Veszprém bajnoka Zalából

Kislődön rendezték meg a 2019/20-as Bakony Kupa ulti-versenysorozat döntőjét.

Nógrádi Magyar Kupa fordulóval rajtolt a hegyikerékpárosok szezonja

ZAOL Egy héttel ezelőtt a hegyikerékpárosoknál is beköszöntött végre az új szezon: a Magyar Kupa sorozat első versenyét a Nógrád megyei Csömörön rendezték meg, ahol a megyeszékhelyi ZKSE is képviseltette magát.

A ralikrossz bajnoki címénél is többet szeretne a Zone RX

ZAOL Répási Róbert négyszeres magyar bajnok autóversenyző visszatér a ralikrosszpályákra – jelentették be csütörtök este sajtótájékoztatón, melynek végén a Zone RX Racing & Engineering névre keresztelt csapat összecsomagolt, és útnak indult az országos bajnokság rajtjához, a Pest megyei Kakucs Ringre.

Eltűnt Szabó László

ZAOL A zalaegerszegi rendőrök keresik a 44 éves férfit.

Roma mesterségekről nyílt kiállítás Nagykanizsán

ZAOL Az ANOSZTRU Országos Egyesület a roma kulturális kavalkád elnevezésű programsorozat keretében tegnap a Honvéd Kaszinóban Roma kismesterségek és a kortárs amatőr festőművészet címmel szervezett kiállítást.

Beindult a pénteki forgalom a Balaton felé – figyeljünk az M7-esen!

ZAOL Az utinform tájékoztatása szerint Budapest határától Martonvásárig telített sávokban haladnak a járművek, ahogy megyünk előre a délutánba ez a sor tömöttebbé válik Siófok irányába.

ZALAKAROS – Csobbanj bele a nyárba!

ZAOL Ne bízd a véletlenre! Hozd ki a legtöbbet a szeszélyes nyárból, hiszen az ország kedvenc családi fürdője újra teljes kapacitásával vár mindenkit, legyen szó jó időről vagy rossz időről.

Új dal érkezik R-stone-tól

ZAOL A karanténidőszak után szeretne mielőbb találkozni a közönséggel és nagy bulikon örömet szerezni a rajongóknak Dobri Zsolt, azaz R-stone, aki új dallal is készül a járványhelyzet utáni rendezvényszezonra.

Eltűnt az utolsó poros útszakasz Kerkafalván

ZAOL Egyetlen olyan belterületi szakasz volt a község úthálózatában, amely nem rendelkezett aszfaltburkolattal. A Rákóczi utcának ezt a mintegy 300 méter hosszú részét sikerült most felújítania, s minőségileg új szintre emelnie a település önkormányzatának.

Változatos élményt kínál a karosi fürdő

ZAOL Nincs nyár vízparti látogatások nélkül. A napsütés a strandokra, így a Zalakarosi Fürdőbe is csábítja a pihenni vágyókat. Egyre több gyermekes család érkezett a napokban a dél-zalai fürdőbe.

Szabados Ágnes a könyvekről beszélgetett Zalaegerszegen

ZAOL Igenis van, lehet idő az olvasásra! Ezt vallja Szabados Ágnes, akit csütörtökön késő délután látott vendégül a Család és KarrierPont, valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

2020.07.10

ZAOL

Újra triatlon a Gébárti-tónál

ZAOL Vasárnap triatlonosokkal népesül be a Gébárti-tó környéke, különösen a déli oldal, ahol a Decathlon Zalatriatlon Sprint 2020 E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny és Sprint Amatőr-kupa elnevezésű viadalt bonyolítja le a Decathlon–Zalaegerszegi Triatlon Klub. Az országos szervezésű eseményre nagyon sok indulót várnak, már csak amiatt is, mert az idén az egerszegi lesz az idei első sportági nagy tömegsportrendezvény.

Keszthelyi Street Festival – kedden és csütörtökön Téged is vár!

ZAOL Ha nyár akkor Keszthely Street Festival, hagyományosan a sétálóutcán, kiváló fellépőkkel minden kedden és csütörtökön 19 órától.

Életében először járt Dorka a Balatonon, rögtön kalózhajón rosszalkodott

ZAOL A hét esztendős Pál Dorka álma vált valóra azzal, hogy életében először a Balatonon járt az elmúlt hétvégén.

Ifjú filmesek tábora Letenyén

ZAOL Első alkalommal rendeztek filmes tábort a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában a Nagykanizsai Tankerületi Központ irányításával, valamint Simon Márta intézményvezető támogatásával, a Napközi Erzsébet-táborok programban.

Átfogó sármentesítés a kilimáni temetőnél

ZAOL Számos településhez hasonlóan a dél-­zalai községet sem kímélte a közelmúltban több ízben lezúduló, nagy mennyiségű csapadék. Azonban nem a falu szépen rendben tartott, frekventált részeit rongálta a zivatar, hanem a domboldalon lévő temetőt. A falu vezetése nem nézte széttárt kézzel a problémát.

Megújul a megyeszékhelyi Mária Magdolna plébániatemplom

ZAOL Megújul a megyeszékhelyi Mária Magdolna plébániatemplom külseje, a munkálatokról csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón számoltak be.

Kényszerítették, hogy vásároljon – trükkös házaló csalók Zalamerenyén

ZAOL Napjainkban megszaporodtak a különböző csalási formák, szinte naponta adunk hírt arról, hogyan akarnak pénzt kicsalni jó szándékú áldozatoktól a trükkös bűnözők. A Kanizsa TV egy Zalamerenyén történt esetről számolt be.

Kustánszegen táboroztak a gyerekek

ZAOL Az idei nyár is a gyermekek szünidejének tartalmas eltöltéséről szól a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézménynél. A család- és gyermekjóléti szolgálat három napközis tábort szervez az ellátási területen élő gyermekek részére, melyet az Erzsébet program segítségével valósítanak meg.

Egyre több a hazai tulajdonú milliárdos cég

ZAOL Egyre több az 1 milliárd forint éves árbevétel feletti cég hazánkban, de közülük is a tisztán hazai érdekeltségűek száma növekszik a legjobban, közölte friss elemzésében az Opten cég­információs szolgáltató.

Indul a nyári színház Zalaegerszegen

ZAOL Az egészségügyi veszélyhelyzetnek fontos szerepe van idén a nagyobb számú résztvevőt vonzó rendezvények szervezésében, ez alól a megyeszékhelyi nyári szabadtéri színház sem volt kivétel.

A közönség és a mezőny is „éhezett” már a roncsderbire

ZAOL A szezon első roncsderbibajnoki futamát rendezték meg a faluban, Napkitörés Derby néven. A remek időjárásnak is köszönhetően nagyon sokan voltak kíváncsiak a futamokra, a mezőny mérete pedig arra utalt, hogy a versenyzők is nagyon várták már a viadalokat.

A zalaszentgyörgyi telep művészei a falu életképeit is megjelenítették

ZAOL A nyár folyamán előzetes bejelentés alapján látogatható lesz a község tájházában az idén rendhagyó módon megvalósult nemzetközi művésztelep kiállítása.

Eljött a repce aratásának ideje – Így fest a munka fentről

ZAOL A zalai Rigyác közelében örökítette meg a repce aratását az MTI fotósa.

SUP deszkán fedeztük fel a Keszthelyi-öböl titkos, eldugott részeit

ZAOL Tudod, hol folyik a Zala a Balatonba? Gyere, megmutatjuk! Vízitök, tavirózsák, kormoránok, hattyúk és végtelen nádas. Ez is a Balaton!

Zalaegerszeg díszpolgárát köszöntötték 90. születésnapján

ZAOL A demokráciának sokféle útja van, mindig meg kell találni azt, amely éppen járható. Ezt dr. Marx Gyula, Zalaegerszeg díszpolgára fogalmazta meg, amikor 90. születésnapja alkalmából kedden köszöntötte a megyeszékhely polgármestere, Balaicz Zoltán, valamint dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző.

Göndör István és Fehér Imre kivívták a közösség szeretetét és tiszteletét

ZAOL Göndör István korábbi országgyűlési képviselőt és Fehér Imre nyugalmazott igazgatót köszöntötte tegnap a helyi városvédő egyesület.

Segédmotorossal ütközött egy sofőr Keszthelyen

ZAOL Egy 49 éves helyi nő közlekedett 2020. július 7-én 11 óra 15 perckor egy Ford típusú autóval Keszthelyen, a Rákóczi úton.

Aszfaltozott út a keménfai Dózsa-hegyen

ZAOL Immár aszfaltburkolatú úton közelíthetik meg a gazdák a pihenőházakat, borospincéket a Dózsa-hegyen, köszönhetően annak a pályázatnak, amelyen sikerrel szerepelt a település önkormányzata.

Négy napközis turnust is szervez a Swans Balett- és Tánciskola

ZAOL Nevetés, ritmikus táncok és élménydús programok. Sok jóban van részük azoknak az ifjú hölgyeknek, akik a Swans Balett- és Tánciskola hagyományos nyári táborában töltik a vakációjuk egy részét.

Nyereményt ígért a telefonos csaló

ZAOL Nem létező telefonos nyereményjátékra hivatkozva csalt ki 100 ezer forintot az a börtönben ülő férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Egy perc volt hátra a futamgyőzelemig

ZAOL A Komárom-Esztergom megyei Ácson immár motokrossz országos bajnoki futamokat rendeztek. A pálya mellett nézőkkel, a mezőnyben pedig zalai versenyzőkkel.

Idén is lesz Dollár Kupa

ZAOL Két kispályás labdarúgótornát is rendeznek az elkövetkező két hétvégén, előbb Zalaszentgróton, majd Kemendolláron.

Kerekesszékes vívók az autókrosszpályán

ZAOL A zalaegerszegi kerekesszékes vívók különleges körülmények közt rendeztek évadzáró edzést: a program megvalósításában a Kustánszeg SE off road-osai voltak a partnereik.

Nagy az érdeklődés a nyári gyerektáborok iránt Nován

ZAOL Egy héten keresztül biztosított hasznos elfoglaltságot a göcseji településen élő általános iskolás gyermekek számára az a napközis tábor, amely ma ér véget. A sűrű programba általában napi két tevékenység fért bele.

Élmények és kristálytiszta forrásvíz a Várdomb-régióban

ZAOL A természetjárók mostanság igyekeznek bepótolni a pandémia miatt elmaradt túráikat.

Háromszáznegyvenöt millió forintos energia korszerűsítés a Liszt Ferenc Iskolában

ZAOL Befejeződött a zalaegerszegi Liszt Ferenc iskola energetikai korszerűsítése, amely a Széchenyi 2020 programban összesen 345 millió forint értékű, vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg.

A kutyákkal való helyes bánásmódot is megtanulják a kanizsai táborozók

ZAOL Úri dolga van a héten az állatmenhelyen élő ebeknek. Annak a vakációs programnak köszönhetően, amit az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület szervez immár tizenhét éve.

Vízitúra, térzene és fafaragás Zalában – Hétvégi programajánló

ZAOL

Támogatás zalai utak és járdák felújítására

ZAOL Több mint hétszáz település út- és járdafelújítási szándékát támogatja a Magyar Falu Program részeként az állam – derült ki a minap közzétett döntési listából. A kedvezményezettek közt tucatnyi zalai önkormányzat is szerepel.

Nyolc baleset egy nap alatt Zala megyében

ZAOL A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Ítélkezési szünet lesz jövő héttől a bíróságokon

ZAOL Jövő szerdán, július 15-én tartják a bíróságok napját, ami munkaszüneti nap a bíróságokon, e napon szünetel az ügyfélfogadás, majd másnaptól megkezdődik az egy hónapos törvénykezési szünet, ami augusztus 20-ig tart. A bíróságok augusztus 24-től tárgyalnak ismét rendszeresen.

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

ZAOL Meghosszabbították a határidőt, így július 15-ig lehet nevezni a Virágos Magyarország versenyre. Közben a hévízi házi megmérettetés lezárult, és elkészültek a profi portfóliók, amik növelik a jelentkezők esélyeit.

ZTE FC: magyar lesz az edző

ZAOL A ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata továbbra is keresi Márton Gábor utódját, akit szerdán kineveztek a Fehérvár FC vezetőedzőjének. Az egerszegiek úgy tervezték, hogy akár már csütörtökön megnevezhetik az új trénert, de még zajlanak az egyeztetések. Viszont leigazolták Vass Patrikot az MTK-tól.

Válasszuk ki az év madarát – Az agrárterületekről három énekes fajt jelöltek a szakértők 2021-re

ZAOL A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) honlapján július 27-ig tart a lakossági szavazás, melynek célja, hogy közösen kiválasszuk, 2021-ben melyik faj viselheti az év madara címet idehaza. A három jelölt a cigánycsuk, a kis őrgébics és a sordély.

Így mesélt a Tisza-tónál kivívott győzelméről dr. Lubics Szilvia

ZAOL Közösségi oldalán részletesen beszámolt az Ultra Tisza-tó 126 nevű futóversenyen szerzett élményeiről.

Vass Patrik a ZTE FC-ben

ZAOL Új játékos igazolását jelentette be a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata.

Felavatták a mumori és a lentikápolnai városrészeket összekötő utat

ZAOL Ma délután ünnepélyes keretek között avatták fel Lentiben a mumori és a lentikápolnai városrészeket összekötő felújított utat.

A vízibiciklin is első legyen a biztonság

ZAOL Ha elindul a strandszezon, akkor nem lehet elégszer hangsúlyozni a vízi balesetek megelőzésének fontosságát. Nádasdi Zoltán, vízimentő is igyekszik minden szolgálat alkalmával felhívni a strandolók figyelmét a biztonságos fürdőzés fontosságára – erről kérdezte Vízimentők hivatalos oldala.

Zenei rendezvények a nyáron Nagykanizsán

ZAOL Változatos, minden korosztálynak szóló zenés, nyári, szabadtéri programkavalkádot állított össze a Kanizsai Kulturális Központ. Az ingyenesen látogatható alkalmak július közepétől augusztus végig tartanak.

Kalapos kapcsolódás Valkonyán

ZAOL Igazán érdekes sziámi varashátú galambgombát talált a dél-zalai település bükkösében nagykanizsai olvasónk, Harcz Endre.

A konzultáció Keszthelyről is szól

ZAOL A Fidesz keszthelyi csoportja támogatja a Nemzeti Konzultációt, a baloldal viszont fellép ez ellen: bírálja és begyűjti az íveket.

Továbbra is igényelhető a lakhatási támogatás Nagykanizsán

ZAOL A rendkívüli időszak kihívásai rendkívüli megoldásokat követelnek és hívnak életre. Nagykanizsa városvezetése is új, rendkívüli települési támogatási formákat hozott létre, hogy segítséget nyújtson a veszélyhelyzet ideje alatt váratlan megélhetési problémákkal szembesülő lakosai számára.

2020.07.09

ZAOL

Még Somogy megyéből is érkeztek asztaliteniszezők Cserszegtomajra

ZAOL Népes mezőny vett részt a Cserszegtomaji SK asztalitenisz- szakosztályának hagyományos versenyén, a Szabó István Általános Iskola tornatermében.

Új vezetőedzője lesz a ZTE FC-nek

ZAOL A labdarúgó NB I ezüstérmese, a Mol Fehérvár FC együttese bejelentette, hogy Márton Gábor lesz a székesfehérvári együttes új vezetőedzője. Ezzel az is eldőlt, hogy a ZTE FC csapatának mindenképpen új szakvezetője lesz a következő szezontól.

A Keszthelyi-öbölre vigyázó vár

ZAOL Régen Zala megyéhez tartozott a Keszthelyi-öbölre vigyázó szigligeti vár, amely a Balatonban egykor szigetet képező vulkanikus hegy kúpján emelkedik.

Gyerekeknek és felnőtteknek is igyekeznek segíteni Zalaszentgróton

ZAOL A Gyár utcai Közösségi Játszó Térben a szociális munkások a koronavírus-járvány idején is dolgoztak, de a munka a korlátozások elmúltával persze új lendületet kapott.

Átadták az inkubátorház csarnokát Zalaegerszegen

ZAOL Befejeződött az inkubátorház bővítése a megyeszékhely északi ipari parkjában.

Nébih: sikeres volt és folytatódik az elkobzott fatermékek ingyenes átadása

ZAOL Véget ért az elkobzott fatermékek közérdekű célú felhasználására meghirdetett pályázat első fordulója, de már elindult az újabb pályázati lehetőség, tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Nagykanizsán sokan betartják a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, de vécécsésze néha kerül a biohulladék közé

ZAOL Nagyjából 500 tonna papír- és műanyaghulladékot gyűjtöttek be 2019-ben a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. szakemberei. Sajnos a biohulladék közé már került vécécsésze és más fürdőszobai csempedarab.

Képes füzet mutatja be Zalaegerszeg értékeitvezet

ZAOL Immár a harmadik képes füzet jelent meg a megyeszékhely különlegességeinek megörökítésére. Az Értékes Zalaegerszeg című kiadványt kedden délután mutatták be a városházán.

A Magyar Rádió zenészei ketrecből szabadult oroszlánokként turnéznak

ZAOL Az elmúlt hétvégén is útra keltek a Magyar Rádió művészeti együttesei, hogy házhoz vigyék a klasszikus zene gyöngyszemeit. Az országot három kamarazenekar és egy kórus járta.

Elkészült a termelői piac Letenyén

ZAOL Befejeződött a város központjában a termelői piac kialakítása, melynek területe 5631 négyzetméter.

Az alapszakaszban Szalár Róbert volt a legjobb fogathajtó

ZAOL Az első két forduló után százszázalékos teljesítménnyel, illetve a legjobb időeredménnyel még vezette a Vas megyei településen megrendezett fogathajtó versenyt Szalár Róbert, a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület tagja, ám az összevetésben hibázott, így végül a negyedik helyet szerezte meg.

Villanyfényes kispályás torna Andráshidán

ZAOL A közelmúltban tíz csapat részvételével tartották meg a kétnapos lll. Szent Iván-éji kispályás labdarúgókupát az Andráshida TE szervezésében. Nagy érdeklődés, izgalmas mérkőzések, színvonalas játék jellemezte mindkét napot.

FC Nagykanizsa: győztes kezdés

ZAOL Idegenbeli győzelemmel nyitotta nyári felkészülési mérkőzéseinek sorát az FC Nagykanizsa, mely a labdarúgó NB III. új idénye előtt igyekszik a lehető legjobb formába kerülni.

Kisdiákok fedezhetik fel Magyarország történelmi, természeti és kulturális kincseit

ZAOL Zalában 13 pecsételő hely várja a Kajla-program alsó tagozatos résztvevőit és persze szüleiket. Az augusztus végéig tartó turisztikai kezdeményezés lényege, hogy a kisiskolások családjukkal együtt felfedezzék Magyarország természeti és kulturális értékeit.

Péntektől lezárások nélkül járható! Megújult a 71-es Gyenesdiáson

ZAOL Átadták a 71-es főút felújított gyenesdiási szakaszát, amit a bevezető körforgalomtól mintegy 1,2 kilométeren korszerűsítettek a Magyar Falu Program finanszírozásával, 438 millió forintból.

Egy hét 60 gyerekkel Egerváron

ZAOL Az idén már negyedszer pályázott sikerrel napközis Erzsébet-tábor megvalósítására a település Egervári László Általános Iskolája. A program – melyről Gyerkó Gábor polgármester számolt be lapunknak – június utolsó hetében zajlott le.

Művésztelep Söjtörön már tizennegyedszer

ZAOL Az önkormányzat és a helyi Hosszú Élet Titka Egyesület idén is megrendezi hagyományos művésztelepét. A sorban már tizennegyedik alkotótábor szeptember 18-tól 26-ig tart.

Fagyizórazziába kezdett a NAV

ZAOL A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat ellenőrzik, a revizorok egyes adózási és munkaerőpiaci szabályok megtartására koncentrálnak. A tavalyi élelmiszer-biztonsági ellenőrzések arra mutattak rá, hogy a fagyizóknál a higiénia is igen lényeges – írja a Magyar Nemzet.

Elindult a hőségben? 11 tipp a balesetmentes vezetéshez!

ZAOL Pénteken 35 fok is lehet, mára jósolják az év egyik legmelegebb napját. Annak érdekében, hogy a nagy melegben is biztonságosan tudjunk közlekedni, egy országos autókölcsönző összeállított néhány hasznos vezetési tippet.

Lezárult a Rédics-Zalaegerszeg vasútvonal felújításának tervezésére kiírt közbeszerzési pályázat

ZAOL Eredményesen zárult a Rédics–Zalaegerszeg vasútvonal felújításának tervezésére kiírt uniós közbeszerzési pályázat. A tervdokumentációt egy budapesti vállalkozás, a Ring Mérnöki Iroda Kft. készítheti el.

A pötrétei volt bányatavak nyári kínálata

ZAOL Ha valaki eldugott paradicsomi tájakat szeretne felkeresni a nyári szabadsága idején, érdemes Zala megye közepe felé vennie az irányt.

Sok napsütés, országos hőség várható pénteken

ZAOL Sok napsütésre, kiváló strandidőre számíthatunk.

Festetics Vágtával a híres elődök nyomában

ZAOL Augusztus 16-án immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Festetics Vágtát a településen. Ennek kapcsán igyekeztünk áttekinteni a térség igencsak patinás lovassport-hagyományait.

Már nem elkergetni akarják a baglyokat Orosztonybanv

ZAOL A zalai község a székhelye a működésével az egész országot lefedő Gyöngybagolyvédelmi Alapítványnak, mely immár évtizedek óta igyekszik javítani e fokozottan védett, ritka madár létezésének feltételeit hazánkban. A szervezet elnöke, dr. Klein Ákos elmondta: az idei tapasztalataik igazán jók, 2020 reményteli év a gyöngybaglyok számára.

Ezt az új buszt tesztelik július 13.-tól Zalaegerszegen

ZAOL A napokban új típusú járművel találkozhatnak a Volánbusz utasai Zalaegerszeg helyközi- elővárosi közlekedésében: a gázüzemű, IVECO gyártmányú autóbuszt a Danube Truck Magyarország Kft.-vel együttműködve teszteli egy héten keresztül a közlekedési társaság.

Gyenesdiáson is járt a Kék Hullám Zászló bírálóbizottsága

ZAOL Jövő héten derül ki, melyik strand hogyan szerepelt a Kék Hullám Zászló strandminősítő rendszerben. Akkortól ismét egy, kettő, három, négy, vagy a legjobbaknak járó öt csillag mutatja a vendégeknek a fürdőhelyek színvonalát.

Forgalomkorlátozás lesz Zalaegerszegen

ZAOL Bizonyítási kísérlet miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Zalaegerszegen.

Akkor van gomba, amikor pipál az erdő

ZAOL Kicsit nehezen indult az idei gombaszezon, a tavaszi szárazság miatt a szokásos május helyett ezúttal inkább csak júniusban jelent meg nagyobb számban a vargánya a megye erdeiben. Az elmúlt hetekben aztán már igazi dömpinget tapasztalhattak mindazok, akik nem restek a rengeteget róni némi zsákmány reményében.

Hét baleset is történt szerdán a zalai utakon

ZAOL A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Munkatársat keresünk: Online szerkesztő-újságíró (Zalaegerszeg)

ZAOL Érdekel az online média, a helyi hírek világa, szeretsz írni és fotózni? Szeretnél egy lendületes és fiatal csapatban dolgozni? Akkor itt a helyed jelentkezz a Zaol.hu szerkesztőségéhez online szerkesztőnek.

Várvölgy építési telkekkel bővít, s a minőségi gasztronómia felé nyit

ZAOL A tájat Torma Róbert önkormányzati képviselővel, három évvel ezelőtt egy zord téli napon, mínusz tíz fokos hidegben jártuk be.

Sok napsütés várható csütörtökön

ZAOL Az ország nagy részén sok napsütés várható, de északkeleten megnövekszik a gomolyfelhőzet, és itt zápor, zivatar is kialakul.

Palócföldi triatlon keszthelyiekkel

ZAOL Az elmúlt hétvégén Balassagyarmaton versenyeztek először a koronavírus-járvány után a Keszthelyi VDSE triatlonistái.

A ZTE KK több fiatal kosarasa is meghívót kapott a nemzeti csapatokba

ZAOL A koronavírus-járvány csendesedésével lassan éledezik a hazai kosárlabdaélet, melynek egyik jele, hogy az érintettek megkapták behívóikat a válogatott csapatokhoz. A Zalakerámia-ZTE KK-nál a nagy csapat kapitánya, Szabó Zsolt mellett számos utánpótláskorú játékos is a kiválasztottak között van.

Új csarnokot avattak a zalaegerszegi inkubátorházban

ZAOL A megyeszékhely északi ipari parkjában az inkubátorház bővítésének harmadik ütemeként szerdán délelőtt 1622 négyzetméteres csarnoképületet adtak át. A beruházás 317 millió forint értékű, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, valamint a zalaegerszegi önkormányzat hárommillió forintos hozzájárulásával valósult meg. A csarnokban a Soulum Factory Kft. gyárt tölgyfából padlóburkolatokat, mégpedig döntő részében exportra, és a termékei eljutnak a világ szinte minden pontjára.

A szepetneki „fürjfarmfiú és fürjfarmlány”

ZAOL A fürjfarmfiú és a fürjfarmlány – nem véletlenül ragasztották e furcsa becenevet Kovács Mariannára és Jáni Richárdra a közeli barátaik. A fiatal pár ugyanis nem a korára és külcsínére jellemző szakmát űz . Hanem fürjeket tenyésztenek, méghozzá több százat.

Ausztria megkettőzi az ellenőrzést keleti határain

ZAOL Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és a Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra – jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár-írja az MTI.

A gyenesdiási Nagymezőn találkoztak újra

ZAOL A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub járvány utáni első közösségi programjáról küldött tudósítást a kör titkára, Bajzik Lajosné.

Csaló bűnbandát számoltak fel a rendőrök – Zalában is voltak áldozataik (videó)

ZAOL Csaló bűnbandát számoltak fel a rendőrök. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel az MTI-vel.

Szlovénia ismét betilthatja a tíz főnél nagyobb összejöveteleket

ZAOL Amennyiben tovább romlik Szlovéniában a helyzet, és nem csökken az új koronavírussal fertőzöttek száma, a kormány ismét betilthatja a tíz főnél nagyobb összejöveteleket – közölte Jelko Kacin kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.

Csodaszép hortenziák Lentiben

ZAOL Pompás hortenziákról küldött fotókat olvasónk Lentiből.

Kellemes nyári időre számíthatunk szerdán

ZAOL Szikrázó júliusi napsütés valószínű, csapadék nem alakul ki.

2020.07.08.

ZAOL

Még keresik a megoldást a Magyar Kupában bronzérmes ZTE NKK vezetői

ZAOL A hírek szerint gondban lehet a ZTE NKK NB I. A csoportos női kosárlabdacsapata, és az értesülés nem légből kapott. A tavalyi bajnoki harmadik helyezett, a legutóbbi szezonban Magyar Kupa-bronzot szerzett együttes indulása veszélyben van, ezt egy héttel a nevezési határidő előtt a klub vezetői sem titkolják.

16 csapatos lesz az I. osztály, a másodosztály létszáma még változhat

ZAOL Lezárult a nevezés a megyei labdarúgó-bajnokságokra is, elvileg kialakult valamennyiben a létszám. A legutóbbi pontvadászat félbeszakadt, ezért hivatalosan nem voltak kiesők, ám visszalépések igen, így az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága (ZMI) is élhetett a feltöltéssel.