Távolról érkezett a rengeteg adomány

Évtizedekre nyúlik vissza a németországi Sinsheim és a dél-somogyi Barcs városának kapcsolata. Idén ismét nagylelkűségükről tettek tanúbizonyságot a német testvérváros lakói, hiszen elképesztő mennyiségű adományt küldtek barcsi rászoruló gyerekeknek.

Rengetegen nyertek milliókat az ötös lottón - a Jokert is elvitték

SONLINE Jövő héten több mint egymilliárd forint lesz a tét.

Egy szál bugyiban mutogatja meztelen combjait Szőke Zsuzsi

SONLINE A Dancing with the Starsból ismert Szőke Zsuzsi a táncos műsor oszlopos tagjaként vált népszerűvé, eddig minden évadban láthatta a közönség.

Berobbant a Nyitott Balaton a tónál

SONLINE Sikeresnek tartja a Nyitott Balaton elnevezésű kampányt a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ), amelynek célja az volt, hogy megmutassa, milyen sokszínű a balatoni régió turisztikai kínálata ősszel is – közölte Éskovács Péter, a kampány sajtótanácsadója.

December 13-ig bárki küldhet díszt a Sándor-palota karácsonyfájára

SONLINE Novák Katalin köztársasági elnök arra buzdít mindenkit, díszítsük együtt a palota karácsonyfáját.

Óvodások ismerkedtek az iskolával

SONLINE Kaposvár Mikulás játszóházat szerveztek a leendő elsősöknek a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában pénteken. Az eseménynek az intézmény tornaterme adott helyet. Az óvodások különféle kézműves foglalkozáson és sportversenyen vehettek részt, valamint megismerhették a tanítókat és az iskolát. A nyíltnappal egybekötött játszóházat minden évben megszervezik. Ma.G. 

Futva fedezték fel a zselici erdők szépségét

SONLINE Télváró családi sportnapot szerveztek szombaton a Zselicben. A futók hat és tizenöt kilométeres távot teljesíthettek, de lehetőség volt a Zselici Csillagparkban íjászkodni és lovaskocsival kirándulni is.

Karácsonyi csomagot kapnak a gyerekek

SONLINE Mezőcsokonya Több mint 1 millió 200 ezer forint értékben nyert édességeket és játékokat a mezőcsokonyai Árvalányhaj Hagyományőrző Egyesület a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pályázatán. A termékekből karácsonyi csomagot állítanak össze mintegy 180 helybéli gyereknek. Az ajándékokat majd december 17-én osztják ki a mezőcsokonyai faluházban. Ma.G. 

Katarban fagyoskodnak a brazilok, a fél csapat kidőlt

SONLINE Hat válogatott száll harcba a maradék két továbbjutó helyért a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének pénteki zárónapján. Brazília már az előző fordulóban kiharcolta helyét a legjobb tizenhat között, Tite szövetségi kapitány mégsem lehet nyugodt, mert futballistái közül többen is kidőltek.

Az igények szerint alakították a programot

SONLINE Az ötödik fordulóval zárt az 1.MCM-Diamant Úszóverseny, melynek utolsó körében tizenöt egyesület közel százötven sportolója állt rajtkőre a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában.

Hűtőmágnest és gyertyát is készítettek a kis alkotók Szerdahelyen

SONLINE Gyerekekkel népesült be a kaposszerdahelyi mikrotérségi központ. Tizenötödik alkalommal szervezték meg az alkotótábort, ahol helyi és környékbeli kézművesek segítségével szebbnél szebb karácsonyi ajándékok készültek.

Mutatjuk a vasárnapi programot a labdarúgó világbajnokságon

SONLINE Vasárnap két mérkőzéssel folytatódik a kieséses szakasz a katari labdarúgó-világbajnokságon: előbb a címvédő franciák ütköznek meg a lengyelekkel, majd Anglia mérkőzik Szenegállal, a két győztes a negyeddöntőben találkozik egymással.

Balatoni korcsolyapályák a 2022/2023-as szezonban

SONLINE Zene, friss levegő, forró italok és gyönyörű panoráma várja a mozogni vágyókat a balatoni korcsolyapályákon. A megnövekedett energiaköltségek ellenére a déli és az északi parton is találunk balatoni műjégpályákat a 2022/2023-as szezonban.

Karácsony Gergely elismerte: a dugódíj rossz eszköz, nincs értelme bevezetni

SONLINE Fürjes Balázs szerint ha a főpolgármester komolyan gondolja a dugódíj tervének feladását, akkor tegyen valódi lépéseket.

Folyamatos a tűzifa szállítása a szociális tüzelőanyag program keretében

SONLINE Mintegy 180-190 ezer rászoruló család kap a téli tüzelőjéhez segítséget.

Szánthó Miklós: Magyarország kifejlesztette az okos erő képességét

SONLINE Az Alapjogokért Központ főigazgatója a japán CPAC-en elmondta, a családok védelme nemzetbiztonsági kérdés, a demográfia nemzetstratégiai ügy.

Nyitrai Zsolt: olyan társadalomért dolgozunk, amelyben a fogyatékossággal élő megtalálja a helyét

SONLINE Az elmúlt tizenkét évben háromszorosára nőtt a fogyatékosságügyi szervezetek támogatása.

Csaknem hatmilliárdból javítják az ivóvíz hálózatot

SONLINE Buzsák Folytatódik a nyugati-és dél dunántúli ivóvízminőség -javító program Buzsák és Pamuk térségében. A Széchenyi 2020 program keretében Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, Mohács, Bázakerettye önkormányzata, valamint 27 községi önkormányzat 5,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.  A beruházás összesen 5,973 milliárd forintból valósul meg, amelyet az uniós forrás mellett a központi költségvetés finanszíroz. A Buzsákban tartott csütörtöki egyeztetésen elhangzott: a projekt 2022 tavaszán indult és várhatóan 2023 harmadik negyedévében fejezik be. Bemutatták a projekt aktuális állapotát, tájékoztatták a lakosságot és a szakmai közösséget. Kara Lajos, Buzsák polgármestere köszöntötte a részvevőket és hangsúlyozta a program fontosságát. Huszti Gábort a Somogy megyei közgyűlés alelnökét kiemelte: a minőségi ivóvíz  nélkülözhetetlen az ember számára, az ilyen jelentőségű uniós projektek kulcsfontosságúak a megye számára. Mostanra elkészült a teljes, mintegy 7,5 kilométeres új ivóvíz vezetékszakasz a hozzá tartozó aknákkal együtt. A regionális rendszerre való rákötés feltétele már csak a fonyódi nyomásfokozó műtárgyhoz az elektromos lecsatlakozás. Ezt követően tudják elvégezni a hálózattisztítási és víztorony felújítását. 

Jurtában tölti a telet a tanító Bárdudvarnokon

SONLINE Négy jurtát állított fel Leél-­Őssy Tamás vezetésével a chi kung közösség (keleti harcművészet) Bárdudvarnokon. Az egyenként harminc négyzetméteres ősi sátrakba be is költöztek néhányan, ám egyelőre biztos hátteret a telken álló ház ad nekik, ahol konyha és fürdőszoba is van.

Tízmillió forintnyi könyvadománnyal támogatja a magyar iskolaválasztást a Béres

SONLINE Több mint ezerkétszáz példány Szép magyar ének kötetet ajándékozott a Rákóczi Szövetség részére a Béres Alapítvány azzal a kifejezett céllal, hogy a gyermekekkel a magyar dalkincset megismertesse, ezáltal elősegítse a magyar nemzettudat megőrzését és fejlesztését.

Újrajelöltségbe menekülne a dollárbaloldal-botrány elől Karácsony Gergely

SONLINE Bár a sokasodnak körülötte a botrányok, újraindulna tisztségéért a főpolgármester

Összefogtak Curtisék az orosházai apáért: felesége meghalt, és kisfiuk életéért küzd

SONLINE Curtis arra kér mindenkit, fogjunk össze és segítsünk egy édesapának, aki elveszítette a feleségét, most pedig gyermeke életéért küzd, miközben szinte porig égett az otthonuk.

Rettegnek Zámbó Jimmy legidősebb testvére miatt

SONLINE Zámbó Jimmy édesanyjának halálhíre még úgy is váratlanul érte a családtagokat, hogy Anna néni 96 éves volt. Az asszony, bár sokat betegeskedett az utóbbi években, a halála előtti napokban jobban érezte magát. Talán csak ő maga sejtette, hogy közeleg az idő, amikor újra együtt lehet szeretett férjével és a fiával, akit 21 éve veszített el.

Napi sudoku - nehezebb verzió

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Varga Mihály: a magyar gazdaságnak nehéz körülmények között kell teljesítenie

SONLINE Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget.

Hatalmas mezőnyt várnak a 2023-as budapesti karate-világbajnokságon

SONLINE A sportág történetében a budapesti lesz az utolsó, hagyományos formában sorra kerülő klasszikus nagy vb, ahol még létszámkorlátozás nélkül indulhatnak a résztvevők.

Állandósult a migrációs nyomás a szerb–magyar határon

SONLINE Állandósult migrációs nyomásról számolt be a Migrációkutató Intézet két munkatársa, akik a szerb–magyar határ szerb oldalán készítettek interjúkat illegális migránsokkal.

Megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

SONLINE Ursula von der Leyen Twitter-üzenetben azt írta, hogy a megállapodás jelentősen csökkenteni fogja Oroszország bevételeit.

Oláh Lóránt szerint az nyeri a világbajnokságot, aki a legjobban bírja a hosszú gyűrődést

SONLINE A most 43 éves Oláh Lóránt 11 éves volt, amikor először labdába rúgott a szerbiai Adán. 20 évesen mutatkozott be a Vojvodinában: két szezon alatt tíz mérkőzésen jutott szóhoz. 1999-ben igazolt az akkor NB I.-es Szegedhez, ahol hét meccsen kapott lehetőséget. 2002-ben költözött végleg Magyarországra. Egy évet húzott le Szolnokon, majd 2003-ban leigazolta a Rákóczi FC. A 2004/2005-ös első élvonalbeli szezonjában 15 góllal segítette a kaposvári zöld-fehéreket, amivel házi gólkirály lett, míg a következő évadban – sérülése miatt – csak hatszor volt eredményes. 2008-ban Debrecenbe költözött, ahol 2009-ben, majd 2010-ben is bajnoki címet ünnepelhetett. 2012-ben megfordult a Fradinál is. Játékos-pályafutása során négy klub színeiben közel 250 NB I.-es mérkőzésen szerepelt, amelyeken majd százszor volt eredményes.

Vereséggel zárták az alapszakasz első körét a kaposvári női röpisek

SONLINE A Városi Sportcsarnokban zárta a Kaposvári Női Röplabda Club az Extraliga első felét, mégpedig az UTE együttese ellen. Az újpestiek hátrányból tudtak fordítani, így a kaposváriak 1-3-ra kaptak ki ellenfelüktől.

Alig takarja valami a dögös magyar úszónő lélegzetelállító testét

SONLINE Halmai Petra képeit egyszerűen imádják a rajongói.

Ezzel a gyönyörű nővel kapták lencsevégre Árpa Attilát

SONLINE Csak úgy izzott közöttük a levegő.

Főszezon a zsebeseknek a karácsonyi forgatag

SONLINE Karácsony előtt rendészeti szakos középiskolás diákok látnak el járőrszolgálatot a kaposvári bevásárlóközpontok környékén, és a plázában egy áldozatvédelmi centrumot működtetnek.

Tóth Gabi különleges produkcióval készül a Sztárban sztár leszek!-re

SONLINE Egy kis ízelítőt is mutatott belőle.

Megállapodott az olajárplafonról az EU és a G7, Magyarország mentességet kapott

SONLINE Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását - közölte az Európai Bizottság szombaton.

Sorban nyílnak a korcsolyapályák a Balatonon

SONLINE Megnyitott szombaton a jégpálya Balatonbogláron. Az érdeklődők találkozhattak a Mikulással, Süsüvel, a sárkánnyal, a hokis gyerekek bemutatót tartottak és a fővárosból érkező műkorcsolyázók is bemutatkoztak. 

Megnyílt az adventi vásár Balatonlellén

SONLINE Hagyományosan idén is megnyitotta kapuit az adventi vásár Balatonlellén, a BL Yacht Clubban. Ezen a hétvégén már a jégpálya is várta a csúszni vágyókat, de gasztropikniken is kényeztethették ízlelőbimbóikat szombaton.

Érvényesült a papírforma, Hollandia az első negyeddöntős

SONLINE A holland válogatott érvényesítette a papírformát, 3-1-re legyőzte szombaton az amerikai csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, ezzel elsőként jutott a legjobb nyolc közé.

Szijjártó Péter: sikerült megvédenünk hazánk energiaellátásának biztonságát

SONLINE Az olajársapka alól Magyarország mentességet harcolt ki, de a Brüsszel által erőltetett intézkedés így is fájni fog az európai gazdaságnak.

Messi ezredes megtöri góltalan vb-sorozatát a csoportkörben?

SONLINE A 2022-es labdarúgó-világbajnokság második nyolcaddöntőjében szombat este a C csoport első helyén továbbjutó Argentína a D csoportban meglepetésre másodikként végző, Tunéziát és Dániát is maga mögé utasító Ausztrália ellen játszik a legjobb nyolc közé jutásért.

Megtorlástól tartanak a katari vb-n részt vevő iráni szurkolónők

SONLINE Az iráni nők beszámolói szerint kormányzati tisztviselők kémkedtek utánuk a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megőrülnek Katarban a mindenhol feltűnő Neymar-hasonmásért - képek, videó

SONLINE Ő pedig alaposan ki is használja a könnyen jött népszerűséget.

Együtt készülnek a szeretet ünnepére Göllén

SONLINE A göllei Együtt a Jövőnkért Egyesület adventi programokat szervez a somogyi településen a karácsonyt megelőző időszakban.

Elismerés a kiemelkedő munkáért

SONLINE Budapest Miniszteri elismerő oklevelet kapott Győrfi Rita a Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgató-helyettese a napokban. Az elismerést Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár adta át. Az oklevelet a három évtizedes kiemelkedő munkájáért és az oktatás-nevelésben végzett tevékenységéért vehette át a szakember. Ma.G. 

Bravúr kell a lengyelektől, mert minden a franciák mellett szól

SONLINE Az erőviszonyok, a forma és a statisztika is a címvédő francia válogatott továbbjutását ígéri a Lengyelország elleni vasárnapi nyolcaddöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Teljesült a terv: több, mint 300 ezer kiló pontyot telepítettek a Balatonba

SONLINE Az ez évi utolsó pontytelepítés Fonyódon és Siófokon zajlott.

Orbán Viktor: összekötöttük Magyarország és Szlovénia energiarendszereit (videó)

SONLINE A kormányfő új posztot tett közzé a Facebookon.

Példát állítanak a japán fával

SONLINE Kaposvár Japán akácfát ültettek el pénteken délután a Nagyboldogasszony Iskolaközpont udvarán. A csemetét a VándorViadal elnevezésű középiskolai csapatversenyen nyerte az iskola négy végzős diákja. A szellemi és ügyességi feladatokból álló megmérettetés még a nyáron volt, a fát azonban csak nemrég kapta meg az intézmény. Az akáccal példát szeretnének állítani a fiatalabb tanulóknak. Ma.G.  

Aranyak vagyunk a sárban – 85 éve halt meg a költőzseni

SONLINE Biztonsággal nem rekonstruálható, mi történt ezen a napon Balatonszárszón 1937-ben.

A fejlett államok szinte mind az olajársapka mellett állnak

SONLINE Moszkva figyelmeztette a kezdeményezőket, hogy az ársapkával saját biztonságukat veszélyeztetik.

Magán kezdte a spórolást a magyar kormány

SONLINE Varga Mihály ismertette, hogy mennyivel csökkent a gázfogyasztás az állami hivatalokban.

A szakítás egyet jelentett a gyilkossággal a budapesti tininek – két alkalommal is lecsapott

SONLINE Két alkalommal is úgy akart szakítani aktuális barátnőjével a fiatal, hogy megöli a lányt. Most született ítélet az ügyben.

Felújították az átkötő utat

SONLINE Felújították azt az átkötő utat, ami Kaposmérő és Hetes között, Ebédvesztőpuszta és a regionális hulladéklerakó telep közelében vezet. A hét kilométer hosszú útszakaszt 300 millió forint támogatásból hozták rendbe. .

Mesékkel tanítják az ünnepvárást

SONLINE Különleges módon várják a karácsonyt a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Több ezer pedofilt engedtek ki a börtönből rövid büntetés után

SONLINE Több mint hétezer pedofil kapott egy évnél rövidebb börtönbüntetést Kaliforniában.

Napi keresztrejtvény

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Két kislány maradt félárván a kegyetlen mánfai légiós miatt

SONLINE Egy 9 és egy 5 éves kislány maradt félárván.

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

SONLINE A korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját, az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház fürtös meggy pálinkája kapta - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken.

A ráadásban jött a dráma, Kamerun megverte a brazilokat

SONLINE A már korábban továbbjutott brazil válogatott 1-0-ra kikapott Kameruntól a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában.

A szülők véleményére is kíváncsi a Belügyminisztérium

SONLINE A Belügyminisztérium a Kréta rendszerben elérhető kérdőívet küldött minden olyan szülőnek és gondviselőnek, akinek gyermeke a köznevelésben tanul. Az anonim módon, december közepéig kitölthető kérdések az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák – jelezte a tárca közleményében.

Ismét megszakadhat a párbeszéd Szerbia és Koszovó között

SONLINE A jelek szerint nem várható előrelépés Szerbia és Koszovó viszonyának rendezésében, miután Alekszandar Vucsics bejelentette tegnap, nem utazik el december 6-án a tiranai EU–Nyugat-Balkán-csúcsra.

Stranigg János újra Bogláron, ám most már ellenfélként

SONLINE Az Európa-ligában szereplő, ám a bajnokságban tíz forduló után csak kieső helyen álló Fejér-B.Á.L. Veszprémet fogadja a hatmeccses nyeretlenségi szériában lévő HSA NEKA szombaton, 19:00 órakor. Itt a lehetőség, hogy a bogláriak újra győzelemnek örüljenek.

Alapjogokért Központ: Soros szervezete mentőövet dobna a botrányban fuldokló dollárbaloldal számára

SONLINE Alapjogokért Központ: a dokumentum tele van szakmailag és jogilag védhetetlen állításokkal.

Az Aranybullát kutatja

SONLINE  Egy, az Aranybulláról szóló, szegedi nemzetközi konferencián vett részt Rosta István tudománytörténész, Kaposvár Díszpolgára, aki az Aranybulla Emlékmű 1922-ben felállított változatának történeti adatait ismertette előadásában a Szegedi Akadémiai Bizottság dísztermében. 

Megfogadták, hogy becsülettel tanulják a szakmát

SONLINE Több mint 80 rendész-tanuló tett fogadalmat pénteken a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban.

Uruguay legyőzte Ghánát, de kiesett

SONLINE Uruguay 2–0-ra legyőzte Ghánát a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében, de mivel Dél-Korea az utolsó pillanatokban fordított Portugália ellen, így a portugálok mögött az ázsiaiak jutottak tovább a H-csoportban.

Harc a tananyaggal

SONLINE Talán érthető annak a nyolcéves gyereknek a határozott kiállása, aki miután megtanult írni és olvasni, sőt valamelyest a számokkal is megismerkedett, arra a következtetésre jut, hogy miután mindent tud már, amire a szüksége lehet, a tanév végével, nemes egyszerűséggel befejezi az iskolát. Mondván: elég volt! Decemberre mindenki elfárad, pláne szegény kölykök, akiknek a fejébe sok esetben totálisan haszontalannak tűnő tudást akarnak beletölteni. Az ugyan természetes, hogy nem létezik haszontalan tudás, biztosan minden jó lesz majd valamire... Na de ezen az elven a padlás is megtelik egyszer és akkor mégiscsak muszáj lesz szanálni. Valami ilyesmit kellene tenni a tankönyvek mondanivalójával is, pláne azokkal a részekkel, amelyek magolásra kényszerítenek. Sokadszorra lepődöm meg azon, hogy elméleti síkon milyen összetett fogalmakat kellene megjegyeznie egy általános iskolás gyereknek, aki a bonyolult meghatározások biflázása közben nem is juthatna más elhatározásra, mint hogy felesleges küzdelem az egész. Miközben a logikus gondolkodást, az összetett feladatok megoldását, az elemzőkészséget alig ösztönzik a gyerekekben a saját korosztályuk szintjén. Valahányszor újra kell ismételnem támogató kényszer okán a korábban már tanultakat, annyiszor csodálkozom rá, hogy semmi sem változik, és még ha vitathatatlanul vannak érdekes momentumok is tananyagokban, azért a dögunalom továbbra is úgy fojtja el az érdeklődés csíráját, ahogy a gaz a kultúrnövényt. A természettudományok iránti érdeklődés sem nagyon fokozható azzal, ha az energiahordozó vagy a hasonlóan izgalmas tápérték fogalmát kell bemagolni ahelyett, hogy csak egy halványan újszerű megközelítéssel próbálnának valós érdeklődést kiváltani a diákokból, akiknek igénye volna sok mindenre, csak az adjonisten nem tetszik nekik. Való igaz, hogy a tudás hatalom, csak hozzá is kell férni! A hozzáférés meg gyakorta olyan megterhelő, mint dzsungelharcban átkelni a bozóton. Haladás közben le kell vágni a bosszantó ágakat, hogy haladni lehessen előre. A harc azonban fárasztó, egy jó stratégia célravezetőbb lenne, sőt hasznosabb, mert az nem csak a túlélést segíti, hanem gondolkodásra is ösztönöz.  

Forró italok és kézműves portékák a Betyár Csárdában

SONLINE Kézművesekkel telt meg a somogysárdi Betyár Csárda szombaton. Hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi ünnepek előtt helyi és környékbeli alkotók itt mutatják be munkáikat.

Pelé szervezete nem reagál a kezelésekre, már csak a fájdalmait tudják enyhíteni

SONLINE Brazil sajtóértesülések szerint a 82 éves Pelé, a brazilok legendás labdarúgója élete végéig palliatív kezelést kap, mert szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre.

Bőszénfán a kicsik és a nagyok ünnepvárását is segítik

SONLINE Mézeskalács díszítésre várták a a bőszénfai gyerekeket a helyi önkormányzat épületébe szombat délelőtt Bőszénfán. Ezzel azonban nem ért véget az ünnepváró program, mert délután még meglepetés is várta a gyerekeket.

Újra használható a körforgalom a 67-esen

SONLINE Ahogy arról korábban beszámoltunk, a látrányi elkerülőút építése miatt november 3. után részlegesen lezárták a M7-es autópálya és a 67-es főút csomópontját.Mostanra elkészült a turbó körforgalom a 67. sz. főút és az M7 autópálya déli oldali alcsomópontjában.A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a körforgalom használhatóvá vált, így az M7 autópálya előzőleg lezárt két csomóponti ága újból megnyitásra kerül.Az M7 autópálya és a 67. sz. főút csomópontja (135-ös jelzésű) december 3-tól ismét teljes mértékben használható.

Új elnököt választ a Fidelitas

SONLINE A Fidelitas az ország legnagyobb, legerősebb, legaktívabb politikai ifjúsági szervezete, mára nincs polgári kormányzás, kampány és közélet fidelitasos szereplők nélkül - hangsúlyozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos szombaton Budapesten, a Fidesz ifjúsági társszervezetének XIX. tisztújító kongresszusán mondott köszöntő beszédében.

Meghalt Hegedüs Zsuzsa

SONLINE Hosszan tartó, súlyos betegséget követően, 76 évesen, szombat reggel meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus, filozófus, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi főtanácsadója, a Minden gyerek lakjon jól! alapítvány kuratóriumi elnöke - tudatta a Mandiner.

Somogyi vállalkozót is díjaztak a VOSZ gáláján

SONLINE Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget a fővárosban.

Támadófociban bízó mislenyiek otthonában a BFC Siófok

SONLINE Az újonc, tizenkilencedik HR-Rent Kozármisleny otthonában véget vetne hárommeccses nyeretlenségi szériájának a BFC Siófok, amire minden esély megvan a vasárnap 15:00 órakor kezdődő bajnokin, hisz ellenfelük a pályán október ötödike óta nem nyert bajnokit!

Rémisztő szörnyeteg! Megtalálták a világ leghosszabb állatát

SONLINE Egy kutató tengeralattjáró 45 méter hosszú halálos csápokkal felszerelt mélytengeri szifonoforra bukkant Nyugat-Ausztrália partjainál. Ennél hosszabb teremtménnyel még nem találkozott az emberiség.

A FIFA közzétette a felvételt, ami alapján megadták a japánok győztes gólját

SONLINE A FIFA hivatalos Twitter oldalán közzétette azt a felvételt, ami alapján a játékvezető érvényesnek ítélte a japánok második - mint később kiderült, győztes gólját a spanyolok elleni vb-csoportmeccsen.

A szívüket is beletették a kézzel készített ajándékokba

SONLINE  

Megmérkőzött egymással a NEKA és a Harkány

SONLINE Nézd meg a mérkőzés legjobb pillanatait fotóriporterünk szemén keresztül.

Nagy volt a baj, rohantak az orvoshoz Hajdú Péter gyermekével

SONLINE Láng Eszter, Hajdú Péter menyasszonya exkluzív interjút adott élete legszebb, ugyanakkor legidegörlőbb időszakáról. Eszter egy pillanatra sem néz félre, és így is megtörténik a baj…

Újra szerelmes a tavalyi Nagy Ő, már az esküvő is szóba került

SONLINE Tavaly december közepén ért véget a TV2-n A Nagy Ő című műsor, amelyben Tóth Dávid keresett párt maga mellé. A sportoló akkor csak néhány hónapig volt együtt a kiválasztott lánnyal, de most újra szeremelmes, sőt, egy közeli esküvő sem kizárt.

Tragédia: főzés közben égett halálra egy ember Dombegyházon

SONLINE Gyakori, hogy egy vágódeszka, egy hozzávaló csomagolása, vagy egy műanyag nyelű kés annyira közel van a tűzhelyhez, hogy meggyullad.

Zavartalan lesz az étkeztetés

SONLINE Zavartalan lesz a szociális gyermekétkeztetés a hosszúra nyúló téli szünidőben is Barcson, az ételt a Barcsi Szociális Központ konyhája készíti majd az iskolásoknak és óvodásoknak. December 22. és január 6. között zárva tartják Barcs bölcsődéjét és óvodáit. A szünidei diákétkeztetés keretében minden rászoruló diák étkezését biztosítják az előírásoknak megfelelően.

Mostantól fognak igazán pusztítani a brüsszeli szankciók

SONLINE A hétfőn életbe lépő embargó miatt tovább fog drágulni az olaj, ráadásul ezen is az oroszok keresnek majd, Európa pedig veszít.

Újabb vereséget szenvedett a Momentum Gyurcsányéktól

SONLINE A Demokratikus Koalíció világosan megüzente; kizárólag másodhegedűsként számít Orosz Annáékra.

Enyhül az idő, néhol a nap is kisüthet

SONLINE Szombaton nagyrészt borongós, szürke időre van kilátás Somogyban, de helyenként felszakadozhat a felhőzet, és előbukkanhat a nap.

Hetvenhatszor támadták az oroszok a határ menti településeket – frissül

SONLINE 283. napja tart a háború a szomszédban.

Észreveheti, akinek megnéztük a Facebook-profilját?

SONLINE A LinkedIn-felhasználóknak rögtön kiderül.

Napi sudoku - könnyebb verzió

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Világklasszis sportolókat is díjaztak a MEFS gáláján

SONLINE Az Év Egyetemi Sportolója gáláján több mint 150 sportolót, köztük világklasszisokat díjaztak.

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

SONLINE Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.

Öt gól, tömegjelenet és svájci továbbjutás Szerbia ellen

SONLINE Svájc egy góllal, 3–2-re legyőzte Szerbiát a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik mérkőzésén, így Brazília mögött csoportmásodikként továbbjutott.

Díszeket várnak a Sándor-palota karácsonyfájára

SONLINE A Sándor-palota története során először várja határon innen és túlról érkező karácsonyi díszeket december 13-ig.

"A jövőnk múlik azon, kitartunk-e a család mellett" - Kopp Máriát idézte Novák Katalin

SONLINE A vágyott gyermekek megszületésének támogatása lett a magyar családpolitika alapvetése - jelentette ki a köztársasági elnök a Kopp Mária-emlékév pénteki budapesti záróeseményén.

Döntetlent játszott a NEKA Rácalmáson

SONLINE Alacsony színvonalú találkozón remek hajrával pontot szerzett Rácalmáson az újonc NEKA. Ha csak egy kicsit jobb napjuk van a bogláriaknak, nyerhettek volna.

Jövőre sem lesz Kínai Nagydíj

SONLINE Sajtóértesülések szerint a portugáliai Portimao versenypályának van a legnagyobb esélye arra, hogy betöltse a kínai futam törlése miatt keletkezett üres helyet.

Robert Golob: történelmi projekt a magyar rendszerhez kapcsolódó távvezeték megépítése

SONLINE Európa az összes jövőbeni válságot csak akkor tudja átvészelni, ha szolidáris lesz. Folytatnunk kell ezt az együttműködést az államok között más összeköttetéseken át - vélekedett a szlovén kormányfő.

Egyértelmű a kapcsolat a gáz árának emelkedése és a forint gyengülése között

SONLINE A Világgazdaság lerántja a leplet a forint vesszőfutásának okairól.

A hajrában legyőzte Portugáliás a koreai csapat, továbbjutottak

SONLINE Portugália korán vezetést szerzett, Dél-Korea még a szünet előtt egyenlített, és a 91. percben szerzett góllal 2–1-re meg is nyerte a két válogatott mérkőzését a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján. Portugália megnyerte a H-csoportot, nyolcaddöntőbeli ellenfele a G-csoport egyelőre ismeretlen második helyezettje lesz, a második helyen – több szerzett gólja révén – Dél-Korea jutott tovább, megelőzve Uruguayt.

Dollárbaloldal: Demszky és Krekó is érintett lehet

SONLINE A NED számára Demszky Gábor és Magyar Bálint, az új generáció tagjai közül pedig Krekó Péter és Scheiring Gábor testesítik meg a hiteles és mértékadó elemzőt.