7 jó tanács a pergős rizskörethez

Mindig kemény marad, szétfő vagy összeragad? Segítünk, hogy a rizsfőzés ne legyen többé rémálom!

Mi köze a mackókhoz a kedvenc medvehagymánknak?

VIDEKIZE Az illatos medvehagymát nemcsak salátákhoz, levesekhez használhatjuk, hanem rendes, emberes fogásokhoz is.

Ez a négy leghatásosabb tisztító tea

VIDEKIZE A méregtelenítés során nemcsak a testünkben lévő méreganyagoktól szabadulhatunk meg, de a felesleges kilók is gyorsan leolvadhatnak rólunk.

Egyszerűbben nem megy?

VIDEKIZE De igen. Mindnyájan szeretjük a krémes süteményeket, de lássuk be, sokan félnek egy komolyabb torta elkészítésétől. Ugyanaz az ízélmény könnyen elérhető sokkal egyszerűbben is. Sütünk egy se nem túl vékony, se nem túl vastag, tetszés szerinti ízesítésű tésztát, és arra egyszerűen rákenünk valamilyen krémet. Ha kicsit díszítjük, még csinos is, ráadásul finom és elronthatatlan.

8 kalácsvariáció húsvétra

VIDEKIZE Sonka, tojás és persze kalács. A húsvéti ünnepi menü elmaradhatatlan ételei ezek.

10 rakott fogás, amit imádni fog a család

VIDEKIZE 10 variáció rakottasra: van húsos, vega, krumplis zöldbabos, csülkös, keles és káposztás – mindenki talál köztük kedvére valót!

5 tipp, hogy tökéletes legyen a piskótatkerecs – alaprecepttel!

VIDEKIZE A klasszikus piskótarolád vagy piskótatekercs egyetlen titka a piskóta ideális állapotának elérése, azaz olyan piskótát kell sütnünk, amit utána könnyedén fel tudunk tekerni. Persze ehhez is léteznek különféle technikák, de alapvetően sok múlik magán a tésztán is.

4 extra tipp a tökéletes húsvéti kalácshoz

VIDEKIZE A húsvét elképzelhetetlen sonka, torma, tojás és fonott kalács nélkül. Varázsoljuk még finomabbá a bevált receptet!

Megjelent az Újra! Magazin tele „csináld magad” ötletekkel

VIDEKIZE Újabb digitális lapszámmal jelentkezik DIY, vagyis csináld magad mozgalom tagjai körében már jól ismert Újra! Magazin.

Megjelent a Vidék íze áprilisi száma!

VIDEKIZE Kivételesen már hétfőtől kapható a friss lap az újságárusoknál, hogy minél több idő legyen a húsvéti receptek tanulmányozására, az ünnepi menü kitalálására. Többféle hideg előételt és kalácsot, családi vendégfogadáshoz illő főfogásokat kínálunk. Sok színes, formás és nagyon finom édességet készítettünk, húsvéti tortákat, habos gyümölcsös nyalánkságokat és játékos apróságokat. A hétköznapokra pedig friss, zöldséges fogásokkal készültünk, ropogós karalábéval, illatos medvehagymával, könnyű csirkehússal.

6 egyszerű trükk, hogy gyorsabban elkészüljön az ebéd

VIDEKIZE Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika!

Így lesz tökéletes a tócsni!

VIDEKIZE Hívhatod tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.

Kedvence? A saláta!

VIDEKIZE Ritkán hangzik el a fenti kérdés-felelet, pedig tényleg isteni salátákat rakhatunk össze. Itt az ideje, hogy búcsút mondjunk a derekunkat vastagító szaftos húsoknak, krémes süteményeknek, hiszen már csak pár hét, és lekerülnek a mindent jótékonyan takaró nagy- és kiskabátok. Ezekkel a fantasztikus zöldséges tálakkal nem lesz nehéz az étrendváltás.

Csütörtökre rozst – Savanyú rokon

VIDEKIZE Csütörtök: a Jupiter és a rozs napja

Keddre árpát – Hosszúkás gyöngyszemek

VIDEKIZE Az árpa a búza és a rozs mellett a legismertebb ősi gabona. A Távol-Keleten már időszámításunk előtt tízezer évvel termesztették.

Színpompás vitaminbombák

VIDEKIZE Ha máskor nem is, ilyenkor, tél végén, tavasz elején mindig előkerülnek a gyümölcscentrifugák a kamra mélyéről vagy a konyhaszekrény legfelső polcáról. A gyümölcsöket, zöldségeket már eléggé meguntuk, de ha színes italokat préselünk belőlük, rögtön újra megkívánjuk.

Melyik a legjobb? Barackpálinkákat kóstoltak a Nébih ellenőrei

VIDEKIZE 23 barackpálinkát vizsgált a Nébih, már meg is vannak az eredmények: jó hír, hogy a pálinkákat biztonsággal fogyaszthatjuk, két terméket azonban ki kellett vonni a forgalomból.

Kiskert a konyhapulton

VIDEKIZE Tél végén, amikor már nagyon hiányoznak a friss zöldségek, a naphiányos, ízetlen paradicsomok és paprikák helyett együnk inkább friss, ropogós csírákat. Meg is vehetjük készen, de még jobb, ha mi termeljük meg a konyha sarkában, hisz nem kell hozzá növénytermesztési diploma.

Így lesz szuperropogós és fűszeres a házi chips!

VIDEKIZE Örök dilemma, hogyan lehet otthon is ropogós, és vékony chipset előállítani. Találtunk egy tuti megoldást, ráadásul sem sok olaj, sem sima krumpli nem kell hozzá!

Ez történik a testeddel, ha minden nap iszol almaecetet

VIDEKIZE Az almaecet egy igazi csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít ez a pár száz forintos ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű.

Így lesz tökéletes a rakott krumpli

VIDEKIZE A rakott krumpli az egyik legkedveltebb magyaros egytálétel. Imádjuk jó szaftosan, sok tejföllel, kolbásszal. Esszük a menzán, rendeljük a vendéglőben, és a legtöbb család otthoni étlapján is szerepel ez a kiadós, laktató étel. Most néhány tippel segítünk, hogy még tökéletesebb legyen a család kedvence.

8 élelmiszer, amit a legtöbben rosszul tárolnak

VIDEKIZE Biztosan jól tárolja az uborkát? Na és a mézet, vagy az avokádót? Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.

A káposztfélék üdítően változatos világa

VIDEKIZE A káposztafélék nagy családja rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban előforduló fejes és kelkáposzta kifejezetten olcsó és könnyen beszerezhető, de általában a drágább rokonok sem tartoznak a luxusélelmiszerek közé. Ezerféle finomság készíthető belőlük, a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga.

Így készül a habkönnyű, ropogós csörögefánk

VIDEKIZE Az alakja miatt forgácsfánknak is nevezett csöröge elkészítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a szalagosé, a formázása pedig csak ránézésre bonyolult!

Pörkölttől a levesig – 10 recept a zúza szerelmeseinek

VIDEKIZE Megosztó étel a zúza. Vagy imádja, vagy utálja az ember. Természetesen most azoknak hoztunk néhány ötletet, akik szívesen főznek, és persze esznek zúzát. Nézzünk 10 szuper receptet!

10 csirkés egytálétel kezdőknek és haladóknak

VIDEKIZE Egyszerű, de finom csirkés egyáltételek. Vacsorára, vagy ebédre is remek megoldás!

Süssön otthon házi zsemlét – variációk!

VIDEKIZE Unja, hogy nem kap a boltban normális zsemlét? Három bevált receptet hoztunk, amelyeket érdemes kipróbálnia!

Megjelent a Vidék íze februári száma

VIDEKIZE Itt a farsang, áll a bál! Persze mindez szigorúan zárt körben, kis létszámmal, családi körben. Szerencsére ennek az időszaknak az emblematikus ételeiről nem kell lemondanunk (csak a nagyszabású bálokról), otthon azt ehetünk, amit csak akarunk. Játszanak velünk, főzzenek elegáns báli menüt a családnak, süssenek fánkot, többfélét is. A street foodra vágyó ifjúságnak pedig süssenek velünk pirított csirkecsíkokat izgalmas köretekkel, mindehhez remek ötleteket adunk.

Így süss tökéletes sült csirkét!

VIDEKIZE A csirke igazi jolly joker, ha húsételekről van szó. Bár önmagában nincs benne semmi izgalmas, de kiválóan fűszerezhető, rengeteg szósz illik hozzá, és gyorsan elkészül. Ahhoz, hogy kihozzuk belőle a maximumot, jól jöhet néhány jól bevált tipp, amelyet bármikor bevethetünk.

Így lesz szalagos a farsangi fánk – egy tuti recept és praktikák!

VIDEKIZE A fasangi fánkot sokan szeretik, de nem állnak neki az elkészítésének,. mert úgy gondolják, túl bonyolult, félnek a kurdarctól. Pedig van néhány apró trükk, amivel könnyű és lágy lesza tészta, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.

5 étel, amit soha ne tegyünk a mikróba

VIDEKIZE A mikrohullámú sütőnek számos előnye van, ám vannak olyan ételek, amelyeket tilos betenni a mikróba, mert felrobbannak, vagy a belőlük kiáramló gőz okozhat problémákat.

Gazdálkodj okosan!

VIDEKIZE

Kurkuma, a csodafűszer – így használd!

VIDEKIZE Eddig főleg gyulladáscsökkentő tulajdonságai kapcsán volt ismert, ám most itt az idő, hogy sütés-főzésben is a társad legyen.

Így fagyaszd le a kelt tésztát

VIDEKIZE Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!

Így szedd ki a fűszereket az ételből

VIDEKIZE Ugye milyen nehéz úgy merni bizonyos ételekből, hogy ne kerüljön a tányérba szemes bors, szegfűszeg, borókabogyó vagy egyéb fűszer? Mutatunk 4 egyszerű megoldást, amelyekhez szinte minden háztartásban megtalálhatók a kellékek.

Ne rendelje, inkább süsse meg! Íme, 10 egyszerű házi pizza

VIDEKIZE Bulira készülnek, vagy a gyerekek pizzát ennének? Felejtse el a rendelést, hiszen otthon is finom, házias pizzát készíthet. Mutatjuk hogyan! (A pizzák nevére kattintva eljut a recepthez!)

Tojásfestés természetesen

VIDEKIZE Miért is festenénk pont a húsvéti tojásokat kémiai szerekkel, amikor tele van a konyha ezerféle színező zöldséggel és fűszerrel? A szép, természetes árnyalatok mellett még egy kis különleges ízt is adhatunk ezzel az ünnepi asztalra kerülő sonkakísérőnek.

Elfogyott egy hozzávaló? Ezzel helyettesítheted!

VIDEKIZE Mindenkinek ismerős lehet a probléma: nyakig lisztesen rájössz, hiányzik valami a hozzávalók közül. Ha a kamrapolcon nem találod, helyettesítheted mással, és a sütemény vagy a torta mégis sikerülni fog.

Szaladj el a cukrászdába

VIDEKIZE Papa, menj, és hozzál pár krémest, nincs kedvem ma sütni. Elég sok férfiember kapja ezt vasárnapi feladatként.

Így lesz tökéletes a linzertészta

VIDEKIZE A linzer elmaradhatatlan eleme a húsvéti desszertarzenálnak. Kicsit aprólékos, sokak szerint kifejezetten pepecs munka, de tökéletesre készíteni messze nem lehetetlen! Íme néhány trükk, amivel kárpázatos omlós lesz a tészta!

Cukor nélkül édesen

VIDEKIZE Bármilyen hihetetlen, a desszert is lehet egészséges, ha a finomliszt és a finomított répacukor helyett egészséges alapanyagokat használunk: teljes kiőrlésű, tartalmas gabonákat, gyümölcsöket, tejtermékeket. A hagyományos cukor helyett pedig válasszunk alacsony kalóriatartalmú cukorhelyettesítőket

3 fantasztikus tipp tojásfőzéshez

VIDEKIZE Próbáld ki és gyakorold be már most, hogy húsvétra rutint szerezz!

Mi is az a saláta?

VIDEKIZE Most, hogy végre megjelentek a friss tavaszi zöldek, kisütött a nap, a saláta ismét az érdeklődésünk előterébe került. Remek orvosság a tél végi vitaminhiány leküzdésére, persze nem mindegy, hogy miből készül, vásároljunk közelben termesztett, nem agyonvegyszerezett, frissen szedett retket, salátát, újhagymát, spenótot. A hétvégi termellői piacokon biztosan találunk valami jobbféle salátának valót.

Így mentsd meg az elsózott ételt – 5 kipróbált tipp

VIDEKIZE Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki az elsózott ételt! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted a főztödet!

Így készül az eredeti smarni, azaz a császármorzsa – recepttel!

VIDEKIZE Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.

Szombatra kukoricát – Amerikából jöttem

VIDEKIZE Szombat: a Szaturnusz és a kukorica napja

Így hat a testedre, ha egy ideig hanyagolod a húst

VIDEKIZE A hús a magyar konyha szerves része: imádjuk a gulyáslevest, a pörköltet, a pecsenyéket és a sült kolbászt. Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes elgondolkozni, és beiktatni néha egy-egy húsmentes időszakot.

Hétfőre rizst – Vízzel elárasztva

VIDEKIZE Hétfő – a Hold és a rizs napja

Így lesz tökéletes a szilvás gombóc

VIDEKIZE A házilag készített szilvásgombóc csodás, krémesen omlós textúrájú, melybe édesen savanykás, mélybordó héjú, napsárga húsú gyümölcsöt rejtünk, s melyet ropogós, aranyszínű morzsába görgetünk. Így lesz pont olyan, mint a nagyié!

Szezonja van! Így süssünk hurkát, kolbászt!

VIDEKIZE A hurkát és a kolbászt főleg télen szeretjük. Krumplipürével, savanyúsággal, befőttel, vagy friss kenyérrel az igazi. Ám sokszor mérgelődünk, ha kidurran a hurka, vagy ha, az egyik már megsült, míg a  másiknak még kell egy kis idő. Íme néhány hasznos tanács, amit ha betartunk, mennyei lesz a végeredmény!

Bevált tippek, hogy tökéletes legyen a palacsinta

VIDEKIZE Imádjuk a palacsintát, ám sütni már nem mindenki szereti. Bizony egyik kedvenc desszertünk elkészítése számtalan buktatóval jár. A tészta leragadhat, elszakadhat. Íme néhány jól bevált tipp, amivel kiküszöbölheti ezeket a hibákat.

Mennyei desszertek 40 perc alatt

VIDEKIZE A hétköznapokon inkább gyorsan elkészíthető finomságokra vágyunk. Ezek a desszertek 40 perc alatt megsülnek, szóval nem kell sok időt töltenünk a konyhában ahhoz, hogy valami édességet tálaljunk. (A sütik nevére nevére kattintva eljut a recepthez.)

Csak szerelmeseknek!

VIDEKIZE A Bálint-nap igazán jó alkalom egy kétszemélyes, gyertyafényes vacsorához. Ne feledkezzünk meg a vágykeltő fűszerekről: a sáfrány, a gyömbér, a fokhagyma ne maradjon ki a menüből. Ha most nem főzünk afrodiziákumokból, akkor mikor máskor?

10 recept a nokedlis ételek szerelmeseinek

VIDEKIZE Vannak ételek, amiket el sem tudnánk képzelni nokedli nélkül. (Az étel nevére kattintva eljut a recepthez!)

Így varázsold puhává a szikkadt kenyeret – 3 tipp!

VIDEKIZE Elölhagytad kenyeret, és kopogósra száradt, mire észrevetted? Több módszerrel is megmentheted a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!

4 tipp, hogy tökéletes legyen a lasagne

VIDEKIZE A lasagne a csőben sütött ételek közül az egyik igazi nagy kedvenc. Ha a legeslegjobb lasagne-t szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes a rétegeket magunknak előállítani – mutatjuk, hogyan!

6 tudományosan bizonyított konyhai trükk, ami segíti a főzést

VIDEKIZE A neten rengeteg konyhai trükk kering, amik aztán a gyakorlatban vagy beválnak, vagy nem. Az alábbi hat dolog azonban biztosan működik, hiszen a sütés-főzés alapja nem más, mint fizika és kémia. Érdemes őket kipróbálni!

Így lesz tökéletes a főtt rizs

VIDEKIZE Mindig meggyűlik vele a bajod, mert kemény marad, szétfő vagy összeragad? Ismerd meg a legjobb elkészítési módszereket, hogy legközelebb elégedett legyél!

9 dolog, amire még a sót használhatod az ízesítésen kívül

VIDEKIZE A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!

Gombóc, nudli, barátfüle

VIDEKIZE

Csomagolási kisokos: melyik ételt miben tároljuk?

VIDEKIZE Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!

7 tipp a tökéletes máglyarakáshoz

VIDEKIZE 7 jó tanács, amit érdemes megfogadni a kedvenc maradékmentő finomságunk elkészítéséhez!

Leves, egytálétel, nasi – finomságok, ha van otthon zeller

VIDEKIZE

2 halászlé egy csárdában – melyik a finomabb, a Szegedi vagy a Bajai?

VIDEKIZE Sajnos mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Pedig nagy számú jótékony hatása ismert. Karácsonykor a legtöbb magyar család asztalára kerül hal valamilyen formában, legalább akkor. Sokaknál hagyománynak számít a halászlé. Olyannyira szeretjük, hogy bekerült a hungarikumok közé is.

6 élelmiszer, ami párosítva szuperegészséges

VIDEKIZE Egyes élelmiszerek párokba rendeződve olyan mennyiségű ásványi és egyéb hasznos tápanyagot nyújtanak a szervezetnek, hogy az már jelentősen csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét.

Hagyma, te jóságos!

VIDEKIZE A vöröshagyma az egyik legrégebbi gyógynövényünk, már az ókori Egyiptomban is használták.

Így készíthet omlós, szaftos csirkemellet

VIDEKIZE A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk.

3 étel, amelytől csak még éhesebb leszel

VIDEKIZE Az étkezés és a jóllakottság érzése nem mindig jár együtt. Vannak olyan élelmiszerek, amik valójában nem tartalmaznak tápanyagokat vagy nem képesek hosszú időre jóllakottság érzést biztosítani. Így ha ezeket fogyasztod, igazából csak átvered a szervezetedet, hiszen eszel valamit, de utána hamarosan csak még éhesebb leszel.

Főszerepben a tojás – A legfinomabb tojásos főételek, desszertek

VIDEKIZE Tojásból készülhetnek rakott finomságok, piték, egyszerű egytálételek, ahogyan desszertek és leves is. Elhoztuk a kedvenc receptjeinket

Medvehagyma kisokos: Így gyűjtsd be a tavasz első szuperzöldjét

VIDEKIZE A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik.

Így készíts csomómentes és ízletes rántást

VIDEKIZE A következő tippek segítségével garantáltan nem lesz csomós, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok.

Ünnepi kalácskavalkád

VIDEKIZE Nincsen húsvét kalács nélkül. Van, aki az édesebbet szereti, van, aki a sósat, tulajdonképpen többféle is elfér az ünnepi asztalon.

A bükki füvesember patikájából: Gyógynövények légúti panaszokra

VIDEKIZE Szabó Gyuri bácsi most a nátha, az influenza és a bronchitis tüneteinek enyhítésére ajánl remek természetes megoldásokat.

Franciás könnyedség

VIDEKIZE A turbolya az egyik elsőként előbújó tavaszi zöld fűszer, hatalmas csokrokat szedhetünk az erdőszéleken, akácosokban. Mivel könnyen összetéveszthető egy mérgező növénnyel, csak az szedje le, aki biztosan felismeri.

5 tipp a tökéletes a rántott húshoz

VIDEKIZE A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme néhány ötlet, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.

Vízben főtt rizs – ez sem olyan egyszerű

VIDEKIZE A hétköznapi vacsorák villámgyors körete az egyszerű főtt rizs. Élőmunka-igénye gyakorlatilag nulla. Mindenféle szaftos és kevésbé szaftos ételhez jól illik. Pár egyszerű tanács ehhez sem árt.

Ez az öt egyszerű étel az öregedést is megállítja

VIDEKIZE Az, hogy idősödünk, az élet velejárója – de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat.

Vasárnapra búzát – Mindennapi kenyerünk

VIDEKIZE Vasárnap: a Nap és a búza napja

Péntekre zabot – Nemcsak lócsemege

VIDEKIZE Péntek: a Vénusz és a zab napja

Szerdára kölest – Apró aranygömbök

VIDEKIZE Szerda: a Merkúr és a köles meg a hajdina napja.

Fő a mértékletesség

VIDEKIZE Benne járunk a nagyböjtben, van még belőle bőven hátra. Hétnapos étrendet állítottunk össze, amely a hagyományos népi böjt alapjaira épül, minden nap másféle gabonával. A következő héten minden nap ajánlunk egy-egy remek zöldséges vagy halas fogást.

Így készül a lagzis krumpli

VIDEKIZE Ha szereted a krumplis köreteket, de már unod a petrezselymes burgonyát, vagy a krumplipürét, akkor az alábbi receptet ki kell próbálnod. A lagzis krumpli annyira finom, hogy garantáljuk, sosem fogsz ráunni.

Fedezzük fel újra a tarlórépát

VIDEKIZE Még a gasztronómia iránt érdeklődők is ritkán ismerik fel ezeket a nagy, lilásfehér gömböket, hirtelen nem tudja az ember, hogy egy elpirult sörretekkel vagy egy kifakult, összenyomott céklával van-e dolga. Hát egyik sem. Ez a majdnem elfeledett tarlórépa.

Megjelent a Vidék íze márciusi száma!

VIDEKIZE Február 19-től már kapható az újságárusoknál a friss, ropogós lapszám, sok könnyű, színes, tavaszhívogató fogással. A nagyböjtre való tekintettel rengeteg húsmentes recepttel, többféle mentes desszerttel. Természetesen azért kínálunk hagyományos pecsenyéket és igazi házi süteményeket is.

Így készül a tökéletes madártej!

VIDEKIZE Mindnyájunk kedvenc desszertje három darab alapanyagból, viszonylag gyorsan elkészíthető, és, bár van vele dolog, egy-két jól bevált trükkel a legmacerásabb munkafázis is leegyszerűsíthető!

Mit süssünk Valentin-napra?

VIDEKIZE Mikor kényeztessük a párunkat szépséges, piros vagy rózsaszín süteményekkel, ha nem a szerelemesek napján, február 14-én?

Így született a paprikás csirke +3 hiba, amit elkövethet a főzésnél

VIDEKIZE Sok szafttal és házi nokedlivel esszük az egyik legmagyarosabb ételt a paprikás csirkét. De hogyan született ez a finomság, és mire kell figyelni a főzésnél, hogy tökéletes végeredményt kapjunk.

Háztartási mindenes

VIDEKIZE Majdnem minden ételbe teszünk belőlük, mégsem tekintjük igazi alapanyagnak. Akár egy találós kérdés is lehetne. Természetesen a vöröshagymáról és a fokhagymáról van szó. Ebben a tél végi, zöldségekben szegény időszakban érdemes nekik is nagyobb figyelmet szentelni.

5 étkezési szokás, ami lerövidítheti az életed

VIDEKIZE A szakemberek szerint a szokásaink teszik ki a napi viselkedésünk 40 százalékát. Ebbe pedig természetesen beletartoznak az étkezési szokásaink is, amik – ha nem megfelelőek – akár súlyos egészségügyi problémákat is okozhatnak.

5 mennyei paradicsomszósz, amitől még finomabb lesz a spagetti

VIDEKIZE A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket. És nem csak az olaszokra gondolunk, akiknek specialitása az érett paradicsomból készített mártás, hanem bizony például édesanyákra is a világ minden tájáról, akik nem tudnak elég hálásak lenni ezért a savanykás szószért, ami a legtöbb gyerek kedvence!

Így készül a klasszikus vinaigrette öntet – a tökéletes alaprecept!

VIDEKIZE Sosem értettem, miért vesz bárki kész salátaöntetet. A bolti változatnak ugyanis csak hátrányai vannak. Az íze tök mű, és annyi tartósítószer van benne, hogy ha meghalunk, kis szerencsével be se kell majd balzsamozni minket, mert minden bizonnyal nem fogunk lebomlani. Tápérték nulla, a hozzávalókról pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy első osztályúak. Ipari olaj, ipari ecet, kristálycukor, színezék és E betűk végeláthatatlan sora egyetlen üvegbe zárva. Ugyan ki akarna ilyet locsolni egy egészségesnek szánt salátára?

Fánk kisokos a különlegestől a hagyományosig!

VIDEKIZE Különleges, színes fánk, hagyományos farsangi finomság és a svédek kedvence. Íme néhány fánk, amit érdemes kipróbálni!

A kardamom, a fűszerek királynője

VIDEKIZE A kardamomot ritkán használjuk, pedig varázslatos íze van. Jellegzetes téli fűszer, sok mindenhez illik, forró italokhoz, édes süteményekhez, krémekhez, mártásokhoz. Tulajdonképpen mindenhez adhatjuk, amihez a fahéj is illik. Az egzotikus zamatát könnyű megszeretni.

Így lesz tökéletes a piskóta

VIDEKIZE Kezdő háziasszonyok sokszor, keresik, kutatják, hogy mitől is lesz tökéletes a piskóta alaptésztája.

Így készül az igazi cézár saláta

VIDEKIZE Cézár salátának álcázva rengeteg étellel találkoztam már. Ám tisztázzuk, hogy az eredeti cézár salátába nem kerül sem trappista, sem főtt tojás, ahogyan sonka sem. Nézzük, hogy miből is áll ez a régi, egyszerű, de nagyszerű saláta!

A legjobb téli kaják

VIDEKIZE

Így olvasszuk ki biztonságosan a csirkehúst!

VIDEKIZE A boltokban járva gyakran vásárolunk húsféléből többet, majd a fagyasztóban tároljuk a felhasználásig.

A tökéletes vajas tészta titka

VIDEKIZE A vajas tésztát legtöbben boltban vásároljuk, ám ha van időnk, és türelmünk, akkor megéri otthon elkészíteni! Nézzük azokat a trükköket, amelyek segítségével, biztosan sikerülni fog!

Így lesz tökéletes a vadas

VIDEKIZE A vadast szerencsére mindenki úgy készíti, ahogy neki ízlik. Hol zöldségesebb, hol fűszeresebb, hol valóban vadból készül, hol csak vadas az a marha vagy sertés, de az se gond, ha a vadas mártás alatt pulyka- vagy esetleg csirkehús pihen.

Mihez kezdjünk a tojásfehérjével?

VIDEKIZE Az ünnepek után a legtöbb  háziasszony fagyasztója tele van tojásfehérjével, hiszen sok sárgáját használtunk a csodálatos főzött krémekhez, házi fagylaltokhoz, foszlós kalácsokhoz. Mihez kezdjünk vele?