Mikulás a traktoron, zarándoklat Csíksomlyóra - Ezek történtek Zala megyében

Határvadászokat toboroznak a rendőrök Zala megyében

Kitüntették Stárics Rolandot, oviban jelzett a szén-monoxid-érzékelő - Térségi híreink

ZAOL ZALAEGERSZEGI HÍREK

Mesemondó verseny és rajzpályázat a baki iskolában

ZAOL A Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola idén „ Állatok a mesékben ” címmel hirdette meg – a városkörnyék 1-4. osztályos tanulói részére – a hagyományos körzeti mesemondó versenyét és rajzpályázatát. A versenyt november 25-én rendezték meg a baki faluházban.

Íme a menetrend a nyolcaddöntőtől

ZAOL A katari labdarúgó-világbajnokság menetrendje - magyar idő szerint - a nyolcaddöntőtől:

Szemétgyűjtőbe bújt el a bekábítószerezett tolvaj Keszthelyen

ZAOL Szemétgyűjtőbe bújt el a bekábítószerezett tolvaj, a rendőrök húzták ki a rejtekhelyéről.

Három év után emeltek bérleti díjakat Zalalövőn

ZAOL Négyzetméterenként 650 forintra módosította az összkomfortos önkormányzati lakások havi bérleti díját kedd esti soros ülésén a városi képviselő-testület. A városatyák három év után éltek az emelés lehetőségével, az új tarifák január elsejével lépnek életbe.

Egy hely még kiadó a címvédő franciák mellett a D csoportban

ZAOL A már biztos továbbjutó címvédő franciák mellett az ausztrál, a dán és a tunéziai válogatott is a nyolcaddöntő elérésének reményében lép pályára szerdán a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának zárófordulójában.

Felújították a járdát Zalaegerszeg ságodi városrészében

ZAOL Megújult a Ságodi út 116 és 122. házszámú ingatlanok előtti, korábban beton burkolatú járda, a munkálatok befejezéséről kedden tájékoztatták a sajtót.

Az Európai Bizottság másfél év után jóváhagyta a magyar helyreállítási tervet

ZAOL Mintegy 5,8 milliárd euró (2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználása válik lehetővé.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint megvan Ronaldo új klubja

ZAOL Két és fél évre kötelezi el magát.

Jelentősen javítottak a murakeresztúri úthálózaton

ZAOL A településen az elmúlt időszakban több pályázati forrás segítségével javították a bel- és külterületi utak minőségét. Ezek közül kiemelkedik a Deák utca rekonstrukciója, mely 600 méter hosszan teljesen új burkolatot kapott.

Láttam élő földönkívülieket! – állítja a volt ügynök

ZAOL A volt ügynök arról beszélt: nem csak járt a híres 51-es körzetben, de látott is ott olyan dolgokat, amiknek a létezéséről a legtöbben nem is tudhatnak. Többek közt egy élő földönkívülit is megpillanthatott.

Csütörtöki meccsen fog először női bíró játékot vezetni

ZAOL A francia Stéphanie Frappart lesz az első női vezetőbíró, aki férfi labdarúgó-világbajnoki mérkőzésen fog dirigálni.

A világbajnokság szerdai programja

ZAOL A katari labdarúgó-világbajnokság szerdai programja, korábbi eredmények, csoportállás:

6 millió 420 ezer a beoltott, 4259 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 42 beteg

ZAOL Kórházban jelenleg 336 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Kihirdették a jubileumi fotópályázat eredményét Zalaegerszegen (galéria)

ZAOL A megyeszékhelyen 30 éve működő 3B Hungária Kft. a jubileuma alkalmából országos fotópályázatot hirdetett, amelyre 485 felvétel érkezett 3 kategóriában. A zsűri a legjobb 40 képet kiválasztva tárlatot állított össze, amely december 9-ig a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előterében látható. Az eredményhirdető megnyitón kedden délután Balaicz Zoltán polgármester és Nagy Zoltán ügyvezető köszöntötte az érdeklődőket, a fotókat Katona Tibor fotóriporter mint zsűritag értékelte.

Eseménynaptár: bábszínház, véradás, közüzemi ügyeletek Zala megyében

ZAOL Rendezvények

Szerdai rádió- és tévéműsor Zalában

ZAOL RÁDIÓK

Szijjártó: Magyarország nem szeretné, ha a NATO egyfajta Kína-ellenes tömbbé válna (videó)

ZAOL Akkor csatlakozhat egy ország a NATO-hoz, ha az nem veszélyezteti a szövetség biztonságát – jelentette ki a miniszter Bukarestben.

Hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót indít a Müpa

ZAOL A Müpa számos meglepetéssel készül az idei adventi időszakra: többek között hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akciót hirdetett, honlapján pedig szórakoztató karácsonyi tartalmakat kínál - áll az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Elképesztő szuperföldet találtak a csillagászok

ZAOL Új megvilágításba kerülhet a tudomány egyik furcsa titka.

Napi sudoku - könnyebb verzió

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Pataky Attila elmondta, hogyan győzte le a rákot

ZAOL Leírhatatlan a pillanat, amikor az orvos kénytelen közölni a beteggel: súlyos kór támadta meg a szervezetét. Pataky Attilával ez megtörtént. Most részletesen elmondja, mit élt át.

Curtis őszintén vallott: elárulta, hogy összeáll-e még valaha Majkával

ZAOL Curtis, mióta hazatért a kolumbiai dzsungelből, egy percre sem áll meg pihenni. A család és a szerelme, Judit mellett minden idejét kiteszi a zene és a fellépések, amelyekből egyre több van neki.

Hátrányos helyzetű gyerekek nézhették meg a Diótörő című előadást

ZAOL Hátrányos helyzetű gyerekek nézhették meg a Diótörő című darabot a budapesti RaM Színházban; a gondoskodáspolitika területéhez kapcsolódó ellátottaknak és dolgozóknak 560 jegyet ajánlottak fel a keddi előadásra.

Irán-Egyesült Államok 0-1

ZAOL Az amerikai válogatott nagy csata végén 1-0-ra legyőzte Irán csapatát, így második helyen továbbjutott a legjobb 16 közé a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából. 

Idén is tíz zeneművészeti tehetséget ismert el az MVM

ZAOL Tizenötödik alkalommal vehették át a hazai zeneművészet legkiemelkedőbb fiatal tehetségei a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória elismeréseit november 22-én. Az MVM a szakmai elismerésen kívül kétmillió forinttal támogatja a tíz díjazott harminc év alatti zeneművészt.

Napelempark Bocfölde határában

ZAOL Ezt a drónfotót Bocfölde határában készítette Pezzetta Umberto fotós kollégánk.

Így alakul a ZTE KK csapatainak e heti menetrendje

ZAOL   

Szén-monoxid a Rozgonyi utcai óvodában

ZAOL Életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Rozgonyi utcai intézményben, írta honlapján kedden a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A sport nagy történetei a Kárpát-medencében

ZAOL A Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesület (SHE) dr. Mező Ferenc szülőfalujában erdélyi, délvidéki és hazai előadókkal szervezte meg ötvenhatodik sporttörténeti konferenciáját.

Ecuador-Szenegál 1-2

ZAOL Szenegál válogatottja 2-1-re legyőzte az ecuadori csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján, így második helyen továbbjutott az A csoportból.

Hetven új fa díszlik Keszthelyen

ZAOL Hetven fát ültettek el Keszthelyen a MOL Új Európa Alapítványa által meghirdetett VárosFa Program részeként. Az utolsó négy kedden reggel reggel került a földbe a Georgikon utcában.

Sütiverseny, fejlesztések és idősköszöntés - Híreink Zala megyéből

ZAOL Pályázati támogatásokat felhasználva fejlesztettek Kustánszegen

Mikulás bácsi bajban – interaktív előadás a kanizsai gyerekeknek

ZAOL Nagykanizsán a Hahota Gyermekszínház és a Miháldért Alapítvány szervezésében december 1-jén 9.30 és 11 órakor a Honvéd Kaszinóban a Mikulás bácsi bajban című zenés, verses interaktív mesejátékot láthatják a gyerekek.

Kegyetlen gyilkosság: több késszúrással végzett fiatal barátnőjével egy baranyai férfi

ZAOL Bűncselekmény áldozata lett egy 26 éves nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt – a nő 39 éves élettársát – a helyszínen elfogták.

Az időseket köszöntötték Nagyrécsén

ZAOL Az idős korúak irányába mutatott szeretet, figyelem és törődés nem anyagi lehetőségek függvénye, s a fenyegető létbizonytalanság árnyékában és a megélhetési gondok okozta keserűségek mellett ezekre még nagyobb szükség van.

Novák Katalin kinevezte az energiaügyi minisztert

ZAOL A kormány novemberben döntött önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról.

Szívműtétre vitte kétéves fiát, közben kiégett az otthona az orosházi férfinak

ZAOL Beizzott a födém, s egy orosházi lakóház pillanatok alatt vált lakhatatlanná kedden délben, senki nem tartózkodott otthon. A fiatal édesapa – aki tavaly vesztette el feleségét – éppen Budapestre tartott, 2 éves kisfiának a szívműtétjére utaztak a fővárosba.

Kiszélesítették a lehetséges kedvezményezettek körét Letenyén

ZAOL Dr. Hámori Nóra jegyző javaslatára 2022. december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz a letenyei közös önkormányzati hivatalban – erről döntött minap megtartott soros ülésén a városi képviselőtestület. Az említett napokon szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban, ám rendkívüli esetben a jegyző elrendelheti a munkavégzést.

Navracsics Tibor: jelentős előrelépés, hogy az EB elfogadta a helyreállítási programot (videó)

ZAOL Nagy meglepetést nem okozott a kormány számára a mai európai bizottsági döntés, hiszen egy hete már kiszivárgott, hogy így fognak határozni. Fontos eleme a mostani döntésnek, hogy a magyar nemzeti helyreállítási tervet elfogadásra ajánlja a bizottság, ez jelentős előrelépés hazánk számára - erről számolt be a mai rendkívüli kormányinfón Navracsics Tibor.

Kertbarátok sütötték a mézeskalácsot Zalaegerszegen

ZAOL Miként már szokássá vált, az idén is a Zalaegerszegi Hagyományápoló Kertbarát és Kulturális Egyesület jóvoltából készült a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ adventi ünnepségére a mézeskalács.

Az Európai Bíróság elutasította Ausztria keresetét a paksi bővítéssel kapcsolatban

ZAOL Nem állták meg a helyüket az osztrákok érvei. Szijjártó Péter szerint nagy győzelem, hogy az Európai Bíróság megállapította a paksi bővítés jogszerűségét.

Orbán Viktor: Magyarország energiaellátását ebben a helyzetben is biztosítani fogjuk!

ZAOL Kormányülésen vitatják meg a legfontosabb ügyeket a kabinet tagjai.

Zarándokutat szerveznek a tófejiek a csíksomlyói búcsúra

ZAOL Négynapos autóbuszos erdélyi zarándokutat szervez a jövő évi csíksomlyói búcsú idejére a közép-zalai település közössége. A résztvevők nemcsak a legnagyobb magyar katolikus búcsújáró helyet keresik fel, hanem további helyszíneket is meglátogatnak.

Pulisicet kórházba vitték kivizsgálásra

ZAOL A kedd esti Irán elleni mérkőzés után kórházba vitték Christian Pulisicet, aki az amerikaiak győzelmet és továbbjutást jelentő gólját szerezte a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Harmincéves a nagykanizsai zeneiskola alapítványa

ZAOL A Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány szombaton alapítványi koncertet tartott a HSMK-ban.

Így beszélt összevissza Márki-Zay Péter az Amerikából kapott milliárdokról (videó)

ZAOL Gyurcsány bukott miniszterelnök-jelöltje a teljes beismeréstől a teljes tagadásig jutott.

Kamionnak hajtott egy kisteherautó az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán

ZAOL A baleset Balatonfenyves térségében, a Letenye felé vezető oldalon történt.

Orbán Viktor pénteken Szlovéniába utazik

ZAOL A kormányfő a Cirkovce-Pince villamosvezeték építésének befejezése alkalmából tartott ünnepségen vesz részt.

Kétmillió migráns válhat egy csettintésre német állampolgárrá

ZAOL A szövetségi kormány a külföldiek tömeges honosítását tervezi azzal, hogy jelentősen megkönnyíti az állampolgárság kiadását.

Jó reggelt, Zala megye!

ZAOL Napjainkban egyre több jelentős felfedezést tartogat a világ, így érdemes néha kitekintenünk a természettudományok területére. Tudták, hogy 2019-ben a sejtkutatás területén elért eredmé­nyeiért két amerikai és egy brit tudós kapott orvosi-élettani Nobel-díjat? Felfedezéseikkel az élet egyik legelemibb alkalmazkodási folyamatának mechanizmusára világítottak rá, azaz, hogy az oxigénszint milyen hatással van a sejtek anyagcseréjére és fiziológiai működésére. Eredményeik kikövezték az utat a vérszegénység, a rák és sok más betegség elleni ígéretes új stratégiák számára. A keszthelyi születésű dr. Csizmadia Tamás és kutatócsoportja ugyancsak jelentős eredményeket ért el nemrég, amit külföldi szaklapban publikáltak. 

Készülődik a főszereplő

ZAOL Mostanra, a csoportkör zárultával egyre több az izgalom.

Herszon régiót ágyúzzák az oroszok – frissül

ZAOL 280. napja tart a háború a szomszédban.

Napi keresztrejtvény

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Szekrénybe zárta, éheztette a rábízott gyerekeket a jászladányi nevelőszülő

ZAOL Hét gyermek életét tette pokollá évekig, négy év börtönt kapott és véglegesen eltiltották a foglalkozásától a hivatásos nevelőszülőt.

Szabó Tímea szerint nem ilyen egy igazi titkosszolgálati jelentés (videó)

ZAOL Miután kiderült, hogy az ellenzék kampányába hárommilliárd forint érkezett az Egyesült Államokból, a baloldali politikusok megpróbálják Márki-Zay Péterre hárítani a felelősséget. Annak ellenére, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom számláján landolt pénzek a központi kampányt szolgálták. Az továbbra sem tiszta, hogy mi lett a hatalmas összeg sorsa.

Idén is megrendezi az Ügetőszilvesztert a Kincsem Park

ZAOL A látogatók adományokkal segíthetik az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat támogató munkáját.

Megszűntették a Robert Fico ellen indított eljárást

ZAOL A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) bűnszövetkezet létrehozásának, hivatali jogkörrel való visszaélésnek és adótitok megsértésének a gyanújával indított eljárást.

Vezető könyvelőt keresnek Keszthelyen

ZAOL A közel 390 fős stabil gazdasági hátterű Bakonyerdő Zrt. vezető könyvelő munkatársat keres.

Meghibásodott egy vegyes tüzelésű kazán Zalaegerszegen

ZAOL Meghibásodott egy vegyes tüzelésű kazán Zalaegerszegen, egy Toposháza utcai családi házban. A riasztott városi hivatásos tűzoltók eltávolították az égésterméket a kazánból, majd kitisztították az ahhoz csatlakoztatott kéményt, amiben nagy mennyiségű kátrányt találtak. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtőberendezést és az égéstermék-elvezetőt szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja. 

A nők elleni erőszak megszüntetéséért mozdultak meg Zalaegerszegen

ZAOL A nők elleni erőszakkal szembeni fellépésre hívták fel a figyelmet azok, akik részt vettek kedden kora este a megyei rendőr-főkapitányság elől indított sétán és futáson a Parkerdőben.

Törődnek az idősekkel Zalaegerszegen

ZAOL Az idősek hónapja rendezvényeivel kapcsolatban köszönetnyilvánító levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz a megyeszékhelyi Páterdomb a Kultúráért Egyesület. Mint írták, Zalaegerszegen színes és változatos programokban vehettek részt, például vetélkedők, zenés és táncos estek, a Szenior akadémia alkalmai kínáltak élményt, de jó szívvel emlékeznek az időskorú alkotók kiállítására, az Elhúzzuk a nótáját című műsorra és Pál Ferenc atya előadására is. Az egyesülettől kapott levél tanúsága szerint azért is hálásak a páterdombiak, hogy az önkormányzat idősügyi tanácsa nemcsak október hónapban, hanem éves szinten figyelemmel, gondoskodással, programok szervezésével járul hozzá az idősebb korosztály jobb életminőségének megvalósításához. Balaicz Zoltán elnöknek, Hutnik Eszter és dr. Kocsis Gyula tagoknak név szerint is köszönetet mondott levelében az egyesület.  

Pro Geographia oklevelet vehetett át Stárics Roland, a zalaegerszegi Zrínyi-gimnázium tanára, igazgatóhelyettese

ZAOL A Magyar Földrajzi Társaság fennállásának 150. évfordulója alkalmából, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében rendezett jubileumi emlékülésen Stárics Roland, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium földrajz-történelem szakos pedagógusa Pro Geographia oklevelet vett át a kiemelkedő tehetséggondozó tevékenysége, és a Magyar Földrajzi Társaság Zalai Osztályában végzett aktív és eredményes szervező munkájáért.

Felújították a ságodi Rigó utcát (videó)

ZAOL Zalaegerszegen, a ságodi városrészben található Rigó utca burkolatának állapota az évek során jelentősen leromlott, és a lakók jelezték is igényüket az utca felújítására.

Angol győzelem várható Wales ellen

ZAOL Anglia továbbjutása biztosnak tűnik, Walesé szinte csoda lenne.

Felállították a Szeretetfát, új tanműhelyt adott át az E.On, furosiki csomózás - Térségi híreink Zala megyéből

ZAOL ZALAEGERSZEGI HÍREK

Nagy durranás: ezt titkolják hetek óta Köllő Babett elől

ZAOL Köllő Babett már nagyon izgatott, amit a titkolózás csak tovább fokoz.

Ünnepvárás mesékkel a kanizsai Halis-könyvtárban (videó)

ZAOL "MesÉljük át az ünnepet!" címmel szerdán Bajzáth Mária mesepedagógus és dr. Józsa Éva nyugalmazott egyetemi docens, bábjátékos részvételével szakmai napot szervezett a Nagykanizsai Központi Óvoda a Halis-könyvtárba.

Jó lehetőség a felkészülésre

ZAOL Szombathelyen rendezték meg a Magyar Atlétikai Szövetség Mezei Liga verseny sorozatának harmadik fordulóját, ahol Góczán István tanítványa, Muszil Ágnes az értékes ötödik helyen ért célba.

Közmeghallgatás, idősek napja Külsősárdon

ZAOL A határ menti településen e héten pénteken 16 órától tartják az éves közmeghallgatást a faluházban.

Újabb kosárfonó szakkört indítottak Kerkaszentkirályon

ZAOL Az év első felében sikeresen lezajlott kurzust követően újabb kosárfonó szakkört indított a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával a dél-zalai község önkormányzata. A vasárnap délutánonként zajló foglalkozásokon általában nyolc-tíz személy vesz részt.

Tisztújítás a zalai ügyvédi kamarában

ZAOL A Zala Megyei Ügyvédi Kamara november 25-én tartotta a megismételt választási közgyűlését, melyen vezető tisztségviselőket és MÜK küldöttgyűlési tagokat választottak.

Palvin Barbi télen sem fázós, szexi képeit imádják a kommentelők

ZAOL Palvin Barbara bármit vesz fel, mindig szexi. Új fotóin egy télikabátban pózol, de azt is megmutatja, hogy mit visel alatta.

Nagy Márton szerint az infláció még évekig velünk marad

ZAOL Magyarország nehéz évtizedek elé néz, és kérdés, hogy az európai versenyképességi lemaradásból hogy fog tudni kimaradni az ország – mondta a gazdaságfejlesztési miniszter egy biztosítási konferencián szerdán Budapesten.

Kutyák öltek meg egy idős nénit Somogyban

ZAOL Egy férfi már rég úgy tartotta erős testalkatú kutyáit, hogy azok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. Korábban is volt, hogy rátámadtak valakire, idén tavasszal azonban az eset tragédiával végződött.

A második adventi láng Zalaegerszegen

ZAOL Szombaton (december 3-án) 17.30-kor gyújtják meg a második adventi gyertyát a Dísz téren, 16 órától ünnepi műsorok kínálnak élményt.  

Tótka Sándor is indul a virtuális kajak-kenu világkupán

ZAOL December 17-én rendezi története első virtuális világkupaversenyét a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség.

A csütörtöki program

ZAOL A katari labdarúgó-világbajnokság csütörtöki programja, korábbi eredmények, csoportállás:

Újabb internetes átverés, háromszor fizetett előleget a vevő, mire rájött, hogy átverték

ZAOL Számos alkalommal írtunk már az internetes kereskedelem veszélyeiről, az átverésekről. Karácsonyhoz közeledve biztosak lehetünk benne, hogy a csalárd árusok is aktívabbak lesznek.

Szerdai moziműsor Zalában

ZAOL Zalaegerszeg

Migráció: nem tud mit kezdeni az EU a civil hajókkal

ZAOL A Migrációkutató Intézet igazgatója szerint tarthatatlan állítás, hogy az NGO-knak nincs közük az embercsempész-hálózatokhoz.

Fiatalok a pástokon: arany is jutott a ZVE-nek

ZAOL Nincs megállás a vívóknál, hiszen nemcsak, hogy gyakorlatilag minden hét végére jut verseny, de nem is egy, hanem több, úgy idehaza, mint külföldön. A ZVE fiataljai aktív szereplői ezeknek, s így volt ez legutóbb is.

Marad a borult idő szerdán Zala megyében, néhol gyenge eső, szitálás előfordulhat

ZAOL A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerdán az ország délnyugati felén borult időre számíthatunk gyenge esővel, szitálással, a hegyekben havas esővel. Az ország északkeleti felén ugyanakkor átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet, és kevés napsütés is lehet. Az északkeleti szél megélénkül. Napközben +5 fok körül alakul a hőmérséklet, éjjel 0-2 fokot mérhetünk.

"András, kopog a pallás" – érdekességek a nagykanizsai Thúry-múzeumból

ZAOL A nagykanizsai Thúry György Múzeum néprajzos-főmuzeológusa Gyanó Szilvia a november 30-ai András nap alkalmából tett közzé a múzeum Facebook oldalán néhány érdekességet.

Hadházy Ákos állítja, ő nem fogadta volna el az amerikai pénzeket

ZAOL Az országgyűlési képviselő a Magyar Nemzetnek azt mondta: információk hiányában nem tudja megítélni, mennyiben veszélyezteti a nemzetbiztonságot egy ilyen kampánytámogatás. Pedig a nemzetbiztonsági bizottság dokumentumai teljesen nyilvánosak.

Árpa Attila hazaküldte Beát, miután bevallotta, miből él

ZAOL A napokban hatalmas titkok derültek ki A Nagy Ő egyik versenyzőjéről, Bea pedig a szerdai részben elmondta Árpa Attilának, hogy pornózik, több szexkép és szexfilm is található róla az interneten.

Napi sudoku - nehezebb verzió

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

„Meg akarok halni!” – a Margit híd kamerája felvette a 21 éves egyetemista élet-halál harcát

ZAOL A budapesti rendőrök egy 21 éves egyetemistát húztak vissza a Margit híd pilléréről, mert a vízbe akart ugrani.

A cukorrépa-termesztőknek ismét édes az élet

ZAOL Avagy az egyik legjövedelmezőbb tavaszi kultúra 2022-ben a cukorrépa.

Könnyű győzelmet aratott Anglia

ZAOL Az angol válogatott könnyedén háromgólos győzelmet aratott a walesi csapat felett a katari labdarúgó-világbajnokság keddi napján, így elsőként jutott tovább a B csoportból, míg riválisa utolsóként búcsúzott.

A hírhamisítás új műfajait dolgozta ki az ellenzéki média

ZAOL A hírhamisítás új műfajait dolgozta ki az elmúlt évtizedekben a magát objektívnek nevező hazai ellenzéki média.

Könyvbemutatók a Balaton Színház Simándy termében

ZAOL A Culinaria Hungarica könyvsorozat első két kötetét – Ambrus Lajos Nagy almáskönyvét, valamint Fehér Béla és Gálffy Zsuzsanna közös munkáját, a Kakastaréj – Írások a magyar konyháról című kiadványt – december 4-én (e héten vasárnap) 15 órakor mutatja be a Kortárs Kiadó Keszthelyen, a Balaton Színház Simándy termében. A könyveket a szerzők a helyszínen dedikálják. 

A Keszthelyi Haladás telel az élen

ZAOL A megyei labdarúgó-bajnokságok közül adósak voltunk még az U19-es másodosztály 9–13. fordulóinak eredményeivel.

Az első karácsony előtt a menny közel jött a földhöz

ZAOL „Isten kegyelméből itt lehetünk együtt, s közösen készülhetünk Jézus Krisztus születésére, amiért hálát adunk a mi szerető Urunknak” – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor, amikor múlt vasárnap lángra lobbantotta Hévíz adventi koszorúján az első lila gyertyát.

Első ízben szerveznek adventi forgatagot Nemesbükön

ZAOL Első ízben szerveznek karácsonyi vásárt s adventi programokat Nemesbükön. A mögöttünk hagyott hétvégén számos művészeti attrakció is várta az érdeklődőket.

Hollandia-Katar 2-0

ZAOL Hollandia 2-0-ra legyőzte a házigazda Katart, így első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe kedden a labdarúgó-világbajnokság A csoportjából. A keddi, utolsó fordulóban a hollandok a már biztos búcsúzó házigazdát győzték le 2-0-ra, így megnyerték a kvartettet. Ecuador és Szenegál ki-ki meccset vívott egymással úgy, hogy a döntetlen a dél-amerikaiaknak kedvezett volna. Az összecsapáson végül 2-1-re diadalmaskodott az Afrika-bajnok, amely így második helyen jutott 16 közé.

Egyéves lett Molnár Flóra kislánya

ZAOL El sem hisszük, de a nagykanizsai úszónő kislánya, Arielle már be is töltötte az első életévét.

Népművészek kiállítása a Hevesi-iskolában

ZAOL Nagykanizsán, a Hevesi-iskolában november 30-án (szerda) 14.15 és 18 órakor Adventi fények címmel nyílik népművészek kiállítása. A sokszínű tárlaton bemutatkozik Bereczky Csaba fafaragó, a népművészet mestere, Bereczkyné Péntek Teréz vertcsipkekészítő népi iparművész, Bujtor Tibor fafaragó népi iparművész, Csótár Rezső fazekas, a népművészet mestere, Kötőné Lőrincz Ágnes mézesbábos, Molnárné Riskó Erzsébet babakészítő népi iparművész. Az alkotásokat Lengyák István galériavezető pedagógus méltatja. A műsorban közreműködnek: a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI népzene tanszakának növendékei, valamint a Hevesi-iskola 3.b osztályának versmondói.

Orbán Viktor a Heritage Foundation vezetésével tárgyalt

ZAOL Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta az amerikai Heritage (Örökség) Alapítvány delegációját; a Kevin Roberts elnök vezette szervezet ma már az amerikai konzervatív oldal legbefolyásosabb köz- és külpolitikai kutatóintézetének számít - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.