Új gépeket vásárolnak az idén a gazdaságba

Az idén tovább kívánja bővíteni a gépparkját a Móricz Zsigmond mezőgazdasági technikum és szakképzőiskola.

A családnak is leckét ad a karantén nemcsak diáknak

SONLINE 2020. március 16-a szinte minden szülő emlékezetébe beleégett, ekkortól ismerkedtünk meg a járvány okozta kényszerben először a digitális oktatás gyakorlatával.

Egy hős elkelt

SONLINE Hősökként tekintettünk a fiúkra, akik kiváló sport­emberi erényeket csillogtatva jobban szerepeltek a vártnál, de hiába számítottunk arra, hogy a külföldi nevesebb klubok rájuk vetik magukat.

Részvétét fejezte ki a ghánai robbanás miatt Áder János

SONLINE Részvétét fejezte ki a Ghána nyugati részén történt robbanásban elhunytak családjainak és a ghánai embereknek Áder János köztársasági elnök pénteken.

A nyíráshoz enyhült a tél Somogyban is

SONLINE Télen sem lepi már el a növényzetet a hó, így a Magyar Közútnak is jelentős dolga akad az út menti gazzal.

Csendek és díjak a kiadványban

SONLINE Megjelent a Soli Deo Gloria legújabb száma.

Több bűncselekményt is elkövettek az érdiek egy éjszaka alatt Siófokon

SONLINE Két érdi férfi és két nő Siófokra utazott szórakozni, majd éjszaka a Balaton-parti város főterén belekötöttek két fiatalba, akiket ütöttek-vertek, rúgtak, a náluk lévő rollert és kerékpárt is hozzájuk vágták, valamint egyiküktől még a pénztárcáját is elvették.

Unokázás és pihenés a program 40 év munka után

SONLINE Tovább folytatódik a Nők 40 Program – közölte a napokban Zsigó Róbert, családokért felelős parlamenti államtitkár. A nyugdíjazás ezen formája Somogyban is népszerű, a megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint tavaly 802 nő élt a kedvezményes öregségi nyugdíjellátással.

A szemét nem, a tettenérés bizonyít

SONLINE Tisztítsuk meg az országot mottóval tavaly országos akció indult, hogy az illegális szemétlerakóktól megszabadítsák a környezetet.

Dohánybolt előtt fejelt meg egy vásárlót egy másik Kaposváron

SONLINE A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2021 júliusában egy dohánybolt előtt bántalmazott egy másik férfit, aki szóvá tette, hogy nem tud bemenni tőle az üzletbe.

Dalba foglalhatnák ma is a füredi szőlőhegy levét

SONLINE „Jó bort mérnek Füreden és Kaposváron! ” – gyűjtötte a népdalban foglalt minősítést Kodály Zoltán egykor a kaposfüredi szőlősgazdák munkájáról.

Még lehet jelentkezni nedűkkel

SONLINE Péntekig, január 21-éig adhatóak le a minták a BalatonBor versenyre.

Idősotthon a kastély szomszédságában

SONLINE Felújítják a kastély környéki épületeket Lengyeltótiban.

A Kométa és a cukorgyár ötmilliárdos támogatásból fejleszthet

SONLINE Kaposvár a második állomás, ahol Nagy István agrárminiszter az élelmiszeripari fejlesztéseket és technológiai korszerűsítéseket célzó pályázatok nyerteseit köszönthette, és átadta az erről szóló támogató okiratokat. A megyeszékhelyre így ötmilliárd forint új forrás érkezett.

Öt éve állt lángokban a veronai halálbusz: szabadon éli életét a bűnös sofőr

SONLINE Öt év telt el a veronai buszbaleset óta, és az egyik felelős, a jármű vezetője még mindig nincs rácsok mögött: előreláthatólag tavasszal kell börtönbe vonulnia. A jogerős ítélet csak tavaly novemberben született meg, elsőfokon 12 évet, másodfokon 6 év börtönbüntetést szabtak ki V. Jánosra.

A Csiky Gergely Színház havi műsora

SONLINE Mutatjuk a kaposvári Csiky Gergely Színház aktuális havi műsorát.

Laptopot és tabletet nyert az iskola

SONLINE Tízmillió forint értékben jutottak iskolák digitális eszközökhöz, miután lezárult a hátrányos helyzetű térségek intézményei számára kiírt Digitális Ugródeszka pályázat

Hiába volt egyre drágább, tavaly többet tankoltunk az árbefagyasztás előtt

SONLINE Annak ellenére, hogy tavaly magas volt a benzin és a gáz­olaj ára, s a kormány egyelőre február 15-ig bevezette a hatósági árat, 2021-ben mégis 3,5 százalékkal több benzin és 6,6 százalékkal több gázolaj fogyott, mint egy évvel korábban.

Elsikkasztotta ismerőse millióit egy férfi, majd visszaadta

SONLINE Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ismerősének pénzét nem a megállapodásuk szerint használta fel, hanem saját céljaira fordította.

Drágább a bárány és a borjú a hetesi vágóhídon

SONLINE A hetesi vágóhíd az idei első áremeléséről értesítette partnereit, februártól a bárány- és borjútermékek nagyjából 15 százalékkal drágulnak.

Tehetségkutatót szerveztek

SONLINE Uniós forrásból tehetségkutató

Nincs élet szoftver nélkül, de programozó kell hozzá

SONLINE Több mint tucatnyi fiatal látogatott el kedden este az egyik kaposvári szoftverfejlesztő vállalathoz, ahol beleláthattak kicsit a programozók életébe.

Amíg nem tudnak vízen járni, aratni sem fognak

SONLINE Egyelőre esély sincs rá, hogy befagyjon a Balaton vize, így nem lehet rámenni, hogy az elöregedett nádat learathassák az önkormányzatok. Ráadásul az is gondot jelent több település számára, hogy anyagi forrásaik sem teszik lehetővé a strandok környezetében a nádaratást. 

Kétszer vonultak a tűzoltók az erős szél miatt

SONLINE A viharos szél nem okozott komoly gondokat Somogyban, mindössze két esetben kértek tűzoltói segítséget lehasadt ág és meglazult tetőlemez miatt kedden - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerkesztőségünkkel. 

Még a be sem szerzett falubusz irataira is kíváncsi Potocskáné

SONLINE Somogy 4. számú választókerületének 71 településéből 70 számít arra, hogy Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke valamilyen okkal "megtalálja" őket.

Harminc éve újjászületett ifjabb Pavlovics György

SONLINE A fiatal röplabdázó, a mindössze 19 éves Iván Gergő (és társai) új évi tragikus, halálos balesete megrázta a közvéleményt. A legnagyobb somogyi sportbaleset harminc éve történt, amikor három taszári tájfutó, nevezetesen Köpfler Éva, Illés Csaba és Schönvinszky György a helyszínen életét veszítette, negyedik társuk pedig maradandó koponyasérülést szenvedett. Nagykónyi és Iregszemcse között a sávjukba átcsúszó kamionnal ütköztek frontálisan.

Díjemelést kapnak a háziorvosok

SONLINE Hatvan százalékkal megemelték a kaposvári orvosi ügyeletben dolgozók díját.

A Meló-Diák győzött a rangadón

SONLINE A Meló-Diák KK együttese nyerte a Somogy Megyei Kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójának rangadóját.

Székfoglaló előadást tartott

SONLINE A Szent István Tudományos Akadémia szervezésében a kaposvári tudománytörténész, Rosta István az „Egyetemek és az egyetemalapítási törekvések Magyarországon a századforduló éveiben (1895–1904)” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az új akadémikus székfoglaló előadását Kaposváron és Pécsen is megismétli majd.

Elbúcsúztatták az intézményvezetőt

SONLINE Nem csak a rendezvény helyszínét, a szívüket is ünneplőbe öltöztették a Kéthelyi Integrált Szociális Otthon lakói és munkatársai. Meghitt, családias hangulatú eseményen Éhmann-né Antal Erzsébettől, az intézmény nyugdíjba vonult vezetőjétől búcsúztak pénteken – többek között Hamvas Béla soraival és Pintér Béla dalával. 

Mobilkemencét vehet a falu

SONLINE Leader-pályázaton 4 és fél millió forintot nyert a bodrogi önkormányzat. A támogatás egy részéből mobilkemencét vásárolták, melyet a hivatal udvarán állítottak fel. A több mint egymillió forint értékű kemencében a közösségi alkalmakkor sütnek majd. 

A drágább abrak miatt megfogják a forintokat

SONLINE Egyre drágább a lovaglás és a lovagoltatás, de a sportág szerelmesei mindent megtesznek annak érdekében, hogy 2022-ben is hódolhassanak szenvedélyüknek.

Összegyűjtötték a tűzifának valót

SONLINE Az utak mentét és a parkokat tisztítják, valamint a veszélyes fákat távolítják el a közmunkások ezekben a napokban Babócsán. Az önkormányzat dolgozói több köbméternyi fát és bokrot termelnek ki. A növényeket szociális tűzifaként osztják ki.

A kézilabdáért dolgoznak Bogláron

SONLINE Az akadémiát sporttudományos és szakmai szempontból segíti, a Testnevelési Egyetem modellváltását és fejlődését pedig kuratóriumi elnökként felügyeli Mocsai Lajos.

Megszépül a Fekete István Emlékház

SONLINE A Fekete István Emlékház felújítását tervezi 2022-ben az önkormányzat.

Nem borult a papírforma, kikapott a Kaposvári VK

SONLINE Mindhárom pontot elvitte a Csik Ferenc Versenyuszodából a Szolnoki Dózsa az E.ON férfi vízilabda OB I. 16. fordulójában. A Kaposvári VK csak az első két negyedben tudta tartani a lépést a válogatott játékosokkal felálló Tisza-partiak ellen.

Mesterien mázolt a két festődiák

SONLINE Szép sikereket értek el a Budapesten megrendezett WorldSkills verseny hétvégi országos döntőjén a somogyi indulók.

Tizenöt tehetséget támogatnak

SONLINE Pályázatot hirdet az általános iskola 4. osztályát betöltő diákok számára A Csányi Alapítvány a Gyermekekért Közhasznú Alapítvány.

Így fest egy szóládi lakópark 58,7 milliós szépsége!

SONLINE A 89 nm-es, eladó sorban lévő ingatlana kifogástalannak tűnik. Nyugalom és/vagy közösségi élmény központ? Minden a lakókon múlik majd. Nézelődjön velünk!

Szentmisét tartottak a tüzes szavú kapitányért

SONLINE Marik Tamás lelki üdvéért szólt a Szent Imre-templom harangja

Busz és autó ütközött Kaposváron

SONLINE Busz és autó ütközött össze Kaposváron péntek délelőtt a Hársfa utca és a Gróf Apponyi Albert utca kereszteződésében.

Esélye sem volt az ellenfeleknek

SONLINE A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia három listavezető csapata is hazai pályán bizonyíthatott a bajnokságok újabb fordulójában, s mindegyiken – kivétel nélkül – magabiztos NEKA-­siker született.

Hatmilliót sikkasztott, de végül visszaadta

SONLINE Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az egyik ismerősének a pénzét nem a megállapodásuk szerint használta fel, hanem saját céljaira fordította.

Újabb hidegfornt miatt didereghetünk pénteken

SONLINE Hózáporokra és menydörgésre is számítani lehet pénteken, miután egy hidegfront alakítja a megye időjárását.

Immár hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány

SONLINE Február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány.

Felkészültek a háziorvosok

SONLINE Háromféle oltóanyag közül választhatnak azok, akik szervezett oltáson vennék fel a koronavírus elleni védőanyagot pénteken és szombaton a megyeszékhelyen.

Szikrázó látványt nyújtott a berzencei kémény

SONLINE Ismét kéménytűz miatt kellett vonulniuk a tűzoltóknak, ezúttal Berzencén.

„Kéksál-rekord” született

SONLINE Négy balatoni hajós vitorlázta körbe a Balatont a legnagyobb hideg ellenére hétfőn

Mindenünk eléghet ha nem figyelünk a kéményre

SONLINE Az elmúlt négy hónapban csaknem harminc kéménytűzhöz riasztották a megye tűzoltóit.

Bővítik, fejlesztik az óvodákat

SONLINE Nem csak renoválják, de bővítik is az ovit.

Elindult az éves leolvasás

SONLINE Zajlik a melegvíz-mérők éves leolvasása a megyeszékhelyen.

Kaposváron is legyőznék a kupában a Kazincbarcikát

SONLINE Csütörtökön 18 órakor játsszák a Kaposvár Arénában a Vegyész RC Kazincbarcika elleni kupaelődöntő visszavágóját.

Ingyen jár a profi fotó a Tündérszépeknek

SONLINE Negyedik alkalommal rajtol el az idén különleges szépségversenyünk, a Tündérszépek.

Sarkvidéki levegő hoz újabb lehűlést Somogyba

SONLINE Sarkvidéki eredetű levegő éri el hazánkat, így Somogyot is, amelynek köszönhetően délután havazás is várható térségünkben.

Felújítás miatt zárva a folyosó

SONLINE Megkezdődött a Kaposi Mór Oktató Kórház sürgősségi betegfogadó tér átalakítása.

Szemléletformálásba kezdenek kapával és palántával

SONLINE Újra lehet pályázni az óvoda- és iskolakertek kialakítására.

Kaposváron is zsebünkbe tehetjük már az irodalmat

SONLINE Automaták terjesztik a minőségi irodalmat a települések frekventált pontjain.

Februárban már hiába is keresnénk az akácmézet

SONLINE Téli pihenőre vonultak a méhek és a méhészek is, de aggódva várják a 2022-es szezont. Az előjelek nem a legjobbak, sokan tartanak a késői fagyoktól.

Negyven év múlva szabadulhat a kettős gyilkos

SONLINE Ítéletet hirdetett a Kaposvári Törvényszék a Csokonai utcai kettős tűzhalál ügyében.

Elszenvedték első vereségüket az akadémisták

SONLINE Mindkét somogyi együttes kikapott az NB I/B tizenharmadik fordulójában

A Microsoft megveszi az Activision Blizzard videójáték-fejlesztőt

SONLINE A redmondi óriás ezzel az üzlettel a világ egyik legnagyobb videójáték-fejlesztőjét kebelezi be.

Drágább lisztből nem sül ki az olcsó kenyér

SONLINE Több somogyi pékség átlagosan 15-20 százalékkal megemelte a kenyér árát a hét elején. Csaknem ötven forinttal drágábban kapják a lisztet és a többi alapanyag ára is megemelkedett.

Lecsendesül a szél és kisüt a nap szerdán

SONLINE Kissé szelídül időjárásunk szerdán Somogy megyében, így már az erős szél sem borzolja hajunkat. De még napsütésre is számíthatunk ezen a napon.

Meg kell erősíteni a családokat, a fanyalgás nem vezet sehová

SONLINE Nyelvjárási jelenséghatárok a Dél-Dunántúlon, Somogyi hiedelemvilág” – néhány élvezetes kötet, melynek szerzője Király Lajos, akinek előadásait 25 éven át leendő pedagógusok hallgatták a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán.

Több mint 100 ezer invazív hódpatkányt vadásztak le Németországban

SONLINE A rekordnak számító mennyiség jelzi, hogy az eredetileg Dél-Amerikából származó rágcsáló az elmúlt években nagy mértékben elszaporodott.

A kezünkben van a könyvtárak jövője

SONLINE „A jövő könyvtára - a könyvtár jövője” címmel rendeztek szakmai napot kedden a Takáts Gyula megyei Hatókörű Városi Könyvtárban.

Felújítják a kultúrházat

SONLINE Ötvenmillió forintra pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP Plusz) a somogyaszalói önkormányzat. A támogatásból a kultúrházat szeretnék felújítani. A tervek szerint átalakítják a helyiségeket, kicserélik a bútorokat, modernizálják a konyhát és a színpadot is.

Komolyabb havazás és szél várható szombaton

SONLINE Szombaton szeles, borult és hideg idő várható Somogy megyében és még az sem kizárt, hogy jelentősebb mennyiségű hó hullhat.

Jó volt a szüret, ezért aranyosak a füredi borok

SONLINE Egy év kihagyás után tartották meg a 21-ik kaposfüredi borversenyt, ahol a helyi szőlősgazdák mutatták be legszebb nedűiket. Valamivel szerényebb nevezés érkezett, mint ahogyan megszokhattuk a Kaposvár környéki borászoktól. Idén harmincöt gazda nevezte hetvennégy nedűjét, amelyek a magyaregresi, toponári, füredi, kaposújlaki és kaposmérői szőlőkből készültek. Összesen 61-en kaptak minősítést, amelyből 27 arany, 14 ezüst és 20 bronz született. 

Eltűnt egy csökölyi nő, keresi a rendőrség

SONLINE A kaposvári rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 34 éves nő eltűnésének ügyében.

Keresik a hajómotorokat lopó férfit

SONLINE Az áj leple alatt egy ismeretlen férfi hajómotorokat lopott a balatonszemesi kikötőből. Tette nem maradt titokban, mert "akcióját" felvette egy térfigyelő kamera.

Vegán szemmel néztünk körül a piacon

SONLINE Megszakítva, de nem feledve hagyományainkat, pénteken Szabó Nikolettel, a kaposvári Csiky Gergely Színház színművészével közösen néztünk körbe a piacon, ami az egyik kedvenc helye. Nem véletlenül. Niki ugyanis vegán életmódot folytat.

11 meghökkentő tény, amit biztosan nem gondolt volna a legújabb magyar tévéfilmről

SONLINE A Megafilm Kék róka című tévéfilmjét szombaton, január 22-én mutatja be a Duna TV 19:50-kor.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor is szétmentek? Itt az igazság

SONLINE Öles betűkkel hirdette szerda reggel a Blikk címlapja, hogy a sztárpár házassága zátonyra futhatott. A pletykákon alapuló cikk szerzőjét még az sem zavarta, hogy Kucsera a megszólalásában kategorikusan cáfolta az értesülést.

Húsz csapattal indul el a műfüves focibajnokság

SONLINE Hétvégén rajtol az MLSZ SMI műfüves, nagypályás labdarúgó-bajnokság, a pontvadászatban öt csoportban húsz csapat méri össze a tudását.

A Barcika jutott a kupadöntőbe, a Fino a bronzért játszhat

SONLINE Miután a Magyar Kupa elődöntőjének első kazincbarcikai felvonását magabiztosan 3–0-ra nyerte a Fino-Kaposvár, így talán még a Vegyész játékosai sem hittek abban, hogy lehet keresni valójuk a visszavágón a Kaposvár Arénában. Mégis csak volt...

Pénzt és mentort is kaphatnak a diákok

SONLINE Az aktuális tanév második félévétől újabb ösztöndíj vált elérhetővé a technikumokban és szakképzőiskolákban tanulók számára – közölte lapunkkal a Kaposvári Szakképzési Centrum.

Somogyból is látták a Földet megközelítő kisbolygót

SONLINE Megközelítette egy aszteroida a Földet, de szerencsére nem vált be Adam McKay rendező jóslata és csak elhaladt mellettünk. Aki jól fürkészte az eget - és felnézett - hétfőn este, se persze megfelelő felszereléssel tette ezt, az láthatta, amint az 1994 PC1 jelzésű kisbolygó Földünk közelébe ér.

Milligramm és százalék: mit jelentenek ezek a kannabiszolajokon?

SONLINE Sok bosszúságot okozhat, amikor megpróbáljuk kihámozni a CBD-olaj címkéjéről, hogy pontosan mennyi CBD-t tartalmaz a termék, pedig a minőségi előállítás mellett ez a legfontosabb információ a vásárlók számára. Hogyan ellenőrizzük a CBD-tartalmat? Mi a jobb számunkra: a milligrammos vagy a százalékos meghatározás?

Börtönbe küldené a bíró a siófoki dohánybolti rablókat

SONLINE A Siófoki Járásbíróság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt ítélt el nem jogerősen két 23 és egy 21 éves férfit.

Magyarország Soros ellen: harc a civilizációért címmel készített dokumentumfilmet Tucker Carlson (videó)

SONLINE A Fox News műsorvezetője szerint hazánktól sokat lehet tanulni.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

SONLINE Az elnök elmondta, hogy 10-15 olimpiai pont megszerzését remélik.

A parkban rugdosta meg barátnőjét egy segesdi fiatal

SONLINE Egy fiatal pár összeveszett egymással Nagyatád egyik parkjában. A szóváltást tettlegesség követte, végül a magából kikelt férfi többször megütötte, a földre lökte, majd meg is rugdosta barátnőjét. A sértettnek a bántalmazás következtében csak könnyű sérülései keletkeztek, de ebben az is szerepet játszhatott, hogy a  hideg időben hordott réteges öltözködése felfogta az ütéseket. Az eset miatt riasztották a rendőröket, akik az elkövetőt helyszínen elfogták és a nagyatádi rendőrkapitányságra állították elő. A nyomozók a 19 éves segesdi férfit súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Szép sikereket értek el a triatlonisták

SONLINE Ünnepélyes keretek között értékelte az elmúlt esztendő eredményeit és a sportolók tevékenységét a barcsi művelődési ház kupolatermében a Barcsi Városi Sport­egyesület triatlon szakosztálya a minap.

Továbbjutottak a ligakupában

SONLINE Kikapott, majd nyert a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese a ligakupa C-csoportjában a Sport36-Komló ellen Balatonbogláron.

Háromszáz gyerek tanulhat meg úszni

SONLINE Úszó program gyerekeknek

FOX NEWS: lenne mit tanulni Magyarországtól (videó)

SONLINE Lehet úgy vezetni egy országot, hogy az az ott élők előnyére váljon - mondta a népszerű televíziós, Tucker Carlson műsorában.

Magabiztos győzelmet arattak a kaposváriak a Paks II. ellen

SONLINE Fölényesen nyert a Paksi FC II. otthonában harmadik felkészülési mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi csapata.

Felújítják és átépítik az egykori levéltárat

SONLINE Megújul Kaposvár emblematikus épülete.

Jogsi nélkül autózott, elkapták

SONLINE A nagyatádi rendőrök befejezték egy 65 éves férfi ellen indított eljárást.

Hárman törtek rá és vertek meg egy férfit Kaposfőn

SONLINE Három kaposfői férfi rátámadt egy ismerősükre, akit egy pénztárca ellopásával gyanúsítottak hétfő este.

Szakkörben elevenítik fel a régi népi mesterségeket

SONLINE Gyöngyfűzés, hímzés, kosárfonás, mézeskalács-készítés, nemezelés. A tevékenységek, amelyekből hamarosan szakkörök nyílnak Kaposváron az Agorában.

A Dream Team nyerte a kupát

SONLINE A Dream Team sikerével ért véget a Mezőcsokonyán rendezett teremlabdarúgó-torna, a második helyen a Vuvuzela csapata zárt.

Elbújtak az autójában megijedt az ittas sofőr és fának ment

SONLINE A Fonyódi Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat egy, a húszas éveiben járó férfival szemben.

Életfogytiglant kért az ügyész az izraeli férfi ellen

SONLINE Tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kért az ügyészség arra az izraeli palesztin férfira, akit azzal vádolnak, hogy egy kaposvári albérletben megfojtotta magyar szerelmét és annak édesanyját, majd rájuk gyújtotta a lakást a Csokonai Vitéz Mihály utcában 2018-ban. Az ügyben a vádlott távollétében szerdán ítéletet hoz a Kaposvári Törvényszék.

Még sehol sem elég vastag a jég a tavainkon

SONLINE Különleges jégcsodák alakultak ki az elmúlt napokban a Balatonon. Szinte művészi szinten fagyott meg a víz a növényeken és a padokon.

Modernizálni szeretnék a boltot

SONLINE Több millió forint kellene az önkormányzatnak ahhoz, hogy felújítsa a helyi kisboltot. A település ezért a Magyar Falu Programban nyújtott be pályázatot. Az épületet utoljára 2013-ban korszerűsítették, de már szükség lenne egy újabb állagmegóvásra. Emellett a teljes berendezést is modernizálni szeretnék.

Egyszerű és hatékony ablaktisztítás ablakporszívóval

SONLINE Ha arra a kérdésre keresnénk a választ, hogy melyik az a munka a háztartásban, amitől a legjobban ódzkodunk, akkor nagy valószínűséggel az ablaktisztítás a lista elején szerepelne.

A jövőbe fektettek az új óvodával Hetesen

SONLINE Felújított utakat és egy újonnan épült óvodát adtak át hétfő délelőtt Hetesen. A három beruházás értéke több mint 200 millió forint.

A háromszázadik NB I.-es meccs az egyik nagy álma

SONLINE Sokadik téli felkészülését kezdte el Balázs Benjámin, aki jelenleg az élvonalbeli MTK Budapest csapatát erősíti. A 31 esztendős labdarúgó megállíthatatlanul közeledik a háromszázadik NB I.-es mérkőzése felé, amire talán akkor még nem is gondolt, mikor a Mézgában elkezdett futballozni.