Közel három milliárd forinttal támogatják a Tihanyi Apátság felújítását, turisztikai látnivalókkal történő bővítését

Két milliárd 700 millió forinttal támogatja a kormányzat a Tihanyi Apátság felújítását, turisztikai látnivalókkal történő bővítését.

A pápai gyerekek kreatívak voltak a karantén alatt is

VEOL Eredményt hirdettek a városi könyvtár nyári rajzpályázatán, a kis számú jelentkezés okán minden indulót díjaztak.

Elindult a hőségben? 11 tipp a balesetmentes vezetéshez!

VEOL Pénteken 35 fok is lehet, mára jósolják az év egyik legmelegebb napját. Annak érdekében, hogy a nagy melegben is biztonságosan tudjunk közlekedni, egy országos autókölcsönző összeállított néhány hasznos vezetési tippet.

Ismét támadnak a szúnyogok

VEOL Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt mostanra az ország legnagyobb részén, a saját bőrünkön érezhető szúnyoginvázió alakult ki.

Kötelező maszk: lazul a fegyelem Veszprémben?

VEOL A koronavírus-járvány miatt továbbra is kötelező a maszkviselés az országban, de mennyire vesszük komolyan mindezt? Vegyes a kép.

Élmények sokasága a tanoda táborában

VEOL A Lépésről lépésre Tanoda Erzsébet táborában 25 gyermek szerzett életre szóló élményeket öt napon át megyénk településeivel és hagyományainkkal ismerkedve.

Rock’n’roll a várban, családi nap a bábszínházban, DJ a szőlőben – Ezek várnak ránk a hétvégén

VEOL

Kést rántva loptak telefont Berhidán – lezárult a nyomozás

VEOL A helyi rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül elfogták és előállították a rablás gyanúsítottjait.

Klasszikus muzsikával telik meg a Vaszary villa kertje

VEOL Parádés fellépőkkel és muzsikával ajándékozzák meg a közönséget a Klassz a pARTon című komolyzenei esteken, július 12. és július 18. között.

Nemzeti zászlóval köszöntötték a dolgozókat Balatonakaliban

VEOL Tisztelem ezeket az embereket, mert tisztességgel, precízen dolgoznak, és ezt tették reggeltől estig a vírus idején is.

Tájegységek népzenéivel ismerkedtek Pápán

VEOL Németh Dénes zenekara jóvoltából autentikus népzene szól három héten át a Várkertben, a koncerteken a néptáncos növendékek mellett bárki részt vehet.

Balaton-parti és veszprémi előadásokkal vár a Pannon Várszínház

VEOL Júliustól augusztus végéig három helyszínen, Alsóörsön, Balatonfüreden és Veszprémben is játszik a Pannon Várszínház.

Veszprémben is átvételi pontot nyit az IKEA

VEOL Új átvételi pontot nyit az IKEA Veszprémben. Július 10-től már nem csak Győrbe, hanem Veszprémbe is kérhetik a rendelésük kézbesítését a cég weboldalán a vásárlók, akik jövő péntektől vehetik át termékeiket.

Hét éve lejárt jogosítvánnyal, ittasan vezetett, amikor igazoltatták

VEOL A Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottjai Dudar belterületén ellenőriztek egy gépjárművet és igazoltatták annak vezetőjét 2020. június 27-én éjszaka.

Örömmotorozás nyáron – lehet biztonságosan is!

VEOL Jóval több motoros baleset történik nyáron, mert ilyenkor sokan motoroznak, pedig az eséseket, ütközéseket, és sajnos a tragédiákat meg lehetne előzni.

Népszerűek a tóparti nyaralók, a Balaton a legfelkapottabb

VEOL Élénk a kereslet a tóparti nyaralók iránt, az érdeklődést a járvány sem vetette vissza jelentősen – közölte az ingatlan.com az MTI-vel a minap.

Trópusi időben is gyűjtötték az érmeket a zirci bringások

VEOL Az időjárás ugyan eléggé megnehezítette a résztvevők dolgát, a zirci Acél-Vakond Kerékpáros Egyesület sportolói azonban így is nagyszerűen teljesítettek az újonnan induló szezon egyik első versenyén.

Gyenge szél, sok-sok napsütés csütörtökön

VEOL Csütörtökön csak kevés felhős zavarja a napsütést.

Képzésekkel, tanácsadással könnyítik meg a közösségek munkáját

VEOL Július 1-jétől minden civil szervezet számára kötelező a NAV online adatszolgáltatás, amennyiben belföldön értékesítenek terméket vagy szolgáltatást, és erről számlát állítanak ki.

Újabb VEDAC-os dobórekordok

VEOL Szekszárdon és Szombathelyen is szép sikereket értek el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói.

Hátba szúrta feleségét a zirci férfi – elrendelték a távoltartást

VEOL A Veszprém Megyei Főügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság a hétvégén elrendelte egy, a felesége ellen elkövetett súlyos testi sértés bűntettével és zaklatással gyanúsított férfi bűnügyi felügyeletét, illetve a házastársától való távoltartását.

Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak Veszprém

VEOL A kórház előtti körforgalmat a jövőben egy virágokból kialakított szív díszíti.

Folyamatosan gyérítik a szúnyogokat Veszprém megyében is

VEOL Folyamatosan gyérítik a szúnyogokat a kiemelt turisztikai területeken, így a Balatont érintő három megyében is, közölte Dóka Imre őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata képviseletében.

Átadták az új körzeti megbízotti irodát Nyirádon

VEOL Ünnepélyes keretek között adták át az önkormányzat által felajánlott helyiséget a rendőrségnek.

Ausztria megkettőzi az ellenőrzést keleti határain

VEOL Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és a Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra – jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár – írja az MTI.

Újra nyitva a pápai zsinagóga

VEOL Július elsejétől ismét látogatható a pápai zsinagóga és az épületben található kiállítás, mely az egykori pápai zsidó családok életét mutatja be.

Megyénkben is szépen látszódik a NEOWISE üstökös, ha elég korán kelünk

VEOL A Bakonyi Csillagászati Egyesület vezetői arra hívják fel a figyelmet, hogy a napokban szabad szemmel is láthatunk üstököst az égen. Ivanics Ferenc szerint érdemes korán kelni a következő napokban.

Pálos rendtörténeti vándorkiállítás volt látható a pápai Fő utcán

VEOL Pálos rendtörténeti vándorkiállítás volt látható négy napig a pápai Fő utcán.

Szívéhez szorította Beck Zoltánt a pápai publikum

VEOL Beck Zoltán, a 30Y frontemberének lendületes, filozofikus személyisége és előadása magával ragadta a Szívemhez szorítom elnevezésű dalszövegelemzős beszélgetés­sorozat közönségét.

Átadták a Veszprém megye Tűzvédelméért kitüntetés arany fokozatát

VEOL Igaz Sándor, a Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke a Veszprém megye Tűzvédelméért kitüntetés arany fokozatát adta át Nagy Gyula nyugállományú tűzoltó ezredesnek a napokban otthonában.

2020.07.08.

VEOL

Akár mosószert is készíthetünk levendulából

VEOL Régóta köztudott, hogy a levendula hatékony a molyok ellen, ám emellett dekorációként és illatosítóként szintén használhatjuk. A szezonális növény a lakás bármely pontjára becsempészhető, még a mosókonyhába is.

Új vezető került a Bakony Harckiképző Központ élére

VEOL Oszlánszki Béla alezredes váltja a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ (BHK) élén a Székesfehérváron tovább szolgáló Vokla János ezredest.

Nagy László vezette az edzést

VEOL Óriási érdeklődés mellett Nagy László, egykori világklasszis kézilabdázó, a Telekom Veszprém sportigazgatója, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke tartott edzést az alsóörsi sportcsarnokban.

Érdemes szombat délelőtt strandolni, délután érkezik a hidegfront

VEOL Hidegfront érkezik a hétvégén, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

Nekem a Balaton… – a 10 legjobb dal a magyar tengerről

VEOL Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb dalokat, amelyek évszaktól függetlenül visszaidézik a nyaralás hangulatát. Neked melyik a kedvenced?

A beszéd művészete nem kiváltság, bárki által megtanulható

VEOL Az előadónak az egy mondatban összefoglalható céljára kell fókuszálnia a beszédében, minden adatnak, sztorinak azt kell szolgálnia, alátámasztania. Nem szabad feleslegesen elkalandoznia – ez talán a legfontosabb a retorikában – állítja a Toastmasters Veszprém, a nyilvános beszédet oktató csoport elnöke, Pusztai Ádám.

Megújult Gyepükaján művelődési háza

VEOL Több mint 15 millió forintból újult meg a település kultúr­háza, amelyet csütörtökön kiállításmegnyitóval egybekötve adtak át.

Bakonynána vonzó a fiatalok számára

VEOL A Magyar Falu Program keretében megvalósult fejlesztéseket járta be Bakonynánán a település polgármestere, Németh Zsuzsanna és a térség országgyűlési kép­viselője, Ovádi Péter.

Taliándörögdi családi házból lopott pénzt, a rendőrség lezárta a nyomozást

VEOL A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot a 24 éves szentkirályszabadjai lakos ügyében.

Pezsgés az alsóörsi mólónál: nyár, sör és zene

VEOL Sörtörténeti előadással, sörivó versennyel, kitűnő muzsikával rendezik meg idén a sörnapokat Alsóörsön, a Sirály parkban, ami szerdától vasárnap estig tart.

Emléktúrát szerveztek a Baglyas-tetőre a szabadság napján

VEOL A magyar szabadság napja alkalmából a Palotai Turul Társaság idén is emléktúrát szervezett a Baglyas-tetőn található kopjafához.

Nyaralás közben is kényelmesebb az e-recept

VEOL Az e-recepttel a belföldön nyaralóknak is kényelmesebb a gyógyszerek kiváltása.

Nagy arányban vettek részt koronavírus szűrésen Veszprém megyében

VEOL Alacsony volt a koronavírus-fertőzöttek száma és az átfertőzöttség mértéke a négy orvos­egyetem által végzett vizsgálat adatai szerint május közepén.

Két forgalmas utat újítanak fel Veszprémben

VEOL Párhuzamosan újul meg a Pápai út és a Kistó utca jövő tavaszra.

Átadták a Bakonyba vezető útszakaszt

VEOL A Bakonykoppány és Bakonybél közötti, az elmúlt években rendkívül rossz állapotúvá vált, nagy forgalmat bonyolító útszakasz újult meg több mint három kilométeren. További fejlesztéseket terveznek Zirc felé.

Gólyahír: velük gyarapodott Veszprém megye az elmúlt napokban

VEOL Születések a megyeszékhelyen július 6-án és 7-én.

Mutatjuk, milyen a passió-karamell – Megkóstoltuk az Év Fagyiját!

VEOL Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

Vita a tapolcai strand és a helyi járat körül

VEOL A Fidesz–KDNP helyi szervezete nem ért egyet a városvezetés azon döntésével, hogy az idei nyárra nem nyitják ki a helyi strandot.

Éljük okosan a Balatont!

VEOL Egyre többet szerepel az ÖK Balatoni Limnológiai Intézete a hírekben, hivatkozásként valamilyen Balatonnal kapcsolatos hírmagyarázatra.

Munkába álltak a fürediek

VEOL Azonosulni tud az elnökség célkitűzésével György László, a Balatonfüredi KSE NB I.-es fér­fi­ké­zi­csapat új vezetőedzője.

Heteken át udvari istentiszteletet tartanak a pápai templom felújítása miatt

VEOL Heteken át udvari istentiszteletet tartanak az evangélikusok a templom felújítása miatt, amihez már felállították a fedett sátrat a Lutheránus sziget udvarán.

Körzeti megbízotti irodát és térfigyelő kamerarendszert avattak Nyirádon

VEOL A település biztonságát növeli a most átadott térfigyelő kamera rendszer, valamint a körzeti megbízotti iroda.

Négy új nevet avattak fel a megyei természetjáró kopjafán

VEOL A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség természetjáró kopjafájának újraavatásán, valamint a Csárda- és Kab-hegyen, a pulai kőparkban, Nagyvázsonyban és az ausztriai Rába-szurdokban is megfordultak a pápai Bakancsosok.

Kábítószergyanús anyagot tartott hátizsákjában a Tüskeváron igazoltatott férfi

VEOL Az ajkai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a soproni lakost.

Előadás a pápai takácsmesterség szövevényes múltjáról

VEOL Lőrincz Péter szövőszékkészítő és takácsmester, népi iparművész indíttatásáról, a textiles szakmáról és annak helyi vonatkozásairól beszélt a Várostörténeti Honismereti Kör tagjainak.

Közúti balesetet okozott az ajkai férfi, a rendőrség lezárta a nyomozást

VEOL Ketten súlyosan megsérültek az M7-es autópályán történt balesetben. A Gárdonyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Absztrakt struktúrák a révfülöpi kiállításon

VEOL Hoppla-hopp címmel nyílt meg a Rév-Art Galéria idei évi első kiállítása.

Veszprémben is vásárolhatunk csomagolásmentesen

VEOL A legjobb hulladék az, ami nem is keletkezik. Már nem elég, ha különválogatjuk a szemetet, csökkenteni kell a mennyiségét.

Száraz lesz a szerda, sok napsütéssel

VEOL Szerdán napos, száraz idő vár ránk, délután gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül.

Ajkán és Veszprémben is vettek mintákat az országos vizsgálathoz

VEOL Két Veszprém megyei településről is kerülnek minták abba az országos kutatásba, amely során szennyvízből mutatják ki a koronavírus örökítőanyagának jelenlétét.

Tengerparti kirándulás a Kőkatlan tanösvényen

VEOL Geotúrával avatták fel a Kőkatlan virtuális tanösvényt.

Közösen ünnepeltek a Semmelweis-napon

VEOL A Semmelweis-nap alkalmából Döbröntén ünnepeltek a pápai és környékbeli egészségügyi dolgozók, valamint a szociális intézmények munkatársai.

Tarolt a „Passio karamell”, füredi lett az Év fagylaltja az országos versenyen

VEOL A Passio karamell lett az év fagylaltja, és ezüstérmet kapott a törökmézes vanília az országos versenyen.

Gólyahír: velük gyarapodott Veszprém megye az elmúlt napokban

VEOL Születések a megyeszékhelyen június 30. és július 5. között.

Sorozatban törték fel az autókat egy fűzfői strand parkolójában

VEOL Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy június 27-én az egyik helyi strand parkolójában egy autót valaki feltört, és abból műszaki cikkeket, készpénzt lopott el, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Aranyi Péter étteremnyitáson is gondolkodott

VEOL Hogyan változott a pincér- és a szakácsszakma megítélése az elmúlt években?

Mobiltelefont és pénztárcát lopott, a bankkártyával többször vásárolt is a kertai férfi

VEOL Az ajkai rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a 22 éves kertai lakost.

Körbálák égnek Taliándörögdön

VEOL A tűzoltók felügyelet mellett égetik le a bálákat.

Újabb ifjúsági magyar rekordot ért el Varga Gréta

VEOL Huszonhat éves, ha úgy tetszik, szakállas rekordot adott át a múltnak Varga Gréta. A Sportolj Velünk SE futója a múlt heti 5000 méter után most 1500-on javította meg az ifjúsági magyar csúcsot.

Nagy slágerekkel nyitott a paloznaki kávézó

VEOL A községben már több mint nyolc éve nem működik kocsma, helyét egy impozáns étterem vette át, melybe a helybéliek kevésbé jártak.

Színek, formák, ízek, illatok kavalkádja a szabadtéri tárlaton

VEOL A házigazda élményfestő célja azt volt a szabadtéren rendezett kiállítással, hogy pozitív élményeket szerezzenek vendégei a rendhagyó tárlaton.

Szemtanúk jelentkezését várja a tapolcai rendőrség

VEOL Segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást a helyi rendőrkapitányság egy Káptalantótinál történt baleset kapcsán, várják a szemtanúk jelentkezését.

Csapadék nem, hőség lesz pénteken

VEOL Pénteken mérsékelt széllel száraz, meleg levegő érkezik fölénk.

Öt ajkai gól a Sopron ellen

VEOL Második edzőmérkőzésén is fölényes győzelmet könyvelhetett el az NB II-es FC Ajka NB III-as riválisa ellen.

Színházi hangosítók: Amikor kevés a kimondott szó, akkor van rájuk szükség

VEOL A műszaki dolgokat és a művészetet, a technikai eszközöket és a zenét egyaránt kell szeretniük a színházi hangosítóknak.

2020.07.10

VEOL

Hármas karambol a 7-es főúton

VEOL Enying térségében forgalmi akadályra kell számítani.

Zebrán ütött el egy fiút a várpalotai sofőr, maradandó fogyatékosságot okozott

VEOL Közúti baleset gondatlan okozása miatt folyt büntetőeljárás a 42 éves várpalotai sofőr ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Három távon túrázhatunk vasárnap

VEOL Káptalantótiból indít túrákat vasárnap a Zöld Bakancs Túraklub Balatonalmádi.

Veszprémben októbertől bírság jár, ha engedély nélkül díszfát vágnak ki vagy zöldterületen parkol

VEOL Önkormányzati engedélyhez kötik a magánterületi díszfák kivágását szeptembertől a megyeszékhelyen, és az új rendelet előírja a fás szárú növények egy éven belüli pótlását is.

A tüskevári férfi besétált egy lakásba, és ellopta a pénzt a konyhaasztalról

VEOL Az ajkai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 29 éves tüskevári lakost.

Kigyulladt egy nyaraló tetőszerkezete Balatonalmádiban

VEOL A tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat.

Ne történjenek tragédiák a Bakonyban sem!

VEOL Motorosokat láttak vendégül a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai, majd közös túrát tettek a 82-es számú főút cseszneki pihenőjéig.

Súlyosbítottak az ítéleten

VEOL Pénzbüntetésre és a lapszerkesztői foglalkozástól való három év eltiltásra ítélték jogerősen a miniszterelnöki interjú meghamisításával megvádolt korábbi szerkesztőt.

2020.07.09

VEOL

Kerítésnek ütközött egy kisteherautó a 832-es út pápateszéri szakaszán

VEOL A balesethez Pápáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók.

Birtokba vették a pápai külső-várkerti futópályát

VEOL Felavatták a város legújabb sportlétesítményét, a külső-várkerti futópályát, mely az Országos Futópálya-építési Program keretében készült el.

Nyáron is veszélyes lehet a szén-monoxid

VEOL Nyáron is történhet szén-monoxid mérgezés, ami nemcsak a fűtési szezonban jellemző, derült ki a katasztrófavédelem tájékoztatójából. Az évenkénti kéményellenőrzéssel, a fűtőberendezés karbantartásával, a megfelelő szén-monoxid-érzékelővel, és a rendszeres szellőztetéssel meg lehet előzni a mérgezést.

Nyolc focipálya épül Veszprém megyében

VEOL Hét grassroots méretű grundfocipálya, valamint egy 40x20-as műfüves pálya épül Veszprémben és a megye négy másik településén.

A másodedző lett a kosarasok új szakvezetője

VEOL Baksa Szabolcs, az előző idényben Mérész Csaba, valamint Nikola Lazics segítője lett a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttes szak­vezetője.

Fokozott elővigyázatossággal készül az újrakezdésre a Telekom Veszprém

VEOL Nagy László, a csapat sportigazgatója szerint a rendhagyó szituáció miatt ezúttal szakmai tudásuk mellett józan paraszti eszükre is szükség lesz a felkészülés kezdetén.

Szakembereket képeznek Pápán

VEOL Csontozómunkás-képzés indult a városban, részben a Foglalkoztatási együttműködések a pápai járásban elnevezésű projekt keretében.

Újabb okospaddal gazdagodott Várpalota

VEOL A Dísz téren található okospaddal megegyező, telefontöltőkkel felszerelt, wifi hotspotként is működő különleges utcabútort adtak át a napokban a Várpalotai Bányász Sporttelepen.

Több fát is kivágtak a veszprémi kerékpárút mellett

VEOL Kivágtak több fát az Almádi úti és a déli elkerülő kereszteződésében, jelezték olvasóink.

A pápai atléta a világelső

VEOL A Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, Füredi Dániel a Németh Pál Dobóakadémia Nyári versenysorozatán világranglista első helyezést érő eredményt ért el.

Nyaralási költségek: Előre kell tudni, hogyan és mit kell fizetnünk

VEOL A Covid19 vírus miatt érdemes szállásfoglalás előtt még inkább körültekintőnek lenni és olyan helyet választani, ahol az utazás előtt díjmentesen vissza lehet mondani a szobát. Célszerű azt is ellenőrizni, a járványveszély miatt a hotelben vagy panzióban vannak-e korlátozások, például az étkezéseknél, a wellness-részlegek használatakor.

Mayer Gyula: állampolgári kötelesség kitölteni a Nemzeti Konzultációt

VEOL Ha van lehetőség a vélemény elmondására, akkor azt meg kell tenni. Egy Nemzeti Konzultációnál az embereket olyan dolgokról kérdezik meg, ami érinti őket, így mindenkinek állampolgári kötelessége, hogy közölje, megossza a gondolatait, vélekedett Mayer Gyula, a veszprémi SÉF középiskola alapító igazgatója, alsóörsi hoteltulajdonos.

Az NB I legalacsonyabb átlagéletkorú alakulata lesz a Veszprémi KKFT

VEOL A koronavírustesztet követően megtartotta első közös edzését a férfi kézilabda NB I újonca, a Veszprémi KKFT.

Ittasan tolatott a sofőr – a mögötte álló autónak ment neki

VEOL Egy 50 éves várpalotai lakos július 6-ára virradó éjszaka Balatonfüreden tehergépkocsijával tolatni kezdett, azonban nekiütközött egy parkoló autónak.