A fővárosban is láthatók a Ludvig festmények

Nemrégiben nyílt meg a nagykanizsai Ludvig Zoltán festőművész kiállítása Budapesten, a pandémia után újraindított Múzeum Galériában.

Gyertyagyújtó ünnepség Tófejen

ZAOL Tófejen, a közösségi ház mellett szombaton 15 órakor tartják az adventi gyertyagyújtó ünnepséget. Műsort a helyi óvodások adnak, míg az ünnephez kapcsolódó gondolatait Bognár István plébános osztja meg hallgatóságával.

Nyári Krisztián volt a vendég a zalaegerszegi könyvtárban

ZAOL Az "Így ettek ők – magyar írók és ételeik" című kötetet pénteken délután mutatták be a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.  A könyv szerzője, Nyári Krisztián irodalomtörténész, aki népszerű sorozatában (Így szerettek ők 1. 2. 3., Merész magyarok, Igazi hősök, Festői szerelmek) az írók, költők kevésbé ismert arcát mutatja meg. A nap folyamán a Zrínyi-gimnáziumban rendhagyó irodalomórát is tartó vendéggel Karáth Anita költő-tanár beszélgetett a bibliotékában.

Baba-mama klub Lentiben

ZAOL Lentiben december 13-án, szerdán a városi könyvtárban a baba-mama klub következő foglalkozásán a kisgyermekek étkezése lesz a téma, Mit egyen a gyerek? címmel. Erről beszélgetnek az érdeklődőkkel Bertáné Siroki Gabriella dietetikus és Baloghné Sipos Ágnes, a bölcsőde élelmezésvezetője. 

Fair play-elismerés dr. Iglódi Endrének

ZAOL A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának gáláján a keszthelyi dr. Iglódi Endre a fair play életműdíj diplomáját vehette át.

Miklósfai adventi forgatag

ZAOL Nagykanizsán szombaton a Miklósfai Családok Klubja szervezésében a Mindenki Házában 15 órakor kezdődik a miklósfai adventi forgatag. Az ingyenes eseményen a megnyitót követően, az óvodások és az általános iskolások műsora után 16.30-kor Igricek-koncert lesz, majd 17.30 órakor a Szirének lépnek a közönség elé. Lesz még mézeskalács-díszítés, kézműves vásár és adventi koszorúkból kiállítás.

Pszichológushoz kell mennie a ChatGPT-nek

ZAOL Amerikában van, ahol már a mesterséges intelligencia dönt a bíró helyett bizonyos szabadlábra helyezési kérelmek elbírálásakor. Vajon elfogulatlanabb a gép, mint az ember? Vagy hasonlóan viselkedik, mert emberek tanították emberi adatokon? Mit tehet a pszichológia az MI tökéletesítésében?

A KÉSZ Zalaegerszegi Csoportjának évzáró rendezvénye

ZAOL „Adventi dialógus” címmel tartja a KÉSZ - Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Zalaegerszegi Csoportja pódiumbeszélgetéssel és állófogadással egybekötött adventi ünnepi évzáró rendezvényét december 12-én, kedden 18 órakor a Mindszentyneumban.

Adventi vásár, mikulásfutás - íme, a Balaton legjobb hétvégi programjai

ZAOL A hétvége számos programlehetőséget kínál.

Zalaegerszeg legrégibb kórháza, az új ispita

ZAOL 1848 nemcsak a magyar történelemben kiemelkedő jelentőségű, hanem Zalaegerszeg és a 175. évfordulóját ünneplő megyei kórház krónikájában is fontos dátum, mert annak az évnek decemberében készült el az intézmény elődje, a város első kórháza.

Hálaadó istentisztelet Hévízen

ZAOL Negyedszázada épült a hévízi református-evangélikus templom, ebből az alkalomból szombaton 10 órától hálaadó istentiszteletet tartanak, amelyen Steinbach József református és Szemerei János evangélikus püspök hirdet igét. Ezt követően a gyülekezet Péntekné Vizkelety Mártát köszönti 25 éves lelkipásztori s ebből 10 évi fürdővárosi szolgálatának alkalmából.

Rab gólya és hetvenéves sirály. Érdekességek a madárgyűrűzésről – Vendégünk dr. Illyés Zoltán biológus

ZAOL December elején elkezdődött a téli madárgyűrűzés a botfai Mindszenty Ifjúsági Házban, ahol legutóbb a rossz idő ellenére több mint félszáz egyedet fogtak be, így nyolc madárfajt tanulmányozhattak az érdeklődők.

Ülésezett a Zala Vármegyei Államigazgatási Kollégium

ZAOL A Zala Vármegyei Államigazgatási Kollégium (ZMÁK) december 8-án tartotta meg 2023. évi ülését dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja, a kollégium elnökének vezetésével. A rendezvénynek a Mindszentyneum adott helyt Zalaegerszegen.

Kajos Anna Zsófia kiállítása a Gönczi Galériában

ZAOL Impresszív és gondolatébresztő kiállítás várja december 20-ig a látogatókat a Gönczi Galériában, ahol a Skóciából visszatérő zalaegerszegi képzőművész, Kajos Anna Zsófia alkotásait tekinthetjük meg. A kiállítást Horváth Zoltánné Vajda Etelka pedagógus ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A művész december 12-én, kedden 17 órakor saját maga tart tárlatvezetést.

ZTE FC–Újpest: nem akarnak terhet tenni a játékosokra, de nyerni kell

ZAOL Igazán érdekes és éles mérkőzést hoz az egerszegi évzáró a labdarúgó NB I.-ben, amikor szombaton (15.45) a ZTE FC vendége az Újpest FC lesz. A kék-fehérek menekülnének a veszélyes zónától, a fővárosiak sorozatban ötödik meccsüket is elveszítették, úgyhogy aki kilátogat a találkozóra, várhatóan nem fog unatkozni.

Újra éke a Jánkahegynek

ZAOL A Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület projektjében újult meg a jánkahegyi harangláb, amelynek története az 1860-as évekre nyúlik vissza. A feljegyzések szerint eredeti helye Olában, a Jézus Szíve Ferences Templom környékén volt, ott állították fel, és onnét került a Jánkahegyre 1922-ben.

Pályaorientációs nyílt nap a Széchenyi István Technikumban

ZAOL Az idei korábbi kettőhöz hasonlóan pénteken is több mint száz – középiskolai tanulmányait ősszel kezdő – diák vett részt a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikuma "Találj rá a leendő szakmádra!" címmel szervezett pályaorientációs napján. Ezúttal az építőipari ágazat, az épületgépészet, az elektronikai, elektrotechnikai és az informatikai, távközlési ágazat szakmai tantárgyait mutatták be, hogy segítsenek a tanulóknak és szüleiknek a továbbtanulásban. Némethyné Lövey Zsuzsanna igazgató elmondta, a teljes oktatói kar részt vesz ebben a programban. Ebben a tanévben 145 elsőéves tanul náluk hat osztályban, jövőre is hasonló létszámmal számolnak.  Az előző két nyílt napon az általános tájékoztatót hallgathatták meg az érdeklődők, illetve nyílt tanítási órákon vehettek részt. Pénteken ki is próbálhatták a tanulható szakmákat az érdeklődők.  Ottjártunkkor az épületautomatizálási szakirányon tanító Császár Marianna tanárnővel éppen a lego robotokat próbálhatták ki a nyílt nap résztvevői, akiket az egyetemre készülő végzős éveit töltő Németh Márk Vendel, a technikum diákja kalauzolt a robotika világában. A  telefonról is irányítható robotok szenzorokat, motorokat működtetnek, ezek programozását ismerhették meg a diákok. A tervezőkhöz bekukkantva láthattuk, a látogatók Pásti Gábor tanár úr óráján elmélyedtek a 3D-s épülettervezésben. Mindkét szakma tudományos háttere dinamikusan változik, a tanárok folyamatos önképzése révén a Széchenyiben naprakész tudásra számíthatnak a fiatalok.

Újult erővel zajlik a vásár – minden eddiginél több élmény vár minket az Egerszegi Adventen 1. rész

ZAOL A kibővült programkínálat mellett körhinta, jégpálya és látványos szelfipont is garantálja az Egerszegi Advent igazi ünnepi hangulatát.

A szén-monoxid-mérgezések megelőzése továbbra is fontos feladat

ZAOL A 2023-ban végzett, megelőzést célzó tevékenységről és az aktualitásokról is szó esett a Zala Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság ülésén, amit a vármegyei igazgatóságon tartottak Zalaegerszegen.

Orvosi és gyógyszertári ügyeletek a hétvégén Zala vármegyében

ZAOL Mutatjuk a hétvégi ügyeleteket!

Lego szállítmány okozott bonyodalmat a zalaegerszegi játékboltban – karácsonyi ajándékvásárlás

ZAOL Ha már a boltokat végigjártad, és nem találtál elegendő ajándékot, akkor most az utcán megállítanak a sátrak és eszedbe juttatják, hogy elfelejtettél kesztyűt venni, és meleg zoknit, kötött sálat-sapkát, díszes gyertyát, és mütyüröket, aminek a család minden tagja örül majd. Útközben, hogy magadra is gondolj, befalhatsz egy nutellás-tejszínhabos gofrit, meg két deci forralt bort.

Sztrájkmenetrend készült a Volánnál

ZAOL A Volánbusz Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint 2023. december 11-ére, hétfőre a Volánbusznál egész napos figyelmeztető sztrájkot szervez a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SzAKSz).

Hévíz is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat adventi akciójához

ZAOL Már gyűlnek az ajándékok a hévízi városházán felállított karácsonyfa alatt. A figyelem aprócska jelével bárki csatlakozhat a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójához.

Megkezdődött az énekesmadár-etetési szezon – nem a fajok mentése a cél

ZAOL Akár az erkélyekre, teraszokra is helyezhetünk ki a téli időszakban madáretetőket, a lényeg a rendszeres törődés.

A vendégek imádni fogják - karácsonyi csokoládélikőr házilag

ZAOL Az egyik legfinomabb likőr házi változatát mutatjuk meg olvasóinknak, mely nemcsak ízben, hanem árban is messze lekörözi bolti verzióját.

Családi délután Lentiben

ZAOL Lentiben szombaton a városi művelődési központban adventi családi délutánra várják az érdeklődőket 11 és 17 óra között. Játszósarok, termelői és kézműves kirakodóvásár, kézműves foglalkozás lesz, 16 órától a Hókirálynő című musicalt tekinthetik meg.

Zegasztár gála, közüzemi ügyeletek, segélyhívók

ZAOL RendezvényekZalaegerszegHevesi Sándor Színház: 18.00 Zegasztár Gála

Százmillió forint értékű cigi került elő a sufniból

ZAOL Előzetes bűnügyi információk alapján, egy kistelepülési ingatlant kerestek fel a pénzügyőrök.

A zalai mozik szombati műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 14.15 Bagossy Brothers Company – 10 éve úton (magyar zenés dokumentumfilm); 16.30 Kacsalábon (amerikai animációs kalandfilm); 18.15 Golda (angol életrajzi dráma); 20.15 Semmelweis (magyar életrajzi dráma)

Kézműves vásár Barlahidán

ZAOL Barlahidán szombaton a közösségi házban 10-től 16 óráig kézműves vásárt tartanak helyi és környékbeli termelőkkel. Lesz gyereksarok, mézeskalács-díszítés, karácsonyi kézműveskedés és adventi finomságok.

A helyi tv-k és rádiók szombati kínálata

ZAOL RÁDIÓKEgerszeg Rádió: 5.00 Egerszegi Mozaik (közéleti magazin Király-Zalai Viktóriával) 7.00 Magyaróra 8.00 Turmix (hétvégi magazin Pál Nikivel) 12.00 Zene 14.00 A’la Carte (üzenetek és jó zenék) 18.00 Egerszegi Krónika (hírmagazin) 18.10 TOP 30 (heti slágerlista Németh Mikivel) 21.00 Zene

Jó reggelt, Zala vármegye!

ZAOL „Lám, az expressz pompás vidéken vágtat, robog velünk /úgy, mint régen, újra Krakkóba szól a vonatjegyünk. / Habzó cseh sört iszunk az étkezőkocsiban, nézz ki, a hajnali tájnak hangulata van.” Cseh Tamás dala megidézi az idén 75 éves magyar utasellátást is. A vonatozáshoz és a hozzá tartozó evéshez bizonyára mindannyian kötődünk. Elmúló szeretettel ugyan, de erről nem a hajdani, hanem a mostani hangulatok tehetnek. A pályaudvarok melletti szerethető restiket Krúdy Gyulától ismerjük, ami a visszarévedéshez túl romantikus, az újjáéledéshez túl kevés. De azért nem baj, ha a közelmúltunkat takaró vastag lepleket néha fölhajtjuk, s benézünk ritka titkokat fürkészve. 

Elgázolt a vonat egy embert Felsőrajkon

ZAOL A tűzoltók az utasok biztonságos átszállásában segítenek.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti képviselője volt a vendég Nagykanizsán

ZAOL Péntek este Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője volt a vendége a vármegyei szervezet pódiumbeszélgetésének, ahol sok egyéb téma mellett a politikai és gazdasági helyzetet is értékelte a parlamenti képviselő.

Hollik István: több mint 15 ezren vettek részt a konzultációról szóló fórumokon

ZAOL Lezárult a nemzeti konzultációról szóló országjárás: az elmúlt közel három hétben megtartott több mint száz fórumon összesen 15 ezernél is többen vettek részt - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Látványos tárlat nyílt a kanizsai HSMK-ban

ZAOL A HSMK színházi előcsarnokában nyílt meg csütörtökön a nagykanizsai Kontra Alexandra "Állati" jó pillanatok – fotók kutyákról és lovakról című kiállítása.

Térségi híreink röviden

ZAOL Keszthelyen lisztet, olajat, tésztát és rizst kapnak a rászorulók

Tűz ütött ki a népszerű karácsonyi vásáron, többen megsérültek (videó)

ZAOL Az emberek pánikba estek, fejvesztve menekültek.

Kiss Melitta: "Úgy vagyok kódolva, hogy csak Kanizsáért tudtam szívvel-lélekkel játszani"

ZAOL Folytatjuk a sportolók emlékeit felelevenítő népszerű sorozatunkat. Múlt héten Hárs Gergő a stafétát Kiss Melitta egykori kézilabdázónak adta át, arra kérve, elevenítse fel a számára legemlékezetesebb nagykanizsai sportpillanatot.

December végéig várják az építészek jelentkezését Zalából is

ZAOL Immár hatodik alkalommal hirdették meg az Év balatoni háza elnevezésű pályázatot, amelyre Zalából, Somogyból és Veszprém vármegyéből várják az építészek jelentkezését.

Csilingelő mikulásjárat járt Zalabesenyőben

ZAOL A zalabesenyői gyerekekhez, unokákhoz akár szánnal is érkezhetett volna névnapja estéjén a Mikulás, hiszen a jeles alkalomból már hajnalban hószőnyeget terített a tájra, de helyi fuvarozója, rénszarvas híján csak kistraktorral vállalta, hogy körbehordozza stábját a "faluban"

Újabb segítség a boncodföldei autista védőotthonnak

ZAOL Napelemek kerültek a településen működő Autista Védőotthon épületére. Az 1980-as évek közepén emelt házban ugyan korábban már végeztek kisebb korszerűsítéseket, ám ilyen nagyságrendű beruházást szűkös forrásaik miatt nem tudtak finanszírozni.

Három személyautó ütközött Gyenesdiáson

ZAOL Ráfutásos baleset következtében összeütközött három személygépkocsi Gyenesdiáson, a Kossuth Lajos utcában. Az esethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították. Az autókban összesen hatan utaztak, személyi sérülés azonban nem történt. Az egység a forgalom irányításában is segédkezett, írja a katasztrofavedelem.hu.

A menhelyi állatoknak gyűjtöttek az Ady iskola tanulói

ZAOL A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és diákjai karácsony közeledtével nemcsak a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek ajándékokat, könyveket, hanem idén – rendhagyó módon – gondoltak a menhelyen élő négylábúakra is.

Jótékonysági karácsony a Karos Korzón

ZAOL Zalakaroson szombaton 14 órától a Karos Korzón Jótékonysági karácsony címmel több szervezet gyűjtést tart. A Református Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Gyermekvédelmi Központja mellett a Dunántúli Romák Szövetsége, illetve a Zalakarosi Futrinkák SE is adományokkal tenné szebbé a nélkülöző családok ünnepét. A programot 14 órától jótékonysági Mikulásfutás nyitja. Majd 16 óráról a Dunántúli Romák Szövetsége is egy jó ügy támogatására várja a támogatókat, s kocsonyával kínálja meg a látogatókat. Ezután Manóházi kézműveskuckó várja a gyermekes családokat. Az est sztárvendége 18 órától Márió, a harmonikás.

Termelői vásárt tartanak Nován

ZAOL Szombaton Nován termelői és kézműves vásárt tartanak a Zénó Presszónál 13-tól 16 óráig. A vásárlók húskészítmények, mézek, sajtok, ivólevek, aszalt gyümölcsök, asztali díszek, karácsonyi ajándéktárgyak és más termékek közt válogathatnak.

Vasárnap itt az újabb Télapókereső Verseny

ZAOL Több évtizedes hagyomány, hogy a TRIÓ Egerszeg ZTC megrendezi Télapókereső Versenyét, és így lesz ez az idén is.

Negyven éves hagyományt ápol a Szépkorúak Civil Szervezete

ZAOL Lentiben a klub kerek évfordulós tagjait köszöntötték pénteken a Szépkorúak Civil Szervezete év végi vacsorával egybekötött rendezvényén, ahol közel 50-en vettek részt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtését támogatja az MBH Bank

ZAOL Közös adományozásra hívja a bankkártyával vásárlókat az MBH Bank és a Mastercard karitatív kampánya, amelynek során a bankkártyás vásárlások után növeli az Ökumenikus Segélyszervezetnek adományozott összeget a két vállalat.

Tisztelik az ellenfelet, de bíznak a nagy győzelemben

ZAOL Vasárnap a sakk Szuperliga harmadik fordulóját rendezik, s ennek keretében a Tuxera Aquaprofit NSK együttese a Tapolca Városi VSE-t fogadja a nagykanizsai Halis-könyvtárban 10 órától.

Adventi készülődés a Thúry György Múzeumban

ZAOL Nagykanizsán szombaton 9 órától a Thúry György Múzeum Fő utcai épületében adventi családi napot tartanak. A résztvevők a múlt karácsonyait idéző karácsonyfadíszeket készíthetnek, és Szvetics Jánosné gyöngyösnecckészítő nép iparművész vezetésével gyöngyfűzött ajándéktárgyakat is alkothatnak. A régi karácsonyi hagyományokat Gyanó Szilvia etnográfus eleveníti fel.

Advent Keszthelyen - színes programokkal vár a hétvége

ZAOL Mutatjuk a keszthelyi advent programjait.

Borongós téli időnk lesz szombaton Zala vármegyében

ZAOL A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton marad a borongós téli idő. Több helyen lesz párás, foltokban ködös a levegő. Hószállingózás, szitálás bárhol kialakulhat. Reggel -3, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hóember

ZAOL Rovatunkban ezúttal azt a mikulássapkás hóembert mutatjuk be Önöknek, akivel munkába menet találkoztam péntek reggel Zalaegerszegen. Ha Ön is lát jópofa hóembert, fotózza le, és küldje el nekünk a képet!

Karácsonyi vásárt tartanak Felsőrajkon

ZAOL Karácsonyi vásár lesz a várudvarban, a pajta alatt szombaton 8 és 11 óra között Felsőrajkon. Szaloncukorból hatalmas választék várja az érdeklődőket. Emellett kínálnak még mézeskalácsot és házi süteményt, adventi díszeket, sajtot, bort, pezsgőt, tojást, mézet, idényzöldségeket és különböző ajándéktárgyakat is.

Még az ünnepek előtt kiszállították a szociális tüzelőt Zalabaksán

ZAOL Zalabaksán a napokban szállították ki a családoknak a szociális tűzifát, idén összesen 68 köbmétert tudott kiosztani az önkormányzat.

Karácsonyra hangol a zalaegerszegi vásári forgatag - szelfipont és az ország egyik legnagyobb adventi jégpályája várja a látogatókat 2. rész

ZAOL Folytatjuk a beszélgetést Flaisz Gergővel, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatójával. A Zaol-podcast adásában elmondjuk, hogy az adventi hangulathoz a Göcseji Tudásközpont, a Göcseji Falumúzeum és a Mindszentyneum is hozzájárul változatos programokkal, a Tourinform Iroda pedig karácsonyra hangolódó belvárosi sétákat szervez.

BL-visszavágó előtt a ZTK-FMVas: semmit sem adnak fel

ZAOL Szombaton újra pályán a ZTK-FMVas férfi tekecsapata, amely a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójára készül. Ellenfele a Szeged lesz, amellyel két hete Egerszegen már összecsapott.

Zalából négyen vehették át a Széchenyi István Egyetem Gólya ösztöndíját

ZAOL A győri Széchenyi István Egyetem tíz hónapon át havi százezer – azaz összesen egymillió – forintos Gólya ösztöndíjjal támogatja ötven elsőéves nappali tagozatos hallgatóját. A díjazottak közül négyen Zala vármegyéből érkeztek az intézménybe, közölte az egyetem.

Magyarország és Szerbia csak együtt lehet sikeres

ZAOL A jövő megértése érdekében fontos, hogy a szerbek nem lehetnek sikeresek a magyarok nélkül, a magyarok pedig nem lehetnek sikeresek a szerbek nélkül, úgyhogy egyértelmű, hogy mi motiválja az együttműködést - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Tanjug szerbiai hírügynökségnek adott, pénteken megjelent interjúban.

A Falco KC ellen már nem lesz a keretben Quinton Green

ZAOL A férfi kosárlabda NB I. A-csoportjában a 11. forduló következik, a Zalakerámia ZTE KK együttese pedig talán az eddigi legnehezebb meccsére készül. Vasárnap (19.00) a listavezető és címvédő Falco KC Szombathely vendége lesz a zalai alakulat, amely megfogyatkozott kerettel áll ki, hiszen az egerszegiek elköszönnek Quinton Green-től.

Zalaszentgróton járt a lappföldi Mikulás

ZAOL Joulupukki, a lappföldi Mikulás Zalaszentgrótra látogatott pénteken. A művelődési központban találkozott a város óvodás és általános iskolás gyermekeivel, s a városlakókkal is szívesen fotózkodott. A lappföldi Mikulás magyarországi látogatásának ez az utolsó állomása.

Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat vehetett át Tuboly Andrea

ZAOL A Tourinform Zalaegerszeg tájékoztatása szerint december 7-én, csütörtökön Kőrösi Csoma Sándor-díjat vehetett át Budapesten, a Magyar Zene Háza koncerttermében Tuboly Andrea, a zalaegerszegi iroda vezetője. Ez a kitüntetés a turizmus legmagasabb szintű állami elismerése, amellyel a turizmusban végzett kiemelkedő szakmai teljesítményeket ismerik el, idén tizenkét szakember vehette át.

Gólyalábazás és mesés papírszínház a nagykanizsai Halis-könyvtárban

ZAOL Ha szombat, akkor programokkal színesített könyvtári szombatot tartanak december 9-én a nagykanizsai Halis-könyvtárban.

Összefogás a nélkülözőkért Nagykanizsán

ZAOL Nagykanizsán a Széchenyi téri Katolikus Közösségi Házban szinte egymásnak adták a kilincset azok, akik az Egyszülős Egyesület adventi adománynapjára érkeztek.