A sereghajtót fogadja a Kaposvári VK

Szerda este 18 órakor a sereghajtó KSI csapatát fogadja a Csik Ferenc Versenyuszodában a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. 25. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Hatvan felett is igazi szépség a felújított Trabi

SONLINE Egy bájos Trabant 600-as tűnt fel Kaposváron; a krémszínű jármű 1963-ban gördült le a futószalagról, s Endrődi Gábor keze alatt kapta vissza régi szépségét.

Napi keresztrejtvény

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Szívszorító részletek derültek ki az aspeni lavina magyar áldozatáról

SONLINE A férfinek korábban is volt már életveszélyes balesete.

Orbán Viktor: továbbra is kiállunk a béketárgyalások és a kárpátaljai magyarok mellett

SONLINE A kormányfő az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt.

Mire figyeljünk még a jó termékeken túl, ha webshopot üzemeltetünk?

SONLINE Az online vásárlás virágkorát éljük, amire a pandémia jócskán rátett egy lapáttal. Ha Te is webshop indításon töröd a fejed, vagy már üzemeltetsz is, de sikeresebb szeretnél lenni, akkor ez a cikk Neked szól. Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, hogy mire érdemes figyelned azon túl, hogy a termékkínálatod klassz legyen. Ahhoz ugyanis, hogy a célközönséged számára látható legyél és nálad vásároljanak, ne pedig a konkurenciánál, nem elég a jó termékkínálat.

Végigsírta az ülést a csecsemőgyilkossággal vádolt anya

SONLINE Egy bábonymegyeri édesanya eltitkolta a terhességét, majd otthon megszülte a gyermekét, akit a szülés után megfojtott a vád szerint. Ügyében kedden tartottak előkészítő ülést a Kaposvári Törvényszéken.

A marcali posta előtt is lehetett jelentkezni határvadásznak

SONLINE A rendőrkapitányság munkatársai a posta előtt toboroztak a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe.

Barcson keresték a határvadászokat

SONLINE A rendőrkapitányság munkatársai a járási hivatalnál toboroztak a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe.

Kaposvári agráros diákok sikere

SONLINE A Móricz Zsigmond mezőgazdasági technikum és szakképzőiskola három diákja is részt vett a Csapó Dániel országos tanulmányi versenyen, melynek Szekszárd adott otthont. Szabó Nóra Csenge a drónok mezőgazdasági alkalmazásáról tartott előadást, s első helyen végzett, Horváth Réka, aki a pontyok takarmányozásáról beszélt, különdíjat kapott és eredményesen szerepelt Knezics Donát is. 

Georgina Rodríguez egy évvel a tragédia után, Ronaldóval közös gyermekük haláláról beszélt

SONLINE Kiderült, miért halhatott meg a kicsi.

Közmunkások vágják a tűzifát, így spórolnak a somogyi falvak legtöbbjében

SONLINE A legtöbb somogyi településen megszavazták már az idei költségvetést. A magas energiaárak miatt próbálnak spórolni a falvak, városok. A többség adót nem emel, kevesebbet költenek 2023-ban fejlesztésekre és a napi apróságokra, mint például papírra, tisztítószerekre.

Bajtársuktól búcsúznak a vizimentők

SONLINE A napokban vesztették el egyik mentőhajó-vezető kollégájukat, Házas Gábort, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el. Nagy tapasztalatú vízi ember volt, úgy ismerte a Balatont, mint a tenyerét.

Bölcsődével lesz teljes a reformátusok palettája

SONLINE Kétcsoportos bölcsődét építtet a Kaposvári Református Egyházközség. Az új intézményt az Apáczai Csere János utcában alakítják majd ki, ahol a gyülekezet korábban, saját forrásból vásárolt területet.

A munka dandárja

SONLINE A kedves, decens idős hölgy egy kaposvári rendezvényen beszélgetett ismerőseivel arról, hogy pedagógusként dolgozott, és bár már eljártak az évek felette, gondolatban mégsem tud elszakadni a munkájától. A régi, sok évtizeddel ezelőtti osztálynaplókat már mind megsemmisítették, vagy egy poros irattárba zárták, hiszen az oktatásban is visszavonhatatlanul beköszöntött az online adminisztráció kora. Ő azonban hazavitte a régi naplókat, bele-belenézeget időnként, átfutja a régi bejegyzéseket, és nemcsak azon tűnődik el, hogy melyik lurkóból milyen felnőtt lett, de saját bevallása szerint néha azon is töri a fejét, hogy vajon mit csinálhatott volna másképpen. A magam munkájából megtanultam, hogy egy hibát azonnal javítani kell, de aztán próbáljuk meg elengedni, bár még akkor is bosszant, mint tüske a köröm alatt.  Az ember éteri tökéletességre törekszik, és magam is úgy vagyok vele, ha a sorstól kaptam egy feladatot, akkor igyekszem a lehető legjobban végrehajtani. Ebben nem érdekel az emberi elöljáró vagy a fizetési szalag, csak a saját lelkiismeretem. Ezt hoztam a családból és az iskolából, és úgy látom, hogy a régi osztálytársaim többsége is ezt az utat járja. A munka néha nyűg vagy kényszer a megélhetés miatt, de sokszor löki előre az embert az a tudat, ha sikerült valami magasabb rendűt, önmagán túlmutatót teremteni vagy akár csak visszatükrözni a másik ember számára. Ezért hallom néha szomorúan azt a sommás megállapítást, hogy a mai fiatalok nem igazán akarnak dolgozni. Mert munka van bőven ezen a háború és környezetszennyezés sújtotta sárgolyón. S ha az emberiség nem végzi el, senki sem fogja megcsinálni helyettünk. 

Napos időnk lesz Somogyban, néhol felhősödéssel

SONLINE Kedden alapvetően napos időre számíthatunk Somogyban, de olykor mérsékelt felhősödések is lehetnek.

Napi keresztrejtvény

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Szennai munkavégzéssel gépkezelőt és tárcsakeverőt keresünk

SONLINE CSATLAKOZZ HOZZÁNK GÉPKEZELŐKÉNT, VAGY TÁRCSAKEVERŐKÉNTMUNKAVÉGZÉS HELYE: SZENNAFOLYAMATOS 12 ÓRÁS MUNKAREND 4 MŰSZAKBAN.KIEMELT JUTTATÁSOK:STABIL, POZÍCIÓHOZ ILLESZKEDŐ FIZETÉSSZÉP KÁRTYA JUTTATÁSPRÉMIUMRENDSZER13. HAVI FIZETÉS40% FOLYAMATOS MŰSZAKPÓTLÉKMUNKÁBA JÁRÁS EMELT ÖSSZEGŰ KÖLTSÉGTÉRÍTÉSECÉGES BUSZJÁRATOK TÖBB IRÁNYBÓLSZÁLLÁS/ALBÉRLET TÁMOGATÁS

Nem változnak szerdán az üzemanyagárak

SONLINE A benzin és a gázolaj ára között a megszokottakhoz képest szinte minimális, hat-hét forintos a különbség. A héten még nem változnak az üzemanyag árak. A holtankoljak.net információi szerint a benzin és a gázolaj ára is marad a hétvégi szinten. A benzin aktuális literenkénti átlagára így 607 forint marad, a dízelé pedig 613 forint. Legutóbb múlt szombaton változtak az üzemanyagárak, akkor a benzin 4, a gázolaj 8 forinttal lett olcsóbb.

Napi sudoku - könnyebb verzió

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Népmesei hősöket és Holle anyót is újragondolták az illusztrációs tárlaton

SONLINE Illusztrációra fel! címmel nyílt tárlat kedden este a Rippl-Rónai Művészeti Intézet galériájában kedden.

Több hektárnyi nádas égett le Bonnyánál

SONLINE

Még várják az alkotó kedvű diákok pályázatait a tűzoltók

SONLINE Egy hónap áll még az alkotó kedvű diákok rendelkezésére, hogy beküldjék az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei pályázatára a műveiket.

Kamucipőt árult Niki, az internetes csaló

SONLINE Egy kaposvári nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2022 júniusában egy internetes hirdetési oldalon cipőt hirdetett kedvező áron. A sértett a kért összeget elutalta a megadott bankszámlaszámra, ám a terméket nem kapta meg, a hirdetővel a kapcsolatot felvenni pedig nem tudta.

Határvadászokat vadásztak egy népszerű balatoni településen is

SONLINE A rendőrkapitányság munkatársai a járási hivatalnál toboroztak a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe.

Éld át a határvadászat szépségét

SONLINE A Nagyatádi rendőrkapitányság munkatársai a vasútállomáson toboroztak a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe.

Tisztújítást tartottak a polgárőrök

SONLINE Megtartotta éves közgyűlését a Drávaszentesi Polgárőr Egyesület. Megtörtént a 2022-es év gazdasági elszámolása és tisztújítás is volt. Az egyesület elnökét, Kovács Tibort újraválasztották, de egy új titkár segíti a munkáját. Terveik szerint az idén ismét megrendezik a községi gyermeknapot, és tavasszal a májusfa állítást is. 

Egyre kevesebb profittal számolnak a nagyvállalatok

SONLINE A nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel és profitnövekedést.

A NAK segít tagjainak az agro-ökológiai támogatások igénybevételében is

SONLINE A 2023-2027-es Közös Agrárpolitika idei indulásával megváltozott a területalapú támogatások rendszere: jelentős szerepet kap az Agro-ökológiai Program (AÖP), melynek keretében a környezeti és természeti értékek megőrzését célzó vállalásokért plusz támogatást lehet igényelni.

Sok veszély leselkedhet az informatikai hálózatokra

SONLINE A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire.

Fullasztó a horgászjáték, ezért visszahívja az IKEA

SONLINE Ha vettél ilyen játékot a gyereknek, vedd el tőle, vidd vissza.

Saját lemezén dolgozik az Oscar-díjas hangmester

SONLINE Ahogy szokták mondani, mindent vitt az idei Oscar-díj gálán a Minden, mindenhol, mindenkor című független film, de a nagy várományos Bálna főszereplője is bezsebelte élete első Oscarját.

A nehézségek ellenére is kitartanak a somogyi cégek

SONLINE Somogyban a legfrissebb, február végi adatok alapján nem jelentkezett a korábban jósolt cégmegszűnési hullám, mert a jelek szerint a végsőkig kitartanak a nehéz helyzetbe jutott vállalkozások.

Napi sudoku - könnyebb verzió

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Gépkezelőt és tárcsakeverőt keres a Trivium Packaging

SONLINE CSATLAKOZZ HOZZÁNK GÉPKEZELŐKÉNT, VAGY TÁRCSAKEVERŐKÉNT

Hősök lettek a kaposvári diákok

SONLINE Hősképzésen vettek részt a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium diákjai a helyi mentőállomáson. A résztvevők megtanulták a helyes újraélesztést és megnézhettek egy mentőautót is.

Napi sudoku - nehezebb verzió

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Prágáig ér a kaposvári látványtervező hallgatóinak labirintusa

SONLINE A Prágai Quadriennálén mutatkozik be a Rippl-Rónai Művészeti Intézet látványtervező hallgatóinak installációja.

Így vélekednek a magyar fiatalok a radikális zöld mozgalmak akcióiról

SONLINE A koronavírus-járvány után újra lendültbe jöttek a zöld mozgalmak, a média is újra napirendre tűzte a témát, ám a híradások már nem a tömeges demonstrációkról, hanem inkább a klímaalarmisták performanszairól szólnak. De hogyan vélekednek minderről a magyar fiatalok? Az Ifjúságkutató Intézet és a Klímapolitikai Intézet közös kutatása ennek járt utána.

Albérlet vagy kollégium? Az előbbiért mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk az egyetemistáknak

SONLINE Átlépte a 100 ezer forintot az átlagos havi albérletár Kaposváron. Az Ingatlan.com adatai szerint idén márciusban 15 ezer forinttal többet kell fizetni a lakhatásért, mint egy évvel ezelőtt. Hiába drágultak a bérlemények, a somogyi vármegyeszékhely még mindig az egyik legolcsóbb város a Dunántúlon.

Határvadászokat toboroztak Jutában is

SONLINE A Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai a település központjában toboroztak a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe.

A Balaton partján toborozták a határvadászokat

SONLINE A Fonyódi Rendőrkapitányság munkatársai több helyszínen is toboroztak a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe.

Somogyi elismerés a halak napján

SONLINE Hétfőn ünnepelték a halak, s egyúttal a halőrök napját Budapesten. A kaposvári Hegedüs Péter területi illetékességű halőr címet kapta meg a rendezvényen, s ez azt jelenti, hogy ettől fogva valamennyi somogyi vízterületen végezhet ellenőrzést. A szakmai nap elsődleges célja a halak és védelmük további népszerűsítése.

Kiemelkedő siker a nemzetközi fesztiválon

SONLINE A kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei dupla sikert értek el a törökszentmiklósi II. Nemzetközi  Gordonkafesztiválon. Márkus András és Márkus Barnabás arany minősítést szerzett, Csuka Tímea a legeredményesebb felkészítő tanár elismerést kapta, s a korrepetitor Garamvölgyi Attila volt.

Szerdán este már eldőlhet a négy közé jutás

SONLINE Szerdán 20 órakor játsszák a Debreceni EAC–Fino-Kaposvár férfi röplabda bajnoki negyeddöntő harmadik felvonását.

Halálra verte utódját, súlyosbították büntetését

SONLINE Részegen ütötte és rúgta meg úgy volt élettársa új párját, hogy az belehalt sérüléseibe.

Pörög a használtautó piac felfele

SONLINE Februárban a DataHouse előzetes adatai szerint 64 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami ugyan 4 százalékkal alatta marad a januári 67 700-as mennyiségnek, ám ha a naptárhatással korrigálunk – február a legrövidebb hónap –, ez az érték mintegy 70 ezres átlagos havi példányszámnak felel meg.

Bohócdoktoroktól érkezik 80 gyermekkórházba szeretetcsomag

SONLINE Rajzeszközök, játékok, foglalkoztató füzetek mellett Szeretetcsokikkal megtömött csomagokat készített kórházak és rendelő intézmények részére a kórháztámogató bohócdoktor csapat. A csomagok a betegségből lábadozó gyermekeknek, illetve az egészségügyi dolgozók számára nyújt örömteli pillanatokat.

Fotókon mutatjuk a szőlősgyöröki westernfalut

SONLINE  

Visszavágtak a Szombathelynek a kaposvári fiatalok

SONLINE Ismét hazai medencében küzdöttek a pontokért a Kaposvári VK kiemelt bajnokságban szereplő csapatai.

Napi sudoku - nehezebb verzió

SONLINE function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!