Újabb tragédia, osztrák-magyar élelmiszerteszt, elkószált konda – Ilyen volt a harmadik hét Vasban

Összefoglaltuk 2020 harmadik hetének néhány fontosabb történését:

Amikor a Weöres Sándor Színház helyén még a HEMO állt

VAOL 2000 elején még elképzelhető volt, hogy a Magyar Honvédség szombathelyi Helyőrségi Klubja 2001-től közhasznú társaságként működjön tovább.

Rózsafánk, vánkosfánk, cigenudli – Variációk a farsangi szezon közkedvelt csemegéjére

VAOL Sokan szeretik a farsangi fánkot, de igazán szépre, könnyűre, szalagosra nem mindenki tudja elkészíteni. Háziasszonyaink segítségével most néhány olyan variációt mutatunk meg, amelyek megtörik a szalagos fánk egyeduralmát és talán az elkészítésük sem fenyeget kudarccal.

Egy kis varázslat és jótékonyság a huszadik Bersek-bálon (Fotógalériával)

VAOL Hajnali 5-ig nem ürült ki a táncparkett, és volt, aki folytatást követelt a VáRosi Duótól – ez is sokat elárul a 20. Bersek-bál hangulatáról. A BE-JÓ lányok, majd Meggie műsora, 11-kor a szülők-tanárok meglepetéstánca vitt még színt az estébe.

Bevonták a gyerekeket: a 2020-as évkönyvet rajzokkal illusztrálták

VAOL A közelmúltban már hozzájutottak az érdeklődők a Magyarországi Szlovének Szövetsége által megjelentetett Porabski Koledárhoz , vagyis a 2020-as Rábavidéki kalendáriumhoz.

Még népesebb és ugyanolyan hangulatos a büki horvát bál

VAOL Tizenhatodik alkalommal rendezett bált a büki horvát nemzetiségi önkormányzat, a helyszín ezúttal is a Fürdő étterem volt.

Véget ér a ködös, felhős idő Vas megyében – Újra láthatjuk a napot

VAOL Hétfő délutántól szakadozik fel a felhőzet.

Felsőbükön található a legtöbb gondozatlan terület

VAOL Két területet is rendbe tetetett az év elejére az önkormányzat Felsőbük városrészben: a cél a nyugodt, esztétikus lakókörnyezet megteremtése.

Több volt a tűz, mint a műszaki mentés Csepregen

VAOL Csaknem nyolcvanszor vonultak tavaly a csepregi tűzoltók, ha pedig nem dolgoztak, kivették a részüket Csepreg közösségi életéből. Eszközfejlesztésről és gyereknapi tervekről is beszélt az elnök.

Szomszédvári rangadón bukott el a SZoESE

VAOL Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában rangadót bukott a SZoESE, a szomszédvár Nagykanizsától kapott ki hazai pályán.

Két szavazattal győzött az új polgármester Döröskén

VAOL Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap a településen, ahol tavaly ősszel szavazategyenlőség alakult ki a két független polgármesterjelölt között, ezért meg kellett ismételni a voksolást.

Baleset történt a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében

VAOL A helyszínelés ideje alatt torlódásra kell számítani.

Két korábbi Haladás-játékos is külföldi bajnokságban folytatja pályafutását

VAOL Mindkét labdarúgó Szombathelyről az Újpest együtteséhez igazolt, ám egyiküknek sem jött be a váltás.

Ketten is eltiltás hatálya alatt vezettek Szombathelyen

VAOL A szombathelyi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a két férfit.

Száz éve halt meg John Francis Dodge autógyáros

VAOL 30 éves a szentgotthárdi Opel- és az esztergomi Suzuki-gyár

A precíz kézimunka grammonkénti értéke az aranyéval vetekszik

VAOL A Duna–Tisza közi homokhátság legmagasabb részén fekszik Kiskunhalas. Nevét a várost körülvevő tóról, mocsaras vidékről kaphatta.

Vasárnap reggel teljesen lezárják az M1-es autópályát

VAOL Nagyegyháza és Óbarok térségében vadkihajtás miatt teljesen lezárják a sztrádát vasárnap reggel.

Vadászat miatt két útszakaszon is alkalmanként leállítják a forgalmat Vas megyében

VAOL Mutatjuk, hogy pontosan melyik két szakaszon kell erre figyelni:

Feltorlódtok a járművek az M1-es autópályán Hegyeshalomnál

VAOL Aki arra jár, hosszabb menetidővel számoljon!

A munkahelyi értékelés senkinek sem könnyű – Üzleti coach adott tippeket

VAOL Asszertivitás, valódi dialógus, kompromisszumok – a teljesítményértékelő beszélgetés kötelező elemei. Gabulya Beatrix business coach-csal azt elemeztük, hogyan készüljön a megbeszélésre a vezető és a munkavállaló, valamint, hogy mitől lesz eredményes a két fél közti kommunikáció.

Már tudni, mikor lesznek a rajtok

VAOL A Formula–1-es gyorsasági autós világbajnokság főszervezői hivatalosan is közzétették, hogy az egyes nagydíjhétvégék során az események – köztük a futamok rajtjai is – mely időpontban lesznek.

Forma –1 az égen – éjjel és nappal

VAOL Bámulatos eredménnyel, tizenhatodik helyen végzett Magyarország versenydrón csapata a kínai világbajnokságban. Vezetőjük segítségével a kulisszák mögé is betekinthettünk.

Katolikus templom épült Répcelakon

VAOL Áll már a Szent István tiszteletére szentelendő templom tornya Répcelakon, s csupán a zord időjárás hátráltatja az építkezés további munkálatait – kezdte a híradást a Vas Népe újságírója húsz évvel ezelőtt.

Olívaolaj, nem csak belsőleg

VAOL A különböző növényi olajokat a konyhában sütésre, főzésre használjuk, ám nemcsak enni jók, hanem bútorápolásra, sőt folteltávolításra is, különösen az olívaolaj.

Kaposváron lép pályára a Falco

VAOL Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Falco-Vulcano energia KC Szombathely a Kaposvár vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Fájó hazai Haladás-vereség a rangadón 

VAOL Csalódást keltő teljesítménnyel hazai pályán kikapott a Hungast-Haladás Szombathely extraligás női röplabdacsapata a vendég MTK-tól.

Zalaegerszegi adást hallhatunk majd a 97,1-en

VAOL A Médiatanács több rádió sorsáról is döntött, köztük a Szombathely 97,1-ről is.

Ezek a tündéri kutyusok szerető gazdira vágynak

VAOL Szeretne egy kutyust? Jó helyen jár! A Fekete István Állatvédő Egyesület gazdikeresői tűkön ülve várják, hogy valaki magához vegye őket. Ismerje meg az egyesület 3 gazdikeresőjét!

Kályha kéménye izzott Kőszegen

VAOL A tűzesethez a kőszegi önkormányzati tűzoltókat riasztották.

Az Év sportolója gála – Ekler Luca és a férfi kosárlabda-válogatott is díjat kapott

VAOL Vas megyei győzteseket is avattak az M4 Sport-Az Év sportolója csütörtök éjszakába nyúló gáláján a Nemzeti Színházban.

A KIBE-autót bevethetik árvíznél, üzemi balesetnél

VAOL Rendkívüli helyzetekben bevethető, informatikai és kommunikációs eszközökkel felszerelt gépjárművet kapott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019-ben. A neve: Kritikus Infrastruktúravédelmi Bevetési Egység (KIBE).

Hazatalált a gencsapáti konda

VAOL Olvasói fotót közöltünk tegnap, amelyen azt kapta valaki lencsevégre, hogy disznók kóborolnak szabadon a településen, a felső megállónál. Szerencsére azóta már visszakerültek az állatok a helyükre.

Egerésző kócsagokkal találkozhatunk Szombathelyen is

VAOL A nagy kócsag száz éve a kipusztulás szélére sodródott. A természetvédelmi oltalom hatására ma már sokfelé megfigyelhetjük.

Itt a teketavasz

VAOL Hétvégén folytatódik az NB I-es tekebajnokság. A Nagymizdó és a Sárvár hazai pályán, a Balogunyom, a Csákánydoroszló, a Halogy idegenben kezd.

Melléképület égett Szőcén

VAOL A tűzoltók két gázpalackot kihoztak az épületből.

A dal megtartóereje – Húszéves lett az Ivánci Népdalkör

VAOL A népdal a megíratlan idők lírai emlékezete – Csoóri Sándort idézte a húszéves Ivánci Népdalkör jubileumi ünnepségén szombaton V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos.

Olvasóinknak fontos a biztonság, legtöbbjük otthonában van szén-monoxid érzékelő

VAOL Kíváncsiak voltunk, vajon olvasóink hogy állnak az adott témával kapcsolatban.

Kőszeg is csatlakozott a Jégpályák Éjszakájához (Fotógalériával)

VAOL

Hamarosan indul az Év párja 2019 fotópályázatunk!

VAOL Játsszatok velünk! Idén is útjára indítjuk Az év párja 2019 elnevezésű esküvői fotópályázatunkat, melynek győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak.

Ilyen lett a felújított nagykölkedi rendelő

VAOL Komfortos és akadálymentes lett a nagykölkedi orvosi rendelő. A Magyar falu programban nyert 16,2 millió forintból újult meg az épület, amit szombaton vettek ünnepélyesen birtokba a nagykölkediek.

Nagy lehetőség rejlik a civil szervezetekben

VAOL A minap tartotta évnyitó közös tárgyalását Szentgotthárdon a MURABA Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás.

Valamennyi meccsét megnyerte az AVUS

VAOL Pontveszteség nélkül, mind a négy meccsét megnyerve jutott a legjobb nyolc közé az AVUS a vízilabda Komjádi Kupában.

A Körmend nyerte a piros-fekete rangadót Szolnokon

VAOL Kiélezett, pontgazdag meccset játszott az Egis Körmend a Szolnoki Olajbányásszal. A piros-feketék rangadója csak az utolsó percben dőlt el, a végén a vasiak örülhettek, akik fontos győzelmet hoztak el a Tisza-partról.

Négyszer annyi bárányhimlős Vas megyében

VAOL Az év első hetében öt, a másodikban már húsz bárányhimlős megbetegedést számolt Vas megyében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Más fertőző betegségeket is feljegyeztek. Országosan is nőtt a számuk.

Szikrák, lábak, szerelmek – A 40 éves Soltis Lajos Színház színészbálja a felnőttkorba lépett

VAOL A színészek és színházbarátok bálja szombaton a felnőttkorba lépett: ez volt a tizennyolcadik farsangi mulatság Celldömölkön, a negyvenedik születésnapját ünneplő Soltis Lajos Színház szervezésében.

Mit kell tudniuk azoknak, akik madarat szeretnének az otthonukba?

VAOL Összegyűjtöttük, mi mindent kell tudnia annak, aki papagájt szeretne otthonába. Mindjárt kettőt.

Télies időre számíthatunk vasárnap Vas megyében – Hó, majd havaseső is eshet

VAOL Zalában vasárnap reggelre már beköszöntött a havazás, Vasban egyelőre még nem öltözött fehérbe a táj. 

Ezért ne induljon soha útnak lefagyott szélvédővel (Videóval)

VAOL Reggel 6:30. A paneltömbök között megbújó parkolók felől valamiféle kaparászó hangra lehetünk figyelmesek. Aztán még egyre és még egyre. Már-már egy kakofón hangversenyen érezhetjük magunkat, pedig csak az emberek kaparják a jeget járműveikről.

Szemet gyönyörködtető látnivalókkal kecsegtet a Krka Nemzeti Park

VAOL Érdemes fürdőruhával érkezni a Krka folyó legnagyobb vízeséséhez, mert a medencében fürödni is lehet. A folyó vize szeptemberben melegebb, mint a tengeré, nyáron pedig kellemesen hűs.

Az utolsó negyedben átgázolt a Kaposváron a Falco KC

VAOL Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Kaposvár vendégeként szerezte meg 15. győzelemét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. Az utolsó negyedben átgázolt ellenfelén.

Az egyházi iskola nem vesz el semmit, inkább lelki többletet ad

VAOL Kötetlen beszélgetésre hívta tegnap délután Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa és a Nagyboldogasszony plébánia a város általános és középiskolás diákjait. Az Iskola, érték, választás, lehetőség című program a gyerekek számára adott lehetőséget, hogy feltehessék kérdéseiket: mire kell számítaniuk, ha a jövő tanévtől esetleg már egyházi iskolába fognak járni?

Havazásra is számíthatunk a hétvégén Vas megyében

VAOL Az előrejelzés szerint újra fehérbe borulhat megyénk.

A tűlevelet is lehet hasznosítani

VAOL A legtöbb háztartásban legkésőbb január 6-ig, vízkeresztig leszedik a karácsonyfákat és kidobják, kiültetik vagy elégetik a fenyőfákat.

Ingyenes, de kötelező a horgászvizsga

VAOL Az ingyenesen megszerezhető horgászvizsga minden horgásznak kötelező, aki elmúlt 14 éves. A legközelebbi vizsga január 30-án lesz.

Vasárnap tartják Szent Fábián és Szent Sebestyén ünnepét

VAOL Van, ahol már a hétvégén, de legkésőbb hétfőn a megye számos településén megkezdődnek az ökumenikus imahét alkalmai – ezeket is soroljuk.

A szeretet több mint érzés

VAOL A szeretet misztériumáról szervezett beszélgetős filozófiai estet csütörtökön az ŐrvidékHázban a 2018-ban meg­alakult Új elmélyedés gondolkodó társaság.

A Nagykanizsa nyerte a szomszédvári rangadót

VAOL Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában rangadót bukott a SZoESE, a szomszédvár Nagykanizsától kapott ki hazai pályán.

Piros-feketék bajnoki csatája

VAOL Az eredetileg kiírthoz képest egy nappal később rendezik meg a Szolnoki Olajbányász-Egis Körmend találkozót. A 16. forduló rangadója vasárnap 18 órakor kezdődik Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban.

Magyar Horgászkártya: az ügyintézés egyszerűsödik

VAOL A 2018-ban bevezetett horgászkártya egyre több szolgáltatást fog nyújtani a jövőben, az ára pedig idén sem változik.

Savaria Szálló: újabb bizonyíték, hogy nem kell a városnak a kultikus épület

VAOL A Vas Népe írta meg először: január 22-ig kell döntenie a közgyűlésnek arról, hogy dr. Nemény András megtartja-e kampányígéretét és megveszi-e az önkormányzat a Savaria Szállót. Most úgy tűnik: nem igényel költségvetési végrehajtást a várható döntés.

Akciódús nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban

VAOL Meglepetés­akcióval és bemutatókkal készültek a körmendi rendészetiben a nyílt napra, de az érdeklődők a megváltozó képzési rendszerről is sokat megtudhattak.

Fogadjon örökbe egy papot!

VAOL Fogadj örökbe egy szerzetespapot 2020-ra! címmel hirdettek meg országost felhívást katolikus iskolába járóknak, amellyel számukra ismerős vagy ismeretlen atyákért ajánlhatnak fel imát egy éven keresztül. Nem csak egy papot választhatnak és nem is muszáj egyedül: osztályközösségként is részt vehetnek benne.

Párás, ködös lesz a péntek

VAOL Pénteken a hőmérséklet 0 és -2 fok között alakul.

A 87-es út: elkészült az áttekintő térkép

VAOL 2021-ben építési engedélyt kaphat az a 2x2 sávos új út, amely Kőszeget köti majd össze a megyeszékhellyel. Elkészült az áttekintő térkép, a Városháza fejlesztési irodáján megtekinthető.

Kereskedők, kirakodók a Sárvár Arénánál: keleten és nyugaton

VAOL Két év után visszaköltözött eredeti helyére, a Nádasdy utcába a sárvári piac. Januárban már a Sárvár Aréna mellett várták vásárlóikat a kereskedők.

Újévi és születésnapi koncert telt házzal, Répcelakon

VAOL Nagy sikerű újévi koncertet adott a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar, a harmincadik születésnapját ünneplő művelődési házban.

Kamion és kisteherautó ütközött az M1-esen, Nagyszentjánosnál

VAOL A kisteherautó sofőrje megsérült, a járműbe szorult.

dsdss

VAOL

Iparosbál: mulattak és jótékonykodtak Kőszegen (Fotógalériával)

VAOL Több mint 190 résztvevője volt a szombat éjjeli Iparosbálnak – a Jurisics-vár lovagtermében kitűnően szórakozott és közben jótékonykodott is a Kőszeg és Vidéke Vállalkozók Ipartestülete és vendégeik.  

Olvasónk küldött egy gyönyörű bizonyítékot, hogy a tél is lehet színes

VAOL Aki keresi a szépet ebben az évszakban is, meg is fogja találni.

Követi a családi hagyományokat a szombathelyi tűzoltó

VAOL Édesapja nyomdokaiba lépett Halász Róbert tűzoltó zászlós.

Hamarosan indul az Év párja 2019 fotópályázatunk!

VAOL Játsszatok velünk! Idén is útjára indítjuk Az év párja 2019 elnevezésű esküvői fotópályázatunkat, melynek győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak.

Művészi identitás zászlókra festve – Sütő Évának nyílt kiállítása Szombathelyen

VAOL Sütő Éva iparművésznek nyílt kiállítása zászlójelek és minitextilek címmel pénteken, a Levéltárban. A kiállítás február 8-ig látogatható.

Pajtaszínház Keléden: Üvegbe zárt történetek

VAOL A Pajtaszínház Program keretében 2015 óta összesen 100 magyar faluban jött létre amatőr színjátszó csoport, amelyekben összesen több mint 1500 színjátszó tapasztalhatta meg a színházcsinálás örömét. Keléd a maga alig 80 fős lakosságával a legkisebb település, ahol amatőr társulat alakult. Vasárnap délután mi is ott voltunk, a nyilvános főpróbán.

Ligeti ötödik az UWW-versenyen

VAOL Ötödik helyet szerzett a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) 2019. évi első ranglistaversenyén Ligeti Dániel, a Haladás VSE válogatottja a szabadfogásúak 125 kilós súlycsoportjában.

Mindhárom vasi választókerületi elnökkel tárgyalt Orbán Viktor

VAOL Vas megye mindhárom országgyűlési képviselője találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel. Erről hivatalos közösségi oldalukon is beszámoltak.

Akik Művelik a csodát – Fábián Gábor és még sokan mások

VAOL Vannak emberek, akik nem magyarázzák, hanem művelik a csodát. Éppen ezért kell néha szót ejteni róluk. A filmes-fotós Fábián Gábor is közéjük tartozik. Egyszer álmodott egyet (meg még egyet, meg még egyet), létrehozott egy módszert, egy egyesületet, útnak indított egy országos filmszemlét. Lehet, hogy folyton álmodik?

Egyéneket, csoportot is elismertek a közösségi kultúráért díjjal Celldömölkön

VAOL Huszonhatodik alkalommal adta át a közösségi kultúráért díjakat a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület. A Kemenesaljai Művelődési Központban szombaton azokat méltatták, akik maradandót tettek a kultúra, a közművelődés területén közösségükben.

Biczó Antal nem hagyja, hogy kudarc érje a tanítványait

VAOL Határtalanul címmel jelent meg Biczó Antal könyve computer grafikáiból, amelyeket a határ menti folyó vizeknél készített fényképeiből alakított át számítógépes eljárásokkal. Két költő írt hozzájuk verseket, hogy lássunk a művész szemével.

Kiabált és rúgkapált a kisfiú, hiába nyugtatták

VAOL Sárvári olvasónktól kaptunk e-mailt: szakember segítségét kéri, mert aggasztja négyéves unokája viselkedése. Vörös Orsolya egészségpszichológusnak továbbítottuk a kérdéseit.

Harminc éve újult meg az Írottkő hotel

VAOL Megújulva, megszépülve várta vendégeit 1990 januárjában Kőszeg legnagyobb és legforgalmasabb szállodája, a város szívében elhelyezkedő Írottkő.

Az esélyesebb FTC biztosan nyert az SZKKA ellen

VAOL Nem történt meglepetés, az esélyesebb Ferencváros biztosan nyert az újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellen az NB I-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában. Az FTC fölényes, 45-19 arányú diadalt aratott.

Fikuszt idén a lakásba

VAOL Minden esztendőben megválasztják az év állatát, növényét, sőt, szobanövényét is. Idén a fikuszok kerültek a fókuszba.

Öt kis kohó, avagy vas Vasban

VAOL Ma már szinte mindnyájan egyetértünk abban, hogy megyénk a nevét a vas nevű fém kitermeléséről és feldolgozásáról kapta. Nagyon kevesen vannak olyanok, akik ennek hallatán csóválják a fejüket és úgy vélik, a vasbányászat csak Észak-Magyarországon, a hegyek között folyt.

Frisset és egészségeset a piacról

VAOL A városra telepedő köd és a kellemetlen hideg a lakásban marasztal, pedig januárban is kerülhetnek finomságok a kosarunkba a piacon. ­Kíváncsiak voltunk az árakra és különlegességekre is vadásztunk a vásár­csarnokban.

Rendhagyó autóvásár

VAOL Sokan kérhettek tegnapra szabadságot, szabadnapot, mert parkolni alig lehetett a rengeteg autótól, s nagy tömeg hömpölygött Szombathelyen, a Vasi Volán Körmendi úti telephelyén. Árulták az NDK-s menekültek itthagyott autóit. – kezdte az 1990. január 23-ai Vas Népe híradása.

Szent Margit példát ad Kőszegen

VAOL Árpád-házi Szent Margit nevét viseli Kőszegen a domonkos szerzetesnővérek fenntartásában működő óvoda, általános iskola, gimnázium és kollégium. 750 éve halt meg védőszentjük, tegnap rá emlékeztek.

Ne hagyjuk elveszni: kár lenne kidobni a papírrégiségeket!

VAOL Képeslapok, régi pénzek, katonai kitüntetés, bélyegalbum. Mit lehet ezekkel kezdeni, ha nem szeretnénk kidobni őket, de foglalják a helyet?

A maratonfutás javítja az artériák egészségét

VAOL A maratonra való edzés és maga a verseny is javítja a kezdő futók artériáinak egészségét, és körülbelül négy évvel csökkenti az érrendszer életkorát – írja egy friss tanulmány.

De szeretnék hot dog lenni! – A boszorkányok korszaka lejárt

VAOL A felnőtteknél már beindult a farsangi szezon, de a gyerekeknek még csak most kezdődnek az óvodai, iskolai jelmezes bulik.

Kanyarodó Toyotának ütközött egy Volkswagen Gencsapátiban

VAOL Pénteken délután egy Toyota haladt Gencsapáti belterületén Szombathely irányába, amikor az autó balra, egy kapubejáróhoz akart kanyarodni.

Baleset Szombathelyen, a Fő térnél

VAOL

Baleset történt Szombathelyen

VAOL

Baleset történt Pósfán

VAOL Az ORFK információi szerint baleset történt Pósfán, az Ady Endre utcában.

Ki kerül Molnár Miklós helyére?

VAOL Az elmúlt hetekben komoly találgatások folytak arról, hogy ki kerülhet a megjutalmazott volt alpolgármester helyére a szombathelyi közgyűlésben.

Márciusig megtisztítják a sárvári tavakat

VAOL Elkezdődött a közösségi munka a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesületnél. A tagok a tél folyamán megtisztítják a sárvári horgásztavakat a nádtól és egyéb hulladéktól. A munka mellett megvitatják az aktuális szabályváltozásokat és az idei haltelepítési elképzeléseket is. Legalább annyit telepítenének, mint tavaly.

A színészek és színházbarátok XVIII. bálja

VAOL Az elmúlt majdnem két évtizedben hozzászoktunk, hogy a Soltis Lajos Színház bálja nyitja a szezont a városban. Az idén ugyan beelőzött a megyebál, de ez nem csökkenti a színészek és színházbarátok báljának jelentőségét.

Böjte Csaba köszönetet mondani jött Szombathelyre

VAOL Látogatást tett tegnap Böjte Csaba testvér Szombathelyen, hogy köszönetet mondjon az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. dolgozói csoportjának és azoknak a nyugat-dunántúli vállalkozóknak, akik évek óta önzetlenül támogatják a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkáját.

A sarkvidéki szánhúzó expedíció teljesen megváltoztatta a celldömölki Varga Dávid életét

VAOL A vasi srác jelenleg Svédországban él, és kutyaszános túravezetőként dolgozik. Megkeresésünkre elmesélte élete legnagyobb kalandját, amely olyan kapukat is kinyitott előtte, amiről álmodni sem mert.

Úszó-diákolimpia – Folytatjuk a névsort

VAOL Az úszó-diákolimpia V–VI. korcsoportos városi-megyei döntőjéről is az első helyezettek jutottak a március 14-ei budapesti országos döntőbe.