Az egészség volt ma a középpontban a Kossuth téren

Egészségvédelem és prevenció, színpadi programokkal, tanácsadásokkal, szűrővizsgálatokkal.

Hősies csatában kapott ki a Balatonlelle SE

SONLINE Hatalmas küzdelem maradt alul Jánoshalmán a Balatonlelle SE a harmadosztályért vívott osztályozó mérkőzés visszavágóján. A somogyi bajnok összesítésben két góllal bukta el a feljutást.

Baleset történt az M7-esen, forgalomkorlátozásra kell számítani

SONLINE Sávoly térségében személyi sérüléses közúti közlekedési baleset miatt a főváros irányába sávkorlátozás van érvényben.

Csak a nudistáktól várják el a védettségi igazolványt

SONLINE Egyetlen kivétellel az összes balatoni fizetős strand védettségi igazolvány nélkül látogatható Somogyban. Csak a balatonberényi naturista strandon kérik el a plasztik kártyát.

Áramkörök fejlesztik a családias üzemet

SONLINE Januártól új telephelyen, a Kossuth Lajos utcában működik tovább a német tulajdonú – eredetileg Tabon alapított – Kontron Electronics Kft.

Erős szezonra készülnek a balatoni vendéglátósok

SONLINE A kereskedőket és vendéglátósokat tömörítő Kisosz 2021 nyarán erős balatoni idényre számít, a keddi, balatonszárszói szezonindító vállalkozói rendezvényükön csaknem hatvanan vettek részt.

Egygólos hátrányból indul hosszú útra a Lelle

SONLINE Egygólos hátrányból várja a Jánoshalmi FC elleni visszavágót a Balatonlelle SE, amely szombaton 17 órakor lép pályára a Bács-Kiskun megyei bajnok otthonában.

Igazi strandidő érkezik a hétvégére

SONLINE Szombaton érdemes lesz a vízpart felé venni az irányt, hiszen igazi nyaralóidő köszönt be Somogyban.

Megható búcsút vettek a somogyi diákokaz iskolájuktól

SONLINE Illatozó pünkösdi rózsák között közel száz ünneplőbe öltözött diák vett búcsút a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumában. A A koronavírus járvány miatt az udvarokon tartották az ünnepséget, ahol a családtagok különleges virágcsokrokkal üdvözölték a ballagókat.

Zsenge cukorborsó a sláger, elkapkodták az epret is

SONLINE Törökszegfű a kézben, érett eper a kosárban és még cukorborsó is került a szatyrokba a Kaposvári Nagypiacon. Sokan keresték még a paprika és paradicsom palántákat is, a hűvös tavasz miatt később kezdtek el ültetni.

Cseretelefonra mentett intim képekkel üzérkedett a kaposvári férfi

SONLINE Nem sikerült a cseretelefont alapbeállításra visszaállítani, mikor visszakerült a szervizbe, ez okozta az intim képek és eljárások készítőjének vesztét.

Kötbér-moratóriumot hirdettek a vendéglátósoknak

SONLINE A veszélyhelyzet végéig nem kell a nem lakossági felhasználóknak szerződésszegési kötbért fizetniük a víziközmű-szolgáltatáshoz kapcsolódóan megszerzett kvótamennyiség túllépése miatt a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. működési területén, közölte a társaság csütörtökön.

Napelem is került a hivatal tetejére

SONLINE

Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa

SONLINE Vasárnap rendezik az utolsó fordulót a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a mérkőzések egységesen 17 órakor kezdődnek, az ifjúsági csapatokat 15 órakor szólítják majd pályára.

Mire pumpolni lehetne, újra itt a nyár, tovább konganak az edzőtermek

SONLINE A korábban konditermekbe járóknak még csupán a fele tért vissza.

2021.06.11.

SONLINE

Megújult szálláshelyek várják a turistaáradatot

SONLINE Rekord forgalomra, sok vendégre és elégedett vállalkozókra számítanak a turisztikai szakemberek és a balatoni politikusok, hangzott el csütörtökön Fonyódon egy kerekasztal beszélgetésen.

A bilincs és a gázspré is előkerült a tinik desedai versenyén

SONLINE Útravaló címmel az SMRFK diákoknak szervezett versenyt csütörtökön a toponári Fekete István Látogatóközpontnál.

Nyári táborok sok imával és játékkal

SONLINE

Napokon belül a kormány elé kerül régiónk vidékfejlesztési terve

SONLINE A Kaposvári Campus kutatói is részt vettek a tervek kidolgozásában.

Kilométernyi új járda épül

SONLINE

Fejtetőn állt meg az árokban az autós Mernyén

SONLINE Egy személy súlyosan megsérült egy balesetben Mernye közelében szerda délután.

Bölcsőde várja a csöppségeket

SONLINE

Három hétig birkózott a koronavírussal

SONLINE Elkapta a betegséget, és három hétig birkózott a koronavírussal Nagy János, a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpont igazgatója. Három antibiotikum–kúrát kapott, mire kigyógyult a kétoldali tüdőgyulladásból.

Aranyat ért Gyenesei hibátlan gyakorlata a törökbálinti OB-n

SONLINE Kiválóan helytálltak az LSC RG SC versenyzői a Törökbálinton rendezett ritmikus gimnasztika felnőtt és junior Országos Bajnokságon.

Szurkolói fagyit készített egy balatoni cukrászda

SONLINE Különleges ízvilág és még különlegesebb megjelenés teszi különlegessé a balatonáriai fagyizó hűsítő finomságát. Néhány nappal a foci-Eb nyitánya előtt szurkolói fagylaltot készítettek, amellyel már hangolódhatnak a vendégek a labdarúgó Európa-bajnokságra.

Tanárnak és tanítványnak is leckét adott az idei tanév

SONLINE Idén szűk körben, kizárólag a díjazottak részvételével rendezték meg a pedagógusnapi ünnepséget a Városháza dísztermében.

Játszóházikók az iskola udvarán

SONLINE

Újra mosolyt csaltak a megviselt gyermekarcokra

SONLINE Baleset-megelőzési programmal egybekötött gyermeknapot szerveztek szerdán az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos kezdet Gyerekházában. Idén ez volt az első olyan esemény, amelyen nemcsak az odajárók, hanem más gyerekek is részt vettek.

Előnyt szerzett a Komló

SONLINE Csakúgy, mint az elődöntőben, a döntőben is három gólos hátrányba került a Csurgói KK együttese. A komlóiak ellen hazai pályán szerdán 18 órakor kell ledolgozni a hátrányt a Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa aranyérméért.

A távoltartást megszegve visszatért anyjához egy bálványosi nő

SONLINE

Takó Viktória az Alba csapatához szerződött

SONLINE A következő idényben is a női kézilabda NB I.-ben szerepel Takó Viktória, aki az Alba Fehérvár KC csapatában folytatja pályafutását – tájékoztatott a neka.hu.

Fatárolóban csaptak fel a lángok Nagyatádon

SONLINE Nagyobb baj is lehetett volna, így csak a hulladék és a fa égett el.

Átélte a betegség összes tünetét

SONLINE Fodor Lajos, a Sonax autómosó egyik tulajdonosa csapatával a nyáron sem enged a fegyelemből. Naponta többször fertőtlenítenek, s az ügyfélváróban egyszerre legfeljebb hárman tartózkodhatnak.

A járvány alatt is a gyorshajtás okozta a balesetek zömét

SONLINE Országosan 14 százalékkal csökkent a balesetek száma idén az első negyedévben. Somogy útjain 2020-ban januártól márciusig 88, az idei év első három hónapjában 68 baleset történt.

Mágnesként vonzza a turistákat a boglári part

SONLINE Egy-két éven belül a mostaninál is vonzóbbá válhat Balatonboglár a látogatók szemében. A koronavírus nem kímélte a település költségvetését, ennek ellenére újabb nagy turisztikai célú beruházások előtt állnak.

Új kocsival indulhat a gyermekmentés a Balatonnál

SONLINE Tizennegyedik szezonjukat kezdik meg szombaton a gyermekmentők Balatonlellén.

A térfigyelő-kamerarendszer buktatta le a tolvajt

SONLINE

Földbe került a bölcsőde alapköve

SONLINE

Harmincnégy érem jutott a parádézó somogyi diákoknak

SONLINE A Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE sportolói ezúttal is kitettek magukért, igaz ezúttal nem az egyesület, hanem az iskolájuk számára aratták a babérokat a Gyöngyösön megrendezett uszonyos- és búvár­úszó diákolimpián.

2021.06.12.

SONLINE

A zamárdi cirkusz is segíti az újraindulást

SONLINE Megnyílt Magyarország első cirkusz parkja Zamárdiban, ahol megtekinthetik a látogatók, hogyan élnek a Richter Flórián cirkusz állatai, de a társulat jelmezkiállítását is meg lehet tekinteni. A gyerekeknek pedig különféle játéklehetőségek állnak rendelkezésére.

Kaposvári edző az EB-válogatott stábjában

SONLINE A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely leány szakosztályának edzője, Nagy Fanni is helyet kapott az Európa-bajnokságra készülő U16-os leány válogatott szakmai stábjában!

Ifjú felfedezők tábora a tékában

SONLINE

Tíz éve az élvonalban

SONLINE Tíz évvel ezelőtt jutott fel az élvonalba a Kaposvári Vízilabda Klub. A somogyiak a Hegyvidék-Ybl ellen szálltak medencébe 2011. június 11-én, a tét pedig az OB I/B-s bajnoki cím volt.

Bealudt a lopott piától Lajos, a legbénább tolvaj

SONLINE Lajos betört a boltba, csak italt lopott. Természetesen a kamerákra nem volt gondja, fel is vették. Mire megfogták, már részegen fetrengett egy szállodai szobában, keblén a whiskysüveggel.

Beteg ugyan nem volt, de szerinte is fontos az oltás

SONLINE Nem esett át a koronavírus-betegségen, ennek ellenére nagyon fontosnak tartotta, hogy mielőbb regisztráljon az oltásra Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja.

Lecserélnék a tizenkét éves kisbuszukat

SONLINE

Visszavonulnak a fészekbe a Darazsak

SONLINE A rengeteg sérülés okán visszalépett a Redda-Futár Divízió II.-es amerikai futball bajnokságtól a Kaposvár-Taszár Hornets csapata.

Kevés van belőle, de nem tűnt el

SONLINE

A Balatoni Virgonccal hódítanának

SONLINE Június közepén kerül forgalomba az a különleges alkoholos ital, amelyet első alkalommal készített el Pach Gábor, Fenegyerek Pálinka tulajdonosa.

Elfogták a siófoki sorompó megrongálóját, ne keressük tovább

SONLINE Örömmel közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy megtalálták a rongálót, így mindenki leállhat a kereséssel.

Elhasználódott a falu busza

SONLINE

Újabb kerecsensólyom fiókák születtek a Balatonnál

SONLINE Ritkaságszámba megy, hogy öt fiókát neveljen a kerecsensólyom, de a Balatonnál ez sem lehetetlen.

Strand Fesztivál helyett 10 Nap Strand vár ránk Balatonvilágoson

SONLINE Új helyszínen vár ránk a száznál is több zenekar és DJ, de a fergeteges fesztiválhangulat így is garantált.

Kiváló tanulóit díjazta a Siófoki Szakképzési Centrum

SONLINE Évek óta hagyomány már, hogy kiváló tanulóit és tanárait díjazza a Siófoki Szakképzési Centrum vezetése. Első alkalommal még Somogyi TISZK-ként 2009-ben adták át a Kiváló Tanuló és Kiváló Tanár díjakat, a szerda dél­előtti balatonmáriai ünnepségen pedig szakmai partnercégek munkáját is elismerték.

A minimális célkitűzést, a bennmaradást teljesítette a Balaton-parti együttes

SONLINE Nehéz szezonon van túl a labdarúgó NB II.-ben szereplő BFC Siófok, mely a harminckettedik fordulóban még kiesésre állt, ám az utolsó hatban szerzett tizennégy pontjával végül tizenharmadikként zárt, megőrizve másod­osztályú tagságát.

Szabad szemmel nem látható, mégis érdemes kémlelni az eget

SONLINE Különleges csillagászati jelenséget, részleges napfogyatkozást vizsgálnak csütörtökön a déli órákban a Zselici Csillagparkban.

Egyre több felhő riogat bennünket, de esőre nem kell számítani

SONLINE Marad csütörtökön is a nyárias, évszaknak megfelelő időjárás a megyében. A hőmérő higanyszála egészen 25 Celsius fokig kúszhat fel.

Aranyat ér a jó tanár, de néha virág sem jut

SONLINE A tanév végével több lesz az iskolai szülői munkaközösségek munkája is. A pedagógusoknak kinyilvánított köszönet tárgyiasítása nem is olyan egyszerű.

Migráció és Balaton-part – a bűn nem tűnt el nyárra a járvánnyal

SONLINE Alig ért véget a pandémia okozta nehéz helyzet, az idei nyári idegenforgalmi szezon máris újra kihívás elé álltja a somogyi rendőrséget. Molnár Gábor dandártábornokot, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányt kérdeztük a feladatokról.

Járvány után sem ér véget a home office

SONLINE A vállalkozások fejlesztési- és a digitalizációt támogató pályázati lehetőségeiről tartottak webináriumot a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál. A találkozón elhangzott, hogy a kis- és középvállalkozások hamarosan újabb pályázati lehetőséggel élhetnek a Modern Vállalkozások Program keretében.

Szeretett dirigálni a gyilkossággal és gyújtogatással vádolt férfi a tanúk szerint

SONLINE Majdnem húsz tanút hallgattak ki a Kaposvári Törvényszéken két nap alatt a Csokonai Vitéz Mihály utcai kettős tűzhalál ügyében. Néhány érdekes megállapítás elhangzott a bírósági tárgyaláson.

Kategóriagyőztesek lettek Szlovéniában

SONLINE Itthon már szinte minden fűszálat ismernek, most viszont ismeretlen terepen járt a siófoki páros. A Gyarmati Ariel, Kocsis György alkotta duó egészen pontosan a Mitropa Kupa nyitóversenyén, a szlovén Velenje Rallyn állt rajthoz és nyerte meg a kategóriáját.

Böcz Dávid kétszer is felléphetett a dobogóra

SONLINE A Kaposvár melletti Desedán tartották a IV. Bazsadó Kupa strandröplabda-sorozat nyitányát.

Szerdai friss hírek: Csak minimálisan nő a fertőzöttek száma

SONLINE

Modern kultúrház és játszótér épül

SONLINE

Beindult a 175 éves balatoni hajózás nyári szezonja

SONLINE 175 éves idén a Bahart.

A Galaxis őrzői győztek

SONLINE

Katonai konvojok az utakon

SONLINE

Nagy fogásban reménykednek

SONLINE

Harmincezer kilométeres kaland vár Varga Péterre

SONLINE Pénteken elrajtolt a 2021-es, részben Magyarországon is rendezett, labdarúgó-Európa-bajnokság, melyen egy kaposvári biztosan ott lesz, nevezetesen Varga Péter, aki az M4Sport kommentátoraként vesz részt az eseményen.

Meglepetést vár az Európa-bajnokságtól Miovecz Zoltán edző

SONLINE Pénteken este 21 órakor Rómában a lapzártakor játszott Olaszország–Törökország-ütközettel elrajtolt a labdarúgó-Európa-bajnokság; az A csoport másik meccsét, a Wales–Svájc-derbit szombaton délután játsszák.

Sárfürdővel vigasztalódtak a beragadt terepjárósok

SONLINE A nagyobb terepjárók is elakadtak a dagonyában pénteken a 35. somogybabodi Off Road Fesztiválon. A járműveknek nemcsak a sárral, hanem a porfelhővel is meg kellett küzdeniük. Az idei terepjárós mulatságra mintegy ezerötszázan neveztek.

Két keréken a Dráva mentén

SONLINE

Pár lépés és bezárul az iskola ajtaja

SONLINE Utoljára léptek be a diákok a Pécsi Utcai Tagiskola ajtaján ezekben a napokban. Az intézmény több mint kilenc évtizeden keresztül fogadta a gyerekeket, néhány éve azonban a Kúria úgy döntött, hogy felmenő rendszerben megszünteti az iskolát. Az utolsó tanévet pár tucatnyi diák fejezte be.

Kaszópuszta a zimányiak úti célja

SONLINE

Modern eszközökkel vezet az út a jövőbe

SONLINE Több mint hárommillió forint pályázati forrásból több program valósult meg a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumban.

Kupasikerrel búcsúztak el Csurgótól az alapemberek

SONLINE Liga Kupa-győzelemmel búcsúzott Csurgótól a klub két meghatározó embere, Alem Toszkics vezetőedző és Hanusz Egon a csapat kapitánya.

Öröm az ügyészségen: 150 éve az igazság rendíthetetlen bástyája a hivatal

SONLINE A 2021. év kiemelkedő az ügyészi szervezet történetében, mert az akkori magyar Országgyűlés Főrendiházában és Képviselőházában – éppen 150 éve – 1871. június 10. napján hirdették ki a királyi ügyészségről szóló törvénycikket, amely létrehozta az önálló, bíróságtól független ügyészi szervezetet.

Napos és felhős időszakok váltogatják egymást

SONLINE Pénteken is számíthatunk napos, illetve erősebben felhős időszakokra, és szórványosan záporok alakulhatnak ki, néhol egy-egy zivatar is.

Vízitúrára indultak az iskolások

SONLINE

A mártír miniszterelnökre emlékeztek

SONLINE Nagy Imre miniszterelnök születésének 125. és halálának 63. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak csütörtök délután a megyeszékhelyen.

Részeg, félmeztelen férfi bontja a közrendet a kaposvári Rippl-Rónai parkban

SONLINE Csütörtök délután egy részeg, félmeztelen férfihoz hívtak a járókelők mentőt, majd aztán rendőrt is.

Amerikai jogsival vagánykodott, a rendőrök rájöttek, hamis

SONLINE Villantotta a rendőröknek, biztos úgyse láttak még ilyet. De láttak, sőt még azt is, hogy ez hamis.

Kutyát mentettek a hős tűzoltók Istvándiban

SONLINE Egy aknába esett kutyához vonultak csütörtök délelőtt a barcsi tűzoltók Istvándiba. Az állat saját erejéből nem tudott kijutni a mély gödörből, így kénytelen volt megvárni az emberi segítséget.

Visszaadták a siófoki kislány biciklijét a rendőrök

SONLINE Májusban lopták el a siófoki kislány biciklijét egy társasház tárolójából. Szerencsére a jármű megkerült és visszakerült jogos kis gazdájához.

Megfordult a felhajtón, a közutasok végignézték

SONLINE Azt minden autósnak megtanítják a KRESZ tanfolyamon, hogy az autópályán nem szabad megfordulni, dacára ennek mindig akadnak vakmerő póbálkozók. Ez történt múlt pénteken Balatonvilágos közelében is.

Csütörtöki friss hírek: Jó irányt mutatnak a járványadatok

SONLINE Kövesd figyelemmel egész nap folyamatosan frissülő cikkünket a legfrisebb járványügyi hírekért.

A pályán és a tanteremben is remekeltek

SONLINE Idén is díjazták azokat a diákokat, akik a sportpályákon elért diadalok mellett a tanulmányaik során is kiemelkedően teljesítenek.

Éjjeli karbantartás a vasúton

SONLINE

2021.06.10.

SONLINE

Terepjáróval ütközött a vonat Fonyódnál

SONLINE Egy személyt szállítottak kórházba, miután szerdán délután egy terepjáró és egy személyvonat ütközött Fonyódnál.

Tárt karokkal vár Somogyország

SONLINE Közel hatvanezer vállalkozás sorsáról dönthetnek a somogyiak ezen a nyáron – mondta Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Majdnem két évtizede nem voltak papírjai

SONLINE Egyedi azonosító jellel való visszaélés vétség elkövetése miatt indult eljárás egy 63 éves kereki férfi ellen.

Táncra perdültek a seniorok

SONLINE

Virágtányérnyi egészség: saját használatra gyűjtik a bodzát

SONLINE Megkezdődött a bodzaszezon, megyeszerte nyílnak a hófehér virágok.

Népszerű a diákok utcatárlata

SONLINE

Kamerák előtt készült a fácános hústál

SONLINE A Duna Televízió Ízőrzők műsorának stábja forgatott Nagybajomban.

Nyári jó idő, felhőkkel – ez jut nekünk mára

SONLINE Szerdán folytatódik a döntően napos, nyári idő gomolyfelhősödésekkel.