, míg a 30 év alattiak inkább szinte csak okostelefonon, interneten szerzik a híreket – nyilatkozta a PestiSrácoknak Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a magyar médiafogyasztási szokásokról. A szakember szerint a print lapoknak is lehet jövője a csökkenő példányszámok […] A Kiszelly Zoltán: nem az a baj, ha elolvassuk a balliberális propagandát, hanem ha elhisszük azt! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egyre több sztrájkoló veszi fel a munkát a francia olajfinomítókban, javul az üzemanyag-ellátás

PESTISRACOK Három hétig tartó blokád után a TotalEnergies francia olajipari vállalat egyik finomítójában szerdán felvették a munkát a sztrájkolók, és bár a cég más létesítményeiben folytatódott a fizetésemelésekért meghirdetett munkabeszüntetés, a töltőállomásokon javulni kezdett az üzemanyag-ellátás. A sztrájkot meghirdető CGT szakszervezet jelentette be, hogy a TotalEnergies egyik olajfinomítójában a nyugat-franciaországi Donges-ban véget ért a tiltakozás, négy […] A Egyre több sztrájkoló veszi fel a munkát a francia olajfinomítókban, javul az üzemanyag-ellátás bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az embargóval egyenlő gázársapkát javasol Von der Leyen az EU-csúcsra készülve

PESTISRACOK Bár az oroszok már korábban is kijelentették, hogy az európai gázársapka bevezetése egyenes út az orosz gáz szállításának felfüggesztéséhez, az Európai Bizottság elnöke nem tud elszakadni az ötletétől és az EU-csúcs előtti plenáris ülésen is ezt pedzegette. Továbbá azt is javasolja, hogy Európa vágjon bele a közös gázbeszerzésbe is. Emlékezetes, hogy a közös vakcinabeszerzés is […] A Az embargóval egyenlő gázársapkát javasol Von der Leyen az EU-csúcsra készülve bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Balázs: Terrortámadásként kezeli Magyarország, ha valaki megtámadja a Török Áramlatot

PESTISRACOK Magyarországgal szembeni terrortámadásnak tekinti a kormány, ha valami történik a Török Áramlattal – fogalmazott az Index kérdésére Orbán Balázs miniszterelnöki politikai tanácsadó. Orbán Balázs szerint a jelenlegi globális kihívások, különösen az orosz–ukrán háború közepette kiemelten kell kezelni a kritikus infrastruktúrák védelmét, amihez szerinte nemzetközi együttműködésre van szükség. Ezt támasztják alá az Északi Áramlatot ért támadások […] A Orbán Balázs: Terrortámadásként kezeli Magyarország, ha valaki megtámadja a Török Áramlatot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ukrán népnek adja idén a Szaharov-díjat az Európai Parlament

PESTISRACOK Az ukrán nép kapja idén az Európai Parlament (EP) Szaharov-díját; a testület szerdai bejelentése szerint az ukrán nép Oroszország provokáció nélkül indított háborúja miatt folytatott honvédő küzdelme elismeréseként részesül a díjban, amelyet az EP a gondolat szabadságáért és az emberi jogok védelméért ítél oda. Az EP közleménye Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét idézte, aki […] A Az ukrán népnek adja idén a Szaharov-díjat az Európai Parlament bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Turul-emlékműtől az egyetemista csajokig – Parkoló Hobbista

PESTISRACOK Légy te is a Parkoló Hobbista vendége! Nem kell mást tenned, mint kitalálnod, hogy Budapest melyik részén vagyunk, és a neved máris bekerül a sorsolásba. A legutóbbi rész győztese Szász Attila, a fiatal egyetemista, aki két témát is hozott nekünk. Először a munkácsi Turul-emlékmű meggyalázásáról beszélgettünk és megfejtettük, hogy bár nem elnöki rendeletről volt szó, […] A Turul-emlékműtől az egyetemista csajokig – Parkoló Hobbista bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Visszakapaszkodott a forint, rekordon a tartalékok, tehát elégedetlenek a balos „szakértők”

PESTISRACOK A mindenszarizmus esszenciáját öntik magukból hónapok óta a balos közgazdászok a gyengülő forint és a növekvő infláció kapcsán. Ez nem azért érdekes, mert ne lenne valóban rossz dolog a pénzromlás, azonban ha a folyamatok mögé nézünk, megérthetjük, hogy mi miért történik. Kivéve, ha balos „szakértők” vagyunk, mert akkor csak az jön ki a matekból, hogy a tartalékképzés róóóósz! […] A Visszakapaszkodott a forint, rekordon a tartalékok, tehát elégedetlenek a balos „szakértők” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Letartóztatták H. Zoltán ismert divattervezőt– ellenzéki politikus és egy újságíró is érintett lehet az ügyében

PESTISRACOK Rendőrök csaptak le október 21-én H. Zoltán ismert divattervezőre. A férfi letartóztatását vasárnap elrendelték, mivel lakásán jelentős mennyiségű kábítószer-gyanús anyagot találtak – tudta meg a Magyar Hang. A lap szerint a divatszakmában ismert gyanúsított ellen– aki vélhetően egybeesik a politikai életben is hangos tervezővel– a hatóság kiterjedt nyomozást folytat, mivel felmerült, hogy H. kereskedett is […] A Letartóztatták H. Zoltán ismert divattervezőt– ellenzéki politikus és egy újságíró is érintett lehet az ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ukrán hírszerzés szerint az oroszok csak mímelik a kivonulást Herszonból

PESTISRACOK Az Ukrajnában háborút folytató orosz erők azt az illúziót keltik, hogy elhagyják Herszont, de valójában új katonai egységeket hoznak oda, és védekezésre készülnek a megszállt megye központjában – jelentette ki Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott, hétfőn megjelent interjújában. A katonai hírszerzés főnöke elképzelhetőnek tartja, hogy az […] A Ukrán hírszerzés szerint az oroszok csak mímelik a kivonulást Herszonból bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Segítse Kárpátalja legrászorultabbjait – A Verecke Alapítvány felhívása

PESTISRACOK A Kárpátalján élő, súlyos betegségekkel küzdő, illetve fogyatékkal élő honfitársaink a háborús körülményekből kifolyólag még nehezebb helyzetbe kerültek – írja a KMKSZ hétfői közleményében, hozzátéve, leginkább vannak nehéz helyzetben, akik súlyos műtét előtt állnak, beavatkozás utáni utókezelést vagy folyamatos kezelést igényelnek és családjukban nem állnak rendelkezésre a szükséges pénzeszközök, vagy egyedül élnek. A Verecke Alapítványon […] A Segítse Kárpátalja legrászorultabbjait – A Verecke Alapítvány felhívása bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Borvendég Zsuzsanna sorozata: A Novotrade az amerikai nagykövetségtől a CIA-ig mindenkivel kapcsolatba került, még majdnem NATO beszállító is lett!

PESTISRACOK 1983-ban létrehozták a szocialista Magyarország első nem állami tulajdonban lévő részvénytársaságát, a Novotrade-et. (A nem állami tulajdon nem jelentett magántulajdont, hiszen a részvényesek nagy többsége valamilyen állami vállalat, szövetkezet vagy intézmény volt, de mégsem közvetlenül az állam tulajdonolta a cég részvényeit.) Vezetője Rényi Gábor, alias „Kékesi Péter” fedőnevű titkos megbízott. A Novotrade tényleg különleges és […] A Borvendég Zsuzsanna sorozata: A Novotrade az amerikai nagykövetségtől a CIA-ig mindenkivel kapcsolatba került, még majdnem NATO beszállító is lett! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ezúttal Monet festménye szúrta a klímaaktivisták szemét

PESTISRACOK Nem tudni miért haragszanak ennyire a klímaaktivisták a kultúrtörténetem remekeire, de egyre gyakrabban támadnak olyan alkotásokra, amelyek az emberiség művészetének utánozhatatlan remekei. Általában élelmiszerekkel öntik le a festményremekeket, ami biztosan jót tesz a klímának, de ne is keressünk rendszert az őrületben. Elég tudni, hogy a cél nem változott: a múltat végképp el kell törölni, ami […] A Ezúttal Monet festménye szúrta a klímaaktivisták szemét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kommunista leszámolás Ajkán? Mindenki elhatárolódott a szoci polgármester szócsövétől, mégis ő maradt a trónon (videó)

PESTISRACOK Bő egy hónapja majd az egész szerkesztőség elhatárolódott a szocialista vezetésű Ajka közpénzből fenntartott városi médiájának vezetőjétől. Nemcsak minden kimondott, hanem majdani gondolataitól is. Bár akkor úgy tűnt a szoci polgármester szócsöve maradt egyedül, végül mégis a tiltakozók közül szűnt meg többek munkája a helyi médiában, akik azóta még Rig Lajos volt munkatársával is erősítettek, […] A Kommunista leszámolás Ajkán? Mindenki elhatárolódott a szoci polgármester szócsövétől, mégis ő maradt a trónon (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ellenzék forradalmi hangulatban tüntet a tanárokért

PESTISRACOK A hivatalos és nem hivatalos megemlékezések után az ellenzék is megjelent az utcákon, hogy a közoktatásért és a tanárokért való aggódás címén panaszkodjanak a rossz dolgokra és Orbán Viktor bukását kívánják közösen. Csapataink (riportereink) harcban (a helyszíneken) állnak, de amíg szerkesztőségünkbe beérkeznek az anyagok tőlük, igyekszünk a legfontosabb eseményekről és jelenségekről másodkézből beszámolni.  Minden egyben […] A Az ellenzék forradalmi hangulatban tüntet a tanárokért bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

„Akárki akar a nyakunkra ülni, bukásra van ítélve” – Orbán Viktor október 23-i beszéde Zalaegerszegen

PESTISRACOK „Ma nem meghalnunk kell a hazáért, hanem élhetünk érte” – mondta Orbán Viktor Zalaegerszegen, ahol a Mindszentyneum kiállítóközpont átadásán mondta el október 23-i ünnepi beszédét. A kommunisták által bebörtönzött Mindszenty József korábbi esztergomi érseket és a történelmünk nagy főpapjait méltató miniszterelnök odaszúrt a moralizáló Nyugatnak is, amely biztatta, majd elárulta az ’56-os magyar szabadságharcot. Orbán […] A „Akárki akar a nyakunkra ülni, bukásra van ítélve” – Orbán Viktor október 23-i beszéde Zalaegerszegen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rabul ejtett ’56?

PESTISRACOK Hatvanhat év alatt hányszor akarták a kommunisták meggyalázni, kisemmizni, átírni, végül magukénak vallani az 1956-os forradalmat és szabadságharcot? Mi már akkor, tizenhárom évesen, hetedik osztályos tanulóként tudtuk, hogy Budapest utcáin a függetlenségért, a szabadságért harcolnak a munkások, az egyetemisták, az értelmiség, a pesti-és budai srácok és a felkelők mellé álló magyar katonák a megszálló szovjet hadsereg, az […] A Rabul ejtett ’56? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Potápi: előbb-utóbb minden hatalom belátta, hogy a magyar egy független nemzet. Legyünk büszkék, hogy ilyenek vagyunk!

PESTISRACOK “Előbb-utóbb minden hatalomnak be kellett látnia, hogy ezzel a néppel nem bír. Bár a szabadságküzdelmeinket, harcainkat mindig letörték, végül be kellett lássák, hogy mi egy független nemzet vagyunk. Legyünk erre büszkék, hogy ilyenek vagyunk” – fogalmazott az 1956-os forradalom és szabadság tiszteletére a Bem téren tartott koszorúzást követően portálunknak Potápi Árpád János. A nemzetpolitikáért felelős […] A Potápi: előbb-utóbb minden hatalom belátta, hogy a magyar egy független nemzet. Legyünk büszkék, hogy ilyenek vagyunk! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Georg Spöttle: Havonta ezer afgán befogadását tervezi a német kormány

PESTISRACOK A németországi “közlekedési lámpa koalíció” (SPD, Zöldpárt, Liberálisok) új felvételi programot indított a “különösen kiszolgáltatott afgánok számára”. „Cselekszünk és teljesítjük humanitárius kötelezettségeinket és az általunk meghatározott befogadási kritériumok alapján védelmet tudunk nyújtani a különösen veszélyeztetett és kiszolgáltatott személyeknek” – mondta Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminiszter a program ismertetésekor. A szociáldemokrata politikusasszony ugyanakkor kiemelte, figyelembe kell venni […] A Georg Spöttle: Havonta ezer afgán befogadását tervezi a német kormány bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor és Novák Katalin is gratulált Giorgia Meloninak

PESTISRACOK Orbán Viktor és Novák Katalin is gratulált Olaszország első női miniszterelnökének. A köztársasági elnök telefonon is felhívta Giorgia Meloninak, akivel személyes, baráti viszonyt is ápol. Ahogy portálunk is beszámolt róla, Giorgia Meloni letette hivatali esküjét, ezzel ő lett Olaszország első női miniszterelnöke. A magyar kormányfő közösségi oldalán gratulált Meloninak, aki régi politikai szövetségese. Giorgia Meloni […] A Orbán Viktor és Novák Katalin is gratulált Giorgia Meloninak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Giorgia Meloni letette az esküt, mától ő Olaszország első női miniszterelnöke

PESTISRACOK Sergio Mattarella államfő hivatalában, a Quirinale-palotában szombaton letette a miniszterelnöki esküt Giorgia Meloni. A 45 éves római politikus ezzel Olaszország első női miniszterelnöke lett – számol be a Hiradó.hu az ANSA olasz hírügynökség jelentéséről. A jobbközép Olasz Testvérek vezetője Mario Draghi megbízott miniszterelnöktől veszi át a kormányrudat, miután az olasz jobboldali pártszövetség megnyerte a parlamenti […] A Giorgia Meloni letette az esküt, mától ő Olaszország első női miniszterelnöke bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vasárnap ismét kormányellenes megmozdulás lesz, csak most ’56-os megemlékezésnek és diáktüntetésnek nevezik

PESTISRACOK Miért kell ezt az ócska színjátékot eljátszani? Nem lesz itt vasárnap semmiféle megemlékezés. Nem túl bonyolult a képlet: október 23-át kihasználva kormányellenes tüntetés lesz Budapesten, amit nyilvánosan a PDSZ, a háttérből viszont nagyon is a Gyurcsány–Dobrev-házaspár szervez. Érdekképviselet? Diáktüntetés? Ugyan már! Ismerjük ezeket a komornyik-szakszervezeteket, hallottuk legutóbb is a beszédeket és olvastuk a diákok kezében […] A Vasárnap ismét kormányellenes megmozdulás lesz, csak most ’56-os megemlékezésnek és diáktüntetésnek nevezik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Május óta először beszélt az orosz és amerikai védelmi miniszter, de se a tűzszünet, se egy Biden-Putyin találkozó nem volt napirenden

PESTISRACOK Fontos a kommunikációs csatornák fenntartása Moszkvával, tekintettel az ukrajnai háborúra – jelentette ki pénteken a Pentagon tájékoztatása szerint Llyod Austin amerikai védelmi miniszter orosz kollégájával, Szergej Sojguval folytatott telefonbeszélgetésén. Az amerikai fél további részleteket nem közölt a megbeszélésről, de az orosz védelmi minisztérium korábban arról tájékoztatott, hogy a két miniszter “több aktuális nemzetközi biztonsági kérdésről, […] A Május óta először beszélt az orosz és amerikai védelmi miniszter, de se a tűzszünet, se egy Biden-Putyin találkozó nem volt napirenden bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Giorgia Meloni elfogadta a kormányalakítási megbízatást

PESTISRACOK  Azonnal, további egyeztetések nélkül elfogadta a miniszterelnöki megbízatást Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke az államfővel tartott újabb találkozón, a kormány szombat délelőtt teszi le esküt – közölte az elnöki palota főtitkára pénteken. Forrás/fotó: MTI A Giorgia Meloni elfogadta a kormányalakítási megbízatást bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Akárhányszor megszólal egy német vagy uniós vezető az energiaszankcióktól, feljebb megy a gáz ára

PESTISRACOK Az energiaszankciók, vagy azok lebegtetése drasztikus hatással van az energiaárakra, így történt ez a mostani uniós csúcs alkalmával – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet, hozzátéve, a német és uniós politikai vezetők nyilatkozatai nyomán többször is látványosan drágult a gáz ára. A portál kifejti, amíg az irányadó holland gáztőzsdén szerdán 112-113 dollár körül mozgott […] A Akárhányszor megszólal egy német vagy uniós vezető az energiaszankcióktól, feljebb megy a gáz ára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Cenzúrát követel a Facebook egyik magyarországi házmesetere | Hardcore Hobbista

PESTISRACOK A Politikai Hobbista mai adásban bemutatjuk, hogyan vált valósággá a nyolcvanas évek kultikus brit vígjátéksorozata, az Igenis miniszter úr! Hogyan váltak vonalasabb kommunistává az EU vezetői a kommunista Kínánál, amely vonalas kommunistái irányításával próbált megvalósítani annyi baromságot a múltban, amelyet most készül megvalósítani Európa. És, ha már visszamentünk az ötvenes évekbe, kicsit ott is maradunk, […] A Cenzúrát követel a Facebook egyik magyarországi házmesetere | Hardcore Hobbista bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Újabb Metoo-ügy vallott kudarcot: felmentették Kevin Spacey Oscar-díjas színészt

PESTISRACOK Az esküdtszék kedden arra a következtetésre jutott, hogy az Oscar-díjas színész mégsem molesztálta a nyolcvanas Anthony Rappet – számolt be a Guardian. A korábbi vád szerint Spacey majd negyven évvel ezelőtt közeledett az akkor 14 éves kollégája felé. Akkoriban mindketten ismeretlen színészek voltak, és főként Broadway-darabokban játszottak – ismertette a portál a részleteket. Hozzátették, a manhattani szövetségi bíróság ítélete ezzel […] A Újabb Metoo-ügy vallott kudarcot: felmentették Kevin Spacey Oscar-díjas színészt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ukrán parlamenti képviselő: A magyarok feldughatják a tiltakozásaikat

PESTISRACOK A munkácsi ukrán politikus  a mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz hasonlította, aki szerinte Hitler csatlósaként kaparintotta meg Kárpátalját. Úgy tűnik tehát, hogy az ukrán politikustól nem áll messze a történelemhamisítás sem.   Magyarország rosszul vizsgázott jószomszédi viszonyból és barátságból, amikor vezetői felemelték szavukat a munkácsi várból eltávolított turul emlékmű miatt – jelentette ki a Kárpáthír beszámolója […] A Ukrán parlamenti képviselő: A magyarok feldughatják a tiltakozásaikat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szállj be a #challenge-be, és találkozz a VALMAR duóval!

PESTISRACOK Játékra invitál Marics Peti és Valkusz Milán minden tiktokert, a szerencsések pedig eltölthetnek egy délutánt az énekes duóval egy lemezstúdióban. A hamarosan megjelenő, Színvak című slágerük kapcsán, a STABILO-val kollaborálva #challenge-re hívják a rajongókat, hogy adjanak új nevet kedvenc színüknek. A játékban részt vevőknek nem kell mást tenniük, mint kiválasztani a kedvenc színeiket a palettáról […] A Szállj be a #challenge-be, és találkozz a VALMAR duóval! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A NAV-hoz fordult a dollárbaloldal ügyében Budai Gyula

PESTISRACOK A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) fordult Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő az ellenzék homályos, külföldről támogatott kampányfinanszírozásával, valamint a DatAdat-botránnyal összefüggő információk kapcsán. A politikus beadványában többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető DatAdat éppen a választást megelőző egy évben zsebelt be kétmilliárd forintot, ráadásul az összeg […] A A NAV-hoz fordult a dollárbaloldal ügyében Budai Gyula bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

GEOrgPOLITIKA – Fogtündérekről, plakátokról és csecsenekről

PESTISRACOK Guy Verhofstadt, alias Fogtündér hatalmasat bakizott, amikor szokásos Magyarország-gyalázásához nem a kormány, hanem a Kétfarkú Kutyapárt plakátját használta fel. Persze elnézést nem kért, hanem csak korrigálta a posztot. Talán a dentálhigiéniával kellen inkább foglalkoznia, mintsem hazánkkal. Zelenszkij beismerte, hogy a dróntámadások következtében Ukrajna energetikai infrastruktúrájának 40%-a súlyosan károsodott és a következő napokban áramkimaradásokra kell számítani. […] A GEOrgPOLITIKA – Fogtündérekről, plakátokról és csecsenekről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa

PESTISRACOK Az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs egyes állami épületek alternatív fűtési módokra való átállítását kezdeményezte a szankciós politika okozta drasztikus energiaár-emelkedés, ellátási nehézségek miatt. Az új fejlesztések első nagy eredménye a magyar gyártású konténerkazán, amelynek prototípusát Zalaegerszegen készítették el. A fűtési szezon végéig közintézményeknél üzembe álló berendezések első darabja egy zalaegerszegi gyártó munkáját dicséri. A prototípust Palkovics […] A Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Békés Márton cikke a Látószög blogon: Államcsinytevők

PESTISRACOK Békés Márton a Látószög blogon írta meg, hogy a külföldről ispirált aktivistáskodás hogyan vezetett el Magyarországon is a hivatásos forradalmárkodáshoz és a külföldi beavatkozási kísérletekhez. A „színes forradalmak” a “magyar Majdan” tematikája állandóan a politikai napirenden szerepel a magyarországi ellenzék esetében. Utóbbi alatt nem csupán a „civil” aktivistákat, a parlamenti és azon kívüli pártokat kell […] A Békés Márton cikke a Látószög blogon: Államcsinytevők bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pécsen 17 millió forintot fordítanának az össze-vissza mérő Publicus felmérésére

PESTISRACOK Pécs városvezetése 17 millió forintot készül szó szerint kidobni az ablakon, azáltal, hogy az MSZP-hez nagyon közeli, a méréseiben nagyjából soha, semmit el nem találó Publicius Intézettel készítenének felmérést „Pécs Megyei Jogú Város szolgáltató cégeivel kapcsolatos elégedettség témakörben. Jegyezzük meg, a Publicius volt az a kutatócég, amely április másodikán, egyetlen nappal az országgyűlési választások előtt […] A Pécsen 17 millió forintot fordítanának az össze-vissza mérő Publicus felmérésére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elutasította a szlovák parlament az LBMT-jogokat erősítő javaslatot

PESTISRACOK A Szabadság és Szolidaritás (SaS) ellenzéki liberális párt nyújtott be javaslatot a parlamentnek az LMBT-jogok megerősítésének érdekében, miután múlt héten egy 19 éves fiatal agyonlőtt két férfit, valamint súlyosan megsebesített egy nőt egy pozsonyi melegbár előtt. A javaslatot azonban 130 képviselőből csak 50 támogatta. A benyújtott javaslat értelmében azonosneműek a jegyző előtti nyilatkozattal hivatalos kapcsolatot […] A Elutasította a szlovák parlament az LBMT-jogokat erősítő javaslatot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Arató Gergely az Európa Tanács közgyűlésén: “Dö púpi of disz proccessz”

PESTISRACOK Megcsillogtatta angoltudását a DK politikusa. Arató Gergely az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén vendégeskedett, ahol fel is szólalt – angolul. „Az árnyékminiszter úr személyében megtaláltuk KaLácsony GeLgely nyelviskolájának első sikeres tanoncát” – írja a Drót.info Facebook-oldala. Szerencsénkre a DK-s politikus később Facebook-posztban leírta, hogy miről is akart szólni a felszólalása, ha már azt se angolul, se magyarul nem […] A Arató Gergely az Európa Tanács közgyűlésén: “Dö púpi of disz proccessz” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Boros Imre a PS-nek: Vannak ballibsik, meg jobblibsik, ez utóbbiak nagyon kártékonyak – Ferkó Dániel kérdez (Videó)

PESTISRACOK Nem igaz az, hogy csak a háború és a szankciók miatt gyenge a forint, a globalista tőke ugyanis támadás alatt tartja a magyar fizetőeszközt. Ennek a globalista befektetői rétegnek vannak magyarországi kiszolgálói, köztük olyanok is, akik magukat nemzeti érzelműnek próbálják beállítani, azonban ez hazugság. Az én meglátásom szerint vannak ballibsik, meg jobblibsik, akik kiszolgálják a […] A Boros Imre a PS-nek: Vannak ballibsik, meg jobblibsik, ez utóbbiak nagyon kártékonyak – Ferkó Dániel kérdez (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Meglepetés: a DK fővárosi frakciójához csatlakozik a Momentumból távozó Déri Tibor

PESTISRACOK Déri Tibor Facebook-oldalán arról ír, hosszú hetek gondolkodása és tépelődése előzte meg azt a döntést – írja az atv.hu. A polgármester úgy fogalmaz: pártja reakciója “az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve” nem esett jól neki, de a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy érezte, a Momentumnak és neki, közösen adniuk kell esélyt a további munkára. […] A Meglepetés: a DK fővárosi frakciójához csatlakozik a Momentumból távozó Déri Tibor bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

“Elég volt az elhibázott brüsszeli szankciókból!”– erről tárgyalt ma a kormány

PESTISRACOK A Magyarország energiabiztonsága szempontjából kiemelkedő fontosságú témákat tárgyaló kétnapos brüsszeli EU-csúcs előtt Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével szerdán egész nap a Karmelita kolostorban ülésezik Magyarország kormánya teljes körben, valamint az uniós ügyekben illetékes miniszterek részvételével külön is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Elmondta: az előterjesztések megtárgyalása során világossá vált: Brüsszel legújabb javaslata […] A “Elég volt az elhibázott brüsszeli szankciókból!”– erről tárgyalt ma a kormány bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ferencz Orsolya a PS-nek: Jogsértő lehet, hogy tanárok diákokat politikai állásfoglalásra ösztökélnek

PESTISRACOK Nem fogy ki a szufla a tanár-diák tüntetésekből. Az október 23-i ünnepen is több ezren tüntettek, követelve  többek között a tanárok bérének rendezését. A Ferkó Dániel kérdezben ezúttal Ferencz Orsolya válaszolt a témában, egyrészt politikusként, másrészt úgy is, mint édesanya. Szerinte a jogsérelem lehetőségét hordozza magában, hogy tanárok gyerekeket direkten vagy indirekten politikai állásfoglalásra ösztökélnek […] A Ferencz Orsolya a PS-nek: Jogsértő lehet, hogy tanárok diákokat politikai állásfoglalásra ösztökélnek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Rishi Sunak lesz a brit miniszterelnök

PESTISRACOK Rishi Sunak volt pénzügyminisztert választotta a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója a párt új vezetőjévé – jelentette be hétfő délután Sir Graham Brady, a vezetőválasztási folyamatot irányító tory frakciótestület, az 1922 Bizottság elnöke. A választási eredmény azt jelenti, hogy Sunak lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke. Brady hivatalos bejelentése előtt néhány pillanattal Sunak egyetlen […] A Rishi Sunak lesz a brit miniszterelnök bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vádat emeltek Schadl György, Völner Pál és társaik ellen korrupciós bűncselekmények miatt

PESTISRACOK Korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtottak be vádiratot Schadl György és 21 társa, köztük Völner Pál ellen a Fővárosi Törvényszéken – közölte hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusa előtt korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti […] A Vádat emeltek Schadl György, Völner Pál és társaik ellen korrupciós bűncselekmények miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szakmai biztonság – Egy apró borsodi faluban intézik a DatAdat könyvelését

PESTISRACOK Egy Szegi nevű, Tokaj környéki kis faluban találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a DatAdat könyvelésére. Sajtó értesülések szerint a nyomozók azután jutottak el a vidéki kistelepülésre, hogy sem a cég hivatalos székhelyén, sem a bejelentett könyvelőjénél nem akadtak Bajnai Gordon és társai cégének tevékenysége nyomára. Egyelőre rejtély, hogyan és miért kerülhettek a […] A Szakmai biztonság – Egy apró borsodi faluban intézik a DatAdat könyvelését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Johnson nem pályázik a brit Konzervatív Párt vezetői tisztségére

PESTISRACOK Boris Johnson volt brit miniszterelnök vasárnap este bejelentette, hogy nem indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért folyó versengésben. A bejelentés azt jelenti, hogy párt új vezetője – és így az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke – nagyon nagy eséllyel az egyébként is favoritnak tartott Rishi Sunak, Johnson egykori pénzügyminisztere lesz. Johnson azzal indokolta döntését, hogy […] A Johnson nem pályázik a brit Konzervatív Párt vezetői tisztségére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Leöntötték burgonyapürével Claude Monet legdrágább festményét klímaaktivisták Németországban

PESTISRACOK Leöntötték burgonyapürével Claude Monet francia impresszionista festő legmagasabb piaci értékű alkotását környezetvédő aktivisták vasárnap a Berlin melletti Potsdamban egy magánmúzeumban, a szénaboglyákat ábrázoló világhírű festmény valószínűleg nem sérült meg. Az Utolsó Nemzedék (Letzte Generation) nevű éghajlatvédő csoport közleménye szerint két aktivistájuk “nehéz szívvel, de elszántan” hajtotta végre a jelképes műkincsromboló akciót. Nem okoztak kárt, “ellentétben az […] A Leöntötték burgonyapürével Claude Monet legdrágább festményét klímaaktivisták Németországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

2006. A terror napjai – Újabb tanúk emlékeznek vissza a brutális gyurcsányi gaztettre

PESTISRACOK A PestiSrácok.hu-n lát napvilágot a 2006. A terror napjai című dokumentumfilm-sorozat 6. része is, mely ezúttal is a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Civil Jogász Bizottság dokumentumai, bizonyítékai és a szolgálat által segített 2006-os áldozatok nyilatkozatai alapján készült el. Az alkotók a PS hasábjain szeretnék kifejezni köszönetüket a 2006-os rendőrterror azon áldozatainak, “akik vállalták, […] A 2006. A terror napjai – Újabb tanúk emlékeznek vissza a brutális gyurcsányi gaztettre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az amerikai magyar nagykövet szerint ’56-ban a magyarok nem voltak hajlandóak „a pálya széléről szemlélni” az orosz elnyomást

PESTISRACOK Az ’56-os magyar forradalom évfordulójának alkalmából videóval jelentkezett közösségi oldalán a nemrég kinevezett amerikai magyar nagykövet. David Pressman szerint az ’56-os magyarok az önrendelkezés mellett szálltak harcba, és mindezt önzetlenül tették. Miközben a Szovjetuniónak az volt a célja, hogy az emberek tehetetlennek érezzék magukat, elfordítsák a fejüket az igazságtalanság láttán, és hogy elkerülhetetlennek fogadják el […] A Az amerikai magyar nagykövet szerint ’56-ban a magyarok nem voltak hajlandóak „a pálya széléről szemlélni” az orosz elnyomást bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

1956 nemzete csak azt mondhatja, hogy aki a szabadságáért és nemzeti függetlenségéért küzd, az Magyarország barátja és pártfogoltja (PS-videó!)

PESTISRACOK Hatvanhat évvel ezelőtt, október 22-én, a forradalom alkonyán a pesti srácok talán még nem is sejtették, hogy másnap, majd az azt követő hetekben milyen erővel és összetartással harcolnak majd a szabadságukért. Ez ugyan mára már csak történelem, mégis fontos része a magyarok életének. A hősök emléke előtt tisztelegve fáklyás megemlékezést tartottak Budapesten, a menet a […] A 1956 nemzete csak azt mondhatja, hogy aki a szabadságáért és nemzeti függetlenségéért küzd, az Magyarország barátja és pártfogoltja (PS-videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Itt vannak a fáklyás megemlékezésen készült fotók! (PS-galéria)

PESTISRACOK Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából szombaton délután a Műegyetemtől indult a hagyományos fáklyás menet a Bem térre.  Fáklyás felvonulást tartottak az 1956. október 22-én, a forradalom lángját meggyújtó műegyetemisták tiszteletére. A 20. század első felének sorscsapásai ellenére a magyarság soha nem mondott le a szabadságról, az őszinte szabadságvágy pedig 1956 őszén reménnyé […] A Itt vannak a fáklyás megemlékezésen készült fotók! (PS-galéria) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Harrach Péter: 1956 üzenete a nemzet szabadságáról szól

PESTISRACOK 1956 üzenete szól a fiatalokról, a szabadságról és a nemzet szabadságáról, amelyet kivívni és védeni kell – mondta Harrach Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartott koszorúzáson szombaton Budapesten. A forradalom bölcsőjénél állunk és fiatal forradalmárokra emlékezünk – fogalmazott Harrach Péter, rámutatva, hogy a forradalmat mindig fiatalok csinálják, ez […] A Harrach Péter: 1956 üzenete a nemzet szabadságáról szól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyármentő programot indít a kormány (Videó)

PESTISRACOK Az elhibázott szankciók energiaválságot szültek, az energiaálság pedig csődközelbe taszította az európai gazdaságot. A magyar kormány mindent megtesz, hogy hazánk vállalatait megkímélje Brüsszel káros döntéseinek következményeitől, ezért százötvenmilliárd forint összértékű támogatást nyújtanak a nagyvállalatok energiahatékonyságát növelő beruházásokhoz. A döntésről Szijjártó Péter számolt be közösségi oldalán. Gyármentő programot indít a kormány, amelynek keretében első körben 150 […] A Gyármentő programot indít a kormány (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Wittner Mária emlékére videópályázatot hirdet diákoknak a XX. Század Intézet

PESTISRACOK Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából, Wittner Mária emlékére “Én hősöm” címmel videópályázatot hirdet középiskolás diákoknak a XX. Század Intézet – közölték az MTI-vel a pályázat kiírói. A mozgalmas 20. század sokszor embert próbáló évtizedei bővelkedtek olyan példamutató és tiszteletre méltó személyekben, akikre büszkék lehetünk – hangsúlyozták. A pályázat célja, hogy a tanulók […] A Wittner Mária emlékére videópályázatot hirdet diákoknak a XX. Század Intézet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Negatívra rontotta a brit államadós-osztályzat kilátását a Moody’s, nehezen lábalhatnak ki az angolok a válságból

PESTISRACOK Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia hosszú távú, “Aa3” szintű államadós-osztályzatának kilátását a Moody’s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő ezzel egy időben megerősítette a brit szuverén kötelezettségek besorolását. A Moody’s a péntek éjjel Londonban bejelentett döntést azzal indokolta, hogy a gyengülő növekedési kilátások és a magas infláció környezetében kiszámíthatatlanabbá vált a brit […] A Negatívra rontotta a brit államadós-osztályzat kilátását a Moody’s, nehezen lábalhatnak ki az angolok a válságból bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Irodalmi kuriózum: A Pannon Egyetem megszerezte az 1049 darabból álló Csáth-Kosztolányi hagyatékot

PESTISRACOK A kulturális élet igazi mérföldkövének számít, hogy a Pannon Egyetemért Alapítvány  egy magánszemélytől meg tudta vásárolni a szabadkai unokatestvér író páros, Csáth Géza és Kosztolányi Dezső hagyatékának több kisebb gyűjteményből álló, összesen 1049 darabból álló részét. A gyűjteményben olyan kéziratok, gépiratok, fotók, régi levelek, novellák és töredékek  is szerepelnek, melyek nem csak irodalmi szempontból jelentősek, […] A Irodalmi kuriózum: A Pannon Egyetem megszerezte az 1049 darabból álló Csáth-Kosztolányi hagyatékot bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ismét lőtték az orosz erők Harkivot, Kijevben időszakosak az energiakorlátozások

PESTISRACOK Az orosz erők pénteken kétszer is rakétacsapást mértek a kelet-ukrajnai Harkiv városára, a támadások következtében több helyi lakos megsebesült – hozta nyilvánosságra Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója. Szinyehubov azt írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson, hogy a második csapás következtében hárman sebesültek meg. Azt megelőzően a reggeli órákban is támadás érte a megye központját, akkor hat […] A Ismét lőtték az orosz erők Harkivot, Kijevben időszakosak az energiakorlátozások bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Emlékhelyet avatnak Wittner Máriának Szarvason

PESTISRACOK Emlékhelyet avatnak pénteken Wittner Mária közelmúltban elhunyt fideszes országgyűlési képviselő, ’56-os szabadságharcos, halálraítélt emlékére Szarvason, a Kossuth téren – tájékoztatta Babák Mihály (Fidesz-KDNP) polgármester a sajtót. Elmondta, helyi civilek kezdeményezésére felújíttattak és bővíttettek egy meglévő köztéri, több mint 10 méter magas zászlórudat, amelyre új lyukas zászló kerül. Utcai bazaltkövekből stilizált barikádot építettek ki és egy […] A Emlékhelyet avatnak Wittner Máriának Szarvason bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Palkovics: a válságból való kilábalást segítik a magyarországi fejlesztések

PESTISRACOK Magyarország az elmúlt tíz évben mindent megtett azért, hogy gazdaságának elemeit, iparát, innovációs képességét erősítse, amelyek a válságokból való kiútnál sokat számítanak – fogalmazta meg Palkovics László pénteken Zalaegerszegen. A technológiai és ipari miniszter a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ eddigi beruházásainak átadásán beszélt arról, hogy a válságok sok mindent tönkretesznek, de ezzel együtt számos […] A Palkovics: a válságból való kilábalást segítik a magyarországi fejlesztések bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nézőpont: megerősödött a Fidesz

PESTISRACOK Az aktív magyarok 52 százaléka szavazna most a Fideszre – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely azt mutatja, hogy az elmúlt csaknem két hónapban a Fidesz támogatottságának csökkenése megállt, a miniszterelnök elégedettségi indexe pedig mostanra elérte az 53 százalékos szintet. A nyár végi hét százalékpontos gyengülése után októberre öt százalékponttal erősödött a kormánypárt […] A Nézőpont: megerősödött a Fidesz bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Medvegyev Truss lemodásáról: Gratulálok a salátának

PESTISRACOK „Gratulálok a salátának” – írta a Twitteren Dmitrij Medvegyev Liz Truss lemondásának hírére reagálva. Ezzel kijelenthető: a bulvárlap Daily Star akciója – miszerint élő közvetítést indítottak arról, hogy az átlagosan 10 napos szavatossági idővel bíró, kihelyezett jégsaláta „túléli-e” a miniszterelnököt – az orosz topvezetésig ért. Bye, bye @trussliz, congrats to lettuce — Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) October 20, 2022 Érthető, […] A Medvegyev Truss lemodásáról: Gratulálok a salátának bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

EU-csúcs: Megállapodás született az energiaárak leszorításáról

PESTISRACOK Megállapodásra jutottak az energiaárak leszorításáról az uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon – jelentette be az Európai Tanács elnöke péntek hajnalban a belga fővárosban. Charles Michel a kétnaposra tervezett találkozó első munkanapját követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az egység és a tagállamok közötti szolidaritás érvényesült az energiaügyekkel kapcsolatban. A tagállami vezetők eltökéltek az energiaárak leszorítása, a kínálat szélesítése […] A EU-csúcs: Megállapodás született az energiaárak leszorításáról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Oroszországtól importálnak cseppfolyósított gázt a szankciók támogatói

PESTISRACOK Oroszország cseppfolyósított gáz (LNG) exportjának szintje változatlan maradt a szankciók bevezetése óta. A Kreml elleni szankciók támogatói tartoznak a legnagyobb importőrök közé – írja a Mandiner. A lap egy elemzésre hivatkozva közölte, tekintettel arra, hogy Oroszország csővezetékes gázexport-hatalom mellett egyben a világ negyedik legnagyobb LNG-exportőre is Katar, Ausztrália és az Egyesült Államok mögött, nem lehet túl […] A Oroszországtól importálnak cseppfolyósított gázt a szankciók támogatói bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán: a brüsszeli javaslatok szöges ellentétben állnak a magyar nemzeti érdekekkel

PESTISRACOK Orbán Viktor Facebook-oldalán közétett videóbejegyzésében jelentette ki, hogy a brüsszeli javaslatok szöges ellentétben állnak a magyar nemzeti érdekekkel, de szerencsére nem vagyunk egyedült, így a miniszterelnök jó esélyt lát a magyar nemzeti érdekek érvényesítésére. Perceken belül kezdetét veszi az európai uniós tagállamok miniszterelnökeinek csúcstalálkozója itt, Brüsszelben. A legfontosabb kérdés továbbra is, hogyan tudunk harcolni az […] A Orbán: a brüsszeli javaslatok szöges ellentétben állnak a magyar nemzeti érdekekkel bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hogyan került Pressman célkeresztjébe a Kontra és jobber sajtó? – Halkó Petra és Stefka István a Politikai Pankrációban (videó)

PESTISRACOK Semjén, Kövér, Mráz és a Kontra – Sötétben bujkáló putyinisták? Így élcelődtünk az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének szánalmas kisvideóján, melyben Farkasházy Teddyt megszégyenítő fricskát nyomnak fideszes politikusok és konzervatív újságírók orrára, (rendkívül leleményesen) leputyinozva őket. Közülük is kiemelték és megbélyegezték a Kontra teljes szerkesztőségét. A Politikai Pankráció különkiadásában Huth Gergely Halkó Petrát, a Kontra.hu lapigazgatóját, […] A Hogyan került Pressman célkeresztjébe a Kontra és jobber sajtó? – Halkó Petra és Stefka István a Politikai Pankrációban (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem vesznek részt a kormánypárti képviselők a miskolci közgyűlésen, mert az ellenzék megszorításokra készül, de a luxuskiadásokat nem csökkenti

PESTISRACOK Minden idők legdurvább megszorító csomagját akarja elfogadni a baloldali városvezetés Miskolcon. A FIDESZ-KDNP frakciószövetség éppen ezért nem vesz részt a miskolci családokat, vállalkozásokat és cégeket megszorító közgyűlésen! -írja a helyi szervezet arra reagálva, hogy a polgármester, Veres Pál belengette, hogy megszorításokra készülnek a magas energiaárak miatt, ami az önkormányzatra is kihat.  Ahogyan az ismert, Miskolcnak […] A Nem vesznek részt a kormánypárti képviselők a miskolci közgyűlésen, mert az ellenzék megszorításokra készül, de a luxuskiadásokat nem csökkenti bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ENSZ jelentése szerint háborús bűncselekményeket követett el az ukrán hadsereg

PESTISRACOK A dokumentum szerint az ukránok által elkövetett bűncselekményeket „valódi bizonyítékok, például videók támasztják alá”, viszont az orosz erők állítólagos jogsértései többnyire szemtanúk beszámolóira támaszkodnak. Jelentést tett közzé az orosz-ukrán háborúról az OHCHR, az ENSZ emberi jogi felügyelőszervezete -számolt be a Mandiner.  A beszámoló legalább két olyan esetet dokumentált, amikor az ukrán fegyveres erők lelőtték, megsebesítették és megkínozták […] A Az ENSZ jelentése szerint háborús bűncselekményeket követett el az ukrán hadsereg bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Alapjogokért Központ: a dollárbaloldal a szankciók erőltetésben is élen jár

PESTISRACOK A hazai dollárbaloldal európai szövetségeseivel együtt élen jár a szankciók erőltetésben – közölte az Alapjogokért Központ szerdán Facebook-bejegyzésben. Egyik nap Magyarország megbüntetéséért szólalnak fel az Európai Parlamentben, a következőn pedig a még keményebb szankciókért” – olvasható a bejegyzésben. A magyar baloldal és európai szövetségeseik egyaránt a magyar emberek megbüntetését és az esztelen szankciók felerősítését követelik – […] A Alapjogokért Központ: a dollárbaloldal a szankciók erőltetésben is élen jár bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Menczer Tamás az amerikai nagykövetség videójáról: a béketárgyalások előmozdításán kellene inkább dolgozni

PESTISRACOK Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az amerikai nagykövetség kritikus videójára reagálva azt mondta, az elhibázott szankciós politika következményeiről kellene gondolkodni és előmozdítani a béketárgyalásokat, melyeknek akár Budapest is helyszínt adhat. Menczer Tamás reagált azokra a kritikákra, melyeket az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy rövid videóban fogalmazott meg a magyar kormánnyal […] A Menczer Tamás az amerikai nagykövetség videójáról: a béketárgyalások előmozdításán kellene inkább dolgozni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Folytatódik a brit kormány szétesése: lemondott Suella Braverman belügyminiszter

PESTISRACOK Lemondott szerdán Suella Braverman brit belügyminiszter. Braverman a lemondását bejelentő, Liz Truss miniszterelnöknek küldött levelében azzal indokolta a lépést, hogy személyes email-szerveréről küldött át egy hivatalos dokumentumot az egyik alsóházi képviselőnek, és ezzel megsértette az eljárási szabályokat. Suella Braverman lemondásával néhány napon belül a brit kormány belső kabinetjének második magas beosztású tagja távozik: pénteken Liz […] A Folytatódik a brit kormány szétesése: lemondott Suella Braverman belügyminiszter bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egymásnak feszültek a balos “civilek” és politikusok egy újpesti kilakoltatás miatt

PESTISRACOK Nincs egyetértés a baloldalon a kilakoltatásokkal kapcsolatban, ugyanis Újpest baloldali vezetése éppen ma akar kilakoltatni egy embert a lakásából, miközben a szintén a baloldalhoz köthető A Város Mindenkié szervezet és a Mérce ezt a döntést támadja. Szerintük ugyanis Déri Tibor, a Momentumból felfüggesztett kerületvezető ezt megakadályozhatná, de nem teszi, ellenben korábban egyetértett azzal a fővárosi […] A Egymásnak feszültek a balos “civilek” és politikusok egy újpesti kilakoltatás miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyurcsány erős pályaművel szállt be a 2006-s ősz újraértelmezési versenyébe

PESTISRACOK Gyurcsány erős pályaművel szállt be a 2006-s ősz újraértelmezési versenyébe. Holnapra már azt is le meri majd írni, hogy Orbán utasította Gergényit: lövessen…”– írta közösségi oldalán Velkovics Vilmos reagálva arra, hogy Gyurcsány Ferenc gyávának nevezte Orbán Viktort. Ahogy arról a PestiSrácok.hu beszámolt, Dobrev férje, született Gyurcsány Ferenc ma reggel olthatatlan szomjat, akarom mondani, vágyat érzett arra, […] A Gyurcsány erős pályaművel szállt be a 2006-s ősz újraértelmezési versenyébe bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.