Három plusz egy vers a magyar költészet napja alkalmából

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból szeretnénk megosztani szerkesztőségünk munkatársainak kedvenc verseit, ráadásként pedig hallgassák szeretettel Radnóti Miklós Nem tudhatom című költeményét Latinovits Zoltán előadásában. Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség Elmondanám ezt néked. Ha nem unnád. Múlt éjszaka – háromkor – abbahagytam a munkát. Le is feküdtem. Ám a gép […] A Három plusz egy vers a magyar költészet napja alkalmából bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az EU-ból való kilépést is bevette programjába a legnagyobb német ellenzéki párt, az AfD

PESTISRACOK Hivatalosan felvette politikai céljai közé Németország európai uniós (EU-) tagságának megszüntetését vasárnap véget ért drezdai kongresszusán a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD), amely egy új európai gazdasági-, és érdekközösség megalapítását tartja szükségesnek. Ezt a lépést nyilván alapos mérlegelés előzte meg, tehát jelentős választói támogatásra is számíthat ez az elképzelés.  […] A Az EU-ból való kilépést is bevette programjába a legnagyobb német ellenzéki párt, az AfD bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Halmosi Zsolt a Frontex igazgatótanácsában segíti az illegális migráció elleni küzdelmet

PESTISRACOK A Frontex Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség igazgatóságában változások történtek: két új, olyan tagot neveztek ki, akik határozottan az illegális bevándorlás megállítása mellett állnak. Egyikük Zoran Niceno, a horvát határrendészet igazgatója, aki annak idején engedélyt adott az Olasz Demokrata Párt néhány képviselőjének letartóztatására, akik a horvát-bosnyák határon segítették volna a migránsokat. A horvát szakember mellett […] A Halmosi Zsolt a Frontex igazgatótanácsában segíti az illegális migráció elleni küzdelmet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Erdogan aggodalmát fejezte ki a kelet-ukrajnai fejlemények miatt

PESTISRACOK Recep Tayyip Erdogan török elnök aggodalmát fejezte ki a kelet-ukrajnai fejlemények miatt szombaton az ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel közös isztambuli sajtótájékoztatóján. Erdogan hangsúlyozta: véget kell vetni a feszültség fokozódásának a Donyec-medencében. Hozzátette: reméli, hogy a konfliktust sikerül békésen, párbeszéddel és diplomáciai úton megoldani, a nemzetközi jog és Ukrajna területi integritásának megsértése nélkül. Elmondta: Ankara kész […] A Erdogan aggodalmát fejezte ki a kelet-ukrajnai fejlemények miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pénzmosás és okirathamisítás miatt bíróság elé állítják a volt portugál kormányfőt

PESTISRACOK Pénzmosás és okirathamisítás miatt pert indítanak José Sócrates korábbi portugál kormányfő ellen – számolt be róla szombaton a portugál média. A pénzmosás kettőtől tizenkét évig, az okirathamisítás három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Az ügyészség korrupcióért is felelősségre akarta vonni Sócratest, de Ivo Rosa, az illetékes portugál legfelső büntetőtörvényszék bírája úgy döntött, hogy a vádak ellentmondásossága, megalapozatlansága, […] A Pénzmosás és okirathamisítás miatt bíróság elé állítják a volt portugál kormányfőt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

EMMI: nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között (Videó!)

PESTISRACOK A WHO és az Európai Gyógyszerügynökség állásfoglalása szerint nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között. Ennek ellenére feltehetően a tömeglélektan szélsőséges megnyilvánulása miatt néhány országban átmeneti jelleggel bizonyos korcsoportokra korlátozásokat vezettek be – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Életközelben c. videósorozatban adott interjújában, ahol a tárcavezető az aktuális járványügyi helyzet mellett […] A EMMI: nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Teherán újabb urándúsító centrifugákat helyezett üzembe

PESTISRACOK Irán bejelentette szombaton, hogy az atomprogramjáról szóló 2015-ös hathatalmi megállapodást szándékosan megsértve újabb, modernebb, ezáltal gyorsabb urándúsító centrifugákat helyezett üzembe. Maga Haszan Róháni elnök avatta fel ünnepélyesen a natanzi nukleáris komplexumban a 164 darab IR-6 jelű és a 30 IR-5 jelű centrifugából álló sort. Az eseményt közvetítő iráni állami tévé a centrifugákat nem mutatta, de […] A Teherán újabb urándúsító centrifugákat helyezett üzembe bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyurcsány Ferenc és az apja: az egész országot kifosztó fiú túltett a piás, habókos biciklitolvajon

PESTISRACOK Gyurcsány Ferenc apja egy piti, piás biciklitolvaj volt, a bukott miniszterelnök a minap mégis vele példálózott. Stefka István szerint senkit sem szabad az apja jelleme miatt elővenni, de az tény, hogy „Fletó” túltett az öregén. Fletó nem kerékpárokat tolt el a kocsmák elől, hanem egyik fontos résztvevője volt a kommunista nómenklatúrának, akik végrehajtották a rablóprivatizációt, […] A Gyurcsány Ferenc és az apja: az egész országot kifosztó fiú túltett a piás, habókos biciklitolvajon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus – A magyar lakosság több mint huszonhét százaléka megkapta az oltást

PESTISRACOK A koronavírussal foglalkozó kormányzati portál szombati adatai szerint az elmúlt huszonnégy órában 2 millió 760 ezerrel nőtt a beoltottak száma, 8053 az új fertőzött és elhunyt 245 többségében idős, krónikus beteg. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 760 938 fő, közülük 1 171 475 fő már a második oltását is megkapta. 8053 az […] A Koronavírus – A magyar lakosság több mint huszonhét százaléka megkapta az oltást bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Facebook szerint technikai hiba okozta a politikai tartalmak láthatóságának visszaesését

PESTISRACOK Nem szándékosság okozta, hogy az elmúlt napokban visszaesett több magyar politikus facebookos oldalának elérése – közölte a közösségi oldal péntek éjjel. Rövid vizsgálódás után kiderült, hogy egyszerű technikai hiba miatt tapasztalhatta több hazai politikus, hogy bejegyzései kevesebb emberhez érnek el. A Facebook szóvivője péntek éjjel kérdésünkre úgy válaszolt, a hiba több országban is okozott hasonló […] A A Facebook szerint technikai hiba okozta a politikai tartalmak láthatóságának visszaesését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Gyurcsány Ferenc: Meggyógyulok

PESTISRACOK Ahogy arról nálunk is olvashattak allergiás reakció miatt kórházba került Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke közösségi oldalán jelezte, hogy most már jól van. Nem lesz itt nagy baj. Lehetett volna. Meggyógyulok. Kinek jó hír, kinek másképp. Nem baj. Köszönöm, aki aggódott. – írta bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. Forrás: Facebook; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd A Gyurcsány Ferenc: Meggyógyulok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nézők előtt rendezik az idei Európa-bajnokság mérkőzéseit

PESTISRACOK Az idei Európa-bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezik meg – az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) erre vonatkozó közleményét a magyar szövetség (MLSZ) a honlapján ismertette pénteken, egyúttal arról számolt be: Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő három csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú […] A Nézők előtt rendezik az idei Európa-bajnokság mérkőzéseit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nézzék élőben Orbán Balázs és Gémesi György vitáját az önkormányzatokról és a koronavírus elleni védekezésről

PESTISRACOK Orbán Balázs, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár. és Gémesi György, Gödöllő polgármestere, aki egyben a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke vitáznak arról, hogy valóban kivérezteti-e a kormány az önkormányzatokat, ahogyan azt az ellenzék úton útfélen állítja, vagy a kormányoldalnak van igaza, miszerint mindenkinek ki kell vennie a részét a koronavírus-járvány elleni védekezésből. A csörtét a Mandiner […] A Nézzék élőben Orbán Balázs és Gémesi György vitáját az önkormányzatokról és a koronavírus elleni védekezésről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Amerikai hadihajók tartanak a Fekete-tenger felé

PESTISRACOK Az Egyesült Államok tájékoztatta Ankarát, hogy a jövő héten a Fekete-tengerre küldi két hadihajóját a törökországi tengerszorosokon keresztül – közölték pénteken török külügyminisztériumi források. Tizenöt nappal ezelőtt diplomáciai csatornákon keresztül arról tájékoztattak minket, hogy a montreux-i egyezménynek megfelelően két amerikai hadihajót küldenek a Fekete-tengerre – írták. Az 1936-ban aláírt montreux-i nemzetközi hajózási egyezmény az, amely […] A Amerikai hadihajók tartanak a Fekete-tenger felé bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: Elment az olimpiai bajnoknő, aki dicsőséget szerzett hazájának

PESTISRACOK Bejegyzést tett közzé Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos közösségi oldalán, melyben az április 8-án meghalt Igaly Diánára emlékezik. A kormányfő kiemelte, neki köszönhetjük, hogy 40 év után újra magyar sportlövő állhatott az olimpiai dobogó tetejére. Emlékét megőrizzük! Igaly Diána a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, női skeetben mindent megnyert, amit lehetett. Olimpián 2004-ben, világbajnokságon 1998-ban és 2002-ben, Európa-bajnokságon […] A Orbán Viktor: Elment az olimpiai bajnoknő, aki dicsőséget szerzett hazájának bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Összefogott a Legfőbb Ügyészség és az Európai Ügyészség

PESTISRACOK A nyomozások és vádemelések hatékonyságának biztosítása érdekében munkamegállapodásban rögzítette a Legfőbb Ügyészség és az Európai Ügyészség az együttműködés és az információcsere kereteit. Markáns választ adott a legfőbb ügyész az önös politikai érdekekből rendre fanyalgó baloldalnak, amely tagjai korábban azért ostorozták hazánkat, a magyar ügyészséget és Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy szerintük nem működünk együtt Laura […] A Összefogott a Legfőbb Ügyészség és az Európai Ügyészség bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Operatív Törzs ülésén kezdte a napot Orbán Viktor

PESTISRACOK Az Operatív Törzs ülésén kezdte a pénteki napot Orbán Viktor. A kormányfő egy képet osztott meg erről a közösségi oldalán reggel. A miniszterelnök ma a Kossuth Rádió reggeli műsorában szerepelt, amelyről a PestiSrácok.hu is cikkezett. Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy a mostani járványban a brit mutáns pusztít. Ugyanaz a vírus, de más […] A Az Operatív Törzs ülésén kezdte a napot Orbán Viktor bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Közérdekű vagyonkezelő alapítványokról tárgyalnak ma a parlamentben

PESTISRACOK A képviselők a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényjavaslatáról is tárgyalnak ma az Országgyűlésben. A parlament aktuális ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden egyetlen pont szerepel, amelyhez ugyanakkor tizenkilenc kormányzati törvényjavaslat kapcsolódik. Ezekről együttes vitát folytatnak a képviselők. A közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról szóló indítványról lesz szó, de terítékre […] A Közérdekű vagyonkezelő alapítványokról tárgyalnak ma a parlamentben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hollandiában letartóztattak egy oltóközpont ellen robbantásos merényletet tervező férfit

PESTISRACOK Az észak-hollandiai Den Helder városában terrorizmus gyanújával letartóztattak egy férfit, aki robbantásos merényletet tervezett elkövetni egy koronavírus-oltóközpont ellen – írta csütörtökön az NlTimes holland hírportál. A napilap szerint az eset március 18-án történt, a holland ügyészség azonban csak csütörtökön hozta ezt nyilvánosságra. A gyanúsított a letartóztatása után legalább kilencven napig őrizetben marad, míg a rendőrség […] A Hollandiában letartóztattak egy oltóközpont ellen robbantásos merényletet tervező férfit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szombaton, a Puskás Akadémia elleni meccsen ünnepelheti harminckettedik bajnoki címét a Ferencváros

PESTISRACOK A Ferencváros labdarúgócsapata ismét a bajnoki cím küszöbén áll, igaz ez nem meglepő, hiszen egész esztendőben magabiztosan vezette a hazai NB1-es bajnokságot. A kupában a Videotonnal nem bírt a Fradi, de úgy tűnik újra menetelhet a Bajnokok Ligája (BL) főtáblájáért Szerhij Rebrov csapata, a felkészülést a nemzetközi porondra így a vártnál jóval hamarabb kezdhetik el. […] A Szombaton, a Puskás Akadémia elleni meccsen ünnepelheti harminckettedik bajnoki címét a Ferencváros bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hétvégén már melegszik az idő

PESTISRACOK Csütörtök estére fokozatosan megszűnnek a hózáporok, a hétvégén pedig már szárazabb és melegebb lesz az idő. Bár hajnalban még lesznek mínuszok, napközben néhol húsz fokig melegszik majd fel a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. Pénteken általában napos, csapadékmentes idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. […] A Hétvégén már melegszik az idő bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ukrajnában megint közel húszezer új koronavírusos beteget regisztráltak

PESTISRACOK Ukrajnában csütörtökre megint jelentősen megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma, egy nap alatt csaknem húszezer, a megelőző napinál négyezerrel több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak és a kórházba kerültek száma is ismét kimagaslóan sok, rekordközeli volt. A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 19 419 új esettel 1 803 998-re nőtt az azonosított fertőzöttek […] A Ukrajnában megint közel húszezer új koronavírusos beteget regisztráltak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kedves baloldal, felesleges tagadni az oltásellenes kampányt – az internet nem felejt! (Videó)

PESTISRACOK Miközben a baloldal a kormányt vádolja a járvány áldozataiért, a baloldaltól számos olyan nyilatkozatot lehet fellelni, amely egyértelművé teszi: oltásellenes kampányukkal közvetlenül is emberéleteket veszélyeztettek. Erre mutat rá az Alapjogokért Központ új videója is. Én vitatkozom azzal, hogy bármelyik oltás jobb, mint a betegség – mondta korábban az ATV-ben Komáromi Zoltán, a DK-s önkormányzatok által […] A Kedves baloldal, felesleges tagadni az oltásellenes kampányt – az internet nem felejt! (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Nem volt személyi sérültje a szentendrei áruháztűznek

PESTISRACOK A szentendrei áruháztűz megfékezése és az oltási munkálatok után a kutatómentők kutyás egysége átvizsgálta az épületet, és nem talált sérültet az üzlet maradványai között – mondta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Darázs Ágnes közlése szerint megkezdődött a tűzvizsgálat, amely napokig is eltarthat. Szentendre város hivatalos oldala szerint az üzlet két […] A Nem volt személyi sérültje a szentendrei áruháztűznek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Víztisztító berendezést adott át Szijjártó Péter a kirgiz hadsereg mobilkórházának

PESTISRACOK Víztisztító berendezést adott át kirgizisztáni látogatásán csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közép-ázsiai ország hadseregének mobilkórháza számára. Most az egész világ a koronavírus-járvány elleni védekezésre koncentrál, de közben nem szabad megfeledkeznünk azokról a fenyegetésekről, amelyek korábban keletkeztek, és továbbra is itt vannak: a terrorizmus, a szélsőséges ideológiák terjedése és a különböző fegyveres konfliktusok – […] A Víztisztító berendezést adott át Szijjártó Péter a kirgiz hadsereg mobilkórházának bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ötszázmilliós költségvetési csalás, pénzügyi visszaélések – Így állnak az ellenzéki pártok elleni nyomozások

PESTISRACOK Egyelőre nincsenek gyanúsítottak, de a nyomozások továbbra is folyamatban vannak az ellenzéki pártok gazdálkodását érintő büntetőügyekben. A Jobbikkal kapcsolatban két hete írtuk meg, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számvitel rendjének megsértése miatt indított eljárást, de hasonló bűncselekmény gyanújával folyik a nyomozás a Gyurcsány-párt ügyében is, mivel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénzügyi szabálytalanságokra bukkant. […] A Ötszázmilliós költségvetési csalás, pénzügyi visszaélések – Így állnak az ellenzéki pártok elleni nyomozások bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Pozitív tapasztalatokról számoltak be a kormánypárti politikusok az oltás kapcsán

PESTISRACOK Mindenkit a védőoltásra való regisztrációra buzdítanak a Magyar Nemzetnek nyilatkozó kormánypárti politikusok, akik pozitív tapasztalatokról számoltak be az oltás kapcsán. Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója hangsúlyozta, hogy sokkal könnyebb lelkileg, amióta tudja, hogy védi őt a vakcina. A KDNP-s Szászfalvi László, aki a kínai oltóanyagot kapta meg, azt emelte ki, hogy nemcsak önmagunkért, hanem egymásért […] A Pozitív tapasztalatokról számoltak be a kormánypárti politikusok az oltás kapcsán bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Psaki: Washington célja Észak-Koreával kapcsolatban a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése

PESTISRACOK Az Egyesült Államok elképzelhetőnek tartja “a diplomáciai megoldást” Phenjannal, hogy kimozdítsák a holtpontról az észak-koreai atomprogram kérdését – közölte szerdán a Fehér Ház. Jen Psaki, a Fehérház szóvivője Észak-Koreával kapcsolatban elmondta, hogy Világos célunk van Észak-Koreával kapcsolatban, ez pedig a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése. A szóvivő arról is beszélt, hogy Természetesen továbbra is alkalmazni fogjuk a szankciókat. […] A Psaki: Washington célja Észak-Koreával kapcsolatban a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Két holttestet találtak a rendőrök egy XI. kerületi lakásban, nem tudják történt-e bűncselekmény

PESTISRACOK Két holttestet találtak a rendőrök egy XI. kerületi lakásban – erről ír a Borsonline.  A Bors arról ír, hogy két holttestet találtak a rendőrök egy XI. kerületi lakásban. A rendőrök és a mentők is azonnal a helyszínre értek, és megkezdték a helyszínelést, azonban a portál úgy tudja, hogy egyelőre nem tudják megállapítani, hogy történt-e bűncselekmény […] A Két holttestet találtak a rendőrök egy XI. kerületi lakásban, nem tudják történt-e bűncselekmény bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A kormány 650 millió forinttal támogatja egy ipari park létrehozását Ózdon

PESTISRACOK A kormány 650 millió forintos támogatást nyújt Ózd városának egy ipari park létrehozására – jelentette be Riz Gábor, a város fideszes országgyűlési képviselője Ózdon sajtótájékoztatón, a kormány szerdai döntését ismertetve. Riz Gábor szerdai tájékoztatása szerint a kormány jóváhagyta az Innovációs és Technológiai Minisztérium által előkészített 1,3 milliárd forint összértékű ózdi barnamezős rehabilitációs ipari terület megvalósítását. […] A A kormány 650 millió forinttal támogatja egy ipari park létrehozását Ózdon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kedves Petry Zsolt! Bátor voltál, büszkék vagyunk rád!

PESTISRACOK Bátran, szabad magyar emberként viselkedtél, nincs miért szégyenkezned, elnézést kérned, hátrálnod. Úgy mondtad el a véleményedet, hogy abban nagyítóval sem találni bántót, s nem mellékesen: minden szavad színigazság. Bár az állásodat elvették, nem maradsz majd munka nélkül, és szereztél sok millió barátot. Hiszem, hogy a kavicsból, amit elengedtél, lavina lesz, amely előbb-utóbb maga alá temeti […] A Kedves Petry Zsolt! Bátor voltál, büszkék vagyunk rád! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bild: Király Gábor lehet a menesztett Petry Zsolt utódja a Herthánál

PESTISRACOK Sajtóinformáció szerint Király Gábor is esélyes arra, hogy a kedden menesztett Petry Zsolt utódja legyen a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztján, a Bundesliga mostani idényéből hátralévő hét mérkőzésre. Erről a Bild írt, a berlini klub azonban nem kommentálta az értesülést. A 45 éves Király Gábor – aki 108 szereplésével társbérletben válogatottsági rekorder – a mostani vezetőedző, […] A Bild: Király Gábor lehet a menesztett Petry Zsolt utódja a Herthánál bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Háromszorosára növelte hazánk aranytartalékát az MNB

PESTISRACOK A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 31,5 tonnáról 94,5 tonnára növelte Magyarország aranytartalékát – közölte az MNB szerdán. A jegybank folytatta az aranytartalék 2018-as megtízszerezésével elkezdett folyamatot, amelynek köszönhetően az aranytartalék nagysága alapján 2021 márciusára, Magyarország a nemzetközi rangsor középmezőnyéből annak felső harmadába lépett. Az MNB kiemelte: az aranytartalék növeléséről meghozott döntésben fontos szerepet játszott a koronavírus-járvány […] A Háromszorosára növelte hazánk aranytartalékát az MNB bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Galgóczi Ágnes: Örvendetesen csökkent a kórházi kezelésre szorulók száma

PESTISRACOK Jól halad az oltási program Magyarországon – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának vasárnap. Galgóczi Ágnes közölte, 2,8 millióan kapták meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, 1,2 millió embernek pedig már mindkét dózist beadták. Ez azt jelenti, hogy a lakosság 28 százaléka már legalább egy oltást megkapott, míg az európai uniós […] A Galgóczi Ágnes: Örvendetesen csökkent a kórházi kezelésre szorulók száma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

KDNP: József Attila nemzetünk egyik legnagyobb irodalmi alakja

PESTISRACOK Nemzetünk meghatározó költeményei történelmünk, sorsunk lenyomatai – írta a KDNP frakcióvezetője vasárnap, a költészet napján az MTI-hez eljuttatott közleményében. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője kiemelte: József Attila nemzetünk egyik legnagyobb irodalmi alakja, nem véletlen forrt egybe születésnapja a költészet ünneplésével. Kultúránk építőkövei azok a maradandó alkotások, melyek láthatatlanul is összekötik a magyar embereket. Ki ne […] A KDNP: József Attila nemzetünk egyik legnagyobb irodalmi alakja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egység a bajban – Az egész város összefogott a háztűzben megözvegyült apáért és gyerekeiért

PESTISRACOK Március 16-án kora este égett le egy érdi család háza, a bent lévő 40 éves anya már nem tudott kimenekülni. Amikor megtalálták, eszméletlen volt, és bár a mentők újraélesztették, néhány órával később meghalt a kórházban. A háztűzben megözvegyült apának és négy gyerekének gyűjtést indítottak a városban.  A tűzben a család minden vagyona odalett, most rokonoknál laknak. […] A Egység a bajban – Az egész város összefogott a háztűzben megözvegyült apáért és gyerekeiért bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Katonai tiszteletadással emlékeztek meg Fülöp hercegről

PESTISRACOK Katonai tiszteletadással emlékeztek meg szombaton Fülöp edinburghi hercegről, a brit uralkodó férjéről, aki pénteken hunyt el életének századik évében. Tüzérségi egységek az Egyesült Királyság több városában, valamint Gibraltáron 41 díszlövéssel adóztak a herceg emlékének. Ugyanebben az időben a brit királyi haditengerészet két hajója, a Diamond romboló és a Montrose fregatt a tengeren adott le 41 […] A Katonai tiszteletadással emlékeztek meg Fülöp hercegről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Budai Gyula feltette a kérdést: Czeglédy úr, csak nem maga „Az ördög ügyvédje”?

PESTISRACOK Csaba! Most akkor te vagy „Az ördög ügyvédje”, vagy nem te vagy? – tette fel a kérdést közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Budai Gyula országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) Czeglédy Csabának, Gyurcsány Ferenc ügyvédjének ahhoz kapcsolódóan, hogy Az ördög ügyvédje Facebook-oldal ügyében kihallgatták Czeglédyt. Ez az oldal szivárogtatta ki Borkai Zsolt botrányos videóját, de nem emiatt érdekes ez az […] A Budai Gyula feltette a kérdést: Czeglédy úr, csak nem maga „Az ördög ügyvédje”? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az eljárás lezárását kérte az ügyészség a Salvini ellen zajló ügyben

PESTISRACOK A Matteo Salvini elleni előzetes eljárás lezárását kérte a szicíliai Catania bíróságán Andrea Bonomo ügyész szombaton az úgynevezett Gregoretti-ügyben, azt állítva, hogy nem megalapozott a vele szembeni vádemelés. Az ügyész hangoztatta, hogy Salvini belügyminiszterként az első Conte-kormány migrációs intézkedései szerint járt el, amikor, mielőtt engedélyezte volna a Gregoretti katonai hajóval érkezett bevándorlócsoport olaszországi partra szállását, […] A Az eljárás lezárását kérte az ügyészség a Salvini ellen zajló ügyben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Júliusban újabb támadás várható – Soros-szervezetek is besegítenek a következő jogállamisági jelentés elkészítésébe

PESTISRACOK Az Európai Bizottság munkatársai éppen virtuális látogatásokat tesznek a tagállamokban, így hazánkban is. A készülő riport tartalma azonban már részben összeállt, az NGO-k már leadták javaslataikat. Ezekből pedig arra lehet következtetni, hogy a tavaly októberben közzé tett dokumentumhoz hasonló születik majd az idén is, a 2020-as évre vonatkozóan. Márpedig a magyar kormány szerint az hemzsegett […] A Júliusban újabb támadás várható – Soros-szervezetek is besegítenek a következő jogállamisági jelentés elkészítésébe bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ukrajnában összesen öten kapták meg a koronavírus elleni oltás mindkét adagját

PESTISRACOK Az Egészségügyi Minisztérium április 8-ai adatai szerint eddig 353 142-en kapták meg az oltás első, és mindössze 5-en az oltás második adagját Ukrajnában. Egy nap alatt a legtöbb oltást – 1 990 vakcinát – Dnyipropetrovszk megyében adták be. Az elmúlt napon 580, összesen pedig 10 264 személyt oltottak be eddig Kárpátalján – írja a Kárpátalja.ma. Forrás: Kárpátalja.ma; Fotó: […] A Ukrajnában összesen öten kapták meg a koronavírus elleni oltás mindkét adagját bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elhunyt Hajdufy Miklós rendező

PESTISRACOK 89 éves korában elhunyt Hajdufy Miklós, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, Balázs Béla díjas filmrendező és forgatókönyvíró – tudatta a rendező családja. Hajdufy 1958-tól volt a Magyar Televízió állományában, ügyelő, asszisztens beosztásban, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendezői szakának elvégzése után az MTV Irodalmi és Drámai főosztályának munkatársa, egészen 1996-ig. Termékeny rendező volt, számos hazafias, […] A Elhunyt Hajdufy Miklós rendező bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A német külügyminisztérium visszautasította a Petry-ügyben tett magyar kormányzati nyilatkozatokat

PESTISRACOK Visszautasította a német külügyminisztérium pénteken a Hertha BSC német labdarúgó egyesület által elbocsátott magyar kapusedző, Petry Zsolt ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatokat. Az egyesület értékeinek nem megfelelő nyilvános kijelentései miatt elbocsátott szakember ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatok teljességgel elfogadhatatlanok – mondta Christopher Burger külügyminisztériumi szóvivő. A nemzetiszocializmussal kapcsolatos utalást különösképpen visszautasítjuk, méghozzá a legnagyobb határozottsággal – […] A A német külügyminisztérium visszautasította a Petry-ügyben tett magyar kormányzati nyilatkozatokat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A tájékozatlan Kerpel-Fronius élőben égett nagyot, a folyamat ismét folyamatban volt (Karantén-vlog)

PESTISRACOK Kerpel-Fronius Gábor többször sétált már bele az újságírók csapdájába, akik valamilyen furcsa késztetésből kérdéseket tettek fel Budapest főpolgármester-helyettesének, aki biztató “ööööö” hangokat adott ki, majd kapitulált. Így történt ez akkor is, amikor stábunk a kettős mércéről kérdezte a Momentum egyik nagyágyúját, de rendkívül híres a Lánchíd felújítását firtató kérdésre adott határozott válasza, miszerint ” a […] A A tájékozatlan Kerpel-Fronius élőben égett nagyot, a folyamat ismét folyamatban volt (Karantén-vlog) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ezekkel a fotókkal búcsúzik Magyarország Londoni Nagykövetsége Fülöp hercegtől

PESTISRACOK Magyarország Londoni Nagykövetsége hivatalos közösségi oldalán búcsúzott a kilencvenkilenc éves korában elhunyt Fülöp hercegtől. A bejegyzésükben azt írták: “Legmélyebb részvétét kívánja kifejezni Magyarország nagykövetsége, őfelsége, Philip herceg, Edinburgh hercege halála miatt. Szeretnénk őszinte együttérzésünket kifejezni Őfelségének, a királynőnek, a királyi családnak és az Egyesült Királyság népének. A magyarországi látogatásán készült képekkel emlékezzünk rá. Nyugodj békében, […] A Ezekkel a fotókkal búcsúzik Magyarország Londoni Nagykövetsége Fülöp hercegtől bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter: sokat tett hozzá a magyar-román kapcsolatokhoz a gazdasági együttműködés

PESTISRACOK A magyar-román gazdasági együttműködés közös sikertörténetek sorával erősítette a két ország kapcsolatát – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, miután hivatalában fogadta Románia gazdasági, vállalkozási és idegenforgalmi miniszterét. Szijjártó Péter szerint a két állam viszonyát a szoros egymásra utaltság határozza meg. Magyarország számára ez abban nyilvánul meg, hogy Románia a 4. legfontosabb exportpiaca, […] A Szijjártó Péter: sokat tett hozzá a magyar-román kapcsolatokhoz a gazdasági együttműködés bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

„Elsősorban azért nem volt aktanyilvánosság 1990 után, mert a nyugati nagyhatalmak átvették ezeket a hálózatokat” – Schiffer és Borvendég Vágó Istvánról és a diadalmas külkeresekről

PESTISRACOK ÁVH-s tisztekből lett külkeresekről és jogászokról, nácikkal üzletelő kommunistákról és a simán átmentett hálózatról beszélgettünk Borvendég Zsuzsanna történésszel és Schiffer András ügyvéddel. Meg persze Vágó István ismeretlen külkeres múltjáról, hogy mit is csinált a Medimpexnél, ahol már nem is emlékszik, milyen útijelentéseket írt. Schiffer kiemelte, hogy nem a beszervezettség a fontos, hanem az az átöröklődés, […] A „Elsősorban azért nem volt aktanyilvánosság 1990 után, mert a nyugati nagyhatalmak átvették ezeket a hálózatokat” – Schiffer és Borvendég Vágó Istvánról és a diadalmas külkeresekről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Új légitársaságok indítását jelentették be

PESTISRACOK A Nemzetközi Légi Utazási Szövetség szerint a koronavírus-járvány több mint 380 milliárd dollárba (114.000 milliárd forint) került világszerte a repülési szektornak. Tény, hogy egy légitársaság indításakor bármilyen gazdasági helyzetben nagyok a kockázatok. A vállalatoknak óriási tőkebefektetésre van szükségük, és a szabályozások, biztonsági előírások hosszú listájának szigorú betartását is teljesíteniük kell. Ennek ellenére az Avelo és […] A Új légitársaságok indítását jelentették be bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Viktor: Május elejére 4 millió beoltott lehet (Cikkünk frissül)

PESTISRACOK Az első időszakban a zárás képes volt 2-3 hónapra eltüntetni a vírust, most azonban le kell győzni, megsemmisíteni pedig csak a vakcinával lehet-mondta Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth Rádió “Jó reggelt Magyarország!” című műsorában úgy fogalmazott: Orbán Viktor közölte, hogy mindenki békés életre vágyik. A kérdés, hogy mikorra […] A Orbán Viktor: Május elejére 4 millió beoltott lehet (Cikkünk frissül) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Dömötör Csaba: a vakcinák ellen korábban hergelő baloldali képviselők mindannyian beoltatták magukat

PESTISRACOK A napokban még egyes vakcinák ellen hergelő baloldali országgyűlési képviselők néhány hete aláírásokat gyűjtöttek, vizsgálóbizottságot akartak – hívta fel a figyelmet csütörtöki Facebook-bejegyzésében a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Az ötven aláíró történetével kapcsolatban Dömötör Csaba megjegyezte: azóta mindannyian beoltatták magukat.  Csak úgy sorakoznak a nevek azon a határozati javaslaton, amelyet baloldali képviselők népes csoportja nyújtott […] A Dömötör Csaba: a vakcinák ellen korábban hergelő baloldali képviselők mindannyian beoltatták magukat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!–Közteret neveztek el Puczi Béláról

PESTISRACOK Több roma szervezet kérésének megfelelően a Nemzetközi Roma Nap alkalmából, április 8-án Puczi Béláról, az 1989-es marosvásárhelyi tüntetések roma hőséről elnevezett közteret avatott fel a Fővárosi Önkormányzat a Westend Bevásárló Központ, a Váci út és Nyugati tér által határolt területen. A helyszínválasztás szimbolikus, hiszen Puczi Béla Magyarországra menekülése után, a halálát közvetlenül megelőző időszakban a […] A Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!–Közteret neveztek el Puczi Béláról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Varga Mihály képviselte Magyarországot a Nemzetközi Valutaalap ülésén

PESTISRACOK Magyarország első alkalommal vett részt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) monetáris és pénzügyi bizottságának (IMFC) ülésén – közölte közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a tanácskozáson a közép- és kelet-európai országcsoportot képviselte. Kiemelte: a megbeszélésen a világjárvány gazdasági kockázatairól és a globális pénzügyi egyensúlyról tárgyaltak. A tanácskozáson egyetértettek abban, hogy világszinten is az oltás az elsődleges […] A Varga Mihály képviselte Magyarországot a Nemzetközi Valutaalap ülésén bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Salvini: Orbán az új európai jobboldal egyik lelke, motorja

PESTISRACOK Matteo Salvini, a bevándorlás-ellenes Liga vezetője nagycsütörtökön a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel látogatást tett Orbán Viktor magyar kormányfőnél. A megbeszélés apropója, egy új, konzervatív, keresztény hagyományokra épülő politikai család létrehozása volt, miután a Fidesz kilépett az egyre inkább liberálisok táborába sodródó Európai Néppártból. Orbánnak kellenek a megbízható szövetségesek, a Ligának pedig a támogatás nemzetközi szinten […] A Salvini: Orbán az új európai jobboldal egyik lelke, motorja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Harminc éve halt meg Csengey Dénes író, országgyűlési képviselő

PESTISRACOK Harminc éve, 1991. április 8-án halt meg a hivatalos jelentés szerint hirtelen szívmegállás miatt Csengey Dénes, az MDF alapító politikusa, a rendszerváltás egyik legfontosabb értelmiségi alakja. Csengey Dénes mindössze harmincnyolc éves volt. Csengey 1798-től kezdett publikálni, egy évvel azután, hogy beiratkozott a Debreceni Egyetem magyar-történelem szakára, a Fiatal Írók József Attila körének titkára lett, életrajza […] A Harminc éve halt meg Csengey Dénes író, országgyűlési képviselő bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Több nagyáruház szigorúbb létszámkorláttal indult újra

PESTISRACOK A legtöbb, az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzlet kinyitott, miután Magyarországon a beoltottak száma meghaladta a 2,5 milliót. A boltokban tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, ennek ellenőrzése a kereskedők feladata, amit különböző módon oldanak meg, és vannak olyan nagyáruházak, amelyek ennél is szigorúbb létszámkorlátot tartanak be. A Decathlon Magyarország például a jogszabályi lehetőségnél 5-7 […] A Több nagyáruház szigorúbb létszámkorláttal indult újra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Fellépések híján ételfutárnak állt az Apostol énekese

PESTISRACOK Fellépések híján ételfutárnak állt a 79 éves Meződi József, a legendás Apostol zenekar frontembere. Az énekes az új munkakört a családi éttermében vállalta el, amelynek a járvány alatt be kellett zárnia, elvitelre azonban árulhatnak, szállíthatnak ételt. A legendás magyar énekes minden nap déltől estig viszi házhoz a megrendelt finomságokat. Azt mondta, muszáj valamit csinálnom, hogy […] A Fellépések híján ételfutárnak állt az Apostol énekese bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Földi László: kiképzőtisztek irányították az SZFE hallgatóit az egyetemfoglalásban

PESTISRACOK Már hónapokkal a tüntetések előtt készültek az egyetemfoglalásra a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói – derül ki a Hülye fiatalság címet viselő, a tiltakozó diákságot bemutató YouTube-filmből. Ez azért is fontos, mivel a tüntetéssorozat idején a hallgatói önkormányzat részéről azt hangsúlyozták, hogy az általuk szervezett blokád spontán akció volt – olvasható a Híradó.hu cikkében. […] A Földi László: kiképzőtisztek irányították az SZFE hallgatóit az egyetemfoglalásban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Csaknem ötezer újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

PESTISRACOK Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavírus.gov.hu. 4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak […] A Csaknem ötezer újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az ATV-ben próbálta kimosni a DK-t az oltásellenes kampányából Böcskei Balázs (Videó)

PESTISRACOK Böcskei Balázs, aki nemrég lett a fővárosi városháza főtanácsadója, az ATV műsorában a DK oltásellenes retorikáját védelmezte és be akarta bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferencék több hónapon át tartó hergelése a keleti vakcinákkal szemben nem volt oltásellenes hangulatkeltés. Az IDEA Intézet kutatási igazgatója szerint abból a mondatból, hogy online petíciót indít a DK, hogy ne lehessen […] A Az ATV-ben próbálta kimosni a DK-t az oltásellenes kampányából Böcskei Balázs (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Hidvéghi: az új baloldali ideológia alapvetően szabadságellenes

PESTISRACOK Magyarország példájából az látszik, hogy a bátor, építkező kormányzás hozhat eredményeket – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerdán. A politikus a XXI. Század Intézettel közös konferenciasorozatának első, Európa mi vagyunk című online rendezvényén azt mondta, hogy az elmúlt év a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében telt. Brüsszel nem védte meg az embereket, […] A Hidvéghi: az új baloldali ideológia alapvetően szabadságellenes bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Örményország több mint egymillió adag Szputnyik V vakcinát akar beszerezni

PESTISRACOK Örményország több mint egymillió adag Szputnyik V vakcinát kíván beszerezni – jelentette ki Nikol Pasinján örmény kormányfő, amikor szerdán Moszkvában fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az örmény kormányfő azt közölte, hogy több mint egymillió adag Szputnyik V vakcinát kíván beszerezni. Az első, 15 ezer ember beoltásához elegendő szállítmány csütörtökön érkezik meg Jerevánba. Putyin megígérte, hogy […] A Örményország több mint egymillió adag Szputnyik V vakcinát akar beszerezni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az MVM meghosszabbítja önkéntes kikapcsolási moratóriumát

PESTISRACOK Az MVM Csoport a kormány védelmi intézkedéseivel összhangban az általános iskolák újranyitásáig meghosszabbítja a 2021. március 5-étől vállalt önkéntes kikapcsolási moratóriumot – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szerdán az MTI-vel. A moratórium célja, hogy megkönnyítse az egyetemes szolgáltatásban vételező lakossági ügyfélkörben az otthoni munkavégzést és tanulást – hangsúlyozták. A tájékoztatás szerint a kikapcsolási moratórium […] A Az MVM meghosszabbítja önkéntes kikapcsolási moratóriumát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Wintermantel a Hülye fiatalságról: Jövőnk záloga. … Dögöljek meg, ha kiváltom!

PESTISRACOK Hofi Géza egyik klasszikusával jellemezte élményeit Újpest korábbi, kormánypárti polgármestere, miután megnézte az utóbbi napok non plus ultra cicaharcának tárgyát, a Hülye fiatalság című filmet. Wintermantel Zsolt Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy egykori egyetemistaként maga is társadalmi-politikai aktivista volt, társaival együtt ugyanakkor mindig tisztában voltak azzal, hogy hol a helyük az egyetemi hierarchiában. Megnéztem az SZFE “egyetemfoglalásról” […] A Wintermantel a Hülye fiatalságról: Jövőnk záloga. … Dögöljek meg, ha kiváltom! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kutatás: a koronavíruson átesettek húsz százalékát diagnosztizálták három hónapon belül valamilyen pszichiátriai zavarral

PESTISRACOK Minden harmadik Covid-19-en átesett betegnél diagnosztizáltak fél éven belül agyi vagy pszichés zavart – állapította meg egy 230 ezer, főként amerikai páciens eseteit feldolgozó tanulmány. A tudósok szerint a pandémia mentális és neurológia problémák hullámát válthatja ki. A kutatást végző szerzők szerint nem világos, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) milyen módon kapcsolható az olyan pszichés […] A Kutatás: a koronavíruson átesettek húsz százalékát diagnosztizálták három hónapon belül valamilyen pszichiátriai zavarral bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Szijjártó Péter nem érti miért hallgatnak most Vera Jourováék a Petry Zsolt ügyben

PESTISRACOK Kocsis Máté után Szijjártó Péter sem tudta szó nélkül hagyni Petry Zsolt elbocsátását, aki a berlini Hertha BSC csapatában a kapusedzői pozíciót töltötte be a tegnapi napig. Párttársához hasonlóan a külügyminiszter is közösségi oldalán reagált a történtekre. Posztjában azt írta, egy embert azért rúgtak ki a munkahelyéről, mert elmondta véleményét a migrációról, majd arra kereste […] A Szijjártó Péter nem érti miért hallgatnak most Vera Jourováék a Petry Zsolt ügyben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kemény szankciókkal fenyegeti Oroszországot Manfred Weber

PESTISRACOK Ki kell zárni Oroszországot a SWIFT nemzetközi bankközi fizetési rendszerből, ha tovább mélyíti a válságot Ukrajna keleti részén vagy katonái bevonulnak a térségbe – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője egy vasárnapi nyilatkozatában. Manfred Weber a Funke német médiacsoport napilapjainak hétfői kiadásában megjelenő összeállításban az előzetesen ismertetett részletek szerint veszélyes provokációnak […] A Kemény szankciókkal fenyegeti Oroszországot Manfred Weber bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Ökológiai lázadás tört ki Belgrádban

PESTISRACOK A helyi sajtó beszámolója szerint több ezren vettek részt a Szerbia fővárosában, Belgrádban “ökológiai lázadás” jelszóval tartott környezetvédelmi tüntetésen szombaton. A megmozduláson felszólaló szónokok mindenekelőtt a szerb nagyvárosok légszennyezettségét bírálták és építési moratóriumot követeltek az ország folyói mellé tervezett erőművek számára. A tüntetés új bányászati projektek ellen is irányult, így a többi között az ausztrál […] A Ökológiai lázadás tört ki Belgrádban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Covid-osztályokon forgatott az M1 stábja

PESTISRACOK Az elmúlt hónapok folyamán az M1 több riportban is beszámolt a magyar kórházakban folytatott egészségügyi ellátásról. A csatorna által készített kórházi riportok rámutatnak: az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek, hogy megmentsék a fertőzésen áteső betegek életét. A Szegedi Tudományegyetem Járványügyi Ellátó Központjának igazgatója az M1-nek nyilatkozva elmondta: a koronavírus-járvány harmadik hullámában gyakran egész családok kerülnek kórházba. […] A Covid-osztályokon forgatott az M1 stábja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az Ügy – előzetes: Kicsi falvak, nagy botrányok (Pesti TV, szombat 21 óra)

PESTISRACOK Az Ügy ezen a héten az ország két ellentétes felében, egy-egy kicsike faluban járt utána kétes ügyeknek. Ami közös a Veszprém megyei Megyerben és az ormánsági Drávapiskiben, hogy mindkét község nehéz helyzetből próbál felállni, sőt, egyáltalán fennmaradni. Mindkét kistelepülés életében 2010 körül megérkezett a csoda, vagyis annak a lehetősége, ami azután botrányokba, büntetőeljárásokba torkollott. Megyerben […] A Az Ügy – előzetes: Kicsi falvak, nagy botrányok (Pesti TV, szombat 21 óra) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elhunyt Kerezsán László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője

PESTISRACOK A Demokratikus Koalíció szombaton, közösségi oldalán adott hírt arról, hogy elhunyt Kerezsán László, a párt pilisi önkormányzati képviselője, választókerületi alelnök. Elhunyt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője. A koronavírus újabb, a hazájáért rendületlenül dolgozó, igazi DK-st vett el tőlünk. Osztozunk családja fájdalmában, mindig emlékezni fogunk rá! – olvasható a párt közösségi oldalán. Forrás: Facebook; […] A Elhunyt Kerezsán László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Napi abszurd: az ellenzék szerint segítene az oltási programban a regisztráció eltörlése

PESTISRACOK Ellenzéki pártok és a főpolgármester is azt javasolja a kormánynak, hogy törölje el a koronavírus elleni oltásokra szóló regisztrációt, szerintük ugyanis így gyorsabban vakcinához jutna a lakosság. A rendezett vakcinációs kampány helyett tehát ismét a káosz pártjára állt a teljes baloldal. A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös […] A Napi abszurd: az ellenzék szerint segítene az oltási programban a regisztráció eltörlése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A honvédség megkezdte a felkészülést a NATO-misszióra

PESTISRACOK Első alkalommal tölti majd be magyar katona egy NATO-misszió parancsnoki beosztását: Kajári Ferenc vezérőrnagy ősztől egy éven át vezeti majd a szövetség koszovói békefenntartó erőit, a KFOR-t. A tervezett parancsnok és törzse adminisztratív héttel kezdte meg a misszióra való felkészülését Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, április 6-8. között. A honvédség emberei részt vettek az […] A A honvédség megkezdte a felkészülést a NATO-misszióra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A WHO vezetője is kifogásolta a vakcinák aránytalan elosztását

PESTISRACOK A koronavírusi elleni vakcinák aránytalan elosztását kifogásolta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) vezető Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz pénteken. A WHO főigazgatója azt mondta: a legtöbb országnak közel sem áll rendelkezésére elegendő oltóanyag ahhoz, hogy beolthassák a veszélyeztetett csoportokat, köztük az egészségügyi dolgozókat. Világszerte több mint 700 millió oltást adtak már be; 87 százalékát olyan országokban, amelyek magas jövedelemmel […] A A WHO vezetője is kifogásolta a vakcinák aránytalan elosztását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tizenöt éves fiút élesztettek újra rendőrök Budapesten

PESTISRACOK Csütörtök este kilenc óra körül vesztette el az eszméletét egy fiatalember a Király utcában. Egy járókelő vette észre, hogy valami nincs rendben, majd értesítette az arra járó rendőröket, akik elsősegélyben részesíteték a fiút. Egy férfi kért segítséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály járőreitől 2021. április 8-án 21 óra körül a VII. kerületi Király utcában, mert […] A Tizenöt éves fiút élesztettek újra rendőrök Budapesten bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Koronavírus – Európában meghaladta az egymilliót a járvány áldozatainak száma

PESTISRACOK Péntekre meghaladta az egymilliót Európában a koronavírus-járvány halottainak száma – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai hivatala. A pontos adat szerint délelőtt 10 óráig 1 001 313-an haltak meg a földrészen a Covid-19 betegség miatt. A fertőzöttek száma – a járvány kezdete óta – immár meghaladja a 47 milliót. A legtöbb esetet Franciaországból jelentették – […] A Koronavírus – Európában meghaladta az egymilliót a járvány áldozatainak száma bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Dömötör Csaba: jelentősen visszaesett a kormányzati Facebook-oldal és kormánypárti politikusok oldalának elérése

PESTISRACOK Csütörtök óta a kormányzati Facebook-oldal és számos kormánypárti politikus oldalának elérése jelentősen visszaesett, több esetben a töredékére – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a közösségi oldalán. Tegnap óta a kormányzati Facebook oldal és számos kormánypárti politikus oldalának elérése jelentősen visszaesett, több esetben a töredékére. Ez az én oldalamra is igaz. Értetlenül állunk a […] A Dömötör Csaba: jelentősen visszaesett a kormányzati Facebook-oldal és kormánypárti politikusok oldalának elérése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A Magyar Posta arculati elemeit használják adathalászok

PESTISRACOK A Magyar Posta arculati elemeit felhasználó, kéretlen elektronikus levelekben elrejtett információgyűjtő kémprogramra hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. Az intézethez több bejelentés érkezett olyan vírusterjesztő e-mailekről, amelyek a Magyar Posta arculati elemeit használják fel a címzett megtévesztéséhez. A levélben szereplő hivatkozás megnyitását követően, a címzett eszközére egy tömörített fájl töltődik le, […] A A Magyar Posta arculati elemeit használják adathalászok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Orbán Balázs: a közép-európai térség felértékelődik és erősödik

PESTISRACOK A közép-európai térség felértékelődik és erősödik, geopolitikai adottságok miatt összefogásra van szükség a régió országainak további érdekérvényesítéséhez – hangsúlyozta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a varsói Waclaw Felczak Intézet vitaműsorában nyilatkozva. Az F-klub nevű, rendszeres, a koronavírus-járvány miatt online megtartott műsorban Orbán Balázs A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye című, a Felczak-intézet által […] A Orbán Balázs: a közép-európai térség felértékelődik és erősödik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Megköszönte a sok támogatást a mentős, akit feljelentettek, mert hamburgerezett (Videó)

PESTISRACOK Hatalmas port kavart, hogy valaki feljelentett két mentőst, amiért azok megálltak hamburgert venni a Szentendrei úton. Most megszólalt a mentős hölgy, és elárulta, nagyon sok támogatást kapnak az eset óta. Buvár Mariannt nagyon meghatotta hogy példátlanul összefogott a társadalom érte és bajtársáért. Valaki a lakása ablakából látta, ahogy egy mentőautó megáll, és a mentősök elmennek […] A Megköszönte a sok támogatást a mentős, akit feljelentettek, mert hamburgerezett (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Folytatódnak a zavargások Észak-Írországban

PESTISRACOK Folytatódtak péntek hajnalban az évek óta nem tapasztalt súlyosságú zavargások az észak-írországi felekezeti konfliktus több gócpontjában. Az ír sziget egyesítését pártoló katolikus és a britpárti protestáns közösségek csoportjai ismét elsősorban Belfast, Carrickfergus, Londonderry, Newtownabbey és Ballymena városokban csaptak össze. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Belfastban – Észak-Írország fővárosában – a rendőrök hat éve először vízágyút […] A Folytatódnak a zavargások Észak-Írországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tűzoltók, rendőrök és mentősök közösen szabadítottak ki egy sofőrt a felborult autójából Csepelen (Videó)

PESTISRACOK Felborult egy kisautó Csepelen szerda délután. Az esetről a katasztrófavédelem tett közzé egy videót, amelyen látszik, hogy a Szent István úton felborult autó sofőrje nem tudott kiszállni a járműből. A fővárosi tűzoltók kivonultak a balesethez, ahol rendőrök és mentők segítségével tűzoltólétrákat helyeztek az autó alá, majd óvatosan a kerekeire állították azt, vigyázva a bent ülő […] A Tűzoltók, rendőrök és mentősök közösen szabadítottak ki egy sofőrt a felborult autójából Csepelen (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Menczer Tamás: a baloldal oltásellenessége szörnyű, a pofátlansága pedig elképesztő (Videó!)

PESTISRACOK Menczer Tamás hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban reagált a DK-s Szaniszló Sándor Szijjártó Péternek írt levelére, amelyben a Gyurcsányista politikus nehezményezte, hogy kerületében kevés a vakcina. Nem tévedés, ő ugyanaz a Szaniszló Sándor, aki Pestszentlőrinc polgármestereként néhány héttel ezelőtt  – a lakosság körében óriási felháborodást keltve –, visszaküldte a kerületnek szánt kínai vakcinákat.  Maga még mer […] A Menczer Tamás: a baloldal oltásellenessége szörnyű, a pofátlansága pedig elképesztő (Videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Budai Gyula: Gyurcsány Ferencnek agyára ment a Pfizer

PESTISRACOK Budai Gyula Facebook-posztjában próbált meg magyarázatot találni Gyurcsány Ferenc legutóbbi parlamenti kirohanására, amikor is a DK elnöke önmagából kivetkőzve, vérben forgó szemekkel fenyegetett mindent és mindenkit, aki nem az ő táborába tartozik.  A fideszes politikus elmélete szerint ezúttal nem az alkohol okozta azt a tébolyodottságot amelyet felszólalása alatt produkált, sokkal inkább a nemrégiben felvett Pfizer […] A Budai Gyula: Gyurcsány Ferencnek agyára ment a Pfizer bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Simonka azért perelt, mert szerinte a nevét összemostuk Vizoviczkiével, de a bíróság nekünk adott igazat

PESTISRACOK Jogerősen is pert nyert Simonka György fideszes országgyűlési képviselővel szemben a PestiSrácok.hu. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással, illetve vesztegetéssel vádolt politikus szerint cikkünkben bűnözőnek, alvilági alaknak és maffiózónak állítottuk be, mivel egy írásban szerepeltettük olyan személyekkel, mint a Hajógyári-sziget egykori ura, Vizoviczki László. Összemosásról ugyanakkor  szó sem volt, így a bíróság portálunknak adott igazat és […] A Simonka azért perelt, mert szerinte a nevét összemostuk Vizoviczkiével, de a bíróság nekünk adott igazat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

30 éve szabadon: Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

PESTISRACOK A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban, s így a rendszerváltoztatás éveiben is. A Nemzetközi Roma Nap alkalmából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány idén is olyan magyar romák sorstörténetét mutatja be, akik személyes helytállásukkal egész nemzetünknek mutatnak példát. A Közép- és Kelet-európai […] A 30 éve szabadon: Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Moszkva felkészült a legrosszabb forgatókönyvekre az orosz-amerikai viszonyban

PESTISRACOK Oroszország felkészült a legrosszabb forgatókönyvekre az Egyesült Államokkal fennálló viszonyában – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában. Peszkov szerint Moszkvát erre Washington politikájának agresszivitása és kiszámíthatatlansága kényszerítette rá. A szóvivő azokra az értesülésekre reagált, amelyek szerint újabb amerikai szankciók vannak előkészületben Oroszország ellen. A Nur-Szultanban tárgyaló Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt […] A Moszkva felkészült a legrosszabb forgatókönyvekre az orosz-amerikai viszonyban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Bidennek be kéne fejeznie a mexikói határfalat a New York Times rovatvezetője szerint

PESTISRACOK Bret Stephens, a New York Times rovatvezetője véleménycikkében amellett érvelt, hogy Joe Biden amerikai elnöknek be kellene fejeznie a mexikói határfalat. Erre a következtetésre azután jutott, hogy korábban a déli határfal egy résén átjutó autó balesetezett, ami 13 ember halálát okozta. Nem haltak volna meg, ha egy fal az útjukat állta volna – írja Stephens. […] A Bidennek be kéne fejeznie a mexikói határfalat a New York Times rovatvezetője szerint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Aradszki András az oltáselleneseknek: ne kockáztassanak!

PESTISRACOK Aradszki András, KDNP-s országgyűlési képviselő még tavaly novemberben kapta el a koronavírust. A politikus hosszú, intenzív kórházi kezelésen van túl, a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt Istenhitről, szenvedésről, és arról, mi adott erőt neki az elmúlt hónapok küzdelmeihez, a túléléséhez. A politikus megdöbbentőnek tartja, hogy még mindig sokan vannak, akik tagadják a kór létezését, elvetik […] A Aradszki András az oltáselleneseknek: ne kockáztassanak! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Elmeorvos vizsgálja a Covid-osztályon vérengző kínai férfit

PESTISRACOK Elmeorvos vizsgálja a Honvédkórház Covid-osztályán vérengző kínai szakácsot, akit a korábbinál már súlyosabb bűncselekményekkel gyanúsítanak; a Fővárosi Főügyészség további három hónappal indítványozta meghosszabbítani a gyanúsított letartóztatását. A nyomozó hatóság az eljárásban a gyanúsítottat folytatólagosan kihallgatta, és vele súlyosabb minősítést közölt – tudatta ma a Fővárosi Főügyészség. A gyanúsított cselekménye közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember […] A Elmeorvos vizsgálja a Covid-osztályon vérengző kínai férfit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Megbukott az ellenzéki demokrácia – Egy nagy színjáték lehet az egész előválasztás

PESTISRACOK Lebukott, vagy inkább megbukott az ellenzéki összefogás állítólag rendkívül demokratikus közös jelölt választási társasjátéka, az úgynevezett előválasztás. Az egész nem más, mint adatgyűjtés és egyszerű színjáték. Ennek bizonyítéka a Veszprémben kirobbant DK-balhé. Korábban már megírtuk, hogy Gyurcsány Ferenc régi fegyverhordozóját, hű pártkatonáját dobta félre Veszprémben és egy teljesen ismeretlen ügyvédet, a veszprémiek szerint esélytelen jelöltet […] A Megbukott az ellenzéki demokrácia – Egy nagy színjáték lehet az egész előválasztás bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Most már biztos, hogy Czeglédy Csabát indítja jelöltként a DK Szombathelyen

PESTISRACOK Czeglédy Csaba indul a Vas megyei 1-es egyéni választókerületben, azaz Szombathelyen és környékén a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson – írta az Ugytudjuk.hu A portálnak Czeglédy hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy a DK őt indítja az előválasztáson.   Dobrev Klára és Czeglédy Csaba arcképével díszített szórólap került Szombathelyen a polgárok postaládájába, melyben arra buzdítják az ellenzéki érzelmű […] A Most már biztos, hogy Czeglédy Csabát indítja jelöltként a DK Szombathelyen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egy 1959-es újságcikkben szereplő “Gyurcsány Ferenc, pápai lakos” ittasan okozott balesetet

PESTISRACOK Mint arról a PestiSrácok.hu korábban részletesen beszámolt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke ma a parlamentben azt állította, hogy börtönviselt apja csak „viszonylag kis trógerségeket” követett el. A Drót.info azonban rábukkant egy 1959-es újsághírre, melyben a karambolt okozó sofőr – egy bizonyos Gyurcsány Ferenc, pápai lakos – ittasan hajtott bele hátulról egy fogatolt kocsiba.  Gyurcsány […] A Egy 1959-es újságcikkben szereplő “Gyurcsány Ferenc, pápai lakos” ittasan okozott balesetet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Európa a XXI. században: a brüsszeli centralizáció véleménydiktatúrához vezet

PESTISRACOK A XXI. Század Intézet rendezvénysorozatot indított azzal a céllal, hogy a konzervatív értékek mentén tevékenykedő politikai, szellemi erők nemzetközi szinten is összefogjanak, és egymástól tanulva, de nem centralizálva legyenek képesek választ adni a kontinenst, sőt az egész világot globálisan lefedő kérdésekre. A nyitókonferencia fókuszában ma a migráció, a pandémia, illetve a big-tech cégek uralma állt, […] A Európa a XXI. században: a brüsszeli centralizáció véleménydiktatúrához vezet bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Tűz ütött ki egy régi laktanyaépületben Szombathelyen

PESTISRACOK Tűz ütött ki szerdán délután Szombathelyen a 11-es Huszár úton, ahol egy régi laktanyaépület tetőszerkezete gyulladt ki két helyen is – közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A lángokat a város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották, a tájékoztatás szerint a helyszínre helyi önkéntes tűzoltókat is riasztottak. A tűz okát vizsgálják. Forrás: MTI, kiemelt kép: MTI/Lakatos […] A Tűz ütött ki egy régi laktanyaépületben Szombathelyen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az iskolák nyitásának elhalasztását követeli az egykori Független Diákparlament

PESTISRACOK Az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) felhívást tett közzé a Facebookon egy eseményben, amelyben a jelenléti oktatás ellen a diákok, szülők és tanárok összefogását kérte. Többek között azt írják, hogy  több mint egy évnyi bezártság után nagyon szeretnének barátaikkal, osztálytársaikkal találkozni, és ismerik a digitális oktatás hátrányait, de most a szüleik, tanáraik életét tartják a legfontosabbnak. A Mozgalom […] A Az iskolák nyitásának elhalasztását követeli az egykori Független Diákparlament bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kovács Zoltán: csak biztonságos és hatékony vakcinával oltanak Magyarországon

PESTISRACOK Magyarországon csak olyan vakcinával lehet oltani, amelyet a szakemberek biztonságosnak, hatékonynak találtak és engedélyeztek – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebook-oldalán. Kovács Zoltán bejegyzése szerint miközben az egész világon tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma, a nemzetközi sajtó és néhány külföldi politikus állandó késztetést érez arra, hogy kritizálja a magyarországi vakcinabeszerzést. […] A Kovács Zoltán: csak biztonságos és hatékony vakcinával oltanak Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.