Villanyoszlopnak ütközött Nyíregyházán, majd elhajtott a helyszínről

A szolgáltató megkezdte a helyreállítást.

Forró! Ez a pici rózsaszín ruhadarab takarja csak Szabó Zsófi testét

SZON Érkeztek is a kommentek.

Tündérkert nyomában...

SZON „Tündérkert nyomában” címmel ötnapos napos tanulmányi kiránduláson vettek részt a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjai, akik eljutottak a történelmi Magyarország csodálatos területeire.

Trianon-maraton Tiszabecstől Csengerig

SZON Trianon-maraton. Június 4-én lesz a Trianon-maraton, sőt, ultramaraton, mert Tiszabecsről indul és Csengerben lesz a befutója. Lesznek, akik Zajtában csatlakoznak (félmaraton) és végül Csengerben az utolsó 1920 métert még több csatlakozóval fogják lefutni. Az útvonal:Tiszabecs-Uszka-Magosliget-Kispalád-Kishódos-Nagyhódos-Garbolc-Méhtelek-Rozsály-Zajta-Csengersima-Szamosbecs-Csenger. Versenykiírás, részvétel, jelentkezés: www.mvsz.hu.

Milyen időnk lesz ma?

SZON Mutatjuk a hétfői időjárást.

Eddig nem ismert csodás világ

SZON Fontos, hogy ezeket az országban egyedül álló településeket mások is megismerjék, értékeiket megőrizzük.

A Viva Magentát kedvelik a műkörmösnél

SZON Az idei év színének választott Viva Magenta rendkívül kedvelt a hölgyek körében. Ezt megerősítette Oláh Nikoletta (jobbra) is, akitől nyíregyházi és csengeri vendégei is gyakran kérik, hogy az év színének valamely árnyalatával varázsolja szebbé körmeiket. Mindazonáltal a magenta nem pusztán a kitüntető címnek köszönheti népszerűségét, hiszen már a korábbiakban is keresett volt a kliensei között. 

Napi sudoku - nehezebb verzió

SZON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Gyermeknap a Kossuth téren

SZON Sok-sok program várta a  fiatalokat a gyermeknap alkalmából Nyíregyházán a Kossuth téren vasárnap az önkormányzat szervezésében. A kellemes időjárásnak köszönhetően sok család választotta délutáni programnak.

A Gémtech bajnoka öt gólt, a második kilencet szerzett

SZON Vasárnap lezárultak a másodosztályú labdarúgó-bajnokság Gémtech csoportjának küzdelmei.

Döntetlennel kezdett a Szpari az osztályozón

SZON Ziccerekből nem volt hiány, mégsem sikerült gólt lőnie a csapatoknak.

Lóerők Nyírbátor központjában

SZON Az Amon Oliver Productions június 1. és 3. között Nyírbátorban forgatja új és rendkívül látványos közlekedésbiztonsági videóját.

Kiállítás grafikákból

SZON Magyar Mónika grafikusművész kiállítása nyílik meg 2023. június 10-én Nyíregyházán a megyei könyvtár kamaratermében. A kiállítást megnyitja H. Németh Katalin grafikusművész. 

Bronzérmes a Nyírbátor!

SZON A Mezőkövesd és a DVTK mögött a harmadik helyen végzett a Nyírbátor az NB II.-es férfi kézilabda bajnokság Észak-keleti csoportjában, miután szombaton 18 góllal, 43-25-re legyőzte a Kazincbarcikát, ezzel a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei csapatok közül a legelőkelőbb helyen végzett a bajnokságban.

Büszkén viselték az érdemrendet

SZON A nyíregyházi Kállay Gyűjteményben található Magyar Érdemrend példányairól tart előadást 2023. június 8-án 16 órától dr. Sallay Gergely Pál főtanácsos, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgatója. Az előadást magyaros ízek kóstolója színesíti majd. 

Kopjafa jelzi az összetartozást

SZON Immár kopjafa és emléktábla is idézni fogja az összetartozást Nyíregyháza sóstóhegyi városrészében. Az önkormányzat június 2-án 12 órától rendezi meg azt az ünnepséget, amelyen felavatják a kopjafát és az emléktáblát. Beszédet mond dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő.A megemlékezésen közreműködnek az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szabó Lőrinc tagintézményének tanulói, az Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék tagintézmények óvodásai, fellép továbbá a Szabolcs Néptáncegyüttes és Martinovszky István. 

Élmény, öröm, mosoly (fotók)

SZON A Sóstó-parkban kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra legjobban tetsző programokat pünkösdvasárnap, volt bőven öröm, vidámság, mosoly. 

Horgászviadal középiskolásoknak

SZON Hagyomány már vármegyénkben a középiskolások horgászviadala, amely nemcsak a pecázásról szól, ugyanis a próbatételhez tartozik még tesztlapkitöltés, horogkötés és célba dobás is. Az idei megmérettetést pünkösdvasárnap a Bujtosi-tónál rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Szövetsége. 

A hazáért harcoltak

SZON Május utolsó vasárnapján, a hősök napján több nyíregyházi emlékműnél is felidézték azoknak a katonáknak az emlékét, akik a hazájukért a legdrágábbat, az életüket adták. A Trianon társaság szervezésében a Hősök terén található doni hősök emléktáblájánál is elhelyezték a kegyelet és a tisztelet koszorúit.

"Ha nem jössz le, akkor..." - üzent Barbi apja a párnak

SZON Ismét egy párt alkot Opitz Barbi és garázdasággal gyanúsított barátja, Albert, ám ez az énekesnő édesapjának egyáltalán nem tetszik. Mégis békejobbot nyújtott a fiúnak, sőt meginvitálta őket Sonkádra is.

Az ünnepelt adott "ajándékot" - autóját is bukta a szülinapos Tiszabecsnél (videó)

SZON Nem a legjobban sikerült születésnapja lehetett az 58 éves férfinak.

Bemutatják a Kenyérosztó című kötetet

SZON Június 6-án, kedden 19 órától a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség dísztermében a KÉSZ szervezésében mutatják be a Kenyérosztó című antológiakötetet, amely Mons. Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából, az írásai és beszédei alapján készült. A beszélgetőpartner dr. Krakomperger Zoltán általános helynök, a kötet szerkesztője lesz. A rendezvényen bemutatják a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megalapításának 30. évfordulója alkalmából készült Örömhír évkönyv különszámát is. KM

Mesevilág tánclépésről tánclépésre

SZON Mivel is ünnepelhetné egy táncegyüttes a megalapításának évfordulóját, ha nem sok-sok tánccal. Ezt teszi néhány nap múlva a nyíregyházi Tánctanoda is, amely az idén ünnepli megalakításának tizedik évfordulóját.  Mesevilág címmel mutatják be jubileumi gálaműsorukat 2023. június 4-én 18 órától a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban a Tánctanoda kisebb és nagyobb táncosai. 

Kézilabdatábor Nyíregyházán

SZON A nyíregyházi székhelyű Marso TCE kézilabdatábort szervez – nem csak nyíregyháziaknak, sőt, a sportágban való jártasság sem alapvető feltétel.

Szögre akasztotta a focicsukát a beregi legenda

SZON Megadták a módját a búcsúnak Vámosorosziban.

Válj álmaid sztárjává

SZON A Mandabokori Művelődési Házban június 3-án, szombaton 18 órától „Oscar-gálát” rendeznek. A legötletesebb jelmezben érkezők ajándékot kapnak, profi fotók készülnek a vörös szőnyegen, de lesz filmzenei kvíz és tombola is. 

Örömtánc a Hősök terén

SZON Nagyszabású rendezvényre utaztunk nemrégiben, Nyíregyházáról Budapestre, hogy együtt ünnepelhessük a Tánc Világnapját. Az eseményen részt vettek – az ország minden tájáról érkező – az örömtánc oktatók csoportjaikkal együtt. Benépesült a Hősök Tere, mely csodálatos látványt nyújtott így. Nagyon nagy élményt jelentett számunkra egy ilyen találkozás! Csirmaz Szilvia oktatóreferens egy szuper jó pörgős táncot hozott nekünk. Bemutatta a lépéseket és már kezdtük is az új számot zenére járni. Gyönyörű volt, mint egy álom! A FLASHMOB megálmodója, a megszervezője, meg a rendezője is Radvánszki Edit társunk, akit csoportjával együtt meghívtunk Nyíregyházára. Hálánk és köszönetünk, ezért a nagy, közös találkozóért!  

Nagyon elpáholták a bosnyákokat – a közönség tombolt

SZON Összeállításunkban felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a héten.

Úgy készítik, ahogy ők szeretik

SZON Kiss B. Zoltánék hisznek a helyi alapanyagok kiváló minőségében és a helyi emberek tapasztalatában.

Napi keresztrejtvény

SZON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Orbán Viktor: csoda Topolyán!

SZON A miniszterelnök közösségi oldalán gratulált a Topolya SC sikeréhez.

Gombi triplázott, hetet hintett a Pátroha

SZON A vármegyei II. osztály Nyírerdő csoportjában vasárnap játszották a záróforduló mérkőzéseit.

Győzelemmel biztosította bajnoki címét a Kótaj

SZON Vasárnap befejeződtek a vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Pannónia Zrt. csoportjának küzdelmei.

János vitéz Nyírkarászon

SZON A Nyírkarászi Váci Mihály Általános Iskolában közel 30 éve foglalkozhatnak a diákok színjátszással. Eleinte szakköri, délutáni tevékenységként indult a program, majd csatlakoztak az Abigél Művészeti Iskola tagozataihoz. A DÖM-DÖ-DÖM színjátszó kör két csoportban heti rendszerességgel működik.Már a tavalyi tanévben felmerült a János vitéz dramatizálásának gondolata, amiből végül ebben az évben lesz valóság. A diákok június 2-án, pénteken 18 órától bemutatják a helyi művelődési házban Petőfi Sándor költeményének színpadi változatát.

Mindenki hős lehet

SZON A szuper hősök felveszik a harcot a gonoszok ellen, s ebben a küzdelemben számítanak a nyírkarászi gyermekekre is. A nagy összecsapás 2023. június 3-án, szombaton lesz  a nyírkarászi sportpályán. A 13 órakor kezdődő programsorozat sok-sok érdekességgel várja a gyermekeket. Lesz sportvetélkedő, fotózkodás szuperhősökkel, ugrálóvár, egészségsarok, cukorágyú, diszkó. A délután megválasztják Nyírkarász szuperhősét is.     

Könyvheti garázsvásár

SZON Több ezer kiselejtezett könyv közül választhatnak az érdeklődők Nyíregyházán a megyei könyvtárban június 8-án és 9-én 9 órától 18 óráig, június 10-én 9 órától 13 óráig. A jelképes árú könyvek vásárát a könyvhét keretében rendezi meg a közgyűjtemény. 

Lemaradt az ötödik helyről a Tiszavasvári

SZON Az NB II.-es férfi kézilabda bajnokság Észak-keleti csoportjának utolsó fordulójában hazai pályán fogadta a Tiszavasvári csapata a DEAC-ot. Egy szorosabb első félidő után a hajdúságiak a második félidőben rákapcsoltak, így ők végeztek az ötödik helyen, a Tiszavasvárinak pedig be kellett érni a hatodik helyezéssel.

A könyvekkel kitágul a világ

SZON Nyíregyházán június 8. és 12. között rendezik meg a 94. Ünnepi Könyvhetet és a 22. Gyermekkönyvnapokat. A megnyitó ünnepséget június 8-án 15 órától tartják a megyei könyvtárban. A vendégeket köszönti Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere és Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. A rendezvényt Bereményi Géza Kossuth-díjas író, rendező nyitja meg.

Mesék a tarisznyából

SZON Bumberák Maja mesemondó tart foglalkozást június 2-án 16.30 órától Nyíregyházán a Vécsey utcai fiókkönyvtárban. Az interaktív és élőszavas előadását hangszerek megszólaltatásával színesíti a mesemondó. 

Gyereknapi előadás a Bencs-villában

SZON Tar Dániel,  a Móricz Zsigmond Színház színésze interaktív előadással lepte meg a Kukucs előadásra ellátogató kicsi és nagy vendégeit Nyíregyházán a Bencs-villában pünkösdvasárnap. 

Novák Katalin: a békességet a szabadsággal táplált szeretet tudja megalapozni

SZON A magyarok békességre vágynak a családban és a közéletben, békességre Székelyföldön, Magyarországon, Európában, ezt a békességet a szabadsággal táplált szeretet tudja megalapozni - hangoztatta Novák Katain vasárnap Sepsiszentgyörgyön a Szilvássy Carola Református Szeretetotthon avatóünnepségén.

Ismerkedés a természettel

SZON A kellemes tavaszi időjárás sok sétálót kicsalogatott pünkösdvasárnap Nyíregyházán a Bujtosi-tóhoz is. A gyermekek ismerkedhetek a természet titkaival is, ámulva nézték, ahogy bepillanthattak egy vadkacsa család életébe is, amelynek tagjai a parton talált finomságokat kóstolgatták.

Beismerte tettét - szántóföldön fogták el a nyírkátai gyilkosság gyanúsítottját (fotók)

SZON A 31 éves férfi bántalmazta, majd megfojtotta élettársát.

Súlyos baleset Nyírturánál - több sérült, félpályás útzár

SZON A 4-es és a 403-as főút találkozásánál lassítja a forgalmat a baleset.

Hosszabb útvonalon közlekednek

SZON  A pünkösdi hosszú hétvégén, május 28-án és 29-én nap közben valamennyi 8A autóbusz hosszabb útvonalon, 8-as jelzéssel Sóstógyógyfürdőig közlekedik a Sóstói kórház helyett – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat sajtószolgálata. KM

Összeesett a kocsmában - életjelet sem adott a férfi Nyíregyházán

SZON Egy nyíregyházi presszóban mellkasi fájdalomra panaszkodott az a 60 év körüli férfi, aki aztán hirtelen összeesett.

Megzenésített Petőfi-versek a nyíregyházi színházban

SZON Petőfi újra és újra emlékeztet bennünket arra, hogy legfontosabb kincsünk a szabadság. Tőle, és mindazoktól, akik az életüket áldozták érte, tudjuk, hogy a szabadság nem önmagáért való: a szabadság a közös jó. Tennünk, dolgoznunk kell érte. És az sem baj, ha időnként beleszeretünk. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére kilenc népszerű könnyűzenei előadó zenésítette meg Petőfi Sándor verseit. 

Építők napi juniális a Wimbledonban

SZON  Az előző évek hagyományait folytatva, megújított formában, a korábbi Építők napja újragondolásával rendezzük meg június 4-én, vasárnap az Építők napi juniálist a Wimbledon étteremben (Nyíregyháza, Garibaldi u. 67.), illetve annak udvarán. Fellép a Mandala Dalszínház, a Showder Klubból Ricsifiú, a Móricz Zsigmond Színház művészei. A rendezvény fő támogatója a Fémszerkezet Kft. Jelentkezni június 1-ig a titkarsag@artvital.hu e-mail címen lehet.KM  

„Egyedül morzsa vagyunk, kenyér csak együtt lehetünk.”

SZON Közös imanapra hívja a híveket a magyar katolikus püspöki kar május 31-én, szerdán.

„Legyél te is most generációs”

SZON Nem lesz záróvizsga, bizonyítványosztás, de számadást készíthetünk e hasznos kezdeményezésről.

Tollaslabdázók a focipályán

SZON Nyírtura is benevezett a kihívás napjára, amelynek célja, hogy mozgásra serkentse egy-egy település kisebb és nagyobb lakóit, egy-egy munkahely dolgozóit.  2023. május 31-én az  idősek otthona udvarán 10 órától pingpongozás lesz, 11 órától közös gyalogláson lehet részt venni a település utcáin a focipályáig. S akik ott lesznek a focipályán, egyszerre tollaslabdáznak majd11:30 és 12:30 között.  A mozogni szeretők kerékpárra is pattanhatnak 13 órakor: irány Nyírpazony és vissza.

Napi sudoku - könnyebb verzió

SZON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

A bérmálás szentségében részesültek

SZON Pünkösdvasárnap a Szentlélek kiáradásának ünnepéhez kötődve nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a bérmálás szentségében részesítette a híveket Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

Csengeri kézispalánták az orosházi kézilabda tornán

SZON Két lánycsapattal is részt vesz a Csenger VKC a tizedik OrosCup-on.

A vasút veszélyes üzem!

SZON Akár halálos áramütést is okozhat a magasfeszültség.

A sárkányok földjén a „gyöngyhajú lány”

SZON Az Experidance együttes Gyöngyhajú lány címmel mutatja be az Omega-musicalt 2023. június 18-án, vasárnap 18 órától a Nyírbátori Művelődési Központban. Az előadás 2016-ban elnyerte az Év legjobb zenés táncelőadás szakmai nagydíjat. 

Segédkönyvtárosokat képeznek

SZON A nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár segédkönyvtárosi képzést indít, aminek a várható ideje: 2023. szeptember 18-2024. május 28.

Elégtétel Pócspetrinek

SZON Pócspetri nevét egy egész ország megtanulta 1948-ban. Abban az évben ugyanis június 3-án a község lakói tiltakoztak az egyházi iskolák államosítása ellen. Dulakodás alakult ki, majd egy véletlenül elsütött fegyver lövedéke kioltotta egy rendőr életét. A kommunista hatalom statáriális eljárással  Királyfalvi (Kremper) Miklóst, a falu akkori adóügyi segédjegyzőjét kivégezte, sokakat meghurcolt, a falut megbélyegezte.Ezt az eseményt és a későbbi rehabilitációs folyamatot írta meg Marik Sándor újságíró az Elégtételt Pócspetrinek című könyvében, amelynek  a bemutatóját 2023. június 2-án 16 órától rendezik meg Nyíregyházán a megyei könyvtár konferenciatermében. Bevezető előadást tart dr. Zinner Tibor jogtörténész, egyetemi tanár, a legújabbkori politikai bíráskodás kutatója.

Rajzok, arcképek, utazások

SZON Már az első napon is sok érdekes program várja az érdeklődőket június 8-án Nyíregyházán a 94. Ünnepi Könyvhét és a 22. Gyermekkönyvnapok keretében. Gyulai Liviusz  Kossuth-díjas grafikusművész  illusztrációiból és rajzfilmes munkáiból 14 órakor nyílik kiállítás, a 15 órai megnyitót követően pedig pódiumbeszélgetés lesz Bereményi Géza Kossuth-díjas íróval, rendezővel. Bemutatják 16.30 órától  Karádi Zsolt: Arcok, képek, arcképek. Tanulmányok, esszék, kritikák és Nagy Balázs: Valaki ír a kezeddel című kötetét. Az érdeklődők 17.30 órától megismerkedhetnek Sipos László: Amerikai utazások Kanadától Tűzföldig című könyvével is.

Emlékversenyen bizonyíthatnak a horgászok

SZON A tagjainak rendezi meg a Magyar Sándor Emlékversenyt a Nyírteleki Sporthorgász és természetvédelmi Egyesület 2023. június 4-én a tiszalöki Kenyérgyári-holtágnál. A sorsolás 6,30 órakor lesz, s a civil szervezet tagjai a követjező kategóriákban indulhatnak: gyermek, ifjúsági, női úszós, felnőtt úszós, fenekezős, elméleti tudás. A Magyar Sándor emlékkupát a súlyra legtöbb halat fogó horgász viheti haza. Az érdeklődők a vezetőségi tagoknál nevezhetnek június 2-án 16 óráig.

Közgyűlés után focimeccs

SZON Az idei közgyűlését Pusztadoboson a Kastélykertben rendezi meg június 3-án 10 órától a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Falugondnoki Egyesület a helyi önkormányzat vendégeként.

Gulyáságyúban rotyogott az ebéd

SZON Több mázsa burgonyát dolgoztak fel múlt szombaton a csarodai családi és gyermeknapon meghirdetett krumplis ételek főzőversenyén.

Helló, Gyermeknap!

SZON Nyírteleken a művelődésiház előtti tér a mai napon csak a gyermekekről szólt. Ugrálóvár, arcfestés, és még további változatos programok várták a fiatalokat. Többek között volt mediball-bemutató, és aki akarta, az ki is próbálhatta.

Az összetartozás alapja az emlékezés (fotók)

SZON Az elődök helytállásából meríthetünk a mindennapokban is.

Hősökre emlékeztek (fotók)

SZON Kezdetben csak azokra az áldozatokra emlékeztek május utolsó vasárnapján, a hősök napján, akik az I. világháborúban veszítették az életüket, ma már mindazok előtt tisztelgünk ezen a napon, akik a legdrágábbat, az életüket adták a hazáért.

Megriadt az őz a galamboktól

SZON A trófeakiállításon volt lehetőség felidézni a szép élményeket is.

Nyírségi-hangok a Dunakanyarban

SZON A kortárszenét népszerűsítő Dunakanyari Fesztiválnak visszatérő vendégei a Nyíregyházi Cantemus Kórus együttesei. A fesztivál keretében korábban Dunabogdányban bűvölték el a közönséget a nyírségi énekesek, 2023. június 4-én 15 órától Vácott

Búcsú az évadtól

SZON A Nyíregyházi Cantemus Kórus 2023. június 24-én rendezi meg az évadzáró hangversenyét a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály-termében. A koncerten fellépnek a kóruscsalád együttesei, valamint átadják a vándordíjat a Cantemus Gyermekkórus azon tagjának, aki hangszeres tudásával is kiemelkedett a társai közül. Az évadzáró hangverseny ugyanakkor az idén megalapításának huszonötödik évfordulóját ünneplő Cantemus Vegyeskar jubileumi koncertsorozatának második hangversenye is lesz. Az évadzáró hangversenyen vezényel Szabó Dénes Kossuth-díjas és Szabó Soma Liszt-díjas karnagy.