A Balatonnál is egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek

Kempingezni a németek és a lengyelek érkeznek hazánkba, a közösségi szálláshelyeket pedig leginkább a 35 évnél fiatalabbak használják. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint ugrásszerűen megnőtt mind a kempingek, mind a közösségi szálláshelyek forgalma az elmúlt években – előbbinél 70, utóbbinál 140 százalékos bővülés tapasztalható.

Ki mit tud?-on mutathatták meg magukat a kiscsőszi diákok

VEOL Február második felében rendezték az V. Ki mit tud?-ot a Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében.

Gépjárműadó-rendezés – mutatjuk a részleteket

VEOL Nemrég beszámoltunk róla, hogy idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, ugyanis több mint ötmillió jármű után elegendő április 15-ig befizetni az adót, ráadásul kettő helyett egyszer kell csak utalni, a részletfizetés pedig automatikusan jár. Minderről Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára nyilatkozott. Lássuk, mit tegyünk a gyakorlatban, hogyan rendezzük adófizetési kötelezettségünket!

Olvasóink döntöttek: ők lettek az év sportolói Veszprémben

VEOL Az elmúlt két hétben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év sportolója közönségdíj szavazásán. Mutatjuk a győzteseket.

Szóváltás után ütni, rúgni kezdte egymást két fiatal Zircen

VEOL Állampolgári bejelentés érkezett 2024. március 2-án 17 óra 15 perckor a segélyhívó számra, hogy Zircen két fiatalember hangos szóváltásba keveredett egymással, majd ütni, rúgni kezdték egymást.

Ötszáz tulipán készül fából Tapolcán

VEOL Varjas Judit képzőművész meglepetésre készül. Azt nem árulta el, hogy pontosan mire, de ötszáz darab fa tulipándíszt készít elő egy eseményre.

Hetyegő vipera

VEOL Ajkán a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár vendége a Dumaszínház lesz Ráskó Eszterrel.

Kitüntetéseket ad át a pápai önkormányzat

VEOL Idei első ülésén Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete zárt ülésen döntött arról, hogy kik vehetik át Pápa Város Díszoklevelét, illetve ki kapja a Pápa Városért Érdemérmet.

Böbe elintézi

VEOL Ajkán a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtárban Böbe mindent elintéz címmel Cseke Katinka és Zsiga László zenés kabaréestje lesz.

Súlyos baleset történt a Balatonnál

VEOL Kikanyarodott egy Opel típusú személyautó egy kamion elé a 71-es számú főúton Balatonfűzfő tobruki városrészénél hétfő reggel – közölte olvasónk. A hírt megerősített Bartók Judit rendőrségi szóvivő.

Elsöprő erejű támadás indul az illegális dohánykereskedelem ellen

VEOL A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly nyáron alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a NAV egyeztetésre hívta a piaci szereplőket, valamint az Országos Dohányboltellátó Kft. és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága képviselőit - írja a Veszprém Vármegyei Adó-és Vámigazgatóság legutóbbi közleményében, a feketekereskedelem elleni harc lépése kapcsán.

Kulcsár Edina elárulta, milyen lesz születendő kisbabájának a neve

VEOL Kulcsár Edina kisbabája augusztusban jön majd a világra.

Könyvbemutató Iszkázon - Egy település rejtett kincsei és szépségei

VEOL A könyvbemutatón Cseh József polgármester örömét fejezte ki, hogy Iszkáz történetét végre könyv formájában is meg tudták örökíteni. Köszönetet mondott Dukay István írónak, valamint Hermann István könyvtárigazgatónak és Mihalcsik Mártának, akik segítettek a könyvek létrehozásában.

Napi keresztrejtvény

VEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Négyesiker kecskegidák születtek, 20 éve nem volt ilyen

VEOL A négyesiker kecskegidák alig pár nappal ezelőtt születtek.

Kiváló tavaszi rajt a balatonfürediektől

VEOL Három pontot szerzett a Balatonfüredi FC télen érkezett szakvezetője, Preisinger Sándor bemutatkozó bajnoki mérkőzésén. A BFC idegenben tudott nyerni a labdarúgó NB III 18. fordulójában.

Élet a Veszprémi Érseki Pincészetben (Podcast)

VEOL A Veszprémi Érseki Pincészet több szempontból is különleges. Ezt persze nem csak azért mondjuk, mert a mi szívünkhöz ők állnak legközelebb, ha az egyházi pincészeteket nézzük. Múlt, tradíció, folytonosság. Mintegy 750 éve, 1277 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a Veszprémi Érsekség (illetve jogelődje a Veszprémi Püspökség).

Bözsi néni 100 éves - Születésnapi köszöntő Iszkázon

VEOL A szépkorú asszony, Bordács Gyuláné, vagy ahogyan mindenki ismeri, Bözsi néni, száz évvel ezelőtt, 1924. február 20-án látta meg a napvilágot Karakószörcsökön. Öt gyermeke, 11 unokája és 14 dédunokája örökíti tovább a család hagyományait és szeretetét.

Mi a negyedik helyszín, ki a szoboralak?

VEOL Újabb vármegye-ismereti játékra hívjuk olvasóinkat. Most négy felvételt mutatunk be, a négyből háromhoz megadjuk a helyszínt. Lesz aztán egy negyedik kép, melyhez nem írunk településnevet, ehhez kapcsolódik a kérdésünk, mely annyi, hogy hol készült a fotó. Az ügyesebbek az ábrázolt alak nevét is bizonyára tudni fogják.

Mindennapi életünk természetes kincsei a mézek

VEOL Rengetegfajta terméket köszönhetünk a méheknek, bár az ember elsősorban a méz miatt gondozza a szorgos rovarokat. A méhek a növények nektárjából, virágporából gyűjtik táplálékukat, és a növények megtermékenyítésében is aktív szerepet játszanak. A mézet mindannyian ismerjük, de miket kapunk még a méhektől?

Hatos lottó: ezeket a nyerőszámokat húzták ki

VEOL Jövő héten 410 millió forint lesz a főnyeremény.

Hátrányból fordított és nyert a VESC

VEOL A női röplabda NB I legutóbbi játéknapján a fővárosban volt jelenése Tumpech Ádám csapatának. A VESC nem kezdett jól, de Araújo vezérletével fordítani tudtak és végül elhozták a bajnoki pontokat a Kispest otthonából.

Újabb péti bravúr a tekebajnokságban

VEOL Felemás mérleggel zárták vármegyénk csapatai a legutóbbi tekefordulót. A pápaiak mindkét csapata simán kikapott, a Pét bravúrgyőzelmet ünnepelhetett, míg a Herend hozta a kötelezőt.

Tavaszi fesztivál Balatonfüreden

VEOL Március 15. és 17. között rendezik meg a városban a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében kiállítás, koncert és gasztronómiai program várja az érdeklődőket, írta meg a város honlapja.

Távozik a Telekom Veszprém spanyol kapusa

VEOL Ahogyan az várható volt, Ignacio Biosca már most csapatot vált, a Telekom Veszprém spanyol kapusa a francia Nantes együtteséhez szerződött.

Véradó napok Veszprém vármegyében

VEOL A következő helyszíneken várják a véradókat a 11. héten.

Elkezdődött a zenetörténeti előadás-sorozat Veszprémben

VEOL A Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság (VLFK) idén már hivatalosan is fő szervezője a 2015 óta sikeresen zajló Zenetörténeti előadások című ismeretterjesztő sorozatnak. Az évadonként nyolc–tíz előadást tartalmazó eseménysorral céljuk a zenekedvelő veszprémi közönséggel behatóbban megismertetni egy-egy olyan témát, amely akár előadója, akár témája okán kötődik környékünk zenei múltjához.

Újrahasznosított divat és közösségépítés Ajkán

VEOL Négy városrész együttműködésével jött létre az a divatbemutató, amely az újrahasznosíthatóság, a fenntarthatóság téma köré szerveződött.

Magbörze és cserebere Vigántpetenden

VEOL A Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület tájfajta magok börzéjét és csereberevásárt rendez több helyszínen.

Sikerült visszavágni a kisalföldieknek

VEOL Bravúros idegenbeli győzelmet aratott a Veszprém Kosárlabda Klub az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának 22. fordulójában, aminek eredményeként feljött a tabella hatodik helyére.

Ajka-Pápa női futballderbit rendeztek (galéria)

VEOL A vendég PELC szerezte meg a pontokat a női labdarúgó NB II nyugati csoportjának Veszprém vármegyei rangadóján.

Gyógyító ételek

VEOL Ajkán a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtárban a Gyógyító gondolatok, gyógyító ételek sorozat következő előadása Hogyan étkezzünk az egészségünkért? címmel várja az érdeklődőket.

Több mint egymilliárd elhízott ember van a Földön

VEOL Meghaladja az egymilliárdot az elhízott emberek száma a becslések szerint.

Napi sudoku - nehezebb verzió

VEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Marad a kora tavaszias idő, élénkülő széllel, csapadék nélkül

VEOL Kevesebb napsütéssel, szelesebb időjárással indul a hét, de csapadék nem várható.

Ötletbörze pedagógusoknak

VEOL A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár ötös klubtermében húsvéti ötletbörze lesz pedagógusoknak március 5-én 14 órakor Ajkán.

Veszprém után Debrecenben is ünnepelt az '56-os szervezet

VEOL A múlt év végén Veszprémben a Városházán ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját a veszprémi székhelyű Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet, mely a közelmúltban kelet-magyarországi vezetőivel Debrecenben is megemlékezett erről a jubileumról.

FC Ajka: folytatódott az elképesztő sorozat

VEOL Hatodik bajnoki mérkőzését nyerte meg zsinórban az FC Ajka, amely vasárnap a Kazincbarcikát fektette két vállra a labdarúgó NB II-ben. Schindler Szabolcs legénysége ezúttal sem kapott gólt.

A Veszprém kihasználta a tatabányaiak váratlan bukását

VEOL Kicsit szenvedve, gyengébben teljesítve, de begyűjtötte a három bajnoki pontot a Veszprém a labdarúgó NB III idei első fordulójában, vasárnap. Pető Tamás legénysége a tabella élére állt az északnyugati csoportban.

Várják az óvodásokat a Tatayban Badacsonytomajon

VEOL A nagycsoportos óvodásokat és szüleiket várják a Tatay Sándor Általános Iskolában március 19-én, a reggel 8 órakor kezdődő nyílt tanítási órákra, ahol az első osztályos tanító nénivel és az intézményvezetővel is megismerkedhetnek a gyerekek.

Rallycross-világbajnokság lesz nyáron Nyirádon

VEOL Július 27-28-án Nyirád ad otthont a Rallycross-világbajnokság mezőnyének, amely első alkalommal látogat el Magyarországra. Az elmúlt két esztendő sikeres Európa-bajnoki futamrendezése után a Nyirád Racing Center csapata kiérdemelte, hogy bekapcsolódhasson a legmagasabb szintű rallycross versenysorozatba, tájékoztattak a viadal szervezői.

Új szálloda épül

VEOL Négycsillagos, kétszintes, ötvenszobás superior minősítésű szálloda épül Balatonfüreden a tavaly átadott kongresszusi központ szomszédságában.

Polányi pulipár: Üzent mancsos társainak az újabb várnál őrt álló Pite és Vacak

VEOL A bándi várnál ismért őrködhetett Pite és Vacak, a polányi pulipár, csakúgy, mint a somlai és a Csobánc-hegyi romnál. A szentgáli tiszafás volt a másik szuper meglepetés, ahova a kedves ebeket a gazdijaik elvitték. A fekete cukisággombolyagok kalandjai folytatódnak.

Nők hete – nem csak nőknek

VEOL A Nők Hete programsorozatot az Ádám Iván utca 2. szám alatt rendezi meg a Balaton és Bakony Keleti Kapuja Közhasznú egyesület március 4. és 10. között.

Indul a Bakony Déli Kapuja Kerékpáros Turisztikai Projekt

VEOL A Bakony Déli Kapuja Kerékpáros Turisztikai projekt olyan országos jelentőségű, hiánypótló, aktív turisztikai fejlesztés, amelynek legfőbb célja, hogy a kerékpáros turizmus eszközrendszerével a Dörögdi-medencén keresztül összekösse a Balatont a Bakonnyal.

Irodai állást keresel Dunaújvárosban? Adminisztrátorként adódhat lehetőséged az elhelyezkedésre!

VEOL Az irodai álláslehetőségek egyik gyakran visszatérő szereplői az irodai adminisztrátori pozíciók. Ilyen jellegű álláshirdetések természetesen Dunaújváros vonatkozásában is időről időre fellelhetőek, ideális elhelyezkedési lehetőségeket kínálva azok számára, akik irodai környezetben tevékenykednének és hozzájárulnának a vállalatok adminisztratív támogatásához.

Ég egy ház Balatonalmádiban

VEOL Kigyulladt egy ház tetőszerkezete Balatonalmádiban, hétfőn.

Elveszett és megtaláltatott: kiállítás a Pannonia Reformata Múzeumban

VEOL Lovász István alkotásaiból nyílt tárlat a Pannonia Reformata Múzeum időszaki kiállítótermeiben. A múzeum és az Újvári János Református Szeretetotthon közös szervezésében megvalósuló időszaki kiállítás az otthon egyik lakójának festményeit tárja a közönség elé.

Lecsaptak az ittas vezetőkre a hétvégén

VEOL Az elmúlt hétvége eseményei Veszprém vármegyében.

Na mi van?

VEOL Ajkán a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár Na mi van? címmel Besenyő István és Laár András közös estjére vár mindenkit.

Veszprém vármegyében is több helyszínen kirándulhatunk kedvezményesen márciusban

VEOL Tizedik alkalommal hirdeti meg a Barlangok hónapja programsorozatot az Agrárminisztérium a nemzeti parkokkal együttműködve. A Balaton-felvidéken a Lóczy- és a Csodabogyós-barlang várja kedvezményes belépőkkel az érdeklődőket, a cseszneki szurdokban pedig teljesítménytúrán vehetnek részt a látogatók

A határok fizikailag is végesek – az autó meg egyre több

VEOL Parkolási nehézségekről írtunk nemrég egy olvasói megkeresés nyomán. Arról panaszkodtak, hogy egyre körülményesebb szabad helyet találni., s akkor megígértük, a későbbiekben bővebben foglalkozunk a problémával. Most megkerestük kérdéseinkkel Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési Irodájának irodavezetőjét, Durmics Zsuzsannát.

Jó reggelt, Veszprém vármegye!

VEOL Nem tudom mennyien emlékeznek rá, hiszen lassan négy éves az a történet, melynek főszereplője egy Sülysápon talált Esztike 42 feliratú gyűrű volt. 2020 nyarán fémdetektorral vizsgálták át a sülysápi repceföldet.

Napi sudoku - könnyebb verzió

VEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Fergeteges fermentálás – Elbénázhatja, akkor is remek lesz az erjesztett zöldségből készült leves, mártogatós (podcast)

VEOL Divatos és egészséges eljárás a fermentálás. Sokan csak félinformációkkal rendelkeznek róla, ezeket egészítette ki, tisztázta podcastünkben Árgyelán Alexandra, aki Fergeteges fermentálás címmel tart előadásokat, oktatásokat. A mikrofonnál Rimányi Zita újságíró.

Embert ütött el a füredi vonat

VEOL A Székesfehérvárról Balatonfüredre 18 óra 29-kor elindult személyvonat (9718-as) Székesfehérvár-Repülőtér megállóhely után elgázolt egy embert – közölte a Mávinform vasárnap este.

Átúszták a téli Balatont (képgaléria)

VEOL Összesen 1250 méter várt a téli Balaton-átúszás indulóira, akik harmad- vagy féltávon is úszhattak szombaton. Mintegy nyolcfokos vízben csobbant a 45 induló, akik teljesítették idén a 4. téli Balaton-átúszást Szántód és Tihany között. Az úszást Pesti Balázs vezetésével a Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület szervezte.

Véradási napok és helyszínek

VEOL A következő helyszíneken várják a véradókat a 10. héten.

Virágzik a mandula a lovasi szőlőhegyen (képgaléria)

VEOL Egy kedves barátom meghívott a lovasi szőlőhegyre. Vittem a gépet. Bár az idő borús volt, de csodaszépet találtam - írta szerkesztőségünknek küldött képei mellé fotós kolléganőnk, Fülöp Ildikó. A képeket látva egyetértettünk vele, és megmutatjuk olvasóinknak is a virágba borult fákat. 

Segítsük a búbospacsirtákat!

VEOL A sümegi régi barokk istállók körül több búbospacsirta (Galerida cristata) volt megfigyelhető a közelmúltban, amint a lócitromok között keresgélik a táplálékukat. A jó alkalmazkodóképességű faj kihasználta a települések terjeszkedését.