Falunap és nemzetiségi nap

Molnáriban szombaton falunapot és horvát nemzetiségi napot tartanak. A program 11 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. 12.30-kor felavatják az egészségházat, amit az iskolaudvaron emlékmű avatása követ. 13.30 órakor Josip Drvoderic goricani plébános gobelinjeinek és Cseke Ferencné népművészeti termékeinek kiállításmegnyitóját tartják. 14 órától gyerekprogramok, játszóház, lovaskocsikázás várja az érdeklődőket. 15 órakor a molnári horvát nemzetiségi önkormányzat, 17.30-tól a Pomurske Zice tamburazenekar mutatja be műsorát. 18 órakor Márkó Gábor, 20 órakor Vlado Kalember lép fel. 

Barátságos gálamérkőzés

ZAOL Felsőrajkon, a sportpályán szombaton 11 órakor barátságos gálamérkőzést játszik egymással a magyar labdarúgó öregfiúk válogatott és a Felsőrajk SE egykori és jelenlegi játékosaiból álló csapat. A mérkőzést közönségtalálkozó követi. 

Jubileumi kiállítás

ZAOL Gelsén, a Petőfi Sándor Emlékkönyvtárban szombaton 10 órakor a tízéves helyi hímzőkör tagjainak munkáiból nyílik kiállítás. A programban a Téboly Banda népzenei együttes működik közre. 

Hősök napja

ZAOL Zalakaroson, a fürdőn szombaton tartják a hősök napját, különböző játékok, ügyességi vetélkedők, kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak továbbá a hétköznapok egyenruhás hősei, míg zenés műsort a Decsi Fivérek adnak. 

Foltvarrók kiállítása a Göcseji Tudásközpontban

ZAOL Zalaegerszegen a piacnál található Göcseji Tudásközpontban május 25-én, szombaton kilenc órától találkozhatnak az érdeklődők az idén tízéves Tűtáncoltatók Foltműhely tagjaival, akik 14 óráig tartó program keretében mutatják be a kézművesség eme ágát, valamint a batikolást és a tűnemezelést. Tombola és vásárlási lehetőség kíséri a rendezvényt. 

Gyönyörűen szomorú leveskonzerv-sorozat

ZAOL Reméljük, olvasóinknak már hiányzott a „művtöri” óra. Folytatjuk a rendhagyó zalaegerszegi Utóvéd - képzőművészeti terepasztal-beszélgetések követését. A témák között a nőművészek, a pszichés zavarok és a kreativitás kapcsolata, a tárgy nélküli festészet, a magas és nem magas művészet kerül terítékre.

Napi keresztrejtvény

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Sok napsütésre számíthatunk

ZAOL A köpönyeg.hu előrejelzése szerint, sok napsütésre számíthatunk, majd főleg a Dunántúlon törnek magasra a gomolyfelhők, és inkább itt törhet ki zivatar. A délkeleti szél megélénkül. 25 fok körüli nyárias meleg lesz.

A hévízi Illyés-iskolában ezúttal nyolcvan fiatalnak érkezett korszerű eszköz

ZAOL Ötödikes és hatodikos diákok kapnak notebookot a hévízi Illyés-iskolában a 2022-ben indult kormányzati program részeként. Most 80 fiatal családja veheti át a táskát és egeret is tartalmazó csomagot, s további tíz eszközt az intézmény használhat.

GreenTech: a közlekedés szabályrendszerének átalakítása, a hidrogén mint üzemanyag is téma volt

ZAOL A magyar közlekedéspolitika az elmúlt 10-14 év történelmi léptékű közútfejlesztését követően a vasúti közlekedésre fókuszál, amelyben a zöld átállás egyik kulcseleme, hogy minél nagyobb áru- és személytömeget mozgassanak környezetkímélő módon, vasúton. Ezt hangsúlyozta dr. Kerékgyártó János a zalaegerszegi GreenTech konferencián.

Új horgászhelyet keres? Pötrétei tavakat kipróbálná? Van egy tippünk!

ZAOL Ha olyan ingatlant keres, aminek a közelében horgászhat, de nem akar rá vagyonokat költeni, akkor javasoljuk, hogy ezt a házat mindenképp nézze meg! 10,5 millió forintba kerül, részben már felújított! 43 négyzetméteres a ház, van hozzá egy nagyobb telek is, így mással is elütheti az idejét, ha épp nem harapnak a halak. Most is költözhet, így akár már nyáron is horgászhat, ha ahhoz van kedve!

A környezettudatosságra nevelnek

ZAOL A nagykanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítvány pályázatán nyert nemrég a Kiskanizsai-iskola a környezettudatosság és szemléletformálás témájú projektjével.

Népi kultúra és hagyományok Zalalövőn

ZAOL Több száz érdeklődő látogatott ki pünkösdkor Zalalövőn a városi íjászparkba, ahol az egyik legaktívabb helyi civil szervezet, a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület rendezte meg hagyományos tavaszi fesztiválját. A program a délelőtti órákban főzőversennyel kezdődött, emellett kiállítás és kulturális programok sora, illetve kézműves vásár és termelői piac is várta a vendégeket.

Gulácsi lépéselőnyben Dibusszal szemben, Szoboszlai tornája lehet a németországi Eb

ZAOL A Bundesligában szereplő magyar játékosok közül Sallai Roland és Szalai Attila is fontos döntést hozhat meg a kontinenstorna után.

Női higiéniai termékeket kapott gondozottjai számára az Ökumenikus Segélyszervezet

ZAOL Egy évre elegendő menstruációstermék-csomagot adományoz stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet számára a Tesco. A karitatív szervezet a családok átmeneti otthonaiban élő és a biztos kezdet gyerekházak által támogatott családok nőtagjai számára, összesen kétszáz rászorulóhoz juttatja el az adományt.

Ellenőrizze a választáshoz szükséges okmányai érvényességét!

ZAOL A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választáson voksolni kizárólag a választás napján érvényes okmányokkal lehetséges, hívta fel rá a figyelmet közleményében a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

A sztori, ahogy Leclerc buszról versenyautóra váltott

ZAOL Monaco brazil királya előtt tiszteleg a Mclaren, Verstappen a gumik miatt aggódik.

A Kozák-Csipes csata nem csak a gyúrószobában dúl

ZAOL Az olimpia előtt az egyik legsikeresebb magyar sportágban nagy vihart a hatszoros olimpia bajnok állítása, aminek hátterében kenyérharc is állhat.

Fogyatékkal élők labdarúgó kupája Magyarszerdahelyen

ZAOL Tíz labdarúgó csapat részvételével rendezték meg csütörtökön az idei SENI Kupát a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye magyarszerdahelyi telephelyén.

A megújult Szent Család Óvoda egy délutánra kinyitotta kapuit volt gyermekei és családjaik előtt

ZAOL Az idei tanév elején adták át hivatalosan az újjáépített, modern és tágas zalaegerszegi Szent Család Óvoda épületét, ahol május 10-én egy különleges bejárás volt. Azok a családok és az óvoda volt növendékei járták végig a megújult épületét és udvarát, akik az elmúlt 27 évben oda jártak. Kovácsné Ujj Andrea intézményvezetővel és Stróber László atyával, a Mária Magdolna templom apátplébánosával, az óvoda lelki vezetőjével Sárközi Violetta beszélgetett az óvoda indulásáról és küldetéséről.

Húsklopfolóval ütött a feldühödött nő

ZAOL Csak a szerencsén múlott, hogy csapásával kisebb sérülést okozott, de a történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat.

A házigazda ZSKE volt a legeredményesebb csapat

ZAOL A IX.Haru Kupa WKF szabályrendszerű karate versenyt az egerszegi Landorhegyi-iskolában rendezték meg, ez már a sokadik alkalom volt, hogy a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület itt szervezte meg viadalát.

A zalai mozik szombati műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 14.15 Garfield (amerikai animációs kalandfilm); 16.15 A Hold sötét oldala (francia dokumentumfilm); 18.00 Képzeletbeli barátok (amerikai családi vígjáték); 20.00 Marguerite, a számok szerelmese (francia dráma)

Igazoló okleveleket kaptak a gyakorlat zárásaként

ZAOL A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetése sajtótájékoztató keretében adta át az igazoló okleveleket a Marosvásárhelyről érkezett diákoknak szakmai gyakorlatuk zárásaként a zalaegerszegi GreenTech zöld energia és fenntarthatóság konferencia második napján, pénteken.

A helyi tv-k és rádiók szombati kínálata

ZAOL RÁDIÓKEgerszeg Rádió: 5.00 Egerszegi Mozaik (közéleti magazin Király-Zalai Viktóriával) 7.00 Magyaróra 8.00 Turmix (hétvégi magazin Pál Nikivel) 12.00 Zene 14.00 A’la Carte (üzenetek és jó zenék) 18.00 Egerszegi Krónika (hírmagazin) 18.10 TOP 30 (heti slágerlista Németh Mikivel) 21.00 Zene

Horgászverseny és megemlékezés

ZAOL Kustánszegen szombaton nyílt nevezéses halfogó versenyt rendez a Göcsej Horgász Egyesület. A program hat órakor kezdődik a nevezéssel és a regisztrációval. A horgászat 7 és 12 óra között zajlik, majd 12.30 órakor megemlékezést tartanak az elhunyt horgászok tiszteletére állított kopjafánál. Ezt követi az eredményhirdetés. 

Napi sudoku - nehezebb verzió

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Szivárvány

ZAOL Csütörtök este óriási felhőszakadás volt Zalaegerszegen, a városban néhol jégeső is esett. A vihar lecsendesedésével szivárvány festette színesre az eget, Pezzetta Umberto az aquapark közelében fényképezte le a megunhatatlan jelenséget. 

A közvetlen kezelésű európai uniós források lehívásában kívánják segíteni Zalaegerszeget

ZAOL Zalaegerszeg önkormányzata és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) között együttműködési megállapodás született a város és térsége versenyképességének növelése, és a közvetlen kezelésű európai uniós források lehívásának elősegítése érdekében.

Térségi híreink röviden

ZAOL Történeti konferencia: Szabadidő, szórakozás, társasági élet Zalaegerszegen a 19-20. századbanSzabadidő, szórakozás, társasági élet Zalaegerszegen a 19-20. században címmel rendezett tudományos történeti konferenciát a városi díszteremben a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Vármegyei Levéltára és Zalaegerszeg önkormányzata. A látszólag könnyedebb téma népszerűsége motiválta a zalai közgyűjteményekben dolgozó levéltárosokat, muzeológusokat, könyvtárosokat, hogy a mindennapi élet eseményein keresztül mutassák meg a korszak hatalmi viszonyait, hangsúlyozta az igazgató, kiemelve a társadalomtörténeti relevanciát. A szórakozás megmutatja, milyen a társadalmi szerkezet, a jogi és intézményi környezet, mit engedhetnek meg maguknak az emberek anyagi és egyéb értelemben. A téma kutatása nem könnyű, a feldolgozható források közül kiemelkedik a sajtó, mely az adott korszakban a társasági hírekre is kiterjedt, mondta dr. Káli Csaba levéltári igazgató. A zalai történészek már készülnek az építészet, a szőlőművelés, a regionális történeti kutatás, a vidéki tudományosság témájáról szóló konferenciára.

Az itt élők dönthessenek, vallja az EZE

ZAOL Az összes megyeszékhelyi választókerületben indít civil jelöltet a június 9-i választáson az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, és ehhez megkapták a szükséges felhatalmazást, támogatást a polgároktól.

Kórushangverseny

ZAOL Nagykanizsán, az evangélikus templomban pénteken 17 órakor a veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság ad kórushangversenyt a szopránénekes Kardos Eszter és a zongorista Gölles Martin közreműködésével. 

Vasárnap jöhet az egerszegi visszavágó

ZAOL Nyíregyházán lejátszotta a női kosárlabda Amatőr NB I. rájátszásában a 13. helyéert kiírt párosmeccs első találkozóját a ZTE NKK együttese, amely nyert. Visszavágó vasárnap (15.00) Egerszegen.

Hősök napja

ZAOL Hévízen pénteken 15.30-tól róják le kegyeletüket a hősök s áldozatok emléke előtt az egregyi katonai emlékparkban, ahol beszédet mond Fisli István, az emberi erőforrások bizottságának elnöke, közreműködnek a Brunszvik-óvoda növendékei. 

Szombaton kezdődik a 43. Zalakaros Kupa

ZAOL Az előzőeknél egy kicsivel korábban kezdődik meg a 43. Zalakaros Kupa – Bárczay László Emlékverseny a zalai fürdővárosban, melynek megnyitóját és első fordulóját szombaton rendezik a Karos Korzó látogatóközpontban.

A ZTE SKK a sportlövő szövetség díját nyerte el

ZAOL Újabb elismerésben részesült a ZTE SKK lövészklub, hiszen a Magyar Sportlövők Szövetsége Sportlövő Egyesület díjat adományozott az egerszegi klubnak.

Tormaföldén ülésezett a Da Bibere Zalai Borlovagrend

ZAOL Tormaföldén tartotta meg nemrég munkaközgyűlését a Da Bibere Zalai Borlovagrend. Az eseményről Kondákor József, a borlovagrend ceremóniamestere, Tormafölde polgármestere adott tájékoztatást.

Sakk, mesés papírszínház és gólyalábazás – gyermeknap a Halis-könyvtárban

ZAOL Nagykanizsán a Halis-könyvtárban május 25-én, szombaton is ingyenes, nívós extra programokkal várják az olvasókat, az érdeklődőket. A bibliotéka természetesen a gyerekekre is gondolt.

Szevasztok, fanyalgók! Beszólt a darts mázsás fenegyereke

ZAOL A mindössze tizenhét éves Luke Littler a sportág legnagyobbjai közé emelkedett, és kilenc nyilast dobott a Premier League döntőjében.

A zalai mozik pénteki műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 16.15 A Hold sötét oldala (francia dokumentumfilm); 18.00 Képzeletbeli barátok (amerikai családi vígjáték); 20.00 Marguerite, a számok szerelmese (francia dráma)

Példakép minden magyar ember számára

ZAOL Katonai tiszteletadással, díszsortűzzel emlékeztek szerdán késő délután az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egyik zalai hősére, Püspöky Grácián honvéd zászlótartóra Pusztaszentlászlón. A 47. honvéd zászlóalj egykori katonája 175 évvel ezelőtt elsőként tűzte ki a magyar zászlót a tavaszi hadjárat során visszafoglalt budai várra.

Xavit menesztette az FC Barcelona

ZAOL Az FC Barcelona vezetősége némileg meglepő módon menesztette Xavit, a labdarúgócsapat vezetőedzőjét.

Szent Orbán napja

ZAOL Zalakaroson szombaton tartják a Szent Orbán-naphoz köthető programokat. 10 órakor a Szent Orbán-szobornál köszöntő és szentelés várja az érdeklődőket, majd a helyi Dalárda ad műsort. Emellett 10 és 20 kilométeres túra indul a Karos Korzóról 9.30-kor. 

Falunap Lovásziban

ZAOL Szombaton falunapot tartanak Lovásziban, a program 9 órakor a Kutya Sport Lenti bemutatójával kezdődik, délelőtt kihirdetik a rajzpályázat eredményét s megnyitják a szakköri kiállítást. A főzőverseny eredményhirdetése 12 órakor lesz, ezt követően helyi és vendég könnyűzenei előadók lépnek színpadra, lesz táncos gyerekműsor, végül 21 órakor tűzijáték zárja a napot. A kísérőprogramok közt szerepel a gyerekeknek ugrálóvár, agyagozás, óriáscsúszda, kézműveskedés, népi játszótér, de lesz gólyalábas és fanatic jump bemutató, kirakodóvásár és egészségsátor. 

Jó reggelt, Zala vármegye!

ZAOL Pontosan hetven évvel ezelőtt, 1954-ben javasolta az ENSZ közgyűlése, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyereknapot. Úgy gondolták, az ünnepnek az legyen a célja, hogy emlékezzünk meg a különböző nemzetek, fajok gyermekei egymás közötti megértéséről, a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Valóban küzdelem, ugyanis nincs olyan szeglete a világnak, ahol egyformán teljesül a kisgyermekek álma: legyen elegendő élelem, önfeledt játék, színvonalas oktatás, ne kelljen nyolc-tízévesen dolgozni és nem utolsósorban rettegni a fegyverek zajától. Emlékszem, gyermekkoromban volt egy UNICEF feliratú, a világ gyermekeit stilizáló kirakós játékom. A hatalmas puzzle-on szivárvány, virágos mező, a különféle bőr- és szemszínű apróságok egymás kezét fogták. Valóba idilli állapot. Bárcsak mindenhol egyformán boldog lenne a gyermeknap.

Napi sudoku - könnyebb verzió

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Így készül a gyereknapra Hajdú Péter

ZAOL Hajdú Péter igazán figyelmes apuka, és alig várja a gyereknapot.

Kétnapos konferencia műhelymunkákkal és díjátadással

ZAOL Technológiai fejlődés és innovatív látásmód, a szakmai fejlődés lehetséges útjai, a népművészet története és illúziói, illetve az anyag fizikai tulajdonságai, valamint a fa tárgyak tervezése. Ezekkel a témákkal kezdődött pénteken délelőtt Zalaegerszegen, a kamarák házában a VIII. Országos Fafaragó Konferencia.

Vidám forgataggal készülnek a városi gyereknapra Zalaegerszegen

ZAOL Bár teljes egészében megszépült a nyolc hektáros Vizslapark a TOP-os projektnek köszönhetően, a tavaly lezárult beruházásból kimaradt a szabadidős park kisebbik részén a játszótér kerítésének cseréje. Ezt idén saját forrásból pótolta az önkormányzat, tájékoztatott Bali Zolán alpolgármester a helyszínen pénteken.

Szakköri munkák

ZAOL Lentiben pénteken 18 órakor a városi művelődési központban nyílik meg a gyertyakészítés, gyöngyfűzés és makramé szakkör tagjainak munkáiból összeállított kiállítás. Köszöntőt mond Horváth László polgármester, a tárlatot Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei igazgatója nyitja meg. 

Szépkorúak köszöntése

ZAOL Csörnyeföldön, a közösségi színtérben pénteken 17 órától rendezik meg a szépkorúak ünnepét, valamint a bútorfestő és gyertyaöntő szakkörök tagjainak munkáiból összeállított kiállítást. A rendezvény szónoka Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője lesz. Zalalövő budafai településrészén szombaton délután köszöntik a szépkorúakat. Ünnepi beszédet Vigh László, a térség országgyűlési képviselője mond. 

Futballünnepre készülnek Söjtörön

ZAOL Igazi fociünnepre készülnek a településen, ahol szombaton a falu szülöttére, az MLSZ egyik alapító tagjára, Horváth Ferencre emlékeznek, felavatják az felújított öltözőépületet, majd a Söjtör Deák Ferenc SE és a magyar öregfiúk-válogatott gálameccse is szerepel a programban.

A táncban talált önmagára a nagykanizsai Szalai Kata

ZAOL Folytatjuk a sportolók emlékeit felelevenítő népszerű sorozatunkat. Múlt héten Herman Aliz a stafétát Szalai Kata táncosnak adta át, arra kérve, elevenítse fel a számára legemlékezetesebb nagykanizsai sportpillanatot.

A magyar honvédelem napja

ZAOL A magyar honvédelem napjáról, Buda visszavételének 1849. május 21-ei évfordulójáról is megemlékeztek pénteken a zalaegerszegi Báthory István Technikumban. A rendezvény egyben az 1954-ben alapított intézmény jubileumi programsorozata, a Báthory 70 emlékév záró eseményét is jelentette. Az emeleti galériában a Nemzeti Hadtörténeti Múzeum anyagából, Báthory István korából való harci eszközöket állítottak ki.

Keszthely és térsége fiataljait júniustól ismét a kórházban látják el

ZAOL Június elsejétől újraindul a hétvégi s ünnepnapi gyermekorvosi ügyelet a Balaton fővárosában.

Orvosi és gyógyszertári ügyeletek a hétvégén Zala vármegyében

ZAOL Mutatjuk a hétvégi ügyeleteket!

Minőségi notebook iskolásoknak

ZAOL A nagykanizsai Hevesi-iskolában csütörtökön 136 tanuló kapott notebook eszközt. Az 5., 6. és 9. évfolyamon tanuló diákok laptopjai kizárólag személyes használatra szolgálnak, nem válnak a fiatalok tulajdonává.

Fergeteges gyereknap és légiparádé a kiskanizsai reptéren

ZAOL Szeretettel várjuk a családokat gyermeknapi rendezvényünkre, ami május 25-én a Legendák a levegőben programjával egy időben kerül megrendezésre a kiskanizsai repülőtéren – mondta Bata Hajnalka és Szabó Szilárd, a szervező NagyON Kanizsa Egyesület két tagja, akik sajtótájékoztató keretében ismertették a részletes programot.

Színház, bábszínház, véradás, hasznos telefonszámok

ZAOL RendezvényekZalaegerszegHevesi Sándor Színház: 19.00 Becsvölgye (Kölcsey-bérlet)Griff Bábszínház: 10.00, 13.00 A mindentlátó királylány (Zalaegerszeg, Art Mozi)

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zala vármegyében

ZAOL GyermeknapokZalaegerszegen május 26-án, vasárnap 10 órától várják a szervezők a gyerekeket és hozzátartozóikat színpadi és térprogramokkal a Vizslaparkban. A gyereknapi attrakciók az Artist Company Társulat gólyalábas előadásával kezdődnek, délután Borka Bohóc, majd a Cosplay Marvel interaktív gyermekműsora következik, 17 órától indul a csokigyáros édességosztó showműsor. Mindvégig üzemelnek az ugrálóvárak, a kézműves játszóházak, lesz arcfestés, csillámtetoválás, hennafestés, katonai és kerékpáros akadálypálya, pónilovagoltatás, nyuszisimogató, könyves mesesarok. Kettő órakor hangszer- és néptáncbemutatót tartanak.

A helyi tv-k és rádiók pénteki kínálata

ZAOL RÁDIÓKEgerszeg Rádió: 5.00 Magyaróra 6.00 Vekker – Ébredj velünk! 10.00 A’la Carte 14.00 Helló Egerszeg 18.00 Egerszegi Krónika 18.10 Like 23.00 Zene

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások