Hatékony támogatás a vállalkozásoknak az OTP Bank segítségével

Számos pénzügyi megoldás közül választhatnak a vállalkozások a járvány miatt kialakult gazdasági nehézségeik áthidalására, vagy akár a bizonytalanságok miatt halogatott fejlesztéseik megvalósítására az OTP Banknál. Ezekre a célokra a bank elsők között tette elérhetővé a gazdaságélénkítő programok kedvezményes és kiszámítható konstrukcióit, amelyekre egyre nagyobb az érdeklődés. Jelenleg az Új Forrás forgóeszközhitel az egyik legkeresettebb megoldás, amelyre év végéig 1 százalékos kamatkedvezményt is biztosít az OTP Bank.

Magyar zászlóval a kézben lovagoltak át Vas megyén

VAOL Belovagolják a Kárpát-medencét, ezt a vállalást tette ötven-hatvan magyar lovas, közülük egy csapat Vas megyében járt a napokban. Kovács Norbert Cimbi lovagol itt a barátaival, vele beszélgettünk.

Ittasan közlekedett Söptén

VAOL A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított a sofőrrel szemben

Marton Adrienn gasztroblogger, ételfotós az Őrségből jelentkezik

VAOL Farkas Ricsivel a Pajta étterem séfjével főznek házi dödöllét, rókagombával és ecetes hagymasalátával, mindezt este hat órától élő adásban.

Úgy segíthet a hároméves vasi kislánynak, Emilinek, hogy az semmibe nem kerül

VAOL Emili lényegesen nagyobb próbatétellel érkezett a világra, mint egy átlagos kislány. Fejlődésében fontos mérföldkő lehet az intenzív terápia, amelyhez most ön is hozzájárulhat.

Új orvosi eszközök érkeznek a csöngei rendelőbe

VAOL Weöres Sándor falujában mindig történik valami jó a település érdekében.

A töltőn hagyott telefon hasznos is lehet

VAOL Sok tanulmány megállapította, hogy az éjszakára töltőn hagyott telefon vagy tablet nem tesz túl jót az akkumulátoroknak, ennek ellenére sokan így töltik a készülékeiket, mivel általában a telefont előbb lecseréljük, mint hogy az akku tönkremenne. Innét jött az ötlet, hogy miért ne lehetne felhasználni ezeknek a készülékeknek a kihasználatlan erőforrásait valami olyanra, amivel jót is tehetünk?

Felavatták a felújított sporttelepet, átadták az új műfüves kispályát Egyházasrádócon

VAOL Felavatták a labdarúgó megyei I. osztályban szereplő Egyházasrádóci SE felújított, megszépült sporttelepét.

Egy baleset után sörben úszik a 84-es út Gérce közelében

VAOL

Vasiakkal a fedélzeten edzésben a kosárválogatott – Az Európa-bajnokságot célozzák meg

VAOL Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfikosárlabdaválogatott.

Videón a Szombathelyi Haladás Siófok elleni fölényes győzelme

VAOL

Szerelik a lámpákat a Hunyadi és a Szent Márton kereszteződésében

VAOL A közlekedési lámpákat szerelik a Szent Márton utca és a Hunyadi János utca kereszteződésében.

Együk is és igyuk is! – Szörpöt és savanyúságot is ízesíthetünk levendulával

VAOL A levendula Magyarországra körülbelül a XII. században került be. Nyugtató hatása közismert, de a vírusok, a baktériumok és a gombák ellen is jó. Újabban a konyhaművészetben is mind jobban tért hódít, a kulináris különlegességek között igazi ínyencségnek számít a használata.

Baleset Szombathelyen

VAOL Fokozott figyelemmel közlekedjenek!

További két helyszínen folytatódik a „Police Coffee”

VAOL Folytatódik a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Police Coffee elnevezésű program Vas megyében.

Hűsítő nyári csemege: gép sem kell hozzá

VAOL Sokan azért nem készítenek otthon fagylaltot, mert azt gondolják, speciális gép nélkül nem is érdemes hozzáfogni. Két csehimindszenti háziasszony, László Jánosné és Horváth Barnabásné osztott meg velünk néhány olyan receptet, amelyet már akkor is készítettek, amikor fagyikészítő gépnek híre-hamva nem volt.

A roma holokausztra és Németh Tibornéra is emlékeztek Bükön

VAOL A közös hatszáz év építőiről és rombolóiról is szólt Székely János megyés püspök a büki roma holokauszt megemlékezésen hétfőn délután.

Bérlőváltás után vita és indulatok Velemben – Utánajártunk, mi zajlik a háttérben

VAOL A régi bérlőnek felmondtak Novákfalván, már megvan az új üzemeltető, a régi szerint jogtalanul működik az üdülőfalu. Utánajártunk, mi zajlik a háttérben.

Elismerések a HVSE súlyemelőinek

VAOL A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) közgyűlésén az elismerésekből kijutott a Haladás VSE képvise­lőinek is.

Vihetjük strandolni a kis kedvencünket, de legyünk óvatosak!

VAOL Egyre többen viszik házi kedvencüket strandolni. A kánikulában négylábú társaink számára is fontos, hogy természetes vizekben hűsölhessenek. De rejtenek-e ezek a helyek valamilyen veszélyt a kutyákra? Szakértőnket kérdeztük a témában.

Mutatjuk, hogy Szombathelyen jelenleg hány koronavírus-fertőzött betegről tudnak

VAOL

Egyre többen neveznek – A PannonHajsza idén szeptember utolsó hétvégéjén lesz Cseszneken

VAOL 2015 óta megszakítás nélkül rendezik a PannonHajszát, az akadályfutóverseny az egyik leglátogatottabb tömegsport rendezvény a Dunántúlon. Ameddig a verseny első két évében a pannonhalmi dombok jelentették a versenyzők számára a megmérettetést, addig 2017 óta a szervezők már a cseszneki Kisbükk Majorban várják a kétezer főt is meghaladó, komfortzónájukból kilépő indulókat. A győri szervezők már a kezdetektől fogva fókuszálnak az élményszerzésre is.

Biztató jövőképet akarnak adni a szlovén fiatalok számára Felsőszölnökön

VAOL Gyakran halljuk: a Szlovén-Rábavidéknek nagy szüksége van olyan fiatalokra, akik jól beszélik a szlovén nyelvet és képességeiket a szülőföldjük felvirágoztatása érdekében kamatoztatják. A 27 éves Kovács Tamás az egyike azon keveseknek, akik tanulmányaik végeztével ma már ezért a célért dolgoznak. Tamás egy éve a Szlovén Vidék Közhasznú Kft. egyik ügyvezetője, a Szlovén Mintagazdaság üzemeltetője.

Körözött férfit fogtak el Szombathelyen

VAOL A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit előállították.

Hídfelújítási munkák miatt teljes útzár van Szombathely és Bucsu között

VAOL Hídfelújítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 87133-as jelű Bucsu bekötőút, Szombathely és Bucsu közötti szakaszán. A munkálatok 2020. július 23. és 2020. augusztus 19. között zajlanak, melynek idejére teljes útzárat vezetnek be a szakemberek, ezért terelőúton lehet közlekedni.

Horváth István vasszilvágyi festő kiállítását nyitották meg Kőszegen

VAOL Új tárlatot nyitott a Csók István Művészkör Egyesület az Írottkő Hotelben. Horváth István A természet vendége című kiállításának szombat esti megnyitójára sokan voltak kíváncsiak.

Tizedik alkalommal rendezték meg a sportnapot Szentpéterfán

VAOL Már péntek délután elkezdődött és vasárnap estig tartott a tizedik szentpéterfai sportnap. Tizenöt különböző sportszámban mérhették össze tudásukat a résztvevők. Az eredményhirdetésnek, díjazásnak is megadták a módját, de a versengés mellett jutott idő az esti vidám, zenés, táncos programoknak is.

Meditatív koncertek a kámoni arborétumban

VAOL Kövi Szabolcs fuvola-, pánsíp- és furulyaművész, zeneszerző rendszeres vendége a szombathelyi Kámoni Arborétumnak. A következő pihenőszékes meditatív koncertje augusztus 30-án lesz.

Időközi választó közgyűlésen újult meg a vezetőség Szentgotthárdon, a szlovén nyugdíjas-egyesületnél

VAOL A Rába-vidéki Szlovén Nyugdíjas Egyesület a múlt héten rendezte meg nyárköszöntő programját. A vezetőség a járványveszély miatt tágas, szellős sátrat biztosított és gondoskodott a résztvevők biztonságáról. 

Mit keresett egy NATO repülőgép vasárnap délben Pápoc felett?

VAOL Nem kell megijedni, ahogy nem tették ezt a pápociak sem, akiket az előző napokban már beavattak az előkészületekbe, így távcsövekkel és fényképezőgépekkel vonultak ki az utcára, hogy megcsodálják a nem mindennapi látványosságot.

A szomoróci hősökre emlékeztek

VAOL Dr Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is köszöntőt mondott azon az ünnepségen, amelyet szombaton tartottak a településen a szomoróci hazavédő fegyveres felkelés századik évfordulója alkalmából.

Ismét nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Vas megyében

VAOL Ahogy arról korábban beszámoltunk, 9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Mozogni hív a Kőszegi Gyaloglóklub

VAOL Tavaly májusban alakult a Kőszegi Gyaloglóklub. Azóta – a járványidőszak három hónapos kényszerpihenőjét kivéve – hetente szerdánként egy-másfél órás sétákra hívnak minden mozogni vágyót. A 45. alkalmuk előtt Németh Lászlóné Tecát, a koordinátorukat kérdeztük.

Így strandoltunk 1985-ben Szombathelyen

VAOL Harmincöt évvel ezelőtt egy forgalmas napon háromezren élvezték a napfény- vagy vízi fürdőzés örömeit a Termálfürdőben, illetve a régi Tófürdőn; ám nem lehetett teljesen önfeledt a szórakozásuk. A Vas Népe összegyűjtötte a negatív tapasztalatait az akkori városi strandolásról.

A 2018/2019-es finálé MVP-je visszatér Szombathelyre

VAOL A 28 éves, 202 centiméter magas, 97 kg súlyú erőcsatár Evan Brunisma a következő szezonban ismét sárga-feketében játszik – közölte a Falco KC hivatalos oldala.

Napozó nők mellett végzett önkielégítést Körmenden

VAOL A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Nem világvége, csak szupercella érte el az Alpokalját

VAOL Szupercellás zivatar ért az Alpokaljára kedden. Ráduly László lefotózta és be is mutatta a jelenséget.

Kezdődik és kilenc napon át várja az Őrség és az összművészeti programok kedvelőit

VAOL Jövő szombaton kezdődik és kilenc napon át várja az Őrség és az összművészeti programok kedvelőit Hétrétország, azaz a Szerek és porták köztiválja.

Már jelen van a parlagfű pollenje a levegőben Vas megyében

VAOL A megye déli részén már jelen van a parlagfű virágpora a levegőben, de a hidegfront még mérsékli az allergiások tüneteit. A többi allergén növényből is mutatkozik pollen a vasi levegőben.

2020.08.05.

VAOL

Veretlen együttesek Rohonci úti csatája – A Szolnokot fogadja a Haladás

VAOL A labdarúgó NB II 2. fordulójában szerdán 19 órakor a Szombathelyi Haladás a Szolnoki MÁV FC-t fogadja.

Sötét fellegek gyűlnek Szombathely felett – Érkezik a vihar

VAOL

Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum: összehangolt működés, még színvonalasabb oktatás

VAOL Még vonzóbbá akarják tenni az agrárszakmákat a diákok számára modern eszközökkel és izgalmas tartalmakkal. Fontos a gazdaság és a munkaerőpiac igényeinek való megfelelés is – erről is beszélt Hoczek László József, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum (ASZC) főigazgatója. A centrum része lett az Agrár­minisztérium alá tartozó három vasi középiskola is – a főigazgatóval a vépi intézményben találkoztunk.

Dupla annyi álláskereső Vas megyében – Egy településen van, ahol nem regisztráltak egyet sem

VAOL Több mint 376 ezren kerestek állást júniusban az országban. Vas megye egyetlen településén, Felsőjánosfán nem tartottak nyilván egyetlen álláskeresőt sem.

Túlterhelt furgon borult fel Sárvár közelében

VAOL Instabillá vált a rakomány miatt.

Felborult egy autó a 84-es főúton

VAOL Sárvár közelében forgalomkorlátozásra kell számítani.

Sárváron is gyújtogatott, vádat emeltek ellene Zalaegerszegen

VAOL Közveszélyokozás és rongálás bűntette miatt emeltek vádat egy 25 éves férfi ellen, aki szemétgyűjtő edényeket, autókat, ablakredőnyt, sőt egy pajtát is felgyújtott Zalaegerszegen, illetve Sárváron – tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Újabb három IC+ kocsi állt forgalomba a szombathelyi és a zalaegerszegi vasútvonalon

VAOL Augusztus 2-től újabb három IC+ közlekedik a szombathelyi és a zalaegerszegi vasútvonalon – tájékoztatott hétfőn a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

„Kapszula gardrób” a kismamáknak is jár

VAOL Édesanyaként is stílusosan címmel rendeztek beszélgetést a Család és Karrierpont programjaként a művelődési házban hétfőn. Jagodits Zsuzsa coach és Kovács Delinke stylist osztották meg gondolataikat az anyukákkal.

A hárommedencés fürdő elsősorban a vasváriak igényét szolgálja ki

VAOL Idén a májusban megszokotthoz képest jóval később és fokozatosan nyitotta meg kapuit a Szentkút Fürdő. Július közepén a vendégeket először a termálmedence várta, majd néhány napja az úszómedence is nyitva áll már mindenki előtt.

2020.08.04.

VAOL

Országúton is bajnok – Master ob-n nyert aranyat a szombathelyi Hattyár Dániel

VAOL Korábbi mountain bike-ban (MTB) aratott magyar bajnoki címei után országúti kerékpárban is bajnok lett a szombathelyi Hattyár Dániel – de már a master korosztályban.

Kupameglepetések – Kiesett a Szentgotthárd, a Répcelak és a Kőszeg

VAOL Körkép Az országos labda­rúgó Magyar Kupa első megyei fordulójában több előzetesen esélyesebbnek tartott csapat is elbúcsúzott.

A királynők találkozása

VAOL Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Szombathelyen a sorozat különböző állomásait számos érdekes hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese kíséri. Augusztus 8-án pedig még az éjszakát is a hangszerek királynője uralja.

Az őriszentpéteri Farkas Ricsivel stratol ma a MasterChef VIP második évada

VAOL Minden bizonnyal az Őrség ízei is reflektorfénybe kerülnek az elkövetkezendő hetekben Farkas Ricsi jóvoltából: a fiatal séftehetség ugyanis a televízióban és a Lupa-tónál is feltűnik majd.

Olvsóink szerint azért szaporodtak meg a balesetek, mert több az autó és kevesebben közlekednek szabályosan

VAOL Hetente új szavazással készülünk, hogy megtudjuk, olvasóink mit gondolnak egy sokakat érintő, aktuális témáról. Múlt héten arra voltunk kíváncsiak, hogy a megszaporodott közlekedési baleseteknek mi lehet a magyarázata? Ez derült ki:

A gyanú szerint ittasan közlekedett Szombathelyen

VAOL Büntetőeljárás indult a gépjárművezetővel szemben.

Nem látogatható a jáki templom

VAOL Restaurálási és építészeti helyreállítási munkálatok miatt augusztus 3-ától 2022 március 31-éig nem látogatható a Jáki Szent György-templom – közölte a Szombathelyi Egyházmegye sajtószolgálata.

Drograzzia, tragikus baleset, kukkoló és újraéledő koronavírus-járvány Vas megyében

VAOL Úgy érzi, lemaradt az elmúlt hét eseményeiről? Nem volt ideje napról-napra követni a legfrissebb híreket? Olvassa el az összefoglalónkat július utolsó hetéről, hogy képbe kerüljön!

Forró este a kert hűvösében Szombathelyen

VAOL Másodszor rendeztek Kert-koncertet szombaton este a Kórház-köz társasházának hangulatos kertjében.

Szépül a ravatalozó Bükön

VAOL Szépül a ravatalozó a büki temetőnél. Nagytakarítás után festik az épületet, miközben a temető nagyszabású és hosszú távú átalakítása kezdődött a városban. A képviselők már megismerték az átalakítás tervét, lesz lakossági fórum is a témában.

2020.08.03.

VAOL

Nyerésben a Viktória

VAOL Lúka Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC végig uralva a játékot 2-1-re legyőzte a jó erőkből álló szlovák házigazdát, a Myjavát.

Öt góllal kezdett a Haladás!

VAOL A Merkantil Bank Liga 1. fordulójában vasárnap a Szombathelyi Haladás 5-1-re nyert a Siófok vendégeként.

Három hónap leforgása alatt 12 kilogrammot fogyott a vasszécsenyi anyuka

VAOL Néhány héttel ezelőtt mutattuk be Seprenyi Fannit, aki hihetetlen elszántságának hála ötven kilogramm súlyfeleslegtől szabadult meg. Ma már sorstársait segíti az életmódváltásban. Cikkünkben a vasszécsenyi egygyermekes Dórát ismerhetik meg, aki szintén megmutatta, hogy nincs lehetetlen – három hónap alatt leadott tizenkét kilót.

Fák közé hajtott egy autó Vas megyében

VAOL A baleset a Csepreg és Acsád közötti úton történt, Csepreg közelében.

Testvér-füzetet jelentettek meg

VAOL További gyermekek vállalására ösztönzi a fiatalokat a Testvér-füzet, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom újabb kötete, amelyet a napokban mutattak be. A kiadványt a védőnői szolgálat segítségével juttatják el minden Magyarországon megszülető gyermek szüleihez.

Nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Vas megyében

VAOL A legfrissebb adatok alapján eggyel nőtt a koronavírusos betegek száma Vas megyében, immár 28-at tartanak nyíiván.

Árokba borult egy kamion Kisunyom közelében

VAOL A mentés és a helyszínelés idején félpályás lezárás van érvényben.

Vas megyében nincs érvényben figyelmeztetés

VAOL Délelőtt erősen felhős időre van kilátás, délutánra felszakadozhat a felhőzet.

Búvárkodtak a Tófürdőn – Boros Erikáé az új strandrekord: 51 métert úszott a víz alatt

VAOL A búvárversennyel folytatódott vasárnap a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Szova Zrt. nyári rendezvénysorozata a Tófürdőn.

A kultúrával kapcsolatban végzett felmérést a Pannon Kapu Kulturális Egyesület

VAOL Július 30-án ünnepelte 15. születésnapját a Pannon Kapu Kulturális Egyesület. Ebből az alkalomból kultúrkonzultációra hívták a városlakókat.

Rekordot dönt a búzatermés? – Lassan megyeszerte végeznek az aratással

VAOL Lassan megyeszerte végeznek az aratással, sokkal jobb lett a termés, mint amire korábban számítani lehetett, a búza termésmennyisége akár rekordot is dönthet.

Kettős SZoESE-siker – Kovács nyert, Jacsev ezüstérmes

VAOL A 37. alkalommal megrendezett Tatai Minimaraton és Félmaraton elnevezésű utcai futóverseny rövidebb távján Kovács Attila és Jacsev Sámuel révén kettős SZoESE-győzelem született.

Egyre jobban teljesít Gadó András

VAOL Nemzetközi erősember-mezőny versengett a Balatonon.

Vas megye a középmezőnyhöz tartozik jelenleg az aktív koronavírus-fertőzöttek tekintetében

VAOL Mutatjuk, hogy jelenleg hány aktív koronavírussal fertőzött beteget tartanak számon megyénkben:

Készülnek a világkiállításra – Vasi emlékerdőt avattak (Fotógalériával)

VAOL A jövő év őszén rendezik meg az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást Magyarországon. A felkészülés része, hogy az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egyhektárnyi erdő telepítésével állítanak emléket az eseménynek. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. által Káld határában telepített emlékerdőt tegnap délelőtt avatták fel.

Séfek és celebek, avagy mi kerül a fazékba?

VAOL Az egyik kereskedelmi televíziós csatornán hétfőn este elstartolt a népszerű főzőshow második évadának vetítése. A zsűri egyik tagjaként Farkas Richárdot, az őriszentpéteri Pajta Bisztró séfjét láthatjuk estéről estére.

Figyelmetlen motorost ütöttek el Szombathelyen

VAOL Kedden délelőtt egy motoros férfi haladt Szombathelyen, a Bolyai János utcában, de a sofőr figyelmetlen volt és a Bartók Béla körút kereszteződésében egy érkező Ford elé hajtott. A motoros elesett és megsérült, a mentők kórházba szállították.

A Szombathelyi Járásbíróság körözte, a rendőrök elfogták

VAOL A rendőrség munkatársai a férfit előállították.

Kedden erősen felhős lesz az ég Vas megyében

VAOL Többnyire felhős időre van kilátás, rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 34 fok között alakul.

Miklósa Erikát a szombathelyi székesegyházban hallhatja a közönség

VAOL Augusztusban az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által megismerhetjük ennek a páratlan hangszernek a különlegességeit. Szombathelyen a sorozat különböző állomásait számos érdekes hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese kíséri.

Szépülnek a közterek Jánosházán – Újabb sportparkot terveznek pályázati támogatásból

VAOL Megtisztították a város közepén az első világháborúban elesettek emlékművét és a szovjet katonai temetőt is rendbe tették. Lefestették városszerte a buszvárókat, javítják a játszótér eszközeit, és ha a tekéző mellett nem lehet, akkor itt bővül sportparkkal a terület.

Hetvenkilenc alakulat játszott a „KOKO” Kovács Tibor Strandröplabda Emléktornán

VAOL Nagyüzem volt a hétvégén a Termálfürdőn, a XIX. KOKO Kovács Tibor Strandröplabda Emléktornán három nap alatt összesen 193 találkozót játszottak.

Több ponton is módosultak a beutazási szabályok Ausztriában

VAOL Több ponton is módosította az Egészségügyi Minisztérium a beutazásra vonatkozó járványügyi szabályokat. A rendelet átmeneti hatályú, már folyamatban van a rendelkezések teljes átdolgozása.

Önnek melyik a kedvenc ausztriai tava? – Szavazzon!

VAOL Ugyan Vas megyében bőven van lehetőség arra, hogy a forró nyári napokban strandolhassunk, és akkor még ott van a magyarok tengere, a Balaton is, ami szintén megközelíthető távolságra van megyénktől.

A végrehajtások és a felszámolások száma az előző évhez hasonlóan alakul

VAOL A második negyedévben ötéves negatív rekordot döntött meg a cégalapítások száma. Átlagosan 9 százalék a cégfluktuációs index, Vas megyében is ez az arány.

Végre tiszta a víz több vasi településen is!

VAOL A falunapi programokba ágyazottan tartották meg szombaton a több községet érintő ivóvízminőség-javító program projektzáróját.

A kerékpárosbarát települések közé kerülne Balogunyom

VAOL Több mint húsz lelkes kerékpáros gyülekezett szombaton reggel a balogunyomi sportpályánál: egész napos túrára indultak Németújvárra (Güssing).

Szent Márton-estéket tartottak a Bárka Pincében, Szombathelyen

VAOL A Szent Márton Köpenye Alapítvány új kulturális sorozatot indított. A havi rendszerességgel megrendezett beszélgetős estek színhelye az egykori Gödör étterem helyén létrehozott Bárka Pince.

Zivatarveszéllyel indul a hét Vas megyében

VAOL Vas megyében a hét első napján zivatar alakulhat ki, estére a levegő hőmérséklete is csökken.

Útfelújítás Csepregen: lassítani kell, és érdemes is

VAOL Burkolatot cserélnek a 8624-es út városon átvezető szakaszán. Lassítani és többször várni kell a Csepregen át autózóknak.

Kemenceházat avattak a fesztiválon, Magyarszecsődön

VAOL Szombat délután avatták fel a település új létesítményét, a kemenceházat. Az esemény egy háromnapos program része volt, mely a falu civil közösségeinek munkájára épült.

Nem született kiemelkedő eredmény a vasi kalapácsvetőknél

VAOL Ezúttal kiemelkedő eredmény nem született a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetői részéről, mégis biztató főpróba volt számukra az atlétikai Budapest-bajnokság.

Szuperligában a Csákánydoroszló

VAOL A Csákánydoroszlói TE férfi tekecsapata jutott fel a Szuperligába, miután a megnyerte a három csapat közötti osztályozót. A Balogunyom TK harmadikként zárt.

Ekler Luca sikere az egyetemen és az atlétikai pályán

VAOL Nagyszerű időszak van a paralimpiai kvótás szombathelyi atléta, Ekler Luca mögött. Alighogy átvehette a diplomáját a Testnevelési Egyetemen, távolugrásban új egyéni csúcsot ért el.

Élő közvetítés a Siófok-Szombathelyi Haladás NB II-es mérkőzésről

VAOL A Merkantil Bank Liga 1. fordulójában vasárnap 19 órakor a Szombathelyi Haladás a BFC Siófok vendége lesz. Kövesse velünk együtt a mérkőzés alakulását percről-percre!

Vanja Vukas is az Egis Körmendnél folytatja pályafutását

VAOL A 2001-ben született, 191 centiméter magas Vanja Vukas a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs játékosa volt, onnan teszi át székhelyét Körmendre. A szerb nemzetiségű, 1-2 poszton is bevethető fiatalember már megszerezte a kosárlabdamagyar státuszt, így a felnőtt csapatban is hazai játékosként szerepelhet.

Vasárnap még gondtalanul élvezhetjük a nyarat Vas megyében

VAOL Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatnak a mai napon:

Tippek a kerti medence tisztán tartásához

VAOL Csak úgy előzhetjük meg az algásodást és a vízkőlerakódást az otthoni medencében, ha rendszeresen és megfelelően gondozzuk a vizét. Számos eszköz és vegyszer közül választhatunk, de ha nyaralás, szabadság miatt több napra elmegyünk otthonról, csak egy megoldás marad: a sokkolás.