Kezdenek az atléták: a 19 magyar között majd a zalai Szűcs Valdónak is szurkolhatunk

Az Olimpiai Stadionban pénteken elkezdődnek a sportok királynőjének is nevezett atlétika versenyei a tokiói olimpián, 19 magyarral.

Három zalai gárda szerepel idén a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában

ZAOL A hétvégén megkezdődik a labdarúgó NB III. sorozata is, mindjárt zalai rangadóval: a Nyugati csoportban vasárnap 17.30 órától Nagykanizsa FC–ZTE FC II. találkozót rendeznek. Az osztályba visszatért Tarr Andráshida SC pedig ugyanekkor a Gyirmót FC II-t fogadja.

Zivatarveszély és hőség miatt péntekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Zala megyére!

ZAOL A hőség miatt péntekre ismét adott ki harmadfokú figyelmeztetéseket is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Murakeresztúr a Letenyével játszik edzőmeccset

ZAOL Szombaton rendezték volna a Mura Kupa labdarúgótornát, azonban az esemény most elmarad.

Visszalépett csapatok – kupatovábbjutók

ZAOL Noha már elkészült a bajnoki csoportbeosztás, és a hét végén a Zala Megyei Kupa is elrajtol, az utolsó pillanatban több csapat is visszalépett a bajnokságtól – tudtuk meg az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságától.

Lesz Üvegtigris 4? A keszthelyi Gehilio’s Garage csapata Reviczky Gáborral beszélgetett

ZAOL Talán az eddigi legizgalmasabb epizódjával jelentkezett a keszthelyi Gehilio's Garage csapata.

Szakmai nap a zalaegerszegi tesztpályán – készülnek az önvezető járművek tanúsítására

ZAOL Gyakorlati bemutatóval egybekötött szakmai találkozót szervezett a linzi KONTROL GmbH, a német 3D Mapping Solution Gmbh, valamint a zalaegerszegi irodával is rendelkező TÜV Rheinland a ZalaZONE Járműipari tesztpályán.

Falunapot és kulturális találkozót rendeztek Magyarszerdahelyen

ZAOL Az elmúlt hétvégén felpezsdült a település élete, hiszen ekkor tartották meg a mesepark és a pajta környékén a falunapot, amelyet kulturális találkozó is színesített.

Zalaegerszeg kulturális életének különleges színfoltjaként tekint a Kvártélyházra dr. Hóbor Erzsébet

ZAOL Dr. Hóbor Erzsébet, Zalaegerszeg díszpolgára, nyugalmazott közigazgatási hivatalvezető a kezdetektől kedvelője a Kvártélyház Szabadtéri Színház programjainak. Zalaegerszeg kulturális életének különleges, szép színfoltjaként tekint a Kvártélyházra, mely országos ismertségre is szert tett.

Zalába költözik a Margó Irodalmi Fesztivál

ZAOL Ezúttal a Zala megyei Szentgyörgyváron rendezi meg augusztusban a kulturális programját az idén tízéves Margó Irodalmi Fesztivál.

Elhalasztották a Balaton-átúszást

ZAOL A bizonytalan és várhatóan szeles időjárás miatt elhalasztották a 39. Lidl Balaton-átúszást.

Polgári Pikniket szervezett Vigh László országgyűlési képviselő az Ungi-hegyi

ZAOL A szombati programnak, amely a keresztény-konzervatív értékrendet képviselő zalaiak baráti találkozójának is tekinthető, közel 600 résztvevője volt.

21. alkalommal tartották meg az Egerszeg Búcsút a megyeszékhelyen

ZAOL Tavaly a pandémia miatt elmaradt az Együtt Zalaegerszegért Egyesület hagyományos családi rendezvénye, amelyet a város védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére szerveznek.

Elütöttek egy kerékpárost Zalaegerszegen

ZAOL A baleset szerdán 17 óra 15 perckor történt Zalaegerszegen, az Ebergényi úton.

Mesék sora a göcseji népi hiedelmekről – Bemutatták Balaton László legújabb kötetét

ZAOL A földi ördög a hazai hiedelemvilág göcseji alakja, megismerkedhetünk vele, ha elolvassuk Balaton László legújabb kötetét. A rajzokkal illusztrált mű bemutatóját szerdán tartották a falumúzeum nagykutasi torkos pajtájában.

Tovább fiatalodik Zala megye autóbuszállománya

ZAOL 32 darab Credo Econell típusú járművet állít menetrendbe a megyében a Volánbusz, jelentették be a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón a minap.

2021.07.29.

ZAOL

Strandröplabda Zalaegerszegen: fejlődnek a fiatalok

ZAOL A második fordulót rendezték meg az elmúlt hétvégén az AquaCity strandröplabda-­bajnokságon, ahol szép számmal neveztek és ismét jól szerepeltek a fiatalok.

Dr. Vadvári Tibor többször is megnéz egy-egy darabot

ZAOL Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere a kezdetektől látogatja a Kvártélyház előadásait, s gyakran előfordul, hogy egy darabot többször is megnéz.

Szántói Nyári Vigasságok

ZAOL Péntektől (július 30.) vasárnapig tartanak a faluban a Szántói Nyári Vigasságok programjai.

Fess pesti este Kamarás Ivánnal Zalaszentgróton

ZAOL Kellemes nyáresti szórakozást ígér a közönségnek Kamarás Iván Egy fess pesti este című koncertje pénteken (július 30.) 19 órától a Kossuth-udvarban (bejárat a Templom tér felől).

Megújul az útburkolat is Zalaegerszegen

ZAOL A Juhász Gyula utcában, a Radnóti utca és Gönczi Ferenc utca közötti szakaszon befejeződött az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. beruházása, lezárultak a gázvezeték-rekonstrukciós munkák.

Világsztárral erősített a ZTE FC, William Gallas a fiatal tehetségek fejlődésében segít

ZAOL William Gallas már jó pár éve Magyarországon él és figyelemmel követi hazai futballéletet, valamint a legnagyobb hazai tehetségeket.

A megértés üzenetei: tárlat az egerszegi zsinagógában

ZAOL A Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság nemrégiben újjáalakult zalaegerszegi szervezete Megértés üzenetei címmel rendez bélyeg- és képeslap-kiállítást a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Rekordszámú előnevezés érkezett a Balaton-átúszásra

ZAOL Soha ennyien nem regisztráltak még a Balaton-átúszásra. 810 településéről 8600 fő jelezte előre, hogy részt szeretne venni a szombati erőpróbán.

Velkey Péter: megtalálták a legideálisabb helyszínt

ZAOL Minden premieren részt vesz Velkey Péter, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályvezetője, aki ott bábáskodott a Kvártélyház születésénél.

Útpadkának csapódott egy autó Vonyarcvashegyen

ZAOL Egy 36 éves tatabányai férfi közlekedett személyautóval 2021. július 27-én 10 óra 26 perckor Vonyarcvashegyen, a Fő utcában.

Szigorítás! Mutatjuk, hogyan változnak a büntetési tételek Szlovéniában

ZAOL Változnak bizonyos közlekedési szabályok megsértésének büntetési tételei Szlovéniában. A mozgássérültparkolókat jogosulatlanul használó járművezetőkkel szemben szigorúbban lépnek fel, de a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatáért is többet kell fizetni a jövőben.

Hőhullám idején a hűsítő habok közt – Itt a nagy zalai strandkörkép!

ZAOL A nyár második nagy hőhulláma köszöntött ránk, ezekben a napokban jócskán harminc fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála. Szerencsére megyénk mind épített fürdőkben, mind tóparti strandokban bővelkedik.

Hogyan készül a kürtőskalács?

ZAOL Csütörtökön 16 órakor kezdődik a település önkormányzata Süss velünk! elnevezésű programsorozatának következő eseménye.

Vasárnap kezdődik a labdarúgó NB I. új szezonja a ZTE FC számára

ZAOL A hétvégén következik a nyitó forduló, a Magyar Labdarúgó Szövetségben pedig már elkészítették a labdarúgó NB I. 2–5. fordulóinak pontos menetrendjét is. A ZTE FC – amely most vasárnap idehaza, a Fehérvár FC ellen kezdi meg a szezont – a későbbiekben játszik majd pénteki és újabb vasárnapi mérkőzést is.

A Keszthelyi Haladás SC elérte a célját: visszatérnek a másodosztályba

ZAOL A megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályában az Északi csoport küzdelmeit a Keszthelyi Haladás SC együttese nyerte. A Balaton-partiak ezzel jogot szereztek a hamarosan induló új bajnokságban a II. osztályban való indulásra, amivel élnek is.

A Szentgyörgyvölgy a III. osztály nyugati bajnoka

ZAOL A megyei labdarúgó III. osztály Nyugati csoportjában a Szentgyörgyvölgy szerezte meg a bajnoki címet, méghozzá kétpontos előnnyel a Rédics előtt.

Bemutatjuk a 2021-es Színötösöket

ZAOL A Zalai Hírlap és a zaol.hu idei Színötös felhívására július 10-ig lehetett jelentkezni.

Mozsarak a polcok tetején

ZAOL A Halis-könyvtár szervezésében ma 14 órakor a Hevesi utcai fiókkönyvtárban, a szolgáltatóház emeletén nyílik a Mozsár a polcok tetején című kiállítás.

Őznász: szinte bármikor, bárhol felbukkanhatnak! Figyeljen a zalai utakon is!

ZAOL Nemrég megkezdődött és augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka, vadásznyelven: üzekedése.

A Police-Ola LSK hibátlan sikerében az egység volt a legerősebb

ZAOL A megyei II. osztályú U19-es labdarúgó-bajnokságban a Police-Ola LSK együttese végzett az élen, de nem is akármilyen mutatókkal. Hiba nélkül, százszázalékos teljesítménnyel, ami Németh Gábor edzőt is érthetően elégedetté teszi.

Ligaértekezlet lesz jövő pénteken Zalaegerszegen

ZAOL Az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága jövő pénteken, azaz augusztus 6-án tartja meg szokásos, szezon előtti sorsolást véglegesítő ligaértekezletét, ahol a megyei bajnokság mindhárom osztályának az őszi sorsolását véglegesítik.

Az Újpest FC lesz a vendég Nován

ZAOL Női felkészülési labdarúgó-mérkőzést rendeznek pénteken este Nován, méghozzá 20.30 órai kezdettel, ahol az Újpest FC együttese lesz a vendég.

Heinrich Róbert már gyerekként megismerte a színházat

ZAOL Pécsi gyerekként a kultúrával, a színházzal (és ott volt még a balett is) már korán megismerkedett Heinrich Róbert, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának edzője.

Tűzveszélyes lámpás

ZAOL Tilos a kívánságlámpások használata, erre hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Már gyűjtik a gabonaadományokat Zala megyében is

ZAOL Zalában is elindult a Magyarok Kenyere program, és szerdán átadták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új irodáját.

Akácos égett Tekenyén

ZAOL Akácos aljnövényzete kapott lángra egy hektáron Tekenyén csütörtök este, a Huszonya alsóhegy utcában.

A Pál utcai fiúk – Premier lesz a Kvártélyházban

ZAOL Július 30-án, pénteken 20.30-kor mutatja be a Kvártélyház Szabadtéri Színház A Pál utcai fiúk című zenés játékot Tompagábor Kornél rendezésében.

A héten biológiai, jövő héten kémiai földi szúnyoggyérítések lesznek a Balatonnál

ZAOL Szerdán földi biológiai szúnyoggyérítést végeztek kisebb délkelet-balatoni, partközeli területeken, majd jövő héten a mocsári szúnyog megjelenése miatt mintegy 12 ezer hektáron kezdenek földi kémiai beavatkozást az üdülőrégióban – tájékoztatta a Balatoni Szövetség (BSZ) által megbízott szakértői csoport vezetője az MTI-t.

Az Antikrisztus már köztünk jár? Dr. Bábel Balázs Keszthelyen misézett

ZAOL Néha az az érzésünk a megdöbbentő híreket hallva, hogy eljött az Antikrisztus kora – fogalmazott nemrégiben a Kármelhegyi búcsú alkalmából elmondott szentbeszédében dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita, amikor a világ jelenlegi problémáiról, visszásságairól beszélt.

Kiváló strandidő lesz csütörtökön Zala megyében

ZAOL Folytatódik a meleg nyár.

Kulturális kavalkád várható a Karos Korzón

ZAOL A fürdőváros hivatalosan szerdán átadott látogatóközpontja és közvetlen környezete, a Karos Korzó színes nyári programokkal várja az érdeklődőket. Elsőként mindjárt itt van a XXIII. Zalakarosi Bornapok, mely igazán ma veszi kezdetét és vasárnap estig tart.

Halálos baleset történt éjszaka Keszthely és Alsópáhok között

ZAOL Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt szerdán éjszaka 23 óra 6 perckor a 75-ös főút 1-es kilométerszelvényénél, Keszthely és Alsópáhok között.

Orgonavarázslat Sebestyén Mártával

ZAOL Nagy öröm, hogy a bezártság után a Filharmónia Magyarország szervezésében több száz programon vehetünk részt a nyáron. A fesztiválok mellett országos programokkal, nyáresti kikapcsolódással várják a közönséget. Több mint 60 városban, több mint 100 koncerttel érkezik idén az OrgonaPont sorozat, augusztus 7-én pedig az Orgonák éjszakáján népszerűsítik tovább a hangszerek királynőjét.

A keszthelyi Major Veronika megcélozta az olimpiai finálét sportpisztollyal

ZAOL Csütörtökön két legendás magyar sportoló, a múlt pénteki megnyitón zászlóvivő úszó Cseh László és a tőrvívó Mohamed Aida is szerephez jut a tokiói olimpián.

Húsz hektáron kapott lángra a tarló, mintegy hatvan bála is ég Salomvár külterületén – Frissítve

ZAOL Szerdán kora este, hét óra előtt nem sokkal körülbelül húsz hektáron kapott lángra a tarló és mintegy hatvan bála is ég Salomvár külterületén, Kurtamajor térségében.

Új városközpont született Zalakaroson

ZAOL A fürdőváros élete mérföldkőhöz érkezett, 1,6 milliárd forintból készült el az új rendezvény- és látogatóközpont. Ahogy a szerdai ünnepélyes megnyitón, Novák Ferenc polgármester fogalmazott: megszületett a kultúrának és a közösségnek is egy méltó helyszíne, a város szíve.

Nyilas Ilona fotográfiái Őriszentpéteren és Csödén láthatók

ZAOL Különlegesen gazdag fotókollekció látható az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban, ahol Nyilas Ilona fotóművésznek a színházi világban készített analóg képeit láthatja a közönség. A művész más felvételei a csödei alkotótáborban is láthatók augusztus 24-ig.

Ötven év papi szolgálatban – Dr. Léber Mihály tiszteletére aranymisét tartottak Keszthelyen

ZAOL Dr. Léber Mihály pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját ünnepelték a Szent Család-templomban. Az aranymisén hálát adtak fél évszázados szolgálatáért.

Így strandoljunk biztonságban a szabadvizeknél – mutatjuk a zalai rendőrök tanácsait

ZAOL A strandolás öröm, de a baj hirtelen bekövetkezhet, ezért fogadják meg a zalai rendőrök tanácsait!

Zalában stagnál a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

ZAOL A 29. héten a szennyvízminták SARS-CoV-2 eredményeinek országos átlaga ismét emelkedni kezdett, az emelkedő tendencia ellenére a mért koncentrációk egyelőre minden településen alacsonyak.

Koronavírus: Változatlan a fertőzöttek száma Zalában

ZAOL Mutatjuk a legfrissebb adatokat!

A gyógyulás útjára lépett az SMA-val diagnosztizált Noel

ZAOL Az aggódást és a félelmet felváltotta az öröm és a remény.

Nyitott Porták Éjszakái a Zala völgyében: várják az érdeklődőket

ZAOL Gazdag kínálattal, 19 portán 28-féle programmal várják az érdeklődőket az előttünk álló két hétvégén Zalacsánytól Kisgörbőig, a Nyitott Porták Éjszakái 2021 elnevezésű rendezvény keretében.

Böröczki Mihály verseskötetét mutatták be a gyenesdiási piacon

ZAOL Kellemes nyáresti hangulat ölelte körbe a minap a Balaton-parti település termelői piacán felállított színpadot és az előtte kialakított nézőteret. Egy órára elcsendesedett a világ, Böröczki Mihály költő Tóringató című verseskötete bemutatójának idejére.

2021.07.28.

ZAOL

Szombaton kezdődik a teniszezők Denevér Kupája Keszthelyen

ZAOL Szombaton (július 31.) délután négy órakor kezdődik a Helikon TC Balaton-parti pályáin a klub Denevér Kupája.

Féltávnál jár az ultis Göcsej Kupa

ZAOL A hétvégén a Gasparich úti Volán Sörözőben lezajlott az ultisok 7. Göcsej Kupa sorozatának 6. fordulója.

Szalmabálák a szántóföldön

ZAOL A nyári betakarítási munkák elmaradhatatlan velejáróiként lepik el évről évre tarlóra vágott szántóföldjeinket a szalmabálák.

Kezdődik a Zala Megyei Kupa

ZAOL A hét végén gyakorlatilag megkezdődik a 2021–2022. évi futballév Zala megyében is, hiszen péntektől vasárnapig rendezik a Zala Megyei Kupa 1. fordulóját.

Felújítás pályázati támogatással

ZAOL A falu önkormányzata sikerrel pályázott két épület felújítására is. A belügyi tárca Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása kiírása keretében, miniszteri döntéssel, több mint 24 millió forint vissza nem térítendő támogatás érkezik a községbe, melyet az egészségházra költhetnek el.

Egerszegi és keszthelyi érmek születtek a gyermekkorú úszók hódmezővásárhelyi viadalán

ZAOL Az úszók gyermekbajnokságán, Hódmezővásárhelyen Nagy-Selmeczy Bulcsú, a Zalaco-ZÚK tehetsége triplázott, ugyanis három bajnoki aranyéremmel térhetett haza.

Két autó karambolozott Nagykanizsán

ZAOL A tűzoltók áramtalanították a járműveket.

A Zalaszentgrót I. osztályú U19-es bajnokcsapata csak alig hibázott

ZAOL Érdekes története van a Zalaszentgrót VFC megyei I. osztályban legutóbb elért bajnoki aranyérmének, de nem kell mögötte keresni semmi szenzációt. Pusztán egy történetet, amely a csapat edzőjének, Lukács Zsoltnak is sokat jelent.

Tűzhelyen felejtették az ételt Zalaegerszegen

ZAOL Tűz­helyen felejtett étel gyulladt ki egy Stadion utcai társasház negyedik emeleti lakásában a minap.

Segítettek a tűzoltók Zalaegerszegen

ZAOL Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaegerszegen, a Nemzetőr utca egyik társasházában kedden dél­előtt.

A keszthelyi Major Veronika a 42. helyen áll a selejtezőben

ZAOL Major Veronika a 44 induló közül a 42. helyen áll a női sportpisztolyosok versenyének selejtezőjében az első nap után.

Újabb szakasz újult meg a Lenti és Bajánsenye közötti útvonalon

ZAOL Lenti irányából Csesztreg és Zalabaksa felé haladva a Lentikápolnához közeli részen újult meg az út, melynek avatásán Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Magyar falu programban valósult meg ez a fejlesztés, mely a környékbeli településeken élők napi közlekedését könnyíti meg.

Körözött személyeket fogtak el a keszthelyi rendőrök

ZAOL Mindkét férfit előállították.

A művészetterápiás munka gyümölcsei – Kiállítás nyílt Bázakerettyén

ZAOL A Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthona nemcsak lakó-, hanem valódi életteret is nyújt ellátottai számára, többek között ezt hivatott alátámasztani az a kiállítás, amely szerda délutántól tekinthető meg a Déryné Művelődési Házban.

Szentliszlói séta tájban és történelemben

ZAOL Nekünk nincs történelmi épületünk, még szőlőhegyre is a szomszédba járunk.

Éjszakai túrát és falunapot tartottak Balatonmagyaródon

ZAOL Az önkormányzat és a Kis-­Balaton Alapítvány szervezésében tartották meg az elmúlt hétvégén a Szúnyogokkal táncoló elnevezésű éjszakai túrát és falunapot.

Nem emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Zalában

ZAOL Mutatjuk a friss adatokat.

Az ÉVE-frakciónak ezúttal is maga felé hajlott a keze – állítja Szabó Szilárd

ZAOL Miközben az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója folyamatosan arról panaszkodik, hogy nincs pénz fejlesztésekre, beruházásokra, addig az általuk kinevezett önkormányzati cégek vezetőinek jelentős béremelést szavaznak meg. Pont ezt a kétszínű, álságos kommunikációt, politikát lehet felfedezni minden egyes döntésük kapcsán – szögezte le Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője a szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Napelemek kerültek a surdi orvosi rendelőre

ZAOL Az áramszámla csökkentése céljából az orvosi rendelő épületére a közelmúltban 14 napkollektort szereltek fel.

Nézze meg, hogy milyen szenzációs leletekre bukkantak a kanizsai ipari parknál zajló ásatáson

ZAOL Az úgynevezett lengyeli kultúra nyomaira bukkantak a régészek az ipari park bővítése kapcsán épülő új út nyomvonalán.

Hagyományos évadzáró összejövetelt tartottak a dél-zalai asztaliteniszezőknél

ZAOL Megtartották szokásos évadzáró díjátadó ünnepségüket a Kanizsa Sörgyár SE asztaliteniszezői. A rendezvényen az elmúlt idény mellett a jövőről is esett szó.

Az őrszolgálatot fejlesztették a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnál

ZAOL Lezárult a természetvédelmi őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztése a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnál (BfNPI) – tudatta közleményben a szervezet.

Kecskeméten kelti jó hírét a kvártélyházi programnak Tari Titanilla

ZAOL A Magyar Televízió műsorvezetője, Tari Titanilla is több éve visszatér nézőként a Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásaira, közben pedig Kecskeméten kelti jó hírét a zalaegerszegi programnak.

Átadták a falugazdász irodát Zalaegerszegen

ZAOL A búzaszentelést követően délután Zalaegerszegen átadták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új irodaházát. A NAK Igazgatóság a Platán Center Iroda és Üzletházban kapott helyet, ahol a vezetőségi irodák mellett korszerű konferenciaterem és modern ügyféltér, azaz falugazdász iroda várja az ide betérőket.

Vidám, könnyed hangulatot sugároznak a Kanizsa Aréna székei

ZAOL A helyükre beépített vidám, tarka széksorok jelzik: a Kanizsa Aréna kivitelezése szintet lépett .

Izzott a tőzeg Zalabaksán

ZAOL Tőzeget szállító kamion rakománya kezdett izzani a Petőfi utcában hétfőn délután.

Kerékpárút és járda is készül a támogatásból Bakon

ZAOL Szépül a település központja, ugyanis a Magyar falu program pályázatának köszönhetően 30 millió forintból fejlesztik a kerékpárutat és a járdahálózatot. A részletekről Farkas Tamás polgármester tájékoztatta lapunkat.

Eltávozott barátokra emlékeztek a MŰSZAK alkotótáborban Cserszegtomajon

ZAOL Harminc év – tizenhét eltávozott barát. A jubileumi MŰSZAK alkotótábor idén az emlékezés jegyében telt.

Zalai tűzoltókat is támogatnak

ZAOL Önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok kaptak támogatást, pályázatok alapján.

Zalában is marad a kánikula

ZAOL Szerdán is nagyon melegünk lesz.

Úttestre dőlt egy akácfa Nagykutas és Andrásfa között

ZAOL Az eset kedden hajnalban, nem sokkal 4 óra előtt történt.

Zalacsányi jelölt a Mi Hazánk Mozgalomnál

ZAOL A Mi Hazánk Mozgalom kedden a Nagy-Magyarország-emlékműnél mutatta be a zalacsányi Hokker Tibort, aki Zala megye 3. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltjeként indul a jövő évi országgyűlési választáson.

Így tekert az egerszegi Alsóerdőn a Tokióban szenzációs negyedik helyet elérő Vas Kata Blanka

ZAOL A japán fővárosban zajló nyári olimpián kedden a 19 éves ötkarikás újonc, Vas Kata Blanka szállította a legszebb magyar sikert: a fővárosi versenyző minden idők legjobb magyar kerékpáros eredményét érte el a hegyikerékpárosok között begyűjtött 4. helyével.

A ZTE FC-től távozott Sallói István lett a MOL Fehérvár FC sportigazgatója

ZAOL Sallói István lett az élvonalbeli MOL Fehérvár FC sportigazgatója.

Bajnoki cím és Eb-indulás: a ZTE emelője, Varga Martin Csongor óriásit fejlődött

ZAOL Egyedüli egerszegi versenyzőként vett részt Varga Martin Csongor a nemrég megrendezett korosztályos országos bajnokságon és a ZTE SK súlyemelője nagyszerű sikert elérve országos bajnoki címet szerzett. Amely mellé bónuszként Európa-bajnoki részvétel is jár, hiszen a fiatal egerszegi versenyző is utazhat majd Lengyelországba edzőjével.

Helytálltak az országos versenyeken és kicsinosították az iskolájukat is az egerszegi Báthory diákjai

ZAOL A karantén után megtáltosodtak a Báthory-technikum diákjai – újságolta büszkén Kónyáné Tömpe Lívia intézményvezető. Amellett, hogy a versenyeken előkelő helyezésekkel öregbítették az alma mater jó hírét, iskolájuk szépítésére is jutott idejük és energiájuk.

90. születésnapja alkalmából köszöntötték a nagykanizsai Lovász Lászlóné Ilonka nénit

ZAOL Balogh László polgármester kedden Vörösmarty utcai otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Lovász Lászlóné Ilonka nénit, aki családja és rokonok körében ünnepelte a jeles kort.

Michael Anton Köck: a zene és a tánc minden nyelven élvezhető

ZAOL Az ADA Nova Kft.-t is a Kvártélyház Kft. támogatói között találjuk. Michael Anton Köck ügyvezető német ajkúként is nagy élvezettel tekinti meg a szabadtéri színház produkcióit.