A Puskás Arénában tapsolhattak a magyar győzelemnek a tiszabői gyerekek

Több mint negyvenezren szurkoltak múlt hét csütörtökön a magyar labdarúgó-válogatottnak az Észtország elleni meccsen a budapesti Puskás Arénában. Köztük voltak azok a tiszabői diákok is, akik kiváló sportteljesítményükkel kiérdemelték a lehetőséget.

Sikeresen szerepeltek Erdélyben a tiszapüspöki versmondók

SZOLJON Éppen nyolc versmondó képviselte Tiszapüspökit nemrég a nyolcadik alkalommal megrendezett Petőfi szavalóversenyen, Koltón. Az Petőfi zarándokhelynek tartott erdélyi községgel Tiszapüspöki már évtizedek óta szoros testvértelepülési kapcsolatot ápol.

Lángokban állt egy autó Jászjákóhalmán

SZOLJON A tűzoltók már az utómunkálatokat végzik a Kemény Zsigmond utcában.

„Tetőkommandó” segít a bajban: a legszegényebb családok otthonait teszi lakhatóvá az ügyes kezű csapat

SZOLJON Országszerte több mint négyszáz lakóházat javított meg és állított helyre 2021 óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „tetőkommandója” . Az építőipari szakmunkásokból álló csapat a legszegényebb településeken, köztük Tiszaburán és Tiszabőn elsősorban a kisgyermekes családok otthonait hozza rendbe.

Különleges témájú kiállítás nyílt Tiszakürtön

SZOLJON A tanyagondnoki élet mindennapjait mutatják be a vándorkiállítás képei. A tárlatnak a következő héten a tiszakürti hivatal házasságkötő terme ad otthont.

Tojásfát díszítenek Kenderesen

SZOLJON Családi programokkal is várják a látogatókat a tojásfa díszítést követően.

Mutatjuk, a Jászkunságban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

SZOLJON Cikkünkben összeszedtük a szombaton érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Pont kerül egy tizenhat éve húzódó ügy végére: befejezik a félbehagyott Piramist Törökszentmiklóson

SZOLJON Egy túrkevei székhelyű cég vállalta, hogy két éven belül befejezi a Törökszentmiklós belvárosában 2007 óta csúfoskodó betontorzót, a félbehagyott Piramis Centert. A pályázat elfogadásáról döntött csütörtökön a város képviselő-testülete.

Alapok

SZOLJON Hétfőn este Bulgária ellen mindhárman ott voltak a magyar válogatottban, Bolla és Szoboszlai kezdőként, Csoboth csereként lépett pályára, és nagyszerűen játszottak.

Napi sudoku - nehezebb verzió

SZOLJON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Ezek a sportprogramok várnak ránk hétvégén

SZOLJON Megyénk részletes sportműsora 2023. április 1-től 2-ig időrendben.

Újabb szakkal bővülhet a tiszaföldvári Hajnóczy

SZOLJON A felmerülő igényekhez igazodva gyógypedagógiai asszisztensi képzéssel bővülhet a tiszaföldvári Hajnóczy gimnázium képzési kínálata.

A homoki iskola udvarára szállt le a segítségül hívott Fradi-sas, dedikált mezzel érkezett

SZOLJON Licitálásba kezdtek a tiszaföldváriak. Először hírportálunk írta meg, hogy nyolc-tíz millió forintra lenne szükség az önkormányzati tűzoltó-parancsnokság autójának felújítására. A gyűjtésnek országos híre ment, a jó ügy mellé állt a Ferencvárosi Torna Club is. Máté Bálint, nemzetközi osztályvezető a felnőtt férfi kézilabdacsapat dedikált mezével és a klub kabalaállatával érkezett tegnap a Homoki Általános Iskolába.

Először tartottak ökumenikus keresztutat Szolnokon – galériával

SZOLJON Együtt idézték fel Jézus szenvedéstörténetét a keresztény közösségek Szolnokon. A hívek csoportja a Vártemplomtól indult.

Mentális és fizikai egészségünket egyaránt fejlesztik

SZOLJON Az egészséges életmód lényege az egyensúly. Épp ezért fizikai és mentális egészségünk óvására egyaránt felhívja a figyelmet programjaival a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. Rendezvényeiken évről évre több ezren vesznek részt Szolnokon és a környékbeli településeken.

A mozgás és az étrendváltás nyitja meg előttünk a vágyott új világ kapuját

SZOLJON Számtalan kifogás felsorolható, hogy az ember miért ne változtasson az életmódján, amellett viszont még több érv szerepel, miért érdemes mégis elgondolkodni ezen. A tervezés nem elegendő, és a tapasztalatok bizonyítják, hogy az első lépést a legnehezebb megtenni, de nem lehetetlen. Az egészségünk megőrzéséről egy szolnoki életmód-tanácsadóval, Pintér-Dezső Máriával beszélgettünk.

A győzelem motiválja a mindennapokban a Szolnoki Olajbányász fiatal irányítóját

SZOLJON Szeret nyerni – ez sarkallja csúcsteljesítményre minden héten Pongó Mátét. A Szolnoki Olajbányász irányítójával az élsportolói lét nehézségeiről és örömeiről beszélgettünk arról, hogyan éli mindennapjait, miként edz, és hogy mi található egy élsportoló hűtőjében.

Szent István Egészségház és Patika

SZOLJON   

Újabb nyerhető mérkőzés előtt a szolnokiak

SZOLJON A 21. forduló mérkőzései következnek az élvonalbeli bajnokságban, a Szolnoki Dózsa–Pécsi VSK összecsapást szombaton16 órától rendezik a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

Döntött a szolgáltató: ez vár az elhasználódott telefonfülkékre, Szolnokon már elkezdték a munkát

SZOLJON Szolnokon (is) el kell búcsúznunk a régi, elhasználódott telefonfülkéktől. Utánajártunk, mivel helyettesítik ezeket a jövőben.

Látványos bemutatókkal rukkoltak elő a szolnoki ejtőernyős nap résztvevői – galériával

SZOLJON A különleges műveleti dandár statikus bemutatója és a hagyományőrzők kiállítása mellett ejtőernyős ugrásokkal ejtették ámulatba a szolnoki bázison összegyűlt közönséget.

Az elmúlt napon sem tétlenkedtek a jászkunsági rendőrök

SZOLJON Munkában az egyenruhások.

Hatalmas az öröm Puskás Petiéknél: Dallos Bogi babát vár!

SZOLJON Az Instagramon jelentették be a csodálatos hírt.

Elszabadultak az indulatok: félreértések övezik az épületek egyházi tulajdonba kerülését Törökszentmiklóson

SZOLJON A református és a katolikus egyház is benyújtotta igényét Törökszentmiklóson azokra az önkormányzati ingatlanokra, melyekben évek óta oktatási-nevelési tevékenységet végeznek, erre egy nemrég elfogadott törvény adott lehetőséget. Ez óriási indulatokat szabadított el a városban, holott mint kiderült, csak korlátozott tulajdonjogról van szó, vagyis, ahogy az önkormányzat eddig, úgy az egyházak sem adhatják el, vagy bérbe, illetve egyéb tevékenységre sem használhatják az ingatlanokat.

Csodás húsvéti díszeket készítettek a gyerekek Tiszapüspökiben

SZOLJON Nyuszis asztalidíszt, valamint tojástartó kosárkát készítettek, és tojásfát is díszítettek Tiszapüspöki kisdiákjai péntek délelőtt.

Óriási nyúllal színesedett a tiszazugi kistelepülés

SZOLJON Kisebb renoválás után ismét teljes fényében tündököl Tiszainoka szürke nyuszija.

Mutatjuk folyóink szombati vízszintjét

SZOLJON Így alakult a Tisza és a Zagyva vízállása szombatra.

Megtudhatták a szolnoki gyerekek, hogyan kell szabályosan közlekedni a rollerekkel

SZOLJON Az általános iskolások az alapvető rendőri intézkedésekről, valamint bűn- és balesetmegelőzési tanácsokról hallgattak előadást.

Répakóstolóval várják a résztvevőket a kertvárosi családi napon

SZOLJON Répakóstoló is lesz, nem csak nyusziknak.

A Honvéd ellen zárja szombaton az alapszakaszt az Olajbányász

SZOLJON Az alapszakasz utolsó fordulójának összecsapásait rendezik ma este hat órától, a Szolnoki Olajbányász a Budapesti Honvéd csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Az épülő Szolnok „nyomait” is fellelhetjük a digitalizált kincseket böngészve

SZOLJON Régóta digitalizálja Szolnok és térségének különleges képanyagát a Verseghy Ferenc Könyvtár. A gazdag emlékanyagban a boldog békeidők képsorai mellett az épülő Szolnok „nyomait” is felleltük. Az intézmény féltve őrzött dokumentumairól Károly Nórával, a könyvtár munkatársával beszélgettünk.

Napi keresztrejtvény

SZOLJON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

A tervek alapján impozáns látványt nyújt majd a Bástya-sétány – a nap legfontosabb hírei egy helyen

SZOLJON Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Mutatjuk a hétvégi állatorvosi ügyeletet

SZOLJON Cikkünkben összeszedtük a hétvégi állatorvosi ügyelettel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Jászsági táncokat tanultak a szászberki apróságok – videóval

SZOLJON A kicsiknek játékos, kötetlen mozgást biztosítottak.

Futólépés

SZOLJON Gyermekkoromban egy nagyobb kőhajításnyira állt a házunk az abonyi focipályától. A hét nagy részén csend áradt abból az irányból, de a szombat délutánok mindig olyan varázslatosak, izgalmasak voltak. Alsós diákként elfogódottan hallgattam, amikor a hazai góloknál egy emberként kiáltottak fel a drukkerek. Te jó ég, hogy zúgott hosszú másodperceken, olykor perceken át az örömittas éljenzés, mintha soha, de soha nem akarna véget érni az az eksztázisba hajló állapot.

Beérett egy évtized munkája

SZOLJON A Szolnoki Kajak-Kenu Klubnál nem csak a trófeagyűjteményben gyönyörködnek. Bár az egyesület elmúlt tíz évének sikerei nyomán tele a vitrin, a klubvezetés azon dolgozik, hogy a következő esztendőkben is eredményes versenyzők kerüljenek ki Szolnokról.

Testét és lelkét is karbantartja a nyugalmazott miklósi testnevelő tanár

SZOLJON Fokozatosság, rendszeresség, óvatosság. Ezen elvek mentén tanácsos – főleg idősebb korban – elkezdeni a testmozgást, ami elengedhetetlen a hosszú, egészséges élethez és a jó közérzethez – vallja a Törökszentmiklóson élő, korábban Szolnokon tanító Bajusz Katalin. A nyugdíjazott testnevelő tanár még nyolcvanévesen is biciklire pattan, úszik, tornázik vagy éppen gyorsgyalogol. És ami még nagyon lényeges, az étkezésére és a lelki nyugalmára is odafigyel.

Ötvözik a hagyományt az innovációval

SZOLJON Fellegvár – ezt mondhatjuk Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéről, ha a magyar kosárlabdázásban betöltött szerepéről van szó. Hogy ez így van, nagyban köszönhető a vármegyei szövetségnek, amely egyúttal azért dolgozik, hogy a Jászkunság kosárlabdasportjának nívója a jövőben is megmaradjon.

Gondos kezeknek hála menekült meg az úttesten kóborló mocsári teknős a szolnoki Vegyiműveknél

SZOLJON A védett hüllő az úttesten kóborolt a szolnoki Vegyiműveknél. A Kötivízig munkatársai azonnal a segítségére siettek...

Úszófalu

SZOLJON   

Okoszebrákkal előznék meg a baleseteket Jászberényben, három helyszínen is kiépítették a rendszert

SZOLJON A fejlesztés során interaktív játszóeszközt és okospadokat is telepítettek a városban.

Megérkeztek a látványtervek: ilyen lesz a javában épülő szolnoki Bástya-sétány

SZOLJON Sokan kíváncsiak rá, hogyan is fog kinézni a háromszáz méter hosszú Bástya-sétány. Szolnok polgármestere most közzétett néhány látványtervet az épülő látványosságról.

Rendkívül értékes kordokumentumok érkeztek Jászfényszarura

SZOLJON Az iratajándékozás és a kordokumentumok jelentőségére is felhívták a figyelmet.

Százmilliókból korszerűsítik a tiszafüredi sportcsarnokot

SZOLJON Áprilistól megkezdődnek a munkálatok a Benedek Gábor Sportcsarnok és Szabadidő Központban.

A kormányfő a Vatikánba utazott

SZOLJON Orbán Viktor lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál.

A zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport tevékenységével is megismerkedhettek a gyerekek

SZOLJON Minden napra jutott valamilyen érdekes esemény a Damjanich János Általános Iskolában.

A halálba zuhant egy fiatal ferfi a Margit hídról (videó)

SZOLJON Az áldozat a Margitsziget bejárójának Pest felé néző oldalán esett le.

Jászsági táncokat tanultak a szászberki apróságok – videóval

SZOLJON A kicsiknek játékos, kötetlen mozgást biztosítottak.

Jön a záróforduló: Győzelmi kényszerben a Jászberény és a Cegléd is

SZOLJON A JKSE Szigetszentmiklóson, a CKE hazai pályán búcsúztatja az alapszakaszt.

Ezek az ügyeletes gyógyszertárak szombaton a Jászkunságban

SZOLJON Mutatjuk, szombaton hol válthatjuk ki gyógyszereinket a nyitvatartási idő után.

Esős időnk lehet szombaton

SZOLJON Megerősödik az északnyugati szél.

Szívszorító: így éli meg az édesapja elvesztése miatti gyászt Tolvai Reni

SZOLJON Az énekesnő őszintén beszélt élete legborzasztóbb időszakáról.

Napi sudoku - könnyebb verzió

SZOLJON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

A sártenger borította Tulipán utcából indulva vált „dízelpápává” a szolnoki gépészmérnök

SZOLJON „Az én hazám a szülőföldem, Szolnok. Ahol először fedeztem fel a természet szépségét, kerültem be a keresztény közösségbe, majd fordult az érdeklődésem az a gőzmozdonyok felé” – mondta lapunknak a „dízelpápaként” ismert dr. Anisits Ferenc. Az Ausztriában élő gépészmérnökkel, a BMW nyugalmazott vezetőmérnökével, címzetes egyetemi tanárral közelmúltbeli kitüntetése után beszélgettünk.

Megrázó gyilkosság: kegyetlen módszerrel végzett orvos feleségével a budapesti sebész

SZOLJON A fiatal nő testrészeit a Dunában és egy erdőben találták meg.

Csak a tisztes helytállásban bízhat a Jászberény?

SZOLJON Az NB III. Keleti csoportjának kieső helyén bukdácsoló jászságiak a veretlen, a bajnokságot toronymagasan vezető BVSC-t fogadják a 29. fordulóban.

Életmentő gyógyszereket állítanak elő a plazmából

SZOLJON A szolnoki Plazma Center teret biztosít a segítségnyújtáshoz, hogy az önkéntesek plazmaadással életeket menthessenek. A vérplazma ugyanis szintetikus úton nem előállítható alkotóeleme a vérünknek, ám vérzékeny betegeknek, transzplantáltaknak, immun- és májbetegeknek életmentő lehet.

„Mozgásban tartjuk Szolnokot”

SZOLJON Szolnok méltán ismert kulturális és sportéletéről, melyben több tekintetben is aktív szerepet vállal a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. Legyen szó a fiatalok tehetséggondozásáról, a sport által az egészséges életmódra nevelésről vagy a színvonalas rendezvények során a hagyományok ápolásáról, melyek mind hozzájárulnak a szabadidő kulturált, hasznos eltöltéséhez.

Präzi-Hungaria Kft.

SZOLJON A kisújszállási székhelyű mezőgazdasági gépalkatrész- gyártással foglalkozó Präzi-Hungaria Kft. közel 400 munkavállaló számára nyújt megélhetést a térségben. A vállalat 1948 óta gyárt Kisújszálláson szállítócsigákat, különböző termékeket a mezőgazdasági gépiparnak, és 2016-ban Törökszentmiklóson is létesített telephelyet. 1995-ben a német PRÄZI GROUP-hoz csatlakozott, amely 5 európai országban van jelen és a cégcsoport egyik legsikeresebb tagjaként tevékenykedik. A precíz munka mellett nagy hangsúlyt fektet a sportra és az egészséges életmód népszerűsítésére.

Más sportágak hasznos kiegészítőjeként is tekinthetünk a sokak által kedvelt jógára

SZOLJON Az nem kérdés, hogy a jógázásnak helye van a profi és a hobbisportolók edzéstervében is. De hogyan és hová érdemes beilleszteni, és miként válunk jobb, egészségesebb sportolóvá általa?

Berekfürdő egész évben várja önt és családját!

SZOLJON Berekfürdő a Hortobágy és a Tisza-tó ölelésében, Karcag és Kunmadaras között található, a Nagykunság legjobb gyógyvizével, amelyet 95 évvel ezelőtt, 1928. január 24-én talált meg Pávai Vajna Ferenc. A jeles évforduló jegyében telik a 2023-as évünk, különböző kedvezményekkel várjuk a fürdővendégeket, amelyekről elérhetőségeinken tájékozódhatnak. A nyári szezon első fürdőbálját június 14-én tartjuk – tudtuk meg Hosszu Andrástól, a Berek-Víz Kft. ügyvezető igazgatójától.

Lelki Köldökzsinór Egyesület

SZOLJON   

Kékbe öltözött a város: sokan megmozdultak az autizmussal élők elfogadásáért Jászberényben – galériával

SZOLJON Idén is több helyi oktatási-nevelési intézmény, civil szervezet és közösség csatlakozott a Séta az autizmussal élőkért programhoz.

Indul a viharjelzési szezon, a Tisza-tónál is lámpák vigyázzák a biztonságunkat

SZOLJON A Tisza-tónál öt viharjelzőlámpát üzemelnek be.

Van, ahol még céges rollert is biztosítanak: díjazták a „Bringabarát Munkahelyeket” – galériával

SZOLJON Öt olyan munkahelyet díjaztak, melyek munkatársaikat is arra sarkallják, hogy biciklin közlekedjenek. Van, ahol még céges rollert is biztosítanak a munkába járáshoz...

Részegszemüvegen át láthatták a világot a zagyvarékasi diákok

SZOLJON Az általános iskolások már nagyon várták a rendőröket a bűn- és balesetmegelőzési napon.

Egyre rosszabb állapotba kerül a Hunyadi úti víztorony, lépnie kellett az abonyi testületnek

SZOLJON Rendkívüli ülést tartott csütörtökön délután az abonyi képviselő-testület. A tanácskozáson a küldöttek egyebek mellett a Hunyadi János úti víztorony felújításáról is határoztak, emellett tájékoztatót hallgattak meg a védőnői és a háziorvosi feladatellátás helyzetéről.