Olvasói szokások az internet berobbanása előtt, a 80-as évek közepén

A gazdag információáramlásban nagy szerepet tölt be a könyv. Ez különösen igaz volt a nyolcvanas évek közepén, amikor még ismeretlen fogalom volt az internet, és nagyobb forgalommal rendelkeztek a közművelődési könyvtárak.

Teljes útzár lesz Daraboshegy átkelési szakaszán

VAOL Burkolatjavítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 74167-es jelű Daraboshegy bekötőúton, Daraboshegy község belterületi szakaszán. A munkálatok 2021. június 14 és 16 között, hétfőtől szerdáig, valamint június 21 és 22 között, hétfőn és kedden 7 és 17 óra között zajlanak, melynek idejére teljes útzárat vezetnek be a szakemberek, ezért terelőúton lehet közlekedni.

Mi a három leggyakoribb hiba, amit a legtöbb szülő elkövet a gyermeknevelésben?

VAOL Legutóbbi élő bejelentkezésében ezeket elemezte Bojti Andrea gyermekpszichológus.

Nívós elismerés a legendás szombathelyi történelemtanárnak – Vigh Kálmánnal beszélgettünk

VAOL Apáczai Csere ­János-díjat kapott a pedagógusnap alkalmából dr. Vigh Kálmán, a szombathelyi ­Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium legendás történelemtanára. Az emberi erőforrások minisztere által adományozott kitüntetés a szakmában elérhető legmagasabb rangú elismerés.

Akár egy pszichológus, úgy ismeri a páciensek lelkét Dr. Sándor Imre

VAOL Dr. Sándor Imre negyven éve dolgozik orvosként, a plasztikai sebész-pályát harminc évvel ezelőtt választotta. Ő volt az első Vas megyében, aki sikeresen végzett replantációt – visszavarrta egy férfi levágott hüvelykujját. Vallja: a plasztikai sebészek különleges módon adják vissza az emberek önbecsülését.

Egy kisebb dilemma után egyöntetű tipp a Belgium-Oroszország győztesére a cicáktól – videó

VAOL Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) évekkel ezelőtt egy különleges, egész Európán átívelő tornát álmodott meg fennállásának 60. évfordulójára. Hazánk az idén nem csak házigazdaként, résztvevőként is ott lesz a bajnokságon. A különleges évforduló kapcsán lapunk nem mindennapi módon szeretné segíteni a futballrajongókat a mérkőzések eredményeinek megtippelésében. Az Állatvédők Vasi Egyesületének védenceit kértük fel, hogy napról napra, játékos módon jósolják meg a torna mérkőzéseinek eredményeit.

Itt három fajtát vizsgálnak

VAOL A Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács idén már tizennegyedik alkalommal indította el az őszi búza és a kukorica felmérését, az őszi káposztarepcét pedig második alkalommal tesztelik az ország különböző termesztési adottságú területein.

Tucatnyi sofőr volt szabálytalan

VAOL Egy holland autós ütött el zebrán gyalogost, ezért kaptak a héten egy napra kiemelt figyelmet a város gyalogátkelői.

Kiemelt figyelem a NAV-tól

VAOL A vendéglátók számíthatnak június végéig kiemelt figyelemre a NAV vasi igazgatóságának adóellenőreitől, akik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Szent Quirinusra emlékeznek Szombathelyen

VAOL Szent Quirinus vértanú halálának évfordulóján emlékeznek Savaria egykori püspökére vasárnap.

Felborult egy autó Lukácsháza közelében

VAOL Szombaton hajnalban egy lesodródott az útról és felborult egy Renault személyautó Lukácsháza és Kőszeg között.

Harc az aranyért – A Hungaroringen rajtol az idei kamionos Eb

VAOL Most hétvégén a Hungaroringen rajtol a 2021-es kamionos Európa-bajnokság. A mezőnyben természetesen ott van a Révész Racing kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája, az idén is az aranyéremre hajtó Kiss Norbert.

A kisrákoslaki nagy szilfa

VAOL Az Egyházasrádócról Nemesrempehollósra vezető út mellett egy terebélyes szilfa áll. Nem ez a legidősebb az országban, sőt a megyében is vannak nagyobbak és idősebbek. Aki ritkábban jár errefelé, mégis rácsodálkozik, s talán azon is elgondolkodik, milyen lehetett itt a táj akkor, amikor ez a fa még éppen csak sarjadzani kezdett.

Bemutatták a Répce-vidék költőinek antológiája második, bővített kiadását

VAOL Megjelent a Répce-­vidék költőit bemutató antológia második, javított, bővített kiadása.

Állati tipp: bejött a mentett sirály jóslata

VAOL Olaszország 3-0-ra verte a nyitómeccsen Törökország válogatottját.

Gellén Milán kadet Eb-n indulhat

VAOL A Haladás VSE versenyzője, Gellén Milán is részt vesz a kadet korú birkózók bulgáriai Európa-bajnokságán – a szabadfogásúak 110 kg-os kategóriájában indul.

Virág János: Érezzék a magukénak Lukácsházát

VAOL Másfél óra is kevésnek bizonyult az utóbbi évek fejlesztéseinek, beruházásainak, sikereinek számbavételére Lukácsházán. Nem csoda, hogy Virág János polgármester bemutatkozásából süt a lokálpatriotizmus és a büszkeség. Ahogy a baráti körében többször elhangzik: végül is jól alakult, hogy nem retúrjegyet váltott Hajdú-Bihar megyéből.

A művészek Joyce Ulysseséhez festenek képeket szombathelyi épületekre

VAOL Elkezdte az Ulysses című regényhez készülő 18 részes sorozat első részét festeni Szántó István, méghozzá az édesapja segítségével. Felállványozták az Aréna utcai óvoda parkoló felőli tűzfalát, arra készül a kép.

Fókuszban a civil szervezetek

VAOL

Megszervezhetik a falunapokat – Vas megyei településeken érdeklődtünk a programokról

VAOL A mostani hét­végén még védettségi igazolvány kell a falunapon való részvételre, hétfőtől változnak a szabályok. Csak 1500 fő felett lesz szükség a beoltottság igazolására. A legtöbb Vas megyei faluban csak néhány száz fős eseményekről van szó, így minden feltétel adott a sikeres rendezvényekhez.

Jelentős rendőrségi ellenőrzési akció zajlott a celldömölki gyalogos-átkelőhelyek közelében

VAOL A rendőrök az ellenőrzés során nagy hangsúlyt fektettek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére.

Mutatjuk, milyen programok várják Vas megyében a következő napokban

VAOL

Ismét nyit a kertmozi Répcelakon

VAOL

A félelem módozatai – A Reményik Suliszínház új bemutatója – fotók

VAOL Az evangélikusok közösségi terme adott helyet a Reményik Suliszínház bemutatójának. A Massza Kalapos Éva azonos című regénye alapján készült.

Elhunyt a vasi festőművész

VAOL Életének 101. esztendejében elhunyt Csonka Ernő festőművész. Költőbarátja, Böröczki Mihály az alábbi sorokkal búcsúzik a művésztől.

Virág és bolyongás: a kisember nagy eposza

VAOL Ez is a rituálé része: elismételni, hogy James Joyce mekkora szívességet tett nekünk, hogy nagyszabású regényének, az Ulyssesnek egyik hősét, Virág Lipótot szombathelyi származásúnak mondja. Már ebben is benne van a vándorlás.

Második helyre úsztak be a vasi aligátorok

VAOL Hat ponttal a bajnok Nagykanizsa mögött, a második helyen zárta az OB I/B-s bajnokságot az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Az első jóslás – Mentett sirály tippelt az Európa-bajnokság nyitómeccsére – videóval

VAOL Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) évekkel ezelőtt egy különleges, egész Európán átívelő tornát álmodott meg fennállásának 60. évfordulójára. Hazánk az idén nem csak házigazdaként, résztvevőként is ott lesz a bajnokságon. A különleges évforduló kapcsán lapunk nem mindennapi módon szeretné segíteni a futballrajongókat a mérkőzések eredményeinek megtippelésében. Az Állatvédők Vasi Egyesületének védenceit kértük fel, hogy napról napra, játékos módon jósolják meg a torna mérkőzéseinek eredményeit.

Másfél órán át lehetett megfigyelni a részleges napfogyatkozást Szombathelyen – videó

VAOL Csütörtökön a déli órákban a hosszú pandémiás kényszerű szünet után újra kitárta kapuit a látogatók előtt az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium és Multidiszciplináris Kutatóközpont. Megfelelő biztonságos eszközökkel láthatóvá vált, ahogyan a Hold korongja kitakar egy kis darabot a Napból.

Nyolc hétnyi szenvedés után szólalt meg a Szombathelyi Egyházmegye gördeszkás plébánosa

VAOL A koronvírusból lábadozó Lendvai Zoltán megszólalt a Borsnak. A népszerű pap hamarosan visszatérhet plébániájára.

A II. korcsoportosok labdarúgótornáján szentgotthárdi győzelem született

VAOL Szentgotthárdi győzelem született a 37. Somogyi Kupa – Zsigmond Ékszerkereskedés labda­rúgótornán.

Körmenet és imanap Toronyban

VAOL

Ismét változtak a határátkelés szabályai

VAOL A mai naptól nem kell előre regisztrálniuk az utazóknak, ha járványügyileg stabil országból, például Magyarországról lépnek be Ausztriába – derül ki a beutazási korlátozásokról szóló rendelet módosításából. A 3G-szabálynak azonban továbbra is meg kell felelni.

Részlegesen fogyott el a nap csütörtökön – fotók

VAOL Szabad szemmel alig észrevehető mértékben takarta el a Hold korongja a Napot.

A vízen futás elkerülhető – Felhőszakadások után összefüggő vízréteg képződhet az úton

VAOL Az elmúlt hetekben nem volt hiány az esős napokból. Ám ami jót tesz a mezőgazdaságnak, annak nem biztos, hogy örülnek az úton lévők. Ilyenkor eleve többen ülnek autóba, rosszabbak a látási viszonyok és ott van az alattomos aquaplaning jelenség is, amit jobb elkerülni. De hogyan? A HTA szakembereinek tanácsait gyűjtöttük össze.

Szentmise és könyvpremier Felsőszölnökön

VAOL A Magyarországi Szlovének Szövetsége és az Országos Szlovén Önkormányzat szervezésében Lojze Kozar V imeni oce című könyvét mutatják be június 20-án, a 8.15 órai szentmisét követően a felsőszölnöki plébániatemplomban.

A Mathias Corvinus Collegium képzései szeptembertől a megyeszékhelyen is elérhetőek lesznek

VAOL Magyarország legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tartott nyílt napot szombaton a Megyeháza dísztermében. Az intézmény ingyenes képzései szeptembertől a megyeszékhelyen is elérhetőek lesznek, egyelőre a középiskolás szintig.

Közösség-összekovácsoló ereje is van a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek – fotók

VAOL Majdnem hónapra pontosan öt éve, 2016 májusában alakult újra a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Erősségük az utánpótlás-nevelés – szinte minden bucsui család képviselteti magát a tagságban.

A bronzéremért játszhat a celldömölki asztalitenisz-csapat

VAOL Az extraligás asztalitenisz-csapatbajnokság Final Fourjának első játéknapján a CVSE-Swietelsky Future FM együttese sima vereséget szenvedett a Szécsénytől, így vasárnap 11 órától a Szegeddel játszhat a bronzéremért.

Hezitálás nélkül tippelt a Dánia-Finnország meccsre a tündéri mentett kölyökmacska – videó

VAOL Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) évekkel ezelőtt egy különleges, egész Európán átívelő tornát álmodott meg fennállásának 60. évfordulójára. Hazánk az idén nem csak házigazdaként, résztvevőként is ott lesz a bajnokságon. A különleges évforduló kapcsán lapunk nem mindennapi módon szeretné segíteni a futballrajongókat a mérkőzések eredményeinek megtippelésében. Az Állatvédők Vasi Egyesületének védenceit kértük fel, hogy napról napra, játékos módon jósolják meg a torna mérkőzéseinek eredményeit.

Hálóval, illatokkal, növényekkel is védekezhetünk a vérszívók ellen

VAOL A jó idő beköszöntével megkezdődik a szúnyogok szezonja: zümmögnek a fülünkben, szívják a vérünket, viszkető dudort hagynak maguk után, és súlyos esetben még betegségeket is terjeszthetnek. Érdemes időben felkészülni, hogy távol tartsuk otthonunktól a hívatlan vendégeket. Ez ügyben is részesítsük előnyben a környezetbarát megoldásokat.

Fórum és kerekasztal-beszélgetés a Vas Megyei Civil Szakmai Napon

VAOL A megyéket járja ezekben a hetekben a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya. Tegnap a Vas Megyei Civil Szakmai Napon beszámoltak a civil szféra aktualitásairól.

Hatalmas öröm érte Kondora Istvánt

VAOL Facebook-oldalán számolt be róla.

Zivatarveszély miatt adtak ki figyelmeztetést Vas megyére

VAOL A változó irányú szél mérsékelt marad.

Mit vigyünk magunkkal az útra? – Tippek a nyaralásra

VAOL Ha a nyári melegben hosszabb autós utazásra indulunk a családdal, gyerekek és felnőttek számára is gondoskodjunk az útra enni- és innivalóról.

Sorban nyitnak a Vas megyei fürdők, strandok – Árak és szabályok

VAOL Sorban nyitnak vagy már meg is nyitottak a Vas megyei fürdők, strandok. Körülnéztünk, mi a helyzet árak és szabályok tekintetében.

Pályán maradni – A legnagyobb gond a munkaerőhiány

VAOL A munkaerőpiac pandémia utáni helyzete, a jelenlegi vállalati igények, valamint a szakképzés és a felsőoktatás új kihívásai volt a témája egy péntek délutáni kerekasztal-beszélgetésnek.

Egy újabb darabkát kaptunk vissza régi életünkből: Ricsárdgír a Zsinagóga udvarban – fotók

VAOL Pénteken este koncertet rendeztek a Zsinagóga Udvarban. A LÉT Szombathelyért Egyesület a Szimfónia Kávézóval együttműködve a trendi magyar underground legjelesebb képviselőit csábította Szombathelyre. Megtalálod magadat a képeken?

Ismét Erősember Liga

VAOL Lezajlott a CESA Prémium Erősember Liga országos sorozatának második versenye – a szombathelyi Gadó András is nekifeszült a súlyoknak.

Elviszik a kerti hulladékot Felsőcsatáron

VAOL

Márki-Zay üzent a szombathelyieknek: Ne támogassák Czeglédy Csabát!

VAOL Az egyfordulós előválasztás a DK érdeke Márky-Zay Péter szerint, aki azt üzente a szombathelyieknek: ne támogassák Czeglédy Csabát! Az ellenzék előválasztási cirkuszának újabb állomásához érkeztünk.

Anyakönyvi hírek – Ők azok a Vas megyeiek, akik már nem lehetnek közöttünk

VAOL Ahogy azt már olvasóink megszokhatták, időnként beszámolunk az elmúlt hetek legszomorúbb vasi történéseiről, vagyis a halálesetekről. Részvétünket nyilvánítjuk az elhunytak hozzátartozóinak.

Új utcát neveznek el Rumban

VAOL

A B középből szurkol az Eb-n – Guzmics Richárddal beszélgettünk

VAOL Guzmics Richárd a magyar válogatott kulcs­embereként vett részt a 2016-os franciaor­szági Európa-­bajnokságon – most szurkolóként, a B közép tagjaként szorít majd a nemzeti csapatért.

A szobrászművész gazdag hagyatékát ápolják Sárváron

VAOL A három éve elhunyt Németh Mihály szobrászművész szellemi és egyéb hagyatékát ápolják a Nádasdy Kulturális Központban.

Több mint egy vendégház – Szent István megvalósult álma az Örök Városban

VAOL Zarándokhely, az olaszországi magyar katolikus misszió központja, a római magyar közösség otthona – több év után befejeződött a Szent István Ház felújítása az Örök Városban. A közelmúltban Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója is a helyszínen járt, és találkozott dr. Németh Norbert atyával, a Pápai Magyar Intézet rektorával, Terdik Sebestyénnel, a ház igazgatójával, továbbá Habsburg-Lotharingiai Eduarddal, Magyarország szentszéki nagykövetével.

Tovább szélesedik az oltási kör Bécsben

VAOL 223.200 újabb időpontot nyitott meg Bécs a koronavírus elleni oltásra várók számára. Az 50 évnél idősebbek már most jelentkezhetnek, ahogy korhatár nélkül azok is, akik a munkahelyen ügyfelekkel érintkeznek, vagy egészségügyi, ápolási munkakörben dolgoznak.

Harminc kép ajándékba a sárvári iskolának

VAOL

Környezettudatosság és QR-kódok a hagyományos óvodai gyermekhéten Répcelakon

VAOL Csaknem húsz­éves hagyománya van annak, hogy a Répcelaki Százszorszép Óvoda nem egyetlen napot, hanem egy teljes hetet szán a gyermekek megünneplésére. A május végi hűvösebb, esős időjárás miatt a rendezvényt erre a hétre tették át.

Új tornacsarnokkal lesz gazdagabb, bővül és részlegesen megújul a győrvári iskola

VAOL Városi szintű intézmény épül: új tornacsarnokkal lesz gazdagabb, bővül és részlegesen megújul a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola. A csaknem egymilliárd forintos fejlesztésnek csütörtökön volt a bokrétaünnepsége.

2021.06.11.

VAOL

Mentett állatok jósolják meg az Európa-bajnokság meccseinek eredményeit

VAOL Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) évekkel ezelőtt egy különleges, egész Európán átívelő tornát álmodott meg fennállásának 60. évfordulójára. Hazánk az idén nem csak házigazdaként, résztvevőként is ott lesz a bajnokságon. A különleges évforduló kapcsán lapunk nem mindennapi módon szeretné segíteni a futballrajongókat a mérkőzések eredményeinek megtippelésében.

Felavatják a kézilabdapályát Felsőcsatáron

VAOL

Zanati úti hajléktalanszálló: több mint 800 aláírást gyűjtöttek

VAOL Több mint nyolcszázan aláírásukkal fejezték ki elégedetlenségüket a Zanati úti hajléktalanszálló körüli állapotok miatt.

Önkéntes szemétszedés munkaidőben

VAOL Mintegy háromszázan csatlakoztak Szombathelyen a városi nagytakarításhoz: tizennégy önkormányzati cég és a polgármesteri hivatal munkatársai, valamint önkormányzati képviselők ragadtak kesztyűt, zsákot, és szedték a szemetet – önkéntesen, munkaidőben.

Jövő héten lép életbe a 2020–2021. évi belföldi közforgalmú menetrend II. sz. módosítása

VAOL Mutatjuk, hogy a jelenleg érvényben lévő menetrendhez képest a GYSEV hálózatán milyen változások lesznek június 19-től!

Június közepétől változik a Volánbusz egyes vasi járatainak menetrendje

VAOL Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a június 16-i változtatásokról.

A gyógyító könyvecske Csehiből

VAOL Az 1900. év Medárd-napján a Vasvári járás pedagógusai és Csehi község lakói megható módon ünnepelték Keresztényi Pál tanítót, aki fél évszázadon át foglalkozott az ifjú generációk okításával, 41 évet töltött el Csehiben.

Kolumbusztól a káros szenvedélyig – A dohányzás megbetegít, a leszokáshoz van segítség

VAOL A dohányzásmentes világnap környékén – május végén, június elején – a szakemberek különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy preventív előadásokkal hívják fel az emberek figyelmét a dohányzás káros hatásaira. A Szombathely és Járása Egészségfejlesz­tési Iroda felkérésére dr. Szima Barna, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Tüdőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa osztotta meg közönségével online a gondolatait.

Oladon durván tolják az Eb horrormeccsét

VAOL Szombathely oladi városrészében lévő egyik társasház lakója gondolt egy merészet és csinált magának egy hatalmas kivetítőt, ezzel együtt egy hatalmas élvezetet.

Kevésbé bűnös eddig az év

VAOL Kevesebb bűn esett az idei első negyedévben Vas megyében, mint tavaly ugyanezen időszak alatt.

Teljes lesz az útzár Daraboshegyen

VAOL

Akik színre viszik a kőszegi nyarat

VAOL Kőszeg szépségét és hangulatát nem lehet megszokni: újra meg újra ámulattal tölti el az ideérkezőt. Az Ottlik módra megfoghatatlan, mégis egyértelműen létező Kőszeg-érzés nem működne a vár/színház kicsi, de nagyon erős csapata nélkül. És ez a csapat – Pócza Zoltán, Gelencsér Ildikó, Bakos Zoltán – most jubilál.

Emlékház lehet Törőcsik Mari velemi otthonából

VAOL Emlékházként működtetné Törőcsik Mari egykori otthonát a velemi önkormányzat, csakhogy ehhez előbb meg kell vennie. Az áprilisban meghalt művésznő ingatlanjának piaci értéke a becslések szerint negyven-ötven millió forint, ám a településnek nincs ennyi pénze – írta a Bors.

A második tipp – Két nyuszi jósolta meg a Wales-Svájc meccset – videó

VAOL Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) évekkel ezelőtt egy különleges, egész Európán átívelő tornát álmodott meg fennállásának 60. évfordulójára. Hazánk az idén nem csak házigazdaként, résztvevőként is ott lesz a bajnokságon. A különleges évforduló kapcsán lapunk nem mindennapi módon szeretné segíteni a futballrajongókat a mérkőzések eredményeinek megtippelésében. Az Állatvédők Vasi Egyesületének védenceit kértük fel, hogy napról napra, játékos módon jósolják meg a torna mérkőzéseinek eredményeit.

Elhunyt Csonka Ernő festőművész

VAOL Életének 101. évében elhunyt Csonka Ernő festőművész. Tanulmányait Szomvathelyen végezte.

Csúnyán összetört két autó péntek éjjel Szombathelyen

VAOL Pénteken késő este egy Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen, a Szelestey utcában, az autó egyenesen akart továbbhaladni, de mellette, a balra kanyarodó sávból egy másik autó ráhúzta a kormányt.

Átadó: VIP-váróból modern utascentrum Szombathelyen

VAOL A pénztárak mellett múltidéző- és gyermeksarok, poggyászmegőrző, valamint egy kisbolt is helyet kapott a vasútállomáson kialakított új utascentrumban. A beruházás mintegy 78 millió forintba került, a hivatalos átadót pénteken tartották.

40 évvel ezelőtt 39 ezer lakás építésén dolgoztak Vas megyében

VAOL Negyven évvel ezelőtt beszédes gyorsmérleg készült az építőipar 1981-es első négy hónapjáról. A kivitelező szervezetek 6575 új otthont adtak át az országban, és így az éves átadási feladat 15 százalékát teljesítették.

2021.06.12.

VAOL

Szünetel a kölcsönzés a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

VAOL

Fizetés nélkül távozott a becsületkasszától – Vas megyei tulajdonosokkal beszéltünk

VAOL Nem egyedi eset, ami a közösségi oldalt is bejárt videón látszik: egy illető az árut elpakolja, de a becsületkasszába pénzt nem tesz. Erre a sajnálatos eredményre jutottunk, miután több kőszegi és velemi tulajdonossal beszéltünk. Van, aki már azon gondolkodik, inkább ki sem pakol.

FELHÍVÁS! – Fess a gyerekekért! – Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

VAOL Ha szeretsz festeni és fontos, hogy jó ügyre áldozz időt, akkor most a nardai napközis tábor lakóinak biztosan mosolyra görbíted a száját! Hétfőn és kedden 07-20 óra között a nardai napközis tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete várja, hogy ügyes kezek és nemes lelkek időtálló, teljesen bőrbarát, vízbázisú festékkel vonják be! Ha csak egy szabad órád van, akkor is itt hagyod a nyomod!

Mindkét sorompókart letörte egy kamion Jánosháza közelében – fotók

VAOL

Nyári egyetemet szerveznek Kőszegen

VAOL

Lezárják a hidat a forgalom elől Csepregen, csak a helyiek hajthatnak be

VAOL Műszaki állaga miatt át kell építeni, ezért teljesen le fogják zárni a Rákóczi utcai Répce-hidat június 21-től a személy- és tehergépjármű-, illetve a kerékpárforgalom elől, és szét is szedik.

Játszóházat szerveznek Sárváron

VAOL

Hat napja tíz alatt a vasi esetszámok

VAOL Nincs különösebb elmozdulás a megyei adatokban.

Súlyosan megsérült az elütött gyalogos Szombathelyen

VAOL Pénteken reggel egy Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen, a Jáki úton a belváros irányába, a sofőr a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében balra szeretett volna kanyarodni, de eközben nem vette észre a gyalogátkelőhelyen éppen áthaladó gyalogost.

Ma is számíthatunk futó záporokra megyénkben

VAOL A nap jelentős részében a napsütés dominál, de újfent érkeznek fölénk gomolyfelhők is. A hőmérséklet a korábbi napoknak megfelelően alakul.

Pedagógusnap alkalmából a városházán adtak át elismeréseket Sárváron

VAOL Pedagógusnap alkalmából a városházán Kondora István polgármester köszönetet mondott a pedagógusoknak a koronavírus-járvány alatt bevezetett digitális oktatás során tanúsított helytállásukért. A díjakat a polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester adta át.

Óvodások jártak a 112 szombathelyi központjában

VAOL Hosszú idő után az Országos Rend­őr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály Szombathelyi Hívásfogadó Központjában újra – a járványügyi szabályok betartásával – ünnepélyes összejövetelt tarthattak a dolgozók, sőt még egy ovis csoport is ellátogatott hozzájuk.

Őszre elkészül a minibölcsőde Ölbőn

VAOL Minibölcsőde épül a több mint hétszáz lakosú Ölbőn. A község nem rendelkezett bölcsőde létesítésére vagy gazdaságos átalakításra alkalmas meglévő épülettel, ezért 125 millió forintos kormányzati forrásból, zöldmezős beruházásként valósul meg a hét kisgyermek fogadására alkalmas létesítmény.

Színházi esték a vépi kultúrházban

VAOL

Kisfiúként nem lehetett az istállóból kirobbantani Dr. Peresztegi Attilát

VAOL Dr. Peresztegi Attila kisállatgyógyász szakállatorvos, a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja. A hajdan az istállóban szorgoskodó kisfiú ma a Szombathelyi Állatkórház egyik tulajdonosa és orvosa.

Szellemi diákolimpia: őriszentpéteri ezüst

VAOL Ezüstérmet szerzett a Mező Ferenc szellemi diákolimpia országos döntőjében az Őriszentpéteri Általános Iskola III–IV. korcsoportos csapata.

Emlékhelyet állítottak az emberi gyarlóság miatt elpusztult kacsának a Csónakázótónál – fotók

VAOL Gyertyák, szobor, és egy hatalmas plüsskacsa emlékeztet a szomorú esetre.

Fölavatják az Ifiházat Lukácsházán

VAOL

Faludi Eliza táncbajnok, a szombathelyi Reményik iskola kitűnő diákja miniszteri elismerést kapott

VAOL Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020 oklevéllel ismerték el Faludi Eliza Esztert, aki tavaly magyar bajnokságot nyert és kitűnő volt a bizonyítványa. Meglátogattuk a táncos családot.

Kerékpártolvajok rendőrkézen – Lopott bringák várják gazdáikat

VAOL A Szombathelyi Rendőrkapitányság lopás miatt büntetőeljárást folytat két fiatal férfival szemben.