7 tipp a tökéletes máglyarakáshoz

7 jó tanács, amit érdemes megfogadni a kedvenc maradékmentő finomságunk elkészítéséhez!

Így készül az igazi cézár saláta

VIDEKIZE Cézár salátának álcázva rengeteg étellel találkoztam már. Ám tisztázzuk, hogy az eredeti cézár salátába nem kerül sem trappista, sem főtt tojás, ahogyan sonka sem. Nézzük, hogy miből is áll ez a régi, egyszerű, de nagyszerű saláta!

A legjobb téli kaják

VIDEKIZE

Így olvasszuk ki biztonságosan a csirkehúst!

VIDEKIZE A boltokban járva gyakran vásárolunk húsféléből többet, majd a fagyasztóban tároljuk a felhasználásig.

A tökéletes vajas tészta titka

VIDEKIZE A vajas tésztát legtöbben boltban vásároljuk, ám ha van időnk, és türelmünk, akkor megéri otthon elkészíteni! Nézzük azokat a trükköket, amelyek segítségével, biztosan sikerülni fog!

Így lesz tökéletes a vadas

VIDEKIZE A vadast szerencsére mindenki úgy készíti, ahogy neki ízlik. Hol zöldségesebb, hol fűszeresebb, hol valóban vadból készül, hol csak vadas az a marha vagy sertés, de az se gond, ha a vadas mártás alatt pulyka- vagy esetleg csirkehús pihen.

Mihez kezdjünk a tojásfehérjével?

VIDEKIZE Az ünnepek után a legtöbb  háziasszony fagyasztója tele van tojásfehérjével, hiszen sok sárgáját használtunk a csodálatos főzött krémekhez, házi fagylaltokhoz, foszlós kalácsokhoz. Mihez kezdjünk vele?

Kelkáposzta, te finomság!

VIDEKIZE Miért együnk kelkáposztát télen, és mit készítsünk belőle?

Megjelent a Vidék íze januári száma

VIDEKIZE Laktató, tartalmas fogások minden alkalomra. Sűrű levesek a többórás kinti programok utáni étkezéshez, ropogós malacpecsenye izgalmas köretekkel szilveszterre, krumplis, batátás, csicsókás ételek a hétköznapokra. Egyszerű sütemények maradékokból, ha vágyunk valami édesre, de már nincs kedvünk órákig molyolni a konyhában. Négyféle bableves a kezdő szakácsoknak, birsalmával, zöldségekkel a kifinomult ízlésúeknek, csülökkel, minden földi jóval a nagyétkűeknek. A hónap minden napjára kínálunk jóízű fogásokat.

Kocsonyák karácsonyra és szilveszterre

VIDEKIZE Megosztja az embereket a kocsonya. Vannak, akik imádják, mások nem igazán rajongnak érte. Ha ön is szereti a téli ünnepek alkalmával elkészíteni a kocsonyát, akkor ezeket a recepteket ajánljuk.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 2 fenséges pulykasült

VIDEKIZE Viszonylag új keletű a sült pulyka mifelénk az ünnepi asztalon. De hamar befogadtuk, mert a szeretjük a pulyka semleges ízét, remekül variálható sok mindennel, például a karácsonyhoz olyan jól illó aszalt gyümölcsökkel. Ha kevesen vagyunk, akkor mellből tudunk csodákat készíteni, de ha sokan üljük körbe a karácsonyi asztalt, akkor az egészben sütött pulyka remek választás, nincs vele túl sok munka, viszont a végeredmény káprázatos tud lenni.

Főmenü – új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal a Dunán

VIDEKIZE Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 7 szuper töltött káposzta

VIDEKIZE Töltött káposzta (és bejgli) nélkül nem karácsony a karácsony. Ha főzünk belőle egy jó nagy fazékkal (kis adagot úgysem lehet), jó pár napig rájárhatunk, és rá is fogunk, mert melegítve még sokkal jobb, mint frissen főzve. Szerencsére még a fagyasztást is jól tűri, ha mégsem fogyna el a sok ünnepi étel mellett, akkor érdemes beraktározni a januári soványabb napokra. Ahány ház, annyi káposzta. Annyit talán leszögezhetünk, hogy káposzta és valamilyen fűszeres töltelék biztosan van benne, de e felett végtelen a variációk száma, a húsmentes, vegán változattól a csülkös káposztáig.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 10 könnyű és csinos előétel

VIDEKIZE Télen ritkán eszünk külön előételt, inkább egy jó forró levest tálalunk elsőnek. Az ünnepi alkalmak viszont természetesen kivételesek. Azzal is emeljük a karácsonyi menü fényét, hogy a szokásos 2-3 fogás helyett helyett többet kínálunk, mindenből egy kis adagot. Ilyenkor jöhet akár többféle előétel is, szeretjük elnyújtani az étkezést, szeretünk tislizni .

Adventi készülődés a Vidék ízével – 13 csodás gyümölcskenyér

VIDEKIZE A gyümölcskenyér a nagy karácsonyi klasszikusok közé tartozik. Ezt is jó előre elkészíthetjük, és fóliába csomagolva egy-két hétig biztosan eláll, napról napra gazdagabb lesz az íze. Vannak tömörebb, rengeteg aszalt gyümölcsöt, diófélét tartalmazó változatok, és könnyedebb, kalácsszerű kivitelek, válogassanak kedvükre a receptek közül.

A megfázás elleni csodaszer: gyömbértea fillérekből

VIDEKIZE A hideg őszi és téli estéken jól esik egy pohár gyömbérteát elkortyolgatni. Ám a gyömbér nem csak a megfázás ellen csodaszer. A gyömbértea rendszeres fogyasztása a fogyást is beindítja.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 17 átmelegítő, laktató leves

VIDEKIZE Ebben az esős, zegernyés időben egy tányér forró, tartalmas leves nagyon jól esik. Ráadásul ezekből a sűrű levesekből nem is lehet kis adagot főzni, tehát nagy valószínűséggel két napra is megoldhatjuk velük a család etetését. Utána meg jöhet egy finom palacsinta vagy egy jó kis kelt tészta.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 18 fogás csirkemellből

VIDEKIZE A hétköznapi gyors konyha egyik leggyakoribb alapanyaga a csirkemell. Gyorsan elkészül, a gyerekek általában kifejezetten szeretik, nagyon változatos ételeket süthetünk-főzhetünk belőle. Önmagában azért tud unalmas lenni, érdekes társaságot kell mellétenni.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 19 házi nyalánkság

VIDEKIZE Jöjjenek a kedvenc édességeink. Egyszerűek és nagyszerűek. Ha szeretjük, meg kell tanulni az elkészítésüket, mert cukrászdákban, éttermekben nemigen lehet hozzájuk jutni.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 20 vasárnapi pecsenye

VIDEKIZE A klasszikus rántott hús helyett ajánlunk pár izgalmas húsos fogást. Természetesen most is az egyszerűen elkészíthetőek közül válogattunk, hogy legyen időnk az ünnep előtti nagytakarításra, vásárlásra.

5 trükk, ha túl zsíros lett az étel

VIDEKIZE Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.

A legfinomabb halászlé receptek az ünnepekre

VIDEKIZE Halászlét készíteni az ünnepekre? Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amelyekben nem fog csalódni. Találja meg a kedvére valót!

A kívül ropogós, belül omlós kacsacomb titka

VIDEKIZE A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt. Konfitálhatjuk, vagy egyszerűen megsüthetjük, a lényeg a türelem, és még ezer apróság, amit most elárulunk!

10 töltött csirkecomb, amit mindenki imádni fog

VIDEKIZE Szeretjük töltve is rántva, a legjobb pedig, ha ezt a kettőt kombináljuk! Tíz nagyon finom és laktató töltött csirkecomb receptet hoztunk, amiben nem fog csalódni!

Vásárolj Kiváló Minőségű Élelmiszert!

VIDEKIZE Szeretnél minőségi, biztonságos élelmiszert vásárolni? A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer garanciát ad arra, hogy magas minőségű termékekhez juss hozzá. Cikkünkből megtudhatod, hogyan vásárolj tudatosan és miért érdemes az új, értékteremtő hazai minőségrendszert választanod.

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

VIDEKIZE Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk.

7 lépés a tökéletes habcsókért

VIDEKIZE Sokan szeretnének tökéletes habcsókot készíteni otthon karácsonykor. Ez nem lehetetlen! Néhány apró trükk, és mesterei lehetünk ennek a cukorbombának!

Fánk receptek is sütési trükkök!

VIDEKIZE Ősszel is süthetünk fánkot, nem kell várni a farsangig!

4 tipp a tökéletes mézeskalácshoz

VIDEKIZE Se szeri, se száma a bevált családi és a facebookon terjedő vagy e-mailben továbbított recepteknek, de alapjában véve csak kétféle karácsonyi mézeskalács létezik: azonnal fogyasztható és több nap (esetleg hét) múlva megpuhuló. Érdemes mindkettőből kellő mennyiséget sütni, mert hamar elfogynak!

Így lesz tökéletes az amerikai csokis keksz

VIDEKIZE A két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süss belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy ha rád tör az édesség utáni vágy!

Gyorsan finomat: variációk töltött tojásra

VIDEKIZE Hamarosan jön az ünnepi időszak. Ilyenkor nem lehet betelni az apró, ízletes kis falatkákkal, főleg ha befut a rokonság is. A töltött tojás az egyik ilyen Jolly Joker, amit bármikor bevethetünk. Ráadásul sok verzióban elkészíthetjük. Bár sokan retró, kissé régimódi ételnek gondolják, apró változtatásokkal, meglepő fűszerekkel trendi étket készíthetünk belőle az asztalra.

Mutatós desszert az ünnepekre: gesztenyés kekszszalámi

VIDEKIZE A keksz alapú desszerteket azért szeretjük, mert szinte semmi buktató nincs benne. Nem kell aggódni, hogy megsül-e a tészta, összeesik a pite. Egy kekszszalámi pedig ugyanúgy lehet az ünnepi asztal dísze, mint egy hétköznapi édesség.

Íme az ősz jolly jokere: a savanyú káposzta!

VIDEKIZE Az őszi- téli időszakban ma is sok ételt készítünk savanyú káposztából. Akinek nincs a saját pincéjében, hordóban ez a finomság, az általában a piacon szerzi be. S ennek az egyik fellegvára: Vecsés.

A muffinkészítés alapszabályai

VIDEKIZE A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.

Így lesz szalagos a farsangi fánk – egy tuti recept és praktikák!

VIDEKIZE A fasangi fánkot sokan szeretik, de nem állnak neki az elkészítésének,. mert úgy gondolják, túl bonyolult, félnek a kurdarctól. Pedig van néhány apró trükk, amivel könnyű és lágy lesza tészta, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.

5 étel, amit soha ne tegyünk a mikróba

VIDEKIZE A mikrohullámú sütőnek számos előnye van, ám vannak olyan ételek, amelyeket tilos betenni a mikróba, mert felrobbannak, vagy a belőlük kiáramló gőz okozhat problémákat.

Gazdálkodj okosan!

VIDEKIZE

Kurkuma, a csodafűszer – így használd!

VIDEKIZE Eddig főleg gyulladáscsökkentő tulajdonságai kapcsán volt ismert, ám most itt az idő, hogy sütés-főzésben is a társad legyen.

Így fagyaszd le a kelt tésztát

VIDEKIZE Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!

10 nagyszerű recept, ha kedveli a sült oldalast

VIDEKIZE Omlós, szaftos hús az oldalas, amit ezernyi módon elkészíthetünk. Nézzük a kedvenc receptjeinket! (Az ételek nevére kattintva eljut a receptekhez!)

Mit is együnk szilveszterkor meg az év első napján?

VIDEKIZE Mit együnk, és mit jobb kerülni szilveszterkor? Kik azok, akik a babonák ellenére, mégis ehetnek halat?

Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak

VIDEKIZE Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!

Mákos guba: 9 ötletes recept

VIDEKIZE A világ talán legegyszerűbb ünnepi csemegéje a mákos guba. A tej, a méz és a mák hármasa a kiflivel elképesztően finom. El is hoztunk néhány pompás receptet. Az ételek nevére kattintva eljutsz a recepthez!

Adventi készülődés a Vidék ízével – 3 fogásos menü szentestére

VIDEKIZE Nálunk az idén ez lesz a menü. Készül egy adag fácánleves, de 24-én csak a combokat vesszük ki belőle a főfogáshoz, a leves majd 25-én fog szerepelni. Előételként a különleges halas rétes fog szerepelni, még ennek az elkészítése a legmunkásabb, de kibírható. A desszert pedig tényleg pár perc alatt összedobható, és pont ilyen kis krémes falatokra vágyunk a pecsenye után.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 5 fantasztikus mézes krémes

VIDEKIZE Az aprósütemények és a szárazabb bejgli mellé a legtöbb családban készül legalább egy tepsi krémes sütemény is. Ezek a réteges hagyományos sütemények nagyon praktikusak. Kiadósak, mert általában egy nagy gáztepsivel készülnek, finomak, és jól elállnak egy hűvös kamrában is, nem foglalják a helyet az ilyenkor csúcsra járatott hűtőszekrényben. Ráadásul egy-két napot hagyni kell állni mindegyiket, hogy puhuljanak a lapok szebben lehessen szeletelni, tehát még a teljes őrület előtt szép nyugodtan el tudjuk készíteni.

Adventi készülődés a Vidék ízével- 8 szépséges ünnepi torta

VIDEKIZE Hiába van rengeteg sütemény, ott áll a bejgli, a mézes krémes, a hókifli, az ünnepi asztalra oda kívánkozik egy szépséges torta. Összeválogattuk a legszebb és legfinomabb asztaldíszeinket , bármelyik méltó lezárása lehet egy nagyszabású karácsonyi lakomának.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 11 könnyű desszert a karácsonyi menük végére

VIDEKIZE A sok laktató fogás után sokszor nem kívánunk mást, csak pár kanálnyi édességet. Ráadásul ezeknek a pohárkrémeknek, sütés nélküli apróságoknak az összedobása általában nem igényel túl sok időt. Ha szép poharakba töltjük, és ügyesen díszítjük, akkor mindezek mellett még nagyon mutatósak is lesznek.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 14 ünnepi aprósütemény

VIDEKIZE Lassan itt az ideje, hogy nekilássunk az aprósütemények elkészítésének. Kevés megnyugtatóbb tevékenység van, mint a meleg, fahéjillatú konyhában aprócska aprócska kis édességeket formázgatni, sütögetni. Ha sokfélét tervezünk, jó pár napra szükségünk lesz. A legtöbb ünnepi keksz, linzer szerencsére hetekig eláll, sőt, a mézeskalácsnak kifejezetten jót tesz, ha hagyjuk állni egy-két hetet.

Adventi készülődés a Vidék ízével- 16 mennyei palacsinta

VIDEKIZE A tartalmas levesek után palacsintát ígértünk. Jöhet a lekváros, a kakaós, a fahéjas, és ha ezekre egy kicsit ráuntunk, akkor pedig az összetettebb változatok. Sósan komoly főfogás, édesen remek desszert. Ha szépen rakjuk össze, még ünnepi tortának is megfelelő. Annyi féleképpen ízesíthetjük az egyszerre ropogós és lágy, puha tésztát, hogy nem tudunk ráunni.

Így lesz tökéletes a karácsonyi kalács, bejgli

VIDEKIZE Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!

Adventi készülődés a Vidék ízével – 18 fogás csirkemellből

VIDEKIZE A hétköznapi gyors konyha egyik leggyakoribb alapanyaga a csirkemell. Gyorsan elkészül, a gyerekek általában kifejezetten szeretik, nagyon változatos ételeket süthetünk-főzhetünk belőle. Önmagában azért tud unalmas lenni, érdekes társaságot kell mellétenni.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 19 házi nyalánkság

VIDEKIZE Jöjjenek a kedvenc édességeink. Egyszerűek és nagyszerűek. Ha szeretjük, meg kell tanulni az elkészítésüket, mert cukrászdákban, éttermekben nemigen lehet hozzájuk jutni.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 21 húsmentes leves és főétel

VIDEKIZE Böjtölőknek, vegetáriánusoknak, és mindenki másnak, aki kicsit könnyebb ételre vágyik. Bárhogy is étkezik valaki, heti egy húsmentes napot érdemes bevezetni, többféle ok miatt is. Jóízű vegetáriánus ételeket ajánlunk.

5 trükk, ha túl zsíros lett az étel

VIDEKIZE Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.

A legfinomabb halászlé receptek az ünnepekre

VIDEKIZE Halászlét készíteni az ünnepekre? Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amelyekben nem fog csalódni. Találja meg a kedvére valót!

A kívül ropogós, belül omlós kacsacomb titka

VIDEKIZE A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt. Konfitálhatjuk, vagy egyszerűen megsüthetjük, a lényeg a türelem, és még ezer apróság, amit most elárulunk!

10 töltött csirkecomb, amit mindenki imádni fog

VIDEKIZE Szeretjük töltve is rántva, a legjobb pedig, ha ezt a kettőt kombináljuk! Tíz nagyon finom és laktató töltött csirkecomb receptet hoztunk, amiben nem fog csalódni!

Francia csokitorta, az egyik legpuhább csokis süti

VIDEKIZE Senki ne hátráljon meg ettől a zseniálisan finom francia csokitortától. Brutálisan finom, nem túl édes, ráadásul az elkészítése is nagyon egyszerű.

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

VIDEKIZE Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk.

Így készül a legfinomabb töltelék egyben sült pulykához

VIDEKIZE Az egyben sült pulyka tölteléke rengeteg módon variálható, s érdemes is vele kíséretezgetni. Ezúttal Déri Szilvia, alias Házisáfrány a klasszikus, almás-gesztenyés töltelék elkészítésébe avat be minket!

Fánk receptek is sütési trükkök!

VIDEKIZE Ősszel is süthetünk fánkot, nem kell várni a farsangig!

A levegős tészta 3 titka

VIDEKIZE A sütemények, torták alapja a tészta, amely, ha nem habkönnyű, állagával tönkreteszi az egész desszertet. Íme 3 szabály, melyet be kell tartani sütésnél!

Így lesz tökéletes az amerikai csokis keksz

VIDEKIZE A két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süss belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy ha rád tör az édesség utáni vágy!

A legfinomabb krumplilevesek

VIDEKIZE Különleges levesek, amelyeknek az alapja bizony a krumpli! Mi ezeket ajánljuk!

Mutatós desszert az ünnepekre: gesztenyés kekszszalámi

VIDEKIZE A keksz alapú desszerteket azért szeretjük, mert szinte semmi buktató nincs benne. Nem kell aggódni, hogy megsül-e a tészta, összeesik a pite. Egy kekszszalámi pedig ugyanúgy lehet az ünnepi asztal dísze, mint egy hétköznapi édesség.

Hajdina, a tatárok búzája

VIDEKIZE Köretként, kásaként, de még rétesben is használhatjuk a hajdinát. Receptek és főzési technikák, hogy újabb élelmiszerrel főzzünk gyakrabban!

A muffinkészítés alapszabályai

VIDEKIZE A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.

Leves, egytálétel, nasi – finomságok, ha van otthon zeller

VIDEKIZE

2 halászlé egy csárdában – melyik a finomabb, a Szegedi vagy a Bajai?

VIDEKIZE Sajnos mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Pedig nagy számú jótékony hatása ismert. Karácsonykor a legtöbb magyar család asztalára kerül hal valamilyen formában, legalább akkor. Sokaknál hagyománynak számít a halászlé. Olyannyira szeretjük, hogy bekerült a hungarikumok közé is.

6 élelmiszer, ami párosítva szuperegészséges

VIDEKIZE Egyes élelmiszerek párokba rendeződve olyan mennyiségű ásványi és egyéb hasznos tápanyagot nyújtanak a szervezetnek, hogy az már jelentősen csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét.

Hagyma, te jóságos!

VIDEKIZE A vöröshagyma az egyik legrégebbi gyógynövényünk, már az ókori Egyiptomban is használták.

Így készíthet omlós, szaftos csirkemellet

VIDEKIZE A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk.

4 dolog, amit ne öntsön a lefolyóba

VIDEKIZE Óvjuk a környezetünket, és a saját konyhánkat is azzal, hogy nem öntünk bele mindent a lefolyóba. Tippek, tanácsok.

10 tésztás egytálétel, ha nem tudja, mi legyen a vacsora

VIDEKIZE Gyorsan, valami finomat. A tészta mindig kihúz minket a pácból, ha nem tudjuk, hogy mi legyen a vacsora. Jöjjön tíz szuper ötlet.

Mit használjunk cukor helyett? – Édesítők útvesztőjében

VIDEKIZE Nyírfacukor, eritrit, sztívia. Melyiket használjuk az alábbi édesítők közül, ha helyettesítenünk kell a cukort?

Adventi készülődés a Vidék ízével – 1 nosztalgiamenü, ami visszarepít a gyerekkori karácsonyokba

VIDEKIZE Nálunk hagyományosan mindig ez volt a karácsonyi asztalon. Ugyanúgy hozzátartozott az ünnephez, mint az illatos kis lucfenyő, a diós és a mákos bejgli, a gyertyák titokzatos fénye. Egyáltalán nem gyors, van vele munka bőven, de hát egyszer van az évben karácsony.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 4 remek fogás pontyból

VIDEKIZE A rántott ponty is elmaradhatatlan a legtöbb családnál. Nem sok halat eszünk sajnos, de karácsony előtt szinte mindenhol árulnak halat, főképp pontyot. Persze megvannak a hátrányai, szálkás, könnyen lehet iszapízű vagy túl zsíros, mégis ezt választjuk a leggyakrabban, ez idézi fel bennünk a gyerekkori karácsonyi ízeket. Találjuk meg a megfelelő forrást, mert lehet kapni az országban sok helyen jó minőségű pontyot, érdemes rászánni az időt és az energiát, sokkal finomabb lesz az ételünk. Nekünk a következők a kedvenceink.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 6 gyorsan készíthető gasztroajándék

VIDEKIZE Ehető ajándékot adni is, kapni is öröm, főleg, ha személyre szabott. Vannak nagyon gondosan előre tervezők, akik már májusban elrakták a karácsonyi ajándéknak szánt eperlekvárt, most már csak a csinos csomagolás van hátra. De akkor sincs baj, ha mi nem ebbe a táborba tartozunk, az utolsó pillanatban is, rövid idő alatt összedobhatunk finom ehető apróságokat. És ezek is nagyon, nagyon finomak.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 9 foszlós karácsonyi kalács

VIDEKIZE Az idén valószínűleg nem lesz nagy jövés-menés az ünnepek környékén, vigyázunk egymásra. Így biztosan még több lesz a pizsamás nap, amikor az egész nap játszunk, kipróbáljuk az összes fantasztikus ajándékot. Ilyenkor van idő szép, kényelmesen reggelizni, kakaózni, kávézni, tízóraizni és uzsonnázni, és ezekhez mind nagyon jól fog jönni egy nagy szelet ünnepi kalács vagy egy bukta vagy egy csiga.

Adventi készülődés Vidék ízével – 12 elmaradhatatlan ünnepi sütemény

VIDEKIZE Az ünnepeket többek között a kötelező szertartások és kellékek különböztetik meg a hétköznapoktól. A karácsonyhoz szorosan kötődik sok hagyományos sütemény. Ezek nyilván minden családnál változnak, de a bejgli, a zserbó és a mézes krémes szinte mindenhol elkészül ilyenkor. Nekünk a következők a kedvenceink.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 15 pompás főétel szentestére

VIDEKIZE Mindnyájan tervezgetjük már a karácsonyi menüt. Általában a főétel a legfontosabb, aztán majd ahhoz igazítjuk az előételeket meg a desszertet. Ha már most el tudjuk dönteni, hogy mi legyen, meg tudjuk venni előre a húst vagy a halat, a fagyasztóban eláll, és nem az utolsó pillanatban kell tülekedni.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 17 átmelegítő, laktató leves

VIDEKIZE Ebben az esős, zegernyés időben egy tányér forró, tartalmas leves nagyon jól esik. Ráadásul ezekből a sűrű levesekből nem is lehet kis adagot főzni, tehát nagy valószínűséggel két napra is megoldhatjuk velük a család etetését. Utána meg jöhet egy finom palacsinta vagy egy jó kis kelt tészta.

Így lesz tökéletes a karácsonyi kalács, bejgli

VIDEKIZE Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!

Alkotó Energia – Újra! Magazin

VIDEKIZE A cél nemes és egyértelmű: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az Újra! magazinnal is szeretné népszerűsíteni és elősegíteni a meglévő értékek megőrzését, teret biztosítani mindazoknak, akik a munkájuk során nemcsak maradandó nyomot hagynak maguk után, hanem környezettudatosak is, és inspirálóan hatnak azokra, akik már ismerik a folyamatos megújulás érzését, akik most ízlelgetik vagy még nem is kóstolták.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 20 vasárnapi pecsenye

VIDEKIZE A klasszikus rántott hús helyett ajánlunk pár izgalmas húsos fogást. Természetesen most is az egyszerűen elkészíthetőek közül válogattunk, hogy legyen időnk az ünnep előtti nagytakarításra, vásárlásra.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 21 húsmentes leves és főétel

VIDEKIZE Böjtölőknek, vegetáriánusoknak, és mindenki másnak, aki kicsit könnyebb ételre vágyik. Bárhogy is étkezik valaki, heti egy húsmentes napot érdemes bevezetni, többféle ok miatt is. Jóízű vegetáriánus ételeket ajánlunk.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 22 egyszerű házi sütemény

VIDEKIZE Sütemény akkor is kell, ha sok a dolgunk, hiszen valamit csak kell majszolni a délutáni kávénk mellé. Az egyszerű és gyors házi édességek nagyon finomak tudnak lenni, simán felveszik a versenyt a habos cukrászdai csodákkal. A kevert tésztás desszertjeinkből válogattunk egy csokorral.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 23 tésztaétel

VIDEKIZE Főtt tészta a legtöbb családban minden héten legalább egyszer szerepel az étlapon. Általában mindenki szereti, és a legtöbb el is készül bő félóra alatt. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 24 gyors és egyszerű fogás

VIDEKIZE Abban segítünk, amiben tudunk. A decemberi napok nagyon rövidek, ezer feladatunk van, nagytakarítás, ajándékkészítés és -vásárlás, süteménygyártás, stb. Az igazán elszántak napra lebontott feladatlistákkal próbálják leküzdeni az akadályokat. Mi receptválogatásokat adunk majd minden nap, hogy könnyebb legyen az étrend megtervezése. Ebben a hónapban előtérbe kerülnek a tartalmas levesek, laktató egytálételek, időtakarékos rakottasok, ezek elkészítése általában kevés élőmunkát igényel, nem is túl drágák, mégis finomak és szerethetőek.

Vásárolj Kiváló Minőségű Élelmiszert!

VIDEKIZE Szeretnél minőségi, biztonságos élelmiszert vásárolni? A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer garanciát ad arra, hogy magas minőségű termékekhez juss hozzá. Cikkünkből megtudhatod, hogyan vásárolj tudatosan és miért érdemes az új, értékteremtő hazai minőségrendszert választanod.

Francia csokitorta, az egyik legpuhább csokis süti

VIDEKIZE Senki ne hátráljon meg ettől a zseniálisan finom francia csokitortától. Brutálisan finom, nem túl édes, ráadásul az elkészítése is nagyon egyszerű.

7 lépés a tökéletes habcsókért

VIDEKIZE Sokan szeretnének tökéletes habcsókot készíteni otthon karácsonykor. Ez nem lehetetlen! Néhány apró trükk, és mesterei lehetünk ennek a cukorbombának!

Így készül a legfinomabb töltelék egyben sült pulykához

VIDEKIZE Az egyben sült pulyka tölteléke rengeteg módon variálható, s érdemes is vele kíséretezgetni. Ezúttal Déri Szilvia, alias Házisáfrány a klasszikus, almás-gesztenyés töltelék elkészítésébe avat be minket!

4 tipp a tökéletes mézeskalácshoz

VIDEKIZE Se szeri, se száma a bevált családi és a facebookon terjedő vagy e-mailben továbbított recepteknek, de alapjában véve csak kétféle karácsonyi mézeskalács létezik: azonnal fogyasztható és több nap (esetleg hét) múlva megpuhuló. Érdemes mindkettőből kellő mennyiséget sütni, mert hamar elfogynak!

A levegős tészta 3 titka

VIDEKIZE A sütemények, torták alapja a tészta, amely, ha nem habkönnyű, állagával tönkreteszi az egész desszertet. Íme 3 szabály, melyet be kell tartani sütésnél!

Gyorsan finomat: variációk töltött tojásra

VIDEKIZE Hamarosan jön az ünnepi időszak. Ilyenkor nem lehet betelni az apró, ízletes kis falatkákkal, főleg ha befut a rokonság is. A töltött tojás az egyik ilyen Jolly Joker, amit bármikor bevethetünk. Ráadásul sok verzióban elkészíthetjük. Bár sokan retró, kissé régimódi ételnek gondolják, apró változtatásokkal, meglepő fűszerekkel trendi étket készíthetünk belőle az asztalra.

A legfinomabb krumplilevesek

VIDEKIZE Különleges levesek, amelyeknek az alapja bizony a krumpli! Mi ezeket ajánljuk!

Íme az ősz jolly jokere: a savanyú káposzta!

VIDEKIZE Az őszi- téli időszakban ma is sok ételt készítünk savanyú káposztából. Akinek nincs a saját pincéjében, hordóban ez a finomság, az általában a piacon szerzi be. S ennek az egyik fellegvára: Vecsés.

Hajdina, a tatárok búzája

VIDEKIZE Köretként, kásaként, de még rétesben is használhatjuk a hajdinát. Receptek és főzési technikák, hogy újabb élelmiszerrel főzzünk gyakrabban!

Tanácsok, ha először sütünk kuglófot

VIDEKIZE Nehéznek tűnhet, de a kuglóffal hamar lehet sikerélményünk, viszont néhány tanácsot érdemes megfogadnunk!