Felborult egy személyautó a 56-os főúton

Tetejére borult egy személyautó hétfőn késő este az 56-os főút Szekszárd és Várdomb közötti szakaszán.

Személyes okokra vezethető vissza a kubizmus felé fordulás

TEOL A kubizmus mozgalmáról tartott előadást dr. Aknai Tamás művészettörténész a Művészetek Házában hétfőn, Párhuzamos és széttartó folyamatok címmel.

Új győztest avattak a Kocsmáros Kupán

TEOL Új névvel bővült a győztesek sora a vendéglátó egységek csapatai, törzsvendégei részére kiírt Kocsmáros Kupán, amelyet idén 17. alkalommal rendeztek meg.

Meglepő vereséget szenvedett a Tolna a sereghajtó otthonában

TEOL Sikerélmény és pont nélkül maradt mindkét megyei női NB I-es futsalcsapat: a Palm­food Tolna-Mözs a címvédő Hajdúböszörményi TE, a Szekszárdi UFC az Astra vendégeként kapott ki.

A Paksi FC kölcsönvette a Mezőkövesd támadóját

TEOL A Paksi FC hivatalos honlapján jelentette be ma délután, hogy fél éves kölcsönszerződést kötött a Mezőkövesd Zsóry FC-vel Sajbán Máté játékjogát illetően.

Nem tudta, hogy nálunk nem szabad

TEOL Egy 41 éves horvát állampolgárral szemben intézkedtek a hétvégén ittas járművezetés miatt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai.

Segítettek feltámasztani papírsírjából a verset

TEOL A Tolnai Kulturális Központ tizenkettedszer rendezett Vers- és Prózamondó Fesztivált a magyar kultúra napja alkalmából.

Huszadszor vágtak disznót

TEOL Jubileumi volt az idei disznóvágás Kakasdon, hiszen ez volt a huszadik, amelyen székely, sváb és felvidéki hagyományok szerint dolgozták fel az állatot a Német Ház udvarán.

Meglepő vereséggel kezdett a Szekszárd

TEOL Váratlan vereséggel indította felkészülési mérkőzéseinek sorát az NB III-ban szereplő Szekszárdi UFC, amely hazai pályán maradt alul a másodosztályt vezető Paksi FC U19-es csapata ellen.

A borász szakma képviselői tartottak bált

TEOL A Szekszárdi Borászok Céhe és az Alisca Borrend bálját rendezték szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban.

Akácligetükben minden a helyére kerülhet

TEOL Az Akácliget Alkotóműhely tavaly májusban alakult a Közösségek Hete programsorozatba becsatlakozva.

A bíróságon garázdálkodott

TEOL A szekszárdi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves helyi férfival szemben folytattak garázdaság vétség elkövetése miatt.

Helikonra készülnek az I. Béla színjátszói

TEOL Csizmazia Ferencné két éve már a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban tanít. Szerinte minden magára valamit is adó oktatási intézményben működnie kellene egy színjátszókörnek.

Nem sikerült megállítani a listavezetőt, kikapott a KSC

TEOL Három negyedig pariban volt a címvédővel az Atomerőmű KSC Szekszárd, végül 65-59-re kikapott a Sopron Baskettől.

Idegenben is négyet kapott a Fraditól a Paksi FC

TEOL Az őszi, hazai bajnokihoz hasonlóan idegenben is 4–0-ra kapott ki a címvédő Ferencvárostól a Paksi FC az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójában.

A Tavaszt adta egykori iskolájának

TEOL Könyv István János, Babits-díjas grafikus a Tavasz című képét adományozta a nagykanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnáziumnak.

Tűzifát, élelmiszert adományoztak

TEOL A bikácsi Zichy Park Hotel a szilveszteri tombola bevételét jótékony célra fordította.

Bevennék a körmendi katlant

TEOL A hazai pályán veretlen Körmend otthonába látogat ma az Atomerőmű SE a férfi NBI-es kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában. Kezdés 18 órakor.

Käfer György volt az opera nagykövete

TEOL Käfer György volt A magyar kultúra napján a szekszárdi Garay János Gimnázium vendége.

Merre van mester úr?

TEOL Körülbelül hatezer elérhető egyéni vállalkozó dolgozik Tolna megyében, és ennyi szakembernek elegendőnek kellene lennie a lakosság problémáinak megoldásához, azonban mégsem az.

Szekszárdon is szüretelt a bronzba öntött akadémikus

TEOL Dr. Sáringer Gyula a hazai növényvédelmi állattan és a rovarökológia nem­zetközileg is kiemelkedő professzora volt.

Döntse el ön, hogy ki legyen a díjazott!

TEOL Ahogy azt az elmúlt években olvasóink megszokhatták, idén is megszavaztatjuk, hogy ki kapja meg a közönségdíjat a megyei focibajnokság első és második osztályában.

Zenés versekkel léptek fel Simontornyán

TEOL Ünnepi műsornak adott helyt a simontornyai Temi Fried Művelődési Ház a magyar kultúra napján. A zenés összeállítás címe A magyar irodalom gyöngyszemei volt.

Hamis pénzzel fizetett a dohányboltban

TEOL A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 30 éves helyi nővel szemben folytattak pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Pupp Réka biztatóan kezdte az évet

TEOL Ugyan helyezetlenül zárt, de három mérkőzést így is vívott, s biztatóan kezdte az évet az izraeli Tel-Avivban rendezett Grand Prix-viadalon Pupp Réka.

A biztos bennmaradás kiharcolása az elsődleges

TEOL Megtartotta a Paksi FC hagyományos, szezont megelőző szurkolói ankétját, amelyen az új igazolások bemutatása mellett a tavaszi célokat is ismertette a klubvezetés.

Az újiregi egyesület lelkesen szervezi a település életét

TEOL  Lelkes, tucatnyi újiregi család az idejét és erejét nem sajnálva építi-szépíti a települést, hogy a lakosoknak minél kényelmesebb legyen az élete.

Újévköszöntő Gálát tartanak Zsikóékkal Bátaszéken

TEOL A negyedik Bátaszéki Újévköszöntő Gálával ajándékozza meg közönségét a tizedik évi jubileumát ünneplő Zsikó Zenekar.

Tovább növekszik a levegő szennyezettsége

TEOL Kellemetlenül nyirkos, a reggeli órákban hideg időjárás telepedett a megyére már napok óta. Egy hétig a fákat, bokrokat is vastagon befedte a zúzmara.

Amrein Roland szeretné megvalósítani az álmait

TEOL Történelmi év volt a 2019-es a bonyhádi Amrein Roland számára, aki a horvátországi Grobnikban bemutatkozhatott a TCR Eastern Europe-sorozatban.

A KSC nagy hátrányba került az EK-ban

TEOL Túl kemény ellenfélnek bizonyult a Lointek Gernika Bizkaia az Atomerőmű KSC Szekszárd számára a női kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntős párharcának első összecsapásán.

Öt aranyéremmel jöttek haza

TEOL Az Atomerőmű SE négy aranyat és két bronzérmet, a Gemenc JK egy aranyat, öt ezüstöt és három bronzot nyert a mórahalmi Molnár Franciska-emlékversenyen.

A 19 kupa közül 12 került a Schmidt testvérekhez

TEOL Hatvan éve alapították a postagalamb-tenyésztők szekszárdi egyesületét. Az eseményre Tolnán emlékeztek, szombaton.

A magyar kultúra napját ünneplik országszerte

TEOL Irodalmi programok jellemzik megyénkben a magyar kultúra napját. Nemcsak január 22-én, később is lesznek előadások.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Szekszárdon

TEOL A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI) elkészítette összesítését a hétvége történéseiről.

Diákolimpiai bajnok lett a Garay lánycsapata

TEOL Aranyérmet nyert a szekszárdi Garay János Gimnázium V.–VI. korcsoportos lánycsapata a diákolimpia debreceni döntőjében.

A gyengébb lepattanózásuk okozta a bonyhádiak vesztét

TEOL Az előző fordulóban a Kecskemét U23-as csapata ellen megszakadt a Bonyhád hatmeccses vereségsorozata, ezért a Debrecen utánpótlás-csapata ellen is bízhattak egy újabb bravúrban.

Egy évre börtönbe küldik zaklatásért

TEOL Bűnösnek mondott ki egy 49 éves férfit zaklatás vétségében a Szekszárdi Járásbíróság és ezért, mint többszörös visszaesőt, egy év börtönbüntetésre ítélte.

Több ezer ruhát, cipőt osztott szét a Szent Erzsébet Caritas

TEOL Elkészült a Szent Erzsébet Caritas Alapítvány tavalyi évre vonatkozó statisztikája: összesen kétezer-hatszázhetvenkét esetben adtak a szegény sorsúaknak juttatásokat.

Olvasóink szerint csúszásmentesítés tekintetében nem jó a helyzet a megye útjain, járdáin

TEOL Legutóbbi szavazásunk alkalmával arról faggattuk olvasóinkat, hogy tapasztalataik szerint megfelelő-e a megye útjainak és járdáinak csúszásmentesítése?

Mádi Magdolna vehette át a Paks Kultúrájáért elismerést

TEOL Mádi Magdolna, a Tűzvirág Táncegyüttes művészeti igazgatója kapta idén a Paks Kultúrájáért díjat. Az elismerést pénteken, az önkormányzat magyar kultúra napi rendezvényén vehette át.

Összeütközött két autó a 65-ös főúton

TEOL A baleset a főút Szakály és Hőgyész közötti szakaszán történt.

Árokba borult egy autó Paks és Pusztahencse között

TEOL Könnyebb személyi sérüléssel járó baleset történt ma délután. Egy Pusztahencse felől Paks irányába közlekedő személyautó borult árokba.

Újra zárva van a gyönki vegyesbolt

TEOL Úgy tűnik, végleg bezárt a gyönki 103. számú vegyesbolt, amiért a helyiek egy kétségbeesett csoportja annyit küzdött.

Szilárd elvek vezérlik az új paksi kapitányt

TEOL Az új paksi rendőrkapitány vezetői alapelvei közé tartozik a tisztelet és a bizalom, ugyanakkor megköveteli a pontos, fegyelmezett, kitartó munkát.

Az ASE négy győztes meccs után kapott ki Körmenden

TEOL Pontgazdag mérkőzésen maradt alul a Körmend vendégeként az Atomerőmű SE, ezzel a vasiak továbbra is veretlenek hazai pályán.

A kirándulások vezetik a népszerűségi listát

TEOL Jelenleg 587 tagot mondhat magáénak a Szekszárdi Múzeumbarát Egyesület, de idén már többen is jelezték csatlakozási szándékukat.

Van, aki pincében, van, aki sátorban húzza ki a telet

TEOL Bár még az igazi tél nem mutatta meg magát, aki a szabadban vagy egy kalyibában töltötte az éjszakát, annak az eddigi enyhe tél is gondot okozott.

Szalagtűzővel és bállal ünnepeltek a végzősök

TEOL Tizenkilenc végzős diák búcsúzott tegnap iskolájától a BÁI Arany János Gimnázium szalagtűzőjén.

Most születnek meg a húsvéti bárányok

TEOL Januárban sorra születnek a kisbárányok. A megyei gazdák úgy időzítették még a nyáron az anyajuhaikat, hogy áprilisban, húsvétra már 20–25 kilósra gyarapodjanak a most születendő bárányok.

Negyvenkét nap után kitavaszodik az NB I-ben

TEOL Hat hét telt el az OTP Bank Liga utolsó őszi fordulója óta, ma pedig már a Paksi FC ferencvárosi vendégjátékával megkezdődik az élvonalbeli bajnokság tavaszi szezonja.

A gyermekosztályt támogatták a bogyiszlóiak

TEOL A Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának vittek adományt pénteken a Bogyiszlói Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, vagyis a BITE tagjai.

A racionalizálás mellett foglaltak állást

TEOL Forgalomtechnikai kérdések mellett döntések születtek az önkormányzati cégek működésének racionalizálásáról is a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (GVB) ülésén.

Pavilon sátor virágkiállításon

TEOL Különböző virágkiállításokon gyakran találkozunk exotikus növények, fák és virágok termesztőivel. Értékes tanácsokat cserélnek a művelésről egymás között a termesztők. Ön is botanikus, és szeretne részt venni hasonló rendezvényeken?

Testvértelepülése lett Iregszemcsének

TEOL Gergely Károly és Tóth Szabolcs polgármesterek Hargita megyében írták alá az erről szóló megállapodást a közelmúltban.

Háromszázezer forintot gyűjtöttek a gázrobbanás károsultjainak

TEOL A borárverésből száztízezer, további adományokból százkilencvenezer forintot gyűjtött össze a Szekszárdi Fősővárosi Kör a gázrobbanás károsultjainak javára.

Két uszodát nehéz lenne fenntartani Szekszárdon

TEOL A gazdasági bizottság a régi szekszárdi uszoda helyére képzeli el a rekreációs központot, közben pedig az új létesítményt is befejezné.

Leégett egy lakóház tetőszerkezete Attalán

TEOL A tűzoltók a tetőt is megbontják.

Újabb ösztönzést ad az egyedülálló díj, amelyet kaptak

TEOL Közművelődési Minőség Díj elismerésben részesült szerdán Budapesten a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft. Babits Mihály Kulturális Központ.

Már tervezik az árak emelését a pékségek

TEOL Hamarosan drágul a kenyér és a liszt, de hogy erre mikor szánják rá magukat az érintettek, annak az időpontja még bizonytalan.

Dombóvárra hazatért az új rendőrkapitány

TEOL Hazatérésként élte meg megbízatását az új dombóvári rendőrkapitány, aki munkája szerves részének tekinti a dombóvári közterületek fenntartását.

Ezt játsszák a megye mozijai 01.23-29.

TEOL Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a következő napokban a megye mozijai, hátha találsz valamit, ami neked is tetszik.

Szép magyar siker született

TEOL Minden év elején Vince nap tájékán a Temerini Kertbarát Egyesület hat ország nevezésével borversenyt rendez.

A megyeszékhely két intézménye jeles napon kapott rangos elismerést

TEOL A Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft. munkáját Közművelődési Minőség Díjjal, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár tevékenységét Minősített Könyvtár címmel honorálták.

Az X-Force lépett a bronzérem felé

TEOL Nagy lépést tett a bronzmeccsen való részvétel felé az X-Force, amely legyőzte a Vitafoam csapatát a Madocsán zajló téli teremlabdarúgó-tornán.

A tűzjelző időben jelezte a bajt

TEOL Egy szekszárdi épület egyik mosdójában füstölt a kézszárító automata.

Több helyről is lopott a bogyiszlói férfi

TEOL A tolnai rendőrök elfogták azt a 23 éves bogyiszlói férfit, aki az elmúlt napokban több ház melléképületéből lopott el kisgépeket és szerszámokat.

Fényes a jövő a tolnai pingpong számára

TEOL A nagy múltú tolnai asztalitenisz sport jövője is biztosan fényes lesz. Abból a szempontból mindenképpen, hogy a helyi bázis felújítása nyomán a csarnok világítása nemzetközi színvonalúvá vált.

Böde: elfelejtettük levenni a pelenkát

TEOL Böde Dániel szerint a Paksi FC már akkor elveszítette a Ferencváros elleni szombati bajnokiját, mielőtt az még elkezdődött volna.

Egyre több gárda vív edzőmeccset

TEOL A megyei élvonalban szereplő Kakasd, valamint a másodosztályú Fadd és Nagymányok is győzni tudott hétvégi felkészülési mérkőzésén.

Együtt énekelt felnőtt és gyerek

TEOL Hagyományőrző programokat szerveztek a szekszárdi Garay János Általános Iskola 1. A osztályának a magyar kultúra napja alkalmából.

Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona történetét hozták el

TEOL

Három balesetben négyen sérültek meg a hétvégén a megyében

TEOL Összesen négy közlekedési baleset történt Tolna megyében az elmúlt 48 órában.

Ezeken a helyeken adhat vért Tolna megyében a héten

TEOL A biztonságos hazai vérellátásához évente mintegy 400 ezer egységnyi vérre van szükség, amelyet 270 ezer önkéntes véradó biztosít. Ön is közéjük kerülhet, ha nincs köztük még!

Bőséges termést ígértek a Vince-napi vesszők

TEOL Szombaton az Istifán gödrei pincesoron tartották idén is a Vince-napi borünnepet a Dicenty Dezső Kertbarát Kör tagjai.

Újévköszöntő koncertet adott a Zsikó Zenekar

TEOL Hagyományos újévköszöntő koncertjével állt a közönség elé pénteken este a Zsikó Zenekar.

Tavaly ilyenkor jóval többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

TEOL Összevetettük a 2018/2019-es és a 2019/2020-as influenzaszezon Tolna megyei adatait.

A szállítójegyet mindig pontosan kell kitölteni

TEOL Országszerte sok olyan visszaélés történik, amikor az eladók az emberek jóhiszeműségére alapozva csalják ki a tüzelőre félretett pénzt.

Marabu is megtisztelte Weisz Béla kiállításának megnyitóját

TEOL Weisz Béla rajzfilmrendező, karikaturista Kartúnz című kiállítása látható az Illyés Könyvtárban február 25-éig.

Egy embercsempészt és négy illegális bevándorlót fogtak el

TEOL A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai Pörbölyön ellenőrizték a 33 éves román férfit és a magukat szírnek valló illegális migránsokat.

Fontos napirendi pontokat tárgyaltak a testületi ülésen

TEOL A tamási önkormányzat szerdán tartotta képviselő-testületi ülését a Városháza dísztermében.

Menekülni próbált a rendőrök elől az elítélt

TEOL A Szekszárdi Rendőrkapitányság járőrei elfogták azt a 23 éves helyi férfit, aki nem kezdte meg végrehajtandó szabadságvesztése letöltését, és az elszámoltatás elől megpróbált elfutni.

Rossz főpróba után jöhet a jó előadás

TEOL A címvédő és listavezető Sopron Basket csapatát fogadja ma 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a női bajnokságban. Igazi kosárcsemegére van kilátás.

Nehezen indult, de hozta a fontos meccset a Kohász

TEOL Győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász KA a kiesés ellen küzdő Békéscsaba ellen a női NB I pénteki játéknapján.

A lakosság javaslatait várják az elismerésekre

TEOL A Paks Város Környezetéért és a Paks Város Közbiztonságáért kitüntetésre várnak javaslatokat.

Szemvizsgálatra várják a jelentkezést

TEOL Tolnanémediben látásvizsgálatra nyílik lehetőség, de ahhoz, hogy létrejöhessen az önkormányzat által szervezett kezdeményezés, legalább ötven lakos visszajelzését várják.

Büntetést kapott, mert használt autót bontott

TEOL Társtettesként elkövetett, hulladékgazdálkodás rendjének megsértésében mondott ki bűnösnek egy 23 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság.

A Békéscsabát fogadja a Kohász

TEOL Az elmúlt napokban inkább a klub anyagi helyzete, mintsem a Dunaújvárosi Kohász KA élvonalbeli csapatának pályán elért eredményei kerültek a hírekbe.

Átszakította egy lakatlan ház kerítését az ittas sofőr

TEOL A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan ház udvarára.

Évadnyitó sakknapot tartottak Decsen

TEOL Dél­előtt a Korona Kupa elnevezésű rapidtornának, délután megyei egyéni villámversenynek adott otthont a decsi Fekete Ló Sakk Klub.

Letért az útról egy kamion a 65-ösön Tamásinál

TEOL A tűzoltók a mentőkkel együtt emelték ki a fülkéből a sofőrt.

Közreműködnek a költségvetés előkészítésében

TEOL Alakuló ülést tartott a közgyűlés Pénzügyi Bizottsága.

Szívügye a foglalkoztatás és a helyi utak felújíttatása

TEOL Az időközi polgármester-választás győztese, Selmeci László nyilatkozott arról, hogy miként élte meg a megismételt szavazást és mi várható a következő polgármesteri ciklustól.

Bűnmegelőzési előadást tartottak Dombóváron

TEOL A Dombóvári Ózon Asztma Egyesület tagjainak tartottak bűnmegelőzési előadást.

Két tűzeset történt tegnap a megyében

TEOL Szekszárdon és Kajdacson is intézkedniük kellett a tűzoltóknak.

Megyeszerte ünnepeltek A magyar kultúra napján

TEOL A magyar kultúra napját ünnepelték a Művészetek Házában szerdán, zenével és versekkel. De nemcsak Szekszárdon, a megye más településein is voltak rendezvények a jeles napon.

A jövő embere a bölcsész

TEOL

Aki aranyra minősült, a Versünnep gálán szaval

TEOL A várdombi iskola harmincegyedszer szervezett Weöres Sándor versmondó emlékversenyt a település kultúrházában.

Volt, aki már hatvanadszor adott vért

TEOL Szép eredményeket hozott januárban a szedresi általános iskolában megtartott kihelyezett véradás – tájékoztatott Barteczka Mária.

Jelzés esetén a szellőztetés legyen az első

TEOL A szén-monoxid-mérgezéses esetek megelőzése érdekében tartottak sajtótájékoztatót múlt csütörtökön a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.