Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje? (videó)

A sajtóhíreket, miszerint a Demokratikus Koalíció a jelenlegi főpolgármester-helyettesét, Bősz Anettet indítja a jövő évi önkormányzati választáson Karácson Gergely ellenében, a politikus nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Félezer tollas szépség látható a Kereszturyban szombaton és vasárnap

ZAOL Színes, tollas, csicsergő, rikácsoló szépségek sokasága fogadja a látogatókat a Keresztury VMK-ban, ahol megnyílt Zala Megyei Díszmadártenyésztők Egyesülete rendezésében az 56.  Nemzetközi Díszmadárkiállítás.

Új filmjéhez keres fiú szereplőket a kanizsai rendező, Lendvai Kristóf

ZAOL Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a tehetséges nagykanizsai fiatal rendező, Lendvai Kristóf új film előkészületein dolgozik.

Győrvárra jön a Kowalsky meg a Vega

ZAOL Június közepén Győrváron ad koncertet hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Kowalsky meg a Vega. A jövőre már fennállásának negyedszázados évfordulóját ünneplő csapat a Zalával közvetlenül szomszédos vasi település legnagyobb gasztrokulturális rendezvényén, a rendszerint több ezer embert vonzó, háromnapos Sör- és Csülökfesztiválon lép fel, információink szerint már rögtön a nyitónapon, azaz június 16-án, pénteken este.

A zalai mozik szombati műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 14.30 Hadik (magyar történelmi film); 16.30 Nyolclábú felügyelő és a rejtélyek rejtélye (spanyol animációs film); 18.15 Talán igent mondok (amerikai romantikus vígjáték); 20.00 Hat hét (magyar filmdráma)

NB III: a Nyugati-csoport rangadóját rendezik Nagykanizsán

ZAOL A labdarúgó NB III-ban a szerdai forduló után újra a megszokott vasárnapi menetrend következik.

Óvodai igazgatót keresnek Zalaegerszegre

ZAOL Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda igazgató (magasabb vezető) munkakör betöltésére. (Részlet a kiírásból, a teljes szöveg megtalálható a www.zalaegerszeg.hu oldalon.)

Borús, szeles idővel indul az április Zalában

ZAOL A hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul. Helyenként eső, zápor előfordulhat. Kettős fronthatás terheli szervezetünket - írja a köpönyeg.hu 

Szívszorító: így éli meg az édesapja elvesztése miatti gyászt Tolvai Reni

ZAOL Az énekesnő őszintén beszélt élete legborzasztóbb időszakáról.

Napi sudoku - könnyebb verzió

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

A ZTE FC nagy hetet kezdhet meg Újpesten

ZAOL A bajnoki szünet előtti időszakról való szép emlékekkel folytatja a bajnokságot a ZTE FC NB I.-es labdarúgócsapata, hiszen nem kis bravúrral Ricardo Moniz együttese két hete legyőzte a címvédő és listavezető Ferencvárost. Azonban a múltból most sem lehet megélni, így szombaton (15.00) Újpesten a ZTE FC-re kőkemény csata vár.

Kiállítás nyílt a HSMK melletti téren

ZAOL Képek a téren címmel nyílt meg pénteken a HSMK melletti téren a Kanizsa Fotóklub szabadtéri kiállítása. A pár órán keresztül látható tárlat ezt követően a kulturális intézménybe kerül, ahol még néhány hétig megtekinthető lesz. A klubot vezető Varga Szilárd és tagja, Tollár Eszter az anyag kihelyezésekor elmondta: az elmúlt öt évben a háziversenyükön szereplő képekből a 23 fős tagság válogatta ki a legjobbakat, amiket a közönség is láthat. A speciális fotófóliára kinyomtatott képek időjárásállók, ezért a jövőben többször, akár más helyszíneken is bemutathatják ezeket.

Alapítványt hoznak létre a gyermekek támogatására Lentiben

ZAOL Alapítványt alapítanak a városban a Mesevár Óvoda gyermekeinek támogatására. Erről is tárgyaltak a legutóbbi önkormányzati ülésen a képviselők.

A költségvetés pluszforrásai a pályázati önerőt gyarapítják Nagykanizsán

ZAOL Vitából nem volt hiány a pénteki közgyűlésen, szinte alig akadt olyan napirendi pont, melyben egyetértett volna a Fidesz és az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója.

Összeütközött két személygépkocsi Söjtörön

ZAOL Összeütközött két személygépkocsi Söjtörön, a Deák Ferenc utcában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Közterületekről és házszámokról döntöttek Zalaegerszegen

ZAOL Módosították a közterületek elnevezéséről és a házszámok megállapításáról szóló helyi rendeletet a legutóbbi zalaegerszegi közgyűlésen

Nyugdíjas Ki mit tud-ot tartottak Nagykanizsán

ZAOL A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban pénteken tartották a XIII. Országos nyugdíjas ki, mit tud és népek tánca, népek zenéje elnevezésű program Zala vármegyei elődöntőjét. A megjelenteket Kámánné Szép Terézia, az intézmény vezetője és Vadaszán Aurélia, a szervező Hontravel Kft. ügyvezetője köszöntötte. Az elődöntőre 24 fellépő nevezett a vármegye szinte minden térségéből, Nagykanizsától Zalaegerszegen át Lentiig. Sőt még egy veszprémi táncos is lehetőséget kapott az indulásra. Színpadra léptek még többek között kórusok, színjátszók, népdalkörök. A szakértők alkotta zsűri a színpadi jelenlét alapján döntötte el, ki juthat a májusi hajdúszoboszlói döntőbe.

Fogszakorvost keresünk rész- vagy teljes munkaidőben

ZAOL Soproni, 23 éve működő, modern, digitális eszközökkel felszerelt

Csókay András idegsebész tart előadást

ZAOL Nagykanizsa Húsvét nagyhetében, az ünnepre készülve különleges programot kínálnak a reformátusok. A 23. Kanizsai Esték előadássorozat keretében április 4-én (kedden) 18 órakor dr. Csókay András idegsebész Jézus a tudomány megváltója címmel tart ingyenes előadást a református templomban.

A környezeti hatástanulmány nem gördít akadályt az új Mura-híd megépítése elé

ZAOL Elkészült a Murakeresztúrt Kotoribával összekötő közúti híd megvalósíthatósági és környezetvédelmi hatástanulmánya, a dokumentumok elkészültét finanszírozó pályázat zárókonferenciáját - melyen magyar és horvát kormányzati tisztviselők is voltak - csütörtökön tartották a dél-zalai Semjénházán.

Az Arany János Szavalóverseny eredményei

ZAOL A Rozgonyi-iskolában a héten rendezték meg az Arany János Szavalóversenyt. A különböző korcsoportokban szereplő közel száz diák teljesítményét szaktanárok és könyvtáros szakemberek értékelték. Alább a korcsoportok első három helyezettjeit, illetve a különdíjban részesült diákok neveit közöljük.

Szombaton a MOGIM is várja a látogatókat

ZAOL Április elsején nyit a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum. Az országban egyedülálló szabadtéri gyűjtemény idéntől a Göcseji Falumúzeummal közösen kombinált jeggyel látogatható, tájékoztatta hírportálunkat Eichinger Attila igazgató.

Zalakaroson “lakótelek wellness házzal” eladó!

ZAOL A hirdetési szöveg szerint egy “lakótelek wellness házzal”keresi új tulaját Zalakaroson. A helyi ingatlanok között a zalakarosi ajánlatok mindig párjukat ritkítják, most sincs ez másként!

Virágzik a Japánbirs Zalaegerszegen

ZAOL Megérkezett a tavasz, a jó idő, a napsütés. Sorra nyílnak a virágok, színesebbé téve kertjeinket, köztereinket. Most olvasónk Horváth Imréné küldött néhány fotó, amelyen az látható, hogy Zalaegerszeg kertvárosában, a Nemzetőr utcában Japánbirs cserjék színesítik a közterületet. Csodálják meg önök is:

Kártyapartik Totóval - a játékos hattyú mindenki kedvence

ZAOL A hattyúk általában nem szoktak kártyázni, de Totó más, mint a többi hattyú. Ő szívesen játszik emberekkel, és - ahogy a képen jól látszik - szívesen mutatja meg a kártyajátékban rejlő tudását is. 

Igényes muzsikát közvetítenek a gyerekeknek Nagykanizsa

ZAOL  A Krátky István Zene és Kulturális Egyesület egy kanizsai vállalkozó anyagi támogatásával tavasszal az általános iskolás gyerekek részére minőségi muzsikát népszerűsítő koncertsorozatot hozott létre. A nyitóelőadást nemrégiben tartották a HSMK-ban, ahol a hévízi reneszánsz és barokk táncdalokat játszó Musica Antiqua Együttes adott interaktív koncertet. Balogh Tünde a szervezet alelnöke elmondta: hét iskolából érkező gyerekek megtöltötték a széksorokat. Az igényes zene megszerettetése a céljuk, ezért április 26-án (szerda) 10 órakor a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar játszik ugyanitt, s zárásként május 15-én (hétfő) 14 órakor Vincze Lilla mesés kalandjátékot mutat be szintén a művelődési házban. 

Cziffra Györgyre, a világhírű zongoravirtuózra emlékeztek

ZAOL A Cziffra Fesztivál keretén belül hatalmas sikerű koncertet adott péntek este Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Gansperger szerint a Karácsony-féle városvezetés "nem fog sz.rozni", hogy a BKV leállításával zsaroljon

ZAOL Hisztériakeltésre, a kormány zsarolására fogja használni a BKV-t a Karácson Gergely féle városvezetés azért, hogy hozzájusson a tízmilliárd forintos támogatáshoz – erről is beszélt a 2021 júniusában készült hangfelvételen Gansperger Gyula, a Városháza-ügy egyik kulcsfigurája – írja a Magyar Nemzet.

A budai várban jártunk

ZAOL A hazai turisztikai célpontok királynője a budai vár, bár aki gyakran jár arra, tudja, alig hall magyar szót a minden év- és napszakban  népes számú  sétálók között.

Alapok

ZAOL Hétfőn este Bulgária ellen mindhárman ott voltak a magyar válogatottban, Bolla és Szoboszlai kezdőként, Csoboth csereként lépett pályára, és nagyszerűen játszottak.

Napi sudoku - nehezebb verzió

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Gergely Róbert édesanyja, Vajek Jutka a zalaegerszegi színház nézőterén kapott szülinapi virágot a fiától

ZAOL A Tanulmány a nőkről című zenés előadást szerdán este nézte meg a Hevesi Sándor Színházban a legendás televíziós riporter, Vajek Jutka, aki már 20 éve Siófokon él. Az egerszegi színházlátogatás nem véletlen, hiszen a darab főszerepét Gergely Róbert színművész-énekes alakítja, aki nem más, mint Vajek Jutka fia.

Mesés húsvétra hangolódás Zalaegerszegen

ZAOL A József Attila Városi Tagkönyvtárban húsvétra hangoló családi programmal várták csütörtök délután a gyermek olvasókat és szüleiket, tájékoztatta lapunkat Török Irén gyermekkönyvtáros.  A tavaszi rendezvényen Némethné Balogh Ildikó népi iparművész az ütőfás mézesbábról tartott szemléletes előadást, néprajzi áttekintés kíséretében. A lelkes érdeklődőknek lehetőségük volt kipróbálni az ünnephez kapcsolódó formákat, míves ütőfák használatával. A húsvétváró családok az ellopott piros tojásról hallgathattak mesét, s főként természetes anyagokból készítettek csibét és nyulat az ügyes kezek.

Két elsőség és egy második helyezés jutott a zalaegerszegi HagymaGym sportolóinak

ZAOL Jó szerepeltek a zalaegerszegi HagymaGym sportolói az Ajkán megrendezett országos fekvenyomó diákolimpiai elődöntőn, ahol iskoláik színeiben indulhattak. Hét versenyzőjük közül hárman dobogón végeztek, köztük két első helyezést sikerült elérniük.

50 éve házasokat keresnek Zalaegerszegen

ZAOL Várjuk azon házaspárok jelentkezését, akik 2023-ban ünneplik 50. házassági évfordulójukat és házassági esküjüket ünnepélyes keretek között szeretnék megerősíteni.

Megjelent a növényekre veszélyes kórokozó Zalában is

ZAOL Zalában is igazolták az Európában először 2015-ben azonosított, növényekre veszélyes kórokozót, a Ralstonia pseudosolanacearum baktériumot, írja a NÉBIH.

Lelkesedésből, akaratból, szorgalomból lett csapat a Nagykanizsa Ants

ZAOL Folytatjuk a sportolók visszaemlékezéseit felelevenítő népszerű sorozatunkat. Múlt héten Osvald Anna a stafétát Traub Attila Bagoly egykori baseballjátékosnak adta át, arra kérve, hogy elevenítse fel a számára legemlékezetesebb nagykanizsai sportpillanatot.

Árokba csapódott az autó, a sofőrt keresi a rendőrség

ZAOL Újudvaron csütörtök este egy személygépkocsi csapódott az árokba, melynek sofőrje és utasai valószínűleg nem sérültek meg, s elhagyták a helyszínt.

Teherautó hajtott az árokba az M7-esen

ZAOL Egy tehergépkocsi árokba hajtott a Letenye felé vezető oldalon.

Orvosi és gyógyszertári ügyeletek a hétvégén Zala vármegyében

ZAOL Mutatjuk a hétvégi ügyeleteket!

Felújítanák a műfüves pályát

ZAOL Csatlakozik az országos sportpályafelújítási programhoz Letenye város önkormányzata, erről a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. Az átfogó program keretében már meglévő, ám karbantartásra szoruló műfüves pályák felújítására nyílik lehetőség. A felújítás 10 százalékos önrész mellett valósítható meg, Letenye esetében ez mintegy 2,5 millió forintot jelent, amit sikeres pályázat esetén 2024. évi költségvetésében biztosít a beruházáshoz a város.

Földrengés volt Ausztriában, Zalából egyelőre nem érkezett bejelentés

ZAOL A földrengésről a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatott. A 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte.

Családi nap a Göcseji Múzeumban

ZAOL A Göcseji Múzeumban szombaton családi napot tartanak. A múzeumpedagógusok 10–14 óra között dalokkal és táncokkal, gyertyakészítéssel, tojásírással várják a látogatókat.

Színház, közüzemi ügyeletek, segélyhívók

ZAOL RendezvényekZalaegerszegHevesi Sándor Színház: 19.00 Tanulmány a nőkről (Latinovits-bérlet)

89. viharjelzési szezon kezdődött április 1-jén

ZAOL 2023. április 1-jén kezdetét veszi a tavi viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart.

Hova tűnt NyúlPeti? - Nyomozós családi nyúltúrát szervez a Hello Életem Egyesület Zalaegerszegen

ZAOL Túrával egybekötött nyomozós húsvéti játékra várják az érdeklődőket április 7. és 8-án Zalaegerszegen.

A kézilabda sportág alapjait szélesítenék a megállapodással

ZAOL „A nagykanizsai kézilabda minőségi fejlesztése” projekt keretében írtak alá a résztvevő felek egymás közötti megállapodást a Tungsram-sportcsarnokban.

A helyi tv-k és rádiók szombati kínálata

ZAOL RÁDIÓKEgerszeg Rádió: 5.00 Egerszegi Mozaik (közéleti magazin) 7.00 Magyaróra 8.00 Turmix (hétvégi magazin) 12.00 Zene 14.00 A’la Carte (üzenetek és jó zenék) 18.00 Egerszegi Krónika (hírmagazin) 18.10 TOP 30 (heti slágerlista) 21.00 Zene

Jó reggelt, Zala vármegye!

ZAOL A XXI. században már nagyon nehéz kiválasztanunk, mi legyen az eredeti, ha városépítészetről van szó.

Napi keresztrejtvény

ZAOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Házi táncverseny a kanizsai Zrínyiben

ZAOL Házi táncversenyt szerveztek csütörtökön az idén 150 éves jubileumát ünneplő nagykanizsai Zrínyi-iskolában, ahol az intézmény tanulói több korosztályban mérték össze tudásukat a szakértő zsűri előtt.Ezen a jó hangulatú rendezvényen készítette a mai nap képét Gergely Szilárd. A tanulók szóló, duó és trió kategóriában indultak, 32 műsorszámban mutatták meg tudásukat. Képünkön az egyik produkció egy pillanata.

Ezer forintért lehet az Art Moziba menni áprilisban Zalaegerszegen

ZAOL Zalaegerszegen áprilisban a Széchenyi téri Art Moziban a magyar alkotásokat (Hadik, Hat hét) és az idei Oscar díjas filmeket hétvégén mindössze 1000 forintos jeggyel lehet megtekinteni, tájékoztatta sajtót Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója. 

ZTE KK–Kecskemét találkozóval zárul Egerszegen az alapszakasz

ZAOL Utolsó alapszakaszbeli mérkőzésére készül a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely szombaton 18 órától a rájátszást már kiharcoló Kecskemétet fogadja. Látszólag tét nélküli találkozóról van szó, mégsem az..

A Salla Művelődési Központ zárva, a szakmai munka azonban zajlik Zalalövőn

ZAOL A tervezettnél hosszabb ideig tart zárva a zalalövői Salla Művelődési Központ és Könyvtár épülete. Ennek oka azonban már nem az energiaválság, az időközben megkezdett felújítási munkálatok miatt nem tudnak a még tavaly megjelölt tavaszi időpontban kinyitni.

Óvodai igazgatót keresnek Zalaegerszegre

ZAOL Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda igazgató (magasabb vezető) munkakör betöltésére. (Részlet a kiírásból, a teljes szöveg megtalálható a www.zalaegerszeg.hu oldalon.)

Nők zarándoklata a zalaegerszegi kertvárosi plébánia szervezésében

ZAOL Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén zalaegerszegi nők zarándokoltak Sümegre és Türjére, ahol lelki adoptálást is végeztek, tudósít a Szombathelyi Egyházmegye honlapja, a martinus.hu.

Zenés keresztút a kertvárosi templomban

ZAOL Március 31-én, azaz ma 17 órától zenés keresztútra várják a híveket Zalaegerszegen, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomba. Sillye Jenő művét a plébánia zenekara adja elő.

A szilárd hulladék újrahasznosítása Zalában

ZAOL A szilárd hulladékok növekvő arányú újrahasznosítását szolgálja az a projekt, amelyben több zalai kezelőközpontot korszerűsítettek és számos eszközt szereztek be.

Hogyan jelzi szervezetünk, ha méregtelenítést igényel?

ZAOL Múlt hétvégén Bertáné Siroki Gabriella dietetikus tartott ételkóstolóval egybekötött előadást Tavaszi méregtelenítés a dietetikus szemével címmel az iklódbördőcei kultúrházban.

Húsz éve a mindennapos testnevelés része a tánc a kanizsai Zrínyi-iskolában

ZAOL Házi táncversenyt szerveztek csütörtökön az idén 150 éves jubileumát ünneplő nagykanizsai Zrínyi-iskolában, ahol az intézmény tanulói több korosztályban mérték össze tudásukat a szakértő zsűri előtt.

Változatos programok a nagykanizsai Halis-könyvtárban szombaton

ZAOL A nagykanizsai Halis-könyvtárban április 1-jén, szombaton 25. alkalommal szerveznek családi programot. A népszerű eseményt ismét érdemes felkeresni, hiszen egész délelőttre tartalmas s ingyenes szórakozást ígér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Zalaegerszegi siker a Bank/Code országos pénzügyi versenyen

ZAOL Több mint 3000 középiskolás diákot mozgatott meg az idén ötödször megrendezett Bank/Code verseny. A Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány tudásalapú versenye idén is rámutatott arra, hogy a tizenévesek nyitottak a pénzügyi ismeretszerzésre.