Kigyulladt egy ház Pethőhenyén

A tűzoltók a Dózsa György utcában oltják a lángokat.

Halloweeni retró diszkó a zalaegerszegi Apáczai ÁMK-ban

ZAOL A 80-as, 90-es évek legnagyobb hazai és külföldi slágerei hangzanak fel szombaton este 9 órától a halloweeni retro party mixen, amit az Apáczai művelődési központban rendeznek meg.

A végén Hős érkezett – Döntetlen a magyar és a szlovén fiatalok novai találkozóján

ZAOL Nemzetközi labdarúgó-mérkőzést már rendeztek, válogatott szintűt viszont még nem Nován, egészen keddig. Ekkor a magyar és a szlovén U15-ös korosztály képviselői csaptak össze a Léránt Lajos Sportcentrumban, ahol 2-2-es döntetlen született.

Nem lesz bolhapiac vasárnap Zalaegerszegen

ZAOL

Az Alsópáhok győzelmével zárult a Keleti-csoport hétvégi rangadója

ZAOL A hét végén a 11. fordulóval folytatódtak a megyei labdarúgó III. osztály Északi-, Déli- és Keleti-csoportjának küzdelmei.

Bivalyokra is bukkanhatunk Szécsiszigeten

ZAOL Nem ritka hogy a falu határában legelésző vagy pihenő bivalyokat találunk, hiszen itt található a házi bivalyok rezervátuma, melyet a Kerka-mente Natúrpark Egyesület alapított 1999-ben.

Testvértelepülési találkozóvá vált az ünnep Szilvágyon

ZAOL Több rendezvényből álló programsorozatot bonyolított le az elmúlt hét végén a göcseji község önkormányzata.

Összefogással készült Murarátka új harangja

ZAOL Isten hívó hangja, a húsvéti győzelem hangja – ezt a hasonlatot használta dr. Székely János a harang csendülésére.

A lenti Mentes Attila is részt vett a Gran Fondo vb-n Szarajevóban

ZAOL Nemrég a Lentiben élő Mentes Attila is részt vett az idei UCI Gran Fondo Világbajnokságon Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A pálya érintette az 1982-es Téli Olimpia egyik helyszínét, a Szarajevó melletti 1590 méter magas Jahorina-hegyet is, ahol az időjárás egyáltalán nem volt kegyes a biciklisekkel.

Külterületi ingatlanok

ZAOL Keszthely Város Önkormányzata nyílt pályázat útján értékesíti a Hévízi út közelében található Keszthely külterület 135/31 hrsz.-ú rét megjelölésű, 1662 m² nagyságú, valamint a Keszthely külterület 135/32 hrsz.-ú 623 m² nagyságú, szántó megjelölésű ingatlanokat.

Újabban 36 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Zalában

ZAOL Mutatjuk az aktuális adatokat.

Te mit faragtál? Keressük a legszebb halloweeni töklámpást Zala megyében!

ZAOL Ismét közeledik a várva várt halloween időszaka, és egyre többen készítenek művészi alkotásokat közönséges tökökből. Ha a te családodban is szokás, vagy az iskolában faragtál egyet, csak fotózd le, és küldd el nekünk!

Elkészült a járdaszakasz a zalaegerszegi Vizslaparkban

ZAOL Újjáépített járda, bővülő gépjárműparkoló, egyebek mellett erről is szó esett hétfőn azon a tájékoztatón, amit a megyeszékhelyen az Arany János és Mikes Kelemen utca sarkán tartottak.

Zenit Kupa Vonyarcvashegyen

ZAOL Vasárnap kezdődött és szerdáig tart az a nemzetközi sakkverseny, melyet első alkalommal rendeznek meg Vonyarcvashegyen, a Zenit Hotelben. 

A ZTE KK remek meccset játszott a bajnok Falcóval, amire építhet

ZAOL Soha rosszabb mérkőzést, habár a zalai szimpatizánsok ehhez biztosan gyorsan hozzáteszik, csak a vége ne lett volna… A Zalakerámia-TE KK és a bajnoki címvédő Falco KC Szombathely vasárnap este valóban élvezetes mérkőzést játszott.

Rácz Gergő ezüstérmet szerzett a junior ob-n

ZAOL Bajnoki éremmel, ezüsttel térhetett haza Szombathelyről Rácz Gergő, a ZTE Súlyemelő Klub versenyzője, a junior országos bajnokságról.

A zalaegerszegi Farkas Ferenc alkotása a budai Vár éke

ZAOL A budai Várhoz kötődő történelmi jelenetek ékesítik azt a közel 22 négyzetméteres bronzkaput, amit Farkas Ferenc, zalaegerszegi szobrászművész, az Ady-iskola művésztanára készített el a Várban lévő Főőrség épületére.

Aranyoslap arany-ragyogása

ZAOL Aranyoslap nem csak ez egyik legrégebbi göcseji pihenőhelyünk, – a vízfolyást Aranyoskút néven már egy 1381-es oklevél is említi – hanem Zalaegerszeg legelső védett természeti értéke is.

Az ország legnagyobb szalmabála-labirintusával együtt tök jó programokat kínál Zalakaros az őszi szünetre

ZAOL Az ország legnagyobb, szalmabálákból épített labirintusa várta a családokat a Tök jó Zalakaroson elnevezésű programon a Karos Korzón. A rendezvény nyitónapja megmozgatta a családokat, és október 31-ig felhőtlen szórakozást ígér.

Családi napot szerveztek Galambokon

ZAOL A Rigó-hegyen található úgynevezett helység pincénél családi napot szerveztek szombaton. Ezúttal a tavaly elkészült trianoni harangláb elkészítésében segítőket vendégelte meg az önkormányzat.

Telt házas koncertet adott a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar

ZAOL Telt házas koncertet adott a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar pénteken az 1956-os forradalom évfordulója tiszteletére a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

A kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái a héten Nagykanizsán is repülnek

ZAOL 2021. október 25-28. között a kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái repüléseket hajtanak végre az éves kiképzési tervnek megfelelően a késő délutáni és esti időszakban (általában 14:00-21:00).

112 fővel nőtt a fertőzöttek száma a hétvégén Zalában

ZAOL A hétvégi összesített adatokat közöljük.

Kellemes, napsütéses idővel indul a hét Zalában

ZAOL A ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható.

Gyopáros: Nem szabad hagyni, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak

ZAOL Sokat veszíthet az ország 2022-ben, erre is felhívja a figyelmet a Stop, Gyurcsány! petíció, hangsúlyozta keszthelyi fórumán Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, aki ezt megelőzően térségbeli polgármesterekkel is találkozott.

Kilencedszer is győzött a Teskánd

ZAOL A hét végén a 11. fordulóval folytatódtak a megyei labdarúgó I. osztály 2021/2022-es szezonjának küzdelmei.

A megbízott edzővel felálló FC Nagykanizsa a 94. percben győzött

ZAOL A labdarúgó NB III. vasárnap megrendezett, 14. fordulójában a Nyugati csoport három zalai csapata közül csak a Nagykanizsa tudott nyerni.

Kajla útlevéllel a Balatonhoz

ZAOL Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a menetjegy vásárlásakor bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla jeggyel korlátlan számban utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Ráfutásos baleset történt a 71-esen Keszthelynél

ZAOL Ráfutásos balesetet szenvedett két gépkocsi a 71-es főút 115-ös kilométerszelvényénél, Keszthely térségében vasárnap délután.

A természetesség nagykövete – A német-libanoni Noor Taan alkotott Zalaegerszegen

ZAOL Nehéz világot járt művészről úgy írni, hogy leszűkítsük munkásságát az adott hely szellemének inspirációjára.

Lentiben is megemlékeztek 1956 hőseiről

ZAOL Lentiben a hagyományoknak megfelelően este fél hatkor a Szent Mihály templomban megtartott szentmisével vette kezdetét az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére megrendezett városi ünnepség, majd az 1956-as emlékműnél folytatódott a megemlékezés, ahol Horváth László polgármester mondott ünnepi beszédet.

Nemzeti színekben tündökölt a keszthelyi Festetics-kastély

ZAOL Nemzeti kincs, nemzeti színekkel színesítve.

Pályaavató családi napot tartottak Neszelében

ZAOL Idén januárban adták át Neszelében azt a műfüves pályát, ami az MLSZ pályaépítési programjának keretében valósult meg. Az átadót követően a helyieknek még nem volt alkalmuk, hogy hivatalosan is felavassák a focipályát, amit az elmúlt hétvégén végre megtehettek.

ZTE NKK: Pap Regina szerint sok múlik azon, mennyire maradnak higgadtak (videó)

ZAOL Az NB I/B Piros csoportjában vasárnap 14 órától Pécsett lép pályára a ZTE NKK, mégpedig az NKA Universitas PEAC ellen.

Kiesésről most senki nem akar hallani a ZTE FC-nél

ZAOL A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapata között két élvonalbeli párosítás található, az egyik a ZTE FC–Budapest Honvéd találkozó. A szerda esti, 19.30 órakor kezdődő összecsapásra így talán még nagyobb figyelem hárul.

A tájháztól a Borostyán-tóig tartott a zalalövői városismereti túra

ZAOL Harmadik alkalommal rendezte meg városismereti túráját a Zala­lövői Tájház Egyesület. A szombati programon több mint tíz csapat, mintegy hetven fő vett részt.

A Zalaszám-ZAC I. számú csapata nyerte a Hanaplast Kupát

ZAOL Napsütéses, de hideg, szeles időben rendezték meg az utánpótláskorú atléták tehetséggondozó Sport XXI Programja keretében az idei második pályaversenyt.

Értelmetlen szemetelés Nagykanizsán – virágládában nyomták el a csikket

ZAOL A környezetszennyezők elszabadultak, ezt mutatja az Ady utca sétálóutcai részén elhelyezett virágládában elnyomott cigarettacsikkek sokasága.

Nemesnépi rajzpályázat gyermekeknek

ZAOL Az én családom címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a településen élő gyermekek számára a község önkormányzata.

Zajos munkát nem végezhetünk mindig

ZAOL Zajt keltő munkát csak hétköznap és szombaton napközben lehet végezni, hívta fel a figyelmet közleményében a polgármesteri hivatal.

Monográfia jelent meg Dancs-Roth Mária 70. születésnapja alkalmából

ZAOL A muravidéki magyar alkotóközösség egyik legkülönlegesebb egyénisége a textil- és képzőművész Dancs-Roth Mária, akiről 70. születésnapja alkalmából monográfiát jelentetett meg a Galéria és Múzeum.

Kültéri sportparkkal is gazdagodott Kustánszeg

ZAOL Két új fejlesztés, két létesítmény közös avatóját tartották hétfőn a göcseji településen. Az önkormányzati hivatal és a kultúrház épületegyüttesének fűtéskorszerűsítését közel 16 millió forintból végezték el, emellett egy kültéri sportparkkal is gyarapodott a falu, utóbbi mintegy hétmillió forintba került.

Szennyvízadatok a 42. hétről: ez a helyzet Zalaegerszegen

ZAOL A szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán, valamint a Budapest környéki agglomerációban.

Időseket köszöntöttek Csödében

ZAOL A család szerepét hangsúlyozta az északnyugat-zalai településen tartott szépkorúak ünnepségén Vigh László. A térség országgyűlési képviselője vasárnap délután köszöntötte a község időskorú lakóit.

Bűnmegelőzési vetélkedőt tartottak időseknek Zalaegerszegen

ZAOL Csökkenő tendenciát mutatnak a vagyon elleni bűncselekmények, azonban ez nem mondható el az úgynevezett trükkös lopásokról.

Jó reggelt, Zala megye!

ZAOL A feleségem szerint, amennyi főzőműsort láttam eddig a televízióban, már a sztárséfeket megszégyenítő módon kellene összeállítanom a napi menüket.

A ZTE FC és a Nagykanizsa is bizakodhat a 16 közé jutásban

ZAOL A hosszúra nyúlt zalai futballhétvége a lehető legjobban sikerült a zalai kupacsapatok számára. A Magyar Kupában még állva maradt együttesekre gondolunk, hiszen a ZTE FC és az FC Nagykanizsa is győzött hazai bajnokiján, s így ­várhatja a szerdai, szintén hazai fellépést.

A Vadmacskák SE begyújtotta a rakétákat

ZAOL A női kosárlabda Amatőr NB I Piros csoportjában a 4. fordulót rendezték. A Kanizsai Vadmacskák SE hazai pályán győzött, míg a ZTE NKK az NKA Universitas PEAC vendégeként kikapott.

Bursa Hungarica ösztöndíj

ZAOL Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése ezennel kiírja a 2022. évi Bursa Hungarica A típusú Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan, valamint a B típusú pályázatot felsőoktatási tanulmányokat 2022. évben kezdeni kívánó fiatalok számára.

Művészeti ösztöndíj

ZAOL A humánigazgatási bizottság pályázatot hirdet – a városban élő, kiemelkedő művészi tevékenységet és művészeti tanulmányokat folytató tanulók, hallgatók támogatása, kiemelkedő művészeti értékű alkotások, művek létrejöttének elősegítése céljából – Zalaegerszeg Város művészeti ösztöndíja elnevezésű ösztöndíj elnyerésére.

A város elismerései

ZAOL Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata méltó módon kívánja elismerni azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját, akik/amelyek tevékenységükkel hozzájárultak Zalaegerszeg város fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, kiemelkedően és maradandóan gazdagították a város gazdasági, társadalmi, kulturális, művészeti, sport- és egyéb értékeit.

A réteskészítés tudományát tanulhatták meg Kilimánon a hölgyek szombaton

ZAOL A Kilimán Fejlődéséért Alapítvány jóvoltából gyakorlott háziasszonyok és fiatal hölgyek egyaránt megtanulhatták a réteskészítés tudományát szombaton a kultúrházban megtartott programon.

Gazdálkodás és fejlesztések

ZAOL A város gazdálkodásával és tervezett fejlesztésével kapcsolatos témákat vitat meg keddi soros testületi ülésén a képviselő- testület.

Hat települést szolgál a megújult zalaszentgyörgyi hivatal

ZAOL Hat település 2400 lakóját szolgálja az önkormányzati hivatal, amelynek épületét teljes felújítás után pénteken adták át.

Olvasóink többsége felismer néhány gombafajtát

ZAOL A múlt héten arra voltunk kíváncsiak, mennyire ismerik fel olvasóink a gombafajtákat.

Ezeket a filmeket láthatja a zalai mozikban hétfőn

ZAOL

Több évtizedes elmaradást pótoltak Csömödérnél

ZAOL Minőségi változást hoznak a közlekedők számára azok a felújítási munkálatok, amelyek a 7537. jelű, Lenti-Borsfa összekötő úton zajlanak az utóbbi években. Péntek délelőtt egy újabb szakasz átadási ünnepségét tartották. Az Iklódbördőce és Csömödér között végzett munkálatokról Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója adott tájékoztatást. Elmondta: a befejezett beruházással mintegy 1,7 kilométerrel bővült a megújult részek hossza. A két község közötti külterületen teljesen új pályaszerkezetet építettek.

Jó reggelt, Zala megye!

ZAOL Három évvel ezelőtt a sajtó munkatársaként sikerült végigkísérnem a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány figyelemfelkeltő akcióját, a Zalaegerszeg és Keszthely közötti jótékonysági futást.

Közüzemi ügyeletek

ZAOL

Drogfogások; megbillenő Balaton; menetrendváltozás – A hét hírei Zalából

ZAOL Válogatás a 42. hét zalai vonatkozású híreiből:

Vízelvezető árkok: ha nem tisztítjuk, baj lehet

ZAOL A vízelvezető árkok tisztán tartásával sokat tehetünk saját, és ingatlanunk biztonsága érdekében. Mivel a következő napokban, hetekben előfordulhatnak csapadékos időszakok, nem árt már most kitisztítani az otthonunk előtt lévő árkokat, ugyanis ezzel sok kellemetlenségtől tudjuk megóvni ingóságainkat.

Ezeken a zalai településeken adhat vért október 25-31. között

ZAOL Íme a zalai véradási lehetőségek listája:

Páratlan élővilága van a Balatonnak

ZAOL Interaktív előadáson mutatta be Bodó Iván halászati szakmérnök, a Balaton egyik kiváló halászati szakembere a tó víz alatti élővilágát, illetve a Balatoni halmesék című kötetét Balatonfüreden, a Tagore sétányon lévő Bodorka Vízivilág Látogatóközpontban.

Otthonában lett rosszul egy ember

ZAOL Otthonában lett rosszul egy ember Nagykanizsán, a Haladás utcában.

Ne az életével, hanem a zalai gombakvízünkkel játsszon!

ZAOL Újabb gombakvízzel jelentkezünk. Ezúttal az őszi szezon jellegzetességeire összpontosítottunk.

Gulyás Gergely: „A keszthelyi mártírok közül többek éppen karácsonykor kapták meg a halálos ítéletüket”

ZAOL Keszthelyen, az újraállított Fehér ember-szobornál Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt: a város 1956-os története párhuzamos az országban zajló eseményekkel.

Taktikus birkózással bronzérmes lett a diákolimpián a kanizsai Pőcze Bence

ZAOL A 2021. évi serdülő (14-15-évesek) kötöttfogású birkózó diákolimpia döntőit Tatabányán rendezték meg Földi Imre Sportcsarnokban.

Kupameccsel tér vissza Gombos Zsolt az FC Nagykanizsa kispadjára

ZAOL Szerdán 13.30 órától a Mol Magyar Kupa legjobb 32 együttese között az FC Nagykanizsa labdarúgó-együttese a csoporttárs , vagyis az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Tatabányai SC-t fogadja.

Nyugat-dunántúli roma közgyűjtemény címmel nyílt tárlat Nagykanizsán

ZAOL Az ANOSZTRU Országos Cigány Egyesület szervezésében a Bogdán János Közösségi Házban a Nyugat-dunántúli roma közgyűjtemény című kiállítást tekinthette meg a közönség a roma kulturális kavalkád részeként.

Krizantémok – 20 millió szál fogy belőlük

ZAOL Közeledve a halottak napjához, a mindenszentekhez, az elkövetkezendő időszak virága a krizantém.

A veszprémi érsek misézett a 19 éves hévízi Szent Lukács-otthonban

ZAOL Szent Lukács evangélista ünnepét megülték a róla elnevezett, egyházi fenntartású idősek otthonában is Hévízen, ahol ebből az alkalomból dr. Udvardy György veszprémi érsek mutatott be szentmisét. A résztvevők ezúttal arra is emlékeztek, hogy 19 éve adták át az intézményt.

Lakásán rabolta ki a zalaegerszegi idős férfit egy középkorú asszony

ZAOL A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történtet vádlottá lett főszereplője, egy 42 éves pókaszepetki nő 2021. június 30-án délután öt óra tájt Zalaegerszegen a Takarék közben csengetett be egy 89 éves férfi lakásába.

Zalaegerszegi emberölés: megvan az ítélet

ZAOL Agyonverte a házigazdát a nekivadult pár, a büntetőügyben kedden délután hozott ítéletet az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás bíró.

Népmesék és tárgyalkotás Keszthelyen

ZAOL Délután négy órakor a Goldmark Károly Művelődési Központ Népmesepontjára várják az érdeklődőket a Tárgyalkotás a népmesék nyomán című programra.

A karitász három évtizedét bemutató tárlat érkezett Zalaegerszegre

ZAOL A Katolikus Karitász működését bemutató vándorkiállítás érkezett hétfőn a Dísz térre.

Fotók a forradalomról – kiállítás nyílt Kerkafalván

ZAOL November 2-ig tekinthető meg a református templomban az a kiállítás, amely az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek, áldozatainak állít emléket.

Napos, fátyolfelhős időnk lesz kedden Zalában

ZAOL A ködfoltok feloszlását követően napos, fátyolfelhős idő lesz csapadék nélkül.

Békemenet zalai résztvevőkkel

ZAOL A szombati budapesti Békemeneten Zala megyéből is sokan részt vettek.

Huszonkilencedszer rendeztek természettudományi versenyt a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumban

ZAOL Tizennégy meghívott iskola részvételével rendezte meg az Izsák Imre Gyula komplex természettudományi versenyét a hétvégén a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium.

Zsinórban öt vereséget követően tudott újra nyerni a Nagykapornak

ZAOL A hét végén a 11. fordulót rendezték a megyei labdarúgó II. osztályban. A ­listavezető Police-Ola együttese továbbra is hibátlan, míg a bajnokságot jól kezdő Becsehely már másodszor kapott ki a 2021/2022-es szezonban.

Rácz Gergő ezüstérmet szerzett a junior ob-n

ZAOL Bajnoki éremmel, ezüsttel térhetett haza Szombathelyről Rácz Gergő, a ZTE Súlyemelő Klub versenyzője, a junior országos bajnokságról.

Horvátországban szigorúbban ellenőrzik a járványügyi szabályokat

ZAOL Szigorúbban fogják ellenőrizni a járványügyi szabályokat Horvátországban – jelentette be Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője hétfőn Zágrábban.

Szakony Attila és Pezzetta Umberto őszi pillanatképei Zalából

ZAOL Az elmúlt napokban még nem volt anynyira borongós az évszak, ahogy azt a francia impreszszionista, Paul Verlaine versének első sorai sugallják, még több volt a fény, mint az esőverte reggel, színesebb az alkonyat, mint a szürke köd. Utóbbi amúgy is a november privilégiuma.

City7 Magazin – Nagykanizsa 2021.10.22.

ZAOL

Elhunyt Dr. Nagy Klára, a Szent Rafael Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa

ZAOL A szomorú hírt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház írta közösségi oldalán.

Több közlekedési baleset is történt a hétvégén Zalában

ZAOL Az elmúlt 72 óra rendőri intézkedései.

Kiállítás és kötetbemutató

ZAOL A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban október 27-én (szerda) 16.30 órakor nyílik meg Pintér Miklós és Szabó László autodidakta művészek Generációk találkozás a képzőművészetben című kiállítása.

Idén is megtisztították a temetői hadisírokat Nagykanizsán

ZAOL Közös összefogásnak köszönhetően immár hagyományosan hivatásos és tartalékos katonák, hagyományőrző honvédek és önkéntes fiatalok takarítottak nemrégiben a Tripammer utcai köztemetőben az első világháború katona halottjainak parcellájában.

Hévízen és Zalalövőn is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójáról

ZAOL Megemlékezéseket tartottak megyeszerte október 23-án, szombaton az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulója alkalmából.

A közösségi épület és a templom után a volt parókia újulhat meg Barlahidán

ZAOL Kötelességünk az egyházi épületeket megújítani s úgy továbbadni az utánunk következő generációknak – mondta Vigh László a göcseji település evangélikus templomának felújítása kapcsán.

Követendő példaképek – Tizenötödik alkalommal adták át a Zalai Prima díjakat

ZAOL A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala megyei elnöksége az idén 15. alkalommal rendezte meg a Zala Megyei Területi Prima Díj ünnepségét.

ZTE-Falco: jár a gratuláció a vesztesnek is!

ZAOL Vasárnap este egy nagy presztízzsel bíró párharcot rendeztek a zalai megyeszékhelyen, ahol a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata a Falco KC Szombathely együttesét fogadta. Az erőviszonyok vasi sikert jósoltak és a Falco KC megőrizte veretlenségét, de hosszabbítás után és óriási harc árán.

A Csácsi-hegyi szőlőhegy őszi pompában

ZAOL Ragyogó napsütés, éjszakai hideggel, minden ideális a természet őszi színesedéséhez.

51 tonnánál is nagyobb fogás várható a balatoni horgászversenyen

ZAOL Rekordfogásra számítanak a szervezők a világ egyik legnívósabb versenyén, a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC), amely vasárnaptól jövő hét szombatig tart.

Halálos baleset Kaposfőnél: a 25 éves sofőr életét vesztette

ZAOL Egy autó letért az útról és egy hídfőnek ütközött szombat este.

Mi lesz a sorsa az utolsó rózsaszirmoknak?

ZAOL Mielőtt a fagyok megtennék, kicsit fájó szívvel, de letaroltam az indián nyár illatos ajándékát, a rendületlenül nyíló tearózsákat.

„Másodszor is célba érünk!” – Elrajtolt Zalaegerszegen a jótékonysági futás a koraszülöttekért

ZAOL Vasárnap délelőtt rajtolt el a Másodszor is célba érünk! Jótékonysági futás a koraszülöttekért.

Szemetes edények égtek

ZAOL Teljes terjedelmében égett több szemetes edény szombaton Zalaegerszegen, a Jókai Mór utcában.

Evezés és futás full biogázzal

ZAOL Kevés a szabadtéri sportverseny télen? Új kihívásokat keresel, vagy csak próbára tennéd magad? Először kerül megrendezésre a Hévíz-patakon és a partján a Hévízibivaly Duatlon, gyere és mutasd meg, mire vagy képes.

Derült, napos idő várható Zalában

ZAOL Derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő.