Jön a tavasz, hív az Adria!

Nem tudjuk kivárni, hogy kezdődjön végre a szezon? Akkor irány az Adria! A tavasz kitűnő időszak a tengeri vitorlázótudás (és engedély) megszerzésére, tudásunk frissítésére – és ilyenkor olcsó charterezi is. Szakmai szerzőnk írásából kiderül, mit kínál ilyenkor az Adria.

Küzdelmes nap Miamiban

VITORLAZASMAGAZIN A prognózisoknak megfelelően kitartott az erős szél a világkupa versenyen, Gyapjasék számszakilag a keddinél kicsit jobb eredményt értek el, de így is veszítettek pár helyet.

52. Kékszalag: itt a versenykiírás

VITORLAZASMAGAZIN Az 52. Kékszalag versenykiírása már elérhető a hunsail.hu versenynaptárában.

Nyit a Boot Düsseldorf

VITORLAZASMAGAZIN A hétvégén nyitja meg kapuit a világ legnagyobb hajókiállítása. A Boot Düsseldorfon mintegy kétezer kiállító termékeit csodálhatjuk meg

Takkot vált a hajóipar

VITORLAZASMAGAZIN Egyre népszerűbbek a katamaránok és a kisméretű motorosok, a kényelem a legfőbb igény. A versenyhajók egyre extrémebbek lesznek, mind többet szerelnek fel emelőszárnyakkal. A vákuuminjekciós technológia pedig egyre szélesebb körben terjed. A hajóipar trendjeit a Beneteau hazai képviseletének vezetője foglalta össze lapunk számára.

Hajtós év vége Máltán

VITORLAZASMAGAZIN A múlt év utolsó napjaiban nemzetközi csapattal edzőtáborozott Máltán Vadnai Benjamin és Jonatán. Bár a magyar élversenyzők versenyzők ezúttal kihagyták, volt magyar résztvevő a hagyományos Palamós-i Christmas Race-en is.

Eladó az alternatív szuperjacht

VITORLAZASMAGAZIN A nemrég bemutatott Lexus luxusjacht árának alig több mint harmadáért kínálja eladásra tulajdonosa a formabontó Adastra trimaránt.

Közeledik a Budapest Boat Show

VITORLAZASMAGAZIN Mi a jó a télben a vitorlázók számára? Nos, mondjuk az, hogy nemsokára itt a februári Budapest Boat Show! Íme a legújabb információk a seregszemléről!

Virág Flóráék bronzot nyertek Portugáliában

VITORLAZASMAGAZIN Virág Flóráék a harmadik helyen végeztek a Nacra 17 Grand Prix-n.

Felújították a Rangert

VITORLAZASMAGAZIN Befejeződött a Ranger felújítása. A munkát a holland Vitters Shipyard cégezte el, majdnem egy évet dolgoztak a 41,5 méteres J-osztályos csodán.

Nagyot lépett előre Zsombi Melbourne-ben

VITORLAZASMAGAZIN A világbajnoki címvédő Berecz Zsombor megnyerte a 3. futamot, majd a 4.-ben a 29. helyről jött fel és futott be 16.-nak, így a szerdai folytatás előtt a 8. összetettben a Melbourne-ben rendezett Finn  Gold Cup-on.  

Nehezen kezdett Zsombi a Finn Gold Cup-on

VITORLAZASMAGAZIN Megkezdődött Melbourne-ben az idei Gold Cup, a finnesek  csúcstalálkozója és a világbajnoki címvédő Berecz Zsombor hiába rajtolt a sárgatrikóban, az első futam nem róla szólt. 

Indul a megálló

VITORLAZASMAGAZIN Elindulhat a szövetség kikötőjének építése Balatonfüreden, miután a projekt túl van a szerződéskötésen és megtörtént a terület birtokba adása.

Vita a balatoni ipari kikötő körül

VITORLAZASMAGAZIN Meghosszabbított határidővel, november 8-a helyett a múlt péntekig véleményezhették a tóparti települések a Balaton vízparti területeinek közcélú területfelhasználási tervét. A tervek között az északi parton egy kereskedelmi kikötő létesítésének lehetősége is szerepel, ami tiltakozást váltott ki.

TOP5: A világ legdrágább vitorlásai

VITORLAZASMAGAZIN Akik már vitorláztak távoli vizeken, azok láthattak már sok csodát: számos kikötőben se vége, sem hossza a hosszabbnál hosszabb luxusjachtok sorának. De vajon melyek a világ legdrágább vitorlásai? A therichest.com összeállításából megtudhattuk. Íme a lista – csak erős idegzetűeknek!

Coutts: hagyjuk kihalni a sportágat

VITORLAZASMAGAZIN Világszinten alapvető gondok vannak az utánpótlás-képzéssel a vitorlázásban – legalábbis az olimpikon és Amerika Kupa-veterán Russell Coutts szerint, akinek nemrég közreadott gondolatait a Hunsail.hu szemlézte.

Mire jók a hajókonyhák?

VITORLAZASMAGAZIN Kicsi vagy nagy, szépséges vagy funkcionálisnak tűnő, a hajókonyha alapvetően inkább csupán szükségkonyha, vagy szükséges kellék – derült ki a Balaton Boat Show alkalmával folytatott vizsgálatunkból. Ettől még persze vannak különbségek, jobb és rosszabb megoldások. Íme, mire jutottunk

BAHART: túl a 2 millió komputason

VITORLAZASMAGAZIN Újabb mérföldkövet hagyott maga mögött a BAHART: idén már több mint kétmillió utast szállítottak a kompokon. Az idén rekord születhet az utasszám terén.

Megvannak az év vitorlázói – meglepetések nélkül

VITORLAZASMAGAZIN Érdi Mári hetedszer, Berecz Zsombor kilencedszer nyerte el az idén az Év Vitorlázója címet. 

Berecz Zsombor vezet Athénban

VITORLAZASMAGAZIN Komoly előnnyel, mintegy nyolc ponttal vezet a világbajnok a felkészülési versenyen, méghozzá kemény mezőnyben.

29er: magyar sikerek a Garda-tavon

VITORLAZASMAGAZIN Kiemelkedő magyar sikerekkel zárult a 29er Eurocup a Garda tavon: egy dobogós és egy ötödik helyet szereztek a magyar egységek.

SailGP a Balatonon?

VITORLAZASMAGAZIN Új, nézőbarát, látványos katamarán-sorozat indulhat jövőre egyen-hajókkal a Balatonon, a Kékszalag sztárjainak részvételével.

Elrajtolt a Brest Atlantiques

VITORLAZASMAGAZIN Várhatóan egy hónapig csatázik négy szupergyors katamarán két-két fős legénysége a 14 ezer mérföldes távon.

Mire figyeljünk a hajó téli tárolásakor?

VITORLAZASMAGAZIN A szezon végén mindig jön a téliesítés nyűgje, akár kiemeljük a hajót, akár vízen tároljuk. Nem árt átismételnünk, mit és hogyan kell ilyenkor elvégeznünk. Szakértőnk, Nádasdy András hajószerelő az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat osztja meg olvasóinkkal a Vitorlázás Magazin 2019/6-os számában.

Wia CC prototípus: Vízi pajti

VITORLAZASMAGAZIN Oké, az elektromos hajó nem ördögtől való. Sőt, kifejezetten mókás játék – ez volt a benyomásunk a Wia legújabb, még csak prototípus fázisban lévő új modelljét próbálgatva.

Elképesztő magyar sikerek a jachtversenyzés világelitjében

VITORLAZASMAGAZIN Remekeltek a magyarok a legrangosabb európai jachtversenynek számító Rolex Middle Sea Race-en: a Wild Joe az abszolút negyedik helyen futott be, míg a Raffica csapat több tagjából és kapitányából verbuválódott R’92 Pendragon a harmadik helyen ért célba. Ez minden idők legjobb magyar eredménye a tengeri nagyversenyeken.

Februárban Budapest Boat Show

VITORLAZASMAGAZIN Újra az Utazás Kiállítással egyszerre rendezi meg a 2020-as Budapest Boat Show-t a Hungexpo.

Jól kezdtek a magyarok a Melges 24-es vébén

VITORLAZASMAGAZIN A három magyar egység közül ketten is az első 15-ben állnak három futam után a Szardínián rendezett Melges 24 világbajnokságon.

Vízen az európai AC75-ös!

VITORLAZASMAGAZIN A címvédő új-zélandi és az American Magic csapata után az olasz Luna Rossa is vízre tette a kész és már üzemképes AC75-ösét, amellyel a 36. Amerika Kupáért versenyeznek majd.

Repülő zsebrakéta

VITORLAZASMAGAZIN Miközben az Amerika Kupa-résztvevő csapatok még mindig küzdenek az új egytestű repülő hajóik megalkotásával, egy svájci fejlesztő előrukkolt egy nyolcméteres, könnyen szállítható foileres hajóval. Igen, egytestű, és igen, valóban repül.

Lillik Ákos nyerte az egykezes tókerülőt

VITORLAZASMAGAZIN Lillik Ákos nyerte a szeptember utolsó hétvégéjén rendezett egyszemélyes, 160 kilométeres Balatonkerülőt a Nelson Flottalízing nevű hajóval, 16 óra, 4 perc, 54 másodperces idővel.

Újabb Soling vb-címet nyertek Litkeyék

VITORLAZASMAGAZIN A második naptól kezdve az élen állt, és magabiztosan nyerte meg az Atlanti-óceánon (közelebbről a franciaországi La Baule-ban) megrendezett soling-világbajnokságot a Litkey Farkas, Joó Kristóf, Németh Pepe trió.

Virág Flóráék nyerték a Szüreti Regattát

VITORLAZASMAGAZIN A sikeres magyar katamarános versenyzőpáros, Virág Flóra és Molnár Dávid csapata nyerte a Szüreti Regattát az idei Kékszalag-győztes Petrányi Zoltán csapata előtt.

Mári már hétszeres felnőtt bajnok

VITORLAZASMAGAZIN Fölényesen nyerte a hétvégén Csopakon rendezett Laser Radial bajnokságot Érdi Mári.

Dobogós helyen nyitottak Miamiban Gyapjasék

VITORLAZASMAGAZIN A nyitónapon gyengébb szélben kitűnően kezdett a magyar egység, 8. és 3. helyekkel a harmadik helyen tartózkodnak.

Dübörög Európa legnagyobb hajókiállítása

VITORLAZASMAGAZIN A hétvégén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Európa legnagyobb hajókiállítása, a Boot Düsseldorf.

Összefogás a női vitorlázókért

VITORLAZASMAGAZIN Saját közösséget hoznak létre egy nemzetközi szervezet égisze alatt a hazai női vitorlázók. A Women On Water (WOW) Hungary célja, hogy elősegítse a nők részvételét a vitorlássportban, népszerűsítse a hölgyek körében a vitorlázást, mint szabadidős tevékenységet, és ösztönözze a lányokat a vitorlázás elkezdésére.

Itt az idei kompmenetrend!

VITORLAZASMAGAZIN A Balatoni Hajózási Zrt. a kompközlekedést – a személyhajózási szolgáltatásoktól eltérően – az év minden napján lehetővé teszi a Balaton északi és déli partja között. Íme a 2020 évi menetrend.

Ezek lettek a legjobb klubok 2019-ben

VITORLAZASMAGAZIN Két, egymástól független rangsor alakult ki az egyesületek között, tagjaik tavalyi eredményei alapján. 2019-ben a nemzeti osztályok alapján számított rangsorban a TVSK, a World Sailing osztályok eredményei alapján számított rangsorban pedig a BYC lett a legeredményesebb vitorlázó klub.

21. lett a magyar hajó a Sydney-Hobarton

VITORLAZASMAGAZIN Nagyszerű eredményt produkált az Ormándlaki Áron által vezetett magyar csapat a 75 Rolex Sydney-Hobart versenyen: az abszolút 21 helyen értek célba a 157 hajót számláló mezőnyben.

75. Sydney-Hobart: az élboly csatája

VITORLAZASMAGAZIN Hozott mindent a jubileumi, 75. Sydney-Hobart, ami csak az ínyenc drukkereknek kell: mesteri taktikai győzelmet, egy régi meccs visszajátszását és kemény csatát a harmadik helyért. Mi magyarok pedig most először a befutóban is izgulhattunk egy piros-fehér-zöld zászló alatt vitorlázó hajóért: Ormándlaki Áron TP52-ese a remek 21. helyen ért célba a másfélszázas mezőnyben.

Bronzérmet hozott Zsombi Ausztráliából

VITORLAZASMAGAZIN Viharos szélben, hatalmas hullámok hátán és alatt óriásit vitorlázott Berecz Zsombor a Finndigi világbajnokság 6. napján. Az éremfutamon másodiknak ért célba, amivel megőrizte a dobogós helyét, de holland riválisát nem tudta megelőzni.  

Triplán hibrid Újhajnal

VITORLAZASMAGAZIN A nem is olyan távoli jövő zöld hajóinak új generációját képviseli a nemrégiben bemutatott Project NewDawn, amely elegyíti a vitorlás és a motoros jachtok formai megoldásait és hajtásláncait.

Millió eurós klasszikus

VITORLAZASMAGAZIN Ha valakinek fájt rá a foga, akkor rossz hírünk van: alig néhány nappal meghirdetése után el is kelt az 1962-es Gitana IV – méghozzá majdnem egymillió euróért.

LUXUSJACHT: Y7 Tripp 70

VITORLAZASMAGAZIN A szürke méregdrága árnyalata

Cammasék nyerték a Brest Atlantiques versenyt

VITORLAZASMAGAZIN Autóval nem futott volna jobb átlagot a pesti forgalomban a Gitana csapata: 45,5 km/h-ás eredményt értek el 17 ezer mérföldön. Coville végleg kiállt Fokvárosban.

HAJÓNAPLÓ – Mediterrán katamarán-túra

VITORLAZASMAGAZIN A mediterrán térség csodáiról számol be új hajónapló-sorozatunkban Csicsely Tamás, akit olvasóink magazinunk jogi szakértőjeként ismerhetnek. A száraz tények helyett ezúttal vizes élményekről olvashatnak tőle, amint egy hatalmas katamaránnal kalandozik a Szicíliából a görög szigetek felé.

Tényleg kövekkel navigálhattak a vikingek

VITORLAZASMAGAZIN Magyar kutatók bizonyították, hogy nem legenda a vikingek Napköve: a polárszűrőként funkcionáló kristályok felhős időben is működhettek.

Mikulás Kupa és karácsonyi vásár

VITORLAZASMAGAZIN Mikulás Regatta, karácsonyi vásár és Gasztropiknik várta az érdeklődőket a hétvégén Balatonlellén.

Így maradjunk melegben a hajón

VITORLAZASMAGAZIN Tippek azoknak, akik bármilyen okokból nem utaznak melegebb éghajlatra az európai tél elől, ám továbbra is szeretnének hódolni szenvedélyüknek, és vízre szállnak a mínuszok ellenére.

HAJÓBEMUTATÓ: BALI 5.4 – Kényelem két testen

VITORLAZASMAGAZIN Fiatalos lendülettel dobja sorra piacra vadonatúj katamaránjait a Bali. Az 5.4-es sok olyasmit tud, amit a hírneves vetélytársai sem.

Közzétették a legújabb világranglistát – így állnak a magyarok

VITORLAZASMAGAZIN Majdnem mindegyik magyar csúcsversenyző feljebb lépett a World Sailing (WS) aktuális világranglistáján a korábbi pozíciójához képest. A legjobb helyezés Érdi Márié, ő jelenleg a 6.

Ranglista díjkiosztó: itt a névsor!

VITORLAZASMAGAZIN A Magyar Vitorlás Szövetség közli a november 28-i ranglista díjkiosztó díjazotti névsorát. Hosszú a lista.

Félszáz opés Portorozsban

VITORLAZASMAGAZIN Ismét népes gyerek csapat (48 fő) vett részt az Optimist Osztály Szövetség, és a MVSZ támogatásával megrendezett edzőtáboron Portorozsban október utolsó napjaiban.

Transat JV: befutottak a leggyorsabb IMOCA 60-asok

VITORLAZASMAGAZIN A győztes fölényesen nyert ugyan, de a második helyért öldöklő közdelem zajlott a Transat Jacques Vabre IMOCA 60-as osztályában.

Rossz hír a finneseknek: kieshetnek az olimpiáról

VITORLAZASMAGAZIN Egyre valószínűbb, hogy kiesik az ötkarikás játékok műsorából a finn dinghy osztály 2024-től a World Sailing Tanácsának bermudai döntései alapján.

Véget ért a Yardstick Trophy

VITORLAZASMAGAZIN Az összetett sorozatot és a Yardstick I. osztályt a Falco nyerte, a Yardstick II.-ben az Ónix, a III.-ban pedig a Vagány végzett az első helyen.

Balatoni borászok: Jásdi István

VITORLAZASMAGAZIN A vitorlázás és a bor hazánkban összetartozik. Nem csak azért, mert roppant kellemes este a kikötőben meginni egy pohár zamatos nedűt a kokpitban, hanem azért, mert a Balaton mindkét terület hazája. És nem utolsó sorban azért is, mert sok vitorlázó borász is – és fordítva. Mini sorozatunkban először Jásdi István mutatjuk be.

Bajnokok tornája: Litkey/Hanse 315 VS Petrányi/Antila30

VITORLAZASMAGAZIN Ugyan mi lehetne hitelesebb megoldás két hajó összehasonlítására, mint felkérni két igazi nagyágyút (esetünkben: Litkey Farkas örökös bajnokot és Petrányi Zoltán idei Kékszalag-győztest), hogy egyszerre fussanak ki velük? Mi pontosan ezt tettük a most bemutatott Antila 30-assal és a Hanse jól bevált alaphajójával, a 315-össel.

Hogyan írjunk át egy hajót?

VITORLAZASMAGAZIN Ki ne szembesült volna olyan kérdésekkel vitorlázó pályafutása során, amelyre nem tudott biztos választ adni? Ezekben segítünk állandó jogi szakértőnk, dr. Csicsely Tamás, segítségével.

Két magyar az Asso Európa Kupa élmezőnyében

VITORLAZASMAGAZIN Két magyar egység is dobogós helyen fejezte be az idei Asso Európa Kupát, a Petrányi Zoltán által vezetett PeecAsso a második, míg Vadnai Tamás csapata a TomAssóval a harmadik helyen végzett.

„Szárnyasok” találkozója a Balatonon

VITORLAZASMAGAZIN Mindenféle repülő eszköz balatoni lovasai találkoztak a hétvégén a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet telepén az első Foiling Balaton rendezvényen. A vitorlázás leglátványosabb szakágai mutatkoztak be.

Coville negyven nap alá készül

VITORLAZASMAGAZIN Nagyobb, mégis könnyebb és elméletileg sokkal gyorsabb elődjénél a Sodebo Ultim 3 trimarán, amellyel Thomas Coville saját Földkerülő-rekordjának megdöntésére készül.

Tetris-challenge: lebegő vízimentők

VITORLAZASMAGAZIN Világraszóló kihívást teljesítettek a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai. A Tetris Challenge elnevezésű felhívásnak eleget téve ők is kipakoltak , de nem úgy, mint a többiek. Ők a vízen lebegve mutatták meg, hogy milyen felszereléssel dolgoznak. Ezzel a fotóval valószínűleg ők az elsők a világon.

Jön a Dragon- és Folkboat-bajnokság

VITORLAZASMAGAZIN Csütörtökön kezdődik a két patinás északi osztály, a Dragon és a Folkboat osztály bajnoksága, amelynek ezúttal a tihanyi THE ad otthont. A szervezők összesen 22-25 hajót várnak az eseményre.

Hullámszörnyek – A rejtélyes óriási vízhegyek nyomában

VITORLAZASMAGAZIN Ki ne hallott volna már beszámolókat hegynyi magasságú hullámokról tengert járt hajóstársaktól? De vajon tényleg léteznek ilyenek? Egyáltalán: mekkorák is a legnagyobb hullámok? Tudományos válasz a legendákra.

Zsombi nyerte a finn bajonkságot

VITORLAZASMAGAZIN Berecz Zsombor majdnem teljesen simán nyerte az előolimpia után a magyar finn dingi bajnokságot is. De csak majdnem simán...

Kicsúszott a Top 10-ből a magyar egység

VITORLAZASMAGAZIN Keddi két erős szeles futam után a magyar hajó négy futam után a 11. helyen áll Miamiban.

A Beneteau újdonsága az Év Családi Hajója

VITORLAZASMAGAZIN A Beneteau újdonsága, a 30.1-es nyerte el a Legjobb Európa Yacht díjat családi kategóriában.  

Újra kellene gondolni a motorhasználat szabályzását?

VITORLAZASMAGAZIN Mind többen pedzegetik, hogy észszerű keretek között, megfelelő szabályok közé szorítva talán újra kellene gondolni a balatoni motorhasználat kérdését. Magazinunk korábbi főszerkesztőjének vitaindító cikke a közgondolkodás és a perbeszéd elindítását szeretné elérni a kérdésről. Íme, miről is van szó!

Itt az idei versenynaptár!

VITORLAZASMAGAZIN Minden korábbinál több, összesen 188 versenyt szervez az idén a Magyar Vitorlás Szövetség.

Kiépül a Balaton-Fekete-tenger hajóút

VITORLAZASMAGAZIN A Sió csatornán és a Dunán keresztül akár a Fekete-tenger is elérhetővé válik a Balatontól – és persze fordítva. A most indult fejlesztés nem csak a folyami hajózásnak jelenthet komoly lökést.

Jön a Szilveszteri Regatta

VITORLAZASMAGAZIN A Szilveszteri Regattával folytatódik a téli vitorlásverseny-sorozat a Balatonlellén, a BL Yachtclub szervezésében. A pályaverseny rajtja: december 31-én, délelőtt 10 órakor. Két futamban küzdenek egymással a versenyzők. Ahogyan a sorozat előző állomásán, a Mikulás Regattán, ezúttal is Open kategóriában indulhatnak a regattán. A Szilveszteri Regatta díjait ezúttal is a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja.

Elrajtolt a 75. Sydney-Hobart

VITORLAZASMAGAZIN Szokás szerint Karácsony másnapján elrajtolt az utolsó idei nagy vitorlásverseny, a Sydney-Hobart.

Finn Gold Cup: Zsombi lendületben

VITORLAZASMAGAZIN A 3. helyen kezdi a szombati medálfutamot Berecz Zsombor Melbourne-ben, miután pénteken a tervezett 3-ból csak kettő futamot rendeztek meg a finnesek világbajnokságán.

Kemény nap a Finn Gold Cup-on

VITORLAZASMAGAZIN Fizikailag nagyon kemény, de eredményes napot zárt Berecz Zsombor a Melbourne-ben rendezett Finn Gold Cup-on. Nagy csatákban több helyet javított az összetett helyezésén.

Zsombi az ausztráliai Finn Gold Cup-ra készül

VITORLAZASMAGAZIN Az idei év egyik utolsó nemzetközi megmérettetése kezdődik Melbourne-ben: jön a 2019-es Finn Gold Cup, amelyen természetesen a világbajnok Berecz Zsombor is részt vesz.

Repülnek a címvédők

VITORLAZASMAGAZIN Már nagyban készülnek a nagy megmérettetésre a címvédő kiwik: láthatóan a Team Emirates New Zealand AC75-öse immár kész a tartós repülésre.

Karácsonyhajó Fenyvesen

VITORLAZASMAGAZIN Immáron harmadik éve megjelenik a Fényvitorlás Balatonfenyvesen. A különleges díszítésű hajó amellett, hogy csodálatos látványt nyújt karácsonyi hangulatba keríti a mellé szegődőket. Az ünnephez méltó zene szól rajta, és karácsonyi ízeket is lehet kóstolni a fedélzetén. Az idei évben pedig nem csupán a kikötőben lehet csodálni a vitorlást, hiszen ha kell ki is fut Balatonfenyvesről egy karácsonyi hajóútra.

HAJÓBEMUTATÓ: Bavaria 33 Easy – Elsőre is jó

VITORLAZASMAGAZIN Újszerű módját választottuk, hogy (ismét) bemutassuk a Bavaria jól bevált alaphajóját, a 33 Easy-t: felkértük tiszteletbeli szerzőnket, a Kékszalagról már többször is beszámolót küldő Szentandrási-Szabó Attilát és csapatát, hogy induljanak vele a BAHART Regatta balatonlellei fordulóján. Meglátjuk, mire képes egy amatőr versenyző elsőre egy ismeretlen hajóval. Íme a beszámoló!

Magyar OP-sikerek Athénban

VITORLAZASMAGAZIN Taroltak az SVE versenyzői, Héder Benedek az első, Borda Levente pedig a második helyen végzett a hétvégén Görögországban.

Gyapjasék: „Sokat fejlődtünk, mint vitorlázók 2019-ben”

VITORLAZASMAGAZIN Az idei versenyszezonban érték el eddigi pályafutásuk legjobb eredményét, de az olimpiai kvalifikáció még nincs zsebben. Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor 2019-ről beszélt a Hunsail.hu-nak.

Indul a téli versenyszezon

VITORLAZASMAGAZIN Télapó után egy nappal jön a Mikulás Kupa – és ezzel kezdetét veszi a négy fordulóból álló téli versenysorozat a Balatonon.

Infúzión pihennek az elektromos hajók

VITORLAZASMAGAZIN Nemrégiben foglalkoztunk magazinunkban azzal, hogy mit és hogyan célszerű téliesíteni a vitorlás hajókon a hideg közeledtével. Most pedig áttekintjük, mit kell tenni az elektromos hajókkal. Mert azokkal is van ám teendő!

Zsombi nyert athéni felkészülési versenyt

VITORLAZASMAGAZIN Berecz Zsombor végzett az első helyen az Athens International Sailing Weeken, miután a hat futam utáni kialakult sorrend később már nem változott.

Hogyan válasszunk hajót? – Tanácsok minden kategóriához

VITORLAZASMAGAZIN Az ősz rendszerint a hajóvásárlás ideje – legalábbis azok számára, akik előrelátók. A döntés nehéz, hiszen a hazai kínálat ma már rendkívül sokszínű, és a gyártók közötti minőségi- és árolló is egyre szűkebb. A kiválasztásban igyekszünk segíteni összeállításunkkal.

Újabb díjat nyert a Flaar sztárhajója

VITORLAZASMAGAZIN A dél-kelet-európai dizájnverseny egyik első díját hozta el a Flaar Boats Kft. M37 Trentasette hajója.

Máris vége Thomson versenyének

VITORLAZASMAGAZIN Kiesett a Transat Jacques Vabre versenyből Alex Thomson, miután hajójának keelje elkaszált valamit a víz alatt.

Piacon a legfrissebb Vitorlázás Magazin

VITORLAZASMAGAZIN Kik is a vitorlázók? Mit keres Litkey Farkas és Petrányi Zoltán két túrahajón? Mire jók a hajókonyhák? Hová tűntek a legendás hajók? És melyik a világ legszebb vízilova? Többek között ezeket tudhatják meg a Vitorlázás Magazin legfrissebb, 2019/6-os számából.

Jól mentek a magyarok Floridában

VITORLAZASMAGAZIN Az Orange Blossom néven induló egyik magyar hajó a hatodik futamban a 4. helyet szerezte meg a J/24 világbajnokságon.

Nyomtass magadnak hajót!

VITORLAZASMAGAZIN Egy gombnyomás, három napi zúgás és máris kész a 3D-s technológiával printelt hajó.

HAJÓBEMUTATÓ: GREENLINE 39 EDrive

VITORLAZASMAGAZIN Alig pár éve, hogy felbukkantak az elektromos hajók a Balatonon, máris megjelentek a kifejezetten a magyar tengerre fejlesztett típusok. A Greenline 39 EDrive pozitív benyomást tett ránk Koperben, a hajó első menetpróbáján.

Vízen, éhesen: Mit együnk és mit ne együnk hajózás közben?

VITORLAZASMAGAZIN Napjainkban gyakorlatilag Nincs olyan médium, ahol naponta legalább egyszer ne foglalkoznának az egészséges és helyes táplálkozással. A kor szelleméhez igazodva mi is megvizsgáljuk ezt a kérdést a nyári hajózás, vitorlázás szemszögéből. Alábbi cikkünk a Vitorlázás Magazinban megjelent írás remake-je Dr. Szabó Tamás és fia, Dr. Szabó Tamás tollából – hiszen mint tudjuk, az ismétlés a tudás anyja…

Dragon bajnokság: tízből tíz

VITORLAZASMAGAZIN Az összes tervezett futamot sikerült megtartani a dragon és folkboat bajnokságon Tihanyban. Az idei bajnok a Nyári Mikulás, illetve a Natalie lett.

Ilyen volt az idei utolsó OP ranglistaverseny

VITORLAZASMAGAZIN Az utolsó 2019-es OP ranglistaversenyen Balatonfűzfőn változatos szélviszonyok közepette 4 selejtezőfutamot és 2 döntőt teljesített a nemzetközi mezőny. A Szpari versenyzői dominálták a versenyt, elvitték az első három helyet.

Sikeresen zárt a megújult BAHART Regatta

VITORLAZASMAGAZIN Több mint 360 hajó és 1400 versenyező vett részt az idén a megújult legnagyobb amatőr vitorlásverseny-sorozaton, a 16 éves BAHART Regattán.

A Jeney-De Jonghe csapat nyerte az első balatoni 29er Európa Kupát

VITORLAZASMAGAZIN Négy versenynap és 14 futam eredményei alapján hirdettek győzteseket a Sailstore.hu 29er Európa Kupán, amelyet a Balatonfürdei Yacht Club rendezett.

Ezeken a helyeken ehetünk ősszel is a Balaton partján

VITORLAZASMAGAZIN A nyári hónapok elmúltával sem maradunk gasztronómiai különlegességek nélkül a Balatonon. Számos kikötői, vagy kikötő közeli étterem, bisztró egész évben várja a vendégeket – ezeket vettük számba a Vitorlázz Itthon oldal cikke alapján.

Megvan az újabb olimpiai kvóta!

VITORLAZASMAGAZIN Újabb kvótát szerzett a jövő évi olimpiára a magyar vitorlássport, ezúttal a szörfös Cholnoky Sára szerzett indulási jogot.

Már érvényes a finn bajnokság

VITORLAZASMAGAZIN Berecz Zsombor egy futamot nyert a finn bajnokság pénteki napján – mert nem volt több. Szoros ellenfelei ebben a menetben is voltak.