Fába égetett élet címmel nyílt meg Papp Zoltán famíves kiállítása a Kámoni Arborétum

Fába égetett élet címmel nyílt meg Papp Zoltán famíves kiállítása a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogatóközpontban.

Remény és felelősség – figyelemfelhívó kampány kezdődött Szombathelyen a mellrák elleni küzdelemben - fotók

VAOL Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében a Szombathelyiek Egészségéért Egyesület 2012 óta szervez figyelemfelhívó rendezvényeket, az elmúlt években a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Irodával együttműködve, mindig a nőkhöz, minden nőhöz szólva: figyeljenek magukra, járjanak szűrésre! Szerdán a kampánynyitó programon a Városháza előtt lelepleztek egy figyelemfelhívó alkotást – egy női sziluettet, benne homokórával –, és rózsaszínbe öltözött az épület.

Néhány év kihagyással újra találkoztak a MÁV-nyugdíjasok Szombathelyen

VAOL Néhány év kihagyással újra találkoztak a MÁV Távközlési, Erősáramú és Biztosítóberendezési (TEB) Főnökség nyugdíjasai. Mintegy nyolcvan egykori munkatárs vett részt az eseményen kiegészülve az aktív dolgozókkal, akik szívesen beszélgettek volt kollégáikkal, felidézték a régi emlékeket, munkákat. A vendégek között üdvözölhették Nagy Róbertet, aki 30 évig vezette a főnökséget. Sokan vidékről érkeztek a találkozóra. Mikita Attila fogta össze a helyi kollektívát, saját készítésű gulyással és rétessel fogadták a vendégeket. Binder Anita és Rába Gábor fő szervezők abban bíznak, hogy sok hasonló találkozót tarthatnak még a következő években is.

Halálos baleset történt a szomszédos vármegyében: két autó ütközött össze - fotóval

VAOL A baleset során egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Megmozgatják munkatársaikat - Egészségfejlesztő program a szombathelyi egyetemen - fotók

VAOL Nagyszabású munkahelyi egészségfejlesztő programot indít októberben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Sporttudományi Intézet: gerinctréning, tollaslabda, pilates szerepel a programok között, és akár még stresszoldó relaxációs technikákat is elsajátíthatnak a campus dolgozói. 

Megújuló utak, gyalogátkelő, parkolók, futókör Csepregen

VAOL Ha minden jól, megy akkor már az idén elkezdődhet a városi infrastruktúra további fejlesztése Csepregen. Lesz útfelújítás, parkolókialakítás, zöldítés.

Kölcsönösen előnyös együttműködés - Ipari szerviztechnikus tantermet avattak a Gépipariban - fotók

VAOL A TDK Hungary Components Kft. támogatásával teljeskörűen felújított, esztétikusan felszerelt szakmai tantermet adtak át szerdán a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikumban.

Menetrendet módosít a Blaguss: változik a 7-es és a körjáratok útvonala is

VAOL Október 16-án módosul a helyi járatos buszok menetrendje Szombathelyen: változik a körjáratok és a 7-es útvonala, és új megállóhelyeket is kialakítanak.

Beitalozott majd összeverekedett ismerősével a vasi férfi - Közmunkára ítélte a bíróság

VAOL A Szombathelyi Járásbíróság éjjel, erőszakosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt 160 óra közérdekű munkára ítélte azt a férfit, aki Püspökmolnáriban nem hagyta el önként ismerőse lakását. A bíróság kötelezte a vádlottat továbbá, a több mint egyszázezer forint bűnügyi költség megfizetésre - írja oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

Sikeres életmentés a sárvári fürdőben - Egy 70 év körüli vendég lett rosszul

VAOL Kedden délután minden előzmény nélkül lett rosszul és esett össze egy 70 év körüli vendég a sárvári fürdőben - osztotta meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A szemtanúk azonnal a férfi segítségére siettek és értesítették a fürdő személyzetét is, akik szintén rögtön a beteghez rohantak és mentőt hívtak. Mentésirányító utasításai alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A telefonos instrukciók szerint a fürdő munkatársai azonnal megkezdték az újraélesztést, amihez a kihelyezett félautomata defibrillátort is használták. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Som Balogh Edina elárulta miért válnak

VAOL 11 éve voltak házasok, teljesen tönkrement a kapcsolatuk.

Szijjártó: Magyarország elkötelezetten támogatja Moldova integrációs törekvéseit (videó)

VAOL Mindkét ország azt szeretné, ha minél előbb véget érne az ukrajnai háború.

Közösségek kerekasztala Körmenden

VAOL A Területi operatív program keretében a körmendi önkormányzat és a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár konzorciumi partnerségben mintegy 45 millió forintos európai uniós forráshoz jutott. Az összegből a Körmendi értékes közösségek című projekt valósult meg az elmúlt három évben.

A TV2 magabiztosan vezeti a főműsoridős nézettségi versenyt

VAOL Az elmúlt 12 hónapban kiemelkedő nézettségi eredményeket ért el a TV2. Ez többek között annak köszönhető, hogy az október 4-én 26. születésnapját ünneplő TV2 tavaly a kiemelten fontos őszi tévés főszezonban átvette a vezetést főműsoridőben is, és az októbert már mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+) első helyen zárta a nézettségi versenyben.

Kilencet lőtt a szergényi csapat - Vármegyei III. osztály: meglepően magabiztosan verte a Nagyrákos a Vasalját

VAOL A Vas vármegyei III. osztály körmendi, sárvári és szombathelyi csoportjában az elmúlt hétvégén a 7. fordulót rendezték.

Anyakönyvi hírek - Ők azok a szombathelyiek, akik már nem lehetnek közöttünk

VAOL Ahogy azt már olvasóink megszokhatták, időnként beszámolunk az elmúlt időszak legszomorúbb vasi történéseiről, vagyis a halálesetekről. Részvétünket nyilvánítjuk az elhunytak hozzátartozóinak.

Szerdai orvosmeteorológia Vas vámegyéből

VAOL Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu.

Szeles és hidegebb időt hozott a szerda Vas vármegyében

VAOL Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Vas a számok tükrébe - Több a tanult és az idősebb, kevesebb a házasságban élő

VAOL Mindössze tíz hónappal a 2022. évi népszámlálás lezárulta után közzétette az eredményeket a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatbázis négy fő témakörre (terület, népesség, háztartás, lakás) oszlik, ezeken belül vármegyénként, településtípusonként lekérdezhetőek, szűrhetőek az adatok.

Napi sudoku - nehezebb verzió

VAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Itt is, ott is ünnepelték az idősek világnapját - Fotók a vármegyei eseményekről

VAOL Szombathelyen és a vármegye kisebb településein is megemlékeztek az idősek világnapjáról, köszöntötték és elismerték őket különböző rendezvényeken.

Vágyódás

VAOL A kismartoni Herbstgold Fesz- tivál idei rendezvényein összesen 5500 látogató vett részt – tudatták a szervezők. A fesztivált idén hetedik alkalommal rendezték meg szeptember 9. és 24. között Eisenstadtban. Az idei mottó a „Vágyódás” volt.

Járható a felújított út

VAOL Kisebb-nagyobb kerülőket is be kellett kalkulálniuk a nyáron azoknak a Bécsben vagy Grazban dolgozó ingázóknak, akik Alhó (Markt Allhau) vagy Pinkafő (Pinkafeld) érintésével járnak munkába. Az Alhó felé ingázóknak már nem kell kerülniük – derül ki egy, az ingázók számára létrehozott internetes csoportból.

A savanyúságkészítésben is fontos a hagyományőrzés - Krajczárék rábapatyi birtokán jártunk - fotók

VAOL Remek kezdeményezés a Helyben vagyunk program, amelynek köszönhetően helyi termelők munkájába lehet bepillantani. Legutóbb a zöldségtermesztéssel, savanyúságkészítéssel foglalkozó Krajczár házaspár nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

Arany Páva díjas az aranytorkú büki férfikar

VAOL A tizenegy tagú Répcementi Férfikar egyik rangos fellépésről utazik a másikra. Székesfehérvérváron Arany Páva díjat nyertek, remélik az október közepi budapesti versenyen is szép eredményt érnek el.

A kormány meghallotta a vidék hangját: megújult a Nárain átmenő főút - fotók

VAOL Mintegy 405 millió forintból, 1,8 kilométer hosszan újult meg a Szombathely Pornóapáti összekötő út. A hivatalos átadót szerdán tartották Nárai főutcáján.

Látványcsúszdát szereltek a bécsi Duna-toronyra

VAOL Különleges attrakcióval gazdagodott az osztrák főváros egyik jelképe, a Duna-torony: Európa legmagasabb csúszdáját tudhatja a magáénak. Az átlátszó, kivilágított műalkotás a híres német művész, Carsten Höller alkotása és legalább három évig a tornyon marad. Az adrenalin-függők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.

Élen a Jáki Agrár és a Gravitáció

VAOL Eddig négy forduló zajlott le a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség által szervezett 2023/2024-es város amatőr tekebajnokságban.

Az éneklés, a tánc mindenkié

VAOL Nincs neked ehhez tehetséged – hányszor hallottuk ezt a mondatot életünkben? Gyermekként az énekórán, vagy felnőttként a táncparketten? S hányan hittük el azt, hogy akkor ez azt jelenti, hogy soha többé ének, és soha többé tánc? Az énekelni, táncolni tudás gyémántját a tehetséges művészek őrzik, dédelgetik, csiszolják egyre simábbá, fényesebbé. Ehhez elengedhetetlen a tehetség, a kitartás és a folyamatos önképzés. Na, de mi kell ahhoz, hogy mosogatás vagy fürdés közben kiszakadjanak a bent pulzáló dallamok? Mi kell ahhoz, hogy a konyhában, az utcán vagy a bálteremben a lábak keszekuszasága tánc képében mutatkozhasson meg? Csak egy belülről fakadó késztetés, és annak a tudása, hogy ehhez nem kell tehetség. Az élet tánc, az élet zene, és ha ezt megtagadjuk magunktól, akkor önmagunk részeit tagadjuk meg. Úgyhogy én mindenkit éneklésre, táncolásra biztatok, és arra, hogy felejtsük el a művészekre vonatkozó kategóriákat, mert ha nem az operában szeretnénk fellépni, akkor pont úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk: dúdolva, énekelve, tipegve vagy éppen őrülten ropva.

Vonatpótló buszokra és módosítottre kell számolni a Szombathely - Sopron vonalon is

VAOL A GYSEV Zrt. közleményben tájékoztatta az utasokat, hogy a Szombathely - Sopron vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt 2023. október 9-én (hétfő) Lövő - Sopron, 2023. október 10-én (kedd), október 11-én (szerda) és október 13-án (péntek) Szombathely - Bük állomások között a hirdetményen szereplő vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek a sárga alapon megjelölt menetrend szerint. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Részletes tájékoztatás az állomási pénztáraknál, valamint a www.gysev.hu honlapon érhető el!

Hidraulikus melldísz, csavarkollekció és pókhálónyakék - Egyedülálló ékszerkiállítás a Szombathelyi Képtárban

VAOL Ilyen még nem volt, és máshol sincs: érdemes megnézni a Szombathelyi Képtár októberben nyitva tartó ékszerkiállítását az emeleten: a nagy térben az "apróságok" a rendezésnek köszönhetően egyáltalán nem vesznek el - és hát nem is csak apróságok vannak itt. Anyagok - formák - ékszerek, egy sokak fantáziáját megindító pályázat nyomán. Mert természetesen kortárs alkotásokról van szó.

Meghalt egy hatéves napközis kisfiú a mogyorós nápolyitól, pedig tudta a tanára, hogy allergiás rá

VAOL A szülők minden módon, időben jelezték az iskola felé, hogy a gyermekük súlyosan allergiás, de hiába.

Megújult, digitális formában tér vissza a Szerencsejáték Zrt. népszerű sorsjegye

VAOL Megújult formában és új térben mutatkozik be a Vadvilág sorsjegy. A négy egyszerű és gyors játékkal érkező e-sorsjegy, a Vadvilág+ nagyobb nyerési eséllyel és akár 50 millió forintos főnyereménnyel várja a játékosokat. Az új e-sorsjegyet 2023. október 3. óta „kaparhatják” a játékosok a szerencsejatek.hu oldalon – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Kocsis: a pályán lévők bizonyították, lehet rájuk számítani

VAOL Antonisz Konsztantinidesznek furcsa érzés volt a vendégcsapat kispadján helyet foglalni a kosárlabda FIBA Kupa körmendi selejtezős csoportjának első találkozóján, amelyet nagy csatában a házigazda Egis Körmend nyert meg (91-87).

Harminc éven át zaklatta szexuálisan tanítványait a volt jobbikos karateedző

VAOL Minősített szexuális erőszak, szexuális visszaélés, 6 rendbeli, részben készítéssel, részben tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntette, valamint 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy 68 éves gyulai férfi ellen, aki kiskorú tanítványait molesztálta. A férfi a 2019-es önkormányzati választásokon a Jobbik képviselőjelöltje volt Gyulán.

Négy szombathelyi iskola csapata küzdött az első Nyitra Kupáért

VAOL Első ízben rendezték meg a Nyitra Utcai Általános Iskolában a Nyitra Kupát: a Bercsényi, a Váci és a Reményik-iskola csapatát fogadták a házigazdák. Németh Krisztián, a rendezvényt szervező keleti városrészért egyesület elnöke lapunknak elmondta: a cél az, hogy a gyerekeket megmozgassák és közösségi élményt nyújtsanak. 

Sportági bemutatók voltak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

VAOL A magyar diáksport napján mozgalmas programja volt Kölcseygimnázium diákjainak.

Hálát adtak a teremtett világért

VAOL Az elmúlt hét a Teremtés hetének jegyében zajlott a Bocskai István Református Oktatási Központ Nemesnépi Zakál György Tagintézményében.

Kivételes nap - Nem sérült meg senki a vasi utakon az elmúlt 24 órában

VAOL Személyi sérülés nem történt, azonban 10 anyagi kárral járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök.

Korosztályokat kovácsol össze a játék

VAOL Korosztályokat összekovácsoló vetélkedőt rendeznek október 13-án, pénteken az Agora Művelődési és Sportházban. Még várják a nagyszülőkből és unokákból álló vállalkozó szellemű párok, illetve csapatok jelentkezését.

Jó reggelt, Vas vármegye!

VAOL Volt szerencsém néhány éve - egészen pontosan 2018 nyarán - Horvátországban tartózkodni akkor, amikor a horvátok a franciákkal játszották a döntőt a labdarúgó világbajnokságon. Emlékszem mindenki futball-lázban égett, az aranylabdás Luca Modric mezét öltötte magára a kocsmában a sokat megélt csapos, a boltban a dundi csemegepultos, a szikár banki alkalmazott, a legnagyobb fanatikusokról nem is beszélve. Magyarországon is elindult valami, a minap láttam Vera nénit - aki lehet vagy hatvanöt éves - "mackófölsőben" állni a buszmegállóban. Éppen háttal volt, így könnyen el tudtam olvasni: Szoboszlai, Hungary. Talán ő is készül a jövő heti EB-selejtezőre, merthogy mi sok ezren, biztosan. 

Napi sudoku - könnyebb verzió

VAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Szerdán az emlőrák megelőzéséért

VAOL Összefogás az emlőrák megelőzéséért címmel szervez rendezvényt a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda a Szombathelyiek Egészségéért Egyesülettel együtt. Kezdés: szerdán 17.45-kor a Városháza előtti téren.

Spórolnak az étellel

VAOL A figyelemfelhívó napon kiderült: Burgenland országosan a 4. legjobb élelem-takarékoskodó.

Jubilál idén a táncegyüttes

VAOL Fennállásának 55. évfordulóját ünnepli a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes. A jubileum előtt tisztelegve Napot láttam én felkelni címmel adnak műsort október 14-én 17 órakor a színházteremben.

A toronyi iskolát támogatták a jótékonysági délutánnal

VAOL Eredményesen zárult az Aranypatak Kulturális Alapítvány jótékonysági délutánja Toronyban: csaknem 500 ezer forint gyűlt össze - számoltak be a település honlapján.

Hamis útlevél a kölyökkutyáknak - A NAV munkatársai megállították a román autóst az M1-esen - videó

VAOL Hamis állatútlevelekkel próbált öt kölyökkutyát Németországba juttatni egy román nő, akinek autóját a NAV munkatársai Komárom-Esztergom vármegyénél ellenőrizték - írta közleményében a NAV.

Műtárgybújócskát indít az Iparművészeti Múzeum

VAOL Műtárgybújócska címen indít művészeti sétát az Iparművészeti Múzeum. A Ráth György-villában végződő, tíz állomásos programot először szombaton rendezik meg.

Kamion és személyautó koccant Szombathely határában - helyszíni fotók

VAOL Szerdán délután egy ukrán rendszámú kamion és egy német rendszámú Mercedes személyautó koccant össze sávváltás közben Szombathelyen, a Zanati úton. A balesetben nem sérült meg senki. A rendőrségi helyszínelés idején az érintett járművek az egyik forgalmi sávot elfoglalták, emiatt kisebb torlódás alakult ki a környéken.

Elrajtol az új röpiszezon

VAOL Ma a balatonfüredi Szent Benedek Akadémia II.-es csapata ellen kezdi meg idegenben a SZoESE női alakulata a vasi csapatok közül elsőként a 2023/2024-es NB II.-es röplabdaszezont. Az egyetemista férfi gárda szombaton, míg a HVSE női együttese vasárnap lép először pályára.

Továbbra is megbízták

VAOL Lejárt a mandátuma a Régióhő Kft. Szentgotthárd Város Önkormányzata által delegált felügyelőbizottsági tagjainak. A képviselők a legutóbbi ülésen azt a döntést hozták, hogy a feladattal továbbra is Virányi Balázst bízzák meg 2024. december 31-ig.

Együttműködési megállapodás

VAOL  képviselő-testület támogatta a javaslatot, miszerint az önkormányzat együttműködési megállapodást köt a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft.-vel. Az iroda a továbbiakban segít a közvetlen uniós források megszerzésében és a pályázati feladatokban.

Változás jön a szak- és felnőttképzésben, valamint a felsőoktatásban

VAOL A szakképzésben, a felsőoktatásban vagy a felnőttképzésben elvégezhető rövid képzések igazolására egységes mikrotanúsítványok bevezetését tervezi a kormány - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy a témában rendezett szakmai konferencián.

Ezt jó, a ha tudod! - Vonatpótlók és módosított menetrend Szombathely — Nagykanizsa vonalon

VAOL 2023. október 06-tól 2023. október 19-ig Újudvar — Nagykanizsa állomások között valamint Szombathely állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a 17 Szombathely — Nagykanizsa vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek - olvasható a MÁV által megosztott közleményben. Újudvar — Nagykanizsa állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 18900/8900 és 8901/18901 sz. vonatok utasainak Zalaszentiván állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk. A 9839 sz. vonatról a Sopron felé utazóknak Szombathely állomáson másik vonatba (19839) kell átszállni. A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, további információ érhető el a www.mavcsoport.hu/vaganyzar oldalon. A vágányzár időtartamán kívül érvényes menetrend elérhető a www.mavcsoport.hu/menetrend oldalon.

Vonattal utazók figyelem! - Bécsben át kell szállni

VAOL Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk, míg a másik irányban érdemes a tervezettnél korábban induló vonatot választani – tudatta a MÁV az MTI-vel.

Hamis útlevél a kölyökkutyáknak - A NAV munkatársai megállították a román autóst az M1-esen

VAOL Hamis állatútlevelekkel próbált öt kölyökkutyát Németországba juttatni egy román nő, akinek autóját a NAV munkatársai Komárom-Esztergom vármegyénél ellenőrizték - írta közleményében a NAV.

Újra elkezdődik a nyelvi kurzus

VAOL Az 55 éves Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) mindig is fontosnak tartotta a magyar kultúra és nyelv ápolását a magyar népcsoport lakta területen. Tevékenységük újabb mérföldköve, a múlt félévben elindult magyar nyelvi kurzus, amelyet most ősszel ismét folytatnak.

Kispályás foci: gólok, mérkőzések

VAOL A negyedik hét mérkőzéseivel folytatódott a 2023/2024-es városi amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság.

Szerdai moziműsor Vas Vármegyéből

VAOL Szombathely, Agora – Savaria Filmszínház:Apró hősök – Kalandos vizeken 16.35 (francia animációs fantasy) – Az Alkotó 18.30 (amerikai sci-fi akciófilm) – Varrat 21.25 (magyar dokumentumfilm) – Exhibition on Screen: Mary Cassatt –AModern Nő portréja 14.25 (angol életrajzi film) – Aranyéveink – Végül újrakezdjük? 16.15 (svájci–dán vígjáték) – A szerelem természete 20.15 Cinema City (Savaria Plaza): Apró hősök – Kalandos vizeken 16.30 (francia animációs fantasy) – Kísértés 20.30 (lengyel thriller, romantikus dráma) – Az Alkotó 15.10, 17.50, 20.30 (amerikai sci-fi akciófilm) – Feláldozh4tók 18.10, 20.15 (amerikai akciófilm) – Miután annyi minden történt 14.10, 18.30 (amerikai romantikus dráma) – Szeánsz Velencében 15.00, 17.15, 19.30 (amerikai–angol krimi) – Bazi nagy görög lagzi 3. 16.10 (amerikai vígjáték) – Ricsi a gólya és az elveszett kincs rejtélye 13.10 (belga–német–norvég animációs film) – Oppenheimer 13.00 (amerikai életrajzi dráma) Celldömölk, KMKK Art mozi: A célpont 17.00 (francia–német thriller) – Az Apáca 2. 19.00 (amerikai horror) Bükfürdő, Funcity: Apró hősök – Kalandos vizeken 14.50 (francia animációs fantasy) – Kék Bogár 16.40 (amerikai–mexicói sci-fi) – 10 nap anyu nélkül 2. 19.00 (francia vígjáték)

Több tonna ólomakkumlátort értékesített a vasi férfi, felfüggesztett is járhat érte

VAOL A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint közel két éven keresztül engedély nélkül gyűjtött több mint három és fél tonna – veszélyes hulladéknak minősülő – ólomakkumulátort, melyet szabálytalanul szállított hulladéklerakó telephelyekre.

Pálinka – banánból is: a főzés rejtelmeiről Horváth Tamás beszélt kóstoláskor

VAOL Finomabbnál finomabb, sőt igazi kuriózumnak számító pálinkákat kóstolhattak az érdeklődők a hegyháthodászi pálinkafőzdében a Helyben vagyunk elnevezésű vidékfejlesztési program részeként. A pálinkafőzés rejtelmeiről Horváth Tamás tulajdonos beszélt a termelői műhelylátogatáson.

Napi keresztrejtvény

VAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Körmend - óriási csata, hatalmas győzelem! - fotók

VAOL A kosárlabda FIBA Európa Kupa körmendi selejtezős csoportjának első mérkőzésén a házigazda Egis Körmend végletekig kiélezett, igazi közönségcsalogató meccsen verte 4 ponttal a ciprusi Anorthosis Famagustát.

Adorján Andor újságíró Szombathelyen született - érdemes megismerkednünk vele

VAOL "...nekem Franciaország... a sorsom és végzetem" - Adorján Andor élete és munkássága címmel, szombathelyi támogatással adta közre Tüskés Anna a szombathelyi születésű - mára szűkebb hazájában teljesen elfeledett - újságíró, író, műfordító válogatott leveleit. A BEDK-ban kedden délután volt a bemutató.

Több az álláskereső

VAOL A munkanélküliségi adatok tovább emelkednek Ausztriában és Burgenlandban is.