Tudtad? A karalábé levele egy igazi vitaminbomba

A karalábé gazdag rostokban, magas a C-vitamin- és káliumtartalma, ugyanakkor 10 dkg csupán 40 kalóriát tartalmaz.

5 zseniális konyhai trükk, amivel még finomabb lesz az étel

VIDEKIZE Vannak olyan apró trükkök, amikkel egy pillanat alatt könnyebbé tehetjük a főzést és ízletesebbé az ételeket. Ilyenekből hoztunk egy csokorra valót. Akár salátát készítünk, kávét főzünk, süteményt, vagy húst sütünk, mindegyikhez hasznosíthatunk egy-egy remek trükköt az alábbiak közül.

8 élelmiszer, amit a legtöbben rosszul tárolnak

VIDEKIZE Biztosan jól tárolja az uborkát? Na és a mézet, vagy az avokádót? Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.

Így tegyél el friss zöldfűszert télire! 4 egyszerű tartósítási tipp

VIDEKIZE A nyár és kora ősz friss zöldfűszereit különböző módszerekkel tartósíthatod – lássuk, hogyan, mindegyiknek az előnyeivel és a hátrányaival együtt!

5 tipp, hogy tökéletes legyen a fasírtod

VIDEKIZE Fasírtot készíthetünk darált sertés- vagy marha-, de akár pulykahúsból, sőt, ezek keverékéből is nagyon finom! A masszát azonban megfelelően fel kell lazítani – most megmutatjuk, mit használhatsz hozzá!

„Öreg” hagyma, és passzírozás – A jó halászlé titkai

VIDEKIZE Miért fontos, hogy öreg hagymát használjunk? Mi adja a halászlé karakteres ízét, s ki jegyezte fel először ennek a finomságnak a receptjét?

6 egyszerű trükk, hogy gyorsabban elkészüljön az ebéd

VIDEKIZE Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika!

Így készíts tökéletes házi pizzát!

VIDEKIZE Ma már szinte minden sarkon árulnak pizzát. Bátran kísérletezz otthon is az elkészítésével – a variációk száma szinte végtelen.

5+1 villámgyors gabonaköret, ha már unod a sült krumplit

VIDEKIZE Ezekkel a villámgyorsan elkészíthető gabonaköretekkel változatosabbá teheted az étrended.

4 tipp a tökéletes csokimázhoz

VIDEKIZE Mindegy, hogy vízgőz felett olvasztjuk fel, kevergetve főzzük vagy főzés nélkül készítjük, az a fontos, hogy szép fényes legyen, egyenletesen szétterüljön a süteményen és szeleteléskor ne törjön!

10 paprikás étel a magyaros ízek kedvelőinek

VIDEKIZE A csirkepaprikástól, a halászlén át, megannyi levesig, számos ételt készítünk paprikásan. Összeszedtük a mi 10 kedvencünket! (Kattintson az étel nevére a receptért!)

Így lesz tökéletes a sült csirkecomb!

VIDEKIZE Úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Mutatjuk a fortélyokat!

Almás receptek a pitén túl – Megjelent a Vidék íze új száma!

VIDEKIZE Körte, alma, szilva, füge – az ősz zamatos gyümölcsei még szebbé teszik ezt a hihetetlenül szép, színes évszakot. Ezeket a gyümölcsöket leginkább desszertekhez használjuk fel, pedig köretnek és salátának is nagyszerűek. A Vidék íze augusztus 28-án megjelent legfrissebb számában több receptet is hoztunk ezekkel a receptekkel és az iskolakezdésre is gondoltunk.

Így lesz tökéletes a szilvás gombóc

VIDEKIZE Vannak, akik természetesnek veszik, hogy a nagymamájuk házilag gyúrja a szilvás gombóc tésztáját, de a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és csak a kissé fojtós, jellegtelen, fagyasztott változatot ismerjük. Én is ezt ettem egész gyerekkoromban, és sosem értettem a dögunalmas ízű gombócok népszerűségét egészen addig, míg egyszer el nem készítettem úgy, ahogy kell , friss alapanyagokból. Ekkor vált világossá előttem, mégis miért is olyan népszerű ez a kultétel. Íme néhány tanács Déri Szilvi bloggertől, alias Házisáfránytól!

Így varázsold puhává a szikkadt kenyeret – 3 tipp!

VIDEKIZE Elölhagytad kenyeret, és kopogósra száradt, mire észrevetted? Több módszerrel is megmentheted a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!

5 konyhai baki, amivel tönkreteheted az ételt

VIDEKIZE Aki odafigyel az alábbi apróságokra, szinte biztosan ínycsiklandó menüt varázsol majd az ebédlőasztalra.

8 tipp, amire a citromot használhatod az étkezésen kívül

VIDEKIZE A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.

5 étel, amiről nem gondoltad volna, hogy lefagyasztható

VIDEKIZE A mélyhűtőben lapuló, jégkrémnek álcázott pörköltmaradékok spórolós időkben jó szolgálatot tesznek. Tudtad, hogy a készételeken túl az alábbi alapanyagok is bátran jégre tehetők?

Imádod a hamburgert? Így lesz tökéletes, ha otthon készíted

VIDEKIZE Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz! A húspogácsát változatosan variálhatod friss salátákkal, zöldségekkel és szószokkal, hogy minden hamburgerrajongó elégedett legyen.

Ezeknek a táplálkozási tévhiteknek dőlünk be a legtöbben

VIDEKIZE Vannak olyan étkezéssel kapcsolatos hiedelmek, amelyek nehezen kopnak ki a köztudatból. Az alábbiakat jobb lenne örökre elfelejteni!

Szegfűszeg: nemcsak télen, de nyáron is a konyha sztárja!

VIDEKIZE A Szegfűszeg nem más, mint a a szegfűszeg fájának még ki nem nyílt virágrügye.

Szilva kisokos – melyik fajtából készül a legjobb lekvár és melyikből legyen pálinka?

VIDEKIZE Már megint hull a szilva a fáról! Nem mindegy azonban, hogyan, mikor és milyen fajtát vásárolunk vagy szedünk nyers fogyasztásra vagy lekvárfőzéshez.

4 ok, hogy most azonnal igyál meg egy kefirt

VIDEKIZE Tudtad, hogy a kefir nem csak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? De ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetdere, ha rendszeresen fogyasztod!

Így lesz tökéletes a főtt rizs

VIDEKIZE Mindig meggyűlik vele a bajod, mert kemény marad, szétfő vagy összeragad? Ismerd meg a legjobb elkészítési módszereket, hogy legközelebb elégedett legyél!

Eddig rosszul csinálta? 8 tanács grillezéshez

VIDEKIZE Melyik húsnak mennyi idő kell a rácson? Hogyan grillezünk csemegekukoricát? Mi a helyzet a halakkal? Tanácsok és trükkök grillezéshez!

Így lesz tökéletes és omlós a pitetészta

VIDEKIZE A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható. Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, ha kedvenced a pitetorta és a quiche.

4 érdekesség a paradicsomról, amit jó, ha tudunk!

VIDEKIZE C-vitaminban és likoponban gazdag superfood, és bizony nem csak piros létezik belőle. Íme néhány érdekes adat a paradicsomról!

Így marad tovább friss a sajt

VIDEKIZE A különböző fajták tovább elállnak és kevésbé illatoznak , ha a megfelelő csomagolásban tesszük őket a hűtőbe. Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik. Egy kis odafigyeléssel tovább is megőrizhetjük a minőségüket ezek a tejtermékek.

Így lesz tökéletes a tócsnid – 2 tuti alaprecepttel!

VIDEKIZE Hívhatod tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.

8 ellenállhatatlan málnás desszert

VIDEKIZE Az eper után a nyár másik kedvenc gyümölcse a málna. A málnát magában is nagyon szeretjük, a szerencsésebbek a kertjükben a bokorról szüretelhetik. Az eperhez hasonlóan ezt a piros gyümölcsöt is sokféle desszertbe használhatjuk. Mennyei sütiket, fagyikat készíthetünk málnával.

Liszt kisokos: mit jelentenek a betűk és a számok a lisztes zacskón?

VIDEKIZE BFF 55, BL 80, TBL 200: a lisztes zacskók oldalán olvasható rövidítések bonyolult szakzsargonnak tűnnek… Segítségünkkel mostantól te is fogod tudni értelmezheti ezeket a kódokat!

Így főzz magadnak fagylaltot!

VIDEKIZE Bátran belevághatsz, ha szereted a hűsítő nyalánkságot. Igazán nem bonyolult, otthoni fagyigéppel pedig még könnyebb az elkészítése.

13 fogás karajból a rántott húson túl

VIDEKIZE Sertéskarajból legtöbbször rántott húst készítünk, pedig sokféleképpen tehetjük izgalmasabbá ezt az ételt, Tölthetjük, süthetjük egészben, de szaftos ragut is készíthetünk belőle.

Így lesz tökéletes a morzsasüti, azaz a crumble!

VIDEKIZE Végy egy sütőtálat, vajazd ki, szórd bele a gyümölcsöt, a tetejére morzsold liszt, vaj és cukor keverékét. Told be a sütőbe, várj fél órát, és már kész is a remek desszert. A crumble – magyarosíthatjuk morzsasütinek – egy remek angol édesség, amely méltán lett világhírű: 5 perc alatt összeállítható, kiadós és nagyszerű!

Ínycsiklandó őszi receptekkel megjelent a Vidék íze új száma

VIDEKIZE Almás, csokis és túrós édességek, csigareceptek, egyszerű, falusi tésztafélék és természetesen szőlővel, musttal, sütőtökkel készült levesek, szaftos pecsenyék – ezek mind megtalálhatóak a Vidék íze szeptember 25-én megjelent számában.

Édes ősz: sütőtökös sütemények gyűjteménye

VIDEKIZE A nyár slágere a görögdinnye, az őszi viszont a sütőtök! Számos édesség készülhet belőle a pitétől, a tortáig! Nézzük őket!

Mit kezdjünk a szilvával? 3 tipp az ősz kedvencéhez!

VIDEKIZE Készülhet belőle lekvár, szósz, de aszalhatjuk is. A szilva igazi jolly joker a konyhában, csak ismernünk kell a megfelelő eljárásokat.

5 tipp, hogy lerövidítsd a főzési időt

VIDEKIZE Hoztunk néhány tippet, amivel felgyorsíthatjuk a konyhai műveleteket. Egyszerűek, mint az egyszeregy és értékes perceket spórolhatunk velük.

Gombaokosító: egyre ritkább a rókagomba

VIDEKIZE Nálunk elsősorban tölgyesekben, bükkösökben, meleg és esős nyári-őszi hónapokban lelhető fel.

Pataki vagy római tál? Mit, és hogyan készítsünk benne?

VIDEKIZE Van e különbség pataki tál és római tál között? Mit süthetünk bennünk, és van e olyan étel, aminek egyáltalán nem tesz jót, ha ebben készítjük el? Régi kedvenc ez a konyhákban, ám sokan félnek használni.

A tökéletes reszelt máj titka 8 lépésben

VIDEKIZE Pontosan tudod, milyen értékes táplálék a máj, szereted is, de otthon nem készíted, mert soha nem puhul meg? Eláruljuk, hogyan csináld a resztelt májat, hogy ne legyen kemény.

5+1 villámgyors gabonaköret, ha már unod a sült krumplit

VIDEKIZE Ezekkel a villámgyorsan elkészíthető gabonaköretekkel változatosabbá teheted az étrended.

Ezt az 5 hibát ne kövesd el baconsütés közben

VIDEKIZE Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába – a bacon szinte minden formában mennyei.

Szőlőt a sütibe, és a lekvárba? Naná!

VIDEKIZE Készülhet belőle bor, sütemény, de nyersen is felfaljuk vacsorára, vagy uzsonnára. A szőlő az ősz sztárja, de mit kezdjünk ennek a csemegének a különböző fajtáival?

13 étel, amit valószínű, te is rosszul tároltál

VIDEKIZE Kamra, hűtő, fagyasztó, fűszeres polc; örül az ember, ha végre mindennek megvan a helye a konyhában. Ám korán sem biztos, hogy ami nekünk kézenfekvő megoldás, az jó az ételeknek is.

Almás receptek a pitén túl – Megjelent a Vidék íze új száma!

VIDEKIZE Körte, alma, szilva, füge – az ősz zamatos gyümölcsei még szebbé teszik ezt a hihetetlenül szép, színes évszakot. Ezeket a gyümölcsöket leginkább desszertekhez használjuk fel, pedig köretnek és salátának is nagyszerűek. A Vidék íze augusztus 28-án megjelent legfrissebb számában több receptet is hoztunk ezekkel a receptekkel és az iskolakezdésre is gondoltunk.

A tökéletes vágószerszám 8 titka

VIDEKIZE Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is.

Így varázsold puhává a szikkadt kenyeret – 3 tipp!

VIDEKIZE Elölhagytad kenyeret, és kopogósra száradt, mire észrevetted? Több módszerrel is megmentheted a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!

Tippek, hogy tökéletes legyen a lekvár, és a befőtt

VIDEKIZE Hazai gyümölcseink érésével egy időben elindul a befőzési szezon, hiszen a zamatos finomságokat érdemes tartósítani a téli napokra.

8 tipp, amire a citromot használhatod az étkezésen kívül

VIDEKIZE A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.

5 variáció rizsköretre, ha unjátok a rizibizit!

VIDEKIZE Nem válik unalmassá ez az egyszerűen elkészíthető köret, ha egy kicsit bátrabban fűszerezed és gazdagítod mindenféle extrával!

Imádod a hamburgert? Így lesz tökéletes, ha otthon készíted

VIDEKIZE Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz! A húspogácsát változatosan variálhatod friss salátákkal, zöldségekkel és szószokkal, hogy minden hamburgerrajongó elégedett legyen.

Így lesz villámgyorsan friss kenyered: szódás cipó lépésről lépésre

VIDEKIZE Az írek hagyományos szódás kenyere kelesztés nélkül készül, egy óra alatt megvagyunk vele, így ha korán nekilátunk, a család már ezt eheti reggelire!

Van, aki nem szereti, pedig nagyon jót tesz! Gyömbérrel az egészségért

VIDEKIZE Az elsősorban indiai és délkelet-ázsiai ételek fontos alapanyaga itthon is egyre népszerűbb – ráadásul nyáron nagyon hasznos is.

Szilva kisokos – melyik fajtából készül a legjobb lekvár és melyikből legyen pálinka?

VIDEKIZE Már megint hull a szilva a fáról! Nem mindegy azonban, hogyan, mikor és milyen fajtát vásárolunk vagy szedünk nyers fogyasztásra vagy lekvárfőzéshez.

7 csirkemellből készült étel, ha nem tudod mit főzz hétvégén

VIDEKIZE A csirkemellből viszonylag gyorsan készíthetünk laktató ebédet. Szeretjük rántva, töltve, fűszeresen, rakottasan, sőt még finom pörkölt is készülhet belőle. Íme néhány ötlet a hétvégi ebédhez.

Így lesz tökéletes a főtt rizs

VIDEKIZE Mindig meggyűlik vele a bajod, mert kemény marad, szétfő vagy összeragad? Ismerd meg a legjobb elkészítési módszereket, hogy legközelebb elégedett legyél!

Fánk kisokos a különlegestől a hagyományosig!

VIDEKIZE Különleges, színes fánk, hagyományos farsangi finomság és a svédek kedvence. Íme néhány fánk, amit érdemes kipróbálni!

Így lesz tökéletes a madártej és a vaníliasodó: angolkrém lépésről lépésre

VIDEKIZE Ez a főzött krém az alapja többek között a madártejnek, a borsodónak, egyes fagylaltoknak, valamint számos sütemény és torta töltelékének.

4+1 fűszer, ami nem hiányozhat a konyhából

VIDEKIZE Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták.

12 étel, amiről nem gondoltad, hogy lefagyasztható

VIDEKIZE Csak jégkocka és elrakott készételek vannak otthon a fagyasztóban? Ennek most véget vetünk! Megmutatjuk, mit tehetünk még a mélyhűtőbe.

4 tipp, ha van a mélyhűtőben egy doboz vaníliafagyi

VIDEKIZE Az egyszerű vaníliafagylalt a megfelelő hozzávalókkal társítva remek alapanyaga lehet egy-egy nyári ínyencségnek.

5 érdekesség az őszibarackról

VIDEKIZE A szezon sztárja az őszibarack, érdemes belőle minél többet fogyasztani és a befőzés is erősen megfontolandó. Összegyűjtöttünk 5 érdekességet az egyik kedvenc gyümölcsünkről.

4 zseniális tortaalap sütés nélküli tortákhoz – alaprecepttel!

VIDEKIZE Érdemes kipróbálni midnegyiket, mert nem csak a vajas kekszből készülhet tökéletes tortaalap!

Tökéletes roppanós kovászos uborka – 5 egyszerű lépésben!

VIDEKIZE Most, hogy végre a hőmérőre pillantva is úgy tűnik, hogy itt a nyár, kapjuk elő a legnagyobb befőttesüvegünket, és pakoljunk össze egy adag kovászos uborkát! Máris soroljuk, mi mindenre kell odafigyelni, ha azt akarjuk, hogy tökéletes legyen!

3 ok, amiért a lecsó az egyik legegészségesebb étel a világon

VIDEKIZE A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!

Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak

VIDEKIZE A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.

Így készül az eredeti smarni, azaz a császármorzsa – recepttel!

VIDEKIZE Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.

10 mennyei almás desszert

VIDEKIZE Az alma ugyan őszi gyümölcs, és inkább ilyenkor van szezonja az almás pitének, lepénynek, de egész évben készíthetünk mennyei desszertet ebből a zamatos gyümölcsből. Kiváló alapanyag morzsasütihez, réteshez és kevert sütikhez is.

Laskagomba – az igazi őszi csoda a fa törzsén rejtőzik

VIDEKIZE Észrevehetjük a színes őszi erdőben is, de igazából lombhullatás után szúrja szemünket az erdőben a kései laskagomba.

Fűszer kisokos: Mikor, melyiket tegyük az ételbe?

VIDEKIZE A különféle fűszerek eltérően viselkednek a fazékban: egyesek nem bírják a magas hőmérsékletet, másoknak éppen a hőkezelés segít az aromák kiteljesítésében.

8 mennyei szilvás süti, aminek lehetetlen ellenállni

VIDEKIZE Az alma mellett a szilva az ősz legkedveltebb gyümölcse, amiből nemcsak isteni finom lekvárt készíthetünk, hanem különböző süteményekbe is fel tudjuk használni. Mennyei pitéket, lepényeket, kalácsokat, réteseket süthetünk szilvával. Íme néhány recept kedvcsinálónak.

Retró menzakaják, amiknek nehéz ellenállni

VIDEKIZE Nehéz bizony! Főleg akkor, ha otthon készítjük el, és kicsit turbózunk a recepteken. Jöjjenek a kedvelt menzakaják, amiket azért otthon is szívesen fogyasztunk! (Az ételek nevére kattintva eljut a receptekhez!)

A tökéletes reszelt máj titka 8 lépésben

VIDEKIZE Pontosan tudod, milyen értékes táplálék a máj, szereted is, de otthon nem készíted, mert soha nem puhul meg? Eláruljuk, hogyan csináld a resztelt májat, hogy ne legyen kemény.

4 tipp a tökéletes csokimázhoz

VIDEKIZE Mindegy, hogy vízgőz felett olvasztjuk fel, kevergetve főzzük vagy főzés nélkül készítjük, az a fontos, hogy szép fényes legyen, egyenletesen szétterüljön a süteményen és szeleteléskor ne törjön!

Ezt az 5 hibát ne kövesd el baconsütés közben

VIDEKIZE Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába – a bacon szinte minden formában mennyei.

Így lesz tökéletes a sült csirkecomb!

VIDEKIZE Úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Mutatjuk a fortélyokat!

13 étel, amit valószínű, te is rosszul tároltál

VIDEKIZE Kamra, hűtő, fagyasztó, fűszeres polc; örül az ember, ha végre mindennek megvan a helye a konyhában. Ám korán sem biztos, hogy ami nekünk kézenfekvő megoldás, az jó az ételeknek is.

Így lesz tökéletes a szilvás gombóc

VIDEKIZE Vannak, akik természetesnek veszik, hogy a nagymamájuk házilag gyúrja a szilvás gombóc tésztáját, de a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és csak a kissé fojtós, jellegtelen, fagyasztott változatot ismerjük. Én is ezt ettem egész gyerekkoromban, és sosem értettem a dögunalmas ízű gombócok népszerűségét egészen addig, míg egyszer el nem készítettem úgy, ahogy kell , friss alapanyagokból. Ekkor vált világossá előttem, mégis miért is olyan népszerű ez a kultétel. Íme néhány tanács Déri Szilvi bloggertől, alias Házisáfránytól!

A tökéletes vágószerszám 8 titka

VIDEKIZE Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is.

5 konyhai baki, amivel tönkreteheted az ételt

VIDEKIZE Aki odafigyel az alábbi apróságokra, szinte biztosan ínycsiklandó menüt varázsol majd az ebédlőasztalra.

Tippek, hogy tökéletes legyen a lekvár, és a befőtt

VIDEKIZE Hazai gyümölcseink érésével egy időben elindul a befőzési szezon, hiszen a zamatos finomságokat érdemes tartósítani a téli napokra.

5 étel, amiről nem gondoltad volna, hogy lefagyasztható

VIDEKIZE A mélyhűtőben lapuló, jégkrémnek álcázott pörköltmaradékok spórolós időkben jó szolgálatot tesznek. Tudtad, hogy a készételeken túl az alábbi alapanyagok is bátran jégre tehetők?

5 variáció rizsköretre, ha unjátok a rizibizit!

VIDEKIZE Nem válik unalmassá ez az egyszerűen elkészíthető köret, ha egy kicsit bátrabban fűszerezed és gazdagítod mindenféle extrával!

Ezeknek a táplálkozási tévhiteknek dőlünk be a legtöbben

VIDEKIZE Vannak olyan étkezéssel kapcsolatos hiedelmek, amelyek nehezen kopnak ki a köztudatból. Az alábbiakat jobb lenne örökre elfelejteni!

Így lesz villámgyorsan friss kenyered: szódás cipó lépésről lépésre

VIDEKIZE Az írek hagyományos szódás kenyere kelesztés nélkül készül, egy óra alatt megvagyunk vele, így ha korán nekilátunk, a család már ezt eheti reggelire!

Van, aki nem szereti, pedig nagyon jót tesz! Gyömbérrel az egészségért

VIDEKIZE Az elsősorban indiai és délkelet-ázsiai ételek fontos alapanyaga itthon is egyre népszerűbb – ráadásul nyáron nagyon hasznos is.

4 ok, hogy most azonnal igyál meg egy kefirt

VIDEKIZE Tudtad, hogy a kefir nem csak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? De ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetdere, ha rendszeresen fogyasztod!

7 csirkemellből készült étel, ha nem tudod mit főzz hétvégén

VIDEKIZE A csirkemellből viszonylag gyorsan készíthetünk laktató ebédet. Szeretjük rántva, töltve, fűszeresen, rakottasan, sőt még finom pörkölt is készülhet belőle. Íme néhány ötlet a hétvégi ebédhez.

Az erdélyi vetrece tokány lehet a Stroganoff alapja

VIDEKIZE Gondolták volna, hogy ez a finom, fűszeres marharagu, amely egy nagy orosz főnemesi család nevét viseli, igazából a Kárpát-medencéből indult el világhódító útjára?

Így lesz tökéletes és omlós a pitetészta

VIDEKIZE A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható. Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, ha kedvenced a pitetorta és a quiche.

3 panírozási trükk, amit jó tudni!

VIDEKIZE Így lesz tökéletes a rántott sajt, gomba és a hús – panírozási praktikák következnek!

Sütés nélküli finomságok – Megjelent a Vidék íze augusztusi száma

VIDEKIZE Augusztus a kenyér ünnepe, így nem csoda, hogy a Vidék íze legújabb számában több kenyér recepttel is kedveskedtünk olvasóinknak. Július 24-én megjelent lapszámunkból nem hiányoznak a paprikás-paradicsomos ételek sem.

Így tárold az élelmiszereket, hogy ne kapj ételmérgezést

VIDEKIZE Nyáron jóval többen kapnak ételmérgezést a nem megfelelően készített, vagy tárolt ételek miatt. Elég megfogadnod a tanácsainkat ahhoz, hogy a nagy melegben elkerüld az ételmérgezést, és a nyárból csak a vidám, önfeledt pillanatokra emlékezz.

Így lesz tökéletes a főtt kukorica – 5 lépésben!

VIDEKIZE Nincs nyár főtt kukorica nélkül! A legjobb, ha magad főzöd, mert nem biztos, hogy a strandokon árult csövek frissek, roppanósak, zamatsak. Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes!

10 tipp a tökéletes sajttortához

VIDEKIZE Elkészítheted ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak kávé, tea mellé – egy isteni sajttortával mindenkor sikert arathatsz. Nyáron a zselatinos a nyerő, télen inkább a sült változatra fókuszálunk.

Kovászpalacsinta sült vargányával, azaz mi fő a főszerkesztő fazekában?

VIDEKIZE Az erdőjárók jutalma ilyenkor a sok finom, különleges ízű erdei gomba. Én is nagy csodálójuk vagyok, és nem csak enni, gyűjteni is szeretem. A zsákmányt pedig mindig, mindig megmutatom gombavizsálónak!

Van 6 kiváló okunk arra, hogy miért érdemes tökmagot enni

VIDEKIZE A tökmag rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, jelentős mennyiségű egészséges zsírt, magnéziumot, cinket biztosít a szervezet számára.

5 tuti dresszing – avagy így lesz ellenállhatatlan a salátád!

VIDEKIZE A ropogós zöldségekből, tésztából vagy burgonyából készült salátáknak eltérő karaktert adhatsz a különböző dresszingekkel. 5 lehengerlő változatot mutatunk.

Így lesz istenien ropogós a bacon – 3 tipp!

VIDEKIZE A következő módszerekkel olyan finom lesz a sült szalonnád, mint eddig még soha.