A kert végében csipegettük

Az igazi jó házi sütikhez nem kell sem különleges alapanyag, sem extra cukrásztudomány. Nyáron igazán könnyű dolgunk van, az egyszerű, ám nagyon finom gyümölcsös piték nagyon finomak, és gyakorlatilag elronthatatlanok (a legrosszabb esetben kanállal esszük, nem villával). Mindenféle bogyós jó hozzá, mindig abból süssünk, ami van a kert végében (vagy a zöldségesnél).

Itt a szezon – 3 ok, amiért imádjuk a cseresznyét

VIDEKIZE Együnk minél több cseresznyét, mert nemcsak az ízét, de jótékony hatásait is élvezhetjük!

Felejtse el a leveskockát! Ezekkel ízesítsen!

VIDEKIZE Nagy divatja van a házi ételízesítőknek, jogosan. Természetesen a boltik között is találunk tartósítószer- és ízfokozószer-menteseket, de otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük a saját változatunkat.

Így lesz tökéletes a tiramisu

VIDEKIZE A tiramisu az egyik legismertebb olasz édesség az egész világon elterjedt, és számtalan változata létezik. Az eredeti receptet azonban mindent visz!

Te mit tárolsz a mosogató alatt? Ha ezek közte vannak, akkor változtass!

VIDEKIZE A legtöbben itt tartják a szemetesvödröt és szinte minden egyebet, amire egyszer még szükség lehet a háztartásban. Arról meg elfeledkeznek, hogy egy kisebb szivárgás is komoly károkat okozhat az itt lévő holmikban. Lássuk, mit érdemes itt tárolni, és mi az, aminek inkább keress egy másik helyet!

Kedvenc tavaszi és nyári klasszikus főzelékeinek

VIDEKIZE Igazi hungarikum a főzelék, és szeretjük is nagyon. Nyilván nem a menzai, konzervből és rántásból összecsapott fogásokra gondolunk, hanem a friss zöldségekből főzött ízletes ragukra. Szívesen kipróbálunk új recepteket is, de nem múlhat el a tavasz és a nyár a nagy klasszikusok nélkül.

Hogyan kísérletezzünk a kókuszolajjal?

VIDEKIZE Ma már a legtöbb áruházban beszerezhető a kókuszolaj. Érdemes vele kísérletezni a konyhában, akár süteményeknél is, hiszen viszonylag egészséges zsiradékról beszélünk.

Mit együnk a salátához?

VIDEKIZE Tombol a fejessaláta-szezon. Imádjuk a tojásos nokedlit, de nem főzhetünk mindennap. Összeszedtünk pár olyan gyerek- és férfibarát egytálételt a világból, amelyek mellé legalább ennyire illik ez a tavaszi ropogós zöldség.

Így varázsold tisztává a sütődet

VIDEKIZE A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után.

Így varázsold tisztává a sütődet pillanatok alatt

VIDEKIZE A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után. Azonban pánikra semmi ok, hiszen a következő tippekkel sokkal gyorsabban végezhetsz ezzel a nem túl hálás feladattal.

Májusi csirke

VIDEKIZE Amíg a fogyasztásunk a természethez igazodott, májusban ehettünk először csirkét, addigra nőttek fel megfelelő méretűre a kora tavasszal keltetett csibék. Ma már bármikor hozzájuthatunk egy fiatal szárnyashoz. De ma is érdemes odafigyelni, hogy hol és milyen minőségben vásárolunk.

Egészséges, tartós fogyás? Hogyan?

VIDEKIZE Nyakunkon a nyár, a pihenés, kikapcsolódás, nagy nyaralások időszaka, előkerülnek a lengébb ruhadarabok, egyre többet mutatunk magunkból és hát ki ne szeretne jól kinézni a strandon?

Dió-kisokos: a pekántól a makadámig

VIDEKIZE Biztos találkoztak már ezekkel a magokkal a nagyobb élelmiszer-áruházakban, zöldségeseknél. A jól megszokott dió, mogyoró, pisztácia, mandula mellett érdemes ezeket is megkóstolni.

4 szuper epres tipp, amit érdemes megfogadni a szezonban

VIDEKIZE Elkezdődött a szezonja, most vedd és edd! Ne csak nyersen és süteménynek vagy desszertnek elkészítve fogyaszd, próbálj ki más felhasználási lehetőségeket is!

Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak

VIDEKIZE A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.

A Gundelek legjobb palacsintái

VIDEKIZE Palacsintaevő nép vagyunk. A strandon jöhet a kakaós meg a lekváros, étteremben pedig hosszú évtizedekig általában a Gundel palacsintát választottuk a (lássuk be: nem túl széles) kínálatból. Megszoktuk a látványt: a desszertes tányéron általában két, négybe hajtott palacsinta ücsörgött, csokiszósszal meglocsolva, sokszor még a tejszínhabot sem sajnálták mellőle. Tudták, hogy átverés volt az egész?

Így született meg a Holstein-szelet

VIDEKIZE A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!

Penész a lekváron: megehetjük, vagy dobjuk ki?

VIDEKIZE Mitől penészedik meg a finom, házias lekvár, és megehetjük , ha lekanalazzuk , és kidobjuk a romlott részt?

Megjelent a Vidék íze májusi száma!

VIDEKIZE Péntektől kapható az új számunk, telis-tele friss gyümölcsökkel és zöldségekkel. A zsenge zöldségekből sokféle fogás készült, hétköznapra főzelékek, ünnepre tartalmasabb ételek. Több tepsinyi süteményt is sütöttünk, főként eperrel, bodzával, rebarbarával. Anyák napjára pedig remek menüt állítottunk össze.

Így lesz tökéletes a marhahúsleves

VIDEKIZE A ráérős vasárnapi ebédek fénypontját jelentő hagyományos húsleves marhából az igazi.

Szedjünk csalánt!

VIDEKIZE Friss, zsenge, abszolút ingyen van, és ha jó helyen szedjük, nem lesz benne semmiféle vegyszer sem. Csupa vitamin és ásványi anyag, nem is hizlal, finom is, több csalánt kéne ennünk.

Így készíts hercegnőburgonyát házilag

VIDEKIZE A krumpli a kedvenc köreted, de főzve vagy sütve kicsit már unalmas? Készítsd el kevés munkával látványosan! Az elegáns hercegnő burgonya sültek, szaftos húsok, halak mellé egyaránt kiváló.

7 jó tanács a pergős rizskörethez

VIDEKIZE Mindig kemény marad, szétfő vagy összeragad? Segítünk, hogy a rizsfőzés ne legyen többé rémálom!

Így szedd ki a fűszereket az ételből

VIDEKIZE Ugye milyen nehéz úgy merni bizonyos ételekből, hogy ne kerüljön a tányérba szemes bors, szegfűszeg, borókabogyó vagy egyéb fűszer? Mutatunk 4 egyszerű megoldást, amelyekhez szinte minden háztartásban megtalálhatók a kellékek.

Ne rendelje, inkább süsse meg! Íme, 10 egyszerű házi pizza

VIDEKIZE Bulira készülnek, vagy a gyerekek pizzát ennének? Felejtse el a rendelést, hiszen otthon is finom, házias pizzát készíthet. Mutatjuk hogyan! (A pizzák nevére kattintva eljut a recepthez!)

Tojásfestés természetesen

VIDEKIZE Miért is festenénk pont a húsvéti tojásokat kémiai szerekkel, amikor tele van a konyha ezerféle színező zöldséggel és fűszerrel? A szép, természetes árnyalatok mellett még egy kis különleges ízt is adhatunk ezzel az ünnepi asztalra kerülő sonkakísérőnek.

Elfogyott egy hozzávaló? Ezzel helyettesítheted!

VIDEKIZE Mindenkinek ismerős lehet a probléma: nyakig lisztesen rájössz, hiányzik valami a hozzávalók közül. Ha a kamrapolcon nem találod, helyettesítheted mással, és a sütemény vagy a torta mégis sikerülni fog.

Szaladj el a cukrászdába

VIDEKIZE Papa, menj, és hozzál pár krémest, nincs kedvem ma sütni. Elég sok férfiember kapja ezt vasárnapi feladatként.

Így lesz tökéletes a linzertészta

VIDEKIZE A linzer elmaradhatatlan eleme a húsvéti desszertarzenálnak. Kicsit aprólékos, sokak szerint kifejezetten pepecs munka, de tökéletesre készíteni messze nem lehetetlen! Íme néhány trükk, amivel kárpázatos omlós lesz a tészta!

Cukor nélkül édesen

VIDEKIZE Bármilyen hihetetlen, a desszert is lehet egészséges, ha a finomliszt és a finomított répacukor helyett egészséges alapanyagokat használunk: teljes kiőrlésű, tartalmas gabonákat, gyümölcsöket, tejtermékeket. A hagyományos cukor helyett pedig válasszunk alacsony kalóriatartalmú cukorhelyettesítőket

3 fantasztikus tipp tojásfőzéshez

VIDEKIZE Próbáld ki és gyakorold be már most, hogy húsvétra rutint szerezz!

Mi is az a saláta?

VIDEKIZE Most, hogy végre megjelentek a friss tavaszi zöldek, kisütött a nap, a saláta ismét az érdeklődésünk előterébe került. Remek orvosság a tél végi vitaminhiány leküzdésére, persze nem mindegy, hogy miből készül, vásároljunk közelben termesztett, nem agyonvegyszerezett, frissen szedett retket, salátát, újhagymát, spenótot. A hétvégi termellői piacokon biztosan találunk valami jobbféle salátának valót.

Így mentsd meg az elsózott ételt – 5 kipróbált tipp

VIDEKIZE Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki az elsózott ételt! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted a főztödet!

Így készül az eredeti smarni, azaz a császármorzsa – recepttel!

VIDEKIZE Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.

Így készíts tökéletes kovászos uborkát!

VIDEKIZE Nem múlhat el a nyár kedvenc savanyúságunk nélkül! Elő hát a legnagyobb befőttesüvegeddel, ha néhány napig nem várható eső!

Minél apróbb, annál jobb

VIDEKIZE A zsenge újkrumpli az egyik legfinomabb nyár eleji ínyencség. Minél kisebbek a szemek, annál lágyabb, krémesebb, persze annál nehezebb is a tisztítása. Most kell sokat enni belőle, mert az ezekben a hetekben felszedett első kis gumócskák a legjobbak.

Ki a savanyút szereti…

VIDEKIZE Különleges ínyencségnek számít manapság a rebarbara. Régebben a legtöbb kert végében volt pár bokorral, évelő növény, ha egyszer megtelepedett, sok gond nem volt vele. Ma már ha van is kert, általában nem akkora, hogy ez a nagy helyigényű növény elférjen benne. Ha belefutnunk egy piacon, érdemes venni egy csokorral, és kipróbálni.

Ezeknek a táplálkozási tévhiteknek dőlünk be a legtöbben

VIDEKIZE Vannak olyan étkezéssel kapcsolatos hiedelmek, amelyek nehezen kopnak ki a köztudatból. Az alábbiakat jobb lenne örökre elfelejteni!

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

VIDEKIZE De nem kell mindig keresgélni a tavalyi receptet (úgyis mindig elkallódnak a cetlik), és ehhez a házi finomsághoz patikamérleg sem szükségeltetik. Vegyük könnyedén.

Elfogyott a tojás? 5 dolog, amivel kiválthatod

VIDEKIZE Allergiás vagy a tojásra, vagy csak elfogyott, pedig éppen sütnél valami finomat? Itt a megoldás! Ezekkel tudod helyettesíteni.

A hazai az igazi – süssünk epertortát!

VIDEKIZE Minden évben alig tudjuk kivárni a májust. Hiába kapható már márciustól mindenféle import eper, az ára sem horrorisztikus, ezek csak nyomokban hasonlítanak a magyar szabadföldi gyümölcs ízére. De ebben a hónapban végre hozzájuthatunk a kedvencünkhöz. Ha már alaposan belakmároztunk a friss eperből, akkor süssünk vele pár szépséges tortát.

4 zseniális tortaalap sütés nélküli tortákhoz – alaprecepttel!

VIDEKIZE Érdemes kipróbálni midnegyiket, mert nem csak a vajas kekszből készülhet tökéletes tortaalap!

Így készítsd el a spárgát!

VIDEKIZE Itt a spárgaszezon, kötegekben kelletik magukat a fehér és zöld sípok. Ismerd meg közelebbről a fejedelmi zöldséget, hogy fantasztikus fogásokat remekelj!

Alkotó Energia – Újra! Magazin

VIDEKIZE Az MVM Paksi Atomerőmű gondozásában megjelenő Újra! Magazin a tavaszi után, újfent inspiráló, színes lapszámmal jelentkezik májusban.

5+1 zseniális trükk a tökéletes palacsintához, amit jó, ha ismersz

VIDEKIZE A palacsintát mindenki szereti, elkészíteni viszont már sokkal kevesebben: van, akinek mindig túl vastag lesz, elszakad, leragad, odakap – ez a többség. És akkor vannak a kiválasztottak, akiknek már az első darab is tökéletesen kerek, tökéletesen vékony, és a megfelelő mértékben barna pöttyös lesz. Most az ő zseniális praktikáikat szemezgettük ki, a Mindmegette.hu Turpisságok ötletdobozából!

Együnk virágokat!

VIDEKIZE Itt az ideje az üde tavaszi szörpöknek, a különleges édes csemegéknek. Nagyon sok ehető virág van a kertünkben, engedjünk a csábításnak, kóstoljuk meg. Sajnos sok mérgező növény is van a közelünkben, legyünk nagyon elővigyázatosak, csak akkor kóstolgassuk a színes szirmokat, ha biztosak vagyunk a dolgunkban.

3 hiba, amit rántottasütés közben elkövethetsz

VIDEKIZE A tojásrántotta egyszerű és nagyszerű étel, akár reggelire, akár vacsorára. Azonban van néhány hiba, amit könnyű elkövetni az elkészítésekor. Mutatjuk, mik ezek.

A legjobb receptek a gulyás szerelmeseinek

VIDEKIZE Babgulyás, birkagulyás, marhagulyás, gulyás cukkinivel... Megszámlálhatatlan verzió, és mindegyik van egy jó ötletünk!

Vajon melyik tészta a legtökéletesebb?

VIDEKIZE Valószínűleg a hajtogatott élesztős tészta nyerheti el ezt a kitüntető címet. Puha is, ropogós is, foszlik is, csak enné az ember mértéktelenül. Sósan is, és édesen is remek.

Így tartsd tisztán a konyhát könnyedén

VIDEKIZE A takarítás valljuk meg, nem tartozik a kedvenc programunk közé. A konyhában viszont kiemelten fontos a tisztaság. Ha néhány dologra mindig odafigyelsz, nem kell sok időt és energiát fordítanod a takarításra.

A legjobb fejek a piacon

VIDEKIZE Friss zöldségekre vágyunk – de mit is vegyünk? Kevés az elfogadható árú itthoni termék. Mi a karalábéra szavazunk. Abszolút megfizethető, mindenhol kapható, finom, ráadásul tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Áprilisban a legfinomabb, zsenge és ropogós.

4 tipp a tökéletes csokimázhoz

VIDEKIZE Mindegy, hogy vízgőz felett olvasztjuk fel, kevergetve főzzük vagy főzés nélkül készítjük, az a fontos, hogy szép fényes legyen, egyenletesen szétterüljön a süteményen és szeleteléskor ne törjön!

Így lesz villámgyorsan friss kenyered: szódás cipó lépésről lépésre

VIDEKIZE Az írek hagyományos szódás kenyere kelesztés nélkül készül, egy óra alatt megvagyunk vele, így ha korán nekilátunk, a család már ezt eheti reggelire!

Allergiás vagy? Vigyázz, mert ezek az ételek felerősíthetik a tüneteket

VIDEKIZE Sok allergiás érzékeli, hogy panaszai olyankor is megjelennek, illetve erősödnek, amikor nem túl magas az allergénkoncentráció a környezetükben.

Liszt kisokos: mit jelentenek a betűk és a számok a lisztes zacskón?

VIDEKIZE BFF 55, BL 80, TBL 200: a lisztes zacskók oldalán olvasható rövidítések bonyolult szakzsargonnak tűnnek.

Mi legyen a rizsből? Rizottó vagy rizses hús?

VIDEKIZE Kinek a pap, kinek a papné. A magyaros rizses húsnál a rizst puhára és pergősre készítjük, úgy keverjük-főzzük össze mindenféle földi jóval. Az olaszos rizottó nagyon szaftos, kanalas étel, a roppanósra főzött rizs rengeteg folyadékban ücsörög, természetesen itt is kiváló kíséretben. Két nagy klasszikus következik, pár jó tanács kíséretében.

3 étel, amelytől csak még éhesebb leszel

VIDEKIZE Az étkezés és a jóllakottság érzése nem mindig jár együtt. Vannak olyan élelmiszerek, amik valójában nem tartalmaznak tápanyagokat vagy nem képesek hosszú időre jóllakottság érzést biztosítani. Így ha ezeket fogyasztod, igazából csak átvered a szervezetedet, hiszen eszel valamit, de utána hamarosan csak még éhesebb leszel.

Főszerepben a tojás – A legfinomabb tojásos főételek, desszertek

VIDEKIZE Tojásból készülhetnek rakott finomságok, piték, egyszerű egytálételek, ahogyan desszertek és leves is. Elhoztuk a kedvenc receptjeinket

Medvehagyma kisokos: Így gyűjtsd be a tavasz első szuperzöldjét

VIDEKIZE A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik.

Így készíts csomómentes és ízletes rántást

VIDEKIZE A következő tippek segítségével garantáltan nem lesz csomós, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok.

Ünnepi kalácskavalkád

VIDEKIZE Nincsen húsvét kalács nélkül. Van, aki az édesebbet szereti, van, aki a sósat, tulajdonképpen többféle is elfér az ünnepi asztalon.

A bükki füvesember patikájából: Gyógynövények légúti panaszokra

VIDEKIZE Szabó Gyuri bácsi most a nátha, az influenza és a bronchitis tüneteinek enyhítésére ajánl remek természetes megoldásokat.

Franciás könnyedség

VIDEKIZE A turbolya az egyik elsőként előbújó tavaszi zöld fűszer, hatalmas csokrokat szedhetünk az erdőszéleken, akácosokban. Mivel könnyen összetéveszthető egy mérgező növénnyel, csak az szedje le, aki biztosan felismeri.

5 tipp a tökéletes a rántott húshoz

VIDEKIZE A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme néhány ötlet, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.

Vízben főtt rizs – ez sem olyan egyszerű

VIDEKIZE A hétköznapi vacsorák villámgyors körete az egyszerű főtt rizs. Élőmunka-igénye gyakorlatilag nulla. Mindenféle szaftos és kevésbé szaftos ételhez jól illik. Pár egyszerű tanács ehhez sem árt.

Ez az öt egyszerű étel az öregedést is megállítja

VIDEKIZE Az, hogy idősödünk, az élet velejárója – de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat.

Vasárnapra búzát – Mindennapi kenyerünk

VIDEKIZE Vasárnap: a Nap és a búza napja

Odaragadt az étel a grillrácsra? Akkor ezt a 6 tippet mindenképp fogadd meg!

VIDEKIZE Ki ne szeretné a hangulatos nyári kerti partikat és a finom grillezett ételeket? Az viszont már kevésbé hangzik jó programnak, mikor a grillrácsra tapadt húsmaradványokat kell lesikálnod, igaz? Most mutatunk néhány praktikát, hogy anélkül süthesd meg a húsokat, hogy azok a grillrácsra tapadjanak és adunk néhány tippet ahhoz is, hogy takarítsd le a sütőt, ha már megtörtént a baj.

A nyár fűszere

VIDEKIZE Szinte minden mellé jól illik a menta üde íze. A levestől a desszertig sokféle fogásba tehetjük.

3 panírozási trükk, amit jó tudni!

VIDEKIZE Így lesz tökéletes a rántott sajt, gomba és a hús – panírozási praktikák következnek!

Mire használjuk a sajtreszelő 4 oldalát?

VIDEKIZE Sokféle sajtreszelőt lehet kapni a boltokban, de szinte minden háztartásban található egy négyoldalú reszelő. De használjuk-e ennek minden oldalát? Most eláruljuk, hogy mi mindenre jó ez a remek konyhai eszköz.

5 tanács, ami jól jön, ha újkrumpliból készül az ebéd

VIDEKIZE Bár az újkrumpli azt jelzi, hogy végre itt a nyár, ezt most az időjárás, mintha nem támasztaná alá

Így lesz tökéletes a sült csirkecomb!

VIDEKIZE Úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Mutatjuk a fortélyokat!

Megjelent a Vidék íze júniusi száma!

VIDEKIZE Mától kapható az újságárusoknál a júniusi számunk. Sok friss zöldséggel, gyümölccsel, nyárköszöntő szezonális fogásokkal.

Miért nevezzük „lacinak” a bódékban működő olcsó kifőzdéket?

VIDEKIZE A piacok és vásárok jellegzetes vendéglátó egységét, a lacikonyhát nem nehéz megtalálni.

Fedezzük fel újra a mángoldot!

VIDEKIZE Mediterrán országok piacain gyakran találkozhatunk a nagy zöld levélcsokrokkal. Szerencsére ma már itthon is egyre többször bele lehet futni, főleg termelői piacokon. Könnyen termeszthető kiskertben is, ha van helyünk, érdemes próbálkozni vele.

Így lesz tökéletes a petrezselymes újkrumpli – 3 egyszerű lépésben!

VIDEKIZE A jó petrezselymes újkrumpli belül puha, kívül aranybarna és ropogós, és az ízének némi extraszűz olívaolajjal adhatunk egy plusz karaktert. Nem csak köretként, de húsmentes főételként is megállja a helyét, némi salátával körítve.

Hagymahatározó kisokos: melyiket mire használd?

VIDEKIZE Amellett, hogy a különböző hagymák nyersen, főve és sütve egyaránt számos étel alapanyagai, rendkívül egészségesek is.

Spárga, az ínyencek csemegéje

VIDEKIZE A spárga szelíd íze maga az ehető tavasz. Az idén sajnos még mindig aranyárban mérik, szóval arról szó sem lehet, hogy spárgát együnk spárgával.

Ezek a legkoszosabb dolgok a konyhádban

VIDEKIZE Azt mindannyian tudjuk, hogy a konyhai higiéniára fokozottan oda kell figyelni – igyekszünk gyakran felmosni, tisztítani a mosogatót, letörölni a konyhapultot, a főzőlapot stb. Ám vannak olyan felületek is, amikről nem is gondolnánk, hogy mennyi baktériumnak adhatnak otthont és ezért nem foglalkozunk velük eleget, pedig kellene. Máris mutatjuk, mik ezek!

Így terítsd meg a vendégváró asztalt!

VIDEKIZE Baráti összejövetel, családi ünnepség vagy romantikus vacsora: mindegy, mi az apropó, az étkezőasztal körül összegyűlni mindig kellemes időtöltés.

6 tipp a tökéletes hollandi mártáshoz

VIDEKIZE A hollandi mártás selymes textúrájával, enyhe savasságával, és csodás színével a zöldségektől a halakig rengeteg ételre felteszi a koronát. Így lesz tökéletes!

Ez a 7 legjobb gyógynövény női gondokra

VIDEKIZE A hőhullámtól a menstruációs görcsökig – számos tipikus probléma ellenszerét ismerték már dédanyáink is. Használd őket te is!

Édes legyen vagy sós?

VIDEKIZE Divatok és diéták jönnek-mennek, hol reggelizünk, hol nem. Mi azt valljuk, hogy pár finom reggeli falat bearanyozza az egész napunkat.

Kés-kisokos: a tökéletes vágószerszám 8 titka

VIDEKIZE Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés.

Csak egy félórám van

VIDEKIZE Hétköznap, munka és család mellett nem jut túl sok idő egy-egy meleg vacsora elkészítésére. Ilyenkor kerülnek elő a villámgyors tésztás fogások.

Így lesz tökéletes a tojásos nokedli

VIDEKIZE A tojásos nokedli hamisítatlan tavaszi, kora nyári fogás, aminek sokan nem mernek nekikezdeni, inkább a nagyinál vagy az anyukájuk asztalánál eszik. Ha betartunk néhány alapszabályt, és nem csukjuk be a szemünket a félelemtől, hogy vajon sikerül-e, a nagyi sem fog belekötni a végeredménybe!

5 hiba, amit rántotta sütés közben elkövethetsz

VIDEKIZE A tojásrántotta egyszerű és nagyszerű étel, akár reggelire, akár vacsorára. Azonban van néhány hiba, amit könnyű elkövetni az elkészítésekor. Mutatjuk, mik ezek.

Mi köze a mackókhoz a kedvenc medvehagymánknak?

VIDEKIZE Az illatos medvehagymát nemcsak salátákhoz, levesekhez használhatjuk, hanem rendes, emberes fogásokhoz is.

Ez a négy leghatásosabb tisztító tea

VIDEKIZE A méregtelenítés során nemcsak a testünkben lévő méreganyagoktól szabadulhatunk meg, de a felesleges kilók is gyorsan leolvadhatnak rólunk.

Egyszerűbben nem megy?

VIDEKIZE De igen. Mindnyájan szeretjük a krémes süteményeket, de lássuk be, sokan félnek egy komolyabb torta elkészítésétől. Ugyanaz az ízélmény könnyen elérhető sokkal egyszerűbben is. Sütünk egy se nem túl vékony, se nem túl vastag, tetszés szerinti ízesítésű tésztát, és arra egyszerűen rákenünk valamilyen krémet. Ha kicsit díszítjük, még csinos is, ráadásul finom és elronthatatlan.

8 kalácsvariáció húsvétra

VIDEKIZE Sonka, tojás és persze kalács. A húsvéti ünnepi menü elmaradhatatlan ételei ezek.

10 rakott fogás, amit imádni fog a család

VIDEKIZE 10 variáció rakottasra: van húsos, vega, krumplis zöldbabos, csülkös, keles és káposztás – mindenki talál köztük kedvére valót!

5 tipp, hogy tökéletes legyen a piskótatkerecs – alaprecepttel!

VIDEKIZE A klasszikus piskótarolád vagy piskótatekercs egyetlen titka a piskóta ideális állapotának elérése, azaz olyan piskótát kell sütnünk, amit utána könnyedén fel tudunk tekerni. Persze ehhez is léteznek különféle technikák, de alapvetően sok múlik magán a tésztán is.

4 extra tipp a tökéletes húsvéti kalácshoz

VIDEKIZE A húsvét elképzelhetetlen sonka, torma, tojás és fonott kalács nélkül. Varázsoljuk még finomabbá a bevált receptet!

Megjelent az Újra! Magazin tele „csináld magad” ötletekkel

VIDEKIZE Újabb digitális lapszámmal jelentkezik DIY, vagyis csináld magad mozgalom tagjai körében már jól ismert Újra! Magazin.

Megjelent a Vidék íze áprilisi száma!

VIDEKIZE Kivételesen már hétfőtől kapható a friss lap az újságárusoknál, hogy minél több idő legyen a húsvéti receptek tanulmányozására, az ünnepi menü kitalálására. Többféle hideg előételt és kalácsot, családi vendégfogadáshoz illő főfogásokat kínálunk. Sok színes, formás és nagyon finom édességet készítettünk, húsvéti tortákat, habos gyümölcsös nyalánkságokat és játékos apróságokat. A hétköznapokra pedig friss, zöldséges fogásokkal készültünk, ropogós karalábéval, illatos medvehagymával, könnyű csirkehússal.

6 egyszerű trükk, hogy gyorsabban elkészüljön az ebéd

VIDEKIZE Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika!

Így lesz tökéletes a tócsni!

VIDEKIZE Hívhatod tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.

Kedvence? A saláta!

VIDEKIZE Ritkán hangzik el a fenti kérdés-felelet, pedig tényleg isteni salátákat rakhatunk össze. Itt az ideje, hogy búcsút mondjunk a derekunkat vastagító szaftos húsoknak, krémes süteményeknek, hiszen már csak pár hét, és lekerülnek a mindent jótékonyan takaró nagy- és kiskabátok. Ezekkel a fantasztikus zöldséges tálakkal nem lesz nehéz az étrendváltás.