Havas pályán tizenegyespárbaj döntött a Szomszédvár-kupa fináléjában

A Kárpát-medencei Akadémiai Rendszerbe tartozó klubok tizennégy éveseinek nagy tornája Kisvárdán

Féltávnál a Szpari áll az élen

SZON Sportpodcastunk mai adásában kollégáink a mögöttünk hagyott időszak legfontosabb mérkőzéseire tekintenek vissza.– Zsinórban negyedik bajnoki vereségét szenvedte el a Fatum-Nyíregyháza, Ivana Jeremicsék Székesfehérváron még szettet sem nyertek.– Gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda Master Good a Debrecennel. Feczkó Tamás együttese továbbra i sereghajtó.– Nem lassít a Szpari, újabb gólzáporos sikerével féltávnál Tímár Krisztián csapata áll a tabella élén.

Ráfutásos koccanás a Petőfi téren

SZON Kedden este Nyíregyházán a Petőfi téren történt anyagi kárral járó baleset. A rendőrség intézkedett a helyszínen. 

Halálos baleset történt a nyíregyházi vasútvonalon

SZON Kedden a Nyugati pályaudvarról 11:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC (IC 604) Debrecen-Csapókert és Apafa között elütött egy embert, aki a helyszínen életét vesztette – tájékoztatott a MÁV.  A helyszínelés befejezéséig - várhatóan 17 óráig - Debrecen és Apafa között a vonatok egy vágányon közlekednek, a menetidő 20-40 perccel megnőhet a záhonyi fővonalon és a Debrecen-Mátészalka vonalon. A balesetben érintett Nyírség IC (IC 604) utasait a katasztrófavédelem segítségével szállítják át a helyszínen a következő, Debrecenből Záhonyba tartó személyvonatra (6216).

Kamarai csokoládé az Éltes-iskolának

SZON A nyírbátori oktatási intézmény értelmi fogyatékossággal élő diákjainak hozott csokoládét a szervezet nevében Párkányiné dr. Csurka Edina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

Szerdai moziműsor

SZON Krúdy Art Mozi, Nyíregyháza16.45: Egy zuhanás anatómiája (16) – francia thriller, dráma, krimi19.20: Napóleon (16) – amerikai életrajzi történelmi dráma

Újabb győzelmekkel tértek haza az AQUA SE országos csapatai

SZON Vasárnap délelőtt, Budapesten a Kőér utcai uszodában győztek az AQUA SE Nyíregyháza országos vízilabda csapatai. A nyíregyházi gárdáknak a budapesti Polo Academy SC volt az ellenfele a 10. fordulóban. A gyermek (U14) és serdülő (U16) csapat mérkőzésén magabiztos AQUA siker született. Mind a kettő csapat uralta a mérkőzését, előbbi 15-3-ra utóbbi pedig 21-6-ra nyerte meg az összecsapását. Az ifjúsági (U18) csapat nagyot küzdött és egy szoros mérkőzésen maradt alul a hazaiakkal szemben.

Teljesítettük a Mikulás kérését

SZON A nyírpazonyi fehér szakállú a Kelet-Magyarországhoz fordult segítségért.

Váratlan csengeri vereség

SZON Hétfőn az addig listavezető Csenger váratlan veresége szenvedett az Airnergy gárdájától, így Szilágyi Sándor együttese visszacsúszott a második helyre. Szintén ezen a napon a Kincsem az utolsó pillanatban szerezte meg a győztes találatot Újfehértón.

Holnap már átadjuk a csokikat

SZON A nyíregyházi székhelyű Platán Faloda önkiszolgáló étterem csapata is csatlakozott a csokigyűjtő-akciónkhoz. Ifjabb Szoboszlai Gyula képviselte a kollégáit és hozta el az édességeket, amiket a Nyírbátori Éltes Mátyás Óvoda, Általános iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, EGYMI diákjai kapják meg szerdán.

Tegnap kezet csókolt nekem egy román

SZON Akkor még nem tudtam én, hogy kezet fog csókolni nekem az a román ember, aki a nyíregyházi kórházhoz vezető egyik kis mellékutcában üldögélt, amikor nagy nehezen leparkoltam az autómmal, s mentem a szemészetre, hogy időpontot kérjek. Személyesen. Lehetett volna állítólag telefonon is, de miután az ötödik napon, a huszadik csörgetésemre se vette fel a rendelőben senki a telefont, elindultam.

Zenés áhítat a művészetisekkel (fotók)

SZON A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban Adventi zenés áhítattal várták az érdeklődőket. Felléptek a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Zeneművészeti Tagozatának tanárai és tanulót.

Ez nem a mi hétvégénk volt

SZON Nem kísérte siker NB II-es férfi csapataink szereplését a hétvégén. A Kisvárda idegenben, míg a Nyírbátor és a Tiszavasvári-SZIKE pályaválasztóként szenvedett vereséget.

TOP 100: megkezdődött a gazdasági seregszemle

SZON A Kelet-Magyarország napilap, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös rendezvénye néhány perce kezdődött el Nyíregyházán, a Hotel Koronában.  A nap folyamán kiderül, a szakmai zsűri az idén kinek ítélte oda a Gazdasági díjat. A rendezvényre meghívást kapott dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is, aki az elmúlt időszak gazdasági eredményeit a munkaerő-piaci helyzeten keresztül világítja majd meg. Ezen kívül is lesznek még gazdasági előadások, elemzések, a rendezvényen pedig bemutatjuk az idei TOP 100 Magazinunkat is.

Vadgázolás Sóstói úton

SZON Az anyagi kár jelentős.

Virtuális időutazás és adventi fények Nyíregyházán

SZON Repüljünk vissza az 1900-as évek elejére, és lessünk be Nyíregyháza múltjába! - ismét virtuális időutazásra hívja az érdeklődőket a Nyíregyházi Turisztikai Iroda.

Mikulás-futás a Kazinczy körül

SZON A nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézmény EarlyAct Clubja Mikulás futást rendez az iskola körül december 6-án, szerdán 10 órától.

Advent Nyírmadán

SZON Ünnepi hangulat lengte be a nyírmadai református templom előtti teret vasárnap. A helyi gyerekek műsora után a település adventi koszorúján meg­gyújtották az első gyertyát. A karácsonyi forgatagban a kicsik találkozhattak a Télapóval, a bátrabban közös fotót is készíthettek vele, a művelődési ház színháztermében pedig a zenéé volt a főszerep: a Gladius Hungaricus együttes adott csodálatos koncertet.

Versenyben vannak az Év Könyve szavazáson

SZON Bessenyei Gábor gyermekkönyv, John Cure krimi-thriller kategóriában versenyez a nívós közönségdíjért.

Napi sudoku - könnyebb verzió

SZON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Máté Gábor legújabb botránya miatt már a Katona József Színházon belül is óriási a felháborodás

SZON Többen a felmondásukat tervezik a Katona József Színházban azt követően, hogy a Gyurcsány-hívő Máté Gábor 30 százalékos kedvezményt adott a Gyurcsány-párt tagjainak, majd pedig egy közönségszervezőt rúgott ki a hatalmas botrány kitörését követően – tudta meg az Origo.

A legnemesebb ajándékot adják

SZON A véradók folyamatosan bizonyítják, van még önzetlenség, emberség, reményt és esélyt adnak.

Nem zavarta meg a gyorsan bekapott gól a Tarpát

SZON Bubis Iván csapata így a a dobogón telel.

Idén is lesz Móricz Kupa

SZON Ezúttal is rangos, nemzetközi mezőny érkezik Nyíregyházára.

Lassan megtelik a doboz

SZON Célegyenesbe érkezett a csokigyűjtő akciónk, szerda délelőtt lepjük meg az olvasóink, támogatóink által szerkesztőségünkbe behozott édességgel a Nyírbátori Éltes Mátyás Iskola diákjait. Fehérgyarmati olvasónk, Kondorné Varga Tünde minden évben több tábla csokoládéval látogat el szerkesztőségünkbe, ahová az idén kisunokája, Széles Marcell is elkísérte. 

Szpari ötös a Kozármislenynek – nézze meg a mérkőzés góljait

SZON Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyháza Spartacus hétfőn 5-1-re legyőzte a Kozármislenyt. Íme a találkozó góljai:

A katona, aki megmentette a laktanya becsületét

SZON Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ és a Magyar Huszár Alapítvány az Adassék tisztelet a katonaeszménynek előadás-sorozatának keretében dr. Holmár Zoltán történész tartott előadást a nyíregyházi Kállay Gyűjteményben a napokban.

Már az üdülőterületeken a víz - Árvízhelyzet Szabolcs-Szatmár-Beregben (fotók, videók)

SZON A Háromhatár stábja bejárta Vásárosnaményt és környékét, fotókkal és videókkal számoltak be a Tisza menti települések árvízhelyzetéről.

Egy igazi karácsonyi álom Vásárosnaményban

SZON Csodálatos karácsonyi programokra invitálják az érdeklődőket december 6-án, szerdán egész nap a Movie Planet tematikus családi élményparkjába, Vásárosnaményban.Magyarországon egyedülállónak számít a két és fél millió led díszfényekkel díszített Movie Planet, ahol sokadik alkalommal rendeznek hasonló ünnepi programot. Az eseményen cirkuszi műsorral kedveskednek a családoknak, továbbá a Mikulás mellett a Grincs is megjelenik, a Mano diploma osztás után pedig szaloncukorka kereső versenyt szerveznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Két adventi hangverseny is lesz a Vikárban

SZON A Vikár Advent december 8-án, pénteken 17 órától kezdődik, akkor a kisebb tanulók, december 9-én, szombaton 17 órától pedig a nagyobb növendékek hangversenye segíti a ráhangolódást a közönségnek az ünnepi készülődésre. A szervezők várnak minden érdeklődőt, szülőt, családtagot, zeneszerető városlakót Nyíregyházán, a Kürt utca 5-11. szám alatt. 

56 éves a pilótaképzés a Nyíregyházi Egyetemen

SZON Ünnepi programokkal várják az érdeklődőket december 6-án, szerdán 11 órakor a Nyíregyházi Egyetem C épületében a pilótaképés 56. évfolyamának indulása alkalmából, Nyíregyházán.

Artisták előadását tekinthetik meg a koncerten

SZON Bemutatkozó összművészeti koncertet rendeznek december 5-én, kedden 18 órakor a Makovecz Kultúrtemplom Összművészeti koncerttermében, Csengeren.

Készüljön fel a holnapi áramszünetre Nyíregyháza egyes részein - Mutatjuk a listát, hogy hol

SZON Tervezett karbantartási munkálatok miatt Nyíregyháza több utcájában is részleges áramszünet várható december 6-én szerdán.

Finomabbnál finomabb édességeket hoztak

SZON A Naked Warrior Team kettlebell-csoportjának tagjai – Páyer Krisztina, dr. Kiss Szilvia, Gilányi-Bodnár Lívia, Fedorné Hurczik Anita és Kolcsár Bettina – is csatlakoztak lapunk csokigyűjtő akciójához: finomabbnál finomabb édességeket hoztak be szerkesztőségünkbe. Az idén a csokit a nyírbátori Éltes Mátyás-iskola diákjai kapják – ma még várjuk a felajánlásokat.   

Frissen sült ajándék lapcsánka a Kossuth téren

SZON A város önkormányzata a korábbi évek hagyományaihoz híven az idén is frissen sült lapcsánkával lepi meg az adventi forgatagban sétálókat. December 7-én, csütörtökön 15 órától dr. Ulrich Attila alpolgármester kínálja a lapcsánkát a Kossuth téren.

Lerakódott korom izzott egy nyírpilisi családi ház kéményében

SZON Lerakódott korom izzott egy nyírpilisi családi ház kéményében hétfőn délelőtt - írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a kéményt kéziszerszámokkal kitisztították. A tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Tűz volt a Vécsey utcán

SZON Tűzhöz riasztották a tűzoltókat a Vécsey utcába. A mentők két személyt kórházba szállítottak. A tűzoltóság vizsgálatot indítottak.

Napi keresztrejtvény

SZON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Mazsin lassan már semmi sem eredeti: így néz ki a legújabb beavatkozás után

SZON Nem tud leállni.

Fennakadásokat okoz a rengeteg kamion

SZON – Ahogy arról hírportálunkon beszámoltunk, Lengyelországban és Szlovákiában a blokádok miatt még mindig jelentős fennakadások vannak a teherforgalomban. Az Ukrajna felé tartó teherautósok ezért napok óta hazánkon keresztül próbálják meg elérni úti céljukat.

Gyalogos sérült

SZON Kedden délután gyalogos sérült meg egy balesetben a Hunyadi utcán. A gyalogos nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen kelt át. A mentők kórházba szállították. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 

Ahol a víz az úr – a Tisza nem játék!

SZON A múlt heti hirtelen lehulló, nagy mennyiségű hó és az esőzések megtették a hatásukat, jelentősen megemelkedett a folyóink vízszintje. A Tisza elöntötte a gergelyiugornyai üdülőövezetet, és az áradás miatt több intézkedésre is szükség volt. Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere lapunknak elmondta, a 41. számú főútvonal mentén a belvárost a gergelyiugornyai városrésszel összekötő kerékpárutat lezárták az áradás miatt.

Javuló pályán a gazdaság növekedése

SZON Amíg van alkalmas magyar munkaerő, addig hazaival töltenék be a munkahelyeket

Egyfolytában csörög a telefonja

SZON Ha Nyíregyházán – és Szabolcs-Szatmár-Bereg nagy részén – gazdátlan kutyát, macskát látunk, sokunknak az első gondolata az Állatbarát Alapítvány.

Nyíregyházán dedikált a sztárkapus

SZON Az Aqua SE meghívására érkezett a szabolcsi vármegyeszékhelyre az egykori kiváló hálóőr.

Orbán Viktor a Skála áruháznál öltözött be Mikulásnak (videó)

SZON A kormányfő a TikTokon mondta el, mikor jött rá, hogy nincs Mikulás, de arról is beszélt, hogy mi lesz azoknak a mikuláscsokiknak sorsa, amit senki nem eszik meg a családban. A miniszterelnök azt is elárulta, melyik a kedvenc karácsonyi dala.

Magyarország a világgazdaság fekete éveiben is hatalmas sikereket ért el

SZON Szijjártó Péter a TDK Hungary Components Kft. friss beruházásának bejelentésén hangsúlyozta, hogy a japán tulajdonosi hátterű vállalat a Gyármentő Program segítségével fejleszti szombathelyi üzemét.

Tűzoltóval érkezik a Mikulás Ajakra

SZON Az idén is egy feldíszített tűzoltóautón érkezik a Mikulás az ajaki általános iskolásokhoz december 6-án, szerdán 17 órára. Az iskola tere előtt gyülekezőknek cukorágyúból kilőtt édességekkel kedveskednek majd.

Nyíregyházi Advent: diákok műsora a Kossuth téren

SZON December 5-én, kedden 16.30 órától a Nyíregyházi Advent részeként a Kossuth téren fellépnek a Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, valamint a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói.

Felismeri? Lopás elkövetésének gyanúja miatt keresi a rendőrség (fotók)

SZON A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik.

Miniszteri oklevélben részesült

SZON Bulátkó Attila közfoglalkoztatás területén végzett példaértékű munkáját a Belügyminisztérium díjazta.

Megyei derbit nyert a Vitka SE, kiütéses Mátészalka-siker

SZON Kézilabda: NB II., D csoport, 10. forduló, nőiÚjfehértó-KSZSE–Vitka SE 22–30 (9–14)Nagykálló, 50 néző, v.: Bíró, Gadnai. Újfehértó-KSZSE: Torkos – Filek 2, Szabó F. 1, Gáspár 2, Ferenci, Szabó Zs., Lengyel. Csere: Hruska, Papp 2/1, Gyuró 4, Pál 8, Bernáth 1, Páll, Barta 1, Szalka, Galsai. Edző: Kelemen Gréta. Vitka SE: Farkas – Kónya 3, Repák D. 8, Rózsa 2, Vass 2, Repák V. 9/6, Haraszti 1. Csere: Kovács (kapus), Birta, Lakatos 3, Veres 1, Balogh 1, Békés. Edző: Németh Tibor. Kiállítások: 4, illetve 10 perc. Hétméteresek: 7/2, illetve 6/6.Kelemen Gréta: – Sajnos nem nőttünk fel a feladathoz, a támadás befejezésünk mérkőzésről mérkőzésre pontatlanabb. Csapatom mentálisan mélyen van, azonban ahhoz, hogy ebből kimásszunk mindenkire szükség van.Németh Tibor: – Végig vezetve magabiztosan győztünk. Gratulálok a lányoknak. Kónya Kingának boldog születésnapot kívánunk.

Óvodásokkal utazik a polgármester a Retro buszon

SZON Nyíregyháza polgármestere és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének nyíregyházi polgármesteri hivatali alapszervezete december 5-én - a hagyományokhoz híven - Mikulás-csomaggal ajándékozza meg a Jósa András Tagkórház gyermekosztályán fekvő gyermekeket. Ezt követően pedig a szakszervezet által ünnepi díszbe öltöztetett adventi Retro buszon együtt utazik majd dr. Kovács Ferenc polgármester és a Tündérkert Keleti Óvoda Orgonasíp Tagintézmény óvodásai, akiket elkísérnek a Mikulás és segítői.

Óvodások díszítik fel a Kis karácsony sétányt

SZON A Kossuth téri adventi forgatagban - immár hagyományosan - a Kis karácsony sétányt az idén is a nyíregyházi óvodások díszítik fel csütörtökön 10 órától.Az ünnepi látványosságokat a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület felajánlásának köszönhetően is 20 kis gyökeres fenyőfa egészíti ki. A kreatív dézsás fenyőfákat a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei fényfüzérrel díszítik, a további díszítést a nyíregyházi óvodások képzeletére, kreativitására bízzák, akik saját díszeikkel öltöztetnek pompás karácsonyfákat. A kicsik már lelkesen készülődnek, nagyon várják a közös fenyőfadíszítést, hiszen ez lesz az óvodások ajándéka, a szeretettel teljes ünnepváráshoz.

Kamionhelyzet Záhonynál - Mutatjuk, mire kell számítani a magyar határnál!

SZON A hétvégi intézkedésnek köszönhetően csökkent a hazánkban várakozó kamionok száma

Ma is havazhat

SZON Mutatjuk a keddi időjárást.

Napi sudoku - nehezebb verzió

SZON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!