Új csillagvizsgáló Vasban - Szőce ablakot nyitott a világegyetemre - fotók

A nyári napforduló után két nappal, szombaton hivatalosan is megnyílt a látogatók előtt a szőcei csillagvizsgáló az egykori iskola udvarán. Az Őrség sötét égboltja alatt városok közelében nem látható halvány csillagködök és galaxisok megfigyelése is lehetővé válik.

Azahriah is kiállt Ádám Martin mellett

VAOL Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

A skót sztárjátékos fogadalma: ha továbbjutunk, leiszom magam a sárga földig

VAOL Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak a győzelemre és a három pont megszerzésére koncentrálnak majd vasárnap este, a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában sorra kerülő, magyarok elleni mérkőzésen. John McGinn a stuttgarti sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy lerészegedik – pontosabban a sárga földig leissza magát –, ha győznek a magyarok ellen. Ráadásul a soproni rokonairól is mesélt a skót sztárjátékos.

Hyppolit szerepében Kálid Artúr a Kőszegi Várszínházban

VAOL Közeleg a Hyppolit, a lakáj premierje a Kőszegi Várszínházban. Az érdeklődésre való tekintettel lesz egy pluszelőadás.

Napi sudoku - könnyebb verzió

VAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Rabszállítók a képtárnál - A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet programja százakat vonzott

VAOL Szombaton este 8 óra tájban két rabszállító autó tűnt föl a Szombathelyi Képtárnál. Az utasokat szigorú regisztrációs ellenőrzés után vette fel. Irány a Külső-Söptei út! A Múzeumok éjszakája alkalmából szervezett börtönprogramon körülbelül háromszázan vettek részt.

Virágoznak a hortenziák a Jeli Arborétumban

VAOL A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közösségi oldalán arról tájékoztat, hogy 600 tő hortenzia bontja szirmait a Jeli Arborétumban. Néhány fotót is feltöltöttek oldalukra, hogy kedves csináljanak. 

Joubert Szabolcs elmondja, mi különbség a banki és a biztosítós világ között

VAOL Joubert Szabolcs Kristóf Roland műsorában beszélt arról mi motiválta, hogy erre a pályára lépjen. Az egyetemi évek után egy a biztosítónál helyezkedett el. Elárulta, miként került a banki világba és mi a különbség a banki és a biztosítós világ közt.

„A hitünk soha ne hagyjon el” – Erdélyiné Szabó Andreát, Erdélyi Roli édesanyját kérdeztük

VAOL Egy igazi példakép, Erdélyiné Szabó Andrea, Erdélyi Rolika édesanyja volt a vendég a vaol.hu podcast adásában. Andreáról kiderült, ha kell, tűzön-vízen átmegy a gyermekéért. S bár sokszor a háttérben van, ezúttal ő volt a középpontban.

Tischler Fruzsina elmondta, milyen ára van annak, hogy valakiből jó labdarúgó legyen

VAOL Kristóf Rolanddal először a gyerekkorról beszélgettek. Megtudtuk Tischler Fruzsina apukája is hivatásos focista volt, ez tette ki az életét középiskolában is, ezért jött Szombathelyre és csatlakozott a Viktória FC-hez. Szó esett az egyetemi évekről és arról is, hogy az apját mentornak tartja-e.

Már vasárnap irtják a szúnyogokat Sárváron

VAOL A sárvári önkormányzat saját forrásból megrendelte a földi, kémiai gyérítést - tudtuk meg a Sárvár Lendületben Facebook-oldalról.

Újabb részletek derültek ki a Vígszínházban történt balesetről, 5 métert zuhant a színész

VAOL Jegercsik Csaba színművész sérült meg a Vígszínházban, csuklótöréssel kórházba szállították.

Megkezdődött a regisztráció a Hűség túrára

VAOL Várják a lovasokat, kerékpárosokat, gyalogosokat is.

Mától főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV–Volán-csoport balatoni járatai

VAOL Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV–Volán-csoport balatoni járatai – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Jelentős mennyiségű homok mosódott ki a légkörből Vas vármegyében, megtelnek majd az autómosók

VAOL Ahogy arról beszámoltunk, jégeső kísérte a zivatart Vas vármegye több településén is. És ez még nem minden, amit a szombat délelőtti vihar okozott. A Kőszegi Időjárás Előrejelzés hivatalos közösségi oldalán arról számolt be, hogy a csapadék hatására nagy mennyiségben mosódott ki por/homok a légkörből, nyomot hagyva a tereptárgyakon. A csillaggarázsban tartott autókon ez jól látható, a hétvégén minden bizonnyal hosszú sorok lesznek a mosónál.

A Hivatásos vadászok Országos Szakmai versenyének eredménye

VAOL Első helyezett Tomecz Nándor, Heves vármegyéből 281 ponttal, második helyezett Molnár Bálint, Nógrád vármegyéből 274 ponttal és harmadik helyezett Róka Bence-, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből 272 ponttal. Vas vármegye hivatásos vadásza, Viserálek Martin ötödik helyezést ért el 264 ponttal. 

Nagelsmann: minden meccsünket meg akarjuk nyerni

VAOL Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

Jégeső kísérte a zivatart több vasi településen is - fotók

VAOL Nem kegyelmezett ezúttal sem az időjárás vármegyénkben.

Saját tömlöce is volt az egykori szombathelyi várostoronynak

VAOL A várostorony a szombathelyi piactér (a mai Fő tér) legrégebbi épülete volt. Építési idejét nem ismerjük, de minden valószínűség szerint azonos lehetett azzal a középkori épülettel, amely Szombathelynek már a 14. századi pecsétjén is látható. A városról szóló 18. századi leírások szerint a „piarczi toronyban” volt a város harangja, csúcsán pedig Szent Mártonnak, a város védőszentjének alakja. Földalatti helyiségét tömlöcnek használták, ahová a törvényszegőket zárták. Innen szabadulni csak a „toronyváltság” lefizetése után lehetett. A toronyhoz épült aprócska épületben a tűzoltásra használt eszközöket tárolták, és ez volt a város nyugalmát éjnek idején őrző bakterek tartózkodási helye. A tőle délre eső kápolnát a város közössége Szent Fábián és Sebestyén tiszteletére építette. 

Cseresznyedilemma: együk meg "albérlővel" együtt vagy sem?

VAOL Kiderült, hogy milyen hatással van az egészségünkre, ha kukacos cseresznyét fogyasztunk.

Olimpiai séta vasárnap

VAOL Szombathelyi sportikonok emléktábláinál tart megemlékezést a Halmay Hagyományőrző Egyesület.

Elmúlt a zivatarveszély, visszatér a napsütéses nyár, de csak Vas vármegyébe

VAOL Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani a hét utolsó napján vármegyénkben.

Valóra vált álom: megújult a Stirling-villa Velemben - dr. Balázsy Péter a település díszpolgára - fotók

VAOL Régi vágya vált valóra a velemieknek: két lépésben, összesen mintegy félmilliárd forintból újult meg a település ikonikus épülete és környezete. A tervek szerint nyitott közösségi térként működik majd a Stirling-villa – a hivatalos átadót a szombati falunapon tartották.

Napi keresztrejtvény

VAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Kiss Norbert: tízből tíz!

VAOL A szombtahelyi Kiss Norbert nem tud hibázni a kamionos Euópa-bajnoikságon: mind a tíz idei futamot megnyerte - szombaton Belgiumban remekelt.

Sirályt mentettek Sopron belvárosában

VAOL A Soproni Madármentők Alapítvány sirályt mentett a belvárosban. 

Rossi: eddig nulla pontot szereztünk, nincs más alternatíva, csak a győzelem

VAOL Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya igazi ki-ki mérkőzésre számít vasárnap a skótok ellen a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

Tűzvizsgálók konferenciája Kecskeméten

VAOL Több mint négyszáz szakember vett rész a helyszínen, valamint az online térben a nyolcadik, „Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” elnevezésű konferencián június huszadikán, Kecskeméten. Az előadások a tűzesetekhez kapcsolódó tűzoltási, hatósági, mérnöki és szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a vizsgálat módszertana, illetve a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés fejlesztése érdekében. Részletek ITT!

Katasztrófaközeli állapotok uralkodtak a lengyel–osztrák meccsen, egy szurkoló leesett a lelátóról (videó)

VAOL Az Ausztria elleni 3-1-es vereséggel eldőlt, hogy Lengyelország az első válogatott, amely utolsó helyezettként biztosan kiesik a németországi Eb csoportkörében. Ha ez nem lenne elég, a találkozón egy gólt ünneplő lengyel férfi leesett a lelátóról. A meccs után pedig katasztrófaközeli állapotok uralkodtak.

Videó - Sula, az ÁVE mentett nyuszija tippelte meg a Törökország-Portugália meccs végkimenetelét

VAOL Javában zajlik a futball Európa-bajnokság Németországban, hogy kis mosolyt csaljunk a focirajongók arcára, felkértük az Állatvédők Vasi Egyesületeinek védenceit egy kis tippelős mókázásra, ahogy 2021-ben is. Meghirdettük hát Állati Eb játékunkat, melyben következő tippelőnk egy nyuszi volt, akinek a közreműködésével a Törökország-Portugália összecsapás végeredményét szerettük volna kideríteni. Sula egyébként egy januári születésű nőstény házinyúl, akit Szombathelyen találtak: húsvéti ajándék volt, majd utcára tették. Videóban mutatjuk, hogy melyik zászló felé ugrált Sula:

Czika Tünde volt színésznő, anyuka mesélt a szülőségről

VAOL Czika Tünde Kristóf Rolanddal beszélgetett arról, hogyan készült az anyaságra. Persze szóba került, hogy könyvből nevel-e, miként élte meg az anyává válást. Körbejárták a generációk együtt élésének kérdését is.

Urbanisztikai nyári egyetem, ötvenhetedszer - Bakó Bélával beszélgettünk

VAOL Gáspár Eszter Bakó Bélával az 57-ik Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemről beszélgetett.

Rossz hírek érkeztek a magyar válogatott edzéséről (videó)

VAOL Marco Rossi megtartotta utolsó edzését Weiler im Allgäuban a skótok elleni sorsdöntő Eb-mérkőzés előtt. A keret tagjai szombaton jó hangulatban végezték a bemelegítést, viszont Balogh Botond és Nego Loic most sem edzett együtt a magyar válogatott tagjaival.

Sötét fellegekkel érkezett meg a vihar Nemeskocs fölé - olvasói fotó

VAOL Ahogy arról beszámoltunk, több vasi településen jégeső kísérte a zivatarokat szombaton délelőtt. Nemeskocsról nem érkezett hír jégről, viszont sötét fellegekben nem volt hiány, olvasónktól kaptunk fotót. 

Ólmod nem zsákfalu többé

VAOL Kavicsos utat alakítottak ki a több mint félévszázada felszántott és megszüntetett zártkertek helyén, a Bellovich kápolna felé, így többé nem zsákfalu már Ólmod. A település hat percnyi autóútra került Kőszegtől.

Festék nélkül: ők azok a sztárok, akik felvállalták, hogy őszül a hajuk

VAOL Sztárok, akik nem szégyenlil az öregedés jeleit, és akiket a természetes hajszínük még hitelesebbé és megközelíthetőbbé tesz.

Vas vármegyében ezek a gyógyszertárak vannak nyitva ügyeletben a hétvégén

VAOL Melyik patikába mehet, ha megbetegszik? Vas vármegyében az alábbi gyógyszertárak lesznek nyitva ügyeletben.

Egészségügyi szolgáltatás Vas vármegyéből

VAOL A Vas vármegyei háziorvosi ügyeletek: Szombathely, 11-es Huszár út 6. fszt. 1.; Kőszeg, Rákóczi út 19.; Celldömölk, Nagy Sándor tér 3.; Körmend, Rákóczi F. u. 92.; Sárvár, Alkotmány u. 6.; Szentgotthárd, Rákóczi F. u. 5. T.: 94/311-100.; Vasvár, Alkotmány út 8. Vasban három sürgősségi ügyelet van. Hétköznap 22-től 8 óráig, hétvégén és ünnepnapon 14-től 8 óráig személyesen is felkereshető a szombathelyi, a körmendi és a sárvári ügyelet. A gyermekek ügyeleti ellátását az ügyeleti pontokon, azok működési idejében hétköznap 16.00–22.00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 08.00–20.00 óráig végzik. 

Moziműsor

VAOL Szombathely, Agora – Savaria Filmszínház: Garfield 13.15 – Bad Boys – Mindent vagy többet 19.45 – Az arcuk mindig előttem lesz 16.05 – A figyelők 18.20 – Agymanók 2. 15.15 – Sirocco és a szelek királysága 14.35 – Motorosok 17.20 (főszerepben Austin Butler, Tom Hardy, Jodie Comer) – Kinyírni a világot 20.20 Cinema City (Savaria Plaza): Motorosok 17.45, 20.30, ma 22.30-kor is – Kinyírni a világot 20.15 – Szuperék 10.00, 15.45 – Agymanók 2. 2D 10.50, 13.00, 14.00, 15.10, 17.20, 18.20, 19.30 – Agymanók 2. 3D 11.50, 16.10 – Bad Boys – Mindent vagy többet 12.50, 15.20, 17.30, 20.00, ma 21.40-kor is – A figyelők ma 22.30 – Garfield 10.20, 13.40 – Képzeletbeli barátok 11.30 – Bogyó és Babóca 6. - Csengettyűk 10.00 Körmend, Sinkovits Imre Filmszínház: Szuperék ma 15.30, vasárnap 17.30 – Bad Boys – Mindent vagy többet ma 19.05 – Agymanók 2. ma 17.05, vasárnap 15.30 – Godzilla x Kong: Az Új Birodalom vasárnap 19.05 Sárvár, Kabos László Filmszínház: Garfield ma 15.00 (3D), vasárnap 17.10 – Agymanók 2. ma 17.10, vasárnap 15.00 (3D) – Bad Boys – Mindent vagy többet 19.15 Szentgotthárd, Csákányi László Filmszínház: Agymanók 2. 3D ma 17.00, vasárnap 16.00 – Anyai ösztön ma 19.00 – Bad Boys – Mindent vagy többet vasárnap 18.00 Celldömölk, KMKK Art mozi: Képzeletbeli barátok ma 17.00 – Bad Boys – Mindent vagy többet ma 19.00 Bükfürdő, Funcity: Garfield ma 10.00, vasárnap 15.00 – Gyönyörű esküvő ma 11.50 – Agymanók 2. ma 13.40, vasárnap 10.00 – Bad Boys – Mindent vagy többet ma 15.30, vasárnap 19.00 – Motorosok ma 19.00, vasárnap 17.00 – Furiosa: Mad Max Saga vasárnap 12.00

Hangulatvideón és sok-sok fotón mutatjuk, milyen volt az Irigy Hónaljmirigy koncertje Szombathelyen

VAOL Nem okoztak csalódást a mirigyes fiúk.

Kigyulladt egy kétszintes épület Kőszegen

VAOL A Kossuth Lajos utcába hívták a tűzoltókat.

Napi sudoku - nehezebb verzió

VAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Horvátok ünnepe Szombathelyen - fotók

VAOL Szentmisével kezdődött, majd kulturális programmal folytatódott a horvát nap szombaton, amelyet a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Szombathelyi Horvátok Egyesületével karöltve szervezett. Mások mellett a fő téri színpadra léptek a horvát óvoda és iskola tanulói, a Durdice  Vegyeskar, és a szombathelyi Senior Tánccsoport. A zenés táncházban a szentpéterfai Pinka Band és a Koprive Együttes szolgáltatta a talpalávalót.

Kerámia és tudomány - Schrammel Imre művészetének titkaiból

VAOL A kerámiakészítés mestersége a manuális készségeken túl, bármennyire is szokatlanul hangzik, természettudományos, legfőképpen kémia, fizika, matematikai ismereteken alapszik. És ezen az állításon alapult a szombathelyi Schrammel-gyűjtemény programja szombaton, a Múzeumok éjszakáján.

Betonbolygó és varázsképeslap a Ság lábánál - a Múzeumok éjszakáján

VAOL Betonbolygó és varázsképeslap is készülhet június 22-én, szombaton este a Ság hegy lábánál: a Kemenes Vulkánpark este 10-ig nyitva tart a Múzeumok éjszakáján.

Árvíz Burgenlandban: lezárult a kárfelmérés

VAOL Befejeződtek a helyszíni kárfelmérések a június eleji felhőszakadással és villámárvizekkel kapcsolatban. A határidőig közel 2.000 kárbejelentés érkezett, a dokumentáción 400 tartományi alkalmazott dolgozik.

Kőszegszerdahely 130 éves jubileumot ünnepelt

VAOL Június 22-én szombaton tartotta a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület 130 éves jubileumi rendezvényét.

Velem díszpolgára lett dr. Balázsy Péter

VAOL Vas vármegye jegyzője közösségi oldalán mondott köszönetet a megtisztelő elismerésért.

A nagycirkusz manézsán a szombathelyi diákok, labdákat dobáltak, tányérokat pörgettek - fotók

VAOL A Nagy Lajos Gimnázium Pi-napi kiállítását Fekete Péter nyitotta meg. A fővárosi nagycirkusz főigazgatója is ebben a gimnáziumban érettségizett.

Fának csapódott, majd az oldalára borult egy személyautó Sé közelében - fotók

VAOL A szombathelyi hivatásos tűzoltókat riasztották.

Védőnők Napja Vasban – mutatjuk, kik kaptak elismerést - fotók

VAOL Balázsné Németh Margit, a jánosházi körzet védőnője kapta az „Év vasi védőnője” elismerést az ötödik alkalommal megrendezett, szakmai nappal egybekötött díjátadón. A hagyományokhoz hűen életműdíjasokat is köszöntöttek a Kámoni Arborétum előadótermében szombaton.

A garnizon emlékezete - az egykori szombathelyi huszárlaktanya nyomai az irodalomban

VAOL Egon Erwin Kisch tisztelettel bemutatja az amerikai mennyországot című riportkönyvének első kiadása 1930-ban Berlinben jelent meg. Az egyik fejezet a Hollywoodban tett látogatásáról szól, ahol felkereste a Western Costume Company raktárát.

A hazánkban közutálatnak örvendő bíró újabb mérkőzést kap az Európa-bajnokságon

VAOL Danny Makkelie a stuttgarti Eb-meccs után rengeteg kritikát kapott, amiért Németország vezető gólja előtt nem fújta le Ilkay Gündogan szabálytalanságát a magyar válogatott védőjével, Willi Orbánnal szemben. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy vélte, a pályán a bíró volt a legrosszabb, mert kettős mércével fújta a sípot.

Fergeteges bulit csaptak Szikora Robiék Szombathelyen

VAOL A csikidám magyarországi helytartója és az R-GO közel két órán keresztül szórakoztatta remek zenékkel a nagyérdeműt a Szentivánéji vigasságok első napjának zárásaként.

A magyar és a skót válogatottnak az Eb-n lesz az első egymás elleni tétmeccse

VAOL Nem mondhatni, hogy a magyar és a skót válogatott lépten-nyomon összefutna egymással, vasárnap mindössze tizedszer csap össze a két csapat. Eddig minden mérkőzésük a felkészülést szolgálta, most, az Európa-bajnokságon lesz az első tétmeccsük.

A hőség veszélyei már nem fenyegetnek Vas vármegyében, ellentétben a zivatarokéval

VAOL Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani szombaton vármegyénkben.

Az élet nem nagy csodákból, hanem apró örömökből áll - véli szerzőnk

VAOL Egy örök érvényű bölcsesség szerint az élet nem nagy csodákból, hanem apró örömökből áll, és ahogyan öregszem, egyre inkább igaznak tartom ezt én is. Mostanság a kertemben történő változások melengetik meg a szívemet, lelkemet. Nem is olyan régen a remek cseresznyetermés, mostanság a gyönyörűen fejlődő paradicsompalánták teszik szebbé a napjaimat.

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások