Még több újszülött a városban

Devecserben újabb babadobozokat adtak át az újszülöttek szüleinek.

Híres színésznők a Balatonnál

VEOL Hosszú a sora azoknak a színészeknek, színésznőknek, akik kedvelték a Balatont. Most a tó-szerető színésznőket mutatjuk be.

Megdöbbentő kiállítás látható a hajdani legendás veszprémi várbörtönben (podcast)

VEOL A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően április 2-án nyílt meg a Veszprémi Törvényszék mínusz 3. emeletén található hajdani legendás várbörtönben az Ember a rács mögött című kiállítás; 2003-ig még fogvatartottak éltek itt.

Hőseikre emlékeznek Devecserben

VEOL A hősök napját az I. és II. világháborús emlékműnél tartják május 26-án, vasárnap 10 órától.

Kettétört életek a színpadon

VEOL Pénteken este mutatta be Sümegen a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban a Főnix Színjátszó Egyesület a Kettétört életek című zenés színművet.

Van Gogh-kiállítás nyílt Pápán

VEOL Az Esterházy-kastély új időszaki kiállítása Vincent címmel száz Van Gogh rajzot mutat be a művész holland korszakából. A tárlatot Thomas Emmerling, a képek tulajdonosának jelenlétében Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg.

Korzenszky Richárd gyémántmiséje (galéria, videó)

VEOL Hatvan esztendeje avatták pappá Korzenszky Richárd bencés szerzetest, emeritus perjelt, aki ebből az alkalomból gyémántmisét tartott Tihanyban, a bencés apátság templomában péntek este.

Az elveszett pecsét nyomában kutattak

VEOL Az Aszófői Értéktár Bizottság tagsága szakmai tanulmányi nap keretében látogatott el a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Vármegyei Levéltárába, ahol egy csapatjáték keretében az Elveszett pecsét nyomában elnevezésű szabadulószoba titkait fejtették meg.

Drencsán Istvánné: „Minden a családból jön”

VEOL Kitartást, szorgalmat, küzdést, pozitív gondolkodást hoztam magammal gyermekkoromból, ezt tanultam a szüleimtől, erre neveltem gyermekeimet, ezt látják az unokák is, utal végtelen aktivitására, határtalan jókedvére Drencsán Istvánné Zsuzsa, egy élelmiszer nagykereskedés veszprémi telephelyének vezetője, aki egy cég sikerénél esküszik a kitűnő csapatra, mely őt körülveszi.

Felhőkarcolók Kapolcson

VEOL A Kapolcsi Alkotók II. kiállítása pénteken délután nyílt a Molnárházban.

Derék dolgok

VEOL Régi ízek garázsmenetben, és Guszti színre lép.

Gólyahír: velük gyarapodott Veszprém vármegye az elmúlt napokban

VEOL Születések a megyeszékhelyen május 15-21. között.

Hősök napja – a kistemplomban lesz ünnepi mise Zircen

VEOL Hősök napi megemlékezést tartanak május 26-án, vasárnap Zircen. Az ünnepi szentmise a kistemplomban 11.30-kor kezdődik. Az ünnepi beszéd 12 órakor kezdődik el a hősi emlékműnél, majd az emlékezés koszorúit helyezik el a résztvevők.

Érzelmes, könnyes búcsú a távozó triótól

VEOL A Szeged elleni mérkőzést követően búcsúztatta el a házigazda klub idény végén távozó játékosait. Három közönségkedvencet ünnepelt az aréna közönsége.

Napi sudoku - nehezebb verzió

VEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Így készül a gyereknapra Hajdú Péter

VEOL Hajdú Péter igazán figyelmes apuka, és alig várja a gyereknapot.

Micsoda győzelem! Balatonfüreden készült az év fagylaltja

VEOL Bergmann Nándor, a balatonfüredi A Kis Bergmann mestercukrásza Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel ízű fagyija lett az idei győztes Magyarországon, derült ki a cukrászda közösségi oldaláról.

Civileknek is szabad volt a belépés a bázisra (képgaléria, videó)

VEOL Nyílt napot tartott a honvédség pénteken a központi gyakorló- és lőtér 0 pontjánál Újmajorban. Testközelből megnézhette bárki a legújabb technikai fejlesztéseket, így a Gidrant, a Lynxet, a Leopard 2A7-t, a PZH-t, a BTR-80 1-et, de még egy T72-es harckocsi is megmutatta magát. A személyzet állt az érdeklődők rendelkezésére, készséggel válaszoltak a kérdésekre, és a bátrabbak a nagy vasakba is beülhettek.

Ellenőrizze a választáshoz szükséges okmányai érvényességét!

VEOL A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választáson voksolni kizárólag a választás napján érvényes okmányokkal lehetséges.

Illeszkedik Balatonfüred eleganciájához: felújították az Óvárosi óvoda udvarát (képgaléria, videó)

VEOL A fenntartó balatonfüredi önkormányzat 61 millió forint támogatásából megújult a Kossuth utcán lévő Óvárosi óvoda udvara, ahol egy teraszt is lefedtek. A beruházást ünnepélyes között adták át május 24-én, pénteken. Az óvodába, mely 65 éve költözött jelenlegi helyére, 80 gyermek jár és kilencen dolgoznak ott.

Lecsúszott a dobogóról a címvédő Úrkút SK

VEOL Meglepetésre nem tudott nyerni Magyarpolányban az Úrkút SK, amely ezzel lecsúszott a negyedik helyre a labdarúgó vármegye I-ben.

Hungarikumaikat ünnepelték

VEOL Azt szokták mondani, hogy valaki nem akkor hal meg, amikor ténylegesen véget ér a földi élete, hanem akkor, amikor meghal az utolsó ember is, aki emlékezett rá.

Dióméretű jéggel csapott le a vihar

VEOL Eplényben a hirtelen leesett nagy mennyiségű eső és jég miatt egy családi ház garázsa beázott, ide hívták ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóságot.

Városias környezetet alakítottak ki

VEOL Szombaton délelőtt adták át a Dr. Laczay Antal park beruházását és a szomszédos egykori Berta-kórház területén felújított pavilont, valamint mezítlábas sétányt.

Mezítlábazó a gyerekeknek

VEOL Szombaton átadták a Berta parkban a helyi Nők Devecserért csoport által létrehozott mezítlábas ösvényt, amelyet a gyermeknap keretében már birtokukba vehettek az ünnepeltek.

Új világrekordot állított fel Csonka Anikó

VEOL Május közepén a csehországi Trutnov városa adott otthont a GPC Erőemelő Európa-bajnokságnak. A megmérettetésre mintegy 500 versenyző nevezett 23 országból. A veszprémi Top Gym SE két versenyzővel vágott neki a rangos bajnokságnak.

Ha szereti azokat a házakat, amiknek van múltja, itt egy villa!

VEOL Ha nem újépítésű házra vágyik a Balaton környékén, hanem egy ősfás villára, akkor Önnek ezt tudjuk ajánlani: egy 118 négyzetméteres épületet, amelyben 3 szoba van, lodzsa, és intim terasz. Van vendégház is, ha szükség lenne rá, meg persze pince. Az ingatlan jó állapotban van, és a tetőtér beépíthető. Ha olyan házat keres, aminek van lelke, akkor ezt mindenképp nézze meg!

Érkeznek a sereghajtók

VEOL Megérkeznek hazánk területére az utolsó vonulók is. Idén a napokban hallottam az első éneklő kerti gezét (Hippolais icterina) Apácatornán egy ház udvarán álló lucfenyőfáról.

Összegyűjtötték Karácsony be nem tartott ígéreteit

VEOL A főpolgármester 135 ígéretéből 42 apróságot valósított meg.

Utak, közterületek újulnak meg pályázati forrásból Sümegen

VEOL Számos pályázatot nyújtott be a sümegi önkormányzat az elmúlt időszakban, ezek a város fejlődését szolgálják és az itt élők mindennapjait teszik könnyebbé.

Ijesztő jelenetek, de mit csináltak a játékvezetők?

VEOL A Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged kézilabda bajnoki döntő első mérkőzése sima hazai sikert hozott, de azért nem volt „puha” a derbi, a Tisza-partiak irányítóját például kórházba kellett vinni.

Sokszínű belváros, mely sokrétű feladatokat kíván

VEOL A 10-es választókerület, a tágabb értelemben vett belváros önkormányzati képviselője pozitív változásokról számol be, melyekre régóta nagy szüksége volt Veszprémnek, s ezek most megvalósulhattak. Bázsa Botond sokszínűnek látja körzetét. Egy város szíve az ott lakókon kívül a máshonnan érkezőkben is maradandó benyomást hagy, ezért folyamatos kihívás elé állítja a képviselőt – aki a jövőben is bátran szembenéz ezekkel.

Különleges helyre száműzik a problémás medvéket

VEOL Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be a Bizbrasov.ro hírportál.

Napi sudoku - könnyebb verzió

VEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Szombaton sem ússzuk meg szárazon

VEOL Sok napsütésre számíthatunk, majd főleg a Dunántúlon törnek magasra a gomolyfelhők, és inkább itt törhet ki zivatar. A délkeleti szél megélénkül. 25 fok körüli nyárias meleg lesz - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Piacozás gyereknapi hangulatban

VEOL A zirci piacot május 25-én, szombaton délelőtt a városközpontban gyereknapi hangulatban tartják meg. A gyerekeket játékkal, meglepetésekkel, ajándékokkal várják. Az árusok asztalaira helyi termények, termékek kerülnek, sajtok, tejtermékek, húsáruk, szörpök, lekvárok, szalámik, sütik, kosarak, tojás, cserepes növények, palánták, méhészeti termékek, savanyúságok és kézműves termékek.

Behangoltak Annáék a Bakonyban, hogy berobbantsák a nyarat

VEOL Az Anna and the Barbies ad koncertet pénteken este 20.30-tól Zircen, az Alkotmány utcai rendezvénytéren. Még ideérnek! Érdemes sietni – ezt állíthatjuk, ugyanis mi már itt vagyunk és meghallgattuk, megnéztük a színpadi beállást, a behangolást, ami fergeteges hangulatot ígér. És Annáék csak az egyik fellépők a Nyárindító Békefi Klubkoncertek elnevezésű esten.

Egyetem és város – nagy siker után újabb nagy célért, közösen

VEOL A Pannon Egyetem regionális szerepvállalásáról, a felsőoktatásban betöltött szerepéről, az elmúlt időszak fejlesztéseiről, az újragondolt egyetemi misszióról tartottak sajtótájékoztatót az intézményben május 24-én. Az eseményen jelen volt Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkára, Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Gyereknap a moziban és a strandon Tapolcán

VEOL A Városi Moziban gyermeknapot tartanak bűvész-show-val, filmvetítéssel, a termálstrandra pedig 16 éves kor alattiak ingyen léphetnek be.

Söpörni lehetett a jeget, leállt a 82-es főút forgalma (képgaléria)

VEOL Húsz percig tartott a jégeső félelmetes kopogása szombaton délután Eplényben, olvasónk elmondása szerint. Először borsó, majd dió nagyságú jegek hullottak az égből. Söpörni lehetett a házak udvarán, annyi összegyűlt.

Sterbik Árpád visszatért a pályára

VEOL De nem a kézilabdapályára, hanem egy Veszprémben most meghonosított sportág avatóján ragadott ütőt a kezébe.

Szelektíven szedték a szemetet, de komposztáltak is a fiatalok a Veszprémvölgyben

VEOL A VKSZ Zrt. Fenntarthatóság MindenKOR címmel szervezte a Veszprémvölgyben immár nyolcadik alkalommal szemléletformáló eseményét, idén a Pannon Egyetemmel közösen. A gyerekekre játékos feladatok vártak, más mellett komposztálni csakúgy lehetett, mint szelektíven hulladékot gyűjteni.

Balázs János festőművészre emlékezve

VEOL Balázs János (1904-1927) somogyi származású festőnek igen rövid élet adatott, de életművében különleges alkotások, köztük néhány balatoni vonatkozású is fellelhető.

Helycserés támadások

VEOL Nem vagyunk elkényeztetve televíziós kvízshow-kkal mostanában, legalábbis olyanokkal nem, amik ne lépnék túl a jó ízlés határát.

Ma is barátságos a vásár

VEOL A kapolcsi tavaszi vásáron mutatták be a helyi férfiak a Toldi című vásári komédiát Boka Gábor rendezésében.

Hármas karambol a 8-as főúton

VEOL Három gépkocsi ütközött össze a 8-as főút 42-es kilométerszelvényénél, Hajmáskér térségében ahol ketten sérültek meg a ráfutásos balesetben.

Gombakészítményt rendelet külföldről

VEOL A Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján gyanús postai küldemény miatt indítottak nyomozást a veszprémi rendőrök egy 20 éves helyi lakossal szemben.

Motoros baleset történt a Balatonnál

VEOL Összeütközött egy motoros és egy személyautó a 73-as úton Csopak és Veszprém között szombat délelőtt tudtuk meg, amit megerősített Nagy Judit rendőrségi szóvivő.

A lámpacsere finisében tartanak a Bakonyban – éjszakai fények takarékosan

VEOL Harmadára csökkenhet Zirc közvilágítási költsége, ugyanis hamarosan végeznek az utcai lámpatestek cseréjével. A régieknél korszerűbbek kerültek, kerülnek a lámpatartók tetejére, amelyek jóval olcsóbban működtethetők, mint a korábbiak.

Kérdése van a szavazással kapcsolatban? Forduljon a központi választási információs szolgálathoz

VEOL A szavazás végéig működik a VISZ.

Tündérkezek: alkotó nyugdíjasok kiállítása (képgaléria)

VEOL Ünneplős időszakot élünk: például a napokban lett 50 éves a Botev iskola, és itt a következő fél évszázados jubileum: ötvenéves lett a veszprémi Laczkó Dezső Nyugdíjas Pedagógus Klub. Tárlattal ünnepeltek az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

Napi keresztrejtvény

VEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Jó reggelt, Veszprém vármegye!

VEOL A négy évszakos Balaton elképzelés nem új keletű, az elmúlt években sokszor hallhattunk erről turisztikai szakemberektől, tóparti települések vezetőitől.

Esélye sem volt a Szegednek, vezet a Veszprém a döntőben

VEOL Könnyed sikert aratott legnagyobb honi riválisa felett a Telekom Veszprém pénteken a kézilabda NB I-es bajnoki döntő első mérkőzésén, a Veszprém Arénában.

Hiába tiltották el a vezetéstől, mégis belevetette magát az ajkai éjszakába

VEOL Eltiltás hatálya alatti vezetés miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki tudva arról, hogy a bíróság és a rendőrség is korábban eltiltotta a vezetéstől, idén januárban mégis a volán mögé ült.

Sümeg, a kutyabarát város

VEOL Eb a vadász kutya nélkül – tartja a közmondás. És aki kutyával vadászott, vadászik, tudja, hogy ez mennyire igaz.

A Mozgás Éjszakája Tapolcán is

VEOL A tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnok a Hajrá, Tapolca, a Mozgás Éjszakája 2024 ingyenes programra várja a jelentkezőket.

Befektetési piaci tendenciák – avagy mennyit ér a forint?

VEOL Infláció, árstop, bérszínvonal, befektetés stb.: közgazdasági fogalmak, melyekkel mindenki találkozik, sőt naponta mindenki foglalkozik is ezekkel, függetlenül attól, hogy a jövedelmi skála melyik széléhez áll közelebb. Éppen ezért volt jó érzés a Mathias Corvinus Collegium sok diákját is látni az MCC legutóbbi városi rendezvényén.

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások