7 tipp a tökéletes máglyarakáshoz
7 jó tanács, amit érdemes megfogadni a kedvenc maradékmentő finomságunk elkészítéséhez!
VIDEKIZE Cézár salátának álcázva rengeteg étellel találkoztam már. Ám tisztázzuk, hogy az eredeti cézár salátába nem kerül sem trappista, sem főtt tojás, ahogyan sonka sem. Nézzük, hogy miből is áll ez a régi, egyszerű, de nagyszerű saláta!
VIDEKIZE A boltokban járva gyakran vásárolunk húsféléből többet, majd a fagyasztóban tároljuk a felhasználásig.
VIDEKIZE A vajas tésztát legtöbben boltban vásároljuk, ám ha van időnk, és türelmünk, akkor megéri otthon elkészíteni! Nézzük azokat a trükköket, amelyek segítségével, biztosan sikerülni fog!
VIDEKIZE A vadast szerencsére mindenki úgy készíti, ahogy neki ízlik. Hol zöldségesebb, hol fűszeresebb, hol valóban vadból készül, hol csak vadas az a marha vagy sertés, de az se gond, ha a vadas mártás alatt pulyka- vagy esetleg csirkehús pihen.
VIDEKIZE Az ünnepek után a legtöbb háziasszony fagyasztója tele van tojásfehérjével, hiszen sok sárgáját használtunk a csodálatos főzött krémekhez, házi fagylaltokhoz, foszlós kalácsokhoz. Mihez kezdjünk vele?
VIDEKIZE Miért együnk kelkáposztát télen, és mit készítsünk belőle?
VIDEKIZE Laktató, tartalmas fogások minden alkalomra. Sűrű levesek a többórás kinti programok utáni étkezéshez, ropogós malacpecsenye izgalmas köretekkel szilveszterre, krumplis, batátás, csicsókás ételek a hétköznapokra. Egyszerű sütemények maradékokból, ha vágyunk valami édesre, de már nincs kedvünk órákig molyolni a konyhában. Négyféle bableves a kezdő szakácsoknak, birsalmával, zöldségekkel a kifinomult ízlésúeknek, csülökkel, minden földi jóval a nagyétkűeknek. A hónap minden napjára kínálunk jóízű fogásokat.
VIDEKIZE Megosztja az embereket a kocsonya. Vannak, akik imádják, mások nem igazán rajongnak érte. Ha ön is szereti a téli ünnepek alkalmával elkészíteni a kocsonyát, akkor ezeket a recepteket ajánljuk.
VIDEKIZE Viszonylag új keletű a sült pulyka mifelénk az ünnepi asztalon. De hamar befogadtuk, mert a szeretjük a pulyka semleges ízét, remekül variálható sok mindennel, például a karácsonyhoz olyan jól illó aszalt gyümölcsökkel. Ha kevesen vagyunk, akkor mellből tudunk csodákat készíteni, de ha sokan üljük körbe a karácsonyi asztalt, akkor az egészben sütött pulyka remek választás, nincs vele túl sok munka, viszont a végeredmény káprázatos tud lenni.
VIDEKIZE Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek.
VIDEKIZE Töltött káposzta (és bejgli) nélkül nem karácsony a karácsony. Ha főzünk belőle egy jó nagy fazékkal (kis adagot úgysem lehet), jó pár napig rájárhatunk, és rá is fogunk, mert melegítve még sokkal jobb, mint frissen főzve. Szerencsére még a fagyasztást is jól tűri, ha mégsem fogyna el a sok ünnepi étel mellett, akkor érdemes beraktározni a januári soványabb napokra. Ahány ház, annyi káposzta. Annyit talán leszögezhetünk, hogy káposzta és valamilyen fűszeres töltelék biztosan van benne, de e felett végtelen a variációk száma, a húsmentes, vegán változattól a csülkös káposztáig.
VIDEKIZE Télen ritkán eszünk külön előételt, inkább egy jó forró levest tálalunk elsőnek. Az ünnepi alkalmak viszont természetesen kivételesek. Azzal is emeljük a karácsonyi menü fényét, hogy a szokásos 2-3 fogás helyett helyett többet kínálunk, mindenből egy kis adagot. Ilyenkor jöhet akár többféle előétel is, szeretjük elnyújtani az étkezést, szeretünk tislizni .
VIDEKIZE A gyümölcskenyér a nagy karácsonyi klasszikusok közé tartozik. Ezt is jó előre elkészíthetjük, és fóliába csomagolva egy-két hétig biztosan eláll, napról napra gazdagabb lesz az íze. Vannak tömörebb, rengeteg aszalt gyümölcsöt, diófélét tartalmazó változatok, és könnyedebb, kalácsszerű kivitelek, válogassanak kedvükre a receptek közül.
VIDEKIZE A hideg őszi és téli estéken jól esik egy pohár gyömbérteát elkortyolgatni. Ám a gyömbér nem csak a megfázás ellen csodaszer. A gyömbértea rendszeres fogyasztása a fogyást is beindítja.
VIDEKIZE Ebben az esős, zegernyés időben egy tányér forró, tartalmas leves nagyon jól esik. Ráadásul ezekből a sűrű levesekből nem is lehet kis adagot főzni, tehát nagy valószínűséggel két napra is megoldhatjuk velük a család etetését. Utána meg jöhet egy finom palacsinta vagy egy jó kis kelt tészta.
VIDEKIZE A hétköznapi gyors konyha egyik leggyakoribb alapanyaga a csirkemell. Gyorsan elkészül, a gyerekek általában kifejezetten szeretik, nagyon változatos ételeket süthetünk-főzhetünk belőle. Önmagában azért tud unalmas lenni, érdekes társaságot kell mellétenni.
VIDEKIZE Jöjjenek a kedvenc édességeink. Egyszerűek és nagyszerűek. Ha szeretjük, meg kell tanulni az elkészítésüket, mert cukrászdákban, éttermekben nemigen lehet hozzájuk jutni.
VIDEKIZE A klasszikus rántott hús helyett ajánlunk pár izgalmas húsos fogást. Természetesen most is az egyszerűen elkészíthetőek közül válogattunk, hogy legyen időnk az ünnep előtti nagytakarításra, vásárlásra.
VIDEKIZE Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.
VIDEKIZE Halászlét készíteni az ünnepekre? Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amelyekben nem fog csalódni. Találja meg a kedvére valót!
VIDEKIZE A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt. Konfitálhatjuk, vagy egyszerűen megsüthetjük, a lényeg a türelem, és még ezer apróság, amit most elárulunk!
VIDEKIZE Szeretjük töltve is rántva, a legjobb pedig, ha ezt a kettőt kombináljuk! Tíz nagyon finom és laktató töltött csirkecomb receptet hoztunk, amiben nem fog csalódni!
VIDEKIZE Szeretnél minőségi, biztonságos élelmiszert vásárolni? A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer garanciát ad arra, hogy magas minőségű termékekhez juss hozzá. Cikkünkből megtudhatod, hogyan vásárolj tudatosan és miért érdemes az új, értékteremtő hazai minőségrendszert választanod.
VIDEKIZE Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk.
VIDEKIZE Sokan szeretnének tökéletes habcsókot készíteni otthon karácsonykor. Ez nem lehetetlen! Néhány apró trükk, és mesterei lehetünk ennek a cukorbombának!
VIDEKIZE Ősszel is süthetünk fánkot, nem kell várni a farsangig!
VIDEKIZE Se szeri, se száma a bevált családi és a facebookon terjedő vagy e-mailben továbbított recepteknek, de alapjában véve csak kétféle karácsonyi mézeskalács létezik: azonnal fogyasztható és több nap (esetleg hét) múlva megpuhuló. Érdemes mindkettőből kellő mennyiséget sütni, mert hamar elfogynak!
VIDEKIZE A két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süss belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy ha rád tör az édesség utáni vágy!
VIDEKIZE Hamarosan jön az ünnepi időszak. Ilyenkor nem lehet betelni az apró, ízletes kis falatkákkal, főleg ha befut a rokonság is. A töltött tojás az egyik ilyen Jolly Joker, amit bármikor bevethetünk. Ráadásul sok verzióban elkészíthetjük. Bár sokan retró, kissé régimódi ételnek gondolják, apró változtatásokkal, meglepő fűszerekkel trendi étket készíthetünk belőle az asztalra.
VIDEKIZE A keksz alapú desszerteket azért szeretjük, mert szinte semmi buktató nincs benne. Nem kell aggódni, hogy megsül-e a tészta, összeesik a pite. Egy kekszszalámi pedig ugyanúgy lehet az ünnepi asztal dísze, mint egy hétköznapi édesség.
VIDEKIZE Az őszi- téli időszakban ma is sok ételt készítünk savanyú káposztából. Akinek nincs a saját pincéjében, hordóban ez a finomság, az általában a piacon szerzi be. S ennek az egyik fellegvára: Vecsés.
VIDEKIZE A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.
VIDEKIZE A fasangi fánkot sokan szeretik, de nem állnak neki az elkészítésének,. mert úgy gondolják, túl bonyolult, félnek a kurdarctól. Pedig van néhány apró trükk, amivel könnyű és lágy lesza tészta, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.
VIDEKIZE A mikrohullámú sütőnek számos előnye van, ám vannak olyan ételek, amelyeket tilos betenni a mikróba, mert felrobbannak, vagy a belőlük kiáramló gőz okozhat problémákat.
VIDEKIZE Eddig főleg gyulladáscsökkentő tulajdonságai kapcsán volt ismert, ám most itt az idő, hogy sütés-főzésben is a társad legyen.
VIDEKIZE Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!
VIDEKIZE Omlós, szaftos hús az oldalas, amit ezernyi módon elkészíthetünk. Nézzük a kedvenc receptjeinket! (Az ételek nevére kattintva eljut a receptekhez!)
VIDEKIZE Mit együnk, és mit jobb kerülni szilveszterkor? Kik azok, akik a babonák ellenére, mégis ehetnek halat?
VIDEKIZE Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!
VIDEKIZE A világ talán legegyszerűbb ünnepi csemegéje a mákos guba. A tej, a méz és a mák hármasa a kiflivel elképesztően finom. El is hoztunk néhány pompás receptet. Az ételek nevére kattintva eljutsz a recepthez!
VIDEKIZE Nálunk az idén ez lesz a menü. Készül egy adag fácánleves, de 24-én csak a combokat vesszük ki belőle a főfogáshoz, a leves majd 25-én fog szerepelni. Előételként a különleges halas rétes fog szerepelni, még ennek az elkészítése a legmunkásabb, de kibírható. A desszert pedig tényleg pár perc alatt összedobható, és pont ilyen kis krémes falatokra vágyunk a pecsenye után.
VIDEKIZE Az aprósütemények és a szárazabb bejgli mellé a legtöbb családban készül legalább egy tepsi krémes sütemény is. Ezek a réteges hagyományos sütemények nagyon praktikusak. Kiadósak, mert általában egy nagy gáztepsivel készülnek, finomak, és jól elállnak egy hűvös kamrában is, nem foglalják a helyet az ilyenkor csúcsra járatott hűtőszekrényben. Ráadásul egy-két napot hagyni kell állni mindegyiket, hogy puhuljanak a lapok szebben lehessen szeletelni, tehát még a teljes őrület előtt szép nyugodtan el tudjuk készíteni.
VIDEKIZE Hiába van rengeteg sütemény, ott áll a bejgli, a mézes krémes, a hókifli, az ünnepi asztalra oda kívánkozik egy szépséges torta. Összeválogattuk a legszebb és legfinomabb asztaldíszeinket , bármelyik méltó lezárása lehet egy nagyszabású karácsonyi lakomának.
VIDEKIZE A sok laktató fogás után sokszor nem kívánunk mást, csak pár kanálnyi édességet. Ráadásul ezeknek a pohárkrémeknek, sütés nélküli apróságoknak az összedobása általában nem igényel túl sok időt. Ha szép poharakba töltjük, és ügyesen díszítjük, akkor mindezek mellett még nagyon mutatósak is lesznek.
VIDEKIZE Lassan itt az ideje, hogy nekilássunk az aprósütemények elkészítésének. Kevés megnyugtatóbb tevékenység van, mint a meleg, fahéjillatú konyhában aprócska aprócska kis édességeket formázgatni, sütögetni. Ha sokfélét tervezünk, jó pár napra szükségünk lesz. A legtöbb ünnepi keksz, linzer szerencsére hetekig eláll, sőt, a mézeskalácsnak kifejezetten jót tesz, ha hagyjuk állni egy-két hetet.
VIDEKIZE A tartalmas levesek után palacsintát ígértünk. Jöhet a lekváros, a kakaós, a fahéjas, és ha ezekre egy kicsit ráuntunk, akkor pedig az összetettebb változatok. Sósan komoly főfogás, édesen remek desszert. Ha szépen rakjuk össze, még ünnepi tortának is megfelelő. Annyi féleképpen ízesíthetjük az egyszerre ropogós és lágy, puha tésztát, hogy nem tudunk ráunni.
VIDEKIZE Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!
VIDEKIZE A hétköznapi gyors konyha egyik leggyakoribb alapanyaga a csirkemell. Gyorsan elkészül, a gyerekek általában kifejezetten szeretik, nagyon változatos ételeket süthetünk-főzhetünk belőle. Önmagában azért tud unalmas lenni, érdekes társaságot kell mellétenni.
VIDEKIZE Jöjjenek a kedvenc édességeink. Egyszerűek és nagyszerűek. Ha szeretjük, meg kell tanulni az elkészítésüket, mert cukrászdákban, éttermekben nemigen lehet hozzájuk jutni.
VIDEKIZE Böjtölőknek, vegetáriánusoknak, és mindenki másnak, aki kicsit könnyebb ételre vágyik. Bárhogy is étkezik valaki, heti egy húsmentes napot érdemes bevezetni, többféle ok miatt is. Jóízű vegetáriánus ételeket ajánlunk.
VIDEKIZE Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.
VIDEKIZE Halászlét készíteni az ünnepekre? Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amelyekben nem fog csalódni. Találja meg a kedvére valót!
VIDEKIZE A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt. Konfitálhatjuk, vagy egyszerűen megsüthetjük, a lényeg a türelem, és még ezer apróság, amit most elárulunk!
VIDEKIZE Szeretjük töltve is rántva, a legjobb pedig, ha ezt a kettőt kombináljuk! Tíz nagyon finom és laktató töltött csirkecomb receptet hoztunk, amiben nem fog csalódni!
VIDEKIZE Senki ne hátráljon meg ettől a zseniálisan finom francia csokitortától. Brutálisan finom, nem túl édes, ráadásul az elkészítése is nagyon egyszerű.
VIDEKIZE Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk.
VIDEKIZE Az egyben sült pulyka tölteléke rengeteg módon variálható, s érdemes is vele kíséretezgetni. Ezúttal Déri Szilvia, alias Házisáfrány a klasszikus, almás-gesztenyés töltelék elkészítésébe avat be minket!
VIDEKIZE Ősszel is süthetünk fánkot, nem kell várni a farsangig!
VIDEKIZE A sütemények, torták alapja a tészta, amely, ha nem habkönnyű, állagával tönkreteszi az egész desszertet. Íme 3 szabály, melyet be kell tartani sütésnél!
VIDEKIZE A két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süss belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy ha rád tör az édesség utáni vágy!
VIDEKIZE Különleges levesek, amelyeknek az alapja bizony a krumpli! Mi ezeket ajánljuk!
VIDEKIZE A keksz alapú desszerteket azért szeretjük, mert szinte semmi buktató nincs benne. Nem kell aggódni, hogy megsül-e a tészta, összeesik a pite. Egy kekszszalámi pedig ugyanúgy lehet az ünnepi asztal dísze, mint egy hétköznapi édesség.
VIDEKIZE Köretként, kásaként, de még rétesben is használhatjuk a hajdinát. Receptek és főzési technikák, hogy újabb élelmiszerrel főzzünk gyakrabban!
VIDEKIZE A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.
VIDEKIZE Sajnos mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Pedig nagy számú jótékony hatása ismert. Karácsonykor a legtöbb magyar család asztalára kerül hal valamilyen formában, legalább akkor. Sokaknál hagyománynak számít a halászlé. Olyannyira szeretjük, hogy bekerült a hungarikumok közé is.
VIDEKIZE Egyes élelmiszerek párokba rendeződve olyan mennyiségű ásványi és egyéb hasznos tápanyagot nyújtanak a szervezetnek, hogy az már jelentősen csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét.
VIDEKIZE A vöröshagyma az egyik legrégebbi gyógynövényünk, már az ókori Egyiptomban is használták.
VIDEKIZE A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk.
VIDEKIZE Óvjuk a környezetünket, és a saját konyhánkat is azzal, hogy nem öntünk bele mindent a lefolyóba. Tippek, tanácsok.
VIDEKIZE Gyorsan, valami finomat. A tészta mindig kihúz minket a pácból, ha nem tudjuk, hogy mi legyen a vacsora. Jöjjön tíz szuper ötlet.
VIDEKIZE Nyírfacukor, eritrit, sztívia. Melyiket használjuk az alábbi édesítők közül, ha helyettesítenünk kell a cukort?
VIDEKIZE Nálunk hagyományosan mindig ez volt a karácsonyi asztalon. Ugyanúgy hozzátartozott az ünnephez, mint az illatos kis lucfenyő, a diós és a mákos bejgli, a gyertyák titokzatos fénye. Egyáltalán nem gyors, van vele munka bőven, de hát egyszer van az évben karácsony.
VIDEKIZE A rántott ponty is elmaradhatatlan a legtöbb családnál. Nem sok halat eszünk sajnos, de karácsony előtt szinte mindenhol árulnak halat, főképp pontyot. Persze megvannak a hátrányai, szálkás, könnyen lehet iszapízű vagy túl zsíros, mégis ezt választjuk a leggyakrabban, ez idézi fel bennünk a gyerekkori karácsonyi ízeket. Találjuk meg a megfelelő forrást, mert lehet kapni az országban sok helyen jó minőségű pontyot, érdemes rászánni az időt és az energiát, sokkal finomabb lesz az ételünk. Nekünk a következők a kedvenceink.
VIDEKIZE Ehető ajándékot adni is, kapni is öröm, főleg, ha személyre szabott. Vannak nagyon gondosan előre tervezők, akik már májusban elrakták a karácsonyi ajándéknak szánt eperlekvárt, most már csak a csinos csomagolás van hátra. De akkor sincs baj, ha mi nem ebbe a táborba tartozunk, az utolsó pillanatban is, rövid idő alatt összedobhatunk finom ehető apróságokat. És ezek is nagyon, nagyon finomak.
VIDEKIZE Az idén valószínűleg nem lesz nagy jövés-menés az ünnepek környékén, vigyázunk egymásra. Így biztosan még több lesz a pizsamás nap, amikor az egész nap játszunk, kipróbáljuk az összes fantasztikus ajándékot. Ilyenkor van idő szép, kényelmesen reggelizni, kakaózni, kávézni, tízóraizni és uzsonnázni, és ezekhez mind nagyon jól fog jönni egy nagy szelet ünnepi kalács vagy egy bukta vagy egy csiga.
VIDEKIZE Az ünnepeket többek között a kötelező szertartások és kellékek különböztetik meg a hétköznapoktól. A karácsonyhoz szorosan kötődik sok hagyományos sütemény. Ezek nyilván minden családnál változnak, de a bejgli, a zserbó és a mézes krémes szinte mindenhol elkészül ilyenkor. Nekünk a következők a kedvenceink.
VIDEKIZE Mindnyájan tervezgetjük már a karácsonyi menüt. Általában a főétel a legfontosabb, aztán majd ahhoz igazítjuk az előételeket meg a desszertet. Ha már most el tudjuk dönteni, hogy mi legyen, meg tudjuk venni előre a húst vagy a halat, a fagyasztóban eláll, és nem az utolsó pillanatban kell tülekedni.
VIDEKIZE Ebben az esős, zegernyés időben egy tányér forró, tartalmas leves nagyon jól esik. Ráadásul ezekből a sűrű levesekből nem is lehet kis adagot főzni, tehát nagy valószínűséggel két napra is megoldhatjuk velük a család etetését. Utána meg jöhet egy finom palacsinta vagy egy jó kis kelt tészta.
VIDEKIZE Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!
VIDEKIZE A cél nemes és egyértelmű: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az Újra! magazinnal is szeretné népszerűsíteni és elősegíteni a meglévő értékek megőrzését, teret biztosítani mindazoknak, akik a munkájuk során nemcsak maradandó nyomot hagynak maguk után, hanem környezettudatosak is, és inspirálóan hatnak azokra, akik már ismerik a folyamatos megújulás érzését, akik most ízlelgetik vagy még nem is kóstolták.
VIDEKIZE A klasszikus rántott hús helyett ajánlunk pár izgalmas húsos fogást. Természetesen most is az egyszerűen elkészíthetőek közül válogattunk, hogy legyen időnk az ünnep előtti nagytakarításra, vásárlásra.
VIDEKIZE Böjtölőknek, vegetáriánusoknak, és mindenki másnak, aki kicsit könnyebb ételre vágyik. Bárhogy is étkezik valaki, heti egy húsmentes napot érdemes bevezetni, többféle ok miatt is. Jóízű vegetáriánus ételeket ajánlunk.
VIDEKIZE Sütemény akkor is kell, ha sok a dolgunk, hiszen valamit csak kell majszolni a délutáni kávénk mellé. Az egyszerű és gyors házi édességek nagyon finomak tudnak lenni, simán felveszik a versenyt a habos cukrászdai csodákkal. A kevert tésztás desszertjeinkből válogattunk egy csokorral.
VIDEKIZE Főtt tészta a legtöbb családban minden héten legalább egyszer szerepel az étlapon. Általában mindenki szereti, és a legtöbb el is készül bő félóra alatt. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.
VIDEKIZE Abban segítünk, amiben tudunk. A decemberi napok nagyon rövidek, ezer feladatunk van, nagytakarítás, ajándékkészítés és -vásárlás, süteménygyártás, stb. Az igazán elszántak napra lebontott feladatlistákkal próbálják leküzdeni az akadályokat. Mi receptválogatásokat adunk majd minden nap, hogy könnyebb legyen az étrend megtervezése. Ebben a hónapban előtérbe kerülnek a tartalmas levesek, laktató egytálételek, időtakarékos rakottasok, ezek elkészítése általában kevés élőmunkát igényel, nem is túl drágák, mégis finomak és szerethetőek.
VIDEKIZE Szeretnél minőségi, biztonságos élelmiszert vásárolni? A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer garanciát ad arra, hogy magas minőségű termékekhez juss hozzá. Cikkünkből megtudhatod, hogyan vásárolj tudatosan és miért érdemes az új, értékteremtő hazai minőségrendszert választanod.
VIDEKIZE Senki ne hátráljon meg ettől a zseniálisan finom francia csokitortától. Brutálisan finom, nem túl édes, ráadásul az elkészítése is nagyon egyszerű.
VIDEKIZE Sokan szeretnének tökéletes habcsókot készíteni otthon karácsonykor. Ez nem lehetetlen! Néhány apró trükk, és mesterei lehetünk ennek a cukorbombának!
VIDEKIZE Az egyben sült pulyka tölteléke rengeteg módon variálható, s érdemes is vele kíséretezgetni. Ezúttal Déri Szilvia, alias Házisáfrány a klasszikus, almás-gesztenyés töltelék elkészítésébe avat be minket!
VIDEKIZE Se szeri, se száma a bevált családi és a facebookon terjedő vagy e-mailben továbbított recepteknek, de alapjában véve csak kétféle karácsonyi mézeskalács létezik: azonnal fogyasztható és több nap (esetleg hét) múlva megpuhuló. Érdemes mindkettőből kellő mennyiséget sütni, mert hamar elfogynak!
VIDEKIZE A sütemények, torták alapja a tészta, amely, ha nem habkönnyű, állagával tönkreteszi az egész desszertet. Íme 3 szabály, melyet be kell tartani sütésnél!
VIDEKIZE Hamarosan jön az ünnepi időszak. Ilyenkor nem lehet betelni az apró, ízletes kis falatkákkal, főleg ha befut a rokonság is. A töltött tojás az egyik ilyen Jolly Joker, amit bármikor bevethetünk. Ráadásul sok verzióban elkészíthetjük. Bár sokan retró, kissé régimódi ételnek gondolják, apró változtatásokkal, meglepő fűszerekkel trendi étket készíthetünk belőle az asztalra.
VIDEKIZE Különleges levesek, amelyeknek az alapja bizony a krumpli! Mi ezeket ajánljuk!
VIDEKIZE Az őszi- téli időszakban ma is sok ételt készítünk savanyú káposztából. Akinek nincs a saját pincéjében, hordóban ez a finomság, az általában a piacon szerzi be. S ennek az egyik fellegvára: Vecsés.
VIDEKIZE Köretként, kásaként, de még rétesben is használhatjuk a hajdinát. Receptek és főzési technikák, hogy újabb élelmiszerrel főzzünk gyakrabban!
VIDEKIZE Nehéznek tűnhet, de a kuglóffal hamar lehet sikerélményünk, viszont néhány tanácsot érdemes megfogadnunk!