Fényképezőgéppel a világ körül: Zala Péter természetfotós élményei

Nem lehetünk elég hálásak azoknak a vállalkozó kedvű fotósoknak, akik szívesen megosztják barangolásaikat velünk. Nekik köszönhetően a nézők gyönyörű, képzeletbeli utazáson vehetnek részt. Zala Péter természetfotóssal beszélgetünk emlékezetes kalandjairól.

Sütnek, főznek, alkotnak a reziek

ZAOL Közös, sok résztvevőt vonzó gasztronómiai programok most elmaradtak, pedig Reziben nagy hagyománya van az ilyeneknek. A tradíciók megőrzése azonban ilyenkor is fontos- most a modern vívmányok segítségével valósulhat ez meg.

A zenéről pár percben – Megjelent a sorozat harmadik része (videó)

ZAOL A zenéről pár percben címmel sorozatban újabb rövidfilmmel jelentkezett a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem.

Nem hozott gólt a ZTE FC főpróbája

ZAOL Gyirmóton tartotta bajnoki főpróbáját a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata, ugyanis utolsó felkészülési mérkőzését vívta az NB II-ben továbbra is élcsapatnak számító hazaiakkal. Noha a ZTE FC többet támadott és nagyobb helyzetei voltak, a mérkőzésen nem született gól.

Még sokáig biciklis központ maradna Lenti

ZAOL A közelmúlt idevágó fejlesztése nyomán 2020-ra is elnyerte a város a Kerékpárosbarát település címet. A közeljövőben további, közel 1 milliárd forint értékű beruházások várhatók ezen a területen.

Ezen a hétvégén tesztelik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozókat

ZAOL Két napon át tesztelik azokat a szociális alapellátásban és gyermekvédelemben dolgozókat, akik önként jelentkeztek az antigén gyorstesztes vizsgálatra. Zala megyében hat helyszínen zajlik a szűrés, ezzel egy időben folytatják a bentlakásos szociális intézményekben a koronavírus elleni oltást.

Ötvenhét új fertőzöttet igazoltak Zala megyében

ZAOL Emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Zalában.

Aranykor: zászlóerdő, sport és Thúry-kultusz

ZAOL Idén is nagyszabású, közösségépítő programok sokaságát tervezi az Aranykor Underground Múlt- és Értékmentő Kultúrkommandó és Kanizsai Rekord Egyesület.

Megújult a Dózsa utca Nemespátrón

ZAOL A Magyar Falu Program támogatásával és jelentős közösségi összefogásnak köszönhetően a közelmúltban megújult a Dózsa György utca. Az aszfaltcsík ünnepélyes avatását tegnap tartották.

2021.01.16.

ZAOL

Duplázik a ZTE FC

ZAOL Szombaton duplázik a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata, hiszen a keret kettéoszlik. Boér Gábor csapatának egyik fele szombaton délelőtt 11 órától a másodosztályú Gyirmót FC otthonában játszik felkészülési mérkőzést, a másik pedig idehaza, 16 órától az NB III-as Szentlőrinccel vív ugyancsak edzőmeccset.

Egyelőre sok a bizonytalanság a tekézőknél

ZAOL A Covid-19 által okozott járvány alapjaiban rajzolta át a sportéletet a világban és hazánkban is. A járvány okozta nehézségek leginkább a nem olimpiai, és kevésbé reflektorfényben lévő sportágaknál okozzák a nagyobb gondot, szakmai és anyagi téren egyaránt. Ezen sportágak közé tartozik a teke, amely Zala megyében nagyhatalomnak számít.

Korszerűvé, biztonságossá vált a szennyvíztelep Zalalövőn

ZAOL A szolgáltatás komfortfokozatának növelését, valamint a környezet védelmét egyaránt szolgálta az a nagyszabású térségi szennyvízprogram, amelynek avatóját pénteken tartották a zalai kisvárosban. Az 5,5 milliárd forint értékű fejlesztés összesen 17 települést érintett.

Maszkban, szülők nélkül – Ilyen lesz a január 23-ai középiskolai felvételi

ZAOL A középiskolákban január 23-án tartják a központi írásbeli felvételit.

Online rendezték meg az idei Szőlő Szaporítóanyag- előállítási Tudományos Konferenciát

ZAOL Idén rendhagyó módon online formában rendezték meg a Szőlő Szaporítóanyag-előállítási Tudományos Konferenciát. Az évi rendszerességgel sorra kerülő tanácskozást ezúttal a Szent István Egyetem, a Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termesztők Szövetsége szervezte.

Vizsgálják a Covid új variánsát

ZAOL Eddig 3 mintából sikerült kimutatni az SARS-CoV-2 vírus új, angliai variánsát Magyarországon, közölte csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján.

Elkészült Lenti naptára

ZAOL A hagyományoknak megfelelően idén is elkészült a város naptára, a megszokott igényes kivitelben. A napokban juttatják el a kiadványokat az önkormányzati képviselők a település lakóihoz.

A koronavírus elkerülte Zalaszombatfát

ZAOL Útfelújítást terveznek idén a hetési településen, erre 10,5 millió forintot nyert el a Magyar Falu Programban az önkormányzat.

Akár futó hózápor is lehet pénteken Zalában

ZAOL Pénteken a napsütést gyakran zavarhatják felhőátvonulások, havazás, hózápor főként keleten, északkeleten várható, máshol csak néhol fordulhat elő futó hózápor.

A hévízi könyvtár nagy olvasási kihívása, egy esztendőn át

ZAOL Egy éven át tartó olvasási kihívást hirdetett a városi könyvtár, nem csak hévízieknek. Ez idő alatt ötven kötetet kell teljesítenie a csatlakozóknak.

A miklósfai répafesztivál elhalasztva

ZAOL Régóta megszokott időpontjában, január harmadik szombatján elmarad a miklósfai répafőző fesztivál. A sorozatban huszonegyedik alkalmat a szervező, a Közművelődési és Városszépítő Egyesület Miklósfa a járvány csillapodása után, áprilisban tartaná meg.

Regisztrálni kell Ausztria területére lépés előtt

ZAOL A koronavírus-járvány megfékezése érdekében mától kizárólag előzetes elektronikus regisztrációval lehet belépni Ausztriába – áll az osztrák egészségügyi minisztérium közleményében.

Emberöléssel vádolták a férfit, visszavonta az ügyészség a fellebezést

ZAOL Visszavonta a fellebbezést az ügyészség annak a férfinak az ügyében, akit a Zalaegerszegi Törvényszék bizonyítottság hiánya miatt felmentett azon vád alól, miszerint 2007-ben betört az édesanyja szomszédjában élő 81 éves férfihez és megölte.

Szlovénia további két hónappal meghosszabbította a járványhelyzetet

ZAOL A szlovén kormány az egész országra vonatkozóan további két hónappal, március 17-ig meghosszabbította a járványhelyzetet – közölte Jelko Kacin kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Múltidéző – válogatás Kiss Ferenc képeiből

ZAOL Archívumunkból ezúttal a Zalai Hírlap 2009-ben elhunyt fotóriportere, Kiss Ferenc képeiből válogattunk néhányat.

Németh Csaba, pákai plébános az elsők között regisztrált a koronavírus elleni oltásra

ZAOL Németh Csaba plébános az elsők között regisztrált a koronavírus elleni oltásra és másokat is erre buzdít.

Befagyhat az üzemanyagunk a téli extrém hidegtől? Utánajártunk!

ZAOL A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a hétvégén akár mínusz 20 fokra is készülhetünk, mely nem csak minket, de gépjárművünket is megterheli.

Több baleset is történt a zalai utakon

ZAOL A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén több közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Hó, de akár ónos eső is eshet csütörtökön Zalában

ZAOL Csütörtök virradóra sokfelé számíthatunk havazásra, hózáporokra, de délnyugaton átmenetileg ónos eső is eshet, majd napközben már kevesebb helyen várható további havazás, hózápor, miközben többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap.

Szentgyörgyvár történelmi hagyatéka templomával és más látnivalóival

ZAOL A templomok a zalai falvak jól látható, de szélesebb körben kevésbé ismert történelmi emlékei.

Torony az égbolt alatt

ZAOL Szerda este felhők gomolyogtak, a lemenő nap sugarai fantasztikusan festették meg őket.

2021.01.14.

ZAOL

Nem sikerült a Vadmacskák SE évkezdése

ZAOL Budapesten a Csata DSE otthonában szerepelt a bajnokság 12. fordulójában a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda-együttese.

Sajtótájékoztató a Zalaegerszegi Egyetemi Központ terveiről

ZAOL Az egykori számviteli főiskola január elsejétől a hazai felsőoktatás egyik jelentős bázisa lett, hiszen ezzel a dátummal jött létre a Zalaegerszegi Egyetemi Központ.

Szigorítások, pontosítások és enyhítések – változnak a horgászokra vonatkozó szabályok

ZAOL Több ponton is változik a Balatoni és a Behúzós Horgászrend. Több módosítást az eddigi tapasztalatok például jellemző szabálytalanságok – miatt változott az előírásokban. A pontosítások és szigorítások mellett enyhítések is történtek.

Zalaegerszeg gazdaságfejlesztése példamutató lehet a régió számára (videó)

ZAOL A zalaegerszegi és környékbeli fejlesztéseket ismertette Navracsics Tibor kormánybiztossal szombaton délelőtt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a város és a megye vezetőinek jelenlétében. A sajtótájékoztatót megelőzően a résztvevők gyümölcsfát ültettek a ZalaZONE tesztpályán, a Z-fogadó épület mellett.

Háború és földrengés után, a csapások földjén – Helyszíni riport Horvátországból

ZAOL A Baptista Szeretetszolgálat csoportja egy hétig dolgozott a horvátországi földrengés helyszínén, segédkezett a helyreállítási munkálatokban, adományokat osztott, felmérést végzett, hogy megteremtse a tartós segélyezés feltételeit egy petrinjai bázis működtetésével és fejlesztésével. Az alábbiakban Tihanyi Tamás kommunikációs munkatárs beszámolóját közöljük.

Együtt lép fel az állatkínzás és a viadalok ellen a Nébih és a ROKK

ZAOL Az állatkínzások és állatviadalok felderítése, valamint visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK). A több éve tartó közös munkát immár hivatalosan is megerősítő dokumentumot dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok, a ROKK igazgatója látta el kézjegyével. A Nébih 25 mobil­kennel biztosításával is segíti az eljárásokban lefoglalt állatok állatvédelmi szempontból kimagasló színvonalú elhelyezését.

Jó vagy biológiából? Teszteld kvízünkön!

ZAOL Ha szereted a természetet, ismered a minket körülvevő növény- és állatvilágot, itt az alkalom, hogy bebizonyítsd!

Szürkemarhák a Mura árterében

ZAOL Látványos szakaszába érkezett a település határában, a Mura közelében megvalósuló gazdálkodási centrum kivitelezése, melynek már -részben- állnak a falai.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen

ZAOL Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön este az egerszegi Kertvárosban.

Egyelőre nem korcsolyázhatunk a Balatonon

ZAOL Bár a meteorológiai előrejelzések szerint várható, hogy vasárnapra vékony jégréteg alakul ki a Balatonon, pénteken a nyugat-balatoni térségben ennek még nyoma sem volt.

Életveszélyes manővert hajtott végre egy autós az M7 autópályán (videó)

ZAOL Az Ön-és közveszélyes autósok az útjainkon nevű Facebook-csoportban osztották meg a videót.

Ludvig Zoltán festőművész alkotásai is az online kiállítóterekben lesznek láthatók

ZAOL Ludvig Zoltán festőművészt alkotásra sarkallták a koronavírus-járvány miatti korlátozások. Az előző év kihívásai után az idén az online felületek kínálnak bemutatkozási lehetőséget.

Ilyenek voltunk, avagy filmeken a régmúlt (videó)

ZAOL Varga János nyugalmazott pedagógus 40 évvel ezelőtt készített filmjeivel hív időutazásra a Szentháromság-plébánia.

Elkezdődik Nagykanizsa déli-délkeleti elkerülő útjának tervezése

ZAOL Megkezdődik a déli-délkeleti elkerülő út tervezése, az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárás már le is zárult – tájékoztatta lapunkat pénteken Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője.

Tévedés, hogy az alkohol felmelegít! A kanizsai mentőállomás vezetőjét kérdeztük a kihűlés veszélyeiről (videó)

ZAOL Az elkövetkezendő napokban extrém hideget jósolnak a meteorológusok, akár -15, -20 Celsius fok is lehet. Ilyen környezeti hőmérsékletnél az emberi test az átlagosnál is gyorsabban kihűl. Mátrai Tibor, a nagykanizsai mentőállomás vezetőjét kérdeztük a hypothermia veszélyeiről, illetve arról, hogy a mentők milyen eszközöket használnak a kihűléssel kapcsolatos életveszély elhárítására.

Ha hétvégén a keszthelyi Balaton-partra látogatsz, legyen nálad maszk! (videó)

ZAOL Szombaton és vasárnap jelentősen megnő a partra látogatók száma, egy héttel ezelőtt emiatt határozott úgy az önkormányzat, hogy szigorítanak az eddigi intézkedéseken.

Tavaly tizenhat újszülött született Zalalövőn

ZAOL Tovább csökkent a kisváros lakossága, 2020-ban egyrészt sokkal magasabb volt elhalálozások száma, mint a megelőző esztendőben, ezzel szemben kevesebb gyermek született. Ezek együttes hatásaként ma 2840 lakosa van Zalalövőnek.

Koronavírus Zalában: nyolcvan új fertőzöttet találtak

ZAOL A legfrissebb adatok alapján 80 fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Zalában.

Kevesebb óvodás, több gimnazista az előző tanévhez képest

ZAOL A 2020/2021-es tanévben – az előzetes adatok alapján – 1,8 millió gyermek és fiatal vesz részt hazánkban a köznevelés, a szakképzés és a felsőoktatás különböző szintű képzéseiben, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítéséből.

Javaslatokat vár a püspökség

ZAOL Varga László megyéspüspök tavaly meghirdette a Kaposvári Egyházmegye első zsinatát, melynek előkészítése tavasszal zárul. De mit is jelent ez, és mi vele a püspök célja? Tomanek Péter atyát, a Kaposvári Püspökség irodaigazgatóját, a zsinat koordinátorát kérdeztük.

Tündérszépek 2021: Besenyei Lili szerette volna önmagát kipróbálni (videó)

ZAOL Besenyei Lili is járt a Tündérszépek 2021 szépségversenyünk stúdiófotózásán.

Perselyadományokkal segít a szombathelyi egyházmegye a földrengések károsultjainak

ZAOL Rendkívüli gyűjtést hirdet a horvátországi földrengések károsultjainak javára a szombathelyi egyházmegye. Dr. Székely János püspök kezdeményezésére a plébániák a hétvégi perselyadományokat ajánlják fel.

Az esztendő végére elkészül a Göcseji Múzeum

ZAOL Sajtóbejárást tartottak tegnap a Göcseji Múzeum felújítás alatt álló épületénél. A beruházás a tervek szerint még az idén befejeződik.

Csillogó szemű gyermekek között: Zalai Béla biológus így látta 2020-at

ZAOL Csillogó szemek, apró gyermekkezeken pihegő kis tollasok. A képek magukért beszélnek, minden szónál többet mondanak. Zalai Béla biológus – sokunkhoz hasonlóan – értékelte az elmúlt évet. Közösségi oldalán az örömteli emlékeket gyűjtötte össze fotóalbumában.

Új időszámítás kezdődhet el a kanizsai Csónakázó-tó történetében

ZAOL A város horgászegyesületei, az önkormányzat és a Magyar Országos Horgászszövetség (Mohosz) együttműködésén alapuló új korszak nyílt meg január elsejével a Csónakázó-tó életében.

Az „okos zebra” jelez az autósoknak, ha elindul a gyalogos

ZAOL Pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból épül úgynevezett okos zebra a Vásárcsarnok előtt lévő Kalmár utcai gyalogátkelőhelynél. Az örömteli hírről Szabó Szilárd képviselő tájékoztatta a sajtót csütörtökön.

Utánfutót vásárolt Kerecseny

ZAOL Kerecseny Terményt, mezőgazdasági eszközöket és fát is szállítanak az új utánfutóval, amelyet a közelmúltban vásárolt az önkormányzat.

„Mi csak tesszük a dolgunk” – Életet mentettek a kanizsai rendőrök

ZAOL A Nagykanizsai Rendőrkapitányság törzsőrmestere, illetve őrmestere, Hencsei Ábel és Németh Sándor Mátyás nemrég megmentették egy ember életét.

Átlépte a tízezret a koronavírus-járvány Zala megyei fertőzöttjeinek száma

ZAOL Újabb mérföldkőhöz érkezett a járvány alakulása Zala megyében.

Az Év szállásának választott Hotel Európa Fitben igyekeznek megvédeni munkatársaikat

ZAOL A visszatérés, az újranyitás stratégiáját dolgozzák ki ezekben a hetekben az év szállásának választott Hotel Európa Fitben. A tervezés azonban roppant nehéz, hiszen a járványhelyzet miatt nagy a bizonytalanság a turizmusban, megbecsülhetetlen például, mikor jöhetnek megint vendégek, pláne külföldről.

Még sosem jelentkeztél szépségversenyre? – Itt az ideje, hogy megtedd!

ZAOL 2021-ben ismét indul a nagysikerű Tündérszépek verseny, melynek során keressük a megyék legszebb lányait. Ha szeretnéd magad megmérettetni és hazavinni az értékes nyereményeket, de félsz attól, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak, olvasd el az alábbiakat, amelyben a leggyakoribb valótlan félelmeket szedtük össze a jelentkezésről.

Összefogtak és segítettek az iharosberényi egyesületek

ZAOL A településen működő önkéntes tűzoltó- és polgárőr-egyesület is bekapcsolódott a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére szervezett gyűjtésbe.

Biztos Falco-siker a ZTE KK ellen

ZAOL Szerda este a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a Zalakerámia-ZTE KK a Falco KC Szombathely vendége volt. Az esélyeknek megfelelően a szombathelyiek biztosan győztek, így vereséggel mutatkozott be a ZTE KK kispadján az új vezetőedző, Luca Bechi.

Gázolás a nagykanizsai Munkás utcában

ZAOL Szerdán kora este elgázoltak egy gyalogost a Munkás utcában.

A haszongépjárművek piaca is visszaesett

ZAOL Az újonnan vásárolt személygépkocsik iránti kereslet visszaeséséhez hasonlóan a haszonjárművek értékesítésében is recessziót hozott a 2020-as esztendő. Járműpiaci áttekintésünk második részét olvashatják az alábbiakban.

Egy pillanatra kilép a kamera mögül Tóth Sándor

ZAOL Különös díjat kapott. Ex Umbra. Legtöbbünknek fel kell lapoznia a szótárt: árnyékból. Találó az operatőr munkájának jellemzésére.

A mesés szurdokvölgy, a Békás-szoros

ZAOL Úgy terveztem, Léka vára lesz a következő kedves emlék, ám napok óta a Békás-szoros körüli bírósági döntéstől hangos a sajtó. A Ploiesti Táblabíróság elutasította a Hargita megye és Gyergyószentmiklós által benyújtott perújítási kérelmet, ezzel véglegessé vált a Gyergyószentmiklós és Almásmező (Bicaz Chei) határperében hozott jogerős ítélet, amely a Neamt megyei félnek juttatta Románia egyik leglátványosabb szurdokvölgyét. Ezért legyen most ez a rész a Nagyhagymás Nemzeti Parké.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

ZAOL Abból kell kiindulnunk, hogy Ausztria is jelentős mértékben érintett a brit koronavírus-mutáció által – jelentette ki Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

A második harmadtól hengereltek a Titánok

ZAOL Az őszről halasztott mérkőzést pótolt pénteken este az Egerszegi Titánok OB III-as jégkorongcsapata. Hosszas egyeztetés, többszöri vendég halasztást követően játszhatták le a szombathelyi Nyugati Eszkimók elleni bajnokit. Az első harmadban a vasiak vezettek, de a folytatásban a Titánok nem hagytak kétséget, ki nyeri a találkozót.

Tolatás közben ütött egy egy idős nőt a sofőr Zalaegerszegen

ZAOL A zalaegerszegi rendőrök lezárták annak a férfinak az ügyét, aki gépjárművével elsodort egy nőt.

Fagyos és havas szombat köszöntött ránk Zala megyében

ZAOL 0 fok feletti hőmérsékletet ne várjunk a hétvége első napján. Mutatjuk, milyen lesz az időjárás!

A kanizsai zeneiskola igazgatója bízik az orvosokban

ZAOL Baráth Adrien, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója úgy érzi, amint lehetőség nyílik rá azonnal kéri a koronavírus elleni védőoltást. A kollégáival együtt az a céljuk, hogy az oktatás minél előbb visszatérjen a régi kerékvágásba.

Tíz évig a Göcseji Múzeumé a dagerrotípia

ZAOL Megérkezett a megyeszékhely belvárosát először megörökítő, az 1840- es években készült dagerrotípia digitalizált másolata a Göcseji Múzeumhoz.

ZTE NKK: Kiesett egy alapember

ZAOL Zalaegerszeg A hét végén ismét pályán lesznek az élvonalbeli kosárlabda csapatok, de persze nem mindenki. Így például a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesének nincs mérkőzésem, a ZTE NKK női csapata viszont vasárnap a PEAC-Pécs vendége lesz.

Ház falának ütközött az autó Lentiben

ZAOL Helyszíni információk szerint a ház falának ütközött autó sofőrje a hátsó ülésen felborult csomagot igazította meg, közben felhajtott a padkára, onnan a régi gyógyszertár épülete falának ütközött a gépjárművel.

Zalaegerszegen is leadható szelektíven a használt étolaj az ALDI-nál

ZAOL Újabb zöld megoldást vezet be Magyarországon az ALDI.

Osztóprogram segíti a gazdákat

ZAOL Megjelent a Magyar Közlönyben az osztatlan közös tulajdon felszámolásáról szóló végrehajtási rendelet, amely kitér a megosztásra irányuló eljárás folyamatára és az osztóprogram alkalmazási feltételeire is.

Ismét havazik Zala megyében (videó)

ZAOL Péntek délután újra elérte a havazás Zala megyét.

Az állami erdővállalat könyvet jelentetett meg a cég elmúlt ötven évéről

ZAOL Tavaly múlt 50 éve, hogy megalakult a Zalaerdő Zrt., illetve jogelődje, a Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság, azaz a ZEFAG.

Válogatás az elmúlt esztendő legjelentősebb Zala megyei tűzoltó beavatkozásaiból

ZAOL Az elmúlt esztendő emlékezetes marad, és nemcsak a koronavírus-járvány miatt. Megyénkben többször kellett a tűzoltóknak jelentős erőkkel beavatkozniuk. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összefoglalót tett közzé ezekről az esetekről.

Személyautónak ütközött egy autós az M7-esen Nagykanizsánál

ZAOL Egy 42 éves román állampolgárságú férfi közlekedett 2021. január 14-én 17 óra 10 perckor autójával az M7-es autópályán Nagykanizsa irányából Zalakomár felé.

Egy család négy tagja vesztette életét

ZAOL Az áldozatok bennégtek a járműben.

Nagysolymosi Sándor: az oltásnál nincs hatékonyabb

ZAOL Nagysolymosi Sándor országos bajnok cselgáncsozó, a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület vezetőedzője mindennap tart tréningeket fiatal sportolóknak. Rengeteg emberrel találkozik, és saját maga miatt, de főleg a többiek érdekében fontosnak tartja, hogy mielőbb megkapja a koronavírus elleni védőoltást.

Pályázati pénzből vett berendezésekkel fertőtlenít a KKK

ZAOL Sikeresen szerepelt a Kanizsai Kulturális Központ az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán. Az elnyert 8,4 millió forint vissza nem térítendő támogatásból olyan berendezéseket szereznek be, amelyek lehetővé teszik a HSMK színháztermének és közösségi tereinek fertőtlenítését.

Ki lehetett Csóka Jólán? Új adatok derültek ki

ZAOL Zalaegerszeg Lapunkban is beszámoltunk róla, hogy a regensburgi bolhapiacon bukkant rá a zalaegerszegi Csóka Jolán emlékkönyvére Bucher Andrea, aki a világhálón igyekezett megtalálni a tulajdonos leszármazottait.

2021.01.15. + melléklet

ZAOL

A megyei I. osztályban szereplő együttesek kezdenek

ZAOL A járványhelyzet ellenére is megrendezi immár hagyományosnak nevezhető téli felkészülési tornáját az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága. A Téli Műfüves Bajnokságon húsz együttes vesz részt, és az első nyolc csapat (két csoportba osztva) számára az első fordulót a hétvégén rendezik.

Hétvégén újra dönt az osztrák kormány a lezárásról

ZAOL A hétvégén a kormány el akarja dönteni, hogyan folytatódik a zár, vagyis mely nyitási lépésekre kell sor kerülni január 25-től. Holnap tárgyalások lesznek a kormányzókkal és a szociális partnerekkel – írja az ORF.at.

Bíróság elé állítási javaslat: ittasan vezetett egy férfi Galambokon

ZAOL A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Így telt Futács Márkó első napja a ZTE-nél! (videó)

ZAOL Nem adok magamnak sok időt, be kell robbannom! – nyilatkozta Futács Márkó, aki a zalaegerszegi klub második szerzeménye a téli átigazolási időszakban.

Elismerő szavak, oklevelek a lenti intézmény munkájáért

ZAOL ElElismerő szavakkal méltatta dr. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-­szövetség elnöke a helyi Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben immár negyven éve zajló oktató-nevelő munkát. Emellett Szalai Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának dedikált mezével is megajándékozta az intézményt Paksa Tibor gyógypedagógus közreműködésével.

Főhajtás a doni katasztrófa emléknapján Zalaegerszegen

ZAOL A Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének képviselői is megemlékeztek a doni katasztrófáról.

Nem elég csak otthon maradni – tenni- és tudnivalók, mielőtt megérkezik a nagy hideg

ZAOL Továbbra is tartja magát az előrejelzés: a hétvégén két számjegyű mínuszok várhatók megyénkben is. Ez már olyan hideg, aminek a fogadására készülni kell.

Indul a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése

ZAOL A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, illetve a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók – többek közt falugondnokok, házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, utcai és közösségi szociális munkát végzők, hajléktalan­ellátásban és gyermekvédelemben dolgozók – is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyors­tesztelésre, hív­ja fel a figyelmet a Koronavírus Sajtóközpont.

Söjtört napelemparkok veszik körbe

ZAOL A faluban a tervek szerint idén két új napelempark is elkészül, a beruházások összköltsége 13 milliárd forint körül van – számolt be az önkormányzati honlapon Könyves Gábor polgármester.

Az FC Nagykanizsa a jövő héten már edzőmérkőzéseket játszik

ZAOL Az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó-együttese is megkezdte felkészülését a bajnoki pontvadászat tavaszi szezonjára. Koller Zoltán tanítványai ezen a héten még elsősorban fizikális jellegű munkát végeznek, főleg futások vannak a programban, de a jövő héttől már a labdáé lesz a főszerep.

Hangulatos téli tájkép Zalaszombatfáról

ZAOL Igazán téliesre fordult a napokban az időjárás, a 50 fős hetési településen befagyott a turistaház és a Hetési Szőttes Múzeum közelében lévő kis halastó.

Gólyalábas barátnők az Erzsébet téren

ZAOL A nagykanizsai Halis-könyvtárból indult gólyalábon sétálni a városba a 15 éves Bukovics Dóra és barátnője, Fülöp Fanni. Az Erzsébet téren találkoztunk velük.